Már második éve vagyok elégedett tulaja egy 2012-es Ceed JD-nek (1,6 GDI). Egy ideje elkezdett szórakozni az egyik parkszenzor elöl. Először csak néha sípolt csak úgy, majd olyan is volt, hogy általános hibát írt ki és sípolt az egész. Legutóbbi szerviznél ránézettem. Kiderült, hogy a középső, bal szenzor hibás. Akkor nem cseréltettem. A télen beállt úgy, hogy csak simán nem érzékelt az a szenzor. Most kb. egy hónapja elkezdett időnként sípolni a hátulja is. Majd, ahogy jött a jó idő, elkezdte újra elöl is.
A szervizben anno azt mondták 60ezer a szenzor. Most már kettő kéne. Neten találtam bontottan barátibb áron. Az lenne a kérdésem, hogy cserélt-e már valamelyikőtök ilyen szenzort? Érdemes otthon nekiállni?
Bocsáss meg, tudom, semmi közöm hozzá, de mielőtt mélyebben belemegyünk a témába és ha már születésnap és főleg nőnek, esetleg célszerű lenne átgondolni, hogy egy Montenegró-i hosszú hétvége (péntektől hétfőig), repülővel oda-vissza, 3 nap szállással, 2 főre ugyanannyiba kerülne, mint az a rádió, amit most megveszel, azán megy el az autóval együtt, mikor eladjátok. Kvázi a következő tulajnak is vettél szüliajit. :(
Az van, hogy ez a hely csak 2 DIN-nek látszik, de nem az.
Rendelhetsz ilyet Kínából, szállítással együtt ~75ezer, aztán még a vám és a lutri, hogy működik vagy sem. Garancia nincs.
Rendelhetsz beépítő keretet 15.800-ért és akkor bármilyen 2 DIN rádió bemegy. Nyilván nem a 20ezer forintos rádiók közt kell keresgetni.
Néztem az előző bejegyzéseket ezzel kapcsolatban, de nekem még így sem telejsen világos, átalakítás stb így meg úgy. Nincs ami bele passzol és nem 140.000 Ft?!
Ha régi műszerfalas a Ceed, akkor olcsóbb venni neki 4 új nyárigumit, hozzá jó állapotú alufelniket és ezek mellé még tele is tudod tankolni az autót a fejegység+beépítőkeret árából. Előbbieknek nagyobb haszna van, mint egy 4 magos, 2/16 gigás, 7 coll, 1024*600-as felbontású, kínai fejegységnek. Ez a szomorú igazság. 120-140ezer körül áll meg és gyakorlati haszna nem sok van, főleg a gyári hangszórókkal. Nem azt állítom, hogy minden utólag cserélt fejegység rossz, hanem azt, hogy ebben a konkrét esetben sajnos egyáltalán nem éri meg. Olcsóbban kapsz egy Super Amoled kijelzős, 1080 x 2340 felbontású, 6/128 gigás, 8 magos telefont, bluetooth kihangosítóval... az reggelire eszik ilyen fejegységeket.
Az újabb műszerfalas Ceed-hez rengeteg van, nem kell beépítőkeret és még jók is.
Páromat szeretném meglepni születésnapra egy 2 Din-es fejegységgel a 2008-as Kia Ceed-be , de annyi mindent olvasni és semmi konkrét !
Valakinek sikerült bele passzoló egységet vennie ? Láttam olyant amihez keret sem kellett, de ha kell akkor honnan lehet szerezni hozzá, amikor ez minden autó típushoz és egységhez más és más...
Szóval : KERESEK KIA CEED-BE PASSZOLÓ 2 DIN FEJEGYSÉGET VAGY PLS TIPPET MELYIK ,MILYEN MÉRET JÓ BELE ! KÖSZÖNÖM ÉS PACSI
Nektek légkondival volt gondotok? vagy csak én szaladtam bele ebbe a hibába,két éve van nálam a 2012-es 1.4-es kombi és a tavalyi töltés mostanra elpárolgott,most jelzőfolyadékos verziót kértem,de az előző autó 10 éven át nem kellett hozzányúlni
Az első csere 90e km-nél volt, ha jól emlékszem, de csak betéteket kellett. Akkor még a Lurdyba hordtam. Ár miatt már nem releváns, mert 2012.09-ben volt. A 90-es szervizre 70e-t fizettem összesen.
A második 145e-nél, félrekopott hátsó betétek miatt vasra szaladt és akkor cserélve lett ugye betét és tárcsa is. Akkor Textar tárcsák és Ferodo betétek kerültek fel. Ez 2015-ben volt, emlékeim szerint olyan 50e körül fizettem.
Legutoljára tavaly januárban lettek cserélve. Nem voltak elkopva sem a tárcsák sem a betétek, de nem egyenletesen feküdtek fel a betétek a tárcsára, főleg a belső oldalon. Fél felületen rozsdás volt a tárcsa. Ez 218e km-nél volt. Nem tudom milyen tárcsa és betétek kerültek fel (szerintem Jakoparts), mert rábíztam a szerelőre. Első és hátsó stabpálcák valamint keresztstabilizátor szilentek is lettek még cserélve elöl-hátul, plusz futóműbeállítás. Így volt 90e.
Az ED Ceedek gyári fékalkatrészei tudtommal Textar-ok. Teljesen új JD-n is Textar felirat figyelt a betéteken.
Minden esetben lett cserélve fékfolyadék is, az első kivételével nem márkaszervizben történt, hanem ott, ahol vizsgáztatni is szoktam a kocsit. Fékszerviz után padon ellenőriznek.
Nekem i30 kombin (kb ugyanaz, mint a Ceed :P), 1.4-es benzinesen (szerintem nagy különbség nem lehet az 1.4 meg az 1.6 között) 7 éves autóra a Textar betétgarnitúra volt 13.880-, a két Zimmermann tárcsa pedig 20.500-
Január végén, február elején volt cserélve saját szerelővel, 110ezer km volt az autóban.
Ha cseréltetett valaki 1.6-os benzinesen hátsó fékbetétet és tárcsát, mennyibe került - és gyári alkatrészekkel történt, szakszervizben vagy más kombináció?
Nekem a 6 éves kötelezőn tegnap mondták, hogy csereérett, 115 ezer Ft :-(
Kissé amúgy korainak tartom 94 ezer km-nél a hátsók elkopását, főleg a tárcsáét. Vagy csak lehúznának, még megnézetem máshol is majd.
2019-es Ceed-em van, arra gondoltam a pollenszűrőt majd kicserélném én, nem hagynám az éves kötelező márkaszervizre. (Amúgy sem csak 2 évente tervezném cseréltetni, ahogy olvasom ez a gyári előírás). Valaki rendelt már netről aktív szenes pollenszűrőt, ami méretpontos ehhez a típushoz? tudtok esetleg valamit ajánlani?
Kombi Ceed JD-n (2014) kell hátsó lengéscsillapítót, lengőkart cserélni. A gyári horror áron van. Utángyártottból mit lenne érdemes? Pl. lengéscsillapítóból elég sokfélét látok, Meyle, Kayaba, Marelli, Monroe stb., van esetleg ajánlott, vagy tapasztalat velük? Köszi előre is!
Porlasztócsúcs is lehet. Hidegen dúsít, ezért nem érződik, viszont ha bemelegszik, akkor jóval kevesebb az üzemanyag és ha az nincs rendesen elporlasztva, akkor szokott ilyet csinálni. Ha nem cserélték az üzemanyagszűrőt 20.000 kilométerenként, akkor simán eldugulhatott a csúcs.
Lehet még EGR is, bár ennyire kevés km-rel nem kéne bajának lennie annak sem.
Ebben már van kettős tömegű? Mert az is megadhatja magát sajnos. Vagy majd pont a rázástól döglik meg.
Ablaktörlő, kuka cserés. Két változat: Denso (gyári) 10-11e / pár magassága, Oximo 5000-5500 / pár árban , esetleg harmadiknak a Michelin hibrid lapátjai.
A remegés, lehet akár tartó, gumibak is, de mástól is. Azt inkább szervizben kellene megnézetni.
Tegnap levezettem több, mint 400 KM-et az esős időben autópályán. Ami feltűnt, hogy 130 körül/felett, nagyon rosszul törölt a lapát. Mintha elemelkedne az üvegről? Ez típushiba? (Lapát gumija újnak tűnik - milyen lapát javasolt?) '16 JD SW Ceed.
Illetve még feltűnt ma, hogy bemelegedés után, lámpánál üresben, nagyon rázza a kasznit, érzem az ülésben is/kormányon. Amíg hideg a motor ez nem érződik ennyire.
124e van benne, végig vezetett szervízes 1.6 Crdi 110 ló.