Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2000.08.01 0 0 89
kedves tinimtzsal!
No, eljött tehát az utolsó utáni pillanat..., rajta, sőt nosza, hogy ne írjam: uccu! Tárt szemekkel várom, de biztos, hogy inkább várjuk, az összes élményt. Itt van még egy hajrá is!! :-))
üdv,
Ghanima
Előzmény: tinimtzsal (87)
pdia Creative Commons License 2000.08.01 0 0 88
Milyen igazad van...
És a turnip püré ízlett?
D.
Előzmény: Csokis (85)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.07.31 0 0 87
Najóemberek! Maguk is egy nagy firmák! Hát meséltek nekem itt összevissza sokmindent, csak azt feledték velem megosztani, hogy amit a világ Skócia néven ismer, azmaga a CSODA. Hát én kérem, most meggyöttem, de legszívesebben fordulnék is vissza! Mese az egész. Mondtam is, ébresszenek mán fel, mer ijen nincs!

Nekem valszeg még több mesélni valóm akadna, merhogy elsőször léptem e tájra. De hogy nem utólszor, az biztos!!!

Majd jövök, ha érdekel valakit. (De érdekeljen ám, merhanem, akkor lesújtások lesznek! Ja, aszt montammá, hogy mától híjatok feleim Brévhártnak? Merha nem, akkor igen! ;-))))

t

Qqberci Creative Commons License 2000.07.31 0 0 86
Ghanima lelkem!

Megfogadtam tanácsodat, és Perth-böl a hegyeken át mentünk Aberdeenbe, igy sikerült elhúznunk a Balmoral Castle mellett is (de megállni persze nem volt szabad, és igen diszkréten két szakasznyi bobby figyelte a bokrok közül mozgásunkat, mikor azert lelassitottunk egy kicsit.

Edinburghban tanui lehettünk Sean Connary megérkezésének, mit mondjak, igen látványos volt, leállt a forgalom a Princess Streeten. Állítólag már régóta húzódott lovaggá ütlegelése, mert amikor kiszivárogtatták négy éve, hogy Bözsi lovaggá ütné, ha Londonba menne, akkor valami olyasmit talált mondani, hogy nem biztos, hogy ezért elmenne Londonba. Most viszont véletlenül épp akkor látogatott haza szülövárosába, mikor a királynö is ott volt, igy aztán megütlegelték.

Sikerült felmennünk Kirkwallra is, megnéztük Scapa Flowt, meg a Highland Park Destilleryt.

Találtunk egy nagyon aranyos Skót Gyermekkor Múzeumát Strathpeffer mellett, meg még mindenfélét. Ha rendszereztem a vackaimat (amiket direkt Neked (meg a tisztelt asztaltársaságnak) gyüjtöttem, akkor közkinccsé fogom tenni. Dunnatar Castle-nál is voltunk, meg a Cawdor Castle-ban.

Láttunk egy Archeolink Village nevü létesitményt, ahol néhány ezer év életviteli, építési és létezési formáit lehet látni meg kipróbálni igen szép környezetben.

Remélem, mindenki fel vagyon csigázva, ugyhogy most abbahagyom és iszom egy kis Blair Atholt...

Előzmény: Ghanima (82)
Csokis Creative Commons License 2000.07.31 0 0 85
Ja kerem, ebben a topicban senki nem fikazatja Skocia egyetlen reszet sem buntetlenul. :-) Mint tudjuk, az az orszag csak annyiban kulonbozik a mesebelitol, hogy nem kolbaszbol van a kerites, hanem haggisbol.
Előzmény: kiseszter (84)
kiseszter Creative Commons License 2000.07.31 0 0 84
Úgy látom, ezzel a keleti-partos megjegyzésemmel sokaknak a lelkébe tapostam. Pedig nem akartam, úgyhogy ezer bocsánat mindenkinek. Csak arra igyekeztem célozni, hogy ha vkinek nincs ideje hónapokat Skóciában tölteni, akkor menjen a nyugati partra, mert ott olyanokat lát, hogy szinte tátott szájjal kell utaznia végig. A keleti parton is akadnak csodaszép látnivalók, mint pl. Edinburgh, St.Andrews (mint azt már írtam is) vagy a Dunnotar Castle, de nyugaton vhogy jobban összpontosulnak a szépségek - bár ugye ízlések és pofonok...
Bárcsak újra ott lehetnék!
pdia Creative Commons License 2000.07.31 0 0 83
Ellentétben kiseszterrel és hosszú hónapokig éltem a keleti parton. Végigjártam az Edinburgh-Dundee-Aberdeen utat, többször is. Szvsz a keleti rész meseszép. A kedvenc halászfalumban (Arbroath) isteni a füstölt hal, a neve is csak ennyi: Arbroath-i füstölt hal. Képzeljétek, helyi recept szerint ettem, miszerint: a sárgára füstölt filézett halszeletet pár percre tejbe (!) tették párolni, amíg szétesik. Mhmmmm....
Szóval, Edinburgh (a helyieknek: Edinbra) álomszép, nem véletlenül hívják észak Athénjának. A kastély, a múzeumok, a parkok, és nem utolsósorban: az emberek. Vendégszeretőek, kedvesek.
Érdemes vadászni a leértékelésekre. A Waverly Center drága, kb. a mi Plazanknak felel meg. A Princess streeten nem érdemes vásárolni, csak nézelődni.
Hú, tudnék még mesélni sokat, sokat...
Hiányzik...
Ja, minden augusztusban van egy nemzetközi fesztivál, ahol mindig lépnek fel magyarok is (zömmel néptáncosok). A királyi kastély parkjában van, a hegy tövében.
Ja, és a dungeon-t is meg kell nézni! Hátborzongató...
Jó utat!
D.
Ghanima Creative Commons License 2000.07.31 0 0 82
Welcome on board!! Én is most kerültem elő, sajnos nem Skóciából, az autósokat tájékoztató sorok után nagyon várom más témájú soraidat is!
üdv,
Ghanima :-) ### <- ez itt a skótkockák helye...
Előzmény: Qqberci (81)
Qqberci Creative Commons License 2000.07.25 0 0 81
No, újra itthon...

Mielött elmélyednék az élménybeszámolóban, egy-két hasznos információ:

Eddig is az volt, hogy helyenként megjelent az úton egy "Speed Camera" tábla, és utána a következö 5 mile-on lehetett találgatmi, hogy hova is tették. Az alakja az ismert randa szürke doboz volt. Most megjelent az új technika, a digitális kamera. Oszlop tetején lakik, magasan, kb 8 méterre, és elöre is meg hátra is figyel. Kb akkora, mint egy dupla vastag autóstáska, eé kettesével jár(egy elöre, egy hátra néz). Vaku nincs benne! Könnyités, hogy idén nyárra a kamerák látóterében kalibrálójeleket festettek az útra, magyarán az út közepén kb fél méter hosszú csíkok vannak keresztben, egymástó 1 láb távolságra. A becsíkozott rész hossza kb 10 méter. Ha ilyet láttok, akor birtos, hogy ott van a kamera is.

Új szinfolt az "Unmarked Police Car Operation" tábla, ami km a mi álcázott trafipax-szainak megfelelö kocsik jelenlétére figyelmeztet.

Aki internetezni akar, annak jó hír, hogy Edinburghban van két igen méretes Internet-café. A nagyobbik a Rose Streeten van (a Princess Street-tel párhuzamos elsö utca), a neve EasyEverything, 500 gép van, 1 font egy userid, ami idöszaktol függöen 60-360 percet jelent, és 28 nap alatt lehet ledolgozni. A rendszer igen kényelmes és gyors, ha viszel CD-t, a download-okat ki lehet iratni CD-re (üres CD-t viszont nem adnak!).

Qqberci Creative Commons License 2000.07.02 0 0 80
Most már ne mondd...

Majd három hét múlva beszámolunk.

Előzmény: Qqberci (79)
Qqberci Creative Commons License 2000.06.28 0 0 79
Ghanima lelkem, itt vagy valahol?

Még így az indulás elötti utolsó napokban szívesen látnék egy listát arról, hogy mit javasolsz megnézni az Edinburgh - Pitlochry - Aberdeen - Tain - Wick - Thurso - Inverness - Edinburgh útvonalon. Hátha mi kifelejtettünk valamit a listánkról.

Köszi

Qqberci

tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.15 0 0 78
Csokis rulz! ;-))))

Borsa!

Júli 15-én indulunk asszem. A vége még bizontalan, mer ha jó lesz (mer jó lesz, ez már láccik!) akkor 2-3-4 hét.

t

Előzmény: Csokis (77)
Csokis Creative Commons License 2000.06.15 0 0 77
Szóval nem sokat vesztetek, ha a keleti partvidéket kihagyjátok. Mindenért kárpótol az a látvány, amit a nyugati partvidéken felfelé utazva, a felföldön látni. A városlátogatóknak én Edinburgh-t és St. Andrews-t kötelezővé tenném,
Ez jo! A St. Anrewsban megallsz a varnal es keletnek indulsz, 20 m-en belul tuti mefulladsz. :-) En imadtam Fife-ot.
Előzmény: kiseszter (76)
kiseszter Creative Commons License 2000.06.15 0 0 76
Sziasztok!
Örülök, hogy rábukkantam erre a topicra, mert én is lenni nagy híve Skóciának. Bár csak egyszer jártam ott - négy hónapig - de ez elég volt ahhoz, hogy beleszeressek. Lehet, hogy csak azért, mert én épp elkerültem a szúnyoginváziót? :-)
Még nem sikerült teljesen végigolvasni a topicot, de igyekszem.
Ha vki innen közületek most utazik skót barátainkhoz, akkor annak csak egyet javasolhatok: Go west! Szóval nem sokat vesztetek, ha a keleti partvidéket kihagyjátok. Mindenért kárpótol az a látvány, amit a nyugati partvidéken felfelé utazva, a felföldön látni. A városlátogatóknak én Edinburgh-t és St. Andrews-t kötelezővé tenném, viszont Perth, Aberdeen és Dundee messze kerülendő...
Szívesen adok még tippeket e-mail-ben, ha vki szeretné.

Ha kell még londoni kemping tipp, akkor én javasolnám a Tent City-t, amit diákok működtetnek a világ minden részéről. Ha nem vagy túl igényes, és szeretsz más nációk fiataljaival beszédbe elegyedni, akkor nagyon tudom ajánlani. Ja, és olcsó is volt a londoni árakhoz képest, kb 6 font/éj/fő - persze mi ebből is potyáztunk. A kempnghez az East Acton metrómegállónál kell leszállni, onnan jelölik az utat.

Előzmény: tinimtzsal (65)
Borsalino Creative Commons License 2000.06.15 0 0 75
Mikorra tervezitek az utat?
Udv Borsalino
Előzmény: tinimtzsal (74)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.13 0 0 74
Mi pont nem ekkor megyünk. Kár. :-(

t
(De most már tisztanagyonlelkes! ;-)

Előzmény: (takacs) (73)
(takacs) Creative Commons License 2000.06.13 0 0 73
Kösz! Ez az!

Megtaláltam a hivatalos linkjét is: http://www.nottinghillcarnival.net.uk/

Ha valaki éppen arra jár, akkor ne hagyja ki!

Előzmény: Borsalino (57)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.13 0 0 72
Köszi, Köszi, Köszi!!!

Montammá, hogy alakulnak a dógok? Merigen!
(Hála Néktek!)

t

Előzmény: macarpi (69)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.13 0 0 71
Miért pont nekem jött volna össze?...
;-))))

Azért köszi!

t

Előzmény: Borsalino (68)
macarpi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 70
Bocs, a London melletti
The Elms Caravan and Camping Park linkjét az előbb elszúrtam. Remélem, most már jó.
Előzmény: macarpi (69)
macarpi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 69
No, körülszimatoltam kicsit.

Pl. ITT is lehet kempingeknek és egyéb tudnivalóknak utánanézni.
EZ itt konkrétan egy London melletti kemping.
Egy részletes onlinetérképet is találtam (nagyítás, mindenféle keresések, földutak is!), bár nálam iszonyú lassú :-((

Midge: most jöttem vissza egyhetes északnémetországi útról, ott is volt valami olyasmi. Kis, muslicaszerű izé, és csíp, mint a veszedelem. A csípések sokszor nem azonnal kezdenek viszketni, hanem lépcsőzetesen; 1-2 óra v. nap! múlva. Hát, ha ilyenek vannak a Szigetországban is, akkor mindent megér az ellenük való védekezés!!! Szörnyűek voltak! :-(

mac

Borsalino Creative Commons License 2000.06.13 0 0 68
Ezek a 10-15Ł-os jegyek 2, 3 esetleg 1 hetes return jegyek. Egyszer egy ismerosom megprobalkozott ilyennel de amikor Doverben felment volna a hajora akkor kozoltek vele hogy tudjak hogy nem fog visszajonni a jeggyel tehat az nem ervenyes esatobbiesatobbi es nem engedtek fel a hajora, Megvetettek vele egy rendes jegyet.

A komptarsasag elgondolasa a ezek mogott a jegyek kozott az hogy a draga piaarak miatt az angolok kiberelnek egy kisbuszt atmannek Calais-ba ott telepakoljak a buszt piaval es cigivel aztan irany vissza. A Ket komputom meg kozben leisszak magukat a barban a hajon es mindent felvasarolnak a Duty Free-ben. ES igy mar megeri a hajosnak is.

A masik (csak most gondoltam bele) A Calais-Dover szakasz a jegy return szakasza lenne ami nem ervenyes akkor ha az elso szakaszt nem tettted meg.
Es ez spec minden ilyen jegynel igy van.
Ha a repjegyeden nem hasznalod fel az elso reszt akkor az egesz foglalast automatikusan torlik.

Udv Borsalino

tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.12 0 0 67
Kösz, csak most akkor azt nem értem, hogy hogy is van ez az oda-vissza?

Lehet, hogy hülyét kérdezek, de mi van akkor, ha veszek 2 returt Dover-Calais-Dover viszonylatra, de nem használom ki, csak az 1-1-et??? Akadály? Hm?

t

P.s.: Én meg megyek a MAHART-ba? Még lestem is, hogy az IBUSZ-ba nem lehet ijen? Aszt mentem tovább... ;-)

Előzmény: Borsalino (66)
Borsalino Creative Commons License 2000.06.12 0 0 66
Hali Tini,

A Ł180-nal nem vicceltem de ugy latom mar rajottel te is. a Vorosmathy teren van egy Ibusz iroda es ok arulnak hajojegyeket (szemben a Vigado irodahazzal, a Luxus (ha igy hivjak) aruhaz mellett)
De sajnos ok is ugyanerre a hajora fognak jegyet eladni.
Egyebkent hogy egy kicsit idegesitselek ez csak idefele ilyen draga.
Ha egy Dover-Calais-Dover utra mennel akkor kb Ł15 a jegy.

a vonatra azthizem kocsi fel es te maradsz a kocsi mellett kicsit mintha a marhavagonban lennel. Legalabbis az altalam ismert legutobbi koncepcio szerint. Osszegileg nem tudom de utananezek neked.
Udv Borsalino

tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.09 0 0 65
Csokis!

Hát én bevittem a testem a MAHART-hoz, de ott rögtön közölték velem, hogy nyema segíccség. :-( Viszont mennyek a Belgrád rkp-ra, ott van a MAHART vmilyen tours. Elmentem. Namost az egy dolog, hogy 10 percig azt se mondták, mivanöcsém? - miközben a pultnál (!) várakoztam - de finoman szólva nem repdestek, hogy fizetnék nekik...
Te erről szóltál, vagy elkallódtam a Vörösmarthy téren? Remélem csak elvesztem, és létezik más infopont is...

Borsalino!

Kezdetben azt hittem, viccelsz a 180Ł-al. Hát nem... :-((((

Úgyhogy most azt kérdezném, hogy aki ment már a Csalagúton, az meséljen már nekem, legyen szíves. Vonatra járgányt fel, népek qpéba, aszt kész? Klausztrofób? És persze pízileg? Érdeklődött már-e témában vki a MÁV-nál? Vagy ez is utazási irodán keresztül műx?

Köszi.

t

P.s.: London melletti kemping változatlanul nix? :-(

Előzmény: Csokis (1)
tinimtzsal Creative Commons License 2000.06.07 0 0 64
Drága vagy!
;-))))

No jó, akkor viszek kencét rendesen, aszt mázolgatok.
Gézet meg meghagyom vmi véresebb dologra... ;-)

t

Előzmény: Ghanima (61)
Ghanima Creative Commons License 2000.06.07 0 0 63
Hahó, vendelin!
Szerintem próbálkozz valami ilyesmivel, hogy British Tourist Board vagy London T.B. és ezek gb végével. Jobbat és sajnos nem tudok.
Jó időt, jó szórakozást, kikapcsolódást!
üdv,
Ghanima
Előzmény: vendelin (62)
vendelin Creative Commons License 2000.06.07 0 0 62
Üdv mindenkinek. Holnap megyek Londonba. Tudtok valami említésre méltó eseményt a hétvégére? Vagy valami jó site-ot, ahol a londoni programokról lehet tájékozódni?
Ghanima Creative Commons License 2000.06.07 0 0 61
Kedveském!
Ne feledd, hogy ezek a galádak "csak" úgy cca. Stirling-Edinburgh vonalától fölfelé támadnak leginkább, és főleg szélcsendes helyen. Tehát amíg Angliában vagytok, nincsen szükségetek különleges elővigyázatosságra. Ami meg a föntebbet illeti: szerintem ne bajmolódjál gézzel, bár biztos vagyok benne, hogy azért megfulladni sem fulladnál meg egy gézes sátorban - ld: azért szellő szinte mindig van!! - , de továbbra is azt mondom, hogy elég, ha a hálót jól át/megkenegetem valamilyen szúnyogriasztó szerrel, és igyekszel/tek a sátorajtót nem nyitva tartani órák hosszat.
üdv,
Ghanima
Előzmény: tinimtzsal (58)
Qqberci Creative Commons License 2000.06.07 0 0 60
Köszönöm, megtaláltam. És nem is volt olyan sok az Edradour...:-)))
Előzmény: Ghanima (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!