Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1413

Kedves Matula !

Szerintem neked a biciklid is túl lusta :-)

Tehát : a "legtöbbetmenőleglustábbmotorú" cím...... eddig :-)))

Üdvözlöm a kedves Új tulajdonosokat !

Sok-sok balesetmentes kilómétert nekik (és magunknak is )

Előzmény: MatulA+ (1412)
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1412

Jim Tonic,

már kétszer megítam a válaszomat, most nem fogom megint. ;-)

rövden: http://www.kawasaki-klub.hu/ itt szerintem mindent megtalálsz

nem hiszem, hogy mi leveletnénk egymással, mert csak Bálinttal tartom nap mint nap a kapcsolatot. De ez nem jelenti azt, hogy nem leveleztünk egymással.

Sárvédő ügyben Bás kollégátval kell egyeztetned

Hűtővédőért majd én leszek a felelős.

Balaton mellől vagyok én. Többiek többnyire Pest, vagy könyéke, de van Fehérvárról, és Győrből, sőt Debrenecből is itt emberke. ;-)))

MatulA+ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1411

No para, tudom, hogy semmi baja nincsen a Vasnak, csak tutod a "Kis Ördög"!

;-))))

Majdnem mint az amerikai autó szemlélet:

"Lehet sokat eszik az autóm, de nem eleget!" ;-)))))

Előzmény: Bálint636 (1410)
Bálint636 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1410
Matula, semmi baja sincs a gépednek, nem lusta vagy ilyesmi... a Bandit egy négyhengeres motor, és 85 lóerő körül van tudtommal, jóhogy jobban megy (ha pörgetik).
Ne csodálkozz ha "szorongatnak", lehet hogy a Balu gyorsabb bizonyos helyzetekben, te meg máshol vagy gyorsabb. Ja meg hiába 2001-es gép, ha csak 6500 km van az övében is, makkegészséges az is... :-)
Előzmény: MatulA+ (1408)
Bálint636 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1409
Jim,

én már szerelmes is lettem egy Rizoma redszámtáblatartóba a ZX-636-omhoz! :)

Milyen feltételekkel tudsz hozni Rizoma-cicomákat? Nálad kell "rendelni", hivatalosan forgalmazod, vagy csak haveri alapon? A weblapon látható arakkal kell számolni vagy te olcsóbban tudod hozni? Mennyi a szállítási idő kb.?
Írj ezekről légyszi minél részletesebben!!
Előzmény: Jim Tonic (1404)
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1408

Szevasz!

Nem tudom, van egy ilyen érzésem. Cimbora Bandit600s-el nagyon tud szorongatni, sőt! Van mikor inkább én szrongatom őt, pedig az egy jóval nehezebb motor, és jóval régebbi konstrukció '01-es évjárat. Szóval ezért gondoltam a dolgot. Aztán lehet, hogy tévedek, és csak nem tekerem eléggé meg a csuklómat, és nem elég hirtelen. ;-)))))

Előzmény: FurrierS (1407)
FurrierS Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1407
Üdvözöllek én is er6 tulajként, viszont egyáltalán nem irigyellek, hogy motorod már van de jogsid még nincs én tudatosan kerültem ezt a helyzetet tehát amíg nem volt meg a jogsim még motorkereskedés környékére se mentem, kizárólag neten nézelődtem motor után :)
3: Sokan mondják, hogy nem igazán kell betartani a járatási periódust megveszed azt húzhatod neki tövig ... az én véleményem ezzel kapcsolatban az (nem szakemberként), hogy a gyárban legyártott alkatrészeknek nem árt ha kellően összekopnak, és amíg összekopnak addig ne kapjanak full terhelést (persze előzéseknél rövid időre az elejétől kezdve volt hogy 6000-ig pörgettem, mondjuk akkoriban ritkán előztem kizárólag buszt, vagy más nagy lassú járművet). A másik szempontom ezzel kapcsolatban az, hogy főleg ha kezdő vagy (én is az vagyok) jó az a 1600 km hogy kellően összebarátkozzatok a géppel (ezt a bölcsességet itt szedtem fel a forumon de igaznak érzem).
Aztán meg én azt tapasztalom, hogy városban (Budapestre gondolok más várossal nincs tapasztalatom) nem is nagyon lehet 4000 fölé menni nincs értelme szarok az utak sokan vannak és mindíg megfog a lámpa, városon kívűl meg elegendő a 6000 ig pörgetés előzéseknél szoktam ettől jobban pörgetni.

Matula: miért érzed azt hogy lusta lenne a géped? Szerinted mit hibáztál el a bejáratásnál hogy lusta lett már ha igaz ez a lustaság?
Előzmény: Jim Tonic (1403)
Jim Tonic Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1406
Köszönöm a gratulációkat! :-)

Van valakinek ABS-es? Észrevettétek, hogy elég sportos? A hátsó kereket pl. simán hagyja megcsúszni, de csak észszerűen.
helloman Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1405

NTX! Gratulálok a vizsgádhoz.

Jim Tonic! Gratulálok a vashoz. Üdv a körünkben.

Jogsi nélküli motorozás: egyik ismerősöm (közjegyző) tagja egy környékbeli, kb. 20 tagú motoroscsapatnak, amelyben az arcok fele nem igazán rendelkezik A-s jogsival... (Pedig igen keményen túrázgatnak még külföldön is.)

"No risk, no fun" (mondják angolszász barátaink)

Más: tegnap Debrecenből (mocival) hazafelé jövet egy nagggyon kemény fiatpuntós kb. 15 cm oldaltáv-tartással megelőzött. Gondoltam menjél csak; kemény vagy.

A poén: kb. 3-4 km után egy parkolóban állt a verda, méghozzá felnyitott motorháztetővel. Mellette egy kigyúrt 120kilós gyerek igen csak gondterhelten nézelődött. Intettem neki.

Jim Tonic Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1404
Még annyit, hogy Ausztriából tudok hozni bárkinek kiváló minőségű bukógombát. Kb. 65€. Ha ledarálod valamelyik gmbát, 20-25€ párban az új. http://www.rizoma.com-on megtaláljátok. De bármilyen rizoma cuccot tudok hozni. Az indexeik is nagyon szépek.
Jim Tonic Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1403
-2: Forgalom mentes helyen gyakorolok, egy leaszfaltozott szőlősben. Mármint az út aszfaltos. :-) Tudok motorozni, KRESZ-em meg is van, csak megismerkedem a motorrral. Szombaton kezdem a rutint. Tehát semmiképpen nem mondanám, hogy jogsi nélkül motorozok.
-1: :-) Köszönöm. ER-6N ében fekete.
1: Mi van az ajándékcsomagban?
2: Szerintem veled levelezgetek, megadtam a telefonszámom emailben. Engem érdekel a dolog, viszont csak akkor, ha megfelelő a formája. Az eredeti szögletes verzió nekem nem tetszik.
3: Átolvastam a használati utasítást, de egy szakember azt mondta, hogy ez inkább a 4 hengeresekre igaz, a kéthengeresek nem igényelnek ekkora óvatosságot. Ezért kérdeztem.

Köszönöm a segítőkészséged!

Ti hová valósiak vagytok? Van valaki Sopron környékéről?
Előzmény: MatulA+ (1398)
garfonya Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1402

O.k., ha meglesz a gép, kimegyek. Ha időben lesz meg, lehet rád csörgök és talizhatnánk valahol útközben, mert Újpestről elég közel van Mogyi, ezért nem megyek akkor "visszafelé". De valószínűbb, hogy már kint lesztek, akkor majd csörgetlek szintén.

Scr7!

Ettől függetlenül, ha van kedved gyere, ha nincs, remélem holnap talizunk.

Asszem a számom megvan neked. Ha nincs jelezd.

Holnap kora d.u.-ig jó időt mondtak :))

Széles utat, ennél naposabb időt!

Jim Tonic!

Gartula a géphez!

csatlakoznék MatulA+ kollégához: nem ajánlatos nagyon gurulgatni jogsi nélkül, mert sokminden mást leszámítva ha csak a rendőr "megfog", akkor ha meglesz a jogsi, akkor is sokáig nem tudod használni. Érdemes kibírni szerintem. Mikor nekem meglett és még nem volt nálam, csak az ideiglenes papír, akkor is "fű alatt" közlekedtem vele, holott azt mondták az önkorminál, hogy ezzel lehet már menni.

Előzmény: MatulA+ (1395)
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1401

OFF: Azért keresgélj még, és küldd el máshova is! Nem biztos, hogy azonnal meg lesz a válasz, de remélem siekrül, és kérlek írd le a levélben pontosan miről lenne szó.

ON: Szép napot!

Előzmény: toga73 (1400)
toga73 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1400
Jó reggelt mindenkinek!
Remélem nem haragszotok meg de most egy teljesen OFF dolgot fogok művelni. Szombat 12-ig le kell adnom a dogámat, 3 napja nem alszom és egy CNC eszterga program híjján vagyok amit sehogy sem tudok összehozni. Kérlek segítsetek ha tudtok. A progi NCT90T vagy 2000T re kellene, vagy hunorra. Ha tud valaki segíteni srácok kérem hívjon fel!
06/20/482-6745
ON
Köszönöm és bocs de ti vagytok az utolsó ments-váraim!
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1399

Ha jól sejtem akkor jogsi nélkül motorozol? Ezt kurva gyorsan felejtsd el, és ne is reklámozd, mert meg leszel kövezve, és lehet én leszek az első aki dobja! ;-)))))

kb. motorhossz a bólyák között a táv, azt hiszem. Hosszra a szlalomnál.

Előzmény: Jim Tonic (1397)
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1398

Szeva,

no akkor sorjában:

-1: üdv a körülnkeben! Milyen színben pompázik a mocid? n-es, vagy f-es változat?

1: szinte mindenki tag azt hiszem itt akik vagyunk, és regisztráltuk magunkat, csak jelen pillanatban még a kártyával (klubbtagsági) gondok vannak. Nem egyeztek meg még a gyártóval, hogy pontosan hogyan nézzen ki a kártya. DMC, valóban kifizeti az idén vásárolt motorok után a tagsági díjat, majd kapod az ajándékcsomagot. És nem kell érte fizetned. ;-)

2: Ha jól visszalapozol itt is találsz képeket valahol 1100-as bejegyzés környékén azt hiszem. És akkor ha itt olvasod akkor minden infót meg fogsz találni.

(röviden összefoglalva) sárvédő még folyamatban van, mivel meg kell venni a "mester" darabot. Azzal szendevek napok óta, de még nem kaptam semmi jó választ. Onnantól kezdve, mikor ez megven Bás nevezetű kollégánál kell jelezned MAGÁN MAILBAN IS, hogy szükséged lenne egy ilyen sárvédőre, és akkor Ő felír a listára, aztán a mocskos anyagiakat Vele kell majd intézni.

3: ha átolvasod a magyarnyelvű hazsnálati utasítást, akkor

800 km-ig max. 4.000-es fordulat

1.600 km-ig max. 6.000-es fordulat

érdemes betartani, mert hallottam már egy olyan motort ami teszt motor volt, és az kapott a szájára ebben biztos vagyok, és nem valami szép a hangja. Az első ciklusban még nem tudod igazán használni, de a második részben mindenképen húzd neki, és keményen rángasd a  kart, persze csak max. 6.000-ig.

Az enyém azt hiszem picit lusta lett. :-(

Azt hiszem minden kérdésedre válaszoltam, ha nem így lenne, akkor kérdezz bátran, szívesen segítek amiben tudok.

széles utat!

Előzmény: Jim Tonic (1396)
Jim Tonic Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1397
Még1 kérdés:
Rutinon milyen messze vannak abólyák egymástól. LOL. :-)
Jim Tonic Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1396
Az enyémben 60km van. :-)

Lenne egy sor kérdésem, ha megengeditek:
1. Tagja valaki a kawa klubnak? Kifizette a DMC a tagdíjat?
2. Ha jól láttam egy másik fórumon, Matula készíttetett sárvédőket hátulra. Lennének képek róla? Van valakinek? Esetleg máshonnan?
3. Ti mit tudtok a bejáratásról? Hogyan?
MatulA+ Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1395

Elegem van!

ITT NYAFOGÁSNAK NINCSEN HELYE! ;-)

Scr7, Garfonya!

Kijöttök a pályára és kész! Aztán, hogy ki akarja kipróbálni, és ki nem, az még nagyon a jövő titka. Ott leszünk, beszélgetünk, megnézzük mi van!? Kb. 13-15 óra magasságáik akarok én is csak ott lenni, ha nem valami fergetes a buli. Meglátjuk! Aztán ha úgy van akkor jelentkezünk a következő motoros tréningre, és szépen lassan átgurulunk Etyekre a Pincefesztiválra. Ezt még félig gyógyult kézzel is ki fogod bírni, ha annyira motorzni akarsz Garfonya! Értve vagyok!? ;-))))))

Garfonya,

Ha később tudsz kijönni, akkor később jössz: 20/35-14-967 itt a számom, ha nem leszek a pályán, vagy nem épp BugiR1 öccsével beszélgetek, akkor szinte biztos, hogy felveszem, és akkor meg tudom mondani, hogy még ott vagyunk vagy sem!? Akkor később csatlakozol legrosszabb esetben! Megegyeztünk? Különben hogyan akarsz itt a környéken gurulni velem, ha már most rossz ponttal indítod a közös gurulást???? ;-)))

szép estét, s széles utat!

bullmax Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1394
nekem is még csak 1150 kili
Előzmény: scr7 (1393)
scr7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1393
Gyere már ki a ringre! Én sem tudom meghajtani a gépet, mert még csak 900km van benne.
scr7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1392
Mondanám hogy holnap talizzunk, de esőt ígérnek, és nem nagyon van kedvem elázni, de ha délután süt a nap, akkor lehet hogy elgurulnék hozzád, persze csak ha ráérsz.
Előzmény: garfonya (1390)
garfonya Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1391
Lehet, hogy végül elkanyargok a ringre, de arra kicsi esély van.
garfonya Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1390
Mondjuk nem muszáj a szombat, csak lehet, hogy épp arra leszek, mert ha jó az idő, lehet, hogy myomok egy Aszódot oda-vissza.
Előzmény: scr7 (1388)
garfonya Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1389
Szerintem, ha már kint leszel érdemes kipróbálni a gépet. Én is megtenném, de a gép és a vállam is törött, úgyhogy én csak nagymamásan nyomom, míg mindkettő meg nem "javul". Akkor hogy legyen a szombat? Ma vagy holnap megírom a lemezedet, onnanntól bármikor...
Előzmény: scr7 (1388)
scr7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1388
Hát sajna én sem vagyok olyan szinten, de lehet hogy fel sem megyek a pályára, csak kimegyünk az asszonnyal körülnézni és egy sültkolbira  :)))
Előzmény: garfonya (1387)
garfonya Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1387

Asszem sajna én nem tudok veletek ringezni, mert addigra nem bizti, hogy össze tudom szedni a gépet+ahhoz még szerintem kevés vagyok, hogy beVÁLLaljam.

Scr7!

Ha tudsz, csörrents meg visszafelé, ha meg lesz a mocim, Mogyoródra kigurulok szívesen, aztán együtt haza. Addigra már nálam lesz a kicsike, ha összejön.

Előzmény: scr7 (1386)
scr7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1386

Na napsütéses szép napot mindenkinek!!!!!

NTX:

Gratulálok a jogsidhoz! Ha beviszed a sikeres vizsgaigazolásodat (2nap) az okmányirodába, akkor 3-4 nap alatt meg kéne hogy legyen a kártyád. Nekem ez az egész 5 nap alatt megvolt. Ha még nem rendelted meg a mocit, akkor előbb meg lesz a jogsid mint a mocid.   ;-)))

Garfonya, illetve mindenki:

A szombati tali az Auchannál nekem is OK, és utána mehetünk is ki a Hungaroringre, de lehet hogy csak 13-14 órág maradunk (párba megyek), mert van egy kis melóm itthon amit már meg kéne csinálnom.

Bye!

garfonya Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1385

Szia!

Én is gratulálok kicsit megkésve, mert most jutottam netközelbe.

Ezek szerint itt a Tél u.-n már működik a Kawa szalon?

Még nem láttam mozgást, de a sárgát minden D.u. megnézem. :)))))

Scr7!

Akkor a szombat jó neked? Nekem nagy valószínűséggel igen. Remélem a mocit is ki tudom hozni! Ha van kedeved meg időd, még egy gurulás light-ot is nyomhatnánk valamerre. Nekem azon múlik, hogy nem köp e a főnököm a levesembe (szombati meló), bírja e már a vállam, nincs e olyan szervi baja a mocinak, ami kizárhatja gurulást. Remélem mindet kihagyhatom és akkor JUHÉ! egy rövidet. Ha nem, akkor autóval tudok a talira menni, hogy megoldjuk a megbeszélteket. Ha van még valaki, aki nem az ország másik végébe megy a hétvégén, részemről szívesen látom, ha összejön a móka, szerintem Scr7 is.

Előzmény: NTX (1383)
NTX Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1383
Köszönöm az infokat és a gratulációkat. NTX
Előzmény: nagykerekű (1381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!