Érdeklődnék, hogy ki az még, akit megszivatott a PPO azzal, hogy a korábbi ingyenes szolgáltatását idéntől fizetőssé tette, és úgy alakította át a háttérben a szerződést és egyebeket, hogy lenyúlt a bankszámláról 2490 Ft-ot.
Amennyiben Erste Bank Hungary Nyrt. által kibocsátott bankkártyájára a PPO-tól jogtalannak vélt terhelés érkezett, javasoljuk, hogy az ezzel kapcsolatos észrevételeit szíveskedjen a PPO-nál megtenni.
Tájékoztatjuk, sajnálatosan Bankunknak nincs törvény adta lehetősége annak vizsgálatára, hogy a PPO és Ön között fennálló szerződés alapján a benyújtott terhelés jogszerű volt-e vagy sem. Amennyiben Bankunkhoz a kártyatársasági szabályok szerint meghatározott módon érkezik terhelés az elfogadótól, azt Bankunk köteles teljesíteni.
Bankunk érvényben lévő Bankkártya ÁSZF-je szerint: "3.1. . A Kártyabirtokos nem vonhatja vissza a bankkártyával történt fizetési műveletet. Nem vonhatóak vissza azon fizetési megbízások sem, melyeknél a megbízás megadása idején a fizetendő összeg megállapításának módszere ismert, azonban a fix összeg nem állapítható meg előzetesen (például: szállás fizetése, autókölcsönzés stb.), beleértve azon fizetési megbízásokat, melyeknél a Kártyabirtokos a fizetési megbízás megadásakor felhatalmazza a bankkártya elfogadót az utólagos költségek terhelésére.. 3.2. A Bank nem tartozik felelősséggel a Számlatulajdonost vagy a Kártyabirtokost ért azon károkért, amelyek az alábbi okok miatt következtek be:"
Bankunk Általános Szerződési Feltételeit a honlapunkon az alábbi linken találja:
http://www.erstebank.hu/online/aszf.html
Megértését és türelmét köszönjük.
Tisztelettel:
ERSTE BANK HUNGARY NYRT. Ügyfélszolgálat
===============================
Most kellene valami jó szöveg amiben már a chargeback-ot is lehetne kérni. Van ötletetek ?
Én úgy értelmeztem, hogy ki lett adva neki az ukáz, hogy a chargeback kérést mindenképpen verje vissza. Ha nem megy máshogy, hát valami engedményt tegyen a nagyon szívózó ügyfeleknek. Még így is jobban jár, mintha több tízezer embernek intézné a chargeback-et.
Az én szempontomból azt hiszem kb. jól jártam, mert a kártyát mindenképp lecseréltem volna. A 2490 forintomra úgyis rég keresztet vetettem. Sajnos a cégem miatt bankot nem válthatok.
érthető okokból magyar példát nem nagyon találtunk, de van pár erre ráhúzható kód a chargebacknél szerintem.
Végigolvasta a ppo honlapon levő aktuális szabályzatot
egy bizonyíthatóan utólag meghamisított ÁSZF-et olvasott el akkor, ez önmagában egy Btk. bűncselekményre utal (okirat-hamisítás), a kártyaszabályzat szerint ez önmagában kellő ok a chargeback-re függetlenül minden más körülménytől.
5449. hsz-ben megnézheted az eredeti ÁSZF és a hamis közötti különbséget. + magát a hamisítás tényének bizonyítékát.
3651. 4196. 4504. hsz-eimet, ha gondolod, olvasd el, ott van pár eset, gondolat a chargebackről.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam! A kártya természetesen mindig a tulajdonosánál lesz, amikor interneten vásárolni szeretnék, megkérem, hogy üljön le a számítógép elé, és írja be a kártyaadatokat a banki (de nem OTP-s :-) ) weboldalon. Távol álljon tőlem, hogy bankkártyacsalást kövessek el vagy erre buzdítsak másokat ;-)
érdekes, hogy még egy 5-10 eFt -os banki díj elengedésében is szabad keze van ezek szerint, s mindezt talán azért, hogy ne firtasd tovább a PPO-nál lévő (OTP által lehúzott) 2490 Ft-odat... (a bank tényleges költsége is simán van ennyi)
valami egészen furcsa bankok közötti viselkedésre, kialakult szokásjogra (pl. nem sértjük meg a nagy testvért, az OTP-t) utalhat ez.
Érdekes! Nekem a MasterCard központ pont ezt mesélte, hogy meg vannak rökönyödve, hogy a bank hogy teszi, hogy meri ezt meglépni, és nem értik chargeback-el kapcsolatban mennyire rosszul informáltak! Ez nem megállapodás kérdése, nem a piacon vagytok!
Nekem kifejezetten azt mondta az ügyintéző, hogy az ügyfél a bankot ilyenre nem utasíthatja, a banknak van mérlegelési joga. Nálam nem indítja el, mert megítélésük szerint hibáztam mikor megadtam nekik a kártyámat és a jogosítványokat hozzá. Végigolvasta a ppo honlapon levő aktuális szabályzatot, és ez alapján döntött. Nem tudom bizonyítani hogy én ezt nem akartam és akkor még más voltfent és hogy az értesítés sem nov 19-én kúszott be a mélboxba. Ezeket nem tudom bizonyítani, tehát ő erre nem alapozhat. Elmondása szerint sok ilyen lehúzás volt már, csak ennek valamiért nagyobb a habja.
Abban maradtunk, hogy legalább ingyen adnak egy új bankkártyát.
mert amúgy pénzért teszik ? ha csak te voltál a hibás (szerinte), akkor mitől ilyen nagyvonalú ?
Mert bulldogként nem hagytam magam 3/4 óráig lerázni. Gondolom szabadulni akart, és eközben lelkiismeretfurdalása keletkezett. Amúgy az új kártya kiállítása pénzbe kerülne, igen. Nekem ráadásul ez egy igazi dombornyomott Mastercard hitelkártya, nem debit, és az még többe kerül.
ennek az illetőnek a nevére kérsz egy MC kártyát (ami persze nálad lesz)
van egy céges bankkártyánk (a cég neve + az én nevem van rajta) párszor a kollégámnak adtam oda, hogy vegyen fel pénzt az ATM-ből, egyszer vhogy kiderült, hogy ő használta (nem tudta, hogy hallgatni kell róla, ugyanakkor adott be vmi papirt is, elkotyogta). A bankban elvették a kártyát. Én mentem be, úgy könyörögtem vissza, meg meg kellett igérni, hogy soha többet..... ...még azzal is megfenyegettek, hogy ha neten nem én személyesen vásárolok vele, az is bűncselekmény. (már kérdés, hogy elég nehezen tudnák bizonyítani)
Nem kötekedni akarok, és teljesen életképes a megoldásod. ...csak arról beszélek, hogy a világ 99%-ában nincsenek ezekre nyakatekert módszerekre rászorulva az ügyfelek, ezért nincs is rá kitalálva semmi a bankodnál. Valami akkor csak nincs rendben ebben az országban...
A citinél is meg lehet oldalni a kvázi internetkártyát (náluk sajna egy ügyfélnek csak egy bankkártyája lehet...), a menete a következő: nyitsz egy második forint számlát, amihez meghatalmazást adsz valakinek, akiben 100%-ig megbízol, és ennek az illetőnek a nevére kérsz egy MC kártyát (ami persze nálad lesz) A fő számlához a saját neveden egy Maestro kártya legyen, ezzel nem lehet az interneten fizetni, de minden másra jó. Innentől az alszámla lesz az "internetszámla", a Mastercard pedig a "webkártya". A 0 Ft-os díjcsomagoknál ez természetesen 0 forintba kerül!
Az ügy kipattanása után egy-két nappal összehoztuk a leírást (valaki a linket adta, többen leírtuk, hogy hogyan deríthető ki az otp-s felhasználónév, én meg megírtam a step-by-step útmutatót képernyőfotókkal) a PPO-nak ez évek alatt "nem sikerült", pedig elég lett volna egy, a felhasználóneveddel felparaméterezett link, ami a deregisztrációs oldalra vezet. Persze ha valamit nem akarok megcsinálni, évekig fejlesztési fázisban tartom.
elméletileg nem lehet terhelés a számládon mivel ez vásárlásnak számított, így ha nincs pénzed nem vásároltál ennyi szerintem. viszon amég nem törlöd a kártya egedet addig megtehetik esetleg még.
Nem. Bejelentkeztem a ppo.hu, és el kezdtem venni egy matricát. A kiírt kódszámmal mentem át az otp oldalára. Egyébként tény, hogy a mai technika nagyon kényelmes megoldásokat kínál, de azért ilyen ügyekben, ha a net nem ad azonnali és megnyugtató megoldást, azért én csak beballagnék személyesen.
És a legrosszabb, hogy most nézem, regisztrációm óta megvan az összes PPO-s levelem emailemen... Teli hírlevéllel, nagybetűs pl: "V.I.P. LOTTÓ KLUB AJÁNLAT!", de erről a változásról még egy kisbetűs levél se jött...:( Apááám... És -ne legyen igazam, de- figyeljétek meg, fent fog maradni a cég, most kaszáltak, jó pár user törölte magát, de mivel elég jelentős szolgáltatást nyújt és -tudomásom szerint- ebben a cég egyeduralkodó, ezért ez lesz... :( Pedig nagyon nem helyes. Abszolút semmi jó indulat nem volt a userek felé tőlük... Tök alap, h az ember akkor megy egy ilyen oldalra, amikor nyűgje van, vagyis amikor szolgáltatást venne igénybe, vagy érdeklődne... OTP oldalát is hasonlóan, de sztem még számtalan oldalt így használok/használunk. Cajjj... Na nem floodolok tovább. Üdv.
De igazából előbb a levonást kerülném el, ha lehet
Minden bizonnyal nem lesz még egy hasonló akció, a pénzbeszedés így is jól sikerült. Ha biztosra(?) szeretnél menni, deregisztráld a kártyád az OTP rendszeréből, a leírás itt érhető el
Olvasgattam még közben és már én is letiltottam az újbóli automatikus szerrződés meghosszabbítást... De hogy miért az az alapértelmezett, h igen, meghosszabbítás... Van tippem, h miért és arra is, h mit mondanának erre... Borzasztó...