Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

I.Blasius Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93766

" A Cross Climate-t ismerősök dícsérték, de tényleg nem volt kemény tél idén. "

Én tavaly nyár óta használok Cross Climate-et. Eddig több más 4 évszakost próbáltam (Nexen, Sava több kocsin, Pirelli), szerintem nyáron sokkal jobb, mint a többi, de, ami meglepő, nekem hóban és jégen se volt rossz idén, amikor az egyetlen ilyen havas időben próbáltam. Engem nagyon meggyőzött, csak a kopására leszek kíváncsi.

Tippre a GY valamivel jobb lenne havon, de mivel a télihez áll közelebb, sokkal szarabb lenne nyáron, így összességében magyar éghajlaton jobb a Michelin szerintem.

Előzmény: emts (93765)
emts Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93765

Én is 4 évszakoson töröm a fejem, s a kiszemelt vagy a Cross Climate vagy a Good Year Vector 4 Gen2. A Cross Climate-t ismerősök dícsérték, de tényleg nem volt kemény tél idén. Én most a Vector 4 felé hajlok, az inkább van a télies körülményekre hangolva, mint a Cross Climate, de ezt csak az olvasmányok alapján gondolom, nincs tapasztalat. Esetleg valaki használ Vector 4 Gen2-t? 

Előzmény: [nexus] (93751)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93764

Igaz, én 18-ast használok, de az Ultrac Cento nekem nagyon bevált. Nem túl kemény, és halk is.

Előzmény: sulep (93759)
Tazman73 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93763

Bocs, ez rosz helyre ment :-)

Előzmény: Tazman73 (93762)
Tazman73 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93762

Alig több mint egy éves vivaró akksia megadta magát, egyik pillanatról a másikra :-/

Ezek után, milye márkából érdemes venni?

laller07 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93761

"Firestone Multihawk 2

Toyo NanoEnergy 3

Vredestein T-Trac 2

General Tire Altimax Comfort

Szerintetek melyik lenne jó? Estleg valami más?"

Szerintem ezek közül amit említettél az első 3 közül mindegyik jó választás, még ajánlható egy Hankook esetleg Barum. Ár/érték arányban ezek igen jó gumik.

Előzmény: albgabor (93753)
albgabor Creative Commons License 2016.03.22 0 0 93760

Az a baj, hogy Én ebben a méretben (155/70 R13) nem találtam teszteredményeket.

Ha más méreteket nézek ott is van különbség a 175/65 r14 és a 195/60 r15 -ös között, azonos típuson belül.

A küföldi oldalakat olvasgatva a Toyo-ra azt arták hogy jó.

Ezért vagyok elvesztve.

(Az eddigi autókra csak Continental és Brigstone lett véve, de ebben a méteben ezek nem játszanak)

Ezért kérdezem, hogy kinek mi a tapasztalata.

Előzmény: gsis (93756)
sulep Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93759

225/45 R17-es méretű nyárigumiban létezik komfortosabb gumi a középkategóriások között? Arra gondolok, hogy olyan ami kevésbé üt puhábbnak érződik vele a futómű stb... Amikkel szemeztem eddig, hogy árban elfogadható:

-Hankook Ventus Prime 3 ez új minta

-Vredestein Ultrac Satin ez is új minta

-Vredestein Ultrac Vorti

-Vredestein Ultrac Cento

-Firestone Firehawk SZ90

-Barum Bravuris 3HM

-Fulda Sportcontrol

Leginkább az első kettő jönne szóba szerintem, de hátha tudtok jobb tippet is adni.

Zozzantoz Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93758

Hát ez a tél ez szégyen volt... se hideg se hó ...

Előzmény: vonosj (93757)
vonosj Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93757

Október óta van fent.

Alföld, két nap hó, az is 3 cm. Szal mérvadó "téli" tapasztalatokról nem tudok beszámolni. Vizes úton viszont nagyon jó, és ami nálam fontos szempont, halkan fut.

Nekem eddig bejött... a nyár meg majd ezután...

Előzmény: [nexus] (93751)
gsis Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93756

Teszt eredmények alapján , egyértelműen a Vredestein a legjobb , biztonsági tudása alapján . Halk , és nem kopik

el hamar . Mondjuk , ezért a legdrágább a listán .

Előzmény: albgabor (93753)
gallo Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93755

Gumit nem tudok. Kéretlen tanácsot igen. Azt a 205/55x15 méretet én nem erőltetném.

Maradj a 195/60-as vagy a 185/65-ös méretnél. Választék és ár miatt. Szerintem. 

Előzmény: BigGaben (93752)
bootscode Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93754

Sziasztok!
Hogyan lehetséges az,hogy adac teszten 2015-ben egy gumi gyenge eredményt , 2016-ban pedig ugyan ez sokkal jobbat kapott? Konkrétan a Kumho KH27 ES01 -re gondolok.

albgabor Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93753

Sziasztok!

155/70 r13-as nyári gumit vennék.

Ezeket találtam/ ajánlották:

Firestone Multihawk 2

Toyo NanoEnergy 3

Vredestein T-Trac 2

General Tire Altimax Comfort

Szerintetek melyik lenne jó? Estleg valami más?

Köszönöm

BigGaben Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93752

Sziasztok!

Közép és prémium kategóriájú Nyári gumi érdekelne Jó áron.

Renault Scenic I. PH2-re.

195/60 R15

és

205/55 R15

méretben.

Tudnátok benne segíteni?

Köszönöm,

BigGaben 

[nexus] Creative Commons License 2016.03.21 0 0 93751

Használja már valaki az új Michelin Crossclimate gumit?

Ha igen akkor mik a tapasztalatok? Bár hó nem nagyon volt ezen a télen...

LyPapa Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93750

A széles gumik meglehetősen érzékenyek az útfelületen kialakult vályúkra. Mikor először vezettem hasonló méretű gumikkal felszerelt autót, azt hittem, valami nincs rendben a futóművel. Mindemellett, ha nem érzed stabilnak az autót, nézd meg

- a keréknyomásokat

- ha az rendben van, ugorj be egy futóműveshez, ördög nem alszk.

Üdv:LyPapa

Előzmény: sulep (93746)
sulep Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93749

Meg gondolom picit talán még az is közrejátszik, hogy egy picit magasabb autó (Meriva B), tehát nem a megszokott laposabb focus kategória. 

Előzmény: gallo (93748)
gallo Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93748

"Az mennyire normális, hogy ezzel az autó sokkal inkább mondhatni táncol az úton. pl megvezeti az útegyenetlenség meg ilyesmi."

Tükörsima sztrádán nem lenne normális. Ezeken az utakon az. 

rvf400 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93747

A tapadásért meg kell szenvedni.

sulep Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93746

Tegnap lecseréltem a 195/65 R15-ös téligumikat a nyári szettre (225/45 R17). Az mennyire normális, hogy ezzel az autó sokkal inkább mondhatni táncol az úton. pl megvezeti az útegyenetlenség meg ilyesmi. A téli mondjuk új gumi volt a nyári meg már az utolsó szezonját kezdi meg olyan 3-4mm-es. 

gallo Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93745

195/60. Nincs különbség téli-nyári között. 

Előzmény: Balthazor Hellman (93744)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93744

Üdv!

Ford Focus mk I 1.8-as td kerékmérete mekkora? 195/55 r15? (a nyári azt hiszem ekkora, a téli az /60-as)

jóféle használt lehet érdekelne Bp, vagy Pécs környékén

gallo Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93743

Szerintem ez nem kicsit OFF, hiába halvány. Máshol kellene megvitatni.

Előzmény: [nexus] (93742)
[nexus] Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93742

Teljesen egyet értek.

--------------------------

Kicsit más téma, de tanulságos lehet ezért írom halványabban. Nem tudom járt-e már így valaki közületek? Barátom autója amely két és fél éves most, és egy Ford Focus. Vadi újan vette négy hónapos izgalommal telt várakozás után az egyik Ford kereskedésben/szervizben.

Tavaly októberben meghúzták az autója jobb oldalát, nem nagyon, de a jobb oldali első és hátsó ajtó fényezése sérült és ezért némi karosszéria munka és átfényezés kell neki. És itt jön képbe a biztosító. Nem akarnak fizetni mert szerintük az ajtók már voltak javítva/fényezve mert vastagabb rajtuk a festék réteg mint a gyári fényezés. Vélhetően a tréleren sérülhettek, amikor hozták a gyárból az autókat. Szerintünk. A Ford kereskedés ezt szépen suttyomban kijavította, átfényezte és sérülésmentesként adta el  újként az  autót. Nem jelezték ezt a hibát az autó tulajdonosának, aki 4 hónapot várt, hogy átvegye a megrendelt autóját. Hónapok óta megy a huza-vona, a szerviz nem ismeri el hogy javítva volt és tagadja, hogy szállítás közben megsérült az autó. Jegyzőkönyvet sem hajlandóak felvenni.  A biztosító meg azért nem fizet mert azok a karosszéria elemek (szerintük és a réteg vastagságmérő szerint is) már voltak javítva. Kétszer meg nem fizet rá, mondják ők.

Bocsi a kissé offos témáért.

Előzmény: Nick_X14XE (93741)
Nick_X14XE Creative Commons License 2016.03.20 0 1 93741

Az az egyik fele, hogy a vizsgán vagy közúti ellenőrzésen átcsúszik egy eltérő felni / gumi.

A nagyobb gond, ha baleset esetén az igazságügyi szakértő mutatja ki hogy műszakilag nem megfelelő autóval vettél részt a forgalomban és esetleg a biztosítód nem fizet.

Könnyen lehet tízmiliós károkat/orvosi számlákat okozni.

[nexus] Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93740

Az biztos, hogy elég nagy a káosz, legalább az ide vonatkozó a szabályok egy részének az értelmezésében, de magukban a szabályok szövegében is sok az ellentmondás.

Idén alig három hét leforgása alatt már kétszer belefutottam egy-egy közúti ellenőrzésbe (az elmúlt öt évben előtte egyszer sem!). A második éppen tegnap volt.  Ezekkel az új intelligencs traffipaxos izékkel mértek, de mindig szabályosan, betartva a sebességi határokat  autóztam így nem lehetett gond. Mindkét alkalommal, a szokásos módon elkérték a forgalmit, jogsit, személyit, a műbizonylat a fóliázásról meg ott volt a forgalmiban. Ki szoktam szállni ilyen ellenőrzésekkor az autóból, nem az ablakon beszélek kifelé a rend őreihez. Ezért sikerült látnom, hogy hogyan kérdeznek le az adatbázisból. A traffin nyomogattak valami érintő kapcsolókat, nagyon hasonlóan mint az okos telefonok kijelzőjén és  képernyőjén minden adatom megjelent. (lassan már az sem lesz titok előttük, hogy mikor élek szexuális életet...)

Az autóm ablakain nem sötétítős fólia van, csupán hővédő fólia ami nem sötétít, viszont remekül kívül tartja a nap melegét. Kb. 70%-os a hővisszaverő képessége. Épp csak enyhén csillog ha kicsit oldalról néz rá az ember az üvegekre. Avatatlan szemnek fel sem tűnik, hogy  fólia van az ablakokon. Hivatalos helyen lett fóliáztatva és eredeti, holografikus fémcsík is van a műbizonylaton.

Körbenézték az autót, megnézték a gumikat (téli van még az autón), a fóliákról kiállított műbizonylatot, és ez után még valami adatokat is lekérdeztek hozzá. Azt nem tudom miket. Majd visszaadták az irataimat, további jó utat kívántak és mehettem.

Egy valamiért viszont megérte az ellenőrzés, főleg a második alkalommal,  mert a második esetben két nagyon helyes és kimondottan szép rendőrnő volt az aki igazoltatott.

A főrendőr meg ott ült a Skodában.

Előzmény: Teo papa (93737)
kelly77 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93739

Pont ez jutott eszembe nekem is. Adott egy Focus Ghia, amit gyárilag 16-os alufelnivel adnak. De a téli gumim 15-ös lemez felni természetesen. Mivel januárban van műszaki vizsgája, nyilván nem alufelnivel viszem. Soha nem szóltak semmit. Ha lehetséges mindig én viszem műszakira az autóimat. Általában kpm-hez. 22 év alatt soha egy büdös szót nem szóltak a gumikra. Volt hogy egy defekt miatt elöl 195-ös, hátul 185-ös gumik voltak. Le se sz..ták.

Előzmény: Teo papa (93737)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93738

Hát ja

Van egy-két gumis ismerősöm, nem ritkán mondanak egész mást bizonyos dolgokban.

Egyikük mindig megtapogatta a gumikat és aszerint rakta fölt, ahogy korábban volt irányban. Megkérdeztem, hogy ez fontos? Aszondja több vélemény van, ő aszondja nem, de így csinálja mégis. Másik meg esküszik, hogy nem rakjuk föl "fordítva" mert baja lesz.

Ugyanez pepitában a "gombásos" javításra. Korábbi gumis rendszeresen megjavította a defektet leszerelés nélkül befúrós nyersgumis módszerrel. A mostani aszondja, hogy az totál inkompetencia, mert "gombázni" lehet, de úgy, hogy gumi le és belülről kifele dugni a gombát. A dolog szépséghibája, hogy céges autókról lévén szó, nem kevés a megtett km a korábbi módszerrel és soha nem volt semmi probléma vele. Most akkor kinek higyjen az ember? =:-O

Ja, .. és nem arról van szó, hogy szaladok hol ide, hol oda, hanem az idők folytán alakul időnként úgy, hogy vált az ember, de aszondom, hogy mindegyikkel elégedett voltam / vagyok, mégis másban hisznek.

Teo >

Előzmény: gallo (93736)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93737

Höhö

Aztán akkor mi van, ha eredetileg alufelnivel jön az autó, de mindjárt adnak hozzá "ajándékba" egy szett lemezes télikerekekt? =:-O

Persze a magyar szabályozás nem arról híres, hogy követi az időket :-)

Teo >

Előzmény: [nexus] (93733)
gallo Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93736

Tudom. De nem foglalkozom vele. Legfeljebb ellenkezőleg forog eztán. 

Előzmény: tomcat (93734)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93735

No

A lényeg az online adatbázis úgy látom :)

Amúgy érdekes. Tavaly vettem az autót Németországban. Ott át is írták a nevemre. A kinti brief-ben az van, hogy 205/50R17 (tuti, hogy ez nem lemezfelnin volt). Az autón fizikailag 205/55R16-os télikerék volt lemezfelnin (a csomagtartóban egy garnitúra 205/55R16 nyárikerék lemezfelnin). Így vitték szemlére és ez kapta a nevemre szóló brief-et. Aztán itthon simán feltettem a korábbi 205/55R16 gumikat alufelnin, honosításra már így mentem vele. Ez is sima ügy volt.

Szóval összességében értem én, hogy szigorúan, meg stb, de kicsit káoszosnak tűnik az egész

Teo >

Előzmény: Paco155 (93727)
tomcat Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93734

"amin nem tudom, hogyan voltak forgatva (ill. merre forogtak korábban) akkor meg így jártam"

A gumik eredeti forgásiránya gyakran megállapítható. A futófelület blokkjainak egyik éle kopottabb, ez ránézéssel, tapintással, simítással kideríthető: amelyik éle a blokknak a gördülés során hamarabb érintkezik az aszfalttal, az lekerekedik, az ebből a szempontból "hátsó" él pedig nem.

tomcat

Előzmény: gallo (93712)
[nexus] Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93733

Sziasztok!

Látom kisebb vitát indítottam a kérdésemmel.

Közben én is próbáltam tájékozódni a kérdésben. Hát nem egyszerű az eset, ha mondjuk a gyárból acélfelnivel jött ki az autó és a tulaj meg alufelnit tesz rá, még ha méretben meg is egyeznek és így viszi az autót az NKH állomásra időszakos műszaki vizsgára.

Szomszédom fia a rendőrségnél dolgozik, a közlekedési osztályon.

Megpróbálom összefoglalni, hogy miket mondott. Ez a hivatalos.

Két fontos dolog van:

Műszaki vizsgát igénylő átalakítások

Műszaki vizsgát nem igénylő átalakítások

Ez utóbbi amiről most beszélünk. Tehát ha utólag van feltéve az autóra alufelni az eredeti gyári acélfelni helyett.

Amennyiben alufelni van a gépkocsin és de vásárláskor  acélfelnivel lett kiadva eredetileg az autó, abban az esetben kérhetik a műbizonylatot és a forgalmiban is megnézhetik hogy be van-e jegyezve! Ezt a dokumentumot/műbizonylatot  pedig be kell mutatnunk egy közúti ellenőrzés alá vonás vagy egy műszaki vizsga során.

Viszont vannak amiket nem lehet bejegyezni a forgalmiba.

Ezt az alufelnis változtatást sem, vagy például az üvegek fóliázását sem, de mindkettő műbizonylat köteles átalakítás.

Mivel a forgalmiban nem bejegyezhető, ezért nem von maga után kötelező műszaki vizsgát sem. A jogszabályban a csavar ott van, hogy csak a hivatalos műbizonylattal ellátott átalakítások engedélyezettek a forgalomban. Mivel ehhez az alufelni/acélfelni cseréhez hivatalos műbizonylat szükséges ezért ezt, a jogszabály értelmében  be kellene jegyezni a forgalmiba. De mivel nem műszaki vizsgát igénylő átalakítás, ez miatt meg nem bejegezhető a forgalmiba. Nem tudom mennyire érthető, de ez megint a szokásos magyar értelmezhetetlen  jogszabályok egyike. 

Van egy online adatbázis amiből a rendőrség az igazoltatás során bármikor lekérheti az adott autó típushoz tartozó gyári  kerék és gumi méretet. 2001 óta minden autógyártó köteles betenni ezeket az adatokat ebbe az adatbázisba. A műszaki vizsgaállomáson is hozzáférhetnek ezekhez az adatokhoz.

kopiteki Creative Commons License 2016.03.20 0 0 93732

Bocs, jogos.

Előzmény: _MrB_ (93724)
SzaboZE Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93731

Sziasztok!

205/55 R16 gumigarniturát vennék nyáriban, continental előnyben, érdeklődnék ki mit ajánlana árral.

_ape Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93730

Üdv,

megkérdezném kinek mi a véleménye a fémszelep cseréről? A gumiszelepeket általában a külsőkkel együtt lehet/szokták/illik cserélni, ez már többször is át lett itt tárgyalva, de mi a helyzet a fémszelepekkel? Ha nem ereszt, nincs vele gond akkor "örök"? Most szereltetném a nyári felnikre a harmadik garnitúra külső szettet, így kb 8 évet használtam már a fémszelepeket. A külső esztétikaiakat leszámítva tényleg nincs hibájuk, feltételezem így nem lenne szükséges továbbra sem cserélni őket...

kékled Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93729

Sziasztok.

Eladó Felújított AMG alufelni garnitúra

8,5x18

5x112

et47

W140 gyári AMG felnije

ár 190e ft

Bp

kékled Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93728

Sziasztok.

Eladó felújított 3 részes alufelni garnitúra.

8x17

5x117

et35

ár 125e ft

Bp

Paco155 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93727

"akkor honnan a mákból tudom, hogy az szabályos lesz, vagy sem" 

Onnan hogy megkérdezed a gumisodat, megnézed az interneten, felhívod a márkaszervizt, stb...  Hiszen tudod, a törvény nem ismerete nem mentesít. Szóval a te érdeked, hogy vásárlás és felrakás előtt utánanézz.

"A vizsgabiztos, vagy az épp szigorú rendőr Németországban honnan a lekvárból fogja tudni, hogy ami az autón van, az rárakható-e?" 

Meg fogsz lepődni.  Ha gyanús neki akkor megnézi az online adatbázisban. :P

Előzmény: Teo papa (93722)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93726

Továbbra is az autóhoz a gyár által jóváhagyott felnikről és méretekről beszélsz. Ne terelj.

Egy nem jóváhagyott cuccal bukni fog a vizsgán vagy sem?

Előzmény: marci3_ (93721)
gallo Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93725

Te a gumiméretről írsz, Teo papa meg a felniméretet kérdi. Az sehol sincs egy autón feltűntetve, hogy mennyivel szélesebb felnit lehet rárakni, vagy ET számban mennyire eltérőt.

Előzmény: kopiteki (93723)
_MrB_ Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93724

Gumiméret. Felniméret nem jellemző. Kezelésiben már talán.

Előzmény: kopiteki (93723)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93723

A b oszlopon jelzik, hogy mi a helyes kerék méret. Ha ott nincs, akkor az ajtó szélén, esetleg a tank sapka alatt. De a kezelési kézikönyvben is benne van.

Előzmény: Teo papa (93722)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93722

No

Most akkor van még egy kérdésem. Én tök laikus vagyok. Annyi ismeretem van, hogy tudom, hogy autók jönnek kifelé a gyárból elég széles skálájú méretű felnikkel. Ha úgy gondolom, hogy veszek egy másik felnit az autómra, akkor honnan a mákból tudom, hogy az szabályos lesz, vagy sem? Mert az autómon nincs információ erről, az autó könyvében szintén, de hol a mákba van?

A vizsgabiztos, vagy az épp szigorú rendőr Németországban honnan a lekvárból fogja tudni, hogy ami az autón van, az rárakható-e?

Teo >

Előzmény: Paco155 (93720)
marci3_ Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93721

"Németeknél egyébként 100%-ban bukta (sőt, még egy rendőri ellenőrzésen is), kivéve ha bejegyezteted az új kerékméretet a forgalmiba - az ottani TÜV engedéllyel."

nem kell bejegyeztetni kismillió felni van már amit nem kell bejegyeztetni, hiába nem gyári, mert a gyár már berakja rögtön az adatbázisba, és kivül bele van öntve a szelep környékén a kba szám.

Előzmény: Paco155 (93720)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93720

"az összes gyárilag szerelt feltehető"

Ez volt az eredeti állításom nekem is. A másik pedig az, hogy ezektől eltérő mérettel bukni fog - kivéve ha engedélyeztetve van.  Vagy az ismereteid szerint bármivel átmehet a vizsgán? :P

Előzmény: marci3_ (93719)
marci3_ Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93719

nem kell már bejegyeztettni a forgalmiban benne van egy méret, és az elég, az összes gyárilag szerelt feltehető és utángyártottakkal meg lehet ET-ben kis eltérés is.

Előzmény: Paco155 (93717)
marci3_ Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93718

Ha minimum b6 passat, akkor az gyárilag jött 19" kerékkel is. De ez nem a kiskönyvben van. És nagyon sok alapban jött 17"-lal, ami 15"-lal volt gyárilag szerelve az az utolsó a b5.5 volt, azok mag már a legfiatalabb is 11 éves, szigorú helyen az nem a felni miatt fog bukni szerintem.

Előzmény: Teo papa (93714)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93717

Nem állítom, hogy mindig bukta, de láttam már ilyen esetet.   Abban pedig maximálisan igazad van, hogy a magyar vizsgarendszer olyan, hogy átmennek autók komolyabb problémával is.

Németeknél egyébként 100%-ban bukta (sőt, még egy rendőri ellenőrzésen is), kivéve ha bejegyezteted az új kerékméretet a forgalmiba - az ottani TÜV engedéllyel.

Előzmény: Teo papa (93714)
gallo Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93716

Kicserélhetjük a véleményünket.

Te elfogadod az enyémet, cserébe engem nem érdekel a tiéd :D

Előzmény: Teo papa (93715)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93715

Hmm ..

Értem én, csak kicsit olyan tanítós szemlélet ez és a fórum véleménycserére való inkább (legalábbis számomra).

Teo >

Előzmény: gallo (93707)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93714

No jó

Megnéztem a sajátom könyvét, ez van benne: 195/65R15, 205/55R16. Akkor most ez azt jelenti, hogy ha feltennék (eszembe sincs, csak fikció) 17-es váltóméretű kereket, akkor az műszakin bukta? =:-O ... mert akkor egy csomó embernek bukta lenne a műszakija, az tuti. Vagy nem az számít ami a kézikönyvben van, hanem más?

Ismerek olyat, aki Passaton sokkal nagyobb keréken járt és nemigen hiszem, hogy minden műszakin trükközött, hogy nehogy bukta legyen :o

Teo >

Előzmény: Paco155 (93706)
sulep Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93713

Igaziból 5 évesek a gumik tehát ez lenne az utolsó nyaruk, tehát olyan nagyon sok eltérés azért nincs a profilban csak minimális.

Előzmény: a Bloom (93711)
gallo Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93712

Amikor én rakom el a nyári kerekeimet, mindig megjelölöm és a forgásirányt betartva rakom vissza. Van hogy másik autó vagy másik szett kerül hozzám, amin nem tudom, hogyan voltak forgatva (ill. merre forogtak korábban) akkor meg így jártam. Még soha semmi gondom nem volt emiatt. Szóval szerintem nem kell túlparázni a forgásirány dolgot, már persze nem forgásirányos gumiról beszélve.

Előzmény: sulep (93710)
a Bloom Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93711

>  Ez mennyire lehet problémás, lehet egyáltalán ennél a guminál a hátsót előre tenni azonos oldalon

Ez nem gond.

> illetve az hogy csak az egyik oldalon tettem előre az mennyire okozhat bajt?

Ez már inkább. Cseréld meg a másik oldalon is, hogy egy tengelyen egyformán kopott gumik legyenek.

Előzmény: sulep (93710)
sulep Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93710

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy tavaly mikor vásároltam az autómat már fent volt a téligumi és kaptam hozzá 4db Bridgestone Potenza RE050A nyárigumit. Most mikor feltettem észrevettem, hogy kettőre is bal elsőt írt az előző tulaj. Ránézésre az egyik picit jobban volt kopva mint a másik. Gondolom amelyik jobban volt az lehetett az első a másik meg a hátsó. Na már most ezt én felcseréltem. Ekkor a másik oldali kerekek fent voltak már így hagytam azokat úgy. Ez mennyire lehet problémás, lehet egyáltalán ennél a guminál a hátsót előre tenni azonos oldalon illetve az hogy csak az egyik oldalon tettem előre az mennyire okozhat bajt?

a Bloom Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93709

Mind a kettő jó gumi. Válaszd azt, amelyiket jobb áron kapod.

Előzmény: net91 (93708)
net91 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93708

A vásárolandó abroncs kiválasztásához már eddig is sok segítséget kaptam Tőletek.

Végül két gumi maradt, amely közül szeretnék választani.

Gooyear Efficientgrip Perfomance és a Vredestein Sportrace5 (195/65/15)

Melyiket ajánljátok?

Köszönettel.

gallo Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93707

Akár így, akár úgy, azzal mindenesetre maximálisan egyetértek, hogy a kérdezőnek azt írjuk, ami a helyes és szabályos és nem azt, hogy próbáld meg, hátha átcsúszik. Pont azért, mert annyi "csodát" láttunk már itt, hogy ha csak egy delikvenst is a helyes irányba terelünk, már jót cselekedtünk :)

Előzmény: Teo papa (93705)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93706

Láttam, nem is egyszer. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy miután megnézte fejből tudja, hogy az gyári vagy sem. :P  Talán a leggyakoribb autóknál. Olyan viszont havernál előfordult, hogy belekötöttek a méretbe és be kellett bizonyítani, hogy gyári.  (régi XR2 fiesta....)

Előzmény: Teo papa (93705)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.19 0 0 93705

Hmm ..

Láttál te már olyan műszaki vizsgát, ahol nézegetik a gumi méretét?

Félre ne értsd, egyetértek azzal, hogy olyan gumit használjunk, ami elő van írva, de már pár műszakin voltam és soha nem láttam, hogy a gumikat nézte volna a biztos. Persze az is benne van, hogy ha szemre nincs eltérés, akkor mit nézegessen, márpedig nemigen van eltérés általában.

Teo >

Előzmény: Paco155 (93704)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93704

Olyan mérettel lehet vizsgára vinni amit a gyár az adott típushoz/motorváltozathoz felsorolt. Ha abban a listában nincs benne a szerelt méret akkor jó esély van rá, hogy megbukik. Pl van olyan autó amit a gyár 205/45ZR16, 205/50R15, és 195/55R14 méretekkel is forgalmazott, motorváltozattól függően.  Mindhárommal le fog vizsgázni, minden mással kétséges. Ha a szerelt kerék átmérője eltér akkor pedig szinte biztos.

Előzmény: [nexus] (93703)
[nexus] Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93703

Sziasztok!

Lehet, hogy jó nagy hüleséget kérdezek....

Gyárilag az adott autó 175/65/R14-es gumikkal és acélfelnivel  jött ki. Van olyan szabály a műszaki vizsgára, hogy csak a gyárilag szerelt méretű gumikkal/felnivel lehet műszakiztatni?

Konkrétan: - ha én ezt az autót   R14-es alufelnivel viszem műszakira, de a gumi méretek változatlanok akkor az szabályos? Vagy a másik változat, hogy R15-ös alufelnis gumikkal viszem műszakira?

Kovamixi Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93702

2016-os teszt itt: 

http://akciosgumiabroncs.hu/gumiinfo

Csak a Nexen miatt....

Előzmény: gallo (93697)
sulep Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93701

Szeretnék árajánlatot kérni nyárigumikra 205/55 R16 valamint 225/45 R17 méretben közepes illetve jobb minőségűekre (pl Vredestein, Hankook...) Előre is köszönöm.

R. Scherbotsky Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93700

Létezik kínai gyártású Nexen is, de a Koreában gyártottak sem különböznek lényegesen tőlük minőségben.

a Bloom Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93699

Eszkimó? Delfin? Hal - hal. :)

Előzmény: alázógyík (93698)
alázógyík Creative Commons License 2016.03.18 0 1 93698

"A Nexen a legpuruttyább kínai márkák egyike"

Ezért egy koreai kinyírna. :-))

Előzmény: R. Scherbotsky (93694)
gallo Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93697

Nyilvánvalóan nem a csúcs, de nem kínai és van még lejjebb is bőven.

Előzmény: a Bloom (93696)
a Bloom Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93696

A puruttya stimmel.

Előzmény: gallo (93695)
gallo Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93695

"A Nexen a legpuruttyább kínai márkák egyike"

he-he

Előzmény: R. Scherbotsky (93694)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93694

A Nexen a legpuruttyább kínai márkák egyike, szerintem itt senki sem fogja ajánlani. Ahol én néztem, ott a mostani kínálatból a Fulda EcoControl a legjobb ár/érték arányú, én magamnak azt vagy a Firestone Multihawkot venném, egyik se világrengető, de megbízható minőségűek, ami az alatt van, azzal szvsz. nem érdemes foglalkozni. És maradnék a 155/65R13 méretnél.

Előzmény: papzi57 (93692)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93693

Az ilyen hozzászólások ( tapasztalati ) sokkal többet érnek, mint a tavaszi/ őszi tesztek. Hosszú távon jön ki, hogy az adott gumi menyire jó vagy épp rossz.

Előzmény: stevie-13 (93663)
papzi57 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93692

Akkor a bőség zavarában (egyébként valóban sok gumi van 155/65*13 és 165/55*13 is) pont ezért tettem fel a kérdést: melyiket ajánlanátok.

A gyári gumi a Debica Passio volt: nagyon nem tetszett, szárazon is csúszott, nedvesen is csúszott, igaz, hogy alig kopott...

Nexen-ről mi a vélemény?

Paraméterek alapján jónak tűnik, (nem ebben a méretben ugyan) a tesztek az "ajánlott" kategóriába sorolják.

Rotalla, Taurus, Sebring, GT stb. semmit nem mondanak...

Előzmény: R. Scherbotsky (93684)
puru Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93691

Hétvégi akcióban 80.000Ft-ért vihető a szett! :)

Előzmény: puru (93587)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93690

Hát el tudom képzelni, hogy ez a valóság, mert az Excellence-nél rosszabb gumim még nem volt.

Nálam nagyon nem jött be 205/55R16-os méretben.

Úgy kóválygott az úton, hogy egyfolytában korrigálni kellett.

Tele volt a hócipőm vele.

Előzmény: net91 (93680)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93689

B+ gumimatrac :)))))

t.lantos Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93688

na ja :)

Előzmény: a Bloom (93687)
a Bloom Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93687

Az nem következtetés, hanem a kiindulópont. :)

Előzmény: t.lantos (93686)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93686

Nem azt, hogy a címke sz.rt se er?

Előzmény: a Bloom (93685)
a Bloom Creative Commons License 2016.03.18 0 0 93685

Ebből azt a következtetést vonom le, hogy az egyik gumi címkéjére más betűt írtak, mint a másikéra. Ennél többet nehéz.

Előzmény: t.lantos (93683)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93684

Hát valahogy úgy, hogy a Centókon meg különbözö japán kisautókon kívül pl. az Európában irdatlan volumenben eladott Daewoo Matiznak is ez az egyik gyári mérete, így semmiképpen nem okozhat gondot megfelelö minöségü és árazású gumit találni ebben a méretben.

Arról már nem is beszélve, hogy a 155/70R13 egyáltalán nem való a kis Fiatra...

Előzmény: gsis (93679)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93683

gumi 1: Traction B, nedves tapadasra B-t kap a címke szerint.

gumi 2: Traction A, nedves tapadasra C-t vagy D-t kap a címke szerint. Na?

Előzmény: a Bloom (93681)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93682
a Bloom Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93681

Vagy úgy, hogy a Kumho a világ legjobb gumija, vagy úgy, hogy szart se érnek a címkék. Döntsd el te.

Előzmény: net91 (93680)
net91 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93680
gsis Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93679

Stevie- Stevie !  Hirtelen rákerestem az általad " elérhetetlennek titulált " 155 / 65 R 13 méretű nyári gumira , és

négy online kereskedés is ajánl összesen 47 félét . Az egy darabos ajánlatokat nem is vettem figyelembe .

Akkor hogy is van ez ?

Előzmény: stevie-13 (93664)
net91 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93678

Köszönöm.

Előzmény: tyrestore2010.com (93660)
atiTDI Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93677

Motorkerékpár gumikat keresek az alábbi méretekben:

120/70 ZR 17

190/55 ZR 17

Bridge S20, Conti Sport Attack 2, Dunlop Q3

AFUTO Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93676

Zaj tekintetében melyik jobb, Hankook vagy Vredestein (a 2 említett típus of course)?

t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93675

Dobok mailt.

Előzmény: MortalWombat (93674)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93674

195/60R15-ös Hankook W442-es (SAAB OG9-3-asról).

A gumik 2012-es beszerzésűek és DOT számúak, a minták kb. 6 mm-esek.

Gyári SAAB acélfelnin vannak, amelyek nem nagyon szépek, ezért nem árképző tényezők.

A felnik/gumik Kecskeméten vannak. 

Előzmény: t.lantos (93671)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93673

Nem tilos, tehat elvileg nem.

nyilvan nem fog egyforman viselkedni, mint ahogy egy vadi uj es egy kopott sem.

Foleg, ha pirelli, akinek sikerult állítólag tok elteru gumit arulni ugyanazon a neven.

Előzmény: SLX-350 (93672)
SLX-350 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93672

Egy (lúzer) kérdés:

Okozhat gondot ha az első és a hátsó tengelyen azonos méretű de eltérő gyártmányú gumik vannak? Nézegettem a nyári garnitúrát, úgy tűnik hogy a két első cserés. Ha nem ragaszkodnék a megmaradó két gumi gyártójához (Pirelli P7) akkor nyilván nagyobb szabadságfokkal keresgélhetnék.

t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93671

Marka, dot, mm, hely?

Előzmény: MortalWombat (93670)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93670

Gondolom, nyári gumiról van szó.

Mert nekem téliben van egy használt garnitúrám eladó.

Előzmény: npeti71 (93669)
npeti71 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93669

Szia!

195/60R15 méretű gumi beszerzésében kérném a segítséged, akár jó használt is szóba jöhet.

Fontos hogy strapabíró gumi legyen a kátyúk miatt és jó száraz/vízes tapadása legyen.

Nem vagyok márkafüggő, inkább a használati tapasztalatok alapján döntenék.

köszönettel

Előzmény: tyrestore2010.com (93652)
DSz_ Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93668

Sziasztok!

1 db 185/55R15 82V DUNLOP SP SPORT 230 lenne esetleg valakinél elfekvőben? Jó lenne keveset használt darab is.  :)

t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93667

Ertem, hogy minem vannak a sokadmarkak, de a kinaiak azert olcsobbak szoktak lenni ezeknel. Itt meg nem ezt latom. Es egy kinainal biztosan jobb.

Bar a fene tudja, engem a Maxxis pl. nagyon megvett, baromi jól viselkedett vizes uton. Igaz, az taiwani :)

Kerdes, mennyire. Mert ha nagyon szar, akkor kivarjuk a rendes tavaszt, es majd osszel veszunk ra valamit.

Előzmény: stevie-13 (93662)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93666

klasszikus Suzuki Swift 155/70R13 mérete is befér a Sei kerékjárataiba

Pont erre gondoltam, hogy 165/65 -hoz nagyon kozel van a 155/70, es ha mar ugyis 155/65 a masik meret, jo lehet.

Előzmény: stevie-13 (93664)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93665

Hurra, a passaton pont eco5 van. Es valami onjavito ize van belekenve állítólag.

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93664

Mindezt nem aranyárban (mégis csak egy budget kategóriájú autóról van szó), 155/65x13 vagy 165/95x13 méretben.

Várom a jó ajánlatokat, javaslatokat.

Elmondom neked őszintén, mi a nagy helyzet: a 155/65R13 gyakorlatilag egyedül a réges-régi Seicento mérete. Nincs nagyon válogatási lehetőséged. Eleve nem minden gyár gyártja, de a betárolásnál is ki szokott maradni. Azaz nincs raktáron senkinél. Ne az öregedéssel meg a vizes tapadással foglalkozz: örülj, ha egyáltalán valahol találsz négy egyforma, nem túltárolt példányt. Közép-Európa messze legnagyobb raktárában (AKH) jelenleg 4 szett ilyen méretű gumi van, 2 szett Kormoran, 2 szett Fulda.

Nem tőlem hallottad, esetleg valami madár csiripelhette, hogy a klasszikus Suzuki Swift 155/70R13 mérete is befér a Sei kerékjárataiba, és akkor máris lehet raktárkészletet találni, és az árak is olyan 20 százalékkal alacsonyabbak....

Előzmény: papzi57 (93654)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93663

A "Dunlop Bluresponse     91H         14700Ft/db"  lehet, hogy érdekelne.

Nem nyert. Rettenetesen kopik. Ez csak azért nem baj, mert közben rettenetesen defektérzékeny is, így esélyes, hogy előbb hasad szét, mint ahogy elkopna.

Ugyanolyan borzasztó tévedés, mint a Conti EcoContact 5 - ezek a könnyű gumik az alacsony rugózatlan tömeg miatt szuperálnak a teszteken, de a hártyavékony oldalfal nem a mindennapos városi közlekedésre van kitalálva (kátyúk, padkák, macskakő).

A Brigi T001 akkor is jobb vétel, ha az idei teszten nem remekelt.

Érdemes lehet bízni a K125 Hankookban is: az elődje (K115) mindig is egy titkos tipp volt ilyen O1-szerű autókra, ez pedig nagyot ugrott előre.

Előzmény: net91 (93657)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93662

De azert felmerul a masik kerdes, hogy a Riken hogy a fenebe van 20e alatt.

A Riken a Misi nyolcadmárkája. Azért van a pályán, amiért gyalogok is vannak a sakkjátékban. A Riken puszta jelenléte távol tartja a kínai márkákat a Misi saját piacaitól. Nem, nem a Riken fogja hozni csoportszinten a nyereséget a Misinek, nem ő a királynő, vagy a futó, vagy a bástya, csak egy egyszerű, feláldozható, mégis hasznos gyalog.

Pont azt tudja, amit a kínaiak, annyiba is kerül, de a kereskedő, aki érzi a nyomást, hogy szuper olcsó gumit is kell tartania, nem a kínai izéket forgalmazó céggel köt új szerződést, hanem a Misivel már amúgy is létező szerződését terjeszti ki egy másik, a családon belüli márkára.

Röviden: nincs fejlesztési költség, csak anyagköltség, a logisztika olcsó a konszern többi márkája miatt, így egy olyan szegmensben is jelen van az anyacég, ahol különben semmi keresnivalója nem lenne. Piaci részesedés, piaci pozíció konszern szinten, eladott volumen, viszonteladói elégedettség - ezek a kulcsszavak, nem a profit.

Előzmény: t.lantos (93646)
Mewo Creative Commons License 2016.03.17 0 0 93661

Sziasztok, van egy szett 245/40 18-as Good Year Eagle F1 Asymetric gumim, amit eladnék.A gumik 7 mm fölött vannak, összesen 1500 km van bennük.Dot:0214

Ha érdekes, akkor az itt megadott e-mailen elértek.

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93660

Szia,

Az email címem  : info@tyre4you.com

net91 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93659

Köszönöm a választ.

Előzmény: gsis (93658)
gsis Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93658

Helyes a döntés !  Javasolt sorrend :  Dunlop -- Vredestein-- Hankook --Falken Sincera SN 832 Ecorun . Szia !

net91 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93657

Szia,

A "Dunlop Bluresponse     91H         14700Ft/db"  lehet, hogy érdekelne.

Sajnos privátot nem tudok írni, mert nem adja meg a címed az oldal.

Érdekelne az átvételi hely vagy szállítás, illetve a DOT szám. Privátba ha elküldöd megköszönöm.

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93656

Persze ,nemsokára küldöm

Előzmény: kopiteki (93653)
liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93655

Meg kell,  hogy kövesselek, mert fogalomzavarban voltam a kocsival kapcsolatban. Azt hittem, hogy ez egy Ducato féle bodegás furgon. Elnéztem, sorry.

Előzmény: Törölt nick (93643)
papzi57 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93654

Fiat Seicento (Jubileum 60) könnyűfém felnire keresek nyári gumit.

Mivel igen kevés km-t (évi 5-6 ezer km) megy, azt is 98%-ban városban, ezért olyan alternatívát keresek, ami:

- nem öregszik annyira mint az átlag - több év múlva is megtartja a tulajdonságait

- esetleg jobban kopik, cserébe igen biztonságos mind szárazon, mind nedvesen

Mindezt nem aranyárban (mégis csak egy budget kategóriájú autóról van szó), 155/65x13 vagy 165/95x13 méretben.

Várom a jó ajánlatokat, javaslatokat.

kopiteki Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93653

Laci, nekem is írsz árakat?

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93652

Szia,

195/65 15

Kumho KH27              91H            8500Ft/db  (DEMO)

Hankook K125            91H          12800Ft/db

Hankook K425            91H          12800Ft/db

Vredestein Sportrac 5  91H          13400Ft/db

Bridgestone T001        91H          14100Ft/db

Dunlop Bluresponse     91H         14700Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: net91 (93649)
net91 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93651

A tapadás a fontos.

Kopás nem számít, keveset fut a kocsi (15 ezer)

Zaj szintén nem számít, mivel 90%-ban városban használom és nem autópályán.

Előzmény: gsis (93650)
gsis Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93650

Néhány , a gumival kapcsolatos elvárást adhatnál :  nedves - száraz tapadás , kopás , zaj, stb...

Előzmény: net91 (93649)
net91 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93649

Sziasztok,

Nyári gumit szeretnék venni 195/65/15 méretben.

Első körben ezekkel találkoztam:

Kumho KH27

Falken ZE914

Hankook Ventus Prime 3

Vredestein Sportrac 5

Igazán egyiket sem ismerem, sőt a többi abroncsot sem nagyon.

Árban nincs nagy eltérés. Melyiket ajánljátok? Tudnátok egy sorrendet felállítani vagy mást ajánlani? Egy Bp-en használt O1-re lesz.

t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93648

2014 juliusi (vagy augusztusi, mar most elfelejtettem :) nekem nem szamit annyira öregnek, hogy elvetendo legyen.

Előzmény: stevie-13 (93566)
krem Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93647

Sziasztok!

Schmidt TH line felnit keresek, 4 db, R16, 5x100-as, akár felújításra szoruló is érdekel.

Az is érdekel, ha valaki vállalja, hogy külföldről szerzi be.

Köszi

20-3985313

t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93646

A 16"-ra gondoltam en is, mert az alapmerete 16", de akkor meg felni is kell, aztán ugyanott vagyunk.

De azert felmerul a masik kerdes, hogy a Riken hogy a fenebe van 20e alatt.

Előzmény: stevie-13 (93642)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93645

Latom, megfogtad a lenyeget.

Mondjuk VW Tx caravell vs transporter.

Tokugyanaz, csak az egyikben ulesek vannak, a masik meg tiszta rakter hatul. Es ezek raadasul meg csinaltek felemas verziót is :)

Előzmény: liili (93637)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93644

Önsúly: 1330kg.

Összsúly: 2180kg.

Szerinted 2 raklap tégla 850kg mínusz az utasok?

Elolvastad az első hozzászólásom?

Előzmény: liili (93641)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93643

Egy szónak is 100 a vége, Ha egy autó tud menni pl. 250-el akkor olyan gumit is kell venni rá, még ha soha nem fog annyival menni a sofőr.

Egyébként  ezzel az erővel az X6-M5-Q7 és társai járhatnának Kormorán-Matador-Lingcshien gumival is.

De miért is gyártanak olyan gumit ami 130km. felett is használható...?

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93642

Ez valami extrem meret, vagy csak szimplan nagyon tel vege van, vagy mifene?

Mind a kettő. Ritka méret is, meg szezon vége is van.

eg kéne nézni, a gyár milyen váltóméreteket enged. Bár télre nem túl értelmes szélesebb gumit venni, de a 225/50R17 váltóméret, és tipikusan olcsóbb. (De még egyszer: csak akkor, ha a gyár engedi.)

A B-terv a 16-os felni a rá való gumival. A 215/60R16-ban egy Hankook téligumi kijön 25-26 körül.

Előzmény: t.lantos (93634)
liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93641

Arra gondolok, hogy mivel ezek a furgonok áruszállítók, ezért ha bennevan mondjuk 2 raklap tégla, vagy plafonig van rakva zöldséggel, stb, akkor ki lehet próbálni egy hirtelen fékezést, irányváltást, körforgalmat, stb. Erre gondoltam. Még üresen sem fekszi az utat "rendesen" a felépítmény miatt.  Jobb az óvatosság.

Előzmény: Törölt nick (93639)
liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93640

Te nagyobb penge vagy mint én, úgyhogy javasoljál akkor  egy olyan gumit neki , ami 180-nál is biztonságos, és akár 2000km-t is ki fog bírni egyhuzamban.

Előzmény: gallo (93638)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93639

Na a furgonon lovagolj. Ha nem lenne biztonságos akkor lekorlátozták volna, vagy nem adta volna ki a gyár 1.9-es motorral. Az egyel újabb már 2.0-es, megjegyzem futómű fékek nem változtak. Mitől nem lenne biztonságos?

Mérete miatt? Nincs rajta fék?

Nálam furgon a Ducato, Tranzit, és társai.

Bár már ezek is már sokkal biztonságosabb, és stabilabb mint egy 90-es évekbeli átlag autó.

gallo Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93638

"de egy furgon 130-140- felett nem biztonságos."

LOL. A mérnökök meg tökhülyék, amiért nem korlátozzák le a végsebességét.

liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93637

Az meg főleg nyerő 9 személlyel! Annyival megy amennyivel akar, meg Te is, de egy furgon 130-140- felett nem biztonságos. Mindenki úgy megy ahogy akar.

Előzmény: t.lantos (93636)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93636

Es ha 9 szemelyre van vizsgáztatva, akkor mar lehet?

Nem mindegy neked, mennyivel megy? Ra ugyanúgy (nem) vonatkozik korlatozas, mivel 3.5t alatti.

Előzmény: liili (93635)
liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93635

Értem én amit mondasz, és igaz is. Persze, hogy normális gumi kell rá. Viszont nem biztos, hogy egy furgonnal,kell menni 160-180-al. Itt van a gond.  A német sem megy annyival, meg senki sem. Lehet, hogy ekkora sebességet egyik gumi sem bír, még a C -s sem. Csehben is mennek furgonok sokkal hitványabb gumikkal. Nem látom gyakran szerelgetni őket. Ha eldurran a gumi, az sok dologtól függhet. Nem biztos, hogy épp a minőség a ludas.

Előzmény: Törölt nick (93631)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93634

Uj Passat 215/55R17-el erkezett.

Teligumi igy hirtelen nem is volt ra, úgyhogy igy nem is lett megkockaztatva az osztrak tura ezzel.

Gondoltam, megnezem az arakat, es csak kamillazok. Riken 20e alatt is van (olcsobb, mint a kinaiak), ugyanakkor egy Hankook mar 35e-tol indul, egy kicsit is markasabb meg boven 40e folott.

Ez valami extrem meret, vagy csak szimplan nagyon tel vege van, vagy mifene?

t.lantos Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93633

Osztom.
A sajat autojanak a hasznalati modjat mindenki sajat maga ismeri a legjobban.
Nalunk pont forditva van. Azert vettunk hosszu/magas connectet, mert kell a kobmeter. Ehhez mar XL-es gumi kell hivatalosan, mig a roved/alacsony verziohoz jo a sima is.
A legdurvabb terheles, amit soforrel egyutt kap, maximum 400kg, es nem visszuk nemetorszagba :) Na erre tok folosleges az XL-es gumi.

Előzmény: Törölt nick (93631)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93632

Szia Laci! 

Kültem mailt a @-odra!  :o)

kopiteki

Előzmény: tyrestore2010.com (93548)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93631

Kösz a tanácsot. Németországról ugye nem beszélünk?

Ezzel az erővel egy Porsche-ra elég egy N-es gumi, ami szerinted így is túl van biztosítva.

Azért ez nem jó ötlet, képzeld el ha kölcsönadod az autót, és szétdurran a gumi.

Személyi sérülés esetén mehetsz a sitt-re, Te mint üzembentartó.

Pontosan ezen okból sem választom azt amit a gumisok mondanak "jó rá a sima gumi is, nem kell a C-s."

Előzmény: liili (93630)
liili Creative Commons License 2016.03.16 0 0 93630

Ha lassabban mész nem 140-160-al akkor mindegyik bírni fogja. Egyre több helyen teszik ki a kamerát, a Csehek is, meg a Szlovákok is. Ők sem mennek 120-130 felett.

Előzmény: Törölt nick (93628)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93629

Szia,

185/75 14C

Kumho 857                 16800Ft/db

Hankook RA18             17000Ft/db

Continental Vanco 2     20000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: Törölt nick (93611)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93628

Függetlenül attól hogy milyen az autópálya, én olyan gumik keresek ami bírja a gyűrődést.

Ebben kértem tanácsot.

Tomtom84 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93627

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy Mazda gyári alufelnit csak forgó alátétes csavarral ajánlott felrakni vagy jó a sima kúpos felni csavar is?

A válaszokat előre is köszi!

kiss_atti Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93626

Nagyjából

hetente-kéthetente megyek el rajta Drezdáig (és vissza), a múlt csütörtökön már 3*7-9 km-en volt lezárva, ami - alapul véve a tavalyi állapotokat - fel fog menni 6*7-10 km-re, amit viszont őszig meg is fognak csinálni. Az igazán rossz szakasz már így is jelentősen, mintegy 60-70 km-re csökkent.

Előzmény: liili (93625)
liili Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93625

Ismerem az utat. Már nagyrésze meg van javítva.

Előzmény: Törölt nick (93624)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93624

Nem. Arról van szó hogy a Cseh autópálya Brno és Prága között katasztrófa. Helyesebben, általában a külső sáv totál szar, nem lehet rajta közlekedni. A belsőben lehet de akkor tartani kell 140-160-at hogy ne kényszerülj ki a külső sávba.

A belső sáv a régi M7 re emlékeztet, amikor még betonelemekről volt. A külső ugyan így de elemenként 5 centi szintkülönbséggel egymástól, itt már 100 is nagyon sok.

Gondolj bele egy 160-ra képes gumi amit 140-160 között kell hajtani, és folyamatosan üti az út. Nem csodálkozom ha szétrobban. Személyautóban ezt azért nem nagyon lehet észrevenni hiszen ott általában magasabb a sebességindex, és puhább az oldalfal is.

Persze a kamionosok szívnak rendesen, mert csak a külső sávban mehetnek, van is rengeteg lerobbant gumi az út mellett.

Előzmény: liili (93623)
liili Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93623

Nem azt akarod mondani, hogy olyan szar a Cseh pálya, hogy oda vissza nem bírja ki a gumigarnitúra ??

Előzmény: Törölt nick (93613)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93622

Szia,

195/65 15

Kumho KH27              91H            8500Ft/db  (DEMO)

Hankook K125            91H          12800Ft/db

Hankook K425            91H          12800Ft/db

Vredestein Sportrac 5  91H          13400Ft/db

Bridgestone T001        91H          14100Ft/db

Dunlop Bluresponse     91H         14700Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: bexzy (93619)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93621

Nekem meg falken és dunlop is volt, mindkettő jó volt, a hankook gyengènek tünt oldalfalilag. Nyeklett nyaklott.

kiss_atti Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93620

Az első kettőt

most is használom - nyilván két különböző autón -, a harmadikat használtam ( gyorsabban kopott, mint az első kettő), a többit nem ismerem ( Nokian-ban télim van).

A tapasztalataim alapján egyértelműen a Hankook-ot javaslom.

bexzy Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93619

Sziasztok!

Megane 2-re vennék új nyári gumit.

Az alábbi gumikat néztem, nem tudunk dönteni.

Hankook Kinergy Eco K425

Falken Ziex ZE 914

Dunlop Sp Fastresponse

Nokian iLine

Kumho Ecowing Es01 KH27

195/65 R15 méretről van szó.

Évente kb 10-12 ezer menne beléjük, városi és országúti használat mellet.

Előre is köszönöm a segítséget!

jones61 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93618

Köszönöm a segítségeteket!

Előzmény: stevie-13 (93604)
gsis Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93617

... ez iszonyúan nem szempont ...   látod, hogy az . Különbözőek vagyunk , más - más értékítélettel .

Előzmény: stevie-13 (93615)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 93616

Miért pont Continental?

A téli gumim Michelin Agilis 51 volt, 4 böl 2 úgy eldurrant, gumis még ilyet nem látott.

Pedig 190-ig bírnia kellene, csak a hosszú szar utat nem szereti.

Előzmény: stevie-13 (93615)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 93615

Toyo bír egyedül 180-at. Fulda 170, Continental csak 160-at.

Ez iszonyúan nem szempont.

Válaszd a Contit.

Ennyike :-)

Előzmény: Törölt nick (93613)
paddyjoe Creative Commons License 2016.03.14 0 0 93614
11-es gyártású GY UG8 van hátul a kocsin. A futófelület néhány helyen 1-2mm vastagon "hámlik". Gondolom a gumit nem csak telet látott. Errefelé ugyan a telek enyhébbek, nyarak hüvösebbek, de a lágy keveréknek a 15-20 fok is be tud tenni?
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.14 0 0 93613

Toyo bír egyedül 180-at.

Fulda 170, Continental csak 160-at.

Kumhoban nem nagyon van bizodalmam.

Olyan gumi kell ami kibír egy nap akár 2000km.-ert is, extra szar úton.

Ha valaki járt mostanában Berlin felé tudja hogy milyen a Cseh autópálya szakasz.

Előzmény: stevie-13 (93612)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 93612

Kinéztem:

Toyo H08

Fulda Conveo

Continental Vanco

Kumho 857

Nagyából ez lenne a preferált sorrend.

Nagyon érdekelne, miért éppen ez a sorrend alakult ki a fejedben.

Előzmény: Törölt nick (93611)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.14 0 0 93611

Sziasztok!

Vásárolni szeretnék 185/75 R14C kis teher gumit.

Kinéztem:

Toyo H08

Fulda Conveo

Continental Vanco

Kumho 857

Nagyából ez lenne a preferált sorrend.

Az autó Fiat Doblo 1.9JTD MAXI N1 kategória, 180-at simán tudja, sújt nem szállítok.

Sokat járok nyugatra, így a C kell.

A felsorolásból melyik lehet jó választás, ill olcsó beszerzési forrás?

saválló Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93610

Az u.n. "gombás" javítás alkalmazása szakember által miért ne lehetne tartós megoldás?

A 2-3  hetes gumiabroncsomba anno kaptam egy nagy darab hegyes vasdarabot, a fent említett módon lett javítva, azóta a gumi megtett 40 ezer km-t, és még mindig semmi baja a javítás miatt.

Előzmény: C20NE (93609)
C20NE Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93609

Sziasztok!

Egy téli gumiba beleállt egy csavar, eléggé a futófelület szélébe de még éppen 2 borda közé. Ezen a részen alkalmazható tartós javítás? A gumis szerint ide nem tud javítófoltot tenni mert úgyis elválik és nemes egyszerűséggel javítószál betunkolásával javította. Engedni nem enged csak furcsállom, hogy ezt a módszert tartós javításhoz használják amikor a tapaszt nem tudja/akarja használni.

benchmade Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93608

Yokohama geolandar g012 gumit keresek jó áron 195/80r 15 méretben.

-peter Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93607

email címem publikus, vagy telefonon   70 / 626 ötven 34

Előzmény: -peter (93606)
-peter Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93606

Eladó 4 db Michelin Energy Saver nyári gumi 195/65R15 méret, DOT 1012 6,0mm - 6,2 mm profilmélységgel.

Irányár: 36.000 Ft

Paco155 Creative Commons License 2016.03.13 -1 0 93605

"A Misi komfortguminak indult, azaz a tapadás és az élettartam közötti értelmes kompromisszum."

A Misi komfortguminak indult, azaz a tapadás és az élettartam közötti értelmes kompromisszum.

Kinek mi az értelmes.

Előzmény: stevie-13 (93604)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93604

a kérdésem az lett volna,hogy a három tipus közül melyik szerintetek a legjobb tulajdonságokkal bíró gumi.

A Brigi és a Misi kifutó típusok, az utódaik évek óta a piacon vannak (S001 illetve Primacy 3 néven), legalábbis a nem-defekttűrő változatokban.

A Brigi és a Hankook sportguminak vannak tervezve, kettejük közül a Brigi a sportosabb. A különbség az árral arányos. A sportgumi kategória jó tapadást, jó kanyartulajdonságokat, de némileg rövid futásteljesítményt jelent.

A Misi komfortguminak indult, azaz a tapadás és az élettartam közötti értelmes kompromisszum. Ismert hátránya viszont a HP-nek a gumikeverék gyors öregedése, 3-4 éves korára kirepedezhet az oldalfal és a futófelület találkozásánál.

Előzmény: jones61 (93603)
jones61 Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93603

Köszönöm az észrevételeket,tanácsokat a kérdésem az lett volna,hogy a három tipus közül melyik szerintetek a legjobb tulajdonságokkal bíró gumi.

vasijazzes Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93602

Sziasztok!

CONTINENTAL PREMIUMCONTACT 2 NYÁRIGUMI 185/60 R14 82H 4 darab eladó!

Eladó 4 db Continental Premiumcontact 2 nyárigumi 185/60 R14 82H méretben.A gumikon van 5 mm profilmélység és mind a 4 db 0411 DOT számmal rendelkezik. Irányár:5000 Ft/db!Vas megye Bük(Bükfürdő) vagy Budapesten is átvehető Szabó Csabánál minden nap 16:00 órától! Elérhetősége:06306288481

vasijazzes

Nick_X14XE Creative Commons License 2016.03.13 0 0 93601

1. Nem feltétel a nyomásjeladó, az ESP-s kerékfordulatkülönbséget számoló TPMS is megfelelő. Sok ilyen autó van, az említett típuson is széria úgy tudom.

2. Használatfüggő, ha jó utakon sokat pályázik vki, nem sok hátrányát fogja tapasztalni. Adott méretben pl. a Hankooknál kerekenként 2kg és 6 ezer Ft különbség van. Egy-egy felnitipus között sokkal nagyobb súlykülönbség is lehet.

Mindamellett én is az elmúlt szezonban váltottam defekttűrőről sima télire. Főleg tapadásban tapasztaltam hatalmas különbséget (nagyon öreg volt már a régi), komfortban is biztos van valamennyi javulás, nehéz objektíven megítélni. Kiváncsi leszek hogy érzem majd, ha visszakerül a nyári RFT.

Előzmény: stevie-13 (93600)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93600

ezért gondolkozok defekmentes abroncsban

1) "defektmentes" abroncsot csak akkor szabad használni, ha van légnyomás jeladó a keréken.

2) ...de még akkor is felejtős. Nem írom le még egyszer.

Előzmény: jones61 (93598)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.12 0 1 93599

Na Ő látott már mindent....:-)))

Előzmény: stevie-13 (93596)
jones61 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93598

Nincs pótkerék hely az autóban mert ngt  tavaly kaptam egy defektet  170 km/ órás sebességnél egyből félreálltam de a gumim tönkrement 100 méter után  sokat járok autópályán és vettem kukac javitót ,amit saját magam megoldok, mármint a javítását a guminak,gumifújó kompresszor gyárilag van a kocsihoz ezért gondolkozok defekmentes abroncsban

Előzmény: stevie-13 (93597)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.12 0 1 93597

Defekttűrő gumit keresek

A "defekttűrő" gumik egy szinte elhanyagolható előnyéért (bizonyos fajta nyomásvesztések esetén elgurulhatsz az első gumisig, aztán kuka) egy sor hátrányt szenvedsz el, nevezetesen a nagyobb rugózatlan tömeg és a merev oldalfal összes hátrányát, lásd sprőd rugózás, rosszabb menettulajdonságok, és persze az érezhetően magasabb vételár....

Szerintem vegyél "normál" gumit, az árkülönbségbe meg belefér egy trélerezés, ha mégis defektet kapnál menet közben.

Előzmény: jones61 (93595)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.12 0 1 93596

"és ha járdára parkolsz, azt ne ötvennel tedd" :-)   Te már láttál olyat?:-))

Én már mindent láttam.

Mindent is.

:-)

Előzmény: Sz.G.E270CDI (93590)
jones61 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93595

Szép estét mindenkinek!

Defekttűrő gumit keresek E 211 Mercedesre 245/45R17 ebben kérném a segítségeteket!

Amit kinéztem:melyik gumit érdemes megvenni ?

245/45R17 Y RE050A RFT AO Bridgestone Nyári gumi 245/45R17 W Primacy HP ZP

245/45R17 W K117B Ventus S1 Evo2 XRP Hankook Nyári gum

ficere50 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93594

Eladóvá vált, miután csak hazautazáshoz használtuk Barcelona-ból, 4 db Goodride SW 608 Snowmaster, téli, 225/45 R17 94V, DOT: 3115 gumiabroncs.
Itthon vártak a meglévők, ezért eladnánk.
Futásteljesítmény 1800 km. (Egyszeri út.)
Irányár: 12e Ft/db
Üzenet privátban, ha lehet.
Köszi!

Kovamixi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93593

Like... ;-) 

Előzmény: rvf400 (93592)
rvf400 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93592
Előzmény: Kovamixi (93579)
puru Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93591

Szia!

Köszi a segítséget, akkor majd augusztus végén elkezdek keresgélni, anyagilag is jobb az nekem.

Üdv.

Előzmény: stevie-13 (93588)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93590

"és ha járdára parkolsz, azt ne ötvennel tedd" :-)   Te már láttál olyat?:-))

Előzmény: stevie-13 (93586)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93589

Fog változni, nagyon fekszik majd a 165-ös gumi!:-)         Csak vicc volt, mehetsz vele nyugodtan.

Előzmény: Tishzje (93585)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93588

205/55/17 téligumit keresek, ha esetleg van valakinek beragadt tuti ajánlata :)

Ez már rég nem így működik.

A kereskedelem technikája sokat változott az elmúlt 5-10 évben, a gumikereskedelemé meg pláne.

Kiskereskedőknél már nem ragad bent gumi, mert eleve nincs is saját raktárkészletük, ma mindenki a nagy raktárak polcairól rendel. (Ha valakinek van is esetleg saját cucca, az kizárólag a leginkább futó méretekre terjed ki, a keresett méret meg éppen nem az.)

A nagy raktárak viszont mindenféle trükkös kereskedelmi módszerrel megoldják (keress rá a topik keresővel a yield management kifejezésre, korábban már írtam róla), hogy a szezon végére ne nagyon maradjon gumi a raktárukban. Ami ilyenkor mégis marad, az a resztli, a rosszul eladható gumi, amit nem is nagyon érdemes megvenni. Viszont éppen a YM miatt ezeknek ilyenkor felfelé kúszik az ára.

Mostanában gumit az előszezonban érdemes venni ("előrendelési időszak"). Télit augusztus közepe és szeptember közepe között, nyárit február közepe és március közepe között.

Előzmény: puru (93575)
puru Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93587

Sziasztok!

Eladnám Renault GS III kocsimról az alábbi télikerékszettet, csavarokkal, kerékőrrel:

4db Dezent 16" 5x114.3 ET47 alufelni, központosítógyűrűkkel, 16db gyári Renault csavarral

4db Good Year Eagle Ultra Grip GW3 téligumi, 7mm profilmélységgel, hibátlan, javítatlan állapotban.

1 szett McGard kerékőr

Ára: 100.000Ft

Érdeklődni a 0 6 3 0 7 3 0 4 6 4 5  számon lehet.

Csere (beszámítás) kizárólag vadonatúj 205/55/17 téligumira érdekel, természetesen értékegyeztetéssel.

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93586

Köszönöm a válaszodat, a menettulajdonságok ha változnak, akkor miben?

Nem változnak a menettulajdonságok.

Biztosan nem fog lefordulni az abroncs a felniről, ellenben egy picit érzékenyebb lehet az abroncs a mechanikai behatásokra (magyarul kerüld ki a kátyúkat, és ha járdára parkolsz, azt ne ötvennel tedd).

Előzmény: Tishzje (93585)
Tishzje Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93585

Köszönöm a válaszodat, a menettulajdonságok ha változnak, akkor miben?

Előzmény: Sz.G.E270CDI (93584)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93584

Rá tudod, épp hogy....:-)    "Kicsit" szétfeszíti a gumit.

Előzmény: Tishzje (93583)
Tishzje Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93583

Van nekem egy Skoda Fabia-m, a nyári gumim pedig 165/70 R14 méretű. A lemezfelni amin ezek a gumik vannak, azok pedig 5x100 5Jx14H2 ET 35. Szeretném a lemez felnit lecserélni alura, úgy hogy megtartom a 165/70 R14-es gumikat, amit az újra kívánok felszerelni. Az alufelni amit vennék, 5x100 6Jx14H2 ET 36. Az lenne a kérdésem, hogy az itt leírt alufelnire rá tudom-e tenni a meglévő nyári gumi abroncsomat.

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93582

Hankook K425                   24600Ft/db

Uniroyal Rainexpert 3         24600Ft/db

üdv

Laci

Előzmény: Kovamixi (93580)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93581

A"lélektani"  határ 25.000.-  ;-) 

Előzmény: Kovamixi (93580)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93580

Köszi!

Ha van még jó ajánlatod, kérlek jelezd! (Peugeot 3008)  M.

Előzmény: tyrestore2010.com (93578)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93579

Melyik is konkrétan?

Előzmény: rvf400 (93577)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93578

Üdv,

215/60 16

Nexen N'Blue HD Plus                18800Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: Kovamixi (93576)
rvf400 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93577

A Misi 25 -ért már fájós ?

Előzmény: Kovamixi (93576)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 93576
puru Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93575

Sziasztok!

205/55/17 téligumit keresek, ha esetleg van valakinek beragadt tuti ajánlata :)

Idén már nem használnám, őszig ráér, kivéve ha van ok arra, hogy még most vegyem meg.

Köszi

t.lantos Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93574

Részemről pest.

Az autó meg a szerb határ

körül .

Előzmény: gallo (93571)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93573

Felfujt állapotában csepegtessen a gumisod vizet a gumi és a felni találkozásához. Mint a tű hegye, olyan kicsi apró kis levegő buborékokat fog látni. Vsz megette az idő a felnid szėlét. Amúgy meg menj másik gumishoz, ha ennyit nem tud.

Előzmény: Balthazor Hellman (93567)
gallo Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93572

En megprobalnam tulfujni es ugy megnezni viz alatt. Vagy levenni az abroncsot, megcsiszolni a felni peremet (rozssda) es visszarakni. 

gallo Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93571

Hol laksz?

Előzmény: t.lantos (93570)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93570

Ha tudsz ilyet, varom :)

Előzmény: gallo (93563)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.11 0 0 93569

Ha oreg, szimplan nem veszem at.

Előzmény: stevie-13 (93566)
liili Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93568

Régen hasonló gonddal küszködtem Ukrajnában, kamionnal. Több hete nézegettük a gumit, hogy hol ereszthet. Feladtuk!

A gumis nagyon egyszerüen megállapította. Kivette a szelepet, beleöntött kb 1 deci benzint, majd a szelepnél meggyújtotta, és gyorsan befogta. Azonnal kezdett kifújni a lyukon!!!! Azt mondja TÁM! (ott). Kishíján lefordultam a padról!! :-))

Balthazor Hellman Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93567

Üdv!

adott egy kb két éves abroncs, egy éve felnire szerelve. A nyár végén lassú defektje lett. kb egy hét alatt két tizedet enged a nyomásból, de érdekes, hogy 1,6 alá nem ment... Próbából a szelepet kicseréltük, de a helyzet nem változott.

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne megállapítani a hiba okát? Tartok tőle, hogy ez terheletlenül, víz alatt sem fogy látható buborékot felmutatni...

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93566

Nem gyanus. Nem Gumi a profiljuk, szerintem erre most rajottek, es azabadulnanak tole. Foglalja a helyet, a kutya se veszi, logikus kiarulni es elfelejteni.

Pont emiatt lehet öreg a gumi.

Előzmény: t.lantos (93561)
gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 1 93565

"Szerintetek mikor kezdjem el hirdetni"

Most. Miért várnál? 

Előzmény: -peter (93564)
-peter Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93564

Van egy szett gumim 195/65R15 méretben Michelin Energy 2012-es gyártású.

Szerintetek mikor kezdjem el hirdetni? Még a hónapban, vagy áprilisban?

Tényleg nagyon jó állapotú kb 6mm lehet a minta, hibátlan mind a 4

gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93563

Ha mégsem, akkor ebben a méretben 4-5e/db áron már nagyon jó használtat lehet találni.

Előzmény: gallo (93562)
gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93562

Mondjuk 6e-ért új gumi bármilyen jöhet, ha nem kínai.

Előzmény: t.lantos (93561)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93561

Nem gyanus. Nem Gumi a profiljuk, szerintem erre most rajottek, es azabadulnanak tole. Foglalja a helyet, a kutya se veszi, logikus kiarulni es elfelejteni.

A meretet a 16 3ves regi swift nem sugta meg? :)

155/70r13

Előzmény: stevie-13 (93557)
gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93560

Ahogy Stevie is írta, mi a méret?

Előzmény: t.lantos (93554)
gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93559

Saetta infok. Egy online kereskedő oldaláról származnak. 

A Bridgestone európai gumiabroncs gyáraiban készülnek. Egyelőre két mintázat érhető el a Magyarországon leggyakrabban használt méretekben.

A Saetta Performance a Dayton D320 EVO mintázatát vette át, valamint kötött forgásirányú futófelületi mintázattal rendelkezik.

A Saetta Touring a Firestone Multihawk-kal megegyező modern mintázat. Kis- és középkategóriás személyautókra tervezett, kiegyensúlyozott teljesítményű optimalizált gumiabroncs.

Kovamixi Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93558

Köszönöm szépen! 

Előzmény: tyrestore2010.com (93542)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93557

Ez meg uj lenne 6e-ert. (amúgy 9-10e korul kaphato)

Azért ez gyanús. A gumikereskedelem igen alacsony árrésekkel dolgozik, a szokásos árnál 30-40 százalékkal olcsóbb gumi gyanús.

De ha van bagoert JO, akkor lassam az ajanlatot.

A méretet még nem írtad :-)

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93556

Ujban a kinaiak meg a szerbek indulnak ebben a magassagban.

Ha szerb, akkor az alighanem a Michelin-csoportos Tigar lesz. Én azt hajlandó lennék bevállalni az általad felvázolt célokra.

t.lantos Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93555

Ja, es akkor jonnek a markasak, 15-20e kozott. Hagyjuk, nehogymar egy 16 eves Swiftre 80-90e-ert vegyunk gumit, amikor az eves futas is alacsony, es a legnagyobb környékbeli hegy van vagy 10m magas.

Előzmény: gallo (93552)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93554

Korulneztem a hasznaltak piacan. 5e-ert kb. 5mm-es gumik (ki tudja, milyen oregek) Hasznalt matador es tarsai 8e-tol, kozepkategoria 5-6 eves dot-tal 8-9e korul.

Ujban a kinaiak meg a szerbek indulnak ebben a magassagban.

A multkor valaki arult hasznalt vredesteint. Mondtam neki, hogy tekintettel arra, hogy hasznalt, adok erte 5e-t. Aszondta 9e-nel olcsobban nem adja. Az hasznalt. Ez meg uj lenne 6e-ert. (amúgy 9-10e korul kaphato)

Megkockaztatom, hogy ki se mozdult az auto ebben a szezonban abbol az alfoldi falubol, ahol most tartózkodik. A lenyeg, ha van egy kis ho vagy sar, ne akadjon el, es teligumi legyen.

Annyit kiszagoltam, hogy a marshal gyakorlatilag kumho. Ez utóbbitól nem idegenkednek, a Colt-ra gyari szerelesken raktak, es jól teszi a dolgat.

De ha van bagoert JO, akkor lassam az ajanlatot.

Előzmény: gallo (93552)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93553

Még megemlítendő a Saetta SA Winter, ami a Dayton DW510-es jogutódja.

Előzmény: gallo (93551)
gallo Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93552

Csak elviekben kérdezem, nem áll szándékomban beleszólni a dolgodba. Nem lenne célszerűbb ilyen esetben inkább egy fiatal, jó állapotú, Marshallnál nevesebb, használt garnitúrát venni ilyen célra? Kis méretben bagóért kapni jót.

Előzmény: t.lantos (93549)
Szokatlan arcú srác Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93550

Sziasztok!

General tire altimax sport gumikról mi a véleményetek?

t.lantos Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93549

Joreggelt.

Gyanithato, hogy az ex regi Swiftemen mar nem kellene a kovetkezo telnek is nekimenni a jelenlegi dayton teligumikkal.

Nagyon olcson talaltam Marshal KW7400 gumit. Semmit se tudok rola, csak azt, hogy a KW7400-ra leginkább Kumho-t dob fel.

Azt mondjuk siman megvennem ennyiert. Elkopni sosem fog, szoval a kopas nem szempont, de hoban sarban ne akadjon el.

Velemeny?

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93548

Szia,

Ez a jó email cím: info@tyre4you.com

üdv

Laci

Előzmény: HTsaba (93544)
vasijazzes Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93547

Sziasztok!

CONTINENTAL PREMIUMCONTACT 2 NYÁRIGUMI 185/60 R14 82H 4 darab eladó!

Eladó 4 db Continental Premiumcontact 2 nyárigumi 185/60 R14 82H méretben.A gumikon van 5 mm profilmélység és mind a 4 db 0411 DOT számmal rendelkezik. Irányár:5000 Ft/db!Vas megye Bük(Bükfürdő)

vasijazzes

capali68 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93546

THX.

Előzmény: t.lantos (93538)
capali68 Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93545

Köszönöm.

Előzmény: Sz.G.E270CDI (93540)
HTsaba Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93544

Köszönöm az ajánlatot, ezzel kapcsolatban írtam emailt az  info kukac tyrestore2010 pont com-ra tegnap előtt.

Előre is köszönöm a válaszodat.

Üdv,

Csaba

Előzmény: tyrestore2010.com (93509)
benchmade Creative Commons License 2016.03.10 0 0 93543

195/80R15 méretben keresek AT gumit.

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93542

Üdv,

215/60 16

Michelin CrossClimate          99V XL            37000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: Kovamixi (93541)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93541

Gumis Urak!

MICHELIN CrossClimate XL 215/60/R16 gumira kérnék ajánlatot, lehetőleg budapesti átvétellel. Köszönöm: M

Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93540

Talán ez segít. :-)

Előzmény: capali68 (93537)
95xf Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93539

Nekem sima Proxes van fent (225/55R16) és azt hozta amit vártam:

Tapad, de cserébe a 3ik nyarat fogja talán kibírni... A Michelin az meg 7et bírt (átlag alatt gurulok km-ben).

Előzmény: Ixxos (93527)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93538

Abbol kiindulva, hogy a 195-ost kicsit szelesnek ereztem rajta, illetve hogy 6"-on meglepoen jól tud allni a 165/60, a 185-os biztos jo lehet ra.

Előzmény: capali68 (93537)
capali68 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93537

Üdv mindenkinek!

Kérdésem: 7" széles felnire mi a legkisebb szélességű gumi, ami még felszerelhető?

THX

Ex DRP-469 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93536

Tisztelt Forgalmazók!

Seat Cordoba-ra (gyárt. 2001) szeretnék nyári gumit venni, lehetőség szerint budapesti átvétellel, esetleg szereléssel.

Méret 185/60 R14

Prémium és másodvonalbeli ajánlatok érdekelnek. Elsősorban Goodyear Effecientgrip Performance, Falken SN832, Dunlop Sport BluResponse, De más típus szóba kerülhet.

Üdvözlettel,

LLaci

emts Creative Commons License 2016.03.09 0 0 93535

Köszönöm szépen az információt. 

Előzmény: gallo (93532)
MalterKoma Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93534

Helyileg Budapest? Melyik kerület?

Előzmény: tyrestore2010.com (93526)
saválló Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93533

A zsír új gumimba én is kaptam anno egy fémdarabot, az úgynevezett "gombával" lett javítva, és gond nélkül el is használtam ezzel a "hibával" a gumiabroncsot.

Előzmény: conrat (93529)
gallo Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93532

Korábban már volt róla szó itt a topicban. Erre való a keresés funkció.

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=&aq_text=saetta&aq_cre=0&user_id=&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9017159

Előzmény: emts (93530)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93531

Metroban jövő héttől árulják, gondolom azért kèrded. Én is nézegettem, de nincs róla infóm.

emts Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93530

Sziasztok, a Saette markarol hallott mar valaki valamit? Alig van rola talalat, gondolom, valami ujabb cucc lehet... allitolag a Bridgestone csoporthoz tartoznak es az olaszok allitjak elo. Koszonom szepen

conrat Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93529

Sziasztok! Kaptam egy szöget a hátsó gumimba. Régóta ott van, a telet így vészelte át a pihenőidejében. Most újra feltettem a kerekeket, és rájöttem hogy nem csináltattam még meg, alig ereszt. A kérdésem az lenne a szakiktól, hogy mi a véleményük a "gumikukac"-os javításról? Az, amikor kívülről fűznek be egy szálat a lukba. ( nagyon régen volt így javítva egy gumim és semmi baja sem volt)

A mostani gumit is nemsokára cserélnem kell, nem sokat megy már el, azért gondoltam erre. Jó megoldás? Ha igen akkor az Őrs vezér tér környékén nincs valaki aki csinál ilyet?

gsis Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93528

Teszt eredmények alapján , a tapadás nedves burkolaton és a vízen futás értéke átlagos , a menetzaj és a

kopás egy kicsit közepes alatti értéket mutat , viszont az ár - érték aránya jó . Ennél csak drágábban lehetne

más gumit beszerezni hasonló kvalitásokkal .

Előzmény: Ixxos (93527)
Ixxos Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93527

Sziasztok, 

2011-es Honda CRV-re keresek nyári gumit. A méret 235/60 R18.

Télre egy Continental TS580-es volt rajta, nyárra keresek valamit, ami ár-érték arányban jó, olyan 40k kerekenkent kb.

10-15000km-t hajtom egy évben, normál közút, de a biztonság a legfontosabb szempont a gumi választásnál.

Amit néztem az a Toyo Sport Proxes T1 modellje, de Toyo-m még nem volt, van valakinek tapasztalata vele? Kopása milyen?

Ha esetleg van mást javaslat, megköszönöm.

Üdvözlettel.

Ixxos

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.08 0 1 93526

Igen,a mintázat stimmel.Még van 16db

Előzmény: MalterKoma (93525)
MalterKoma Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93525

A mintázat stimmel? Meddig él az ár?

Előzmény: tyrestore2010.com (93523)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.08 0 0 93524

Üdv! 

Az "oktatási reformban" valószínű nem került előtérbe a kérésem:

Peugeot 3008 -ra keresek 215/60 R16 99H középkategóriás gumit budapesti átvétellel. 

Előzmény: Kovamixi (93478)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93523

Igen erről ,de csak 91W

Előzmény: MalterKoma (93522)
MalterKoma Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93522

MalterKoma  1 napja    0 0 93476

Erről lenne szó:

Hankook K117 Ventus S1 Evo 2 XL

Előzmény: tyrestore2010.com (93424)
jakuza80 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93519

Ok, köszi! Ezzel nincs hajtás, csak reggel+este 20-20 km 100-zal egyedûl. A többire másik kocsi van.

Előzmény: gallo (93518)
gallo Creative Commons License 2016.03.07 -1 0 93518

A vízelvezetése megfelelő, mert mély a profilja még. Hideg úttesten és havon azért nem tapad már, mert megkeményedett. Ezért tudod elhasználni nyáron, mert a meleg aszfalton valamennyire felpuhul. Sőt, a túl melegen nagyon is felpuhul, ezért kell ésszel menni, ha nagy a forróság.  

Előzmény: jakuza80 (93517)
jakuza80 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93517

Télre mindenképp újat veszek. Fura, mert havat(meg fagyott utat) kivéve nagyon jól tapad... olyan, mintha nyári lenne. Vízen kimondottan stabil.. érthetetlen számomra...

Előzmény: gallo (93515)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93516

Ha mar jól megkemenyedett, akkor pont ideálisra olvad :)

Előzmény: gallo (93515)
gallo Creative Commons License 2016.03.07 -3 0 93515

Ha úgysem futnál neki vele a következő télnek, akkor hagyd fent. Ha nagyon forró lesz az aszfalt a kánikulában, legfeljebb visszaveszel egy kicst a tempóból.

Előzmény: jakuza80 (93514)
jakuza80 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93514

Szasztok!

Főleg gumisokhoz(vagy bárkihez, akinek van tapasztalata a válaszhoz) szól a kérdésem.

Adott egy 1000 kg-s autó. Használata napi 2*20 km munkába járás 100-as sebességgel. Nincs száguldás.

Csak téli gumi van hozzá, 2011-es Micheline Alpin(talán A3?). Kb 7 mm-es. Sajna téli körülmények között nagyon rosszul muzsikáltak, szóval jövő télre kell 4 új. Persze most jön a tavasz, kell 4 nyári is.(vagy 4évszakos, de az most mindegy).

A most fenn lévő téliek(amik hidegben, havon nagyon nem tapadnak) viszont a mostani időben, szárazon és nedves úton is nagyon jól tapadnak. Mentem vele nyomvályús úton szakadó esőben, és meg sem dobja a víz.

Szóval a kérdés az, hogy mi lenn, ha fennhgynám még ezeket nyáron, aztán utána jönnének az újak télre?

Természetesen fő a biztonság, a sajátunké és a többi közlekedőé is, szóval ha ez nagyon rossz ötlet, akkor kuka!!!

Köszi!

gallo Creative Commons License 2016.03.07 -2 0 93513

Tul.képpen ennyi is elég, lényeg, hogy nem a legalja kínai. Egy ismerősömnek van 2 db ilyen és kérdezte, hogy felteheti-e. Ezek szerint igen. Köszi.

Előzmény: R. Scherbotsky (93512)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93512

Régebben biztos, hogy a Conti temesvári gyárában készültek bérmunkában, 4-5 évvel ezelőtt volt ilyen gumim az akkori Volvómon, több tízezer km-t mentem vele és kifejezetten elégedett voltam, szerintem simán hozta egy jobb középkategóriás gumi tulajdonságait.

Hogy azóta mi vele a helyzet, nem tudom, egy holland gumis nagyker saját márkája a Tyfoon, lehet, h. már máshol készül.

Előzmény: gallo (93511)
gallo Creative Commons License 2016.03.07 -2 0 93511

A Tyfoon abroncsok milyen minőséget képviselnek? Tényleg van valami közük a Continentalhoz? Stevie, te biztos hallottál róluk. Köszi.

Paco155 Creative Commons License 2016.03.07 -3 0 93510

Távollévőkről és harmadik személyről jót vagy semmit.

Előzmény: -peter (93507)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93509

Üdv,

245/40 18

Hankook K120                           34000Ft/db

Hankook K117                           34500Ft/db

225/40 18

Hankook K120                           26000Ft/db

Hankook K117                           26800Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: HTsaba (93504)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93508

Előzmény: stevie-13 (93505)
-peter Creative Commons License 2016.03.07 0 0 93507
nekem megirhatnád emailben :))
Előzmény: Paco155 (93488)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.06 -3 0 93505

Azért érdekes dolog, hogy máskor képes vagy féloldalas kommenteket írni gumis dolgokról, most pedig ügyesen elkerülted a válaszadást.

Akkor szoktam féloldalas kommenteket írni, ha

a) tudom a választ ÉS

b) megfelelő háttértudásom is van a válasszal kapcsolatban ÉS

c) van hozzá kedvem ÉS

d) van rá időm.

Ebben az esetben tudtam a helyes választ (pontosabban: tudtam, mit kell belinkelni az aszimmetrikus gumik felszerelésével kapcsolatban), de a fizikai magyarázatot nem ismertem.

Mivel a c) pont és a d) pont ugyanakkor fennállt, ezért kikerestem a szóban forgó gumi teszteredményeit, és mivel mindenhol egyöntetűen a gumi vizes tudását dicsérték, azzal próbáltam igazolni, hogy jól van tervezve a gumi, hogy a független teszteken is remekül teljesített. Ami nem magyarázat, de érv.

Szánom-bánom, hogy nem rendelkeztem a kellő ismeretekkel "a zárt térben lévő nyomásviszonyokról", de most már sürgősen  beiratkozom egy autómérnök-képző egyetemre!

Előzmény: Teo papa (93479)
HTsaba Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93504

Tisztelt Urak!

Tudna nekem valaki árakkal szolgálni az alábbi méretű nyári abroncsokra!?

245/40 R18 (2db)

225/40 R18 (2db)

Peferáltan Hanook K120 vagy K117.

Előre is köszönöm!

Üdv,

Csaba

Garfield007 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93503

Sugárhajtőmű és gumi? Király, olvasok vissza :-))

Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 -3 0 93502

Nagyjából helyes, bár a valóságban előre és hátra is kifröcsköl akármelyik oldalra van felrakva, csak a barázda végénél van egy  olyan rövid szakasz amikor csak az egyik irányba tud.

Előzmény: Teo papa (93500)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93501

A zárt térben lévő nyomásviszonyokról szeretnék többet megtudni. Írnál róla egy pár sort, szeretnék én is okosodni!

Előzmény: Paco155 (93499)
Teo papa Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93500

Kösz

Ezexerint egyik oldalon előre / oldalra fröcsköl ki a gumi alól a víz, a másik oldalon hátra / oldalra. És nincs jelentős különbség a kettő között a valós használatban.

Teo > 

Előzmény: Paco155 (93489)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 -3 1 93499

Mi van itt? Sulinet reborn?

fil Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93498

O.K. én voltam felületes. Nyári alatt nyári gumit értettem. Elnézést ,ha valaki számára ez már nem volt megfejthető. :)

Előzmény: MortalWombat (93469)
vidékipupák Creative Commons License 2016.03.06 0 3 93497

Ezzel a megjegyzéssel csak azt igazolod, hogy halvány lila fogalmad sincs hidrodinamikai jelenségekről.

Az ember általában azért tesz fel egy kérdés, hogy arra értelmes, elfogadható választ kapjon. Tudod, ez vitte mindig előre a tudományt, az emberiséget. A felvetett probléma nem olyan bonyolult, mert egy 10-12 éves gyerek megérti. Persz van akinek erre 50 év sem elég.

Előzmény: gallo (93485)
vidékipupák Creative Commons License 2016.03.06 0 2 93496

Nem a fröcskölés a lényeg, hanem a menetbiztonság. Aztán van hidrodinamika, ha esetleg hallottál róla. Továbbá az sem mellékes, hogy az autónál nem az állóhelyzet, hanem a haladás a lényeg és a hidrodinamikai hatás függ a sebességtől. Na, de mindegy, aki nem érti, az nem érti. Annak teljesen felesleges magyarázni. Aki már a gyökvonásnál, négyzetre emelésnél megakad, annak hiába magyarázza bárki az imaginárius számokat.

Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 -3 0 93494

Mint látjuk, valóban nem :P

Előzmény: gallo (93492)
gallo Creative Commons License 2016.03.06 -3 0 93492

Ha alig 20 hozzászólást sem tud visszaolvasni, akkor ezt sem fogja érteni.

Előzmény: Paco155 (93491)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93491

Előzmény: kardos74 (93490)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93490

És te egy autómérnök képző egyetem vagy? Te vagy a tanár és a diák is egyben? Önmagadat tanítod?

Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 0 2 93489

Teo bácsi.   A hidrodinamika kényes tudomány. Nem vagyok biztos benne, hogy elég lesz számodra a szavam de megpróbálom megvilágítani.

Amikor a gumi kipréseli maga alól a vizet ott nem a zárt térben lévő nyomásviszonyok érvényesek mivel a vájat két vége nyitott. Így eleve felejtős az a marhaság amit a fék működésén felnevelkedett fotelfizikus állít, hogy"oldalra nyomja" és egyik esetben kifelé a másikban befelé.  A víz egyszerűen arra fog menni amerre szabad útja van és köznem a nyomása nem változik.  Előre és hátra.  Értelemszerűen eközben nem nyomja semerre sem az autót.  Az meg kb a kutyát nem érdekli, hogy merre fröcsköl, talán csak a gyalogost aki mellette áll.

Előzmény: Teo papa (93479)
Paco155 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93488

Szia. 

Én egy autómérnökképző egyetem vagyok.

Úgy olvastam az én véleményemet várod.

A véleményem sajnos lesújtó számodra. De inkább nem írom le mert a moderáció tűrőképességének is van határa a csúnya szavak terén.

Előzmény: Harward (93472)
gallo Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93487

ok. jogos

Előzmény: Zozzantoz (93486)
Zozzantoz Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93486

Előzmény: gallo (93485)
gallo Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93485

Ja, biztos nem akadt egy ferde vaslap meg egy slag a nagy gumigyártók fejlesztőlaborjaiban. Szerintem te ne vegyél aszimetrikus abroncsot, nehogy az esővíz-ferde aszfalt együttható miatt leess az útról.

Előzmény: Harward (93481)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93484

Előzmény: kardos74 (93483)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93483

Mint például ez:

Előzmény: kardos74 (93482)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93482

Pontosabban nem a kocsi alá, hanem a kerék közepe alá. Na de ha kiszorítja egy 2 tonnás autó, akkor minek a vízkivezető árok a gumira? Akkor ez csak egy szimpla vakítás.

Előzmény: gallo (93480)
Harward Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93481

Aki nem ismeri a fizikai törvényeket, annak tök mindegy. Annak minden mindegy.

Előzmény: gallo (93480)
gallo Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93480

Számtalanszor felmerült már itt a topicon a kérdés. Csak vissza kellene olvasgatni annak, akit jobban érdekel. Diablo is leírta már, hogy ez így jó! Az egyik oldalon kifele tolja a vizet, a a másik oldalon befele, a kocsi alá. Végülis tökmindegy. Azért nem gyártanak kétfélét (jobbost-balost), mert feleslegesen komplikálná a dolgokat (rendelés, szállítás, szerelés, minden) 

A többi szimpla okoskodás. Egy másfél-két tonnás autóról beszélünk, ami tömegénél fogva kiszorítja maga alól a vizet, már amit az aszimetrikus mintázatú prémiumkategóriás sportos abroncs vízelvezető vájata nem vezetett el. Kifelé, vagy befelé. 

Teo papa Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93479

Hmm ..

Azért érdekes dolog, hogy máskor képes vagy féloldalas kommenteket írni gumis dolgokról, most pedig ügyesen elkerülted a válaszadást.

Persze bizonyos esetekben lehet azt mondani, hogy a kérdező "hülye", meg totál nincs képben, de egy egyszerű kérdésre mindig adható egyszerű válasz. Persze ha az illető tudja a választ.

Jelenleg én is a "hülyék" közé tartozom, mert érdekelt volna a válasz a konkrét kérdésre.

Az eddigi mellébeszélés nem válasz csak figyelemelterelés.

Teo >

Előzmény: stevie-13 (93463)
Kovamixi Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93478

Üdv! 

Peugeot 3008 -ra keresek 215/60 R16 99H középkategóriás gumit budapesti átvétellel.

Airbag. Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93477

Üdv.

Hankook nyárigumi 4darab eladó.

195/65x15 méretben.5mm minta mélység,sérülés mentes állapotban.

30eft/4db,

Budapesten személyes átadással.

MalterKoma Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93476

Erről lenne szó:

Hankook K117 Ventus S1 Evo 2 XL

gallo Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93475

+1

Előzmény: Zozzantoz (93473)
gallo Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93474

Ha a butaságtól nőni lehetne, egyesek ülve nyalnák a Holdat.

Előzmény: Zozzantoz (93473)
Zozzantoz Creative Commons License 2016.03.06 0 1 93473

Harward Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93472

Ehhez csak ismerni kell a fizikai törvényszerűségeket. Hogy miért nem gyártanak más forgásirányú gumit azt nem tudom. Lehet, hogy jól tapad az úton, folyamatosan a cápabőr hatásra hivatkozik, csak az oldalirányú hatásról nem beszél a gyári leírás. Különben várom autómérnökképző egyetemek véleményét.

Előzmény: paddyjoe (93462)
Harward Creative Commons License 2016.03.06 0 0 93471

Csak a lényegről nem beszél, de máshol sem! Arról, hogy a mintázatnak van oldalirányú hatása. Semmi baj nem lenne, ha gyártanának ugyanilyen, de ezzel szimmetrikus gumit az autó másik oldalára, azaz két azonos, de más forgásirányút.

Amin csak annyi lenne a különbség, hogy a ferde vízárkok pontosan ellenkező irányú szögben vannak.

Nem az első eset, hogy sokszor olyan kézenfekvő fizikai törvényszerűségeken megy a vita, amihez még diploma sem kellene. Nem vonom kétségbe, hogy jól tapad a vízen, azt nem tudom ellenőrizni. A gyári leírások folyamatosan a cápabőr hatásra hivatkoznak. De egy kukk sincs az oldalirányú hatásról. Ha rálocsolok egy ferde fémlapra, az eltolja oldalirányba a fémlapot. Ez annyira kézenfekvő, hogy nem is értem, erről az oldalirányú hatásról miért ne ír sehol a gyártó?

Mindenesetre várom autómérnök képző műszaki egyetemek válaszát.

Nem az első eset, hogy az autógyártók, - de itt most gumigyárról van szó, - valamit elrontanak és autók tíz, vagy százezreit rendelik vissza.

gallo Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93470

Nem biztos. Hidegben összemennek a dolgok.

Előzmény: MortalWombat (93469)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93469

Szerintem a télen gyártottaknak is ez a mérete.

Előzmény: fil (93468)
fil Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93468

Most már csak gumit keresek...

185/60 R14 nyári Seat Cordobára 

Előzmény: fil (93435)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93467

Kizárólag "A" és "B" nedves tapadásúak érdekelnek.

Azért ezt olvasd el előtte :-)

http://abroncs.blog.hu/2015/08/18/mennyit_ernek_az_osztalyzatok_az_eu-matrican

Előzmény: Ex DRP-469 (93465)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93466

Szerintem felejtsd el ezeket a jelöléseket. Ha vízen jól tapadó gumit akarsz, akkor vegyél olyan gumit, ami jól tapad vízen, ne pedig olyan gumit, ami a jelölés szerint tapad jól vízen! Szerintem...

Előzmény: Ex DRP-469 (93465)
Ex DRP-469 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93465

Tisztelt Forgalmazók!

Seat Cordoba-ra (gyárt. 2001) szeretnék nyári gumit venni, lehetőség szerint budapesti átvétellel, esetleg szereléssel.

Méret 185/60 R14

Kizárólag "A" és "B" nedves tapadásúak érdekelnek,

Pl: Goodyear Effecientgrip Performance, Falken SN832, Dunlop Sport BluResponse, De más típus szóba kerülhet.

Üdvözlettel,

LLaci

kardos74 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93464

Akkor ezt kiveséztük! A rövid következtetés nálam a következő: Mindegy milyen rovátkák, árkok, csatornák vannak a gumin, ugyanúgy tapad vizen. Mert ugye az asszimetrikus gumik két oldala nem egyformán találkozik az út felületével. Tehát egy jó látványos mintát kell csak kitalálni a gyáraknak és a sok paraszt már veszi is mint a cukrot! 

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93463

Márpedig ennél a guminál ez a vízelvezető mind a két oldalon azonos irányban mozdul el, azaz a vizet egy oldalra tolja el.  Abban van a nagy tévedés, hogy sokan azt hiszik, hogy az aszfalton levő víz nem befolyásolja a kocsi haladási irányát.

Nekem is ez az utolsó lövésem a témában.

Itt vannak a gumi teszteredményei:

http://www.testberichte.de/p/uniroyal-tests/rainsport-3-testbericht.html

Néhány idézet különböző időben, különböző méretekben, különböző szervezetek által végzett tesztekből:

"Stärken: herausragende Nässe-Qualitäten"

"Plus: Auf Nässe leistet sich der Regenreifen keinen Ausrutscher."

"Plus: Ausgezeichnetes Aquaplaning-Verhalten"

Tehát éppen vizes úton dicsérik egyöntetűen, sőt, még a kimagasló aquaplaning képességeit is kiemelik.

(Talán mégsem a takarítónő piszkált bele a fejlesztő mérnökök számítógépébe?????)

Előzmény: Harward (93461)
paddyjoe Creative Commons License 2016.03.05 0 1 93462
Nah, én itt zárom rövidre a vitát. Ha baj van a gumival, tessék lecserélni és mellé a Uniroyalnak panaszkodni, hogy mennyire megvezetik az embereket plusz ugyan tudják-e, hogyan viselkedik a víz a gumi alatt, ha visszafelé van a ferde árok.
Szerintem legközelebb kérj gumimérnöki szakvéleményt a vásárolt gumikhoz. Pont.
Előzmény: Harward (93461)
Harward Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93461

Így van felszerelve a gumi. Amikor a kocsi meg, egy kis felületen érintkezik az aszfalttal. A víz benn van a vízelvezető árokban. Amikor a kerék továbbgördül, az árok aszfalttal érintkező felületén a vízelvezető árok oldalirányban "elmozdul" Márpedig ennél a guminál ez a vízelvezető mind a két oldalon azonos irányban mozdul el, azaz a vizet egy oldalra tolja el. 

Abban van a nagy tévedés, hogy sokan azt hiszik, hogy az aszfalton levő víz nem befolyásolja a kocsi haladási irányát. De ha csak arra gondolunk, hogy hasast ugrunk a medencébe, az milyen sérülést tud okozni? Pedig az nem 130km-es sebesség!  Ha a kezünket lassan merítjük be  a vízbe, semmi probléma. De ha erővel rácsapunk, milyen fájdalmas lehet! Pedig ott közel sincs olyan erőhatás, mint egy 130-as tempóval haladó autónál. A másik: nagynyomású vízzel acélt, üveget vágnak. Milyen erőhatást lehet átvinni vízzel?

Előzmény: paddyjoe (93442)
Harward Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93460

Én az említett magyarázatból csak azt olvastam ki, hogy milyen csendes a gumi. De az iránytartásról, a vízelvezetésről egy büdös szó sincs.

Előzmény: stevie-13 (93456)
Harward Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93459

Ha egy rossz ételtől csak 10% lesz rosszul, attól ég az étel lehet romlott.

Azért, mert a vezető figyel. Úgy látszik, sokan nem értik a fizikai törvényeket. Ha minden annyira tökéletes lenne az autógyártásban, akkor mégis miért van, hogy időnként több tíz, vagy százezer autót hívnak vissza a gyárak rémülten, hogy elrontották.

Egy 2 tonnás személyautónál, (Mercedes) 130-as tempónál, igenis minden "csekély" dolog befolyásolja a menetstabilitást.

Azért több angol nyelvű honlapon is találtam erre vonatkozó értetlenséget, kérdést, de azokra sem volt a gyártónak ésszerű magyarázata, csak azt szajkózza, hogy jó a gumi. Sőt egy gumiforgalmazótól az a választ kaptam, hogy a ferde rovátkolás a víz feltörésére való, (JUJ!) a paláston elhelyezkedő, a menetiránnyal párhuzamos árok pedig a víz elvezetésére! Csak tudnám, hogy a menetiránnyal egybeeső vájat hogyan vezeti el a vizet, az inkább arra való (lenne), hogy a kocsit egyenesben tartsa. Viszont attól a víz még ott marad. Szóval sok mellébeszélést, félremagyarázást és értetlenséget olvastam, de konkrét választ a kérdéseimre eddig nem. Még várok választ autentikus helyekről, ahol felsőszintű autóműszaki oktatás folyik.

Én már futottam rá vízre úgy, hogy a kocsi kormányozhatatlanná vált, de az szimmetrikus gumi volt, nem történt oldalra kicsúszás. Meg azért sem, mert észnél voltam, gyorsan reagáltam.

Előzmény: Zozzantoz (93440)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93458

... és ez így igaz is.:)

Előzmény: stevie-13 (93456)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93457

Tévedsz!

Azért írtam be, mert az anyacégnél is ilyen gumik készülnek. Azért is toltam föl fotót. Itt is elrajzolta volna egy takarító anyu? Nem!

Amúgy meg jól van az fölszerelve és a gumival sincs semmi probléma. Aszimmetrikus mind ilyen, a forgásirányos meg nem aszimmetrikus.

Előzmény: kopiteki (93451)
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93456
Előzmény: kardos74 (93455)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93455

Nem erről megy a vita, hogy jól van e fölszerelve. Szerintem is jól van, máshogy nem lehet. Ezek szerint nem érted...

Előzmény: -peter (93453)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93454

Nekem GoodYear Excellence gumim volt, a kérdéseim ugyanezek voltak.

Nekem még Diablo Corsa magyarázta (volna) el, de én sem értettem.

Mondjuk ő mondta, hogy ez így van jól, én meg tudomásul vettem.

Most sem tudom, mitől repül a méh, de valahogy működik.

Lehet, hogy nem szóltak neki, hogy ő nem tud repülni.

Előzmény: kiss_atti (93448)
-peter Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93453

ezt a gumit úgy kell felszerelni, ahogy a fotón is látod.

Pont. :)

Előzmény: kardos74 (93444)
-peter Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93452

nekem 2003/11. havi Fiestám van de annak a gyári gumimérete 175/65R14

biztos vagy benne, hogy jó a gumiméret?

Előzmény: Törölt nick (93432)
kopiteki Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93451

Látom, te is csak írsz, de nem olvasol/értelmezel....  A Conti a vezető prémium kategória, a semperit, barum, uniroyal pedig az almárka, közép illetve más gazdaságos márkák tulajdonosa. Ezèrt ìrta steve, hogy keresztanyu. Ehhh!

Előzmény: Törölt nick (93450)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93450

" ... véletlenül gyártásba kerülhetett egy sorozat gumi, amit az egyik takarítónő rajzolt bele az Autocad-be. ... "

Azért ezt kifejtenéd bővebben?

Itt egy Continental, esetleg ennek kapcsán ...

Előzmény: stevie-13 (93438)
rvf400 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93449

És a színpadra szólítjuk Diablo Corsa Tanár Urat !    ;-)

Előzmény: kiss_atti (93448)
kiss_atti Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93448

Szerintem ezt

legalább két ember nem érti a topicon, és lesz rá valami frappáns "megmondás" .

kiss_atti Creative Commons License 2016.03.05 0 0 93447

bár a tudomány mai állása szerint a méh nem tud repülni.

--

Na jó,

de az egy vírustól van. Láttál Te már vírusos Uniroyalt ??!!

:-)))))

Előzmény: MortalWombat (93446)
MortalWombat Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93446

Madarak szárnya mozog, a repülőgépé nem, aztán mindkettő repül...

Na igen, bár a tudomány mai állása szerint a méh nem tud repülni.

Előzmény: paddyjoe (93445)
paddyjoe Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93445

Lényeg, hogy áramlik. És mivel a gumi talajjal érintkező felülete nem nagyobb egy átlagos felnőtt kezénél, az irány mindegy, szól a magyarázat. És gyakorlatban is működik, sok pozitívat olvasni róla. Kár "túlgondolni". Madarak szárnya mozog, a repülőgépé nem, aztán mindkettő repül...

Előzmény: kardos74 (93444)
kardos74 Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93444

Hát, ha nincs jelentősége, hogy az egyik oldalon kifelé áramlik a víz az árkokon, a másikon a gumi közepe felé, akkor viszont ez a mintázat dolog egy nagy kamu. Akkor teljesen mindegy a minták iránya, formája, csak szemre kell vonzónak lenni ezek szerint.

KODI Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93443

Üdv az Úraknak!

1.1-es 206-os peugeotra kellene jó állapotú használt, vagy új nyári abroncs. Az autó második a családban kb. 3000 km. fut egy évben. Ha esetleg lenne valami előre is köszönöm.  

Talán 175/65 r14 a gyári méret.

Kodi

paddyjoe Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93442

Erről beszéltem, ha így van rajta, tökéletes, ha nem, ott valami bíbí van. 

Ha még így sem világos, akkor én itt feladtam! :-)

kardos74 Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93441

Szerintem teljesen igazad van! Én ezért nem veszek ilyen asszimetrikus gumit. Kérdeztem már gumist is, de nem igazán értette ő sem a kérdést. Azt mondta, hogy biztosan jó az úgy ahogy van...  És akinek nem jut el az agyáig, azt volán közelébe sem engedném!

Előzmény: Harward (93437)
Zozzantoz Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93440

Azt viszont én nem értem, hogy 10-ből 8 miért nem az árokban köt ki...

paddyjoe Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93439
Kezdem en sem erteni. Ugye nincs kulon jobb es balos, akkor mindegyik gumin ugyanugy vagy a jeloles, azaz ferde arok-outside, hosszanti-inside, ha a gumit vezeto oldalon kezdve rakod, akkor az utas oldalan 180 fokot fordul a gumi, azaz a ferde arok megint kivul lesz, igaz futasaban visszafele nez, a hosszanti belul lesz. Tehat majdnem tukorkep, max. az ferde arkok futasa valtozik. A gumi nem forgasiranyos, sot az sem szamit, hogy a ferdeseg "elore vagy hatra" nez! A ferde outside, a hossz. inside marad.
stevie-13 Creative Commons License 2016.03.04 -1 0 93438

Azért van az, hogy a bal oldalon a vizet bevezeti a gumi alá, a jobb oldalon pedig kivezeti a gumi alól. Ilyenformán a kocsit gyakorlatilag balra eltolja, illetve a baloldali gumi vízrétegen tud futni. Ez félrehúzza a kocsit. Erről külföldi oldalakon is olvasta, ott is értetlenül álltak előtte.

Szerintem az történhetett, hogy a Continentalnál, ami a világ egyik legnagyobb gumikonszernje (és az Uniroyal anyukája) egyszerűen béna mérnököket és trehány minőségellenőröket alkalmaznak, így véletlenül gyártásba kerülhetett egy sorozat gumi, amit az egyik takarítónő rajzolt bele az Autocad-be. Ilyenek ezek a nagy nemzetközi gumikonszernek!

Nekem gumikereskedő magyarázta el, hogy a hosszanti, körkörös vájat feladata a víz elvezetése!!( nettó marhaság!)

Meg még ez is! Ő is olvashatná például ezt a topikot, és akkor tudná, hogy egész életét ilyen balhiedelmek szövik át.

Harward Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93437

Köszi a választ. jól szerelték, a gumi oldalán belül "inside" felirat van, tehát az a belső oldal. Csakhogy a jobb és baloldali gumik egymásnak nem tükörképei. Azért van az, hogy a bal oldalon a vizet bevezeti a gumi alá, a jobb oldalon pedig kivezeti a gumi alól. Ilyenformán a kocsit gyakorlatilag balra eltolja, illetve a baloldali gumi vízrétegen tud futni. Ez félrehúzza a kocsit. Erről külföldi oldalakon is olvasta, ott is értetlenül álltak előtte. Nekem gumikereskedő magyarázta el, hogy a hosszanti, körkörös vájat feladata a víz elvezetése!!( nettó marhaság!)  

Ebből a gumiból nincs jobb és bal oldal, csak a belseje van megjelölve. Tehát a vízelvezető az egyik oldalon,  kivezeti oldalra a vizet, a másik oldalon pedig bevezeti a kerék alá, hiszen ha a gumit megfordítom, hogy a hosszanti mélyedés belül van, márpedig az van megjelölve INSIDE felirattal, akkor a ferde árkok ugyanarra az oldalra tolják a vizet. Azon csodálkozom, hog y tíz emberből nyolc nem is érti a problémát. 

Előzmény: paddyjoe (93430)
bunker Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93436

Köszönöm! Jövőhét elején jelentkezem.

Előzmény: tyrestore2010.com (93431)
fil Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93435

Keresek felnit az alábbi paraméterekkel: 

6x14 5x100 KF:57,1 ET:43

akár 14" 185/60 R14 nyári gumival Seat Cordobára 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93434

Lemaradt.

Természetesen nyári.

Amit nézegettem: Kumho Eciwing ES01 KH27 és a Barum Brillantis2

Bár ha lenne, akkor 175/65R15 méret is érdekelne.

Előzmény: Kivágni 1 fát heringgel? (93433)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93433

Én a Barumra szavazok. Vagy esetleg Hankook ebben az árkategóriában. De ha beírod, hogy téli vagy nyári, lehet, hogy itt is kapsz jó ajánlatokat.

Előzmény: Törölt nick (93432)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.04 0 0 93432

Üdv!

10 éves Fiestára vennék vagy Kumho, vagy Barum gumikat. Melyik az ajánlottabb? Köszönöm!

185/65R15 a méret.

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93431

Üdv,

205/55 16 

Michelin Primacy 3            91W                 21800Ft/db

175/65 14

A 250-es kifutó

Bridgestone B280            11800Ft/db

185/60 14

Barum Brillantis 2             9800Ft/db

Vredestein Sportrac 5      11000Ft/db

Dunlop Bluresponse         13000Ft/db

Laci  

Előzmény: bunker (93427)
paddyjoe Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93430

RainSport vagy Expert3? Kis keresés után kiderül, hogy azok aszimmetrikus, de nem forgásirányos gumik, a lényeg a belső-külső oldalnak megfelelés. Tehát előlről nézve a kocsit (vagy hátulról), a két gumi egymás tükörképe. Szerintem neked rosszul szerelték.

Előzmény: Harward (93428)
gsis Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93429

Gumiteszteket keresel ... Beütöd a méreteket , és kiadja gumitípusonként az eredményeket , sőt , a fellelhető

árakat is .Ha a gumigyártó logóját választod , akkor ki lehet választani az adott gyártó összes forgalmazott

gumiját , és annak tesztjét , méreteit.Ennél részletesebb tájékoztatást gumikról nem találsz máshol, hidd el .

Előzmény: -peter (93426)
Harward Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93428

Üdv minden szakembernek!

A következő problémám van, amit nem értek. A kocsimon van Uniroyal asszimmetrikus gumi. Ezen a gumin fel van tüntetve a belső oldal, a forgásirány nincs. Viszont, a kocsira feltéve az egyik oldalon a gumi a vízvető vályuban a vizet kifelé tolja, a másik oldalon pedig befelé, a kerék alá, amin a gumi "megúszhat".

Miért van ez így? Nem lenne logikusabb, hogy mind a két oldalon a vizet kivezesse a kerék alól?

bunker Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93427

Üdv gumis Urak!

Alábbi nyári abroncsokra szeretnék ajánlatot kérni:

205/55 r16 Michelin Primacy 3

175/65 r14 Bridgestone B250

185/60 r14 erre szeretnék prémium- és másodvonalbeli márkára is ajánlatot, kiegyensúlyozott viselkedés a fontos, ne legyen eco és sportos vonal.

Köszönöm!

-peter Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93426

Mire gondolsz? Gumi tesztre? nem átlátható az oldal, linkeld be, ha van valami jó cikk.

kösz.

Előzmény: gsis (93423)
warr Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93425

Köszi! 

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93424

Ûdv,

225/45 17  

Hankook K117       20000Ft/db

Bridgestone S001   23000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: warr (93422)
gsis Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93423

Itt sok mindent találhatsz :  www.rezulteo-gumi.hu

Előzmény: -peter (93421)
warr Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93422

Üdv, gumis urak, 

Kollégámat érdekelné új nyári gumi garnitúra 225/45/R17 méretben, leginkább középkategória (Hankook környéke) és esetleg picit feljebb. 

Köszi

-peter Creative Commons License 2016.03.03 0 0 93421

Hankook és Vredestein összehasonlítást tudnál mondani, melyik miben jobb?

Előzmény: laca54 (93414)
iKereskedo Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93420

Koszonom! 

Előzmény: tyrestore2010.com (93342)
paddyjoe Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93419

Kistraktorra, robogóra vagy biciklire még jó lehet! ;-) Ha már ennyit foglalkozott az oldalával, a DOT számot is átüthette volna.

Előzmény: t.lantos (93418)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.02 0 1 93418

13 eves, oldalfaljavitott gumi elado.

http://www.jofogas.hu/csongrad/Teli_gumi_4db_195_60R15_40685689.htm

Gratulálunk.

MortalWombat Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93417

Eladóak az alábbi használt nyári gumik: 2 db 205/65R15-ös Goodride VH-680 94V DOT: 2013-as 2 db 205/65R15-ös Esa-Tecar Spirit 3 94V DOT:2012-es. (4 évszakosra váltás miatt)

A gumik Kecskeméten vannak.

Irányár: 8.000.-Ft a 4 db ára

E-mail címem publikus.

perit Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93416

Szia Laca!

Kérhetnék esetleg néhány ajánlatot az alábbi méretben?

165/65 R13

Köszönöm!

Üdv,

perit

Előzmény: laca54 (93414)
laca54 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93415

Lordgreg

155/70 R13T Continental TS800 11900/db

nem középkategória, de szezonvégi áron van, utolsó 2db

üdv laca

Előzmény: Lordgreg (93396)
laca54 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93414

peter

185/60 R14

Kormoran Impulser B3 9900

Hankook K425 T 11900

Vredestein Sportrac5 H 11900

üdv laca

Előzmény: -peter (93406)
laca54 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93413

Lbácsi

205/60 R16

Vredestein Sportrac5 H 20500

Apollo Alnac 4G H 18600

Taurus 401 H 14900

Kumho KH27 H 18500

Barum Bravuris2 H 19500

Hankook K425 H 21000

üdv laca

Előzmény: Lbácsi (93363)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93412

"már elég kopott"

En itt kezdenem keresni a problema okat :)

6" szeles felnin a 185/55 hibatlan, akkor a 195/65-nek se lehet panasza egy 6.5" felnin (marcsak azert se, mert a 195/60 ala is latvanyosan kivanna egy 6"-nal szelesebb felnit.

Előzmény: tothi77 (93411)
tothi77 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93411

sziasztok. érdeklődnék hogy valakinek nincs-e valami tippje azzal kapcsolatban hogy miért mozdul meg az auto lassú kanyarban alátekert kormánnyal. ilyen billenő, "megcsúszó vagy mozduló" hatása van, de nem koppanik és nem is lóg semmi az auton. lehetséges-e az hogy a gumi szűk a felnire? a felni 6,5J R15, a gumi pedig 195/65 R15 és már elég kopott

tomcat Creative Commons License 2016.03.02 0 0 93410

215/65R16 vagy 225/60R16 (SUV) nyári gumira volna valami tipp?

80% pálya, 20% város, nem hátrány ha esőben is az úton marad. Nem túl gyakran, de azért lemegyünk az épített útról, egy kis sár nem riaszt el.

A GoodYear EfficientGrip SUV egész jónak tűnik. Vagy a Conti CrossContact LX vagy a Michelin Lattitude valamelyik esetleg? Vagy bármi más?

tomcat

gallo Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93409

Bocs, ha nem voltam egyértelmű.

Előzmény: gallo (93408)
gallo Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93408

Bár nem tettem ki szmájlit, de azt gondoltam senki nem veszi komolyan, hogy belepréselnék a konténerbe a vadonatúj abroncsokat. 

Előzmény: 95xf (93407)
95xf Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93407

A "kiskerekeket" Michelin kötésbe teszik fel, a tgk kerekeket teszik úgy, hogy 2 sor fektetve és közé benyomnak 1-1-t állítva.

Nem nagyon kell nyomkodni hisz ha befér befér ha meg nem, akkor a kivételné sérülni fog.

Előzmény: gallo (93405)
-peter Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93406

sziasztok,

A sógrom keres Ladára nyárigumit 14" méretű alufelnijére.

Ha jól tudom 185/60R14 a váltóméret.

Szép állapotú használt és új gumik is érdeklik, az árajánlatokat előre is köszi.

gallo Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93405

Rosszul gondolod. Ezek gumiból készülő gumiabroncsok. Vagyis valamennyire rugalmasak. Simán rá lehet csukni a konténer ajtaját. Csak kellő hidraulikanyomás kérdése.

Előzmény: t.lantos (93401)
perit Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93404

Sziasztok!

Egy 2002-es évjáratú Ford Ka-ra keresnék 4 db új nyári gumit 165/65 R13 méretben.

Nincs konkrét elképzelés, de az autó korából és teljesítményéből fakadóan nem feltétlenül a prémium márkákat céloznám meg, inkább egy jó ár/érték arányú, vállalható minőségű középkategóriára gondoltam.

Tudnátok segíteni javaslatokkal, esetleg árakkal (aki illetékes ebben)?

Előre is köszönöm!

Üdv,

perit

bali.mono Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93403

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy Fiat Scudo 2. re fel lehet e tenni a 225/60/16 gumit. A gyári méret 215/60/16.

Előre is köszi a válaszokat.

t.lantos Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93402

ROTFL :)

Előzmény: Zozzantoz (93400)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93401

Az gondolom megvan, hogy annak a szerencsetlen guminak van magassaga (illetve szelessege) is?

Lehet, hogy azonos az atmero, de tessen mar megsugni, ha 10db 195-os gumit egymasra rakok, akkor az ugyanolyan magas, mint ha 10db 205-ost?

Előzmény: stevie-13 (93398)
Zozzantoz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93400

Matek: 205*1000=205000, 205000/195=1051. Ha egyikből 1000 fér el akkor a másikból 1051. (persze csak ha váltóméretek:))

dokeee Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93399

Kicsit 2 dimenziósan gondolkodsz, nem ? :)

stevie-13 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93398

Egy 40-es kontenerbe 205/55R16-bol befer vagy 1000db. 195/65R15-bol meg vagy 1200.

Ezek váltóméretek, ugyanakkora az átmérőjük, tehát ugyanannyi fér belőlük egy konténerbe ;-)

Előzmény: t.lantos (93395)
t.lantos Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93397

Errol a gyartasi helyrol jut eszembe. Ujszeru, DOT 5013-as Michelin A4 ment a levesbe. (olasz gyartas). Sikerult helyette venni masikat, de ez DOT2015, es angliai gyartas.

most kezdjek aggodni, hogy maskepp fog tapadni?

Lordgreg Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93396

Sziasztok!

2 db 155/70 R13 középkategóriás téli gumira kérnék ajánlatukat régi swiftre budapesti (elsősorban pesti) átvétellel. 

Köszönöm 

LG

t.lantos Creative Commons License 2016.03.01 0 0 93395

A rettenetes szallitasi költségekkel vitatkoznék.

Japan nincs sokkal messzebb, mint Shanghai (Európából nézve), igy felteteleyem, hogy a szallitasi koltsegek hasonloak.

Egy 40-es kontenerbe 205/55R16-bol befer vagy 1000db. 195/65R15-bol meg vagy 1200.

Ez pest kornyeken hazik (FOB paritassal) jelenleg maximum nettó 400ft/db fuvardijat jelent. De ebben mar benne van a meregdraga vonatozas is.

Ha csak kikotoig nezem, jelenleg konnyeden elerheto a guminkent nettó 100 forintos tengeri fuvardij.

Es akkor mar egy kikotoi raktárból lehet osztani mindenfele.

Akkor johetnek a gumisok, hogy mennyiert is szallitanak házhoz belföldön 1 gumit? Melyik szakasz lesz a meregdraga?

Előzmény: stevie-13 (93382)
Airbag. Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93394

Fordon meg ilyen gumi volt..

Nick_X14XE Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93393
Előzmény: tánczika (93392)
tánczika Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93392

Sziasztok,

létezik olyan oldal, ahol bármilyen kocsitípusra bármilyen felni rápróbálható, megnézni, hogy miként állna? Márkafüggetlen érdekelne, mert eddig csak konkrét felnigyártókét találtam meg...

Köszi előre is!

t.lantos Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93391

Hajlok arra, hogy igaz, de akkor miert megy a kodosites, miert nem allnak ki a nyilvanossag ele azzal, hogy mi ezt mertuk, vegyunk meg egy adatot ugyanonnan, vigyuk el a sajto nyilvanossaga elott akkreditalt laboratoriumba, es merjuk meg azokat a tulajdonsagait, amiben ketelkedunk.

Előzmény: gallo (93390)
gallo Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93390

Hazudtak már akkorát korábban, hogy úgy általában egy szavukat sem hiszem (VW hibastatisztika). Még ha ez most konkrétan esetleg igaz is.  

Előzmény: t.lantos (93389)
t.lantos Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93389

Egy ponton hiteltelen ez nekem:

Sehol nem irjak le, hogy miben volt az elteres. Igy meg azt hazudnak, amit akarnak.

Irjak le, hogy szaraz fekut, zaj, fogyasztas, stb. volt az elteres.

Előzmény: laller07 (93388)
laller07 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93388
kopiteki Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93387

A régi autómon nekem is japán gyártású volt, párom autóján falken téligumi van és thajföldi. Lehet több helyen is gyártják.

Előzmény: laller07 (93386)
laller07 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93386

Én kb. egy-másfél évvel ezelőtt vettem téli Falken-t (HS449 talán, fejből most nem tudom) és Made in Japan volt.

Előzmény: kopiteki (93384)
MortalWombat Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93385
kopiteki Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93384

A Falkent már tájföldön gyártják. :o)

Előzmény: raider (93380)
t.lantos Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93383

Nekem volt meg Falken, ami ott keszult, de nagyon regen.

Előzmény: stevie-13 (93382)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 93382

melyik gumimárka az, amelyiket Japánban gyártják a Japán gyártók közül?

Láttam már Brigit, Yokohamát, Toyót és Sumitomót is Made in Japan felirattal, de a helyzet az, hogy a drága munkaerő + rettenetes szállítási költségek kombinációja miatt egyszerűen versenyképtelenek lennének a japán gyártók, ha hazai gyártású gumikat forgalmaznának.

Amúgy a gyártási országnak kicsi a jelentősége, a gumigyártás lényegi része teljesen automatizált folyamat.

raider Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93381

Bocsánat, természetesen a "japán gyártók" kisbetűvel írandó.

raider Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93380

Akkor én próbálok most konstruktív lenni: melyik gumimárka az, amelyiket Japánban gyártják a Japán gyártók közül?

Előzmény: stevie-13 (93373)
tánczika Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93379

Keresnék nagyperemes BBS RS garniturát, 5x112-es lyukosztásban, 16", vagy 17" méretben, 2 széleset.

Mail publikus.

Paco155 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93378

Nem kötelező :D

Előzmény: Teo papa (93377)
Teo papa Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93377

Hmm ..

Úgy látom nem a legnagyobb barátságban vagytok tik :-)

Teo >

Előzmény: Paco155 (93376)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93376

Akkor legközelebb írd azt.  :P

Előzmény: stevie-13 (93375)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.28 -1 0 93375

Két gumi nem kevesebb mint 1,15 gumi.

De egy gumi (típus) kevesebb, mint 1,15 gumi (típus), és eddig ugye egy (1) ilyen gumit (gumitípust) találtak.

Előzmény: Paco155 (93374)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93374

A matematika még nem megy :P    0.001*1156 = 1,1    A kevesebb mint 0,1 % azt jelenti, hogy kevesebb mint 1,15 gumi.  Két gumi nem kevesebb mint 1,15 gumi.

Előzmény: stevie-13 (93373)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.28 -1 0 93373

Szerintem a másik magyarázat még rosszabb (vagyis, hogy ekkora szórás van a gyártásban).

Pillanatnyilag nem tudjuk, mi a helyzet. Ad absurdum az is előfordulhat, hogy a tesztelők tévedtek. Ítélethozatal előtt fontos lenne tudni, egy helyen és egy időben készültek-e a gumik.

Maga az ADAC annyit ír, hogy

Auch ein Produkt der Marke Pirelli hat an dem Vergleichstest teilgenommen. Zwischen einzelnen Testreifen ergaben sich in verschiedenen Kriterien so deutliche Unterschiede, dass sich kein klares Bild der Produkteigenschaften ergeben hat. Aus diesem Grund werden die Testergebnisse dieses Produkts nicht veröffentlicht, da nicht sichergestellt werden kann, welche Ausführungsvariante der Kunde letztendlich bei einem möglichen Kauf erhält.

Ebben nincs benne, hogy melyik Pirelli gumiról van szó, illetve az sem, hogy pontosan melyik teszten tapasztalták a nagy eltéréseket.

És még egy érdekes dolog: az igaz, hogy most találtak egy adott típusból két gumit, amik eltérően viselkedtek. Viszont az ADAC 1998 óta tesztel évente kétszer, egyszerre két méretben 15-20 gumit. Azaz eddig kb 17 x 2 x 2 x 17 = 1156 gumit teszteltek (a kezdetek óta ugyanolyan mintavételezési technikával), és most először volt példa arra, hogy két minta között említésre méltó eltérés lett volna. Ez az esetek <0.1 százaléka. Azaz az esetek >99.9 százalékában megegyeztek a mintavételezés során beszerzett gumik.

Ez éppenséggel pont azt bizonyítja, hogy a gumigyárak meglehetősen egyenletes minőséget állítanak elő.

Előzmény: raider (93371)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.28 -1 0 93372

Esetleg ezt nem úgy nevezik, hogy Kelet-Európára optimalizált a gumi? (Mondjuk kevesebb tapadás, nagyobb futásteljesítmény? Vagy kevesebb tapadás, - az utak állapota miatt - erősebb vázszerkezet?)

Ilyet éppenséggel lehetne csinálni, de nem lenne ugyanaz a neve.

Míg autókból vannak K-európai modellek (például a Renault Thalia tőlünk nyugatabbra nem volt sohasem kapható), addig gumiknál nem tudok ilyenről. Már csak azért sem, mert a nagyobb gumigyártók eleve gyártanak "kevesebb tapadás-nagyobb futásteljesítményű" gumikat, meg erősített vázszerkezetű gumikat is Nyugat-Európába is.

Előzmény: MortalWombat (93370)
raider Creative Commons License 2016.02.28 0 1 93371

Szerintem a másik magyarázat még rosszabb (vagyis, hogy ekkora szórás van a gyártásban).

Előzmény: stevie-13 (93368)
MortalWombat Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93370

Esetleg ezt nem úgy nevezik, hogy Kelet-Európára optimalizált a gumi?

(Mondjuk kevesebb tapadás, nagyobb futásteljesítmény? Vagy kevesebb tapadás, - az utak állapota miatt - erősebb vázszerkezet?) 

Előzmény: stevie-13 (93368)
Teo papa Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93369

Halihó

A másik oldali keréken nézd, ott kívül lehet az "igazság" :)/

Teo >

Előzmény: csocsanszkaja101 (93367)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.28 -1 0 93368

Szerintem most feketén-fehéren kiderült, hogy van egy szar minta a k-európaiaknak és van egy jó nyugatra. Gondolom az egyiket véletlenül Csehországban vagy Lengyelországban vették meg.

Ez a te feltételezésed, nem a "fekete-fehér" igazság.

Előzmény: raider (93360)
csocsanszkaja101 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93367

:) akkor majd alánézek :)

Előzmény: Paco155 (93366)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93366

Azt, hogy rossz oldalon keresed.

Előzmény: csocsanszkaja101 (93365)
csocsanszkaja101 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 93365

üdv mindenkinek!

segítséget kérnék!

dot számnál ennyit tudok leolvasni:

DOT CPPC PXB6

ez mit jelent?

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93364

Üdv,

205/60 16

Kingstar SK70           92H                  13200Ft/db

Apollo Alnac 4G         96H XL             18600Ft/db

Vredestein Sportrac 5    92H              20400Ft/db

Hankook K425              92H              20500Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: Lbácsi (93363)
Lbácsi Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93363

Tiszteletem, Szevasztok!

Kérdéseim:

Meg lehet-e tudni valahonnan, hogy egy gumigyártó mettől-meddig gyártott egy adott profilt (pl.: Falken Ziex ZE-914 Ecorun, Fulda EcoControl HP, Kumho Solus KH18)

205/60 R16 -os méretben keresnék nyári gumit (évente kb: 10-12e km, város-előváros), normál stílusban vezetek.

Alacsonyabb árfekvésű (de nem kínai noname) is érdekelne.

Köszönöm!

StakkaBoo Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93362

Ja és nyári.

StakkaBoo Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93361

SZiasztok!

A linglong és egyébb kínai limlomokról lebeszélve szeretnék ajánlatot kérni az alsóközép kategóriában.

Kritérium  -Csendes futás jó víz elvezetés.

Érdekelne új vagy újszerű nagyon keveset futott gumi.Esetleg pár éves új de tárolt.

Méret 185/55R15

Köszi

raider Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93360

Stevie, a korábbi vitánkra visszatérve, ezt hogy magyaráznád akkor a logisztika jegyében?

http://www.origo.hu/auto/20160226-adac-oamtc-nyari-gumi-teszt-2016.html

"a Pirelli Cinturato P1 Verde mintánál tapasztaltak nagy eltéréseket a szakembereket. A különböző helyeken vásárolt abroncsok annyira másképp viselkedtek, hogy a két autóklub szerint gyakorlatilag kétféle abroncsot forgalmaz ugyanazzal a névvel a Pirelli."

Szerintem most feketén-fehéren kiderült, hogy van egy szar minta a k-európaiaknak és van egy jó nyugatra. Gondolom az egyiket véletlenül Csehországban vagy Lengyelországban vették meg.

Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.27 0 0 93359

Ezt is érdemes mellétenni:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2015_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx

Ekkora keretből szinte minden kijön. Talán a Michelin nem. Látod, alább kaptál 20 alatt ajánlatot Contira meg Dunlopra, azokkal nem nagyon nyúlsz mellé. De nem tudom, milyen kocsira, milyen használtra kell. Szerintem egy átlag sofőrnek bőven megfelel a Vredestein is. Pirelli P7-et én nem vennék, a visszajelzések nagyon vegyesek róla, és annyiért van sokkal jobb gumi is.

Előzmény: kelly77 (93356)
sulep Creative Commons License 2016.02.26 0 0 93358
sulep Creative Commons License 2016.02.26 0 0 93357
Előzmény: kelly77 (93356)
kelly77 Creative Commons License 2016.02.26 0 0 93356

Vredestein 16-17000ft a Pirelli meg 18000ft-ért van kb. Mindenképp 20000ft alatt szeretnék maradni, ebben az árban keresném a legjobb alternatívát.

Előzmény: Kivágni 1 fát heringgel? (93352)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93355

Üdv,

215/55 16

Nexen Nblue HD plus               20000Ft/db

Falken AS200                          24500Ft/db

Hankook 4S H730                    29000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: musztika (93347)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93354

Szia,

245/35/19

Vredestein Ultrac Vorti                 93Y XL                   52500Ft/db

Goodyear F1 Asym . 2                 93Y XL                   55000Ft/db

Continental SportContact 5P       93Y XL                   58000Ft/db

275/30/19

Vredestein Ultrac Vorti                 96Y XL                   58000Ft/db

Goodyear F1 Asym . 2                 96Y XL                   63000Ft/db

Continental SportContact 5P       96Y XL                   66800Ft/db

üdv

Laci 

Előzmény: BMWArpi (93349)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93353

Szia,

205/55 16

Vredestein Sportrac 5                  91H           16000Ft/db

Bridgestone T001                        91V           18600Ft/db

Dunlop Bluresponse                     91H           19000Ft/db

Continental PremiumContact  5   91H           19500Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: kelly77 (93350)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93352

A kettő közül én biztosan a Vredestein-t venném. De mit jelent a hasonló ár? A P7 áráért már egész jó gumik is szoktak lenni.

kopiteki Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93351

Falken 914, meg Semperit speed life pl. De gyakorlatilag pénztárcafüggő. Ma voltam a zósanba, és van ilyen méretben Firestone. Gondolom a metro áruház is fog akciózni hamarosan.

kelly77 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93350

Sziasztok

Szerintetek 205/55 16 méretben Vredestein Sportrac 5  vagy Pirelli P7 cinturato?

Esetleg valami alternatíva ebben a méretben, hasonló árban?

Köszi

BMWArpi Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93349

Szia,

Szeretnék árat kérni 245/35/19 és 275/30/19 prémium gumikra.

Előre is köszönöm.

Üdv.: Árpi

Előzmény: tyrestore2010.com (93342)
jakuza80 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93348

Üdv!

185/65 R14 4-évszakos gumit(4 db-ot, újat) vennék.

Főleg Quatrac 5 érekel, de infóképp jöhet Vector5 ára is.

Köszi!

musztika Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93347

Gumis Urak!

4 évszakos gumira kérnék árat:

215/55 R16, vagy

225/50 R16 méretben, amelyik kedvezőbb árban, abban...

dakobacsi86 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 93346

Sziasztok!
Városi 1.4 benzin szaladgálós kocsira vennék 4 új nyári gumit, nankang gumik nagyon death metalosak? :)))
cx668 -as típust néztem, olcsón mérik 165/70 r14 méretben be lehet vállalni vagy abszolut felejtős?

aulack Creative Commons License 2016.02.24 0 0 93345

Köszi. Privátban küldtem üzenetet.

Előzmény: tyrestore2010.com (93344)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.24 0 0 93344

Szia,

49500Ft/db

Előzmény: aulack (93343)
aulack Creative Commons License 2016.02.24 0 0 93343

Szia.

245/40 18 Michelin PS4-re tudnál árat mondani?

Előzmény: tyrestore2010.com (93337)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.23 0 0 93342

Üdv,

235/35 19

Tracmax F105                          91W XL                17000Ft/db

Kumho KU39                            91Y XL                  32500Ft/db

Falken FK453                            91Y XL                  38000Ft/db

Vredestein Ultrac Vorti               91Y XL                  44700Ft/db

Goodyear F1 Asym. 2                 91Y XL                  46000Ft/db

Continental SportContact 5P      91Y XL                   49000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: iKereskedo (93341)
iKereskedo Creative Commons License 2016.02.23 0 0 93341

Udv! 235/35 R19 Erre valakinek jo ara?

Előzmény: tyrestore2010.com (93300)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93340

Igen ,nálam tudsz rendelni

info@tyre4you.com

Előzmény: Törölt nick (93338)
madottati Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93339

Köszi! Kereslek hamarosan.

Előzmény: tyrestore2010.com (93337)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93338

Köszi, jó ajánlatok, nálad kell rendelni a kiválasztottat?

Előzmény: tyrestore2010.com (93336)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93337

Szia,

245/40 18

Vredestein Ultrac Cento    97Y XL                 34800Ft/db

Falken FK453                   97Y XL                 36200Ft/db

Hankook K125                 97Y XL                  36800Ft/db

RFT-s

Hankook K117                 93W                      43000Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: madottati (93332)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93336

Üdv,

185/60 15

Én ezt ajánlanám   Bridgestone EP150 Ecopia         16200Ft/db

Dunlop Bluresponse               17700Ft/db

Goodyear Efficientgrip Perf.    19000Ft/db

Michelin Energy Saver +        21000Ft/db

Előzmény: Törölt nick (93327)
Zotya0512 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93335

Srácok!

Valaki tudna segíteni jó áron szelep beszerzésben (TR414) 500db, valamint ragasztós súlyban 200csík.

Jöhet privátban is: tomzol82 kukac gmail.com

Köszi.

Multipla Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93334

Köszi, csupa jó hír.

Szinte csak városban megyek ezzel a kocsival, főleg esőben.

Március elején felrakom a nyári felniket, van rajtuk egész jó esőgumi, azzal letudom a márciust, aztán áprilistól felrakom a Yokohamákat.

Köszi a sok infót.

Előzmény: Paco155 (93333)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93333

Hogyan is mondjam.

Elkoptattam pár készlet Yokohamát.  A520, A539, Parada, Ez az Advan Neova a nyárik közül, illetve téliben az AVS Winter sport, V901, és V902.

Az első kettő már ha leesett egy kis pára akkor rögtön úgy gondolta, hogy mit képzelek én, ők száraz gumik, a mintázatuk ellenére. Az 539 kicsivel jobb volt mint az 520, de ha csillogott az aszfalt akkor mint a párzó csigák a takonyfürdőben. A Parada felhagyott ezzel a szokással, kb 50%-át tudta nedves úton és esőben mint a száraz viselkedése.

Nos az AD08 jobb nedves úton mint a Parada. Jobb mint az AVS-ek.  Azt mondanám, hogy majdnem olyan jó mint egy komfortgumi. 

Az eső viszont késztessen megfontolt vezetésre mert 150 fölött már egy kis vízfolton is felúszik. 100 fölött a nagyobbakon. Városban valószínűleg nem lesz gond.

Előzmény: Multipla (93331)
madottati Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93332

Sziasztok! BMW E61 525D -re keresnék nyári gumikat. Most 245/40 R18 defekttűrő Pirelli van rajta, nem volt rossz amíg el nem használtam őket, de éppen építkezünk, így nem szeretnék 55-60 -at kiadni darabjáért. Tudnátok esetleg javasolni valami normális nyári gumit az olcsóbb szegmensből?

Köszi!

Multipla Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93331

Köszi, Lancia Ypsilonra rakom, 99%-ban városban használom a kocsit, hosszabb utazáshoz mást használok. A 20-30ezer km szuper lenne.

Esőben is elfogadható?

Előzmény: Paco155 (93322)
FRANKYE Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93330

Vegyél 205/55/16-t az gyári váltóméret és jóval olcsóbb. Én GY EfficientGrip-et használok.

Előzmény: combi27 (93329)
combi27 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93329

olyan teszt ahol csúszkákkal  lehetett állítani a mért tulajdonságokat.....

az oldal utolsó negyedében található :D 

Fékút száraz úton:20%

Fékút nedves úton:25%

Fékút jégen:30%

Kapaszkodás jégen:25%

Zajszint:0%

Kigurulás:0%

Kopási kép:0%

ilyen beállítással a 2.helyen van, de ha a mért értékeket megnézed azok kivételével amit kinulláztam, azért nem rossz...és ha nem számítanak azok a tényezők amiket kinulláztam, a fentieket meg máshogy osztod el, akkor is az első 4-5-be végez...

http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/teligumiteszt_2015_rekordszamu_abroncsot_mertunk_ossze-15714

Előzmény: laller07 (93326)
Norby69 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93328

Sziasztok!

Mi mostanában a best buy 205/55 R16 nyári gumi kategóriában. Egy 2010-es Renault Megane 3-ra kellene. A kocsit használom mindenre, tehát egy értelmes gumi kellene rá ami azért jó esőbe is mert nem szeretek poroszkálni.  Leginkább ingázásra és pályázásra használom a kocsit, de szeretem biztonságba tudni magam. Szezon futásteljesítmény kb 6-7000 km között van, tehát nem baj, ha jobban kopik de cserébe jobban is tapad  Előbb fog nálam elöregedni mint elkopni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93327

Ezekre esetleg árat dobnál?

185/60R15    H  84

Dunlop Bluresponse

Micheline Energy Saver+

Goodyear Efficientgrip Performance

Kösz!:)

Előzmény: tyrestore2010.com (93320)
laller07 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93326

Milyen teszt volt ez? Szerintem meglepő lenne ha VALÓBAN Michelin/GoodYear kaliberű gumi lenne a télije...

Előzmény: combi27 (93325)
combi27 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93325

Pedig a Marsoguminál is árulják, meg egy csomó helye.. a téligumi tesztjét néztem ennek a márkának, a MIchelin-Goodyear párosítás környékén végzett, szóval olyan rossz nem lehet a nyárija se...12500-16000 -ig vannak árazva /db

Előzmény: tyrestore2010.com (93320)
Gekkoo293 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93324

Sziasztok!

Gumivásárlás előtt állok, 225/45 r17 méretűt vadászok. Kinéztem egy Hankook gumit, 94-es súlyindexszel. Alapvetően az autó nem igényelné, elég lenne a 91-es.

Célom az lenne ha már ilyen „malomkerék” méretű kereket rakok fel az autóra, lehetőség szerint a rugózatlan tömeg minél alacsonyabb legyen.

A 94-es indexű Hankook mennyivel nehezebb egy 91-es indexszel rendelkező guminál? Van jelentős különbség? Érdemes vele foglalkozni?

Köszi a válaszokat!

Elar Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93323

Halihó

Apollo Alnac 4G

és a

Ecosis Infinity

között mekkora különbség van? Az egyik tesztben nagyon jó minősítést kapott...

Paco155 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93322

Igen, jól Mléxel.

Most kicsivel 30k km fölött lehet benne és még épp nem érte el a 4 mm-s jelzést (úgy fél-egy millivel még fölötte van). Tehát 3-3,5-öt kopott két szezon alatt. Inkább 3,5-öt. Úgy gondolom egy szezont mindenképpen hordom még, és utána vagy leteszem, vagy megyek vele még fél-egy szezont de az már a végén ősszel nagyobb esőben necces lenne.

És nem kímélem, kanyarban amit bír, cserébe nagyon ritkán pörög ki a gumi nálam. Nagy autópályázások sincsenek.

5-10 ezer semmiképp nem reális, ha sokat fogsz autópályán menni akkor a minimum 20 ezer szerintem számolható, városban a 30k szintén bőven megvan.

Előzmény: Multipla (93318)
Zozzantoz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93321

Mindegy csak olcsó legyen!

Előzmény: combi27 (93319)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93320

Teljesen ismeretlen számomra

Előzmény: combi27 (93319)
combi27 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93319

köszi a választ :D

közben körülnéztem én is...

Premiorri Solazo -ról vélemény?

Esetleg ár?  (215/55R16)

Előzmény: tyrestore2010.com (93317)
Multipla Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93318

Paco155,

Jól emlékszem, hogy te használsz Yokohama Advan Neova AD08-at?

Én vettem egy garnitúrát , de pár ezer km után eladtam a kocsit, amin volt, így nincs sok tapasztalatom.

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire tartós?

Nem várok csodákat, csak tudni szeretném, hogy utcai használatban elmegy-e mondjuk 20 000 km-t, vagy csak 5-10 000-et.

Köszi

Előzmény: Paco155 (93268)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93317

Üdv,

215/55 16

Tracmax F107                 13300Ft/db

Nexen N'Blue HDPlus       19000Ft/db

Hankook K125                24000Ft/db

Vredestein Ultrac Cento   27000Ft/db

Bridgestone T001            31700Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: combi27 (93316)
combi27 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93316

215/55 R16  nyárit keresek olcsón (jöhetnek a szar kínai márkák is, majd én választok a felsorolásból..), akár lehet használt de akkor  6 mm mély  mintázatú legyen..Használtba ne legyen kínai..

árat szándékosan nem írok hogy mettől meddig...

Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93315

A minta is csak nagy vonalakban azonos, és a minta kinézete messze nem minden egy gumi esetében.

Szerintem annyi különbség bőven van, hogy megérje azt a 8000 forint különbséget egy garnitúra esetén.

Előzmény: kismiki (93314)
kismiki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 93314

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Megnéztem a neten az Apollo Alnac 4G és a Vredestein Sportrac 5 mintáját és egyformának tűnik, ráadásul a gyártó is azonos. A néven kívül van különbség a két gumi között?

Előzmény: tyrestore2010.com (93312)
Elar Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93313

sziasztok

Megane III  Grandtourra ugye 205/55 r16  a jó méret?

Laguna III  Grandtourra is felmehet ez vagy muszáj a 205/60 r16 ?

tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93312

Hello,

195/65 15

Apollo Alnac 4G                    91H              10800Ft/db

Vredestein Sportrac 5           91H              12800Ft/db

Bridgestone T001                 91H              13700Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: kismiki (93309)
kopiteki Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93311

Falken is elég jó, és olcsók.

Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93310

Üdv!

Egyértelműen a Vredestein. ha 13000 alatt kapsz, az nem is rossz ár.

kismiki Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93309

Heló! 

Nyári gumit keresek Suzuki SX4-re, 195/65 R15 méretben, max 13000Ft/db áron. Évente ~10000km-t megyek a nyári szettel, kb. 60% autópálya, 30% országút, 10% Bp, kevéske erdei út.

A jelöltek:

Firestone Firehawk TZ300

Vredestei Sportrac 5

Ti melyiket választanátok? Ennyi pénzért, vagy olcsóbban van-e jobb nyári gumi a hazai piacon?

musztika Creative Commons License 2016.02.21 0 0 93308

Köszi!

Akkor magyarán mehet? Hely van bőven...

Számomra sincs annak különösebb jelentősége, hogy közelebb van a földhöz, csak utánaszámoltam ugyebár:-)

Max. alacsonyabb súlypont, de nem vagyok fizikus...meg gondolom a fél centi nem oszt, nem szoroz, nem F1...

Ha már csere, miért ne lehetne egy mérettel szélesebb, annak minden esetleges pozitív hozadékával egyetemben:-)

Előzmény: stevie-13 (93307)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.20 -1 0 93307

- 6,5-es

Akkor ez oké. A 225/50R16 gumi 6" és 9" közötti felnikre szerelhető.

- gondoltam szélesítek egy méretet, és így alacsonyabban is lesz valamivel...

Hát, átmérőben éppen 1 centi a különbség. Fél centit tényleg közelebb kerül a földhöz, de ennek nem látom akkora jelentőségét.

Előzmény: musztika (93306)
musztika Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93306

- 6,5-es

- új gumik váltak szükségessé

- Nissan Maxima

- a 215/55 a gyárija, az van most rajta

- gondoltam szélesítek egy méretet, és így alacsonyabban is lesz valamivel...

- felmerült még bennem a 17"-es felnire váltás is, a kocsitesthez az sem irreális véleményem szerint...

- csak hát gyári alufelnijeim vannak, én meg szeretem az eredeti, összepasszoló dolgokat...

- vagy valami más 17-es Nissan felni, de már az sem 100 %-ban tökéletes...

Előzmény: stevie-13 (93296)
saválló Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93305

Az itteni mail címed nem az amit most megadtál.

De oda is küldtem mailt.

Előzmény: tyrestore2010.com (93304)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93304

Nem jött. Ez lesz a jó  :  info@tyre4you.com

Előzmény: saválló (93303)
saválló Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93303

16:53-kor elküldtem az itteni mail címedre, megkaptad?

Ezek szerint nem igazán.:(

Előzmény: tyrestore2010.com (93302)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93302

Ok,várom

Előzmény: saválló (93301)
saválló Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93301

Hát ez gyorsan ment köszönöm!:)

Írok mailt azonnal.

Előzmény: tyrestore2010.com (93300)
tyrestore2010.com Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93300

Üdv,

245/40 18

Michelin Pilot Sport 3                 97Y XL             44500Ft/db

Laci

30 4330127

Előzmény: saválló (93299)
saválló Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93299

Tisztelt gumis Urak!

Mivel  már lassan szezonja lesz ezért nyári gumira kérnék ajánlatot a következők szerint:

Michelin Pilot Sport 3 245/40 R18 97 Y XL

WHIRLPOOLDOKTOR70/5407070 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 93298

Sziasztok!Ilyen Auris 6Jx15ös (2010-2012)felniszettet keresek,ha valakinél esetleg akadna,szóljon. 

Priusé nem kell.

stevie-13 Creative Commons License 2016.02.20 -1 0 93297

Neves Szerző új blogbejegyzése, sokat fogunk még hivatkozni rá :-)

Nem tejföl ez, hogy megromoljon

Akarod őrületbe kergetni kedvenc gumisodat? A gumi megrendelésekor kösd ki, hogy idei DOT-számú (azaz idei gyártású) gumit kérsz. Ez az elvárás különösen e sorok írásakor, azaz még így az év eleje felé csal érdekes grimaszokat a gumis kolléga arcára. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

stevie-13 Creative Commons License 2016.02.20 -1 0 93296

Szakértőket kérdezném: 215/55 R16 helyett mehet 225/50 R16 ??

A szakértők visszakérdeznek:

- milyen széles a felni?

- egyáltalán milyen autóról van szó?

(- és amúgy minek?)

Előzmény: musztika (93295)
musztika Creative Commons License 2016.02.19 0 0 93295

Szakértőket kérdezném:

215/55 R16 helyett mehet 225/50 R16 ??

Frederick Fleet Creative Commons License 2016.02.19 0 0 93294

Laci,

nagyon köszönöm.

Minden jót, üdv,

Attila

Előzmény: tyrestore2010.com (93223)
Tazman73 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93293

Szép napot!

Segítséget kérnék nyári gumi vásárlásához. 195/50 R16 méretben szeretnék sportos teljesítményű gumit beszerezni.

Előre is köszönöm.

I.Blasius Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93292

Nekem a Savak is beváltak, főleg a 4 évszakos Adapto.

Előzmény: Kivágni 1 fát heringgel? (93291)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93291

A Kormoran-t én személy szerint nem, a Debicát meg inkább téliben. Barum, Matador esetleg. De ez csak egy vélemény. Meg ha írsz konkrét méretet, lehet, hogy tudnak a topicon előforduló gumisok valami jó deal-t, legalábbis az utóbbi hetekben elég jó árakat írtak.

Előzmény: fejős lajos (93290)
fejős lajos Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93290

Ok. Olcsóbb kelet európaiba mit ajánlanál?

Kormoran,debica?

Előzmény: Kivágni 1 fát heringgel? (93289)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93289

Van. Céges autóra tettek nekem ilyet, a vállalatnál az ezzel foglalkozó ember nem nézett mást a beszerzésnél, csak az árat (télire vett "jó" kis Infinity-ket, azzal ugyanez volt a helyzet - a saját autómon lévő Debica gumik tönkreverték). Nem jó. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy tegyen hozzá pár ezrest, és vegyen legalább egy normális harmadmárkát vagy valami olyasmit.

Előzmény: fejős lajos (93278)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93288

Nem egy és nem két baleset történt már, ahol a képek alapján is világos volt, hogy a gumik állapota is közrejátszhatott. És azok még csak az olyan balesetek voltak, ahol a képeken, videókon látni lehetett a gumikat.

Hirtelen a tavalyelőtti Audi vs. Honda jut eszembe Vác mellett a 2-es úton.

Előzmény: DSz_ (93286)
gallo Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93287

Ha a rendőrség a kaszálás helyett inkább ezzel foglalkozna (segítő szándékkal, nem a polgárt direkt szívatva), akkor lehet, hogy kevesebb folyna be a kasszába (amit úgyis ellop valaki), viszont kevesebb ember sérülne/halna meg. 

Előzmény: DSz_ (93286)
DSz_ Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93286

A múlt héten történ nem messze tőlünk egy baleset.

Az elmondások szerint a baleset okozója a személyautó volt.

Sajnos a kórházba szállítás után a vezetője belehalt a sérüléseibe.

Ami feltűnt a videó megnézésekor egyből: a kerekek!

Tegye fel a kezét, aki a képen lát Opel kereket!

Mert ez bizony egy Opel Corsa C.

Előzmény: SLX-350 (93285)
SLX-350 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 93285

" ... Aztán nem megy fel, beleér és még ez a jobb. Mert le is eshet vele az útról és azt sem tudja mitől. ... "

Láttam már olyan "útról leesett" autót amelyiken 4 különböző gyártmányú gumi volt, a 4 együtt nem ért többet 5 ezer Ft-nál.

Előzmény: gallo (93284)
gallo Creative Commons License 2016.02.16 0 0 93284

A delikvens vesz egy autót, eszébe sem jut megnézni a gumiméretet. Pedig nagyon kellene, mint az alábbi ábra is mutatja. Törném el a kezét, aki ezt összehozta azon az autón.

Szoktam gumihirdetéseket olvasgatni. Olyanokat írnak le, hogy a tudatlanságtól kihullik a maradék hajam. A másik szerencsétlen -aki egveszi- meg szó nélkül benyeli, ahelyett, hogy utánanézne. Aztán nem megy fel, beleér és még ez a jobb. Mert le is eshet vele az útról és azt sem tudja mitől.

Előzmény: t.lantos (93282)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2016.02.16 0 0 93283

Szia! Kezdjük azzal, hogy beírod, pontosan milyen kocsiról van szó (típus, évjárat, motor). Annyi biztos, hogy ez a konfiguráció nagyon nem jó (eddig se volt jó).

Előzmény: pdani6 (93280)
t.lantos Creative Commons License 2016.02.16 0 0 93282

Amugy felelmetes, hogy milyen gumikkal kozlekednek emberek. Meg felelmetesebb, hogy milyen gumikkal adnak el autot hozza nem ertoknek.

Előzmény: gallo (93281)
gallo Creative Commons License 2016.02.16 0 0 93281

Szerintem elsőnek azzal kellene kezdeni, hogy megnézed, valójában milyen méret is való az autódra.

Előzmény: pdani6 (93280)
pdani6 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 93280

Üdv lassan aktuális ezért megkérdem hátha tud valaki segíteni :)
Nyári gumi szettemből a hátsó gumik cserések, érdekes most néztem hogy nem egy méret: - első 225/45r17
                                                                                                                                          - hátsó 215/50r17

Elsők még nem rossz állapotúak, érdemes egységesíteni tehát ugyan olyan méretet venni mint elől vagy jó ez így? Neten melyik oldalról érdemes gumit venni, felénk a gumis elég drágán rendel :) 

ujfigura Creative Commons License 2016.02.15 0 0 93279

Sziasztok,

buszra keresnék 295/80 R22,5-es gumikat, leginkább használtat. Van ötletetek, merre induljak? A google-n túl vagyok, a kínálat nem túl nagy, és a találatok egy-két kivételtől eltekintve nem túl relevánsak (felhívtam őket).

fejős lajos Creative Commons License 2016.02.15 0 0 93278

Sziasztok

linglong greenmax gumikról van vkinek jó/rossz tapasztalata?

Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2016.02.15 0 0 93277

Ezek gyári ET-k Mercin?? Hátul kisebb szokott lenni, mivel szélesebb a felni.

Előzmény: leroyclub (93276)
leroyclub Creative Commons License 2016.02.15 0 0 93276

Sziasztok!

Hátha valaki most olvassa és tud segíteni:

Felnit szeretnék venni és a gyári méret elöl: 8.5Jx19 ET48 hátul: 9.5Jx19 ET48, viszont bárhol nézem nincs ilyen méret csak más ET. Mekkora eltérés ami még belefér?

Ha más lenne a szélesség mondjuk 9J elöl-hátul, vagy elől is 9,5J vagy hátul is 8,5J? Tudtok ebben segíteni? Néztem az ET számítást de nem vagyok biztos benne hogy jól értem.

adri09 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 93275

Sziasztok, elgondolkodtam 4db új gumi vásárlásán 205/55/R6-os méretben:

főleg városban használnám, évente országon belül max. 1-2x 100-200km erejéig.

Melyiket és miért?

MICHELIN CrossClimate

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

Árban ki mit tudna ajánlani?

Köszönöm

gallo Creative Commons License 2016.02.14 0 0 93274

Gumisnak mutasd meg. Egyáltalán milyen sérülés? Kicsípte kicsit a gumit egy padka, vagy 30cm-es lyuk tátong rajta?

Használt vagy új érdekel? Garnitúra vagy pótlás? 

Előzmény: *Steve (93273)
*Steve Creative Commons License 2016.02.14 0 0 93273

sziasztok!

gumi oldalfalán keletkezett sérülés javítható ? Ha esetleg valaki tudna jo áron kléber krisalp téli gumit 195/65/r15 méretben Bp-n vagy Érden?

köszönöm

István

-peter Creative Commons License 2016.02.14 0 0 93272

sziasztok,

Lada 2105-höz keresek felnicsavart.
az alufelni 5.5x14" ET36 és 100-as az osztókör. A csavar 12x1.25-ös.
Ehhez keresnék mozgókúpos csavart.
köszi.

stevie-13 Creative Commons License 2016.02.13 -1 0 93271

0715 a dot száma. 205/55r16 a gumi. Mindezért kb 40 pénz.

Ja hogy ez használt....

Azzal nagyon óvatosan kell bánni. Semmiképpen ne adj érte úgy pénzt, hogy előtte gumis nem vizsgálta át.

A nyári szettemet most adtam el, Misi P3 volt ugyanebben a méretben, 6.5 mm mintával, szintén 2015-ös DOT számmal. Már most, a szezon előtt a hirdetés napján eladtam - kerek 60-ért.

Az természetesen hibátlan szett volt.

Előzmény: kopiteki (93270)
kopiteki Creative Commons License 2016.02.13 0 0 93270

0715 a dot száma. 205/55r16 a gumi. Mindezért kb 40 pénz.

Előzmény: stevie-13 (93248)
a Bloom Creative Commons License 2016.02.13 0 0 93269

Hát de ugy ott vannak az öregebb hulladékok is, mint például az enyém. :)

Mondjuk (papíron) ehhez is elég lenne a V, mégis a W-t írták elő.

Előzmény: stevie-13 (93264)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93268

Ilyen messzire nem mennék :D

Előzmény: MortalWombat (93267)
MortalWombat Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93267

Illetve a Tipo-ban Ferrari indexkar van!

Előzmény: Paco155 (93265)
dokeee Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93266

Ja, vicces, régebben a hülyegyerekek jártak ilyen kerekekkel, ma már széria.

Előzmény: stevie-13 (93264)
Paco155 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93265

Szerintem rosszul áll hozzá, nála a pohár félig üres. Pedig azt is gondolhatta volna, hogy mekkora fasza gép a Tipo, hiszen az indexkar még egy ferkában is megállja a helyét.

Előzmény: gallo (93259)
stevie-13 Creative Commons License 2016.02.12 -1 0 93264

A T meg a H jóhogy kiesik, ha az autónak nagyobb a végsebessége ezeknél, akkor nem ajánl olyat hozzá a gyár sem, akármilyen jó vétel.

A 205/55R16 méretet manapság tipikusan az alsó középkategória használja. Astrák, Golfok, Octaviák, Mégane-ok, 307-esek, Focusok. Ezeket az autókat mifelénk az 1.4-es, 1.6-os szívó benzines motorokkal, vagy a legkisebb elérhető dízelekkel adják el. A 210 km/h végsebesség a tipikus 205/55R16 felhasználók számára valami távoli, elérhetetlen párhuzamos valóság lehetősége....

Előzmény: Nick_X14XE (93261)
gallo Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93263

Nyűttem azokból is párat. Kicsit más élmény, az igaz. Akkoriban szerettem. 

Előzmény: redbandy (93260)
SLX-350 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93262

" ... életemben először ültem Ferrariban, nem tudtam nem észrevenni a Fiat Tipo indexkarját ... "

Milyen kicsi a világ: A Toyota Land Cruiser kormánykapcsolói 1:1-ben megegyeznek a Suzuki Swiftével.

Előzmény: stevie-13 (93258)
Nick_X14XE Creative Commons License 2016.02.12 0 0 93261

"de ezek közül a számodra kiesnek a T, H és W sebességindexűek."

Tehát úgy lehet átfogalmazni, hogy "legalább V" sebességindexű.

A T meg a H jóhogy kiesik, ha az autónak nagyobb a végsebessége ezeknél, akkor nem ajánl olyat hozzá a gyár sem, akármilyen jó vétel.

Ugyanígy normális ember az ajánlott mérettől sem tér el, csak azért mert különben "egy csomó jó vételből kimaradsz".... 

Előzmény: stevie-13 (93247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!