Keresés

Részletes keresés

mimi_bacsi Creative Commons License 2013.02.24 0 0 20516

Ha olyan cellákat szeretnék összeszámolni, hogy mennyi cella tartalmaz (pl.: adószám) információt, akkor melyik függvényt használjam?

A darabteli a feltételnek megfelelőeket számolja össze, de egy adószámnál hogy adhatok meg feltételt?

SQLkerdes Creative Commons License 2013.02.24 0 0 20515

Na, véletlenül meg is leltem a megoldást.  Szóval a Microsoft azt mondja, hogy a VBA nem tud ciril karakterekkel mit kezdeni.  De az internet népe kitalálta, hogy ha a területi beállításoknál a nem-unicode karaktereket használó programok nyelvi beállítását átállítjuk akkor mégis meg lehet jeleníteni nem-unicode karaktereket.

Átállítottam, műxik.

Kiváncsian várom, hogy milyen váratlan következményei lesznek más programokban...

Előzmény: SQLkerdes (20514)
SQLkerdes Creative Commons License 2013.02.24 0 0 20514

Sziasztok, van valakinek tapasztalata nem-sztenderd karakterekkel.

Van egy munkafüzetem amiben ciril és angol betűs cellák vannak (egy cella vagy csak ciril vagy csak angol betűket tartalmaz, nem keverednek).

Egy MsgBox-ban kellene megjelenítenem cellatartalmakat, de a ciril tartalmak csak kérdőjelként jelennek meg.

Látott valaki már hasonlót?  Gúgli barátom azt mondta, hogy a Tools/Options/Editor format/Font-ot állítsam át, de nekem egyszerűen nem műxik...

pimre Creative Commons License 2013.02.24 0 0 20513

Nagyon köszönöm. Ebben már tényleg nincs csont. Pontosan azt teszi, amit szerettem volna.

Előzmény: Retro Image (20510)
pimre Creative Commons License 2013.02.24 0 0 20512

Semmi gond:-)

Előzmény: ujszaszy (20511)
ujszaszy Creative Commons License 2013.02.23 0 0 20511

bocs

Előzmény: pimre (20509)
Retro Image Creative Commons License 2013.02.23 0 0 20510

"Szeretem a banánt, mert nincsen benne csont..."

Izé. Tedd a makrót egy szűz munkafüzet Workbook_Open eseménykezelőjébe. Mentsd el a munkafüzetet úgy, mint Microsoft Office Excel bővítmény (*.xla), és legyen a neve pl. akármi.xla. Aztán az Eszközök/Bővítménykezelő menüben válaszd ki az akármi nevű bővítményt. Violá. Nem is. Voilá.

:o)

Előzmény: pimre (20506)
pimre Creative Commons License 2013.02.22 0 0 20509

Persze, hogy látom, hogy nyitva van. Ez volt a kérdésem. Hogy ha rányitok még egy Excelt, azaz nem egy új munkafüzetet, hanem magát az excelt nyitom újra.

"Nem lehet az excel applicationhoz rendelni?, vagy a personal megnyitásához a futást?" Kösz a kérdést, de hát pont ezt kérdeztem, hogy lehet-e, és hogyan. Mert hogy pont a personal megnyitásához rendeltem.

Előzmény: ujszaszy (20507)
ujszaszy Creative Commons License 2013.02.22 0 0 20508

Szia!

milyen grafikon? Pivot chart? Akkor lehet, mert a pivot tábla is átméretezi magát, ha nem utasítjuk az ellenkezőjére.

Nekem akkor szokott átméreteződni (excel 2007-2010 nél), ha a chart labeljeinek a hossza drasztikusan változik kattintásról kattintásra. Ez is radar és sáv diagrammoknál.

Ez nem lehet a gond?

Esetleg át tudod küldeni, vagy egy scrreenshotot előtte és utána? 

Előzmény: wawabagus (20483)
ujszaszy Creative Commons License 2013.02.22 0 0 20507

Szia!

ez akkor szokott előfordulni, ha van egy "nyitott" exceled (vagy egy addin, exetleg a personal.xls - lehet, hogy nem is látod, hogy nyitva van), és rányit még egy excel alkalmazást.

Nem lehet az excel applicationhoz rendelni?, vagy a personal megnyitásához a futást?

Előzmény: pimre (20506)
pimre Creative Commons License 2013.02.22 0 0 20506

Sziasztok, írtam egy kis programot, amit szeretnék lefuttatni az Excel minden egyes meghívásakor. Próbáltam önálló munkafüzetként az xlstart-ba tenni, működött is, csak egy apró mellékhatása volt, ami nem tetszett. Ez most mindegy.

Jobb megoldásnak találtam, hogy a Personal.xls-be teszem, és a munkafüzet megnyitáshoz (Private Sub Workbook_Open) rendelem. Le is fut rendesen, csak ennek is van egy apró mellékhatása. Ha valamiért ismételten meghívom az Excelt, akkor figyelmeztet arra, hogy a personal.xls zárolva van olvasásra.  Nem komoly gond, de szeretném ezt is elkerülni. Mi a megoldás? Esetleg a munkafüzet megnyitás helyett más eseményhez kellene rendelnem a program lefuttatását?

Delila10 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 20505

SK, RI :)

Retro Image Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20504

Brühühü :o(

Azért kihívásnak jó volt :o)

Előzmény: Delila10 (20502)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20503

"Az amerikaiak egymillió dollárért kifejlesztették a súlytalanságban is író tollat. A szovjet űrhajósok ceruzát használtak." :-)

Előzmény: Delila10 (20502)
Delila10 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20502

Van egy sokkal egyszerűbb módszer.

Veszel egy vadiúj füzetet, ahol beállítod a kedvenc formátumaidat, adatokat nem írsz bele. A füzetet elmented sablonként, Munkafüzet névvel. Az Excel automatikusan abba a könyvtárba teszi, ahonnan az ilyen xlt, vagy xltx kiterjesztésű fájlokat olvassa be minden indításkor. Ezután mindegyik új füzeted ezzel a formátummal indul.

Érdemes minden lapra beállítani a formátumokat. Egyebeket is beállíthatsz, pl. az Excel jellemzően a függőleges igazítást lentre teszi, amit én középre tettem a sablonban.

Előzmény: Retro Image (20500)
Ketele69 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20501

Nagyon köszönöm, ki fogom próbálni. Sejtettem, hogy nem egyszerűen programból lehet beállítani.

Ketele

Előzmény: Retro Image (20500)
Retro Image Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20500

Talán van egyszerűbb, de nekem csak ez jutott eszembe. Leírom lépésről-lépésre.

1. Kell egy egyéni makró-munkafüzet (personal.xls). Ha még nincs ilyened, rögzíts egy makrót, és a rögzítés előtt állítsd be, hogy ne "ebbe a munkafüzetbe", hanem "egyéni makró-munkafüzetbe" rögzítse. Akkor elvileg az Excel létrehozza a personal.xls-t.

2. Lépj át a VB editorba (Alt+F11)

3. A project explorerben keresd meg a personal.xls-t, jelöld ki.

4. Menüből válaszd a következő parancsot: Insert/Class Module

5. A project explorerben, a personal.xls-en belül keresd meg az új class module-t (feltehetően class1-nek hívják), kattints rá duplán.

6. A Properties ablakban írd át a nevét (Name) erre: clsApp

7. Ugyanitt állítsd át az Instancing tulajdonság értékét 2-re (2 - PublicNotCreatable)

8. A jobb oldali üres kódmezőbe másold be ezt:

Public WithEvents App As Application

Private Sub App_NewWorkbook(ByVal Wb As Workbook)
    Dim ws As Worksheet
    For Each ws In Wb.Worksheets
        ws.Cells.NumberFormat = "#,##0.0"
    Next
End Sub

Private Sub App_WorkbookNewSheet(ByVal Wb As Workbook, ByVal Sh As Object)
    Sh.Cells.NumberFormat = "#,##0.0"
End Sub

8. A project explorerben, a personal.xls-en belül keresd meg a ThisWorkbook nevű objektumot, kattints rá duplán.

9. A jobb oldali üres kódmezőbe másold be ezt:

Public Ex As clsApp
Private Sub Workbook_Open()
    Set Ex = New clsApp
    Set Ex.App = Application
    Debug.Print "Application caught"
End Sub

Zárj be mindent, és amikor kérdez, mentsd el a makró-munkafüzet változásait.

Az Excel következő indításakor már úgy lesz, ahogy akarod.

Előzmény: Ketele69 (20499)
Ketele69 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20499

Sziasztok!

Hogyan lehet azt beállítani, hogy új munkalap megnyitásakor a cellák alapértelmezése: szám formátum, ezer csoportosítás, egy tizedes legyen.

Köszönöm  

privateer Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20498

OFF:ON

Milyet kérsz? :)

Esetleg így?

http://www.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY 

OFF: OFF 

Előzmény: Törölt nick (20490)
szláj70 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20497

Kedves RHCPgergo!

Nagyon köszönöm, működik. :)

Előzmény: Törölt nick (20496)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20496

.InitialFileName = "C:\konyvtar\"

Előzmény: Törölt nick (20494)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20495

Köszi! :)

Előzmény: Retro Image (20493)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20494

Hali.

Elméletileg az .InitialFileName property-vel (mi ez magyarul?), amit használsz is. Valahogy így kéne kinéznie:

.InitialFileName = "C:konyvtar"

Előzmény: szláj70 (20492)
Retro Image Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20493

Igazság szerint Windows API függvényekkel (elvileg) megoldható lenne a Reader bezárása, de az elég macerás, és sokkal egyszerűbben célt lehetne érni egy másik megközelítéssel. Én inkább Userform-ra  tenném az egész műveletsort. Lenne a form-on egy gomb a mappatallózáshoz, egy másik a mentéshez/átnevezéshez, illetve pár Combobox meg miegyéb az új fájlnév összerakásához. A form legnagyobb részét pedig egy AcroPDF nevű ActiveX vezérlő tenné ki. Ezzel Excelen belül lehetne megjeleníteni a pdf doksikat, nem kellene Adobe Reader ablakokat nyitogatni meg csukogatni. Az AcroPDF vezérlőnek csak a LoadFile metódusára lenne szükség.

Nem nagy kunszt, csak most egyrészt nincs rá időm (dolgozom), másrészt úgysem tudnám feltölteni, mert proxy papa nem engedi :o)

szláj70 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20492

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogyan lehetne "Mentés máskánt" panelt rögtön a mentésre kijelölt mappára állítani, hogy ne kelljen a felhasználónak oda vándorolnia.

Sub mentés()
Dim fldlg As FileDialog
Set fldlg = Application.FileDialog(msoFileDialogSaveAs)
With fldlg
.Title = "Mentés másként"
.InitialFileName = Date & "-" & Range("a20")
If Application.Version = "14.0" Then
.FilterIndex = 2
ElseIf Application.Version = "11.0" Then
.FilterIndex = 4
ElseIf Application.Version = "12.0" Then
.FilterIndex = 2
End If
End With
rv = fldlg.Show
If rv Then
ActiveWorkbook.SaveAs fldlg.SelectedItems(1)
End If

End Sub

Ez így müxik, de mindíg a "Dokumentum" könyvtárra állítja magát.

Köszi.

KelemenGy Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20491

Eggyel lógtam én is:

Egészségedre és köszi még1* a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20490

Hogyan csinálnád? Engem érdekelne, mert nem sikerült magamtól.

@privateer: virtuális sör megfelel :)

Előzmény: Retro Image (20488)
Retro Image Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20489

Bizonyosat én sem tudok mondani, de azt pl. el tudom képzelni, hogy ha van benne jó sok képlet, amelyek valami okból (pl. külső hivatkozás frissítése címén) a fájl megnyitásakor automatikusan újraszámolódnak, akkor az újraszámolt adatok miatt újraformázza a grafikonokat is. Vagy az is lehet, hogy tökfőzeléket reggeliztem, nem tudom... :o)

Előzmény: wawabagus (20483)
Retro Image Creative Commons License 2013.02.21 0 0 20488

Érdekel még olyan megoldás, ahol nem kell az Adobe Readereket kézzel bezárogatni?

Van egy ötletem, de nem kezdem el kidolgozni, ha már fölösleges :o)

Előzmény: privateer (20487)
privateer Creative Commons License 2013.02.20 0 0 20487

Javítva, köszi!  

A Sheet1 volt a kulcs, mert hiába túrtam át a kódot a hiba után keresgélve.

Hány sörrel, vagy egyéb itókával jöhetek?

Előzmény: Törölt nick (20485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!