Sziasztok ... Szépjónapot mindenkinek... Nekem van egy peugeot 407-esem és olyan problémám lenne hogy az ablaktörlő megy folyamatosan nem áll le , csak ha kiveszem a biztosítékot! Kapcsolóra nem reagál ablaktörlő motorok tegnap cserélve lettek... Tudna vki esetleg segíteni...? Mert a motorokat is feleslegesen meg vettem nem is ez volt a baja... Vagy szerintetek fel kellett volna tanitattni? Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok ... Szépjónapot mindenkinek... Nekem van egy peugeot 407-esem és olyan problémám lenne hogy az ablaktörlő megy folyamatosan nem áll le , csak ha kiveszem a biztosítékot! Kapcsolóra nem reagál ablaktörlő motorok tegnap cserélve lettek... Tudna vki esetleg segíteni...? Mert a motorokat is feleslegesen meg vettem nem is ez volt a baja... Válaszokat ésa segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok, titeket beenged a Service Box? Én már vagy 10 szer próbáltam és nem tudok belépni pedig már jó ideje regisztrálva vagyok és eddig ment. Szétment a jobb hátsó ablakemelőm egyik bowdene, és annak akarnám megnézni a robbantott ábráját.
Ne csak az övét, hanem a többi hozzászólást is olvasd el ! Megírták, hogy NFP-s az alkatrész, ami azt jelenti, hogy már nem gyártják, ergo nem rendelhető.
Természetesen azzal még bepróbálkozhatsz valamelyik márkaszerviznél, hogy nézzék meg az országos rendszerben, hogy nincs-e valakinél elfekvőben. Igen kicsi az esély, de hátha. :-)
Köszi Krisztián98 a válaszodat. Peugeot Fábián alkatrész osztályát hívtam fel és ott mondták hogy már nem gyártják. Akkor majd próbálkozom más kereskedésben hátha ott tudnak szerezni. Vagy ha netán vkinek van elfekvőben vagy a tud szerezni akkor lszi jelezzen.
2 kerdesem lenne. 1. A tempomat sokszor kikapcsol magatol, vagy eppen sokadszorra tudom csak aktivalni. Mar kicsereltem a kuplung alatti kapcsolot, de nem valtozott semmi. Tudna valaki hasznalhato tippet adni, hogyan lehetne orvosolni ezt?
2. Tud valaki hasznos infot adni a "remap"-olasrol? Tenyleg jo otlet? Es ha igen, jo szakembert ajanlani, lehetoleg Kom-Egom megyeben, vagy kozel hozza?
Peugeot 407 2.0 hdim van, és a szervó a tipikus hibajelenségeket produkálja. Sajnos a szerelőm nem találta meg elsőre a bilincseket, amiket cserélni kell.
Tud nekem valaki segíteni egy fényképpel, esetleg bármilyen műszaki rajzzal, hogy mit kell pontosan cserélni??
Tévedsz , nincs látszik a képen is hogy nfp , ez azt jelenti hogy nem rendelhető , nincs és kész , le van szarva az ember , ez van , múltkor egy turbó csővel jártam ugyan igy.
Bocs ilyen nincs. Akkor nem alkarnak rendelni. De miért nem? Az EU-s központban minden van, ha kérik másnapra itt van, de rafkósan úgy kérik, hogy raktárra és akkor 1 hét (cserébe olcsóbban kapják + szállítási díj is jobb.)
Szombaton sikerült orvosolni a kormányszervót! Nagyon kedves és segítőkész volt velem, csak ajánlani tudom mindenkinek. A rángatásomat a lefalazás, amiben szintén ő segített, teljesen eltüntette.
2007. évjáratú lépcsős hátú autóhoz keresek néhány alkatrészt. Ha valakinek rendelkezésére állna ezek közül valamelyik, szívesen megvásárolnám.
- hátsó lökhárító króm díszléc,
- kormánykapcsoló,
- motor műanyag fedő burkolathoz rögzítő patentok,
- motor védő műanyag burkolat a kocsi aljára,
- első lökhárító alsó borítása.
Az utolsó két tétel pár napja vált szükségessé, egy szlovákikai túra záró eseménye következményeként. Viszont nagyon pozitív csalódás volt az autóban, hogy az egész utat 5,4 átlaggal jártuk meg megpakolva, közepesen kímélve, ami egy 2.0Hdi-től, automata váltóval szerintem szép eredmény. :-)
Ha esetleg van tippetek, hogy melyik bontót lenne érdemes ez ügyben keresni, az is nagy segítség volna. Bp. és környéke előny.
Szia. Nekem ugyanez a gondom volt. Nekem is 407-es van és a műszerfal alatt van egy légterelő műanyag ami ezeknél álltalába ilyenkor eltörik. Nekem 75e Ft volt ki kell szerelni a műszerfalat le kell fejteni a klíma gázt stb.
Nem tudom, kit illet, de lehetne kérni, hogy Unger Kriszti felhasználót felvegyétek a peugeot407hungary facebookos csoportba?
Korábban kértem a felvételem, de szerintem elutasítottátok, mert most már a csoportot sem tudom megnyitni.
Nem vagyok aktív felhasználója a facebooknak, nem vagyok híve a hülyeségáradatnak (receptek, reklámok, stb.), ezért nem regisztráltam a saját nevemmel, hogy az ismerőseim ne találjanak meg.
Viszont a 407-essel kapcsolatos írások, hozzászólások érdekelnének, hisz "nagyrészt" boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen autónak.
Akkusaru levételkor és visszarakáskor a slusszkulcs a a fogason legyen az előszobában! Ha benne felejted, bezáródhat a kulcsod és akkor csak az erőszak segít.
Próbáltad a tükröket csukni-nyitni az ajtón levő zárógombbal is? Ha az sem segít, vedd le az akkusarut egy éjszakára, valamije behülyült. Nekem olyan szokott, hogy teljesen véletlenül megszólal a rádió vagy a CD lejátszó egy tetszőleges adón vagy számon. Lelke van.
Sziasztok!! Egy 2.0HDI tulaja vagyok olyan problémám van tegnap este járt a motor majd kiszálltam az autóból becsuktam az ajtót és magától bahajtotta a tükröket! Innentől fogva hilyába nyitom zárom a tükrök nem működnek! A tükörlap állító viszont működik! meg néztem a motor térben a biztiket azok jók!! Köszönöm előre is a tanácsokat
az első ajtókig biztos, de szerencsére az alsó kárpitokat nem kell. A csomagtér ajtónál kell kezdeni. Régebben már belinkeltek nekem itt egy Francia videót róla.
Nekem is hidegben tört el, de sajna a 10:04-nél látható műanyag. Az nincs sajnos sehol a gyári robbantott ábrákon, így csak ha leszeded akkor lesz meg a cikkszáma. azzal már lehet rendelni.
Köszönöm az ötletet! Még nem mertem hozzákezdeni. Megvárom, hogy melegebb legyen az idő. Minuszban akartam behúzni a rollót, de gondolom a műanyag nem bírta a terhelést. Abban tudsz segíteni, hogy a tetőkárpitot hol kell megkezdeni lebontani, vagy házilag ne kezdjek hozzá?
a fordulatszámod normális???oda lépsz neki akkor pörög tovább 3 ezernél???nekem is volt ilyen gondom,nekem légtömegmérő volt a baja 3 ezernél nem akart tovább menni ott megált.meg szintén ekkor az egr em volt szar.megoldódott nekem.
Közben felhívtam egy felújító céget, ahol nagyon normális volt a túlvégen beszélgető úriember. Azt mondat keressek szakit helyben aki a szivattyú csöveit ellenőrzi, mert 90%-ban az a hiba ennél a típusnál... na már csak kell egy szakember helyben.
hasonlóan jártam :-(. Tapasztalat: ha tört a műanyag kis fehérek (kopó csuszkák) akkor márkakereskedés 13.500 körül megkapod őket csomagban. De ha az a műanyag tört amire ezek rámennek az macerás. A peugeot bontott rajzain nincs rajta az elem, szóval tetőkárpit le, roló ki és akkor a műanyagon rajta lesz a cikkszám és most már ennek birtokában mehetsz rendelni belőle. Roló darabja 70e a márkaszervizben. Esetleg bontóban a teljes szerkezetet belehet szerezni jóval olcsóbban, de hamar elkapkodják.
Egyébként 3 év együttlét után szombaton távozik tőlem :-(.
Szóval köszönöm a sok tanácsot amit a fórumban összecsipegettem, igaz sokat nem írtam.
További sok-sok eseményben ritka kilométereket minden 407 fórumozónak.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 407-es Peugeot-om. A bal oldali fűtésem csak hideg levegőt fúj, jobb oldalt megy rendesen. Nem tudom, beállítási probléma lehet, vagy meghibásodás? Válaszotokat előre is köszönöm.
Ha van pénzed rá rakass uj 2 tömegűt,én lecseréltettem 1 tömegűre 1.6 berlingóból és most ha járatom alapjáraton kopogtat vagy a kinyomó csapágyam vagy a nyeles tengelyé.és bánom az átalakítás 120.000 ba fájt minjdennel.most meg vihetem ismét h cseréjék ki ami épp kopog....nem tudom mi lehet.
Akkor a pénztálcát ki kell nyitni szerintem 200e tegyél félre.
Ha leállításnál kopog valami, akkor az kettős tömegű lendkerék.
Szerintem tegyél bele egytömegű kiváltó szettet.
Mindenfajta képen cserélni kell, mert lehet olyan, hogy a kettős tömegű oldalát kikoptatják a rugók és akkor a kocsi se előre se hátra nem fog mozdulni.
Udvozlok mindenkit! Mar egy ideje kopogo hang jon a motorbol es sajnos a valtasnal is vannak - egyelore kisebb - problemak. A szerelo szerint kuplung/kettostomegu lendkerek cserere lenne szuksegem. Kaptam is arajanlatot, de - a korabbi pozitiv tapasztalatokra alapozva - szeretnem itt is megkerdezni, hogy lenne-e esetleg aki a jovo het folyaman (jan 8.) el tudna vallalni, valamint, hogy ez milyen koltsegekkel jarna egy 2007-es 407SW 2.0HDi eseten... elore is koszonom.
2.0HDI, 2008-as 407 tulaja vagyok. Holnap viszem műszakira így gondoltam leellenőriztetem nincs-e valami hiba a rendszerben. Két hibakódot jelzett mindkettő az audió(BOSCH) érinti és az egyik nem is volt törölhető mivel a hiba állandóan fenn áll. Tudna valaki segíteni mit akar jelenteni pontosan és hogyan lehet javítani a 905 hibakódot?
Sziasztok! Segítséget, tippet szeretnék kérni, hogy a 407 SW 1,6 HDI tető napfény rollója elromlott. Vissza akartam állítani behúzott állapotba, mikor kis ropogás után csak az első lamella ment a helyére. újra kinyitottam teljesen, ekkor kattogás után a bal oldal elkezdte húzni a többit, a jobb oldal nem. Érdeklődöm, hogy javítani, cserélni lehet e valamit házilag? Előre is köszönöm!
űdv volt valakinek olyan problémálya,hogy 28 fokra volt beálítva a fűtés de hideget fujt,le vettem az akusarut vártam és vissza raktam 21 fokkal indult felvittem 28 ra és jött a meleg de viszont az alapjáratom kezdett dadogni mind egy öreg RABA motor,huz is jól az autó,de menet közben is látcik a fordulat szám mérő mozgása vagyis ahogyan dadog.1.6 hdi
A sztori röviden: eresztett egy kerekem, elvittem a gumishoz. A srác letörte a szelepemet (véletlen vagy nem), összerakta egy normál szeleppel. Vettem az Ebay-en egy új jeladós szelepet, visszavittem a gumishoz, mert mondta, hogy majd beleteszi és illeszti a rendszerbe, van hozzá komputerük. De aztán azt mondta, hogy az újonnan vett szelep nem működik. Ezután konzultáltam az Ebay-os csókával, aki azt írta, hogy ezek a szelepek szállításkor sleep (alvó) módban vannak, ezért használatba vétel előtt fel kell "ébreszteni" őket. Tudja valaki, hogyan kell aktiválni az alvó módos szelepet?
És mennyire érzed nehezen tekerhetőnek a kormányt mondjuk egy 1.4 benzines Astrához vagy Octaviához képest? A sok panaszt olvasva az az érzésem, hogy a 407 egy adott sorozatába szervo szivattyúból is hibásakat raktak, ill. a nyomóági szervo-cső is felelős lehet a remegésért.
Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. A keresett oldal nem jeleníthető meg. Az okok a következők lehetnek: az oldal ideiglenesen nem érhető el, megtekintése nem engedélyezett, vagy a hivatkozás hibás/már nem létezik.
És a bilincsek cseréje nélkül folyamatos utántöltéssel huzamosabb ideig lehet használni az autót? ( 2 hónap kb heti egy nap). Külföldi munkahely révén nem nagyon férek hozzá szerelő aknához :D
Szervó témához: Ha ki vannak cserélve a bilincsek ezután álló helyzetben a két végállásig ki kell tekerni a kormányt legalább 10x
Így lehet rendesen légteleníteni, ezután menni kell az autóval és jó pár kanyarodást csinálni. Végül ellenőrizni az oljszintet, ha kevés utántölteni és akkor már beáll a szint. Ennek így jónak kell lenni.
Csak egyet találtam a hűtő (elölről nézve) bal alsó részénél. A csöveket végignézve a fém és gumi csövek kötésénél máshol nem volt olyan roppantott bilincs, amit lehetett volna pótolni ada bilinccsel.
Bár van egy másik bilincs is, ami a visszatérő ágnál közvetlenül a szivattyúnál található, de az már korábban ki lett cserélve. Itt engedtük ki az olajat a korábbi olajcserék alkalmával.
Először is nagyon szépen köszönöm gregcomrade önzetlen és gyors segítségét, ill. mindenkinek köszönöm, aki a témával (kormányszervó olaj habosodás) kapcsolatban hozzászólt.
Sikerült ma szerelőaknához hozzájutnom és kicseréltem a bilincset. Nem bonyolult művelet. Cserét követően az első kb: 3 km.-es út után mikor megálltam, motor kikapcsolt, majd ellenőrzés, és sajnálattal láttam, hogy az olajtartály túlfolyóján ismételten jön ki az olaj.
Még próbálgatom, és ellenőrizgetek. Ha így marad, majd jelzem, de reménykedek, hogy megváltozik a helyzet.
Ha esetleg van még más ötlet, akkor kapható vagyok mindenre.
Az esetek 99%-ában beépíthető 407esbe a tempomat. Kell egy kar, és valaki aki beaktiválja neked a funkciót a BSI-ben, és a motorvezérlő elektronikában.
Ha leírod merrefelé laksz, akkor tudunk javasolni rá embert szerintem.
Amennyiben szeretnél tudok neked új kart szerezni 15.000 Forintért 1 év garanciával.
Ha facebookozol akkor a figyelmedbe ajánlom a facebook csoportunkat, kicsit jobban pörög mint ez a fórum:
Szeretnék a verdába tempomatot és az lenne a kérdés, hogy mi is kell ehhez? Valamikor mintha azt hallottam volna, hogy szoftveresen elő vannak készítve és csak a tempomat kert kell megvenni hozzá. Nem tudom ez mennyire lehet igaz, ezért kérnék egy kis segítséget! Előre is köszönöm!
Hazaérve gyorsan felnyitottam a motorháztetőt, minden száraz, aztán egyszer csak bal oldalt mit látok! A szervóolaj tartály teteje nedves.Csináltam pár képet, hátha megerősítitek és valaki meg tudja mutatni a képen mi az, ami a hibát okozhatja.
kb 1 hete nálam is jelentkezett ez a probléma, hogy balra kanyarodásnál felkeményedik a kormány, aztán helyrejön. Lehetséges, hogy olajgond nálam is, kérdés, hogy ha felnyitom motorháztetőt, hogy veszem észre? Vagy inkább PUG szerviz és mondjam nézzék meg?
Szia! nagyon örülnék a segítségednek..de mint említettem jelenleg Ausztriában vagyok! Használható az autó így vagy ne erőltessem? esetleg kibír egy haza utat( 600km) válaszod előre is köszönöm!
Sziasztok! Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a mai nap a birtokomban lévő 2005-ös 407 sw 2.0 HDI szervó folyadéka habzott és kifolyt a túlfolyón elég nagy mennyiségben...(az előzőekben olvasott hibákat nem észleltem, tehát nem nehéz a kormányt tekerni, talán balra egy kicsit)tanácstalan vagyok, hogy ilyenkor mi a teendő ( használhatom e vagy sem ilyen állapotban?) és jelenleg Ausztriában tartózkodom így óckodom a szervíztől...Otthonról olyan tippet kaptam h levegős lett a rendszer,várjam meg míg leül a hab, töltsek után a szintig és végállástól végállásig járassam meg a kormányt, ettől elvileg légtelelnedik...vélemény? Most ellenőriztem jóval a szint alatt van a folyadék...esetleg valaki tudja hogy milyen folyadékkal kell pontosan pótolni? Válaszokat előre is köszönöm!
2013 decembere óta vagyok tulajdonosa egy 2.0 HDI, 136 LE-s, 2004-es évjáratú Peugeotnak. A választásomat egy 2006-tól tulajdonomban lévő PUG 207 1,4 HDI is segítette. Idáig mind a két autóval meg vagyok elégedve. a 407-es vásárlását megelőzően sokat olvasgattam a fórumon, és azóta is rendszeresen látogatom. Idáig a beszélgetéseitekből rengeteg segítséget kaptam, azonban van egy 3. éve fennálló problémám, ami több mint bosszantó.
Én is a kormányszervó olaj habosodásával küzdök. A fórumon korábban olvastam az olajcserét, amit már három alkalommal meg is tettem (TOTAL FLUID DA). Olvastam a XADO adalékot is, amit ki is próbáltam, de mint kiderült ez sem oldotta meg a problémám.
Most azonban olvastam gregcomrade hozzászólását a levegő beszívás miatti olajhabosodással kapcsolatban.
Kérlek benneteket, hogy ha van valakinek még ötlete a habosodás megoldására, vagy segítséget tudna nyújtani, hogy a szervó rendszerben mely kötéseket kell kicserélni az legyen szíves írja le.
Segítő közreműködésetek előre is köszönöm, és mindenkinek jó utat, és sok sikert az autójához.
Segítséget szeretnék kérni. 407 SW műszerfal kijelzőn angol nyelven jelennek meg a beállítások, hibajelzések...stb. Létezik magyar nyelvű lehetőség?? üdv Géza
Hellotok lenne nekem olyan hiba hogy a sofor felen nekem hideget fuj meleg helyett a jobb ulesnel pedig normalisan nyomja a meleget...mi lehet a hiba? Pansel@azet.sk...erre az emailra varom a velemenyeket koszonom
Több probléma miatt is fordulok hozzátok, az elmúlt napokban szüleim 407sw (1.6diesel, 2005) autójával közlekedtem és rengeteg "apró" hibával szembesültem.
1. autópályán közlekedve a motor 88-90 fokos volt de az autó maximum langyos levegőt volt hajlandó fújni.
2. Az autó indításakor kiírja, hogy az ABS hibás így kikapcsolta, illetve ugyan ezt tette az egyik légzsákkal is.
3. lámpánál erős gázolaj szag árad az autóba.
Ha valamelyik hibára esetleg van valamilyen banális megoldás akkor kérlek segítsetek.
Sziasztok peugeot 407 2000 hdi szervó szivattyúban felhabzik az olaj és ha leáll mindig kinyomja az olajat , estleg ha valaki tudna segiteni hogy mi lehet a gond,,köszönöm előre ia.
Köszönöm szépen a részletes leírást, de esküszöm, semmi más elektromos cucc nincs a bal oldali rekeszben, csak a képen kissé homályosan látható buborékos nylonba becsomagolt kábelköteg + hátrébb az a csatlakozódugó.
Már utánanéztem, hogy mit kellene keresnem, de ilyen doboznak nyoma sincs.
Ellenben alul van egy "nagy" műanyag fekete nyitott láda, amibe éppen belefér az elsősegélydoboz.
Csomagtéri biztosítékok A csomagtérben található biztosíté- kokhoz való hozzáféréshez nyissa ki a (bal oldali) rakodórekesz fedelét, fordítsa el a két csavart jobbra, majd távolítsa el a takarótáblát. A gépjármű elektromos háló- zatát a széria- vagy opcionális berendezésekkel való üzemelésre tervezték. Egyéb elektromos berendezések és tartozékok beszerelése előtt kérjük, forduljon PEUGEOT-szervizhez. Különös tekintettel a 10 mA-t meghaladó áramfogyasztású berendezésekre, a PEUGEOT semminemű felelősséget nem vállal a nem általa beépített és ajánlott, vagy nem az ő előírásainak megfelelően beszerelt kiegészítő berendezések nem megfelelő műkö- déséből eredő meghibásodásokért, illetve az azok elhárításából eredő anyagi károkért. A nagy áramerősségre méretezett biztosítékok a gépjármű elektromos rendszerének kiegészítő védelmét látják el. A beavatkozásokat kizárólag PEUGEOT-szerviz végezheti. Biztosíték száma Áramerősség Funkciók F1 15 A Hátsó ablaktörlő. F2 15 A Tanksapka reteszelése. F3 15 A Hátsó 12 V-os csatlakozó. F4 15 A Részecskeszűrő. F5 40 A Fűthető hátsó ablak.
Légyszi valaki mondja már meg, hol találom a 407 SW csomagtartójában a hátsó biztosítékdobozt????
Fél napja keresem a neten, hol található, de csak képeket találtam róla az ebay-en.
A hátsó 12V-os aljzat nem működik, nem kap áramot. Lehet, hogy csak egy 15 A-os biztosítékot kellene cserélnem, de egyszerűen nem találom a "feketedobozt"! :(
Keresek Peu 406 2.0 HDI - hez kövezkező alkatrészeket. Klímakompresszort: Citroen-Peugeot-08-V5-PV6, part:1135290 Típusa: Delphi-Harrison V5 Kuplung: PV6 Kuplungátmérő: 120 mm Bontottat, ami jó állapotú vagy felújítottat !!
és egygombos táviránító elektronikát , kulcsot ( az elektronika a lényeg ) Válaszokat/ ajánlatokat várok árral feltüntetve, itt privát üzenetben vagy az email címemre: xcheesexx@gmail.com
Sziasztok,nemrég került hozzám egy 407 es hdi.automata 6 seb.a váltónál/automata/lent nem kéne világítani a kar mellett halványan a fokozatoknak?P R N D :)Köszi
Érdemes megadni az autó motor pontos típusát évjáratát ha kérdezel , gyári diaggal kell kiolvasni mert ezek a hibakódok sok estben teljesen félrevezetőek .
Üdvözlök minden klubtagot. Én egy évvel ezelőtt lettem egy Peugeot 407 2.0 hdi tulajdonosa. 2005ös évjárat, 198000 km volt akkor benne. Németből hoztam. Apróságokat leszámítva nincs vele semmi gondom. De valamelyik nap furcsa dolog tortent. RT3as rádióm van nagy kijelzős navigációval, s pår nappal ezelőtt startolás után azt vettem észre, hogy a kijelzőn a kép fejjel lefelé van. Minden működik ahogy eddig, a kijelzőn semmi károsodás nem látszik, egyszerűen csak fordítva ábrázolódik minden. Találkozott már valaki ilyesmivel? Esetleg hozzá tudna valaki szólni hogy mi okozhatta ezt? S esetleg mit lehet ezzel kezdeni? Elég bosszantó ez a fejreállt kép.
Előre is köszönöm, ha tudnátok valami hasznos információt
Ti milyet raktok a kocsiba, nekem a Total 9000 5W-40 et mondták amikor megvettem Peugeot szalonban. Csak így rákeresve az "Energy" eytra szót nem tudom hova tenni. :-) ez kell nekem vagy a sima, vagy mindegy :-)
A jobb oldaliban van. Én 135 ezernél vettem. Csak a típus hibáim voltak: lapát törés, szervó olaj behabzása, hátsó ablak törlő. Most 157 ezernél járok. Ja és fél éve eszi az olajat, úgy hogy 7-8 ezer km után rá kell öntenem 1 litert, mondjuk én 15 ezrenként cserélem. Nem tudom miért állítólag típushiba.
Értem, akkor lehet, hogy nem kap jelet. Jól sejtem, hogy a jobb tükörtől jön az infó (405-nél így volt)? Tegnap be volt fagyva mindkét tükör, de csak a baloldalit olvasztotta le. A jobbost nem, így lehet ezzel összefüggésben van. Motoros az tükör, behajtja magát.
124.000 km, (2007/4) reális lehet, van egy 2012-es számla róla, ahol 63eKm volt benne.
Hogy alakul nálad a fogyasztása? Régóta megvan? Voltak meghibásodások?
Tegnap egy 407 SW-t állítottunk családi-kocsi hadrendbe. Egy megkímélt 1.8-ast (125PS) sikerült kifognunk, itt-ott látszik, hogy használták, de összességében nagyon szép állapotú. Jól mozgatja a nagy bódét ez a belépő benzinmotor.
A külső levegő hőmérsékletét hogy tudom megjeleníteni? Sima alap kijelző van benne.
Elég bosszantó helyen vannak a kicsikék sok mindent le kell bontani hogy hozzájuk férjen az ember,mivel igen zsúfolt a motortér és a kedves franciák is elég közel tették a tűzfalhoz a motort,egyszóval nem szerelőbarát a kis oroszlán!
Sziasztok!Van valakinek egy elfekvő és értékesítésre váró( sedan-hoz) a csomagtartó alján lévő "szőnyeg" vagy borito mindek hijam szóval az alja. Jó állapotú kellene. Kösz
SW teljes hátsó ajtaját hogy lehet kinyitni a csomagtérből?
Most a távkapcsoló és az összes kapcsoló (az üvegé és a teljes ajtóé) csak az üveget nyitja, valószínű kábelszakadás mert a pótféklámpám se ég, minden más jó.
Köszi. Ha ki tudom nyitni a csomagtartóba mászást követően, akkor ebben az irányba indulok. Nagy jégdarabok kerültek a csomagtér fedél átvezető kábeleihez. Három gyerekkel bevásároltunk, itthon már nem nyílott.
Jól be kell fújkálni pl. WD40-el és meg kell próbálni jobbra-balra tekergetve megjáratni. Ha úgy megmozdul kicsit, akkor járatva, kifelé feszítve lehet, hogy ki lehet játszani a helyéről hosszú idő alatt. Persze folyamatosan áztatni érdemes. Ha sehogy sem mozdul, akkor szopacs van. :-( Azért próbálkozz vele sokáig, mert utána már a körülményes módszerek jönnek.
Létezik hozzá hidraulikus kihúzó szerszám, de néha előfordul azzal is, hogy beleszakad a csúcs.
Itt sok minden kiderül... Ha szerencséd van akkor ABS jeladó (7-9ezer) ha nincs akkor lehet a kormány elfordulás jeladó a kormányban ami a bajuszkapcsoló egységben (COM2000 v COM2003)
Minden képen a rajta lévő számmal azonosat kell beszerezned!!
Az új rengeteg a bontott lutris de 15 és 25 között van.
Én ezt végig csináltam már de most minden tutti!!
Egy jó tanács! Ha hátsó ABS jeladó akkor mindkettőt cseréld ki mert kb 2-4 hónap és a másik is kipurcan. (ráadásul a benzintankot le kell venni hozzá a gyári leírás szerint) :))
Elojott egy uzenet ESP/ASR system faulty es leállítja a motort. Ha ujraindítom akkor még 2x - 3x elojon ez a hiba utánna megy tokéletesen. Valakinek valami otlet?
Lenne egy kérdésem hátha tud valaki segíteni! Nos, van egy 407 2.0 benzines autónk és az utóbbi időben azt vettem észre hogy reggel az első indításnál, hideg motornál alapjáraton egyenletlen a motor járása ezt lehet is egy kicsit érezni mert rázza az autót!Semmi hibát nem ír ki amúgy 77 ezer km van az autóban! Köszönöm!
Köszi a video-t, így megnyugodtam, hogy a kis pöcköket lehet külön is rendelni, így nem kell az egész rolót cserélni. Ha van valakinek ilyen szívesen átveszem (3 v 4 darab kellene), vagy meglátogatom a helyi márkaszervizt is alkatrészért.
Sziasztok! 2009es 407 Rt5ös gyári navi frissítésén fáradozok. Jelenleg 2007esek a térkép verziók, de minap szerváltam 2015ös térképfájlokat. Iso fájlokban szereztem őket. Először pendrive-ra pakoltam fel a Magyarországtérképet is tartalmazó iso fájlt. Rádugtam a gyári USB bemenetre, de nem az történt amit vártam, kiírta hogy nincs lejátszható zene éa slussz. Ezután kiírtam cd-re, betettem a lejátszóba. Itt már jött az előre beharangozott figyelmeztetőablak, hogy "ne állítsam le a motort, mert resetel a rendszer" ... ezt leokéztam, majd kb 2 perc múlva kiírta, hogy: "CD/DVD incomplet or demaged....
Arra gondoltam hogy esetleg a 10x-es sebességgel megírt lemez nem tetszik neki? (Sajnos a számítógépemen nem lehet kisebb sebességgel írni)
Miért nem sikerült USB-ről frissítenem? Van e valami speckó követelménye a pendrive-os frissítésnek?
2,2 HDI motoros az autóm. Többször előfordul, hogy különösebb ok nélkül megy a hűtő ventilátor, pedig még üzemi hőfokot sem mindig éri el a motor. Ez jellemzően az átmeneti időkben jelentkezik 0-10 c között.
Eladó a képen látható kevesett futott újszerű TPMS CUB Uni-sensor kerék-nyomás ellenőrző szenzor 4db, Peugeot 407 esen volt és tökéletesen működik a PUG-rendszerével !!! Az új ára 199 Euro volt a szettnek ! Most 7500 ft /db !!! akár leszállítva is ! bagladi74@freemail.hu 06304882125.
Üdv. Lehet nagyon amatőr kérdés, de mi bénázunk, vagy tényleg van valami trükkje az aksi kiszerelésének? 19-es krovával a műanyag csavart elforgattuk, nem fogja, mozog is az aksi félig, de a biztosítéktábla felöli oldalt mintha még fogná valami mert az meg se moccan. Azon a fél centi helyen ami ott van, annyit látni, hogy valami kábelek futnak, de semmi csavart vagy rögzítő fület nem látni. Gondoltam arra is hogy ott valami nút alá van becsúsztatva az aksi, de azt is kizárom, mert igaz, hogy meg lehet emelni az aksit a másik oldalon, de annyira nem, hogy kiférjen a 19es csavar felett. Vagy előzőleg valaki belesufnizta és most a szopó fázis van?
Tudnátok abban segíteni, hogy SW napfénytető rolóját, hogy lehetne kiszedni, az egyikből két fül letört (kis fehér csúszka) és felugrott a sín fölé és így nem tud kapcsolódni a mögötte levőhöz mivel magasabban van.
Sziasztok! Olyan problémám van hogy nem nyílik a csomagtartóm. A gombbal már régóta nem működött de már a kulcs se nyitja, viszont a többi ajtót ugyan úgy nyitja. Állítólag felhasználói szinten is le lehet ezt tiltani illetve engedélyezni a rádió gombjaival. Hallott már erről valaki? Köszönöm a segítséget!
2 problémám is lenne... elöször is h kiirta a kocsi h gáz van a kipufogo rendszerbe ami valoszinü a fap regenerálodás hiányára utal...ezt ahogy olvastam ugy tudnám olvasni h üresben 4000 fordulaton döngetem a motort 10 percen keresztül. Reális ez?
a másik gondom az lenne h izzitot kellene cserélni viszont jolenne tudni hogy hol is helyezkedik ez el a motoron. ha valaki mellékelne egy képet vagy videot vagy bármit nagyon hálás lennék. továbbá a turbot ajánlották tisztitásra szervizben de csak hetek mulva tudnak vállalni stb... valoban ennyire problémás ki beszerelni a turbot a 4007 2.0 hdi-ban?
Nem tudom, kinek milyen a tapasztalata velük, nekem most is nagyon pozitív volt.
Megmutattam a lefotózott hiba szimbólumot a műszerfalról, mondta a munkafelvevő, hogy ez nem folyadék hiány, hanem FAP eltömődés. De hátha nem az, mert ha az, akkor 192 ezer az alkatrész...
Bevitték a kocsit, megnézték, azt találták, hogy minden szenzor működik, de nem regenerálja a FAP-ot. Folyadék van kb. 1,5 liter, viszont a FAP-ban csak kb. 120 gramm van lerakódva, márpedig ha 1,5 liter löttyöt elhasznál, akkor annál több a lerakódás. Plusz az autónak nem nullától, hanem 182.000 km-től indul a km számlálója (jó eséllyel annyira tekerték vissza, azért), és ezek a számok inkonzisztensek. Lehetséges, hogy ezért nem regenerált az autó.
Ezért azt javasolták, hogy nullázták a regeneráció számlálót a szervizben, tehát az autó most azt hiszi, hogy tele a tartály és lehet regenerálni és ha nem jelentkezik a hiba 800-1000 km-en belül újra, akkor minden ok. Ha jelentkezik, akkor vissza kell menni és akkor szét kell borítani jobban az autót.
Nekem kis híján 2 hétre tudott a szerviz időpontot adni, ezalatt nagyjából 500 km-t mentem gond nélkül úgy, hogy kint volt a figyelmeztetés.
Azt sajnos nem tudom, hogy egy full feltöltés mennyi időre elég. Én amióta megvettem az autót, kb. 45 000 km-t mentem, de azt nem tudom, hogy mikor megvettem, a folyadékszint mennyi volt. Tehát az biztos, hogy egy feltöltéssel 45 000 km-t minimum el lehet menni... :D
Egyébként a komputer nem a folyadék mennyiségét nézi, hanem a nullázástól (amit ugye feltöltésnél csinálnak) számított regenerálások számát, ebből matekozza ki, hogy milyen ütemben fogy a lötyi.
3 hete volt nekem is ilyenem, itt a fórumon nem vállalta senki, úgyhogy márkaszerviz (Fábián). Folyadék feltöltés + nullázás a komputerben 38 000 pénz, kb másfél óra. Bónuszként csináltak téli átvizsgálást (folyadékok, akku, stb.).
Szia! Nekem is 2.0 hdim van, igaz több benne a km. Nekem is jelenkezet ez a hiba,nekem először gázpedál hibát írt.Azóta mentem vele 30-ezret néha előjön. Most keresek bele gázpedált, csere majd kiderül mi lesz. Ha lesz változás írok, hátha tudok segíteni. Üdv
Kérdésem, hogy van-e bármilyen akadálya és egyáltalán lehetséges-e, hogy a képen látható rádiós/cd egységet és kijelzőt kicseréljem navigációs rendszerre.
Én is javaslom, hogy fogadd meg BmS1 szavait, elég érzékeny motor a 2.7 HDI sajnos. A mellé passzintott automata váltónak az a "hibája", hogy nehezen tolerálja a hirtelen felépülő 450nm nyomatékot, ami könnyen kinyírhatja ezt az erőátviteli egységet. Javaslom, hogy 50e km-enként frissítsd a váltóolajat benne (valszeg az előző tulaj is ezt értette a részleges csere alatt) kb 3 liter jön le a 7 literből a leeresztő csavar kitekerése után, amit lehet utána pótolni, elméletileg csak JWS3309 szabványú olaj jó bele!
Köszi. Ilyen "huhogó" turbó hangot dízel Vectra-n is hallottam már. Ahogy nő a motor ford. szám, úgy emelkedik picit a frekvenciája. Hidegen, egy pár percig. Más, korábbi téma: a hűtőfolyadékom hőmérséklete beáll szépen 85 fokra.
Nem nagyon emlékszem, hogy mióta, szerintem már amikor megvettem (2 éve), azon a télen észrevettem. Amikor megvettem nem vehettem észre, mert augusztus volt és 43 fok árnyékban. Olyankor nincs hangja... :)
Milyen a hangja? Hát... olyan sípolós, vagy fütyülős, vagy hogy mondjam, így nehéz leírni. Ahogy melegszik be a technika, úgy halkul el. Csak hideg időben csinálja, hidegindítás után.
Segítségre lenne szűkségem, tempomatot szeretnék az autómba. Kart beszereltem a Peugeot Planeten bekapcsoltam, és a következő hibát írja ki: "állandó hiba. Gépjárműsebesség korlátozó kapcsoló. Pozitív zárlat."
Szerintetek mi lehet a probléma.
Köszönöm a segítséget.
Valamint bluetooth modult keresnék vezetékkel, mikrofonnal.
Szia! Valószínűleg regenerálja a fapot! Mindig üzemi hőfokon csinálja! Úgy tudod leellenőrizni hogy megfogod a külső tükrödet! Mert mikor regenerál akkor bekapcsol az ablakfűtés is! Sokan csinálják azt hogy a visszapillantóról húznak le egy kábelt és tesznek rá egy ledet hogy lássák mikor regenerál! A lényeg hogy mikor regenerál ne állítsd le a kocsit! És ha sokat csinálja akkor valószínű el van tömődve a fapod és nem tudja rendesen kitakarítani azért csinálja sokszor!
Nem rég vásároltam egy 407-et , 140 ezer km-el 2.0 hdi 136 loval. Miután megvetem azt tapasztaltam h rángat a motor ezt a hibát úgy heti egyszer csinálja. Az úgy történik h mar meleg motornál 2 ezres fordulat alatt vehető eszre a legjobban akkor érződik h nem egyenletesen megy a kocs Ha alapjarton hagytam a kocsit akkor a fordulatszám alapból ezer alatt van egy kicsivel de viszont mikor ez a hiba előjön akkor 1000 és 1500 fordulatszám közt ugrál. Mikor az első alakalom megtörtént akkor azonnal hívtam a haveromat és teljes diganoztikat végeztünk vele és nem kaptunk semmilyen hiba kódot. Azt gondoltuk h valamiféle szűrő dugalas miatt lehet. Azután megvolt a kötelező olaj csere és minden szűrőnek a cseréje Pollen, olaj, levegő és üzemanyag szűrő csere. Egy hétig nem is volt semmi gond de azután újra előjött ez a probléma. Minden esténél mikor csinálta változó idejű volt, volt amikor csak 5km-en keresztül de volt amikor 10km-en keresztül de volt h 5km-el kevesebb ideig is csinálta és minden esetben magától megszűnt a jelenség. Viszont mikor ezt a hibát csinálja és én eközben kihuzatom akkor szépen egyenletesen pörög fel a
fel a motor es nem veszek eszre semmi fele egyenletelen motor mukodest. Ha valaki talakozott mar ilyen dologal akkor ayt kerem jelezze nekem.
(Először is gratula, most nekem is 407 Coupe-m van, igaz, benzines)
Szóval: a szóban forgó 2,7-es CR dízelt egész sor járgányba (a PSA gyártmányokon kívül Jaguar S-XF-XJ, Land Rover Disco3, Range Rover Sport, Ford Territory, stb..) beépítették. Lion V6 néven is közismert motor, a "dízelmámor" gyümölcse.
A paraméterei nagyon kellemesek, a Citroen C6-ban pl. nagyon elbűvölő, a Disco3 nagyon masszív tömegéhez már (szvsz) kicsit kevés.
Óvd az autót, ne hajtsd ki a lelkét, mert a motor nagyjavítása (gyakorlatilag) pillanatnyilag (ésszerű áron) nem lehetséges.
Alapvető, elemi alkatrészek (túlméretes dugó, csapágysor, stb....) nem hozzáférhetőek. Nagyon sok a motorhibával küzdő autó, amit ráragasztanak a gyanútlan vevőre, nem egy ilyen esettel találkoztam.
Elvileg gyári felújított (?) motorhoz hozzá lehet időnként jutni bruttó 2,6 MFt környékén.
Szóval: gyakori, minőségi olaj cseréje, jobb lábat ne nagyon erőltetni, még nem üzemmeleg motort különösen óvni. szvsz.
Lehet, hogy sokak nemtetszését kiváltja amit írok, mégis ez a helyzet.
Azért kiváncsi lennék, mennyit kérnek márkaszervízben egy lapát törésért. Amikor megvettem az autót azzal kellett kezdenem. Kb 16 órámba telt. Utólag nem vészes de nem szeretném megint megcsinálni. Viszont 20000 Ft-ból megúsztam!
Én nem állítgatom. Be van lőve 23 fokra, 2 zóna opció kikapcsolva (majd én tudom, hogy a zasszony mit akar a jobb 1-en :) ), ennyi. Egyelőre nincs lapáttörésem. Kipp.kopp...
Újságot mondok: Még csak regisztrálva sem vagyok a f@szbúkon... :)
Ettől függetlenül ritkábban jövök, mert sajnos mindenhová ritkábban megyek, meló és meló és meló. amikor nem meló, akkor család. Pedig meg kéne valakivel nézetnem a turbómat, mert van egy kis hangja hidegen, nem akarnám, hogy nagyobb gebasz legyen. Meg aztán jó kis közösség van itt elvileg, de hát ez van.
Igen, ez a bejövő levegőkből keveri ki a megfelelő hőfokot. Most csak zavaró, de télen elég bosszantó lesz majd, amikor dől be a minusz 20, nyáron meg a plusz 60 fokos levegő, mert nem tudja az automatika állítani a lapátokat. A javítása horror, gyakorlatilag a teljes autóbelsőt ki kell venni elölről, hogy hozzáférj a fűtésboxhoz.
Ez a fűtő levegőt tereli? Azaz nem annyira komoly a gond, csak zavaró? Ma asszony kocsijával jöttem dolgozni, nehogy valami gond legyen de a sejtésem az, hogy túlparáztam akkor...
Azt szeretem, ha autó vásárlás után átnézi az ismerős szerelő, rendbe teszi, utána nyugodt vagyok. Most ez az átnézés elcsúszott jövő hétfőre, addig még aggódom kicsit... :)
Sokat olvasom itt azt a átkozott fűtés terelő lapát törést. Szeretnék egy tanulságos felmérést itt elvégezni, hogy együtt rájöhessünk, hogy mi lehet az oka, vagy mit tehetnénk, hogy elkerüljük a bajt.
Van egy ismerősöm, akinek az állandó vezetés közbeni tevékenysége, hogy folyamatosan állítgatja az automata klímát. Indulás után felveszi maxra, majd amikor már kiveri a veríték, akkor leveszi minimumra. Pedig a maxra állított fűtés nem csinál hamarabb meleget (mert nincs motorhő), csak nem kapcsol ki 22-23 foknál. Én magam alig nyúlok a hőfokhoz, 22 fokon tartom állandóan, így télen-nyáron kellemes a beltér.
Szerény véleményem szerint az állandó állítgatás nagyon megviseli a lapátokat. Egyrészt rengeteget mozognak feleslegesen, másrészt a hirtelen változó hőmérséklet megridegíti a műanyag lapátokat, így azok anyaga megöregszik és kész a baj.
Vagyis a felmérés: akinek van-volt lapát törése, az az állítgató tipushoz tartozik? Én nekem még eddig minden rendben (kop-kop). Ha kiderülne ebből a kicsi felmérésből, hogy a sok felesleges állítgatás összefüggésben van a meghibásodással, akkor megvan a megoldás erre a bosszantó és drágán javítható, de elkerülhető problémára.
A friss 1,6 HDi-ről annyi fejlemény van 3.000 km után, hogy egyrészt ereszt az egyik tűzkarika, másrészt vezetés közben a jobb lábam külső oldala, ahol hozzáér a középkonzolhoz (lábszár magasság) meleget érez. A kézmelegnél melegebbet, szinte forró a műanyag? Tapasztaltatok ilyet? Hétfőn megy szerelőhöz a gép (vezérlés, tűzkarika, meg még ami kiderül), jó lenne tudni, hogy addig merjem használni, vagy vonatozzak...
Tud valaki Budapesten olyat, aki RT3 navigációt magyarosít, és szerel? Friss szerzemény az autó, és a CD-t nem veszi be, valamint hollandusul ír ki mindent... Választ előre is köszi,
Kedves 407-es Társak, egy kis segítséget kérnék Tőletek az 1.6 HDI-mmel kapcsolatban.
Az autó közelmúltja a következő: az előző tulajdonos összetörte az autót, blokkot cseréltek (a kereskedő állította, hogy teljes motort - emiatt vettem meg), és sajnos eladásra összegányolták (9 hónap után széthullott). Emiatt a következők történtek
motorgenerál (új turbó, új porlasztók, új dugattyúk, hengerfej síkolása, csapágyak, szelepek)
FAP fizikálisan és szoftveresen is eltávolítva, EGR kikódolva
A motor alapjárata jó, egyenletes, nem kormol, nem füstöl. Viszont mikor megyek vele kb 2700RPM-ig mintha nem lenne turbónyomás, aztán az autó meglódul, de le is tilt egyből túl magas turbónyomás végett. Csináltam néhány mérést, és alacsonyabb fordulatnál egész lassan épül a nyomás, aztán 2700 felett hirtelen 2.5bar nyomásig érünk el, ott meg túl magas érték miatt letilt az ECU, és alaphelyzetbe állítja a VNT-t.
A VNT-t a szelep jól vezérli, vákuum van, pálca mozog (de biztos, ami biztos, nyomásvezérlő csere). Nem segített.
Beszívó ág tiszta, új szűrő, teljesen átjárható.
Kipufogó ág tiszta, katalizátor tiszta.
Autószerelő(k) javaslatára légtőmegmérő csere történt. Nem segített.
Van esetelg ötletetek, mit tehetnék még? Hol lehet még hiba?
Sziasztok! Ma hozzájutottam egy javított szériás kijelzőhöz ami tudja a bluetooth funkciót. Na most az autó eredetileg nem tudott ilyet és a kérdés az lenne, hogy kell-e ehhez még valami más? A mókus akitől vettem azt mondja, hogy csak tanítani kell a kijelzőt és erről van egy videó a youtube-on. Nos, én se videót nem találtam, se mást. Amúgy a kijelző minden más funkciója működik csak ennél nem csinál semmit. Help! Please!
Ja és nem tudom valaki járt már úgy mint én, de egy hónapja mindig elfogy a hűtő víz. Legjobban menet közben. Aztán ma feltünt, hogy a tűzfal vizes, és a fűtő radiátor egyik bekötési pontjánál az ó gyürűnél csöpögött. Azért megnyugodtam, mert kezdtem attól félni, hogy nagyobb a baj.
Újabb probléma adódót. Lassan jönnek a hidegek és szeretem volna a klímámat kikapcsolni de valami okból eltűnt ez a beállíthatóság...
Valami mindenesetre össze van zavarodva mert az automatára teszem elöl is fúja a levegőt de ha simán hagyom akkor csak az ablakokra megy a levegő. Valami ötlet?
Teljesen fel vagyok háborodva. Hogy 7 nap alatt összesen 3 bejegyzés születik itt, ahol régebben pezsgő fórum-élet volt, az kiveri a biztosítékot nálam. Hogy idióta tinik számára beszűkült a világ a fészbukra, azt már elfogadom, bár nem értem. De hogy értelmes, autószerető, technika iránt érdeklődő, összetartó közösség tagjai is az eszüket vesztik arra a lehetőségre, hogy cuki kismacskákat nézhetnek naphosszat, meg megtudhatják, hogy milyet szart a szomszéd gyereke, meg hogy egy 7 centi átmérőjű telefonkijelzőt bámulhatnak naphosszat, ez már sok. Szerintem ennek a fórumnak vége. Kár.
Első: hogyan tudok a középkonzolos kijelzőre átlag fogyasztást kiíratni? Most, a Trip gomb megnyomásával a pillanatnyit és a Range értéket írja ki, mást nem. Van ott egy 'Autó' ikon, alatt '1' és '2'. Ezek között lehet valahogyan léptetni?
Másik: 1,6 HDi motoros az autó, ezt milyen fordulat tartományban szoktátok használni? Ez az első dízelem, kérdés, hogy mi az a legalacsonyabb fordulat, ahol ajánlott használni és még nem nyírja ki a kettős tömegű lendkereket a tapasztalatok alapján?
Eladó a képen látható gyári 16 os Peugeot 407 télikerék garnitúra 1 telet futott(7000 km) 2013 as Semperit Alpinproven 205/60-16 os téli gumival ,amik 7,5 mm profil mélységgel rendelkeznek,tehát 90%osak !!! A felnik felület kezelve,centirozva vannak ! Csak felteszed és kész ! Zala-megye. Lenti. ár : 85 000 ft !
Köszi, Zoli, csak most jutottam a fórum közelébe. Megnéztem az oldalt, nem túl sok infó van fenn. Esetleg valakinek van tapasztalata Jenával kapcsolatban? (Ha ősi fórumtag és most hülyeséget kérdeztem, akkor bocs)
Egy olyan jellegű segítséget szeretnék kérni, hogy nem tudom hova tettem a 407esem felhasználói kézikönyvét, és nem találtam magyarul letölthetőt. Tudna nekem adni valaki egy ilyen linket vagy el tudná küldeni emailben a szogyiattila@hotmail.com címre?
Ez ilyen online anyag? letölteni, pdf-ben nem lehet? :(
Egész pofás a kocsi (volt már egy 406 kupém, tehát ültem Peugeotban), csak a központi kijelzőn, a kilométer állás alatt nincsen semmi kiírva. Hogyan lehetne oda pl. átlagfogyasztást, vagy pillanatnyit kivarázsolni?
Saját hibás baleset volt, a KGFB mellé kötött kiegészítő casco nem vonatkozik arra, ha megforog az autó és összetörik, csak ha lopják/veri a jég/másik kocsinak megyek neki.
Szóval az MR2 kuka, most a romokból próbálok kiárulni valamit.
Amúgy érdekes, hogy a kárösszeget nehéz saccolni, mert mi alapján? Hogy mennyiért vettem? Mennyit ért a baleset előtt? 1,4 millióért vettem és olyan 1,8-ért lehetett volna eladni 3 évvel később! Megy fel az ára, el sem akartam hinni...
Majdnem megint ugyanolyan kocsink van! :) (Nemreg adtam el a sajat sw-met...) sajnalom az mr-t, remelem anyagilag nem jartal tul rosszul. Del-Budan Fez-eket ajanlom, sok jot hallottam roluk, jovo heten viszem hozzajuk az egyetlen csaladban maradt franciat. (c3 1.6 16v)
jajj nem tudom, de szerintem nagy a baj :( "systeme antipollution defaillant" ezt az uzenetet kuldte nekem de mar 2 hete, aztan elmult masnapra, de megint viszszatert...kideritettem hogy ez a fap filter, de nem biztos.... ki kellene takaritani vagy cserelni, de ugy hallottam kegyetlen draga. Talaltam egy fap filter tisztitot, amit 45l uzemanyaghoz kellett boritani es rohadt draga volt, a boltos azt mondta 100 hogy mukodni fog. Elindultam kb 1 ora mulva ki is aludt a motorhibajelzo, coool ez volt szombaton, es ma ujra visszatert..... valaki jart mar ebben a cipoben? hogy sikerult megoldani, vagy tuti hogy ez a baj?
- Dél-Budán tudtok megbízható és jó szerelőt, aki pl. vezérlés cserét megcsinál?
- Magyar nyelvű kézikönyre van linketek?
- Vásárlás után én cserélnék olajat, szűrőket, vezérlést. Mit még?
Honnan lehet észrevenni, ha a kettős tömegű lendkerék fárad? Eddig nem volt dízel autóm, ezért kicsit félek az ilyen, nagyobb tételektől? Ha azt cserélni kell, kb. mennyi pénz?
Elsőre elég is ennyi. :)
Azért a panoráma üveg majdnem olyan jó, mint az MR2-ben volt a lenyitott tető! :)
Köszi az infót, nekem nagyobb nyomaték kell,ezek szerint úgy is tudják hangolni a motort. Valaki tud itthon megbízható műhelyt? A referenciák és a garancia fontosabb, mint a költség.
Üdv, igen. 160LE lett és 30%-kal több nyomaték az alsó tartományban, mert úgy kértem. Közben (mivel mértek és próbáltak is) kibukott egy vákuumcsőhiba, ami miatt az eredeti lovacskák sem voltak meg. Mindent megjavítottak, remappingolták (újratérképezték) az ECU-t, azóta igen jól harap a masina. A fogyasztást nem nézem, de maximum pár decivel lett több. Most már élményautózást is tudok csinálni, nagyon vigyáznom kell, hogy a sebességkorlátok megmaradjanak, nem akarok pontokat és büntetést. Az egész dolgot egy helyi, erre szakosodott, nagyon profi csapat csinálta, 180 fontot fizettem érte itt Angliában. Persze ésszel kell bánni az új erőkkel, nem szétégetni a kuplungot meg repülőrajttal szétbarmolni a féltengelycsuklókat, hanem méltósággal lehet hatodikban menni 70 mérföld per órával (itt annyi a limit), aztán ha kell, odalépek és remek érzés, hogy még ott is van erő. A garancia itt bizalmi kérdés, bármikor visszaállítják, ha kérem. Azt is garantálták, hogy a műszakin nem lesz kipufogógáz probléma. (De nekem már az egész kipufogógáz-visszavezető rendszer le van vakolva, az is hozott valamennyi erőt.)
Sziasztok Márkatársak. Gondolkodom a 2.0 HDI (136 le) motor tuningján. Valaki csinált már ilyet? Tapasztalat? Nem gagyi tuningboxra gondolok, hanem olyan tuningra, ahol garanciát is adnak. Válaszotokat köszönöm.
Sziasztok szükségem volna egy kihangosító egységre az enyémet letöröték és nem megy rá vissza a gyári softver valakinek ötlet vagy valami ja 407 rd4 mp3 vn benne elöre is köszi Marci 06702379132
Nemrég vettem egy 407 sw-t. Hátsó lengéscsillapító cserére szorul, de az elektronikus futómű állítás miatt nem tudom,hogy milyen lengéscsillapító megy bele.... Tud valaki segíteni?
Ja, még annyi, hogy azért nem mindegy, hogy téli, vagy nyári gumiról beszélünk. Téli esetén érdemes lehetőség szerint inkább keskenyebb méretet választani. Amikor téli garnitúrát kellett szerválnom, szándékosan 16'-os felnit választottam, hogy 205/60R16os gumit tegyek fel. A nyári garnitúrám 225/50R17-es.
Én úgy tudom,hogy Ma.-on 4 felszereltségi szint létezett 2008-ig ezek alaptípustól fölfele a következők voltak:
Sphere
Symbol
Supreme
Sportline
Megprobálom belinkelni a felszereltségekhez tartozó extralistákat.
Ja és a gyári tetőablak miatt ne agódj, nincs vele semmi gond ha csak annyi,hogy a kombihoz nincs a panoráma tető miatt."
Vicces, hogy ezt dobta a gugli, pont nekem jött a válasz, 2011-ből! :)
Szóval az eredeti kérdésemre akkor ezt írta birobandi:
"Szia teveful! Évjárattól függő hibákról nem igazán tudok. Gyakorta előforduló hibák előfordulnak. Kettös-tömegű lendkerék, 1,6-nál és 2,0-nál egyaránt, tűgörgős gömbfej az első futóműben, kormány szervó a 2,0 HDI-nél. A felszereltségi szintek Share, Comfort, Symbol. Késöbb nálunk is változtak az elnevezések, Symbol helyett Prémium lett. Külföldön pedig eleve más nvek alapján árulták öket. Itt a magas felszereltség általában Executive vagy Prémium név alatt futott, de a Benelux országokban pl. XT név alatt hozták forgalomba. Üdvözlet: birobandi"
Jelen állás szerint egy 407 SW lenne a kiválasztott. Abból is inkább dízel, mert évi 26-30.000 km-t futna.
A HaHun vagy egy halom autó, nehezebb a dolgom, mint amikor a 406 coupé-t vettem... :)
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok olyan évjáratról/motorról, ami kerülendő? Olyasmire gondolok, hogy pl. a Toyota 1ZZ-FE motorja 2002.10 hó előtti gyártás esetén eszi az olajat, vagy hogy pl. a facelift előtti Laguna II elég gyenge eresztés.
407 SW esetén vannak ilyenek?
Illetve ha van valaki itt a topicban, aki tud megbízható előéletű autót, ne tartsa magában! :)
Tudom, hogy nem új autót vennék, tehát ha van két karc rajta, vagy 1-2 elem fújva volt, az nem baj, csak szerkezetileg ép legyen!
Tegnap hajnalban nem indult a fiam kocsija, bikázás szükségeltetett. Vakon tapogatóztunk a sötétben, ha feloltottam a xenont, majd megvakultunk, de nem látszódott semmi a motortérben. Ezen felszívtam magam és a bontóból hoztam két PUG 206 csomagtérlámpát meg egy motortérkapcsolót és befaragtam őket a motortértetőbe. Mindkét oldalon a borítás alatt van két akkora rés, hogy a 206-os lámpa pont belepattan, mintha oda tervezték volna. A szövetburkolatot kivágtam ollóval, a vezetéket elvezettem a bal zsanérhoz, ahol levezettem a motortérbe kulturáltan. A gombot beleültettem a hűtőburkolatba. 12V-ot egy biztosíték beiktatásával közvetlenül az akkusaruról hoztam el, hogy ott még akkor is legyen delej, ha máshol már nincs. Testpontot meg találtam sok helyen. A fényképek közül az egyik egy tagtársunknak szól, van rés a szívócsőnél nálam is, sőt egy műanyag lemez még meg is akadályozza, hogy egymásba csússzanak. Gondolom, azért ilyen a kialakítás, hogy a változó sebességnél kialakuló torlónyomás ne befolyásolja a rendszert, vagyis túl nagy sebességnél ne legyen extra túlnyomás a szívóoldalon.
Van egy eladó tempomat karom és sok egyébb más. Kulcsház, kijelzö, bör belsö, JBL hangrendszer, Coupe kormány stb.... Ha valakit érdekel, irjon emailt. Szép napot :)
A hűtőrács felől jövő merev lev.cső elem és a légszűrőre továbbvezető kemény cső a motortér zár mellett van bepattintva a homloklemezbe. Ezen a ponton kiszélesedő, ovális a nyílása mindkettőnek, de nekem nem érnek össze a "szájak". A nyíllal jelzett ponton kéne egymásba érniük...ezen a képen csak a leforduló cső látszik. A másikon (alulról nézve) az ominózus hézag, ha a patent összefogja őket (itt kiszerelve fotóztam le).
Csinálnál egy hasonló képet a Tiédről? Egyébként minden RHR-es kollégának szól a kérdés, köszi.
Szia! Ha azt akarod, hogy hamarabb fűtsön, akkor jön a "kiállok az út szélére leállítok mindent, kiveszem a kulcsot, várok kemény 5 percet, hogy kiolvadjon a computer" című fejezet. És közben imádkozol, hogy "Istenem de jó vagy hozzám, hogy csak egy ilyen nagyszerű hibát küldtél rám és nem lapát törésem van" Ma reggel is gyakoroltam:(
Sziasztok. Kérdésem lenne a fűtésem megint elment vagyis hogy fűt mint az állat osztott klímás 407 röl van szó a terelő lapátok tavaly voltak cserélve hallani is hogy zár ás nyit egy darabig jön is a hideg de egy idő után elkezd fűteni mint az állat . mi lehet az oka. Köszönöm a tanácsokat
Korábban volt a menuben egy ikon a klima, ventillator allitashoz. Az eltunt. Hofok allitasnal kijelzo meg nem mutatja, hany fokra van allitva. A levego iranyt sem latni stb. Mintha nem dig. klima lenne az autoban.
Tanácsot szeretnék kérni, 2007. évjáratú Peugeot 407 2.0HDI automata autómmal van egy kis, illetve több kicsi gondom.
Nem megy a jobb hátsó féklámpa. Izzó ok, izzó foglalatát megnéztem, de nem láttam semmi "szokatlant". Befújtam kontakt-spray-vel, nem javult meg.
A másik gondom, hogy nagyon finoman gyorsítva 1-3 fokozatban olyan, mintha szakaszosan nyomnám csak a gázt. Ha rendesebben odalépek - de ezalatt nem padlót értem -, semmi gond, nincs rángatás.
A harmadik, hogy én ... telepítettem a navigációhoz szoftver frissítést. Szép új a megjelenés, mennek az új térképek, addig ok (azt külön telepítettem persze) de a nigit navi eltűnt a menüből. :-) A klíma így is megy, de jobb szeretném a régi - digitális - funkciót visszaszerezni. (Hdd-s navim van, ha esetleg ez számít.) A gratulációt előre is köszönöm tettemhez, de megoldási javaslatot annál is inkább.
A negyedik, hogy az ablakmosónak nincs nyomása. Az ablakig épphogy elér a víz. Törlés után nem látszik folyás nyom, hogy valahol elengedné esetleg a vizet. (A lámpamosó tökéletesen megy.)
Bár a leírtak után lehet úgy tűnik Nektek, hogy jó kis szakadt verda, de lehet elfogultságból is írom, nem az. Nincs régóta a birtokomban, de sokat hajtom, és kellemes vele az együttlét. :-)
Hívtam Peugeot, hogy áll az autó. Hölgy türelmet kért, majd háttérben hangzavar és ezt hallom: "Napok óta azt kérdezem mi van azzal az autóval".
Pár másodperc után a hölgy türelmet kért, hogy még alkatrészre várnak és keresni fognak... így a képpel továbbra is adósod maradok, ők meg nekem az autómmal. :-(
A tünet a következő 7 éves gyári aku egyik napról a másikra nem indított. Egy napot töltöttem azóta hiba mentes,indít rendesen. 1 hetet állt az autó,utána is..
Mi lehetett? Döglődik és észhez tért 1 nap töltés után?
Gondolom 1 darabig jó lesz, de télre tutira venni kell.
Segítséget szeretnék valakitől kérni! Van egy 407sw 2005 2.0 HDI szekerem és tanácstalan vagyok!
Gyári Xenon van benne és egyik nap kiégett az egyik. Vettem bele izzót, kicseréltem, hibátlanul működött. Pár óra múlva észrevettem, hogy kiégett a másik is. Megint elmentem, vettem bele, viszont ez már a csere után nem égett. Gondoltam, szar az izzó vagy a trafó. Kicseréltem a másik oldali izzóval majd a trafót is átcseréltem, de semmi. A jobb oldaliban mind a két izzó kipróbáltam és mind a két trafót is és ott működött mindegyik. Szóval minden működik mégsem világít a balos xenon!
Köszönöm a képet, sajnos nem hívtak Peugeot, hogy kész lenne - bár még van 1 órájuk -, később meg már elmenni nem tudok érte, csak holnap. Így az én képemre várnod kell.
Na, szóval meleg időben városi araszolgatásnál egy idő után középállásból felfelé megy a mutató max. 1 osztásnyit, onnan feljebb sosem megy és amint kiérek a dugóból normál városi forgalomba, visszaáll a "helyére". Országúton előfordul, hogy lemegy a mutató középállásból 1-1,5 osztásnyit, főleg, ha nagyobb lejtőn üresben gurulok lefelé 90-100-al. :)
Rég jártam itt, láttam, hogy már a posztokat hiányolják páran. Megkezdtem a 4. hónapomat az autóval (407 SW, 2.0 HDI RHR 136LE, 2004)
2015. Augusztus:
- Feltehetően valaki el akarta lopni valaki a fényszóró mosó fedelét, persze eltörte és eldobta a kocsi közelében. (Patkány... :-( ) 5.500.-
- ABS hibám jött elő, letiltott ESP is, szervizbe vittem, első ABS érzékelőt cseréltek, 2 hét után újra előjött. 19.000.-
2015 Szeptember:
- ABS hibával gondoltam garanciában visszalátogatok szervizbe, közölték, most a jobb hátsó érzékelő hibás, útban a tank, sok a munkadíj. 38.000.-
- Feltűnt 2 hónapja többször lesz laposabb a bal első kerék, tegnap ismét nyomásellenőrzést végeztem és kezembe maradt a szelep vége. Szerencsémre pont a veszprémi Marso mellett voltam. Újra köszönöm annak a szerelőnek, aki munkaidőn túl is segített megoldani a hibát. Kiderül, hogy van nyomásérzékelő a felniben. 4.000.- (1.500.- kért, de a túlóra és életmentés az extra borravalót megérte)
8 dolog ami megoldásra vár:
- Téli gumi garnitúra vásárlás (a jelenlegi 16-os alut megtartanám télinek, 2016-ban vennék 17-est nyárival), ha valakinek van 16-os téli gumi eladó, jelezheti.
- Az elmúlt hónap alatt 2-3 alkalommal előfordult, hogy ajtónyitáskor az ablaktörlők töröltek egyet. Persze összeakadtak az elején, rémisztő a hangja, hátha valaki tud rá megoldást.
- Nagyon ritkán tapasztalok olyat, hogy az index kar visszarántásakor mintha vész-villogna a műszerfal alapján a autó, hátha valaki tud rá megoldást.
- Középső kijelző rossz, ennek cseréjéről már egyeztettünk, sajnos most nincs rá, amíg ABS-t javíttatok. :-(
- Keréknyomás ellenőrző volt a felnin, de 2 felnin már látszólag cseréltek szelepet. Most a szelepcserénél kiszedték az érzékelőt, mert csak úgy jött ki, amúgy sem jelezz semmit a kocsi, lehet kikapcsolták, amikor a másik szelepeket cserélték?
- Tegnapi szelephiba közben láttam, hogy pár vezeték el van vágva a féknél, lehet, kopásérzékelő jelzője. Ezekkel érdemes foglalkozni?
- Egyik nap esőben ültem a kocsiban várva csillapodjon és a jobb első ablaknál az osztásnál, gyöngyözni kezdett pár csepp befele. Nem sok, de azért fel kellett itatnom, ha valaki tud rá megoldást jelezze.
- Dadogás. Lehet EGR tisztítás kell, lehet más, reggel indítás után és rövid távon érződik, hogy egyenletes gázadásnál, olyan mintha játszanék a gázzal. Nem hiszem a gázpedál szenzora lenne.
Az autót szeretem, 6 ezer kilométert mentem vele, tehát nincs agyonhasználva, előző tulaj garázsban tartotta én sajnos félek vele beállni a garázsba, mert túl szűk hozzá az ajtó. :-( De ltászik, hogy a sok fatörmelék a parkolóban minden kis apró helyet megtalál magának. Nem beszélve a sok idiótáról, akik a másik autójának csapkodják az ajtót... Lassan én is egy netes troll képen jelenek újra, amikor kiírom, hogy ha én sem a tiédnek, te se vágd neki a kocsinak az ajtót.
Hát ennyi, bárki tud segíteni a megoldásra váró dolgokban, azt megköszönöm.
Nekem stabilan beáll középre a mutató átlagban. Kánikulában városi araszolgatásnál picit feljebb megy, ha kimegyek a városból, akkor meg picit lejjebb. Ha gondolod, megnézem majd pontosabban is.
Sziasztok szükségem volna egy kihangosító egységre az enyémet letöröték és nem megy rá vissza a gyári softver valakinek ötlet vagy valami ja 407 rd4 mp3 vn benne elöre is köszi Marci
Szia! A 100W-os kvázi dupla hőterhelést adna a fényszóróház belsejének. Nem javaslom.
A H1-es izzó alsó része még az 55W-os teljesítményűnél is el szokott feketedni, ha tompított lámpaként üzemel. Valszeg elolvadna a foglalat körüli rész is. Ebből a szempontból a H7 tompított jobb konstrukció, de az a 407-ben a távolsági. Sajnos én is keveslem a megvilágítást, mind a tompított, mind a távfény viszonylatában, pedig nem sárga a búrám. A projektor lencse is ront a hatásfokon, de cserébe szép dizájnos a lámpatest.
szeretném a segítségeteket, véleményeteket kérni a tompított(H1) illetve távolsági(H7) izzóval kapcsolatban. A kocsi 2.0HDI, 2008-as kiadás. A kérdésem pedig, hogy ha 100W+ ra szeretném kicserélni a jelenlegi 55W-os izzókat kell valamit módosítani, cserélni. A lámpa kibírja a + hőt? Elég kevésnek érzem a fényerőt főként esőben, ezért szeretném cserélni őket, de nem minden áron.
Sziasztok. Kérdés.....már elég régóta vadászok bal első ajtóra díszlécet (407SW krómozót) de nem sok sikerrel. Valaki tud olyan címet ahol ezt megtudom rendelni?
Sziasztok.egy olyan kérdésem lenne hogy ha a rádió szól és világít is de viszont a kijelző nem mutat semmit mi lehet a probléma?válaszokat előre is köszönöm.
sziasztok ! eladó 1pár gyári ,használt de nagyon jó állapotú 69ezer km t futott első féktárcsa 407 re,frissen precizen fel szabályozva! még bőven a kopásjelző felett,még 50ezret elmegy! ár 9990 ft /pár! postázva is 9 990 ft a 2db!
Szia! Ha esetleg még nem oldódott meg a problémád. Egy lámpával be kell mászni a hátsó támlán keresztül a csomagtérbe és egy "Z" alakba meghajtott kemény dróttal ki lehet pattintani a zárat. Van a zár (belülről) bal nyúlványán erre a célra egy luk, csak a csomagtérajtó burkolat lehet, hogy egy kicsit takarja. Nem a legjobb a kép, de talán látszik.
Eladó a képeken látható Peugeot 508 gyári Style 5, 17 es aluminium felni garntúra 4db, 2évesek, a rajta lévő 215/55 17 es Michelin Primacy HP prémium kategóriás gumikkal ! A felnik hibátlanok,1-2 karc van rajta ! A gumik 5-6 mm-esek,2014 es gyártásuak !Az ár egyben : 159 000 ft ! bagladi74@freemail.hu 06 30 4882125.
Tegnap rohadt le a házunk előtt egy Fiat, két fiatal csóka kiszállt belőle, nézegették távolról, aztán elkezdték az okostelefont kétségbeesetten masszírozni. Olyan jó óra múlva eltűntek, majd az autó is. Épületes látvány volt, szép új világ.
Elég agresszíven kiosztottál egy olyan tagot (szerelőt), aki mögött több tucat kocsi átalakítása van. Ezzel szemben te egy ismerősre hivatkozol. Csatlakozok az előttem szólóhoz, sok sikert. S ha valahova tanácsért fordulsz, akkor nem kell olyan magas paciról beszélni. Vagy túl fiatal vagy, vagy ki sem merem mondani, hogy mi. De amúgy üdvözlünk közöttünk.
épp most találkoztam egy ismerössel akinek szintén 407je van és a mostani kis kijelzö helyére vett egy navigáciosat... a kábelek ugyanazok voltak rádugta elvitte egy helyre itt szegeden ahol bsibe állitgattak semmi másik kábel nem kellett és lám müködik... most akkor kinek kell megmagyarázni a dolgot nem értem?
nem bunkoságbol kérdeztem és nem is azt kérdeztem h ki h meg mit ért hozzá hanem az h lehetséges.. de kár volt irnom hisz haverom már megoldotta... semmi kábelezést nem kellett ujra behuzgálni kötögetni... mind1 nem értem de akkor ugylátom a kérdésemre már megvan a válasz!
A segítségeteket kérném. Van egy 2.0 disel 407 sw-m múlt héten kijelezte a részecske szűrő telítettségét, mivel egyébként is a hétre le adtam a szerelőhöz a futómű miatt, mondta a szerelő, hogy ő ki tisztítja. Ma megyek a kocsiért a futómű rendben a részecske szűrő kitisztítva. A szerelőnek cserélnie kellett a katalizátor előtti nyomás csövet (a gumit) mivel az el volt durranva.
Mindezek ellenére sajnos a kocsi torpan rángat nincs normális alapjárat sem. Hibát nem jelez. Erősebb gázadásra hátra csapja a kipufogót is.
EGR szelepet kb. egy évvel ezelőtt cseréltek benne, azt gondolom az nem lehet a ludas.
Gablínibe nem szeretném vinni, negatív élmény miatt. Utoljára szakszervizben az érdi PÉ-TA-ban voltam de az messze van dunakeszitől, és olyan messzire nem merek a kocsival elindulni.
Ha van valaki köztetek aki tud segíteni, vagy tud ajánlani Dunakeszihez közel olyan szervizt ahova érdemes bevinnem akkor ne fogja vissza magát!
űdv tud valaki abban segiteni ,hogy szűkségem lenne szűz kulcs csipre miveln e jelenlegi már egyszer fel volt tanítva egy másik autóra és ez igy nem tanitható műr fel,pegeot nal meg 30000 ért akartak adni,maga a csippet a kulcs hazban ennél olcsóbban nem lehet beszerezni????
Minden megoldhato csak penz kerdese. Csak siman atrakni navit a sima radio helyere nem lehet. Hozza kell nyulni az autohoz. Nem egyet csinaltam mar. :)
sziasztok most szeretnék 407sw -t venni de sajno amit keresek felszereltségileg vagy drága vagy nem mind van benne :)
kérdezném h ezek az autok már elövannak készitve pl a kijelzöt kicserélem nagy navis kijelzöre? vagyis minden zokszo nélkül tudom cseréni és használn bsi felprogramozással?
a másik az ülés... amit most találtam abba manuális ülés van és nincs benne ülésfütésa... kérdésem ugyanaz.. betehetek elektromosat ülésfütéssel bsi felprogramozással vagy lehetséges h a kábelek ezeknél nincs mindbe benne.. csak utolagos bekötéssel menne?!
Hát ez szomorú. Szánalommal nézem a sok faarcút, aki bambán mered a kártyalap méretű kijelzőjére a telefonján. Büszkén mondom, hogy nincs fészbuk oldalam, életemben talán háromszor néztem eddig rá (a nejem mutatott egy fürdőző mopszot), de nagyon jól megvagyok nélküle.
Amúgy a gép egy 2005-ös SW, 2.0 HDi (136LE-ről 160LE-re tuningolt), eddig nagyobb hiba nélkül.
Angliában élek 2010 óta, a gépet 2003-ban vettem és tényleg egy mérnöktől, aki csak hétvégenként vette elő kitakarítani, 70.000 mérföld, vagyis 112.000 km volt benne. Ápolgatom, gondozgatom és nagyon szeretem. Jól felszerelt, kényelmes, takarékos és szerintem nagyon szép.
A fészbukról még egy sztori, voltunk Loch Ness-ben megnézni a szörnyet. Felültünk egy hajóra, amelyiken volt víz alatti radar, túravezetés, gyönyörű látvány és egy faszi (direkt figyeltem) úgy végigülte a túrát a hajó felső fedélzetén, hogy egy pillantást nem vetett a tájra, vagy bármire, hanem pörgette a fészbukot a telóján. Tragédia.
Szinte el sem hiszem, hogy itt 5 napja nem volt hozzászólás. Valami történt ezzel a fórummal, elmentünk máshová, csak nem tudjuk, vagy hirtelen minden 407 megjavult?
Valamikor régen naponta 100 bejegyzés született, vitatkoztunk, humorizáltunk, dicsekedtünk a géppel, segítettük egymást. Mi a fene történt?
Üdv Rajnai Sándor!Nèzesd meg a kormánykapcsolódat.Nekem is így kezdődött,ugyanilyen hibajelensègekkel. Ellenőrizd le,hogy esetleg nincs-e kikopva.Nekem balra lanyarodásnál n kapcsolt vissza az indexem.Mindenkèppen diagoltatsd az autót,vagy kèrdezd betg.fórumtársat.
Üdv mindenkinek! Kb. Másfèl hónapja van a szerelőnèl az autóm.Kormánykapcsolót kellett benne cserèlni.A csere megvolt,fel is tanították az autónak, viszont valamilyen csoda folytán mèg mindíg kormányszög èrzèkelő hibát jelez az autó. A szerelők nem tudják mi okozhatja a hibát.Lenne esetleg valami tippetek?Előre is köszönöm. Peugeot 407.2000.hdi.(2004)
Mi a kimenő feszültsége egy MAP szenzornak? Egy Peugeot 407 HDi 2.0 MAP (turbónyomás) szenzorának a kiadott feszültsége kellene, de nagyon. Vagyis mennyi a feszültség álló motornál, vagyis légköri nyomáson és mekkora a maximum (1.4 bar) nyomáson? És lineáris a karakterisztika? Szívesen fogadok konkrét adatokat, vagy egy linket, ahonnan kiolvashatom ezeket az értékeket.
Szeretném kérdezni, hogy valaki találkozott e már olyan hibával, hogy világít minden az autóban, stop kézifék esp abs, és minden amit csak el lehet képzelni, a km óra nem mér, és ha le állítóm a a motorból sípoló es berregő hangj jön, ami nem hagyja abba és az aksit is le húzza. Fogalmunk nincs mitől lehet ez, ha bikázom előfordul hogy helyre áll, km óra megy el tűnnek a hibák, egyedül az abs és az esp marad úgy, és az aksi sem merül le. A fűtés is rossz, télen hideget nyáron meleget fúj. Ha valaki tudna segíteni meg köszönném,
Én pár hónapja vagyok 407 tulaj.A legnagyobb problémám jelenleg az,hogy minden beindításnál jelzi,hogy ki van égve az izzó.Az igaz,hogy a rendszemtábla világítása megadta magát,de ezt orvosoltam.Viszont a hibaüzenet nem múlt el.Az összes világítás működik.
Amúgy van 17es alufelni nyári gumival.Eladnám vagy értékegyeztetéssel 16-os lemezfelnire cserélném téli gumival.Miután megtudtam milyen áron van a 17-es téli gumi hihi.
Valamivel jobb, de a "jelenség" nem szűnt meg sajnos. Még az elképzelhető, hogy egy vastagabb olaj javítana tovább a helyzeten, de ez majd akkor fog kiderülni, ha lecserélem a Fluide DA-t egy másmilyenre + természetesen adalék.
Az hogy egy kijelzobe fel van tanitva egy funkcio nem jelenti azt hogy az autoban benne is van.. nem egyszr irtam már le. neked is az imént.. én kérek elnézést és hamut szorok a fejemre ha nem érted ezt meg...
Esetleg lehet tudni,hogy miért tudom pároztatni a BT-s okostelót a ketyerémmel/autómmal/,ha nincs az autómban BT modul?Nem vagyok műszaki zseni....Köszönöm a választ.Üdv
Ha eddig nem volt szerinted miért nem? egy kijelző cserével beleugrik egy BT modul a gépedbe???? Szerintem nem...Kódoltasd ki a BT-t a kijelzőből, vagy be kell építeni egy BT modult...
Nálam "csak" kijelzőcsere volt addig BT menüm sem volt,most hogy kapott 1 english kijelzőt van menüpont de az okos márkaszervizesek men tudták aktiválni és így nem használhatom.
Kint van a teló ikon áthúzva és az BT eszközöket felismeri párosítom 0000 vagy 1234 -el de nem aktív a seaRCH MENÜJE...
Visszaraktam a műanyag pöcköket. Látom hagytatok kibontakozni:) Érsebész vagy tojáspatkoló kézügyesség nélkül, neki se álljon senki! Több út is van. A nehezebb, levenni a fényszóróházat, na ez önmagában megint egy buzi francia agymenés. A két szélső felfogató csavar még hagyján, azokhoz úgy ahogy hozzá lehet férni, de a középső alsóhoz vagy le kell venni az egész lökhárítót, ami nem egy leányálom, vagy pedig alulról vállig benyúlva kell kiügyeskedni. Ezt csináltam az egyik oldalon ahol nem tettem vissza a kis műanyag szorítót. A könnyebbik út, amikor a fényszóró alatt megpróbáljuk elfordítani a kis lapos lyukas cuclit. Ehhez a művelethez kell egy célszerszám, ami lehet egy derékszögű hajlított zeeger fogó, vagy egy kb. 5-ös inbusz kulcs, meg jó adag kézimunka. És amiért az egész túrát csináltam az az, hogy gyenge a klíma mióta meg volt a nagy fűtő-hűtő egység csere. Azelőtt semmi baja nem volt. Már egy csövet kicseréltek a márkaszervizben, hogy lyukas elmegy a gáz. Nem javult. Most elvittek az erdőbe, hogy kosz van a két hűtő között. Lemostam kicsivel jobb volt de még mindig le-le kapcsol araszoláskor. Megnéztem egy dróttal, nincs semmi a két hűtő között. Valami egyéb gond lehet, más lehet a klímaradiátor mint a régi, vagy ilyesmi.
Sziasztok van egy 407 SW -m cseréltem benne rádiót cd böl lett mp3 ja RD4-es volt mindkettő de a kihangosító nem igazán müködik megpróbáltuk a távfeltöltést de csak rosszabb lett nincs valakinek valami jó villamosági szerelöje elöre is köszi
Közben az autó múlt Pénteken teljesen megállt, hol volt töltés hol nem, visszavittem az eladóhoz, most hoztam el Tőle, generátort cserélt benne....
Szerinte amiket eddig beirkált hibakódokat azokat az ingadozó töltés okozhatta. Kíváncsi vagyok, mindjárt indulok Üllőre, megáll alattam, vagy kibírja????
Ki lett cserélve a kocsimban a turbó y ág, mert nem jól zárt az egyik pillangószelep. Most ahogy gázt adok a kocsinak, ugyanúgy kiírja a hibát,hogy kipufogórendszer tönkrement, és letiltja a turbót. Hibát kiolvasva, nem is tudom mi pontosan, de valami magasnyomású gondot ír ki. Szerelő szerint az a baj,hogy a "rossz" y ággal mér adatot elmentette jónak, most pedig amit helyesen produkál, azt hibának érzékeli, át kell valamit állítani a computerében. Ilyen lehetséges? Már ha kicsit is érthető, amit leírtam :D
Nagyon kellene egy adat. Tudnom kellene a MAP szenzor adatait. (2.0 HDI) Mekkora az értéke álló motornál és mekkora maximuma (1.4 bar) értéknél? A változás lineáris? Ha van közöttünk szerelő, akkor nagyon várom a választ vagy egy linket, ahol ezt megtalálom. 1 napja túrom a netet de nincs meg.