Sajnos nem voltál a Ceedservice találkozón. Deras elmesélte a xenonizzós történetét. Maxlux (egyik legdrágább) szettje van, és eddig két trafó (még gariban (egyik egyből, másik 1,5évesen)) és egy izzó (garidőn túl... 10ezer Ft/db) halt meg benne.
Én visszavinném a helyedben. Ha nem akarják kicserélni, akkor pedig a fogyasztóvédelemhez vinném. Ahogy az alját néztem, csoda, hogy nem égette szét a csatit.
Mire 4 pár ilyet veszel, xenon is belefér. Az bírja egy darabig. Nekem van az is, jöhet a következő vita :-) Aztán az olaj,a fogyasztás, a gumi, az alufelni, az átvétel, a szervíz, a box, és az egész periódikusan előlről megint,.. :-D
Mostanába inkább már csak passzív formában vagyok jelen a fórumon, de hátha tudok segíteni /korábban bővebben írtam erről-előny,hátrány stb -javaslom bővebb információért nézd vissza korábbi hozzászólásaimat ha van hozzá türelmed/:
Szóval: U:T.T. Autóház Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 14., beszámításban nagyon jók!
Aha. Szóval vannak bizonyos "fokozatok". Így már értem. Akkor ezek szerint Neked az a tapsztalatod, hogy nyomatékosabb lett a motor, ill. hogy főleg nagyobb sebességnél (>130km/h) kevesebbet fogyaszt?
Valami hasonló miatt gondolkoztam el én is a "box"-on, és nem pedig azért, hogy "200 lovas" legyen a gép.
Nekem is van box a gépbe. Először nekem is csalt a fedkomp és füstölt is a gép. Most már minden rendben van. Eredetileg martincaros volt, aztán a kereskedés egy visszahívás keretében ráfizetéssel Küberl-re cserélte. Azóta OK.
Az elindulásnál én sem szoktam vadul kilőni a többi fokozatnál meg talán nem olyan vészes a terhelés mert az autó már mozgásban van. Persze lehet,hogy tévedek. Én is inkább a 10% fogyi csökkenést élvezem mint a Díler. A beszerelés nem tartott tovább 5percnél.
Még annyit: nagyon óvatos, optimális beálítást kértem. A fogyaztás előnyére, ami amúgy is relatív alacsony. Míg meg nem hajtod autópályán, 160 felett a magas fordulat miatt zabál. Akármit teszel, akkor is. Hiányzik talán a 6. fokozat. Néha.
Lett egy kis plusz nyomaték,a mit elbír a vas, nem eszelős módjára. Sacc 130 ló körül lehet.
A mért fogyasztás NÁLAM az azt jelenti, hgy tankolástól tankolásig. A comp csal. NÁLAM. Mentem 10.000km-t box nélkül, akkor már valamelyest kismertem a fogyasztást. Még egyszer, most kb 10% -al kevesebb a szokásosohoz. Ennyi. Táblázatot nem vezettem róla, arra törelmem, időm, kedvem nincs.
Nem lett lemérve, valamint nincs annyi a lóerő. Az azért durva lenne, nem vállalom be, hogy tönkre tegyék a vasat.
Szerintem legjobb, ha elolvasod a martincar honlapon. Nekem kb 10%-al kisebb lett a mért fogyasztás. (tankolva) Kicsit több a nyomaték, a tolóerő :)) Több az élmény. :) Nem rángat 100-es fordulaton sem.
Ismer valaki olyan helyet (Pest megye/BP.) ahol van, vagy esetleg be tudnak szerezni Magma típusú felnit? http://www.magma-wheels.com/ Engem a MAGMA Centero éredekelne: http://www.magma-wheels.com/typo3temp/pics/e016575378.jpg
Lehet, hogy volt már róla szó, de most nem találom... Szóval összefoglalnád nekem, hogy milyen plusszal is jár ez a "box"? Mennyibe is került? Milyen módosítást igényelt a beszerelés? A teljesítmény/nyomaték, hogy alakult a beszerelés után? És a fogyasztás?
illetve van e valalkinek utólag beépített tempomatja, merta pappasnal, ahol vesszük azt mondták, hgy elvileg lehet, de 130nál feljebbi sebességnél nem működik amit próbáltka, ehhez a motorú autóhoz, nem szereti egymást a 2 elektronika.
hátsó szárnyat mennyiért lehet venni? és mi a felszerelés módja? ragasztás csavar? nem kell hogy fényezve legyen
pár héten belül mi is tulajokleszünk 1,4 5ajt ex fehér szín
keresnék 4db acélfelnit 15ös méretben. jó a használt is. illetve 16os alufelnit, ami fekete, illetve részben fekete színű illetve megválnék a 4db gyári acélfelnitől 16os méretben illetve a 4db 16os ex dísztárcsától is szabadulnék
amennyiben kell vkinek, illetve ajánl vmit kérem jelezze
Ma alkalmam nyílt egy pár perc és néhány kör erejéig kipróbálni egy off Nissan Qashqai-t. A teljesség igénye nélkül persze, és akarva akaratlanul a Ceed-emhez hasonlítva, annak elenére, hogy nyilván tudom , nem egy kategória. Bár csak városban mentem két kört, és 60km6h nál többet nem, a nissan 2 literes motorja nem volt rugalmasabb mint az 1,4 ceed eddig a sebességig. A 6 gangos váltó viszont pazar. Eddig a ceed volt a legcsendesebb autóm, d amit a quashqai tud, az "vérlázító", semmi menetzaj nem hallható se a motor, se a futómű felől. Az ülései furcsák keskenyebb és öblös a háttámla és az ülés is puhább, de nem azt éreztem, hogy körülölel, hanem lefog . (a hátsó üléssor is kisebbnek tűnt) Furcsa módon a ceedet tágasabbnak szellősebbnek érezni! a nissanban a lábam kuplungoláskor folyton beakadt alul a takaróelemekbe, szűk a hely egy szélesebb cipőnek. Ha lehetne "választani, maradnék a ceednél, és opcióba kérném bele a qashqai csendjét, meg a 6 gangot! :-DD
Valaki találkozott már olyannal, hogy a tempomatot üzembe helyezem, majd ha elérem a sebességet megnyomom a set (-) gombot, és valamikor nem memorizálja.
Tehát fölvillan a set kiirás a órán de el is alszik. Hébe hóba csinálja.Valaki??
Egyébként ha a + gombbal "set"elem akkor mindig jo. Valami érintkezési hiba? Vagy mi fene?
mennyire jo arak? nalam egyelore ugy nez ki, hogy az elso fordulot Szabo Ur nyerte, az 50% kamatmentes plusz 60e engedmeny + 45e ingyen elso szerviz ajanlataval, masodik-harmadik helyezett a pappas es az erdm6, negyedik helyezett a k-n tatabanya 300e engedmennyel... a masodik fordulo jovo kedden...
"amúgyis itt a keleteurópai régiókban nem igazán jeleskedünk ami a toleranciát illeti-:)) Jó példa erre a közúti forgalom. A Beneluxban, Dániában, Sakndinávia...és sorolhatnám....nincs a forgalomban annyi anyázás, dudálás meg egyéb"
Hát ebben egyetértünk, sajna tényleg így van, és nagyon nem jó ez így!!! Van hova fejlődnünk, kérdés, hogy ez meddig tart!? :-(((
A jó hangulat, a vicc mind rendben. Talán meg sem sértődött senki sem. Még mindég az a véleményem, hogy viccesen sem érdemes célzésokat tenni.....amúgyis itt a keleteurópai régiókban nem igazán jeleskedünk ami a toleranciát illeti-:)) Jó példa erre a közúti forgalom. A Beneluxban, Dániában, Sakndinávia...és sorolhatnám....nincs a forgalomban annyi anyázás, dudálás meg egyéb, de nincs a fórumokon sem túlérzékenység-:)) Paradoxálisan hangzik és mégis így van.