Olvass vissza egy picit ! -10°C -volt a megadott kinti hömérséklet , valamint késöbb hozzájött a 60% körüli üzem a kis fogyasztás véget . Nekem erre az volt a véleményem , amit leírtam .
Szerintem kevered az energia címkézéshez használt adatokat a ténylegesen leadott értékekkel.
Tudod olyan ez mint az autóknál. 5l/100km EPA - NEDC - WLTP ... a valóság meg 7 liter ... "adatokat csak tiszta forrásból!"
A Tbiv -10°C minél kisebb kW egy klímánál annál jobb az energia osztálya. Miért.
Van egy 5kW-os hőcserélőd és csak 2,5kW veszel le róla akkor kétszeresen túl van méretezve tehát tuti felvesz 2,5kW még -10°C-ben.
És ha a klíma nem a próba padon van ....lásd VW botrány ... akkor 5kW-ot fog leadni ... mert az inverter leszabályoz ... az ideális állapotra ... a 100% az nem az ideális állapot ... legalábbis addig még el nem kezd lefagyni és akkor már csak ~4kW....
Az inverter ügyes, de ha a hőigény több, mint amit a klíma tud... Naponta többen akarnak 2,5 vagy 3.5 kw-os klímával fűteni kádárkockát az alföldön, és a hegyekben, ami nincs szigetelve.
De álljon meg 150.000 forintból, mindenestül az egész ház fűtése.
Nem hiába mondják hogy igénybe kell venni egy szakit aki meg tudja mondani a ház szigeteléséből és egyéb paraméterekből hogy melyik klíma a legmegfelelőbb.
Sajnos egyre kevesebb a tényleg jó szaki.
Ha jól olvastam az ominózus ház amiből kiindultunk 20 cm-es szigeteléssel és 3 rétegű ablak üvegezéssel rendelkezik.
Sok tényezőt kell figyelembe venni és persze azzal sem szabad játszadozni hogy mondjuk a 3.5kW-os "még jó lehet"
Ügyesnek ügyes , de képzeld ha be is áll a 23°C-ra , de kint egy kicsit hül a levegö és a helyiség höigénye pont a klíma maximális nominális teljesítménye amire tervezve van , akkor teljes üzem 100%-on . Ilyenkor mi van ? Tehát a höigényt kielégítö klíma optimálisan az , amelyiknél a höigényt 60%-on is kitudja elégíteni :) 3 kW höigényhez 3 : 0,6 = 5kW-os klíma a megfelelö .
SEER az a hütésre vonatkozik a SCOP meg a fütésre . Azt nézd meg , hogy a 3,5-ös és az 5-ös mit tud -10°C-on és mekkora elektromos energia fogyasztásnál . Aztán dönts !
Üdvözlök mindenkit! Valós a következő állítás? Egy 3,5 kw-os magasabb ár kategóriájú készülék kb. 400 000 Ft, tud annyit fűtó teljesítményben -10 fokon, mint egy 5 kw-os kb. 300 000 Ft-os klíma? Gondolom, egy 3,5-es készülék kevesebbet fogyaszt mint egy 5 kw-os?
Amennyiben a fenti állítás igaz, és alacsonyabb a fogyasztás, akkor lehet, hogy 5 év alatt megtérül a plusz kb. 100 000 Ft még H tarifa esetén is? Klíma választásnál a SEER száma a legfontosabb adat, vagy van más fontos tényező is? Néhány készülék. Vagy esetleg van másik japán készülék amit jobban ajánlanátok? Köszönöm
3,5-es DAIKIN FTXS35K+RXS35L PROFESSIONAL Panasonic KIT-NZ35-VKE Nordic Etherea Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE
Ha a környezetében 19°C van , akkor mérd meg ugyanazzal a hömérövel a beszívási oldalon , hogy mennyit mutat ! Lehet , hogy a höméröd 19°C mutat , de a klíma elektronikája szerint meg 20°C van . Ezért nem reagál csak akkor , ha magasabbra állítod a kért hömérsékletet , mint amit a klíma mér .
sziasztok egy kis segitsegre lenne szüksegem...Az a gondom hogy ugy erzem nem jol müködik a klimam höfok szenzora.. a környezeteben 19 fok van a beállitasi ertek lépték 0.5 fokos ha beállitom 20 fokra nem akar bekapcsolni. minimum 2 fokkal feljebb kell allitanom hogy elinduljon a fütes. mi lehet a gond???
A "rendes"-en nem tudom mit értesz, de sok klímában van polenszűrő. Természetesen nem olyan hatékony, mint egy légtisztítóban, de a klímák fő funkciója nem is a légtisztítás.
A Sharp importjával próbálkozott néhány éve egy cég, de a relatíve magas ár és az alacsony kereslet miatt abbahagyták, így úgy tudom, hogy ma Magyarországon nem lehet kapni. A Sanyo mint márkanév a Panasonic-hoz került, így Sanyo klíma sincs már. Tehát boltban viszonylag nehéz megvenni, olykor a Jófogáson felbukkan egy-egy bontott darab.