Szia Banana,
azért ez csak egy darabig van így, mert előbb-utóbb a sok csere után már nem is kecskerímet kapsz, hanem rímelő anagrammát, ami egy másik műfaj... ;) szóval ahogy vuru alapító mondja, szerintem az egyes az igazi! :-)
ui. Ha példát is akarsz erre, akkor egyszer nézd meg az én első próbálkozásaimat a topik elején. Rímeltek, meg minden, de a sok csere miatt utólag már nem nevezném őket kecskerímnek. :-(
Vuru: sajna, biztos voltam benne, hogy az Aranyászokos újrafelf lett, örömm, hogy magától a lapító atyától lophattam :)))
Banana:A találkozó nem számít, sem korábbi mesterek, mint pölö Tímár, vagy a KA, csak az itt megjelent rímek - mármint újrafelf szempontból!
e-papi: nem, ennyire nem vesszük véresen az újrafelfeket, csak, ha valaki véletlenül tökéletesen ugyanazt a rímet használja. Tehát a te esetedben nem jár a lopós.
Ma sajna csak egyetlen kis aszott van, de az viszont annál rosszabb! Legyen inkább rejtvény:
Férfibordélyt meglátogató asszony a távozás mellett dönt, amikor azt tapasztalja, hogy minden egyes hímvesszőért sok nő hadakozik
Sajna ebben is foglaltatik egy mgnhngzó-hosszabbodás, de amúgy sima egycserés kecske.
OFF
Sziasztok!
Gro, meg nem kaptam valaszt! Akkor is jar az 'ujrafelfedezesert' a bunti, ha az "eredeti" nem kecske volt? Az 'ad a szirtaki' - 'Ida sz@rta ki'
kecskemre mondtad, hogy ujra felfedezes, de nalad csak a 'szirtaki' - 'sz@rta ki' szerepel, mint "egyszeru" rim. (Az egyszerut itt 'nem kecske' ertelemben hasznaltam, termeszetesen sima rimnek is pompas! (c: )
Szal kell a lopos, vagy eltehetem kesobbi alkalomra?
ON
Egy alvajáró újrafelfedező megrovására Csúnya dolog a rímcsakli,
mit a Hold meg a MIR csal ki.
OFF Gro, egyébként az Arany Ászokos poénod miatt mindenkinek, aki részt vett a márciusi talin, írhatnál egy lopósat, mert ez volt az egyik feladvány feldögíróra meg anagrammára, úgyhogy lett egypár rím is. Többek közt az Anya rászok... :-) ON
vuru! Szerintem az egyetlen "hiba", amire a legutóbbi hozzászólásomban hivatkozhatsz, a sokbetűs csere, de szerintem meg annál jobb a kecskerím. Nem találtam benne n=m-et vagy k=g-t (legalábbis mindenütt megvan a párja, amire cseréltem), egyedül a herceg-hertzek tz=c-jét, de hangtanilag az is oké, nem?
Gro! Kösz a dícséretet! A szamaras rímed százas, beírom a Tímár György-gyűjteményem hátuljába! :-) Ha még működik a kis agyacskám, mindjárt kiagyalok valamit a rázahideg miatt.
Ételtolvaj csak kollégákkal áll szóba Haver, te kopj le csöppöt,
vagy ha nem, lopj kecsöpöt...
Öröm, hogy csotri megjelent!
OFF nagy oka van, hogy szombaton nem kerestelek, bocs... pótolom majd... ON
GZ, ne haragudj, hogy az Arany Ászokot most a rímed után gyorsan időgépbe ülve és visszautazva -így látszólag előtted- már ellőttem, mindez csak azért volt, hogy most egy remek lopósodat láthassuk!
Banana, remek! (azért van pár hibás, k<>g, m<>n, sokbetűs cserék, stb., de ráéreztél az ízére, így tovább!)
és termelek:
Pszichésen gyenge szülő Ránehezedik a kudarc Apára:
rálépett tegnap egy cudar kapára.
ipi-apacs, vuru a szelindkesért kérek szépen egy újraf-osat :-)
amúgy a hetet egy hosszúval kezdem:
A helyi horgászok későn kapcsolnak, és csak szitkozódni tudnak, amikor egy idegen halfaj felbukkan a Dunában és a horgászturisták rávetik magukat Nem segít a csupasz ige tirajtatok, Lali,
ha kifogja a Lupa-szigeti rajt a tokcsali!
Banana, lopósod remekbeszabott, a többi meg nemkülönben!!! Annyira jók, hogy már-már azonj gondolkodom, eltekintek a lopóstól (háza rideg/ráz a hideg), megasztán, jókat írsz nagyon, nem akarklak elijeszteni innen... Amúgy is, ennyi közt csak egy újrafelf... Szal gratula!!!
Nekem most csak pár van:
Honvéd mexívja, mikor hirtelen körletellenőrzéskor megtalálják nála társa dugipálinkáját: csak nézi, amint a tiszt az egészet a földre locsolja... Csak önté szerteszét
Szegény Péter szeszét...
Az a nő akar nekem főzni, akinek a kajáját még a kutya sem ette meg... Ebéddel engem az a csaj áltat, aki
Olyat főzött, amit nem kajált a tacsi...
..ez bizony már nem a kezdet vége, hanem a vég kezdete! A végnek e jele
Csak a végnek eleje...
Aranyigazság a focisták kátéjéből Mely csapat játszik kontrára,
Annak lesz, ha a hátvéd ront, kára!
Tehenet dugni veszélyes a szerszámra nézvést... Orvoshoz járni szar a makkal,
Csinálom inkább szamarakkal!
Sörkóstolás nem várt eredménye Vettünk egy láda Arany Ászokot,
Nekem nem jött be, de anya rászokott...
Ööööö... pontosan mi is ez a lopós dolog?
Azt tudom, hogy akkor van büntibűl, ha valaki valahol már elsütötte ezt a kecskét. Most rákeresgéltem, meg is találtam.
Akkor is lopós ha az a másik nem kecske?
Hi Gro! Nem fedi ugyan a feladvanyodat, de azzal kapcsolatban talaltam ki eztet:
Mig az asszony keszulodik, a ferj nem bir magaval Nejet hivja: Ide jer! szolt.
S mire jott, mar iderejszolt!