Ha a románok csak két garnitúrával tudnak autózni, akkor az úgy van. Náluk még a medvék is keményebbek, nemhogy a telek.
Persze a lapos, hómentes Kanadában megfelel mindenkinek a négy évszakos, mert ahol kell és valóban számít, ott úgyis láncolnak, de a tények az asztalost sosem zavarták, neki van véleménye.(ja, meg a fiának) :-D
Az eredeti téma a 4 évszakosra váltásról szólt nem a te éves több 100 ezer km-es autóhasználatodról, és az ahhoz igazított gumiválasztásodról.
Ezt írtad:
"...és kb. 25-30e km után se télen se nyáron nem úgy viselkedik, mind az évszaknak megfelelő abroncsok."
Én pedig ezt:
"Nagyon sokan használnak 4 évszakos gumit, és nem csak 25-30 ezer km-ig hanem jóval tovább,.."
Még mindig általánosan a 4 évszakosról......
Aztán majd mindenki saját maga eldöntheti, hogy szezonális használatú gumik helyett átáll-e a 4 évszakosra, ezzel pl. megszabadul a szezononkénti cseréktől, és a két garnitúrára beruházástól.
Tőlünk nyugatabbra is egyre több gigamega SUV-on is látható 4 évszakos gumi, feltételezem nem azért mert ne telne nekik szezononkénti garnitúrákra....stb....stb.
Én tavaly se cseréltem le :) Majd ősszel, valami 4 évszakosra. Az lehet, hogy aki nem agyhalott, az közúton kurva messze autózik egy bármilyen gumi határaitól.
A kezelhetőséget nem rontja, az elérhető kanyarsebesség nyilván nem lesz annyi mint egy nyárival. A nyári hónapokban, mikor forró az aszfalt, akkor nem kell forszírorni a határon kanyarvételt négyévszakossal. Ősztől tavaszig meg kb semmi különbséget nem fogsz észrevenni.
Megjöttek az Nissan NV200-rá a gumik, Rotalla Setula Van 4 Seson RA05 175/70 R14C 95/93T 6PR 3PMSF lett vásárolva rá. Mintamélység 9,8mm, évi 20ezret gurul az autó, kíváncsi vagyok meddig bírja majd....
- teljesen normálisan közlekedve, abból is főleg városban és rövidebb távokat (szaladgálós második autó)
- 185/55 r15
szerintem az van, hogy mivel alapvetően ez a négy évszakos a télihez közelebb álló keverebb, a nyári forró aszfalt folyamatosan ad neki egy olyan fajta hőkezelést, amitől az élete legvégén szétesik. kibírta azt az 50e km-t, amit kalkuláltam neki. az utódja egyébként hankook lett, és nyugodtan mondhatom, hogy a goodyear érezhetően jobb garnitúra volt
Altalaban marciusban mar rakom el a nyariakat, es tavaly is nagyon elhuztam, talan csak novemberben ment fel a teli. Szoval nem szoktam megsutni nyari palyazas kozben.
Ez egyszeruen szetesett. Es szeretnem kiemelni, hogy a masik ketto meg koszoni jol van.
hasonlóan nézett ki az ötödik évébe lépett vector 4 seasons garnitúránk is, mielőtt lecseréltem. ez egy ilyen biznisszé vált, ipari hulladékot gyárt mindenki
Es biztos vagyok benne, hogy gyartasi hiba (csak a kedves forgalmazo szarik raja, persze ugy vannak vele, oreg gumi, en se cseret kernek, csak jeleznem)