A következővel kapcsolatban van valakinek információja, tud nekem segíteni? Miért előnyösebb megvenni egy Panasonic Ethereát, vagy Daikin Professionalt, a Mitsubishi HR35 helyett. Amit én mint laikus látok, az hogy az SCOP 0,3-es jobb, több + jel, ez gondolom azt jelenti, hogy kevesebbet fogyaszt? Van benne wifi, -10 fokban többet tud, a leírás szerintés 2,4 helyett, 3,2 kw-ot. kb. 100-150 000 Ft-al többe kerül. Fogyasztásban van jelentős különbség? Egyéb más kényelmi funkcióban nyújt többet? Van egyéb más előnye?
Köszönöm, hogy megírtad. Néztem már korábban én is, de egyenlőre, a magasabb ára végett elvetettem, de még nem véglegesen. Jól tudom, hogy nincs benne csepptálca fűtés? Legalábbis nem láttam leírva sehol, hogy lenne.
Hát szerintem, amennyiben valaki rászán közel 400 000 Ft-ot klímára, pl. U-crown, akkor már inkább a következő készülékek közül érdemes választani. Jól gondolom? Szerintetek is így van?
DAIKIN FTXS35K+RXS35L PROFESSIONAL Panasonic KIT-NZ35-VKE Nordic Etherea Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE
Dokumentum rajzolás téren a gree ucrown a legjobb. -30 foknál még leadja a 80%-ot a COP 3.7-es gép:) Kínaiak nem szórakoznak. Fogadni mernék, hogy a külső hőcserélője ugyanaz mint a többinek.
Panasonic KIT-E9-PKE (CS-E9PKEW / CU-E9PKE) Etherea ez a régebbi 2,5kw-os. 5 éves.
Panasonic Etherea KIT-E12-QKE ez pedig az újabb 3,5kw-os. 4 éves.
Mi nagyon elégedettek vagyunk velük. Átmeneti időben ezekkel fűtünk kb. 70m2-t. Csendesek nagyon, az akkor kapható klímák közül ár/érték arányban ezeket találtuk a legjobbnak.
Ez az utódja a 3,5kw-os gépnek, nézd meg szerintem nem rosszak az adatai, de az tény, hogy nem olcsó:
Mielőtt bárki rámsütné, hogy Gree ellenes vagyok, jelzem, hogy egyike volt a cégünk a Gree első viszonteladóinak, pont az általam nem sokra becsült Midea márka helyett kerestem alternatívát. Jó lóra tettünk, mert a Midea gyalázatos importőri háttere és a minősége ellenében a Gree képviselete nagyon tisztességes, bár kőkemény üzletpolitikája és a magasabb minősége (köszönhetően a Daikin közelségnek) jól előretolta a márkát.
Ettől függetlenül továbbra is érdemes a helyén kezelni, és az ilyen "10 eladott klímából nyolc Gree" blődségeknek nem bedőlni.
Mivel olyan gyárakban (autógyárak) dolgozom , ahol magas a monotón alapzörej , így a monoton zúgást már meg sem hallom otthon . Valamint nekem az elöszoba faláról fújja az öreg és a konyha faláról az új a meleget , így az alvásnál még a magas fordulaton sem hallani bent a zúgást . Napközben meg müködik a hütö , mosógép , az utcán száguldoznak az autók , stb , tehát nem zavar . Természetesen vannak emberek , akik még a suttogásra is felkapják a fejüket . Azok vegyenek valóban halk klímát !
Én az elsöt is úgy vettem , hogy próbára jó lesz , ha nem válik be , hát repül . Klímafütéses tapasztalat szerzés céljából vettem annak idején . A másodiknál sem az ár volt a fontos szempont , hanem a megbízhatóság és hatékonyság ( az utóbbiról majd a fütésszezon végén mondok véleményt) .
A leghalkabb funkcióra 24 dB-t ír. A japánoknál tudomásom szerint 19-20 a legalacsonyabb. Minimális a különbség, vagy az még is sokat számít? Vagy ez ember függő?
A következőt szakemberektől is kérdezem, hogy a Gree Amber 2,7 kw-os, ugyanezzel a gyári tulajdonságokkal rendelkező japán, azért legalább 100-150 000 Ft-al többe kerül, jól tudom?
Gondolom, te is azért választottad ezt a készüléket?
Mivel lentebb azt írtad , hogy csak japán lehet , így felesleges itt borzolnom a kedélyeket , mert nekem a kínai Gree GVH09YC Amber van .
Tudod én kínai párti lettem az elsö klímám végett küzdött harc folytán ( 10 évvel ezelötti esemény itt a topikon ) . Engem és a családomat sem zavarja a nagy zörej amit müködés közben kelt mind a két klíma , meg a szélvihar sem :))
Igen, a klíma vásárlók nagy része hív egy klíma szerelőt, elmondja a megrendelő, hogy mit szeretne, erre a szerelő ajánl neki egy Gree Amber, vagy Comfort x-t, a vevő meg elfogadja, mert nem tudja, hogy van jelentősége milyen márkájú. Nagyon kevés olyan vásárló van mint pl. én is, hogy a vásárlás előtt hetekkel vagy esetleg hónapokkal korábban el kezd információt gyűjteni a készülékekről, hogy melyik lenne a legjobb választás.
Szia, 2,9 kw-os készüléknek az scop ja 4,6 az úgy gondolom, hogy az nagyon jó, de ehhez kérném a szakemberek hozzászólását. Eddig amit néztem kedvezőbb árú, kb. 250 000 Ft értékű japánokat, pl. a HR35, az scop 4,3. A magasabb ár kategóriájú 350-400 000 Ft, pl. a Daikin Comforának 4,6 az scop ja.
Kérlek, írd meg a klímád pontos típus számát.
Sajnos nem áll rendelkezésemre kezelési kézikönyvek. Pl. teljesítményfelvételi adatot, nagyon ritkán látok feltüntetve weboldalakon.
Hát hogy jó a marketingje a Gree-nek az biztos. Vagy csak nekem nem adnak jó árat. Mondjuk Én ugye még Hijasu-Gree-vel találkoztam először, és azóta is utálom nagyon. :-) Nem mondom hogy inkább akkor már Midea, mert ott meg az MSB-vel ... na azt is csípem nagyon.
(Minden új klímás ismerősöm Gree-t árul az biztos ... gondolom úgy megy mint a mobiltelefonnál ... Te 20éve vagy előfizető-pontosan fizető, de az kapja az olcsó telefont meg percdíjat aki beesik az utcáról.)(Szóval a 10-ből 8 az pont nem a minőségét jellemzi ... nagyrészt.)
Igazából nagyon nem foglalkozok a kereskedőkkel, és a szerelőkkel, hogy a kínait nyomjak, hidegen hagy, eldöntöttem, hogy mindenképpen japán készülék lesz.
Igen nálam is konyha , elöszoba , nagyszoba , hálószoba , fürdö , WC , amit füt . Idáig csak a régi klímával ami 10 szezont már üzemelt , de csak -5°C kinti hömérsékletig . Most ami jön fütésszezon , abban fogom tesztelni az új klímát függetlenül a kinti hömérséklettöl , non - stop üzemben . Ebben gyárilag van minden beépítve amit írtál .
Az ismerösödnek biztosan vannak a klímákhoz amit ajánlott kezelési kézikönyvei . Azokban megtalálod az általam említett adatokat . Példa az enyémböl . Fütöteljesítmény : 2,9kW(0,7 - 4,4)
Tudtam, hogy lesz, aki bele fog kötni, már csak azért is. Akkor hogy te is értsd a Daikin is és a Gree is gyakorlatilag csak klímával és annak nagykereskedelmével foglalkozik. Kisgép, nagygép, rendszerek stb. A Gree importőre plusz még autóklímával is. Tehát lehet, hogy valamelyiknél van eltolódás darabszámilag a kis lakossági gépek irányában, de igazából nagyon nagy eltérések nincsenek. Tehát, aki azt állítja, hogy minden 10 eladott gépből 8 Gree, az akkora blődséget állít, hogy nem is nagyon lehet komolyan venni innentől kezdve. Ugyanis a Daikin mellé azért még besorakozik a Fujitsu, Mitsubishi, Midea és klónjai, Toshiba, Panasonic, Hitachi, Samsung, LG, Hisense, Haier, millió féle noname (amiket nem a Gree gyárt), stb., stb. Így a piaci torta elég szépen felszeletelődik, és a 10-ből nyolc szelet helyett szerintem jó, ha egy teljes szelet jut a Gree-nek. Nem tudom, hogy pontosan mennyi, de nem hiszem, hogy sokat tévednék.