Kibontakozott a múltkori fészbukos közvéleménykutatás (az árakat emeljék vagy inkább legyenek kisebbek a sütik) eredménye az Asztalka cukrászdában: egységesen 1390 Ft lett minden sütemény, a méretük megőrzésével.
Ez jó. Azt hittem, hogy a főzelékfalóban csak főzelék van. Ilyesmit inkább megcsinálok itthon. A tömeges fesztiválokat fialtabb koromban is ívben elkerültem.
Nálunk ma én voltam a pizzafutár. Az orrom előtt vette ki az olasz fiu a kemencéből a pizzát.Jó volt.
Ez nem a pommo d'Orohoz tartozik? A nevét nem tudom, de volt ott egy hely, ahová jártam régebben sonkát és szalámit venni ás mintha valahogy össze tartoztak volna.
Legutóbb nagyot csalódtunk a helyben. Egyhamar nem megyünk, pedig régebben szerettük.
Ismerem, de sajnos az eléggé kiesik a mozgásteremből. Persze, a Desszertlabor is kiesett, de az annyira jó volt, hogy csak miatta is átautóztam időnként Pestre.
A Bagatelles tényleg nagyon jó volt, de nekünk a Sacheré is nagyon bejött, a parndorfi helyükön ettünk.
Mi ma az Árkád Főzelékfalójából ettünk, DN hozta el, de így is 6.400 Ft volt 2 sertéspörkölt nokedlvel....:D Aztán még költöttünk du. egy halom pénzt a D.O.C. Pane e Vinoban, a Gianni-féle x. helyen az Arany János utcában, mivel a Belvárosi sörfesztiválon nem tudtunk / akartunk végül fogyasztani, mert nem működött a kártyás fizetés. (OTP?!?) El kellett volna mennünk kp-ért, aztán hosszasan sorba állni 500 forintos Festipay-kártyát feltölteni, hogy aztán fizethessünk még 2.800 forintot a pohárért, amiből iszunk. Úgyhogy inkább elmentünk az Arany János utcába Aperol Spritz-ezni. :)
A Bagatel Sacher tortája nagyon finom volt, sajnos ki tudja miért, de abba hagyták. Életem legrosszabb, szinte élvezhetelenül száraz Sacher tortáját, a Sacherben ettem. :-(
Szeretem ha az édességek édesek. Semmi baj a cukrommal még nem volt soha. Effektív cukrot már régen leállítottam, míg régen 3 púpos kávéskanál cukorral ittam a reggeli kávét, ma édesítővel iszom. Viszont ha valami édesség nem elég édes, akkor nem tudom megenni. Pl. a Rosensteinnél a madártej számomra élvezhetetlen, mert nem elég édes, nekem.
A direkt cukor bevitelt persze lehetőleg kerülni kell. Ugyanakkor ugye világos, hogy nem csak a cukor felelős a magasabb vércukorszintért? Alkohol, fehérjék... nagy zabálások. :)
(egészséges szervezetről beszélek, betegnél csak még nagyobb a baj)
Nálam határon van a cukor, heti 8-10 teniszezéssel/teniszoktatással és napi egy(-két) minőségi süteménnyel igyekszem karbantartani. :)
Ezen kívül szinte nem fogyasztok cukrot némi enyhén maradékcukros osztrák/német fehérboron kívül, mivel már csak csapvizet iszom, a cukros élelmiszeripari szarokat pedig kerüljük.
Mamának szoktam néha cukormentes desszertet is venni, de sajnos ilyesmiből az élvezhető darabok választéka elég szűkös. Szinte a Desszertlabor volt az egyetlen lelőhely, ahol nagyon magas minőségű és cukorhelyettesítőkkel készített süteményekből volt hetente változó választék, ők meg sajnos bezártak.
...Sacher-lapok között étcsokis mousse van, szubminimálisan édesítve. A torta már magában is nagyon finom, de adnak mellé szintén szubminimálisan édes kajsziragut...
Látatlanban máris kedvelem, mi is 'szub-minimálisan' édesítünk, nem mintha bármi baj lenne a cukrunkkal.
Sok régi de jó süteményrecept cukormennyiségét kapásból felezzük/harmadoljuk, ha a cukornak
Tegnap a Városligetben találkoztunk névnap alkalmából egy Dorinával.
A Városliget Café teraszára ültünk be, ahol elsőként érkezve őszinte meglepetést keltettem a személyzetben magyar mivoltommal.
Először egy desszertet ettem, majd D érkezése után egy főételt is.
A desszert a Sacher volt, amit itt kissé átgondolva készítenek, a Sacher-lapok között étcsokis mousse van, szubminimálisan édesítve. A torta már magában is nagyon finom, de adnak mellé szintén szubminimálisan édes kajsziragut (mondjuk coulis), ez sokat dob rajta. Valószínűleg a nem túlbonyolított éttermi desszertek között ez az egyik legjobb a városban.
A húsos főételek 4 rugó felett kezdődnek és nem hatalmas adagok, khmmm. Kacsából készült brassóit ettem, ez nagyjából zónaadag és kiváló, 6500-ért.
A Városliget Café kellemes hely jó konyhával és lesz még drágább is hamarosan, ha működik télen...
Sonkához abszolút nem értek, vendéglátóipari egységek kereséséhez / felderítéséhez persze igen. :)
De kifejezetten bodegákba és tapasos helyekre akarok menni, úgy érzem, Barcelonához ez hozzátartozik. És vermutot fogok inni, és cavát, és Sangriát. :)