Közlekedési szakjogászoknak jogászoknak, leendő jogászoknak, közelekdésjoggal foglakozóknak (oktatók, pedagógusok, és a jog alanyai: szabálysértők, bűnelkövetők) részre nyitottam ezt a topikot.
.-) Ne kinozzátok....gondolom a korábbi ügyről van szó..megjött a határozat? :-) Valld be mit kaptál...Amúgy 1xű kis fogalmazóképesség, tények, némi könyörgés....persze ha nem "komoly" ügyről van szó...
ha jól emlékszem a forgalmi el fogják jutatni az Okmányirodába, oda menj. de szerintem iylenkor hivatalból kivonják, legkésőbb akkor ha nem fizetsz súlyadót:)
Így működik. Sajnos a szab. hatóság nem szokta átgondolni döntését, sajnálatos, mert ezzel a bíróságokat is terhelik. A bíróság leső körben mindig az iratok alapján dönt. A tárgyalás után hozott ítélettel szemben fellebbezésnek helye nincs, csak perújítás.
Ami jönni fog szabálysértési határozat abban miden le lesz írva. Ez ellen lehet kifogást benyújtani 8 napon belül, a szabs. hatóságnak postázva de a bíróságnak címezve. A szabs. előadó a kifogásod alapján akár változtathatna is de nem teszik, elmegy a bíróságnak az anyag és a bíró ált.ban tárgyalás tartása nélkül dönt. Ezután még mindig kérhetsz tárgyalás tartását.... Asszem így működik, fejből....
köszönöm szépen a válaszodat,akkor az összeg csökkentésére lehet esélyem,igazából a lényeg az lenne,hogy most ne vegyék el a jogsimat,júliusig legalább. utánna már nem érdekelne.vagy más lehetőség lehet erre?
dtibor! Közúti baleset okozója voltam,egy könnyű sérült volt,erre szabtak ki nekem 70 000ft- pénzbüntit, és fél évre el akarják venni a jogsimat.
Nem kell ügyvéd, nem olyan súlyú, nem éri meg ügyvédre költeni. Ha nem a munkához kell, vagy valamiylen olyan családi körülmény (pl. mozgássérült gyermek szállítása) akkor nem sok esély van.
Ezt a fellebbezést,merthogy rövid a határidő,megfelelő ha saját kézzel írott,vagy ezt is inkább ügyvéd által készüljön? a jogsi sajna nem a munkámhoz kell, magáncélból szeretném még magamnak,ez mennyire befolyásolja az elbírálást?
Érdemes fellebbezni: rosszabb nem lehet, több nem lehet. Vigyázz, mert rövid a határidő.
Amíg fellebbezel addig is nálad van aj ogosítvány, és kihúzod a dolgot. Ha munkádhoz kell a jogosítvány írd bele, a pénzösszegnél pedig, hogy kiket kell eltartanod, és mennyi a jövedelmed.
Ügyet nem ismerem, de nem teljesen esélytelen - a statisztikák szerint.
Ismét a segítségeteket,illetve a tanácsotokat szeretném kérni,pár nappal ezelőtt írtam ebbe a forumba,egy közlekedési balesetem kapcsán,annyiban változtak a dolgok,hogy a tegnapi nap folyamán megkaptam a rendőrségi határozatot,amelyben büntiként 70 000Ft pénzbírságot és fél éves jogsi bevonást határoztak meg. A kérdésem az lenne,hogy érdemes- e fellebbezni,mert én ezt méltánytalanul magasnak,és soknak tartom,és nekem kellene a jogsim még a jövő hónap végéig.
kb 1 hónap múlva várható a szabálysértési hatóság levele....bemehetsz hamarabb is és elolvashatod az ügyhöz tartozó anyagot. Készült ott a helyszínen minden, legalábbis kellett hogy készüljön, ha bemész te is elmesélheted mi történt és ezt rögzíteni is fogják .... Szerintem a leírásod alapján elmeszelnek. Kérdés, hogy nem történt egyáltalán személyi sérülés vagy ami történ az 8 napon belül gyógyuló e (zuzódás, hámsérülések stb.) Nem mindegy, mert ez emeli a büntetési tételt....vastgabban fog a ceruzájuk. Megvan pontosan milyen szankciókat alkalmazhatnak én most ez nem is tudom fejből, a "gyakorlat" az hogy kb. 20.-50.000.-Ft bírság (azt hiszem a felső határ 100 rugó) és/vagy pár hónap vezetéstől eltiltás. No és büntetőpontok... Megkapod leírva ezt, aztán ha túl súlyosnak ítéled nyújthastz be kifogást és ha szépen indokolsz valamit lehet mérsékelnek is....Nekem ez a tapasztalatom. :-)
Sziasztok!Olvasgattam a különbözö irásokat és véleményeket,érdekes dolgok vannak!Nekem is volt egy kis gondom.Minap egy kanyarban a vizes uton ugymond megcsusztam és a szembejövö auto elé vágodtam.Szerencsére senki nem sérült meg ,azért mindenkit bevittek korházba megvizsgállni.
Szereintetek milyen büntetésre számithatok ezért,jogositvány térenmbüntetésben?
Éngem megsem kérdeztek hogy mi történt semmi jegyzökönyv nem készült velem.Amibe állitolag az került hogy gyorsan mentem és kisodrottam.
Mennyi idö mulva kapok valami irást,jegyzökönyvet a történtekröl tudja valaki?
Szerintem ha egy kárt a bíróság megitél a baleset kapcsán, azt ugyanúgy itéli meg a biztosító esetén, mint a magánszemély esetén.
Azaz az elmaradt hasznot, ha a biztosító ellen nem itéli meg, akkor a magánszemély esetében sem fogja.
Az elmaradt munkabér viszont egyértelmű kár, azt ki kell fizetnie.
A biztosítás határa 500 millió Ft dologi kárra, 1250 millió Ft az egyéb károkra (nem dologi). Ebből következőleg a biztosítás nem csak a dologi károkra vonatkozik.