Van egy Skoda 120-asunk, és az anyósülésen az öv nem elég hosszú, hogy rendesen beilleszük a gyerekkosarat/bébihordozót (menetiránynak háttal). Vagy a kosár sinjébe tesszük, és akkor nem tudjuk bedugni az öv végét a helyére, vagy felül rögzítjük, de akkor nincs a kosár sínjében.
Szerintetek hol lehet kapni hosszabb övet, vagy van erre speciális öv?
Mi Budafokon lakunk, ezért valami közeli boltot ajánljatok, ha tudtok.
Ha nem akarsz egyből tuningolni, de vannak elvárásaid, akkor 87 utáni 120GLS-t keress. 87 után széles futóművel készültek a faros skodák, a GLS pedig kicsit nagyobb kompresszióval (erősebb motor), és 5 sebességes váltóval, fordulatszámmérővel...
Főként az érdekelne, hogy az S és L jelölés mit takar. A másik dolog pedig, hogy Skoda vásárlás előtt állok és szeretnék egy kicsit informálódni. Illetve a 105-höz képest konkrétan mivel több a 120? Pl belsőben? Illetve még azt kérdezném, hogy az első szériés kereklámpások a második kocka és az utolsó kockalámpások között mik az alapvető különbségek? Illetve vásárlásnál szabad-e kereklámpásba gondolkodni vagy ez a kora miatt eleve kizárt? Mennyivel jobbak az 1983-tól gyártott modellek? Bocs a sok kérdésért.
Tiszteletem. Nekem az volna a kérdésem, hogy az S, L, LS, GLS felszereltségi szintek miben különböznek egymástól? Illetve a 105 és 120-as modellek között csak a motor a különbség? Előre is köszi a segítséget. P.Box
Olyat nem tudok mondani, ami átalakítás nélkül belemegy, de két lehetőséged van:
- vagy átfúrod elöl a rögzítési pontokat, hátra pedig teszel egy keresztpántot, amire ráfogatod az ülés eredeti sinjét,
- vagy leveszed a 120-as ülés sínjét és egy sajátkezűleg készített segédkeretet gyártassz, amivel az ülés gyári sínrögzítő pontjaihoz tudod rögzíteni a keretre felszerelt Skoda-sínt.
Egyik sem olyan nagyon bonyolult és nem is nagyon költséges. Méricskélni azt kell és nem árt, ha tudsz hegeszteni, vagy van ilyen ismerősöd.
Nekem a 110-esemben 50x5-ös laposacélból van a tartókeret, erre van az ülés, meg a 120-as üléssín rácsavarozva legalább 8.8-as csavarokkal. Ja és az ülések egy régi Opel Kadett GSI ülései :)
Üdv mindenkinek! Segíttséget szeretnék kérni tőletek! A kérdésem az volna,hogy van-e valamiféle kompatibilitás a Skoda 120 ülése és egyébb más tipusok között.Magyarul,hogy egy egyszerű cserével le lehet-e váltani a fejtámla nélküli üléseket valami kényelmesebb,biztonságosabb darabra,avagy érdemesebb végeláthatatlan barkácsolásba kezdenem. Előre is köszi a segítséget
Nekem van egy 89-es 120-L Skodám.Hátúlja törött,forgalomból kivonva,5-sebességes,drap színű,a motor működőképes. A kaszni jó állapotú, törés előtt lett felújítva !Ha valakit érdekel, jelentkezzen e-mail címemen!
Megtaláltam, mindkettőt kipucoltam. Jól megjegyeztem, hol vannak. De sajnos nem oldódott meg a probléma. A karbi elején a két csavarral belőttem az alapjáratot, most jónak tűnik, de nem vagyok meggyőződve a probléma teljes megoldásáról. A másik két általad leírt problémára utaló jeleket nem találtam.
A karbi oladlán van a mágnesszelep fölött egy kicsavarható aluminium kupak mögött, illetve a karbi túloldalán is van egy. Nem árt még a gyújtást is megnézni (beégett megszakító, kotyogó elosztó tengely), mert az is okozhat ilyen problémát...
Igen! Rövid távokat megyek. Reggel körülbelül 7 km, este vissza. Város, de nem dugóban pöfögés, folyamatos haladás. Még egy kérdés: Az alapjárat magától el tud mászni? A jelenség a következő: Karácsonykor hosszabb ideig állt. Amikor elindultam vele munkába, bemelegedés után le akart állni. Egy darabig csinálta azt, hogy le is állt pirosnál megálláskor. Aztán egy rövid ideig jó volt. Azóta megint elkezdte, hogy "öklendezik". Az alapjárati fúvúka szennyezettségére gondolok, de az a gond, hogy van alapjárat. Csak elég nyengus. Ha jól bemelegszik a motor, akkor üresjáratban fokozatosan esik le a fordulat szép lassan. Először csak pislákol a töltésvisszajelző, majd erősen világit, majd egyszercsak leáll a motor. Egyszer már tisztítottam az alapjárait fúvókát, de azóta elfelejtettem, hol van. :)) Ilyen hidegben nincs kedvem mégegyszer átnézni az egész karbit. A szerelési könyv alapján sem találom meg. Tud valaki nekem segíteni melyik az? Esetleg egy fotó sokat segítene. :)
Mennyit mész a kocsival? Ha rövid távokat teszel meg (<10km) akkor a levegőben lévő kondenzvíz kicsapódik a motorban, ezt látod. Ez nem olyan nagy baj.
Menj egy hosszabb utat, ami alatt rendesen bemelegszik a motor és utána nézd meg! Legalább 20km kell hozzá. És lehetőleg ne város legyen.
Ha ezután is trutyis a kupak, akkor talán már van okod izgulni. De úgy gondolom, hogy nem lesz trutyis! :)
Amúgy az első esetben ez természetes jelenség, mert a hideg motorban a felmelegedett levegőből lecsapódik a pára és ez ül ki a kupakra.
Kérdéssel fordulok hozzátok. Skoda 120-asom van, és a minap észrevettem, hogy az olajbeöntő kupak belső oldalára kiült valami vajszínű trutyi. Mi lehet ez? Ősszel még teljesen tiszta volt. Az autóban most van 32 ezer kilóméter. Kicsit aggódom. Szomorú leszek, ha valami nagy gond van vele. Vagy lehetséges, hogy ebben a -10 fokban kicsapódott valami? Mindennapos használatra még csak ezen a télen fogtam előszőr.
DNS 120. Engem nagyon érdekelne a cd.Légyszi küldj egy mailt (www.Bagaba@vipmail.hu), hogy mik vannak rajta,mennyibe fáj,és hogy hogy lehet hozzá jutni.Elöre is köszi.
Kéne egy kis segitség!!!
Szeretnék venni a 120 -asom csomifedelére légterelöt.Olyan kéne ami egy darabbol áll.Szerintetek hol lehet ilyenhez hozzajutni?
Én a skodatuning fórumon Vargarapid130-tól vettem az egyik készletet, a másik egy Renault 9-es hátsó öv garnitúrája volt. Mindkét garnitúrát én raktam be (nem volt nehéz feladat).
A karbi karjánál érdemes néha olajozni azt a kis forgó hengert, amin átmegy a bowden. Olyanról is hallottam, hogy a blokk rossz/hiányzó földkábele miatt "égett el" a gázbowden. Egyébként a gyári bowdennek birnia kell a kiképzést.
Azt kérném, hogy írjátok már le pontos címmel, hogy hol, melyik szerelőknél lehet beszereltetni és hol, melyik eladóknál lehet venni hátsó biztonsági övet. Nekünk is kellene kettő, mert már többször volt vele (vagyis a hiányával) kisebb-nagyobb gond.
Egyébként meg boldog újévet minden Skoda 120-as tulajdonosnak! Örömmel jelentem, hogy a 2004-es esztendőt mindenféle szerelés nélkül úsztuk meg!
Régi 120L-ről megmaradt 4 db nagyon jó állapotú Roadstone Radial SB700-as 4 évszakos gumi Skoda kerekekre szerelve. A 4db-ot 15eft-ért adom, akit érdekel hívjon, vagy írjon!
06 westel-944-0740 napközben
06 pannon-337-8855 este és hétvégén
icsizmadi[kukac]mailbox.hu
Azt még muszály leírnom, hogy a Skodámat idén cseréltem le, de még működőképes állapotban volt. 81-es évjáratú, de a korát meghazuttolóan bírta a strapát. Ahogy írta itt már valaki, a régi króm lökhárítósok nagyon bírták :-)
:)
Ja, 120-as skodri. Bontott gyári automata öveket is lehet néha kapni, de amint írtam, a másikba egy Renault 9-es hátsó autómata öveit szereltem be (aki már látott életében villáskulcsot, az meg tudja csinálni). Ha más autó öveivel próbálkozol, akkor lehetnek problémák, de az én esetemben még a renault öv csavarjai is jók voltak...