Nekem most mar nagyon jol tartja a hangolast a Samick UK 70. A gitarboltokban lattam, h az uj hurokat jol meg szoktak tepkedni, h minel elobb bealljanak a hurok.
Nekem is Samick UK70-esem van, és nálam is elhangolódtak a húrok - az elején. Ez azért van, mert ezek a nejlon húrok könnyen nyúlnak. Ne aggódj, majd beállnak. A klasszikus gitároknál is ez a helyzet, meg minden nejlonhúros hangszernél.
no egy kisebb kihagyás után végre megvettem az ukulelémet... mégiscsak a samick uk70 -es lett... nekem nagyon tetszik a hangja, a mérete is teljesen jó amit nem igazán értek, hogy miért hangolódik el gyakorlatilag közvetlenül a behangolás után... vagy az új ukuleléknél ez így szokott lenni, várni kell meg "bejáratódik" esetleg a húrok miatt? vagy hibás a hangszer? nemtom mitől van... behangolom, játszok egy-két akkordot és már hangolhatom újra mert hamis lesz... és jellemzően lefelé hangolódnak el a húrok
No, tegnap végre megérkezett a Flea Sopran. Tiszta műanyag az egész, a bundok, a fogólap, a húrláb is. Az árában gondolom nyertes a cucc. Pontos nyak, szerintem szépen szól, jó öblös vastag hangja van. Mondjuk elvileg Worth húrok vannak rajta.
Meg lehet nézni, persze, de én nem szaladgálok senkihez :) A Moszkva térnél lakom, és ma pl baromira ráérek. Jut eszembe, én is kíváncsi lennék az Aquila húrokra, ideje lenne rendelnem valamit, de nem tudom eldönteni, hogy Aquila vagy Hilo legyen. Dobj egy mélt és összehozunk valamit.
Enekelni jarok a Laar Andras bhajan bandjebe. Es foleg azt szoktam ukulelezni, amit ott eneklunk, hindu bhajanokat. De pl. tegnap szobajott az a kanon, es akkor azt probaltam lejatszani. Sajnos ma estere eltunt a kotta.
Miket szoktatok játszani ukén? Mármint, milyen zenéket? Mostanában pl régi magyar slágereket próbálgatok, ugyanis elsősorban tábortűz mellé nótázni van a hangszer, és sajnos a Somewhere over the rainbow-t pl a többség nem tudja énekelni.
A Honfoglalás nótája egész érdekesen hangzik például :-)))
Fél éve kezdtem el ukulelézni. Nekem Dimavery-m van, nem ajánlom, hamis és nem áll kézre mert kicsi nagyon...Huginak Samick UK50 ese van, az szépen szól, szerintem kezdőnek tökéletes.
Sajnos egyik Samick-nek sincs tömörfa fedlapja. Az UK70-es hangja nekem egy picit jobban tetszett mint az UK50-ese, de szerintem annyival nem jobb mint drágább. Viszont a Rolin's nak lehet, h tömör a fedlapja, de ezt nem tudom megállapítani. És szerintem jobban is szól.