Keresés

Részletes keresés

satellite five Creative Commons License 2007.05.31 0 0 595
Ha pedig halálos ítélet és az USA-ban van, akkor a kormányzóhoz kell benyújtani és nem fellebbezés, hanem kegyelmi kérvény.
Előzmény: Modestinvs (593)
Ironed Creative Commons License 2007.05.31 0 0 594
.-) Ne kinozzátok....gondolom a korábbi ügyről van szó..megjött a határozat? :-) Valld be mit kaptál...Amúgy 1xű kis fogalmazóképesség, tények, némi könyörgés....persze ha nem "komoly" ügyről van szó...
Előzmény: dtibor76 (591)
Modestinvs Creative Commons License 2007.05.31 0 0 593
Meg, hogy hova. Mert az ítélőtábla pl. csak jogi képviselőtől fogadja be. (Némi kivétellel.)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.31 0 0 592
Attól függ miylen ügyben...
Előzmény: dtibor76 (591)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 591

Tudja valaki,hogy egy fellebbezést hogy kell megirni,hogy kell elkezdeni?

Mi az ami lényeges benne,stb.

Lehet kinevettek,csak még soha nem láttam ilyet és fogalmam sincs hogy kell majd...

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.25 0 0 590
ha jól emlékszem a forgalmi el fogják jutatni az Okmányirodába, oda menj. de szerintem iylenkor hivatalból kivonják, legkésőbb akkor ha nem fizetsz súlyadót:)
Előzmény: dtibor76 (586)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.25 0 0 589
Így működik. Sajnos a szab. hatóság nem szokta átgondolni döntését, sajnálatos, mert ezzel a bíróságokat is terhelik.
A bíróság leső körben mindig az iratok alapján dönt.
A tárgyalás után hozott ítélettel szemben fellebbezésnek helye nincs, csak perújítás.

Előzmény: Ironed (584)
Ironed Creative Commons License 2007.05.25 0 0 588
ingyenes a fellebezés
Előzmény: flash23 (585)
Centi the real Creative Commons License 2007.05.25 0 0 587
Naptári nap a fellebbezési idő...
Előzmény: flash23 (585)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 586

Érdeklödnék egy picit más ügyben is:Hogy megy a forgalombol valo végleges kivonás tudja valaki?

Balesetben az auto totálkáros lett,forgalmi a rendörségnél maradt.

Tudja valaki mi a teendöm ilyenkor?

flash23 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 585

én is méltánytalanul magasnak találom,csak nem tudom érdemes-e fellebbezni,és az anyagi vonzata hogy alakul egy ilyen fellebbezésnek,

jaa, igen, nálam nem voltak ilyen súlyosbitó körülmények, mint ittas vezetés.

a fellebbezési időtartamot azt munkanapra számolják,vagy napra.?

válaszotokat előre is köszönöm.

Ironed Creative Commons License 2007.05.25 0 0 584
Ami jönni fog szabálysértési határozat abban miden le lesz írva. Ez ellen lehet kifogást benyújtani 8 napon belül, a szabs. hatóságnak postázva de a bíróságnak címezve. A szabs. előadó a kifogásod alapján akár változtathatna is de nem teszik, elmegy a bíróságnak az anyag és a bíró ált.ban tárgyalás tartása nélkül dönt. Ezután még mindig kérhetsz tárgyalás tartását....
Asszem így működik, fejből....
Előzmény: dtibor76 (583)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 583

És az ilyen fellebbezés meddig szok elhuzodni?

Egyszer lehet csak fellebbezni?

És mondjuk amit fellebbezés után kiszabnak az akkor már a végleges?

Kihez kell benyujtani az ilyet?

dtibor76 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 582

Flash 23!

Ez tényleg durva szerintem egy ismerösöm ennyit sem kapott és ráadásul ittas is volt,azért ez igen jo!

Nálad nem volt gondolom ilyen jellegü dolog!

flash23 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 581
köszönöm szépen a válaszodat,akkor az összeg csökkentésére lehet esélyem,igazából a lényeg az lenne,hogy most ne vegyék el a jogsimat,júliusig legalább.
utánna már nem érdekelne.vagy más lehetőség lehet erre?

dtibor!
Közúti baleset okozója voltam,egy könnyű sérült volt,erre szabtak ki nekem 70 000ft- pénzbüntit, és fél évre el akarják venni a jogsimat.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.24 0 0 580
Nem kell ügyvéd, nem olyan súlyú, nem éri meg ügyvédre költeni. Ha nem a munkához kell, vagy valamiylen olyan családi körülmény (pl. mozgássérült gyermek szállítása) akkor nem sok esély van.
Előzmény: flash23 (576)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 579

Flash 23!

Nálad mi volt a szitu pontosan,és mit állapitottak meg?

flash23 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 578
Dtibor76!

Akkor még van időd : ), én egy hónap és pár nap múlva kaptam meg a határozatot.
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 577

Flash 23!

Te mennyivel a baleset után kaptad meg az ugymond "itélete"?

Nekem 14 napja már és még semmit sem kaptam.....

flash23 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 576
Ezt a fellebbezést,merthogy rövid a határidő,megfelelő ha saját kézzel írott,vagy ezt is inkább ügyvéd által készüljön? a jogsi sajna nem a munkámhoz kell, magáncélból szeretném még magamnak,ez mennyire befolyásolja az elbírálást?

Válaszodat köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.24 0 0 575
Érdemes fellebbezni: rosszabb nem lehet, több nem lehet. Vigyázz, mert rövid a határidő.

Amíg fellebbezel addig is nálad van aj ogosítvány, és kihúzod a dolgot.
Ha munkádhoz kell a jogosítvány írd bele, a pénzösszegnél pedig, hogy kiket kell eltartanod, és mennyi a jövedelmed.

Ügyet nem ismerem, de nem teljesen esélytelen - a statisztikák szerint.
Előzmény: flash23 (574)
flash23 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 574
Sziasztok !

Ismét a segítségeteket,illetve a tanácsotokat szeretném kérni,pár nappal ezelőtt írtam ebbe a forumba,egy közlekedési balesetem kapcsán,annyiban változtak a dolgok,hogy a tegnapi nap folyamán megkaptam a rendőrségi határozatot,amelyben büntiként 70 000Ft pénzbírságot és fél éves jogsi bevonást határoztak meg.
A kérdésem az lenne,hogy érdemes- e fellebbezni,mert én ezt méltánytalanul magasnak,és soknak tartom,és nekem kellene a jogsim még a jövő hónap végéig.

Segítségeteket köszönöm.
Ironed Creative Commons License 2007.05.22 0 0 573
majd írd meg mit adtak...
Előzmény: dtibor76 (572)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 572

Köszi Ironed!

Hát igen volt 8 napon belüli ahogy mondod,akkor ez még rosszabb sajna.

Ironed Creative Commons License 2007.05.21 0 0 571
kb 1 hónap múlva várható a szabálysértési hatóság levele....bemehetsz hamarabb is és elolvashatod az ügyhöz tartozó anyagot. Készült ott a helyszínen minden, legalábbis kellett hogy készüljön, ha bemész te is elmesélheted mi történt és ezt rögzíteni is fogják ....
Szerintem a leírásod alapján elmeszelnek. Kérdés, hogy nem történt egyáltalán személyi sérülés vagy ami történ az 8 napon belül gyógyuló e (zuzódás, hámsérülések stb.) Nem mindegy, mert ez emeli a büntetési tételt....vastgabban fog a ceruzájuk.
Megvan pontosan milyen szankciókat alkalmazhatnak én most ez nem is tudom fejből, a "gyakorlat" az hogy kb. 20.-50.000.-Ft bírság (azt hiszem a felső határ 100 rugó) és/vagy pár hónap vezetéstől eltiltás. No és büntetőpontok...
Megkapod leírva ezt, aztán ha túl súlyosnak ítéled nyújthastz be kifogást és ha szépen indokolsz valamit lehet mérsékelnek is....Nekem ez a tapasztalatom. :-)
Előzmény: dtibor76 (569)
Centi the real Creative Commons License 2007.05.21 0 0 570

Igazad van.... Tévedtem.  Valóban van a KGFB-ben ilyen jellegű fedezet is...

Cm

Előzmény: Törölt nick (568)
dtibor76 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 569

Sziasztok!Olvasgattam a különbözö irásokat és véleményeket,érdekes dolgok vannak!Nekem is volt egy kis gondom.Minap egy kanyarban a vizes uton ugymond megcsusztam és a szembejövö auto elé vágodtam.Szerencsére senki nem sérült meg ,azért mindenkit bevittek korházba megvizsgállni.

Szereintetek milyen büntetésre számithatok ezért,jogositvány térenmbüntetésben?

Éngem megsem kérdeztek hogy mi történt semmi jegyzökönyv nem készült velem.Amibe állitolag az került hogy gyorsan mentem és kisodrottam.

Mennyi idö mulva kapok valami irást,jegyzökönyvet a történtekröl tudja valaki?

Köszönöm mindenkinek aki reagál....

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 568

Szerintem ha egy kárt a bíróság megitél a baleset kapcsán, azt ugyanúgy itéli meg a biztosító esetén, mint a magánszemély esetén.

Azaz az elmaradt hasznot, ha a biztosító ellen nem itéli meg, akkor a magánszemély esetében sem fogja.

Az elmaradt munkabér viszont egyértelmű kár, azt ki kell fizetnie.

A biztosítás határa 500 millió Ft dologi kárra, 1250 millió Ft az egyéb károkra (nem dologi). Ebből következőleg a biztosítás nem csak a dologi károkra vonatkozik.

Előzmény: Centi the real (567)
Centi the real Creative Commons License 2007.05.21 0 0 567

Más a dologi kár, és más az elmaradt haszon, kieső munkabér, stb....A dologi kárra ad tényleg fedezetet (pl csomagok sérülése

Én sem vagyok jogász, csak tapasztalatból tudom.  Rendeletet most a szabadidő hiánya miatt nem tudok mondani....  de majd éjjel keresek...

Cm

Előzmény: flash23 (564)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 566

190/2004 Korm. rendelet.

Meg még egy csomó dolgot elnyelt az index valami kóbor HTML miatt, ami a másolásból átjött. De ha szükség van rá, idézem.

Előzmény: Törölt nick (565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!