Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.27 0 0 536

Sziasztok!

Van egy felesleges Skoda S100L 1973-as forgalomból ideiglenesen kivont gkcsim. A család nem engedi, hogy tovább álljon az udvaron. Indítható, motor még nem volt megbontva, garantáltan 98000km-t futott. két éve áll az udvaron, le kell mosni, kasztni nincs szétesve, futómű is jó. Kuplungot 3 éve teljesen felújítattam, de elfolyt a kuplungolaj, nem emel ki, fel kell tölteni. Az utastér szép állapotú. Hiánytalan az egész, gyári régi dísztárcsák is rajt vannak stb stb. (természetesen vontatható, világítás, index, ilyesmi is teljesen jól működik, fék jó)

Szóval a lényeg, két héten belül el kell innét vinni, 20.000 ft-ot adnak a méhtelepen, annyiért szívesebben adnám olyannak, aki hasznát veszi.

Boda Gábor

20-5564628

Nagykanizsa.

J.J. Creative Commons License 2005.04.15 0 0 535

Kantáros öv van benne, és a legnagyobbra állítottuk. Sajnos nem működik. Az ötletet köszönöm, oda is beírok akkor.

Üdv. J. J.

Előzmény: skoodri (534)
skoodri Creative Commons License 2005.04.14 0 0 534

SZia!

Ez az automata öv, vagy a sima kantáros öv?

Ha autmata, akkor az még a kérdés, hogy egy jól megtermett embert körbe ér e?

Ha nem akkor valószínűleg hátsó öv van előre szerelve.

Ha kantáros öv van benne, azon meg elég sokat lehet a hosszán állítani. Igaz, elég nehéz huzigálni az állítóját, de nem lehetetlen.

MOndjuk gyerekkosarat még nem próbáltam belerakni.

Ha így sem jutsz dűlőre akkor javaslom a skdatuning fórumot, itt biztosan jobban találsz segítséget

Előzmény: J.J. (533)
J.J. Creative Commons License 2005.04.13 0 0 533

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.

Van egy Skoda 120-asunk, és az anyósülésen az öv nem elég hosszú, hogy rendesen beilleszük a gyerekkosarat/bébihordozót (menetiránynak háttal). Vagy a kosár sinjébe tesszük, és akkor nem tudjuk bedugni az öv végét a helyére, vagy felül rögzítjük, de akkor nincs a kosár sínjében.

Szerintetek hol lehet kapni hosszabb övet, vagy van erre speciális öv?

Mi Budafokon lakunk, ezért valami közeli boltot ajánljatok, ha tudtok.

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Jászberényi József

kis_cserkész Creative Commons License 2005.03.28 0 0 532
Üdv mindenki felhívnám mindenki figyelmét YOUNGTIMER tali lessz 2005-04-10-én Gödöllőn mindenkit szívesen várnak részletek a YOUNGTIMER topikon
JULES Creative Commons License 2005.03.24 0 0 531
Ha nem akarsz egyből tuningolni, de vannak elvárásaid, akkor 87 utáni 120GLS-t keress. 87 után széles futóművel készültek a faros skodák, a GLS pedig kicsit nagyobb kompresszióval (erősebb motor), és 5 sebességes váltóval, fordulatszámmérővel...
Előzmény: P.Box (530)
P.Box Creative Commons License 2005.03.24 0 0 530
Főként az érdekelne, hogy az S és L jelölés mit takar. A másik dolog pedig, hogy Skoda vásárlás előtt állok és szeretnék egy kicsit informálódni. Illetve a 105-höz képest konkrétan mivel több a 120? Pl belsőben? Illetve még azt kérdezném, hogy az első szériés kereklámpások a második kocka és az utolsó kockalámpások között mik az alapvető különbségek? Illetve vásárlásnál szabad-e kereklámpásba gondolkodni vagy ez a kora miatt eleve kizárt? Mennyivel jobbak az 1983-tól gyártott modellek? Bocs a sok kérdésért.
Előzmény: DEM992 (529)
DEM992 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 529
Nem csak a motor. Belső tér, váltó, motor, lámpa.
konkrétan mi érdekelne?
Előzmény: P.Box (528)
P.Box Creative Commons License 2005.03.22 0 0 528
Tiszteletem. Nekem az volna a kérdésem, hogy az S, L, LS, GLS felszereltségi szintek miben különböznek egymástól? Illetve a 105 és 120-as modellek között csak a motor a különbség? Előre is köszi a segítséget. P.Box
S110L Creative Commons License 2005.03.22 0 0 527

Hali!

Olyat nem tudok mondani, ami átalakítás nélkül belemegy, de két lehetőséged van:

- vagy átfúrod elöl a rögzítési pontokat, hátra pedig teszel egy keresztpántot, amire ráfogatod az ülés eredeti sinjét,

- vagy leveszed a 120-as ülés sínjét és egy sajátkezűleg készített segédkeretet gyártassz, amivel az ülés gyári sínrögzítő pontjaihoz tudod rögzíteni a keretre felszerelt Skoda-sínt.

Egyik sem olyan nagyon bonyolult és nem is nagyon költséges. Méricskélni azt kell és nem árt, ha tudsz hegeszteni, vagy van ilyen ismerősöd.

Nekem a 110-esemben 50x5-ös laposacélból van a tartókeret, erre van az ülés, meg a 120-as üléssín rácsavarozva legalább 8.8-as csavarokkal. Ja és az ülések egy régi Opel Kadett GSI ülései :)

Lala

Előzmény: Jello (526)
Jello Creative Commons License 2005.03.22 0 0 526
Üdv mindenkinek!
Segíttséget szeretnék kérni tőletek! A kérdésem az volna,hogy van-e valamiféle kompatibilitás a Skoda 120 ülése és egyébb más tipusok között.Magyarul,hogy egy egyszerű cserével le lehet-e váltani a fejtámla nélküli üléseket valami kényelmesebb,biztonságosabb darabra,avagy érdemesebb végeláthatatlan barkácsolásba kezdenem. Előre is köszi a segítséget
sampy Creative Commons License 2005.03.07 0 0 525

Szervusztok!

Nekem van egy 89-es 120-L Skodám.Hátúlja törött,forgalomból kivonva,5-sebességes,drap színű,a motor működőképes. A kaszni jó állapotú, törés előtt lett felújítva !Ha valakit érdekel, jelentkezzen e-mail címemen!

Az érdeklődést előre is köszönöm!

Üdvözöl mindenkit egy régi Skodatuningőrült!

subler_ Creative Commons License 2005.03.01 0 0 524
Köszi!

Megtaláltam, mindkettőt kipucoltam. Jól megjegyeztem, hol vannak. De sajnos nem oldódott meg a probléma. A karbi elején a két csavarral belőttem az alapjáratot, most jónak tűnik, de nem vagyok meggyőződve a probléma teljes megoldásáról. A másik két általad leírt problémára utaló jeleket nem találtam.

subler_
Előzmény: JULES (521)
bandura130 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 523

Érdekel innen valakit 5db Apollo alufelni? Ha jól emlékszem, új gumik vannak rajta! Ára 65ezer pénz.

Esetleg 4db felni gumival 55ezer pénzért?

SÜRGŐS!!!

FeketeRetek Creative Commons License 2005.02.26 0 0 522

Eladó 4 (+1) db BARUM BRILLANT 165/80 R13 alig használt, 90%-os nyári gumi, Skoda lemezfelnin. +4 db ajándék dísztárcsa.
Ára: 20.000 Ft.

06-20-5837775

feketeretek@freemail.hu

JULES Creative Commons License 2005.02.22 0 0 521
A karbi oladlán van a mágnesszelep fölött egy kicsavarható aluminium kupak mögött, illetve a karbi túloldalán is van egy. Nem árt még a gyújtást is megnézni (beégett megszakító, kotyogó elosztó tengely), mert az is okozhat ilyen problémát...
Előzmény: subler_ (520)
subler_ Creative Commons License 2005.02.10 0 0 520
Igen! Rövid távokat megyek. Reggel körülbelül 7 km, este vissza. Város, de nem dugóban pöfögés, folyamatos haladás.
Még egy kérdés:
Az alapjárat magától el tud mászni?
A jelenség a következő:
Karácsonykor hosszabb ideig állt. Amikor elindultam vele munkába, bemelegedés után le akart állni. Egy darabig csinálta azt, hogy le is állt pirosnál megálláskor. Aztán egy rövid ideig jó volt. Azóta megint elkezdte, hogy "öklendezik". Az alapjárati fúvúka szennyezettségére gondolok, de az a gond, hogy van alapjárat. Csak elég nyengus. Ha jól bemelegszik a motor, akkor üresjáratban fokozatosan esik le a fordulat szép lassan. Először csak pislákol a töltésvisszajelző, majd erősen világit, majd egyszercsak leáll a motor.
Egyszer már tisztítottam az alapjárait fúvókát, de azóta elfelejtettem, hol van. :)) Ilyen hidegben nincs kedvem mégegyszer átnézni az egész karbit. A szerelési könyv alapján sem találom meg. Tud valaki nekem segíteni melyik az? Esetleg egy fotó sokat segítene. :)

Köszi előre is.

subler_
Előzmény: S110L (519)
S110L Creative Commons License 2005.02.10 0 0 519

Hali!

Mennyit mész a kocsival? Ha rövid távokat teszel meg (<10km) akkor a levegőben lévő kondenzvíz kicsapódik a motorban, ezt látod. Ez nem olyan nagy baj.

Menj egy hosszabb utat, ami alatt rendesen bemelegszik a motor és utána nézd meg! Legalább 20km kell hozzá. És lehetőleg ne város legyen.

Ha ezután is trutyis a kupak, akkor talán már van okod izgulni. De úgy gondolom, hogy nem lesz trutyis! :)

Amúgy az első esetben ez természetes jelenség, mert a hideg motorban a felmelegedett levegőből lecsapódik a pára és ez ül ki a kupakra.

Előzmény: subler_ (518)
subler_ Creative Commons License 2005.02.10 0 0 518
Sziasztok!

Kérdéssel fordulok hozzátok. Skoda 120-asom van, és a minap észrevettem, hogy az olajbeöntő kupak belső oldalára kiült valami vajszínű trutyi. Mi lehet ez? Ősszel még teljesen tiszta volt. Az autóban most van 32 ezer kilóméter. Kicsit aggódom. Szomorú leszek, ha valami nagy gond van vele. Vagy lehetséges, hogy ebben a -10 fokban kicsapódott valami? Mindennapos használatra még csak ezen a télen fogtam előszőr.

Köszi előre is a tippeket!

subler_
DEM992 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 517
Hali!
Képek a progiból.
Vedd fel a kapcsolatot Dzsó bával. killerjoeKUKACszmPONTsk
Előzmény: Bagaba (515)
Bagaba Creative Commons License 2005.01.16 0 0 516

Ilyesmit keresek!

Bagaba Creative Commons License 2005.01.16 0 0 515

Sziasztok.

DNS 120.  Engem nagyon érdekelne a cd.Légyszi küldj egy mailt   (www.Bagaba@vipmail.hu), hogy mik vannak rajta,mennyibe fáj,és hogy hogy lehet hozzá jutni.Elöre is köszi.

Kéne egy kis segitség!!!

Szeretnék venni a 120 -asom csomifedelére légterelöt.Olyan kéne ami egy darabbol áll.Szerintetek hol lehet ilyenhez hozzajutni? 

JULES Creative Commons License 2005.01.14 0 0 514
Én a skodatuning fórumon Vargarapid130-tól vettem az egyik készletet, a másik egy Renault 9-es hátsó öv garnitúrája volt. Mindkét garnitúrát én raktam be (nem volt nehéz feladat).
Előzmény: Hirharang (511)
JULES Creative Commons License 2005.01.14 0 0 513
A karbi karjánál érdemes néha olajozni azt a kis forgó hengert, amin átmegy a bowden. Olyanról is hallottam, hogy a blokk rossz/hiányzó földkábele miatt "égett el" a gázbowden. Egyébként a gyári bowdennek birnia kell a kiképzést.
Előzmény: JaMaN és Gonzi (510)
djetta Creative Commons License 2005.01.13 0 0 512

Na emberek!

Van egy az oldalán törött, lejárt műszakijú, de üzemképes Skodám.

Érdekel valakit?

dhor@freestart.hu

Hirharang Creative Commons License 2005.01.13 0 0 511

Azt kérném, hogy írjátok már le pontos címmel, hogy hol, melyik szerelőknél lehet beszereltetni és hol, melyik eladóknál lehet venni hátsó biztonsági övet. Nekünk is kellene kettő, mert már többször volt vele (vagyis a hiányával) kisebb-nagyobb gond.

Egyébként meg boldog újévet minden Skoda 120-as tulajdonosnak! Örömmel jelentem, hogy a 2004-es esztendőt mindenféle szerelés nélkül úsztuk meg!

Előzmény: JULES (506)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2005.01.13 0 0 510

Sziasztok!

Egy év alatt harmadszor szakadt el a gázbovdenem.

tudtok valamilyen megoldást erre? Más fajta bovden, stb?

Nagyon hálás lennék a megoldásért, mert kezdem nagyon unni ;)

Üdv:

JaMaN

Csizi PII Creative Commons License 2004.12.28 0 0 509

Még elfelejettem valamit!!!!

175/70R13-as a gumi.

Csizi PII Creative Commons License 2004.12.28 0 0 508

Sziasztok!

Régi 120L-ről megmaradt 4 db nagyon jó állapotú Roadstone Radial SB700-as 4 évszakos gumi Skoda kerekekre szerelve. A 4db-ot 15eft-ért adom, akit érdekel hívjon, vagy írjon!

06 westel-944-0740 napközben

06 pannon-337-8855 este és hétvégén

icsizmadi[kukac]mailbox.hu

Azt még muszály leírnom, hogy a Skodámat idén cseréltem le, de még működőképes állapotban volt. 81-es évjáratú, de a korát meghazuttolóan bírta a strapát. Ahogy írta itt már valaki, a régi króm lökhárítósok nagyon bírták :-)

M.charlie Creative Commons License 2004.12.03 0 0 507

Szasztok!

120GLS bontásra vár, akinek köll belőle valami hívjon bizalommal:20/9369299,203973317

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!