Keresés

Részletes keresés

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.26 -1 4 505

>Fodor meg egy nagy sumák, mi alapján tartja vissza a fizetéseket?

Feltehetőleg annak alapján, hogy nincs pénze, amiből kifizetné. 

Előzmény: Tonio 2.0 (503)
RnD Creative Commons License 2020.10.26 -2 4 504

Fodor nem tud fizetni, de ezt nem mondja. Helyette jön azzal h 'visszatartja a fizetéseket' ezért meg azért. Ennyi, nem kell ezt túlkombinálni.

Előzmény: Tonio 2.0 (503)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.26 0 0 503

Ágainak dobjunk össze egy normális internetkapcsolatra, ebben is botrányos a fazon...

Fodor meg egy nagy sumák, mi alapján tartja vissza a fizetéseket? Csodálkozik, hogy ez a csapatnak nem tetszik?

A másik része meg, hogy amíg válogatott hét volt, "az edző" a többieket elengedte szabadságra?

WTF?

Előzmény: van_Persil (502)
van_Persil Creative Commons License 2020.10.26 -1 0 502

Fodor J. a Kézivezérlóes Extrában.

https://www.youtube.com/watch?v=hoI83XHu5u8

érdekes (bár a hangminőség Ágai miatt kritikán aluli), és akkor még igen finoman fogalmaztam...

Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.26 0 0 501
Isthy1 Creative Commons License 2020.10.26 -1 1 500

Van és elvileg játszunk szerdán Érden. Szerencsére már Bulival a sorainkban, aki a múlt héten teljes értékű edzésmunkát végezhetett.

Előzmény: jamaica2 (498)
jamaica2 Creative Commons License 2020.10.26 0 0 499

Péntekre az MKSZ oldalán ki is írták. Na szurkoljunk, mindkét csapatnak, hogy elkerülik a vírust! 

Előzmény: jamaica2 (498)
jamaica2 Creative Commons License 2020.10.26 -2 0 498

Van most csapat amelyik kijövésben van a karanténból a Fradin kívül? Balatonboglár-IX. ker csapat a fiatalokkal? Őket szívesen megnézném (felvételről is a Black Cunderen).

RnD Creative Commons License 2020.10.25 -1 2 497

De ez legalább egy nagyon jó meccs és így volt időm írni róla...:)

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 -1 3 496

RnD is kénytelen egy korábbi meccsről írni. Ugyanis a mai nappal immáron két teljes forduló (a 10. és a 11.) összes mérkőzése maradt el egymás után. 

RnD Creative Commons License 2020.10.25 -3 6 495

 

MTK--Siófok: 33-31 (16-15)        október 14.

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

Pena szerzett labdát és indulásból gólt: így kezdődött a meccs, de aztán az MTK percei következtek. Zácsik kétszer, Marincsák Niki és Szekerczés Luca egyszer-egyszer talált be átlövésből, a siófoki játékosok nem léptek ki faultolni őket, vagy csak jócskán elkésve. Pelczéder labdaszerzését követően Azari Fruzsi indulásból is eredményes volt, ezután Bent Dahl időt kért (7. perc 6-2). Beállt ballövőnek Kobetic, a játék viszont belemenéssel folytatódott (vdH), ebből újabb MTK-gól lehetett volna….ha Győri Barbi indítása pontos (de elmérte nagyon, Pelczéder már a kilencesnél járt, mégis előtte három méterrel ért földet a labda).

 

Utána Azarit kiállították mert a nyakánál fogva védekezte le Aoustin-t (aki erre persze eldobta magát…) Emberelőnyben Kobetic betörésből baloldalról, vdH jobboldalról betalált, Marincsák Niki középről kilenc méterről talpról próbálkozott egy lepattintott labdával, nem akármilyen lövés volt, de nem sikerült, és ebből rendezetlen védelem ellen Aoustin lőtt gólt a siófoki balszélről. Ekkor Vova is kikérte az első idejét (10. perc 6-5)

 

Ezután gyorsan követték egymást a gólok itt is ott is: Azari szélről a rövidbe, Jezic jobbkettőből a vonalról, Szekerczés Luca középről 9 méterről átlövésből, Azari labdaszerzés után indulásból volt eredményes, az őt inkább csak végigkísérő Kobetic-et ráadásul ki is állították, mert egészen minimálisan odanyúlt a lövőkezére (még az sem biztos h elérte...) A Siófok lehozta a kapusát, de ez nem sokat ért, Pena átlövését kilenc méterről Győri Barbi könnyedén elkapta, és ebből aztán Zácsik rendezetlen védelem ellen betörésből még könnyedébben talált be (a nyolc méterre kilépő Tomori csak nézte, ahogy elrobog mellette a kapu felé…)

 

Az MTK ezzel ismét előnybe került (15. perc 10-7). Az ellenfélnél Kiss Niki állt be átlövőnek jobboldalra, és a Siófok védekezése máris látványosan feljavult (Niki azzal kezdte h levédekezte a labdával induló Pelczédert egy-az-egyben kilenc méteren, és ezzel máris megakadályozott egy hazai gólhelyzetet…) Tomori is összeszedte magát valamelyest és sikerrel blokkolta Zácsik középről kilenc méterről  elengedett nem túl erős átlövését, amiből Such Nelly indulhatott, de ő aztán a labdát ziccerből a felső kapufára pattintotta.

 

Ekkor lépett pályára Pál Tamara (még mindig 10-7-nél a 17. percben). Az ő beállásával a játék felgyorsult, de az MTK ebből nem jött ki jól:

 

--Zácsik nem igazán előkészített átlövésébe Kiss Niki bele tudott nyúlni, így a labdát Eckerle gond nélkül megszerezte, és rendezetlen védelem ellen Jezic könnyű gólt lőtt a vonalról (Azari és Pelczéder volt a két védő mellette….) (10-8)
--a középkezdés után Pál Tami megindult előre és b3 kilenc méterről Kobetic és Tomori plusz a köztük zárni próbáló Dakos fölött akart talpról lendületből gólt lőni, úgy h Kiss Niki oldalról még lökte is közben, ez a lövés persze elakadt a blokkon, ebből Eckerle indította Such Nelly-t elöl, aki most már nem hibázott (10-9)
--ezután Szekerczés rontott el egy keresztpasszt középen, ebből Aoustin indult és lőtt gólt (18. perc 10-10)

 

Alig több mint egy perc alatt odalett az MTK három gólos előnye. De ez még semmi mert…

 

--Szekerczés jobbszélre adott labdát, túl mélyen, ezt Azari nem tudta elkapni, ebből most nem lett gyors siófoki akció, de Kiss Niki felállt fal ellen is betalált átlövésből (10-11)
--Szekerczés lövését Tomori blokkolta ebből Aoustin indulásgólt lőtt megint (10-12)
--Szekerczés kilenc méterről szuper assziszttal - pattintott labdával -  megjátszotta b2 vonalon Dakost, aki a ziccert a kapufára lőtte.

 

Még egy gól a vendégeknél már háromgólos előnyt jelentett volna, de fordult a kocka. Most a hazaiaknak sikerült blokkolni egy lövést, amiből Pál Tamara lőtt indításgólt (nem is könnyű helyzetből, mert hat méteren a lövés pillanatában oldalról eléje lépett Niombla, de ez őt nem zavarta…) Majd Jezic ziccerét védte Győri Barbi, ebből is gyorsan MTK-gól lett (Tami adott faultból egy nagyon jó passzt a középen kilenc méteren érkező Zácsiknak, aki aztán átlövésből nem kegyelmezett). A jv-k kétszer is vonalat fújtak be Such Nelly-nél (a második esetben ki tudja miért…), Zácsik lőtt egy újabb átlövésgólt, majd Niombla lépte el az akciót elöl, ebből Tamara indult meg újra, és ahogy kell, rendezetlen védelem ellen baloldalon betörésből a kapuba bombázta a labdát (25. perc 14-12). 

 

Most már az MTK támadhatott a háromgólos előnyért, de Szekerczés próbálkozását középről Eckerle védte. Nem sokkal később Zácsik százszázalékos helyzetből hat méterről a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót jobbkettőben Azari vette fel és ő már nem hibázott (28. perc 15-13).

 

Két és fél perc volt hátra a félidőből és ismét őrült tempóban követték egymást az események:

 

--Kobetic lőtt gólt felkanyarodás után jobboldalon a vonalról (15-14)
--gyors középkezdés után Pál Tami nyílegyenesen felhozta a labdát hét méterig és onnét lendületből rögtön kapura is lőtte, de most nem tudott bemenni a hatosig, mert ellépte volna, így a lövést a két középső védő között nem tudta jól helyezni, Eckerle védte, ebből Aoustin indítani tudta elöl Böhmét, aki jóval könnyebb helyzetből persze betalált (15-15)
--viszonylag hosszabb MTK-támadás végén Tami b3 9 méterről éppen passzolt volna jobboldalra, amikor Tomori kilépett elé és ugyanazzal a lendülettel vállon és nyakon vágta, a passz ezért pontatlan lett, Penához került a labda
--Pena meg is indult vele, és a félpálya után nem sokkal előre akarta adni Aoustin-nek, de előtte 8 méteren a visszafutó Szekerczés lehalászta az átadást
--ezután Zácsik felállt fal ellen átlövésből talált be (16-15) majd
--rendezetlen védelem ellen Pena találta meg középről - nem akármilyen passzal - Aoustin-t balkettőben, de Aoustin ziccerét Győri Barbi védte.

 

16-15 a félidő

 

Gyors, változatos játék, néha szélvészgyors tempó, nem kevés technikai hiba, de izgalom és szép megoldások egyaránt jellemezték az első félidőt. A Siófok védekezése a tizedik perc után feljavult, ehhez kellett Kiss Niki illetve középen az ellenfél lövéseit többször is jól blokkoló hármas védők. Indulásokból Aoustin nagyon jól, Such Nelly kevésbé jól értékesítette a helyzeteit. Felállt fal ellen Kobetic néha ellenállhatatlan volt, hosszabb időkre viszont teljesen eltűnt. Az MTK-ban Zácsik Szandra, Pál Tamara és Azari Fruzsina jó formában játszottak, Szekerczéstől két gólt és több technikai hibát is láttunk, balszélen Pelczéder egyáltalán nem kapott labdát és beállóban Dakos is csak kettőt, a többi passz nem volt pontos. Az MTK kispadja jóval rövidebb, ezért a szünet után érdeklődéssel vártuk hogy egy átlövő, egy irányító és egy szélső jó játéka elég lesz-e a győzelemhez.

 

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A második félidő Zácsik bizonytalankodásával indult: blokkról a kapu fölé lőtte a labdát, aztán nem tudott elkapni egy passzt középen, majd Pena lőtt róla egy gólt talpról hét méterről. Nem sokkal később b3 11 méteren kapta volna a passzt, de Tomori ezt elővételezve hirtelen kiugrott rá, faultolta,a labdát elsodorta…majd megállt és visszafordult, valószínűleg a jv-k jelzésére várt….De ők általános meglepetésre nem fújtak szabaddobást hanem tovább engedték az akciót, amiből aztán Snelder annak rendje és módja szerint gólt is lőtt (17-19). Zácsik a földön maradt, hosszabb ideig ápolták majd lejött a pályáról, még akkor is a fejét fogta…

 

Mindez a 34. percben történt és nem tűnt jó előjelnek az MTK szempontjából. Volt már olyan, amikor néhány hiba után Zácsiknak annyira elment a kedve a játéktól hogy egy faultot követően hosszú ideig vissza sem állt, igaz erre most nem volt lehetősége, mert a cseréjét, Gerháth Fannit ma nem is nevezték. Beállt helyette Pál Tamara balkettőbe, ő és Marincsák Niki összehoztak egy klassz húzást balszélre Pelczédernek (aki ebből lőtte egyetlen gólját a meccsen) majd Tami kétszer is betalált, egyszer a jobbkettes védőt kívülről kerülve, kiszorított helyzetből de nagyon pontosan helyezve a labdát (38. perc 20-20). Ekkor történt h Marincsákot kiállították – Kobeticet faultolta középen – és visszajött helyette Zácsik Szandra. A kiállítás nem jött jól és Zácsik újra beállítása sem, mert még mindig maga alatt volt, jó ideig inkább csak a helyét kereste a pályán. Pál Tamarát ráadásul lehozta Vova (őt most is a végjátékra tartalékolta).

 

Így azonban megint a Siófok percei következtek, Simone Böhme két perc alatt három gólt is lőtt (kettőt jobbszélről, egyet a saját térfélről üres kapuba). Kétgólos siófoki előnynél Tomorit kiállították (22-24) de az MTK ezzel sem tudott mit kezdeni, Szekerczés és Zácsik hiába próbálkozott lövésekkel, Marincsák meg akkor passzolt oldalra amikor ott nem volt játékos, igaz, utána Pena is elrontotta a passzt egy indulásnál…Ebből Marincsák Niki azonnal ellenindult és félpályáról szuperül előre adta a labdát a túloldalra Juhász Eszternek, aki azt rögtön be is vágta a kapuba. Ez a lendületes akció óriási lelkesedést váltott ki a kispadon és új erőt adott a hazaiaknak, bár még így is hátrányban voltak… (46. perc 23-24)

 

Tomori lőtt középről hét méterről egy lépésből Zácsikról kapura, ezt a lövést Győri védte, de a kipattanó Snelderhez került, akit a kapuelőtéren belül faultolt Tuckos: egyértelmű hetes, de kiállítás is, ami kicsit szigorúnak tűnt. Ez a két perc aztán lehetőséget adott a Siófoknak arra h visszaállítsa a kétgólos előnyt (49. perc 25-27). De az MTK sem hagyta magát, Szekerczés Luca felkanyarodás és egy felugrós csel után baloldalról betalált (26-27). Alig tíz perc volt már csak hátra

 

….amikor beállt a kapuba Suba. The rest is history.

 

Suba Sára ugyanis lehúzta a redőnyt és szinte mindent védett az utolsó tíz percben (a védéseit lásd az előző hsz-ben).

 

Elöl ugyanekkor cserélte vissza Vova Pál Tamarát, ő mondjuk egy technikai hibával kezdte – elrontott egy passzt balszélre – de aztán ahogy szokta, beindult most is, először jobboldalról lőtt gólt kisodródva, a kettes védőről (28-28), majd pontos asszisztot adott Sallai Nikinek előre kilenc méterre (29-29), és négy perccel a vége előtt egy rendkívül fontos hetest is belőtt, magasan beívelve a labdát Szikora fölött a kapuba (igencsak kicentizett ívelés volt, ehhez azért kellett némi sangfroid…) (30-30).

 

Zácsik is kezdett éledezni, az első ziccerét Penáról a hatosról Szikora még ki tudta ütni oldalra, de a következő akcióból rendezetlen védelem ellen lendületből érkezve már betalált (31-30) és utána Böhméről baloldalon vonalról egy-egyezés után szintén (32-31) [Két amolyan ’féloldalas’ egy-egyezést láthattunk itt tőle, mert Pena illetve Böhme jobbról abajgatták, de baloldalon nem volt védő…]. Kevesebb mint egy perc volt hátra, siófoki időkérés után Kobetic próbálkozott középen hét méterről átlövéssel, lendület nélkül: ezt a lövést a közvetlenül előtte felugró Zácsik miatt lefelé lőtte, és nem is túl nagy erővel, ezért aztán Suba könnyedén védte (32-31).

 

Most Vova kért időt, tizennyolc másodperccel a vége előtt….a Siófok kijött emberfogásra, a hazai játékosok a felezővonalnál adták egymásnak a labdát, a jv-k hamar passzív játékot jeleztek, ezt látva Pál Tami nem sokat tétovázott, jobboldalon megindult előre a védők között - faultolni már nem merték – leütötte a labdát, kilépte a hármat, nyolc méterről nagy gólt lőtt és utána futott vissza a többiekhez a saját térfélre ünnepelni. Tamira mindig lehet számítani…(33-31)

 

 

A második félidőben hosszú ideig a Siófok volt előnyben, ezt a meccset az MTK az utolsó tíz percben nyerte meg: Szekerczés Luca egyenlített, Suba Sára mindent védett, Pál Tami hozta amit vártak tőle és a végén még Zácsik is lőtt két gólt. Közülük ketten az utolsó tíz percre álltak be (újra) és telitalálatnak bizonyult a becserélésük. De dicséretet érdemel az egész csapat, mindenki nagyot küzdött h a Siófok ne tudjon elmenni két gólnál többel, amíg aztán a végjátékban – mint egy jó filmben – jött a felmentő sereg, Vova ’beküldte a lovasságot’ ahogy az amerikaiak mondanák, és nem maradt el a diadal.

 

RnD Creative Commons License 2020.10.25 -2 5 494

Suba Sára védései az utolsó tíz percben.

 

A hetesre/szabaddobásra visszafújt lövéseket nem számítva, Suba stat-ja 6/10, azaz 60%. (Bár Jezic második ziccerét középről nem sokan védték volna, még így sem hogy hetes lett belőle…)

 

 

 

 

Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 493

Jut eszembe, a nyáron 10 váci kapta el a vírust és gondolom vagy remélem ezek az újabb esetek nem közülük kerültek ki mert akkor a bajnokság körül valóban komoly lenne a gond. Lassan már minden váci átesett a fertőzésen.

Előzmény: Bamberg58 (492)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 492
Gojira Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 491

Ha mindenáron démonizálni akarod őket, az a szíved joga. Csak nincs semmi értelme szerintem.

Előzmény: Bamberg58 (489)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -4 0 490

Ez sem biztos. Lehet, valóban felmondott-szebben néz ki, ha én mondok fel, mint a kirúgás-a közlés időpontjáról pedig megegyeztek, meg a Vác elleni meccsről is. Fodor dumájáról pedig hagy ne mondjak véleményt...nem biztos, hogy tűrné a nyomdafestéket meg ennek a hírportálnak az érzékenységét

Előzmény: Gojira (487)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 489

A tüneteseket senki nem tudja eltitkolni, de vannak ugye tünetmentesek is.

Előzmény: Gojira (488)
Gojira Creative Commons License 2020.10.22 0 0 488

Ezt most rosszul képzelted. Ma jelentette be a Dinamo Volgograd, hogy a tegnapelőtti meccs után a játékosok rosszul érezték magukat és lázasak voltak. A teszteket most csinálják. Értesítették a szövetséget, és a következő meccs elhalasztását kérték. Ennyit az eltitkolásról.

Előzmény: Bamberg58 (482)
Gojira Creative Commons License 2020.10.22 0 0 487

"Siófokon hétfőn úgy döntöttek, a norvég vezetőedzőnek, Bent Dahlnak mennie kell..."

 

"Fodor János elmondta, Bent Dahl múlt pénteken, egy nappal a Vác elleni bajnoki előtt felmondott."

 

Khmmmm. Valaki nem mond igazat.

Előzmény: Bamberg58 (485)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 486
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 485
vitaceae Creative Commons License 2020.10.21 0 0 484

Jelen állás szerint jövő szerdán lesz:

 

Gyöngyös-Csurgó

Érd-Dunaújváros

Vác-Debrecen

Móvár-Győr

Fehérvár-Szombathely

 

Lehet, hogy lesz:

 

FTC-Komló

Békéscsaba-Siófok

 

Vagyis az "őszi szünet" csak a hétvége lenne.

Előzmény: nicko (480)
RnD Creative Commons License 2020.10.21 -2 5 483

Nem kell azt bejelenteni. Most októberben a női NBI-ben itt van már az őszi szünet.

Előzmény: nicko (480)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 482

Az oroszokat pl simán eltudom képzelni miután ez a doppingnál tömegesen is kiderült, de a németeknél biztosan nem.

Előzmény: hatosfalat (479)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.20 -1 1 481

Én szívesen leírnám hogy a németek ezt, ezt meg ezt csinálják jobban. De az igazság az, hogy nem tudok róla, hogy bármit is jobban csinálnának. Lehet, hogy egyszerűen csak szerencséjük van, hogy egyszerűen csak a német társadalomban most jóval kevesebb a fertőzés, mint Magyarországon, és ez tükröződik vissza a kézilabdában is. Nem tudom, fogalmam sincs. 

Azt, amit másvalaki írt, hogy csalnának a tesztekkel, én mondjuk kizárnám. De sajnos semmi konkrétat nem tudok írni. 

Előzmény: Süni2 (474)
nicko Creative Commons License 2020.10.20 0 0 480

Siofok, Veszprem, Fradi ffi karantenba vonultak es meg csak kedd van...+ akik mar ott vannak

MKSZ nem jelent be oszi szunetet?

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.20 -2 0 479

Csalnak a tesztekkel. De ezek szerint a németek is. 

Előzmény: RnD (477)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.20 -1 1 478

De, minden forduló előtt kötelező tesztelni. 

Előzmény: hatosfalat (476)
RnD Creative Commons License 2020.10.20 -2 5 477

Ha megnézed a női NBI-es csapatokat, akkor nálunk is körülbelül 600-700 tesztből volt 12-14 ami pozitív  (+ a Fradinál 10).

 

Ez minimális, nem több mint 4%. Csak persze mindegyik csapatban van egy, és így már le is állt a bajnokság három hétre.

Előzmény: hatosfalat (476)
hatosfalat Creative Commons License 2020.10.20 0 0 476

Azt jól értem, hogy többszáz kézisből eddig hivatalosan senki nem produkált pozitív tesztet? Vagy náluk nincs teszt?

Előzmény: Fradista Utazó (472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!