Keresés

Részletes keresés

TOPMAN Creative Commons License 2003.03.20 0 0 904
Tudja valaki, hogy a "mobilis" napibérletet két napra is lehet venni, vagy másnap újra sorban állás? Amikor az ember ilyen 5 zonás mobilis-t használ az utazásaikor, ezt nem kell kezelni, vagy lyukasztani, csak felmutatni, ha kérik?

A "Paris Visite" 2 napra mennyibe kerül? Azt tudom, hogy egyéb kedvezményekre is jogosít, de pontosan mikre?

lborli Creative Commons License 2003.03.20 0 0 903
Jo borokat olcson sehol sem lehet venni. :-)
Supermarchekban azert lelni, bar az ar/minoseg viszony ott sem ismeretlen.
Előzmény: nemisbéka (900)
Thierry Creative Commons License 2003.03.20 0 0 902
A kétágyas nagyon jó, szeparált zuhanyozóval. Ha szerencsétek van, akkor jó fekvésű, és nem halljátok a forgalmat.
Előzmény: Stieltjes (898)
medvemacs Creative Commons License 2003.03.20 0 0 901
Hát, tömegszállásnak tömegszállás, 6-8 ágyas szobáik vannak, koed. mosdó, de tiszta (takarítónéni minden reggel kisósavazta a lefolyókat), a fűtés jó volt, a metró közel, reggeli ehető (szokásos zsem-lekvár-melegital-mözsle) és velünk rendesek voltak, mert mentünk kb. 20-an és 3 hétig lakhattunk ott, és nem kellett közben ide-oda költöznünk (elvileg 2 naponta szobát kéne váltani :))) Szóval nálam pozitív (igaz, az ablakunk alatt minden reggel 6-kor kezdett a teherautósofőr, de akkor is).
Előzmény: Stieltjes (898)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.20 0 0 900
Hol lehet viszonylag olcsón jó borokat venni?
TOPMAN Creative Commons License 2003.03.20 0 0 899
Tudja valaki, hogy a "mobilis" napibérletet két napra is lehet venni, vagy másnap újra sorban állás? Amikor az ember ilyen 5 zonás mobilis-t használ az utazásaikor, ezt nem kell kezelni, vagy lyukasztani, csak felmutatni, ha kérik?

A "Paris Visite" 2 napra mennyibe kerül? Azt tudom, hogy egyéb kedvezményekre is jogosít, de pontosan mikre?

Stieltjes Creative Commons License 2003.03.19 0 0 898
Koszi!!!
Thierry: en is kineztem, a baj az, hogy irtam email-t + faxoltam is, es meg nem kaptam valaszt. :( Remelem, nincs tele... Ketagyasban mennenk. Koszi!
medvemacs: Mi a velemenyed rola? Mert en olvastam a bugeurope-on velemenyt, es nem nagyon dicsertek tul... De ha Te ajanlod... :)
Stieltjes
Előzmény: Thierry (895)
Bagandre Creative Commons License 2003.03.19 0 0 897
Sziasztok!
Szeptemberre terveznék egy hosszú hétvégét Párizsban, van esetleg infótok, hogy mely utazási irodák szerveznek charterrel 5 nap/4 éj vagy 4 nap/3 éj utakat? Én egyelőre az Omnibuszt és a Párisz Tours-t néztem, nekik csak május-júniusig van időpontjuk. A lényeg, hogy az út 100ezer alatt legyen/fő, jó a kétcsillagos szálloda is (csak tiszta legyen).
Köszi!!!
medvemacs Creative Commons License 2003.03.19 0 0 896
Ezt ismerem:

MAISON INTERNATIONALE DES JEUNES POUR LA CULTURE ET LA PAIX

Spécificités
Réservé aux 18 ŕ 30 ans. Chčques de voyages acceptés en euros 166 lits prix : 20 euros par personne et par nuit

Coordonnées
4,rue Titon
75011 - PARIS

Tél. 01 43 71 99 21
Fax. 01 43 71 78 58

MIJ.CP@wanadoo.fr

Modes de paiement
Chčque voyage,

Métro:
Faidherbe Chaligny

Quartier
Nation/ Porte Dorée

Előzmény: Stieltjes (893)
Thierry Creative Commons License 2003.03.19 0 0 895
Én a CISP Kellermannban voltam múlt nyáron. A négyágyasokat ki lehetne festeni, a kétágyasok nagyon szépek. A kaja sem volt rossz, szerintem nyugodtan próbáld meg. A metró nagyon közel van.
Előzmény: Stieltjes (893)
csengevagyok Creative Commons License 2003.03.19 0 0 894
Ezekrol sajnos nem, de van egy Hostel az Ile de la Citén, ahol aznap reggel kell szallast foglalni. Sajnos a nevet nem tudom.
Stieltjes Creative Commons License 2003.03.19 0 0 893
Hello!
Az FR Paris - Clichy hostelrol tud valaki velemnyt mondani? Az a CISP Ravelrol vagy Kellermannrol? Sajna, az A.I.J. betelt aprilis vegere... :(
Elore is koszi! Stieltjes
ultraviolettt Creative Commons License 2003.03.18 0 0 892
az Orsay muzeumnal szebb nincs... ha rovid az ido, inkabb ez mint a Louvre.

ja, meg ajanlom a Pompidou elott a Brancusi muhelyt.

Előzmény: garai22 (884)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 891
:) Hát jó, becsomagolunk egy bőröndbe és johecc. A zsebembe szerintem csak kiskockás férne el :), de akkor így megolgyuk :).
Előzmény: kockasfulunyul (890)
kockasfulunyul Creative Commons License 2003.03.13 0 0 890
... úgy gondoltam vigyél magaddal... a zsebedben pl. :-)))
Előzmény: nemisbéka (889)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 889
Nemá' akkortájt vagy te is kint? :)
Előzmény: kockasfulunyul (880)
csengevagyok Creative Commons License 2003.03.13 0 0 888
Ha jol tudom, a Visa eleve ugy van kigondolva, hogy nemzetkozi. Minden esetre ez itt a legelfogadottabb es legaltalanosabb kartyatipus. Az uzletekben altalaban 15 euro folott lehet kartyaval fizetni.

A legolcsobb belvarosi ABC-k: Ed,l'epicier, Atac, G20, Franprix, Leader Price... Kerulni kell azokat a kis boltokat, ahol ki van teve a zoldseg es a gyumolcs az ajto ele, ezek rendszerint sokkal dragabbak, mert akar este 11-ig nyitva vannak.

Az egy napos turara nem rossz a Versailles-ut sem, vagy az Orsay muzeum. Vagy akar felulni egy-egy varosi buszra es nyugisan nezelodni, leszallni ha valamit jobban meg akartok nezni stb.

Ha etterembe akartok menni, ajanlatos kerulni a Champs Elysées, Trocadéro, St Michel es hasonlo, turizmus szempontjabol nagyon forgalmas helyeket, mert itt altalaban minden dragabb. Erdemesebb egy brasserie-t (sorozo) kiprobalni egy nyugisabb helyen.

venom Creative Commons License 2003.03.12 0 0 887
electront autopalya es benzinkut kivetelevel nekem mindenhol elfogadtak

mindenkepp erdemes kartyaval vasarolni, mert a bank nem szamit fel kulon dijat, mint kp felvetnel! nehany helyen meg van adva minimalis osszeghatar ami alatt csak kp lehet fizetni

adrienne1 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 886
Szia:)
Én a helyetekben kimennék Versaillesba (RER-rel), egy nap alatt már elég jó benyomásod lehet róla. Nagyon korán kell indulni, különben őrületes sorok vannak mindenhol.
Kaja: Legolcsóbb bármilyen élelmiszerboltban (de nem a péknél, ott 3szor olyan drága!!!) venni egy baguette-et meg valami sonkát rá, vagy bármilyen akciós sajtot.
Hitelkártyában, étteremben nem tudok segíteni... utóbbi nagyon attól függ, mégis mennyi pénzt szántok rá, határ a csillagos ég...:)))
_Dorka_ Creative Commons License 2003.03.12 0 0 885
Hát szvsz a sajtos-grillezett virslis hot-dog-ot semmi sem tudja űberelni:))
Előzmény: csengevagyok (883)
garai22 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 884
Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni pár dologban:
1. áprilisban csoportos uton megyünk Párizsba, (azaz Notre Dame, St. Chapelle, Diadaliv, Invalidusok, Louvre, Rodin muzeum és Eiffel torony leszervezve (?)). De van kb 1, másfél napunk egyedül csámborogni. Mit javasoltok erre az időre, s hogyan, milyen közlekedési eszközzel? (Défense, D’Orsay?)
2. magyar VISA Electron kártyámat tudom-e használni, vagy vigyek minél több készpénzt? ATM-böl érdemes pénzt kivenni, vagy vásároljak vele inkább ?
3. Nem akarunk igazán sok pénzt kajára költeni, hideg élelem tekintetében (kisbolt, ABC a belvárosban) mi a legjobb (vagy vigyünk magunkkal)? DE egyszer kiprobalnank egy igazi francia helyet-kajat ! HOL tegyuk ?
4. Köszi - Garai

csengevagyok Creative Commons License 2003.03.12 0 0 883
Igen, igy msot mar kvazi sehol se kell alldogalni. Viszont ha etteremben akartok kajalni, erdemes reggel lefoglalni egy asztalt, kiveve persze a hamburgereseknel.
_Dorka_ Creative Commons License 2003.03.12 0 0 882
Hmmm...ez a fast pass elég érdekes megoldás, akkor még nem volt amikor mi voltunk, +90 fokban álldogáltunk órákig hogy felülhessünk bármire:((
Előzmény: csengevagyok (881)
csengevagyok Creative Commons License 2003.03.12 0 0 881
A Disneylandrol: a legegyszerubb a Chatelet-Les Halles-nal felulni az RER A-ra (piros vonal), a megallo neve pedig Marne-la-Vallée Chessy. Szerintem legalabb 35-40 perc. Az otodik zonaban van, ugyhogy a legdragabb jegy kell hozza, de szerintem nem tobb 10 euronal.

A Disneylanden belul pedig lehet a Fast Pass-t hasznalni, ami arrol szol, hogy az egy vagy masfel oras sorbanallast kikuszobolheted bizonyos helyeken, ha masfel vagy ket oraval az idopont elott valtasz egy ilyen jegyet. Konkretan azt jelenti, hogy mikor reggel korulnezel, megnyomsz egy gombot a hullamvasut bejarata elott, kapsz egy ingyen jegyet, amivel ket ora mulva sorbaallas nelkul felulsz majd a hullamvasutra. Ugyanezt tobbszor meg lehet ismetelni az osszes Fast Pass-os helyen.

kockasfulunyul Creative Commons License 2003.03.12 0 0 880
énis.....:-)
Előzmény: nemisbéka (879)
nemisbéka Creative Commons License 2003.03.12 0 0 879
Május 12-23 között tervezek egy utat :). Kb. 15 éve voltam ott, jártam az Eiffel-toronyban, a Louvre-ban, a Montmarte-on. Most egyedül lesz lehetőségem barangolni, illetve a papámmal, ha ráér. Adjatok tippeket, kávézókra, boltokra, múzeumokra, mit érdemes megnézni és mennyibe kerülnek. Köszi!
_Dorka_ Creative Commons License 2003.03.11 0 0 878
Tulajdonképp egész "kompakt" a park, nincsennek a dolgok túl messze egymástól, mindig van valami látnivaló (istenigazából én valahogy nagyobbra számítottam)
Előzmény: TOPMAN (877)
TOPMAN Creative Commons License 2003.03.11 0 0 877
Még valami. A Disney parkon belül sokat kell sétálni egyik hullámvasúttól a másikig. Szóval mekkorák a távolságok?
TOPMAN Creative Commons License 2003.03.11 0 0 876
És a metro végállomása a Disney land, vagy csak egy "Disney állomás" és megy tovább?
Előzmény: _Dorka_ (875)
_Dorka_ Creative Commons License 2003.03.11 0 0 875
Húha, én legutóbb 99-ben voltam kint, akkor még nem euró volt, kb 20-25 perc alatt vitt ki a metró, és még júliusban sem volt tömegnyomor.
Ja és nagyobb hullámvasút (az egyik legnagyobb az európaiak között) Disneyland-el szemben a Park Asterixben van.
Előzmény: TOPMAN (874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!