Tudja valaki, hogy a "mobilis" napibérletet két napra is lehet venni, vagy másnap újra sorban állás? Amikor az ember ilyen 5 zonás mobilis-t használ az utazásaikor, ezt nem kell kezelni, vagy lyukasztani, csak felmutatni, ha kérik?
A "Paris Visite" 2 napra mennyibe kerül? Azt tudom, hogy egyéb kedvezményekre is jogosít, de pontosan mikre?
Hát, tömegszállásnak tömegszállás, 6-8 ágyas szobáik vannak, koed. mosdó, de tiszta (takarítónéni minden reggel kisósavazta a lefolyókat), a fűtés jó volt, a metró közel, reggeli ehető (szokásos zsem-lekvár-melegital-mözsle) és velünk rendesek voltak, mert mentünk kb. 20-an és 3 hétig lakhattunk ott, és nem kellett közben ide-oda költöznünk (elvileg 2 naponta szobát kéne váltani :))) Szóval nálam pozitív (igaz, az ablakunk alatt minden reggel 6-kor kezdett a teherautósofőr, de akkor is).
Tudja valaki, hogy a "mobilis" napibérletet két napra is lehet venni, vagy másnap újra sorban állás? Amikor az ember ilyen 5 zonás mobilis-t használ az utazásaikor, ezt nem kell kezelni, vagy lyukasztani, csak felmutatni, ha kérik?
A "Paris Visite" 2 napra mennyibe kerül? Azt tudom, hogy egyéb kedvezményekre is jogosít, de pontosan mikre?
Koszi!!!
Thierry: en is kineztem, a baj az, hogy irtam email-t + faxoltam is, es meg nem kaptam valaszt. :( Remelem, nincs tele... Ketagyasban mennenk. Koszi!
medvemacs: Mi a velemenyed rola? Mert en olvastam a bugeurope-on velemenyt, es nem nagyon dicsertek tul... De ha Te ajanlod... :)
Stieltjes
Sziasztok!
Szeptemberre terveznék egy hosszú hétvégét Párizsban, van esetleg infótok, hogy mely utazási irodák szerveznek charterrel 5 nap/4 éj vagy 4 nap/3 éj utakat? Én egyelőre az Omnibuszt és a Párisz Tours-t néztem, nekik csak május-júniusig van időpontjuk. A lényeg, hogy az út 100ezer alatt legyen/fő, jó a kétcsillagos szálloda is (csak tiszta legyen).
Köszi!!!
Én a CISP Kellermannban voltam múlt nyáron. A négyágyasokat ki lehetne festeni, a kétágyasok nagyon szépek. A kaja sem volt rossz, szerintem nyugodtan próbáld meg. A metró nagyon közel van.
Hello!
Az FR Paris - Clichy hostelrol tud valaki velemnyt mondani? Az a CISP Ravelrol vagy Kellermannrol? Sajna, az A.I.J. betelt aprilis vegere... :(
Elore is koszi! Stieltjes
Ha jol tudom, a Visa eleve ugy van kigondolva, hogy nemzetkozi. Minden esetre ez itt a legelfogadottabb es legaltalanosabb kartyatipus. Az uzletekben altalaban 15 euro folott lehet kartyaval fizetni.
A legolcsobb belvarosi ABC-k: Ed,l'epicier, Atac, G20, Franprix, Leader Price... Kerulni kell azokat a kis boltokat, ahol ki van teve a zoldseg es a gyumolcs az ajto ele, ezek rendszerint sokkal dragabbak, mert akar este 11-ig nyitva vannak.
Az egy napos turara nem rossz a Versailles-ut sem, vagy az Orsay muzeum. Vagy akar felulni egy-egy varosi buszra es nyugisan nezelodni, leszallni ha valamit jobban meg akartok nezni stb.
Ha etterembe akartok menni, ajanlatos kerulni a Champs Elysées, Trocadéro, St Michel es hasonlo, turizmus szempontjabol nagyon forgalmas helyeket, mert itt altalaban minden dragabb. Erdemesebb egy brasserie-t (sorozo) kiprobalni egy nyugisabb helyen.
electront autopalya es benzinkut kivetelevel nekem mindenhol elfogadtak
mindenkepp erdemes kartyaval vasarolni, mert a bank nem szamit fel kulon dijat, mint kp felvetnel! nehany helyen meg van adva minimalis osszeghatar ami alatt csak kp lehet fizetni
Szia:)
Én a helyetekben kimennék Versaillesba (RER-rel), egy nap alatt már elég jó benyomásod lehet róla. Nagyon korán kell indulni, különben őrületes sorok vannak mindenhol.
Kaja: Legolcsóbb bármilyen élelmiszerboltban (de nem a péknél, ott 3szor olyan drága!!!) venni egy baguette-et meg valami sonkát rá, vagy bármilyen akciós sajtot.
Hitelkártyában, étteremben nem tudok segíteni... utóbbi nagyon attól függ, mégis mennyi pénzt szántok rá, határ a csillagos ég...:)))
Segítségeteket szeretném kérni pár dologban:
1. áprilisban csoportos uton megyünk Párizsba, (azaz Notre Dame, St. Chapelle, Diadaliv, Invalidusok, Louvre, Rodin muzeum és Eiffel torony leszervezve (?)). De van kb 1, másfél napunk egyedül csámborogni. Mit javasoltok erre az időre, s hogyan, milyen közlekedési eszközzel? (Défense, D’Orsay?)
2. magyar VISA Electron kártyámat tudom-e használni, vagy vigyek minél több készpénzt? ATM-böl érdemes pénzt kivenni, vagy vásároljak vele inkább ?
3. Nem akarunk igazán sok pénzt kajára költeni, hideg élelem tekintetében (kisbolt, ABC a belvárosban) mi a legjobb (vagy vigyünk magunkkal)? DE egyszer kiprobalnank egy igazi francia helyet-kajat ! HOL tegyuk ?
4. Köszi - Garai
Igen, igy msot mar kvazi sehol se kell alldogalni. Viszont ha etteremben akartok kajalni, erdemes reggel lefoglalni egy asztalt, kiveve persze a hamburgereseknel.
A Disneylandrol: a legegyszerubb a Chatelet-Les Halles-nal felulni az RER A-ra (piros vonal), a megallo neve pedig Marne-la-Vallée Chessy. Szerintem legalabb 35-40 perc. Az otodik zonaban van, ugyhogy a legdragabb jegy kell hozza, de szerintem nem tobb 10 euronal.
A Disneylanden belul pedig lehet a Fast Pass-t hasznalni, ami arrol szol, hogy az egy vagy masfel oras sorbanallast kikuszobolheted bizonyos helyeken, ha masfel vagy ket oraval az idopont elott valtasz egy ilyen jegyet. Konkretan azt jelenti, hogy mikor reggel korulnezel, megnyomsz egy gombot a hullamvasut bejarata elott, kapsz egy ingyen jegyet, amivel ket ora mulva sorbaallas nelkul felulsz majd a hullamvasutra. Ugyanezt tobbszor meg lehet ismetelni az osszes Fast Pass-os helyen.
Május 12-23 között tervezek egy utat :). Kb. 15 éve voltam ott, jártam az Eiffel-toronyban, a Louvre-ban, a Montmarte-on. Most egyedül lesz lehetőségem barangolni, illetve a papámmal, ha ráér. Adjatok tippeket, kávézókra, boltokra, múzeumokra, mit érdemes megnézni és mennyibe kerülnek. Köszi!
Tulajdonképp egész "kompakt" a park, nincsennek a dolgok túl messze egymástól, mindig van valami látnivaló (istenigazából én valahogy nagyobbra számítottam)
Húha, én legutóbb 99-ben voltam kint, akkor még nem euró volt, kb 20-25 perc alatt vitt ki a metró, és még júliusban sem volt tömegnyomor.
Ja és nagyobb hullámvasút (az egyik legnagyobb az európaiak között) Disneyland-el szemben a Park Asterixben van.