Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Na szóval...olyan is van, hogy az excel rossz lábbal ébred és összeesküdik ellenünk...vagy csak merő szórakozásból szivatja az embert, mert csak mi képzeljük hogy egy logikusan felépített program...neki lelke van :-D, hóbortos.
Ez egy xls volt, nem xlsx, ahogy mondtam...
Nos, a megoldás az volt, hogy ebből csináltam xlsm-et...macro enabled file-t 2007-es verziót...
Így már nem volt semmi baja a szerencsétlennek.
Volt benne pivot chart és olyan chart is, ami pivotból összeolvasott sorokra hivatkozott, továbbá macro...
Úgy tűnik 2003-as verzió képessét már meghaladta ez a dolog :-).
De most úgy tűnik összeszedte magát én meg megnyugodtam :-D!
Köszi a segítséget!
Ps. Mennyi új arc :-D...látszik rég jártam erre :-D...
Ez érdekes... A "jól számoló" Excelt lementve (xls), megnyitva a legfrissebb LibreOffice 4.0-ban, az eredmény tényleg nulla. Nesze neked Excel-kompatibiltás :(
Ha rossz nyelven írná be a függvényt akkor hibát kapna, nem pedig nullát mint eredményt. Bár sose dolgoztam Open Office-ban, szóval csak találgatok. A kérdező majd pontot rak ennek a kérdésnek a végére mert megmondja, hogy milyen szoftver milyen nyelvű változatával dolgozik.
Lehet, hogy én vagyok a sötét, mert most esett le, hogy a munkahelyi gépen mindig Excel 2007-ben nyitom meg, itt meg Excel 200-ban. Lehet, hogy a 2007 autmatikusan konvvertálja a CSV-t és a 2000 meg nem?
pgAdminból exportálom a lekérdezés eredményét csv-be. Eddig ez gond nélkül megnyílt Excelben. Most viszont egy másik gépen futtatva megmarad pontosvesszős formátumban. Ahányszor megnyitom Excelben, mindig újra konvertálni kell oszlopokká, mintha nem ismerné fel a CSV-t.
Sőt, nemcsak ha az adószámon belül csúszott be egy szóköz, hanem ha az adószám előtt, vagy után áll egy szóköz, akkor sem találja. Ebben az esetben célszerű az egész tartományt előzőleg a trim függvénnyel a bevezető és a követő szóközöktől megtisztítva átmásolni valahová, és ott hajtani végre a keresést.
Nálam tökéletesen működik az így megadott függvény. Arra tippeltem, hogy talán vmi formázás billenthette ki a nyugalmából, de nem. Még az ilyen értékeket is kezeli: '12345678-9-00
Talán a tartomány megadásánál lehet még gond, esetleg önmagára mutat a függvény, vagy valahol szóköz lett ütve kötőjel helyett, ilyesmi triviális hibák tudják alaposan megszivatni az embert néha.