Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
tudod, itt abból kerekedett többször s vita, hogy ez a gép jóval többet nyújt, mint amit elvárunk tőle (az árából kifolyólag) ! És ugye mi tényleges tapasztalati úton szereztük effelé irányuló "tudásunkat", mi nem csak hallottunk róla.....
Éppen ezért írtam, hogy szerintem ez nem OFF! A fűkaszás problémák egyik legnagyobbika, hogy milyet és hol vegyünk. Azzal, hogy tájékoztatod a fórumtársaidat erről a sajnálatos eseményről és lefolyásáról, jót teszel, én úgy hiszem. Csak ennyit akartam.
Azért irtam ide, mert miután engem átvert gyorsan rákerestem a cégre (tudom, elég későn), és itt olvastam, hányan megjárták vele. Gondoltam szólok, hogy most érdemes feljelenteni, ha még nem történt meg.
Ebben van valami! Egy új vagy viszonylag új gép nyilván teszi a dolgát, az idő elválasztja a búzát az ocsútól. Lehet csak simán szerencsém van, de a kínaiakkal kapcsolatban kellemesen csalódtam.
Esetleg ha valaki tudna ajánlani egy MEGBÍZHATÓ Husquarna szervizt akkor azt nagyon megköszönném. Ahol a gépet vettem oda korábban vittünk Husquarna fűnyírót de nem túl sok jó tapasztalatom van róluk. Igaz most kiskaszáról van szó de akkor is.
Szerintem nem olyan OFF az, ha arra gondolok, hányan megjárták fűkaszákkal is, sőt, kifejezetten fontosnak tartom. A prog-rock párbajaink Gypsyvel? Na az az OFF!:)
Szerintem Gypsinek és nekem van itt legrégebb óta, de a fórumtagok megmondták, ne mondjunk véleményt róla, csak akkor ha már sok üzemórát tettünk bele!
Elhiszem. Az MTZ is bevágta a 40 litert. Szerencsétlen még nyúlt úgy húzta. Nem akármiért szakadt bele az eke nem egyszer a barázdába. A jövőhétre már jobb időt jósolnak, Ha nem lesz nagy eső szivalkodik az addig.
Mindenki, akit az Agro Hunseed kft (vetomagkereskedes.hu) átvert, tegyen feljelentést a rendőrségen. Ha minden igaz, elkapták a jóembert. Jó lenne, ha minél nagyobb károkzásért kellene felelnie.
A Kubota 110-es 40 literrel szántott a napokban 1 hektárt és hokedli méretű göröngyöket dobált ! Tegnap még fel is ágaskodott a hátsókerekére ,egyszer úgy megfogta, nem győztem kapkodni az antiszlipp után ! Most meg még rosszabb lesz már leesett 35mm eső ! Alul száraz felül meg a víznek árja ((::!! Hogy holnap mi lesz hát kíváncsi leszek rá !
Nincs szántóm csak gyümölcsösöm. Permetezés, szárzúzózás, pótkocsi vontatás. Van három hektár szántóm de odaadtam szivességi használatba. Tíz év átlagában ki tudtam hozni a szántót nullába.... Próbálkozzanak vele a fiatalok. Szóval a teljes igazság az, hogy nekem évente az mtz megy olyan harminc üzemórát. Főleg mióta az ökrök megvannak drasztikusan csökkent a traktorhasználatom. Egy tonnát játszva elhúznak, de kettőt is földúton, fűben, sárban, bár akkor már kapkodják a levegőt. Kövesúton szerintem öt tonnát is, bár azt még nem próbáltam de szerintem nem is fogom ha nagyobbat kell húzni akkor indítom inkább a trakrort.
Akkor nem sokat dolgoztál vele. Én az ötvenesemmel 10 hektárt műveltem de általában 2 évente elfogyott egy 10 literes. Én sem cseréltem soha. Annyit mindig frissült. Főleg a szántás után kellett utána önteni. De nem is csodálkozok rajta, 2 fejjel 3.-ba difizárral nagyrészt. Ritka volt amikor sikerült úgy elkapni hogy bírja a 4.-et. Amióta ezek a száraz idők járnak inkább felszántattam nagy géppel. Na akkor nekem sem fogyott az olaj.
Sose megy tönkre, ha van benne olaj. Az MTZ-sek a szervízből hordják a fáradtolajat, HA!!! valami okból elfolyik a motorból az olaj. Egyébként, váltóba és a hidraulikába is fáradtolajat szokás tölteni..... Egyébként, pont ma ment a dilemma, egy traktorról ami nem MTZ és a szervze első lépésként a hidraulikaolaj cseréjét ajánlotta, OK lecserélik a hidraulikaolajat, de ha bármilyen eszközt használ, pótkocsi, villa, homlokrakodó /gólya / az eszközben lévő olaj bekeveredik a traktor olajával.... akkor mi van, hetente hidraulikaolajcsere? Egyébkén igazad van, akik megveszik a modern 50 milliós traktorokat, teljes gépparkot is kell hozzá venni. Seperc alatt megadnák magukat.
Itt egy 600 lakosú faluban van 50 traktor, mind MTZ pár Jumz, T25, és régi Zetor de ezek is birjáka kiképzést. Szárzúzó, eke, pótkocsi, permetező, villa, miegymás viszont nincs ötven. Van pótkocsim, kertitox2000-rem, ha valakinek szüksége van tá odaadom. Ha nekem kell szárzúzó, vagy tárcsa én kérek.
Srácok! Az MTZ 80-asomban utoljára amikor apám meghalt, 22 éve cseréltem olajat. Nem pótoltam egy cseppet se azóta, most van a nívópálca minimum jelzésénél a szint. Éppen elgondolkodtam, hogy tavasszal kéne egy olajcsere! :) Valamit tudnak az oroszok....
Az első olajtöltet nekem is pont ugyan ez a fehér 100 ml-es flakon ugyan ezekkel a feliratokkal. a 6 deci ajándék olaj jól jön, de mellékelhetnék, hogy csak a fűnyíróba töltsem!
Én MOL Dynamic Max 10W-40 rész szintetikus olajat választottam. Nem utolsó sorban azért, mert a helyi benzinkúton is kapható, ha azonnal szükség lenne rá! API SJ specifikációjú. Eddig 5 órát ment vele. a gyári töltetet 15 óránál cseréltem le az előírt első 20 óra helyett, mert egy több órás extra nyúzás után feketés színű lett az olaj. Azonnal csere! Sőt szerintem a 10 ÜÓ sem túlzás a cserére. Ez a kis blokk leforogja simán a 10 ezret nyélgázon! Ilyen fordulatoknál kell a jó kenés!
Ha már olaj, akkor egy kérdés: a 4-ütemű makitámba a gyártó 10w-40/10w-30-as SF vagy annál jobb specifikációjú olajat javasol. A vételnél kaptam hozzá 1 flakon 6 dl 30-as sima egyfokozatú olajat. A gyárilag mellékelt 1 dl-es első olajtöltetre is 10w-40 SL volt írva. A makitások technikai részlege telefonon is azt állította, hogy mehet bele a 30-as olaj nyugodtan ez a gép nem érzékeny az olajminőségre!
Természetesen szerintem nem egyezik meg a 10w-40-es olaj és a 30-as és 10w-40-es SJ olajat töltöttem bele, de szerintem megtévesztő a kereskedői magatartás! Szóval jól tudom-e, hogy a két olajtípus még csak köszönő viszomybam sincsen?
Az ajándék 30-as meg megy a B&S blokkos fűnyírónba!
Látom olajban full képben vagy! Én egy évben 10-15-között megyek a kocsival, íhy évente cserélem. Mivel 0-km vettem remélem így is kibír 100-150 ezret! Az 1.6 dCI start-stop rendszerű tök más a hajtókar csapágy, mint az 1.5 dCI ben.
Ellenben aki használtan majd megveszi kap egy jól karbantartott autót, amiben renszeresen volt időben olaj cserélve.
Ezért cserélek a makitában is 10-15 üzemóránkénk az előírt 50 helyett!!!
"Az első 10 ezren szinte semmit sem mozdul a szint az utolsó 5 ezren kezd fogyni. Ellenben a DPF miatt csak valami spéci specifikációjú olaj mehet bele!"
Az olaj ( mechanikailag) nyíró igénybevételnek van kitéve. Amikor "elnyíródik", elhasználódik, akkor nyírási igénybevételre tervezett stabilizáló adalékok fogytak ki belőle. Nagy valószínűséggel egyéb más adalék is a végét járja már ilynekor. Éppen ezért akkor kéne cserélni az olajat, amikor el kezdi fogyasztani. Az elhasználódásban nagy szerepe van a rövid távoknak, sokszori indításnak ( óvoda-iskola-bevásárló járat) és a városi üzemnek, ahol sok a kigyorsítás és a tötyörgés + minél több km van a gépbe, annál több égéstermék és üza kerül az olajba - főleg hidegindításoknál, gyorsításoknál-.
Dízeleknél a nagyon gondos gazdák 10.000 km-ként cserélik az olajat. Ugye olajat nem akkor cserélünk, amikor elhasználódott, hanem előtte...
A DPF-es autóknál a szulfáthamu ( SAPS) értéket kell figyelni. Az olaj elégése után ( ami az égéstérbe, majd a DPF-be kerül) mennyi szulfáthamu marad vissza, mert az tömíti el a szűrőt. A jó öreg ZnDDP-t, mint adalékot ( kopáscsökkentő) csökkentik az olajból, mert ennek sok a hamuja. Viszont a legjobb kopáscsökkentőt vették ki az olajból.
Idősebb ( értsd sok km) autónál - szerintem - érdemes az 5w30 LL olajról áttérni az 5w40 C3 olajra. Az 5w40 olaj magasabb HTHS értéke miatt kevésbé fogja fogyasztani a motor, ( jobb a tömítőképessége) igaz picivel magasabb a szulfáthamu értéke, 0,6% helyett 0,8 %. Viszont ha kevesebb olaj fogy, pont ugyanott vagy, vagy még jobb is...
A DCI-nél meg végleg felejtsd el az LL ciklust. A rönyosok ( igaz az 1.5 DCI) szigorúan max 10.000-ként cserélik. ( hajtókar csapágy)
Teljesen egyet értek! Ford Fóka 1,6 benya 1 l olaj 15 ezer km-re! Kb 250 ezret mentem vele. Mai napig hibátlanul fut. Ugyanannyi olajat eszik és kb 400 ezer van benne!
Jelenleg 1.6 dCI Renyóm van DPF-es 30 ezres (tiszta röhej) csereciklussal. Kb évente 15 ezrenként cserélem 1-2 dl olajfogyi van ennyi km-re. A felső 3/3-ról megy le pont a feléig. Az első 10 ezren szinte semmit sem mozdul a szint az utolsó 5 ezren kezd fogyni. Ellenben a DPF miatt csak valami spéci specifikációjú olaj mehet bele!
A katalizátort annyira nem bántja, a DPF szűrőt inkább.
Az üza gyártás során kénmentesítenek, és ezzel erősen csökken annak kenőképessége. Emiatt (is) plussz adalék anyaggal igyekeznek pótolni a kenőképességet. Van akinek jobban sikerül, van akinek kevésbé...
A rosszabb minőségű, de még kénes üza is igényel plussz adalékot. Tőlünk keletebbre vagy van benne, vagy nincs...
A gázolajba 1:200 , 1:300 arányba kevernek, a benzinbe 1:300, 1:500 arányba kevernek JASO FD minősítésű 2T olajat.
Ennél az olajnál pl 0,12%, ami nagyjából egy A3/B4 4T olajénak felel meg, ami másfélszerese egy C3 olajnak.
Tehát, ha 1:300-ba kevered, 300 l gázolaj elégetése során 1 L 2T olaj ment ki. Ha 6 L fogyaszt az autód, akkor az 5.000 km jelent. Mivel a C3-as olajhoz 1,5-ös szorzó van szulfáthamu értékben, így olyan, mintha 5.000 Km-ként 1,5 L motorolajat enne meg az autó motorja. Ha nincs DPF szűrőd, ezzel ne is számolj.
Az energiatakarékos "modern" olajoknál és autóknál a gyár elfogadottnak és "normálisnak" tartja az olajfogyasztást, ha az nem lépi túl az 1.000 km/0,8 L-t. Ha jól számolom, ez 5.000 km alatt 4L motorolaj. Ha ennyit nem is, de nagyjából a felét, harmadát általában beharapják az új vasak az energiatakarékos olajokból.
Az én Suzukim is bőven túllépte a 300 ezret, semmilyen gond nem volt vele soha. Normális karbantartással örök élet de ha nem is örök egymillió kilométert simán tudnak. Egy vidéki orvos ismerősöm hozott magának egy ilyen autót még amikor nálunk nem is gyártották Németországból. Amikor megvette már több volt benne mint százezer, ő még tett bele bőven, túl volt a 600 ezren, de még teljesen rendben volt a motor. A kaszni már elég viseltes volt aakkor.
Ukrajnában ahol azérta benzin nem annyira frankó, viszont vannak jó autók is, BMW-k, Audik, Mercik, újak is szép számmal, a benzinbe tesznek nem tudom mennyit, de tesznek szintetikus kétutemű olajat. Nekem is volt egy ilyen háromhengeres szuzukim, tíz évig, ha maradt valamennyi bekevert benzinem és tudtam, hogy két három hétig nem fogom elhasználni mindíg beleöntöttem akeveréket. Ártani biztos nem árt a motornak bár azon elgondolkodtam a katalizátor mit szólt hozzá.
Az a baj hogy a fekete a rövidebb, szétette a benzin a fekete átvezetődugónál. Cseréld ki egy 20 cm hosszúra, de előtte a tankból horgászd ki a másik felét és a szűrőt rakd az új cső végére.
AZTAQ!!! Te! És ez hogy jön össze??? A Suzuki is 2T motor? Aztán meg vajon mennyi a sűrítése egyiknek, meg a másiknak ? És végül: végzel kísérleteket? Ismered azt a történetet, amikor
tudós talál egy bolhát és mondja neki bolha ugorj!!! A bolha elugrik.Megfogja újra ráüvölt a bolha elugrik.Megfogja,kitépi a lábait,és ráüvölt:ugorj!!! A bolha nem ugrik el. megállapítás:ha a bolha lábát kitéped megsüketül
És akkor maradjunk is ebben ... Akkor éreztem különbséget, amikor NEM Magyarországon vettem benzint (95-öst) Aztán később itthon a már megszűnt LUKOIL kúton volt. (szintén 95-ös)Ja még ! Amikor a már egy darabja kannában őrzött benyából tankoltam, valahogy satnya volt. Lehet, hogy az az "IGAZI" 95-ös?? Nekem meg a kutasok galádul csillió oktánost adtak a méltán szar 95-ös helyett???
Amikor a Honda motoros fűnyíróba idén először 100-s benzint tettem az eddigi 95-s benzin után, le is döglött ;-)
Annyi fehéres színű, takonyszerű trutyit oldott ki a tankból, meg a benzincsőből, hogy a főfúvóka nem tudott felvenni benzint az úszóházból.
Igazándiból én is azt untam meg, hogy a 95-s benzin állandóan zöld színű lerakódást hagyott a karbiban. Mivel nem napi szinten mennek a kisgépeim, így legalább bent felejthetem bennük a benzint:-)
Köszönöm, holnap megnézem, bár én cserélgettem a csöveket, de nem jutottam előbbre. Megnézem, lehet tényleg lukas a cső. Amúgy a fekete volt a rövidebb.
Kérlek, az a szívőcső, amin a benzinszűrő van ( már ha van!) , és ez a hosszabb cső! A rövidebb csövön a primerpumpa nyomja vissza az üa-t amit a karbin átszívott! Szerintem vagy lyukas a szívócsöved, vagy fel van cserélve a kettő cső!
Adott egy fűkasza, ami a tankból nem veszi fel a benzint. Hiába pumpálom, akkor sem.Csak akkor, ha oldalra döntöm a gépet. A tankba kettő cső megy bele. Melyik melyik? :) Mert először arra gondoltam, hogy rövid a cső, amit meg is hosszabbítottam, de a hiba ugyanaz. Vagy mind a kettőnek bele kell érnie a benzinbe?
Egyszer nagyon régen, mikor ezek az anyagok elkezdtek bejönni csináltunk egy tesztet.Volt több 10000 liter gázolaj, meg pár liter x,y cucc.Fogyasztáscsökkentő, motorkopást csökkentő, s.t.b. Végül is nem tudtunk semmit sem kimutatni a pozitív irányba, de a negatívba sem. :-) Viszont a mol olajokat bemérettük használat után, mindegyik jól teljesített. Csak érdekességnek.
Az újabb anyagok remélhetőleg jók, még néha én is használom. :-)
Az Oleo-Mac is ruganyos, erős tengelyes sőt a Fuxtec is annak tűnik bár ugye ott 2 rövidebb darabból áll. Viszont jól látható a hőkezelés a bordás résznél.
Nem tudom mi a bajotok a kis habkeverővel.:) 2 hetente legalább 900m-t szegélyezek vele már 2 éve. Igen bizonyos fordulaton beremeg(alacsonyan). De amúgy pörög. És megbízható.
Az acél rúd az merev, a bovden tud X fokot tekeredni, én éreztem is az FS55-ön felpörgetésnél meg bizonyos helyzetekben azt a rugózását. Be is tud remegni bizonyos fordulaton. Még hajlott rudat nem láttam, annak ellenére hogy volt görbe szárú kasza nálam amire vagy rámentek vagy megtaposták, de elég jól ki tudtam egyengetni csak türelemjáték. A rúd az visszanyerte eredeti egyenes alakját ahogy kihúztam.
Megnézed a benzinszűrőt, membránt, esetleg a magas fordulatot kiszolgáló fúvóka nincs-e eldugulva. Ha nem találsz hibát, dobd a kukába. Vagy próbáld egy másik karburátorral.
Esetleg valahol falsot szív, valamelyik gumi cső. (szívó toroknál vagy az alsó vékony)
Tudod ha kritika lenne, még el is férne. De nyomja erőszakosan a más lejáratását, mást nem tud. Hiába próbálsz beszélni hozzá, azt nem érti. Épp elég lehetett megtanulni írni, az olvasás már sok lenne ... Persze ez jó, mert annyira röhejes amit csinál, hogy inkább segít, mint árt, és ezt képtelen észrevenni. :-)
"Tisztelt"Fórumtársam.Állítom,Te arra élvezel néha amit írsz!Teljesen tele vagy magaddal,szinte irigylésre méltó,segíteni nem sokat segítettél még másnak,de a kritika az nagyon megy.Nem tisztem megvédeni itt senkit,senkiket,de gusztustalan amit te itt művelsz.Nem elüldözni akarlak,csak hát ez a véleményemamivel gondolom nem vagyok egyedül.
Én is találkoztam egy-két ilyennel és hallottam többről, aki azt oktatja hogyan kell sikeresnek és gazdagnak lenni, közben kitérdelt nadrágban, kikönyökölt zakóban, tizenéves olcsó autóval járva, lepukkant bérlakásban tengeti életét!
Persze, a látszat a lényeg (legalábbis szóban, mert vizuálisan bebukták a hirdetett "eszmét"!)
Valóban töröltek a Moderátorok egy csomó hozzászólást, amelyik ellent mert mondani annak, amit te állítottál!
Ki is lett néhány nick tiltva, ugyanezen okból!
De részemről ilyen pórias (bunkó stílusú), déltengeri kikötői matróz stílusban megírt hozzászólást, mint a tiéd még sosem íródott nyilvános (és egyéb) fórumon sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A számtalan alkalomra, meg kíváncsi lennék, ha volnál szíves konkrétumokat felsorakoztatni!
Vagy ezek is csak a jelenlegi, esetleg fizetett reklámkampányod részei lennének?
Jaaaa???, hogy nincs konkrét bizonyítékod????????
Biztos azt is mind-mind és mind törölték!
Nevetséges és gyerekes vagy, bár egyértelmű, hogy a topik kiskirálya címre hajtasz, sőt, úgy gondolod, hogy egyértelműen tiéd a cím, már elejétől fogva.
Persze, ezek után jönnek majd a spanok és megint lesz egy-két nick, aki tiltva lesz, a "többség" akarata szerint!
Nincs kizárva hogy a végén egy Hecht lesz vagy egy Fuxtech. Valószínüleg nem fogják megjavítani nem fogják kicserélni, és rákényszerülök hogy eladjam mert ezzel dolgozni nem lehet. Annyi pénzem nincs, hogy megpótoljam százezerrel vagy többel és vegyek a két nagy márka kínálatából egy bozótvágót, ami pár üzemóra dikics vagy vágótárcsa használat után nem leheli ki a lelkét. Hallgatni kellett volna az okos szóra és eladni a javítás után. Megmondta a szerelő hogy csak damillal szabad használni mert különben szétmállik seperc alatt. Őszintén szólva reménykedtem hogy mégis összeáll a gép, végülis ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Pedig van olyan. Mármint, hogy öngyulladással jár tovább. A többi szerintem barokkos túlzás. Mellesleg ha túlmelegedés, vagy csak a leállító hibája miatt jár tovább, a szivató leállítja. Viszont az, hogy túlmelegedik, mert NEM pörgött szerintem szimplán röhej.
Szerintem ez a gyertya izzás kicsit abszurd. Fiam kis Yamaha motorjában a schuber tű kiesett a tartójából, bele a fúvókába. Olyan szegény lett a keverék, hogy a gyertya elektróda pár száz km után tényleg elégett (eltűnt :-)) . De ott se volt olyan, hogy nem lehet leállitani.
Lehet pl, hogy a bowden nem húzza végig a pillangót, nem nyit teljesen. Aztán meg fogalmam nincs mi az a colorteszt, de ha a gyertya színe, az szart sem ér. Ahhoz HASZNÁLNI kéne. Beindítod, nem pörög, aztán gyertyát nézel ? Ha nem trutymós, nem jó. Elvégre el sem éri az üzemi hőt. Adj neki benzint. Már szerintem.
Urak, van nálam egy einhell royal msb 32 javításon! Kapott új csapágyakat, szimeringet gyűrűt, karbi felújítót, gyertyát! A kompresszió mérés szerint 7.3 , a hengerben 0.02 mm a kopás mértéke! Beindul könnyen, a colorteszt szerint a karbi beállításom is jó, de nem akar kipörögni! Miért nem? Így normálisan be sem tudom járatni a gazdájának!
ha belegondolok, mikor gyerekek voltunk, az iskolában is a legnagyobb tapasztalattal rendelkező embereket ( tanárokat) néztük hülyének! Lehet, hogy így is itt van! :P
Én már ezt a dolgot elengedtem, ahogy írtam, ebből a fostalicskából kasza soha nem lesz. Okuljanak az utánam jövők. Én örülök, hogy neked jól dolgozik! Hétfőn elküldöm a Hermesnek, a labda náluk pattog. Én biztos vagyok abban, hogy kidobtam az ablakon 180 ezer forintot. Nem fogok pereskedni, nem hiányzik, hogy a 180 ezren felül még a perköltséget is beukjam.
Én a kés utáni tányérra szoktam rakni még egy alátétet,és kizárt a lelazulás. Őszinte leszek én sokat hajtom alacsony fordulaton 2,4 el kiengedve és sokat késezek is mulcsuzok is és semmi probléma az ég adta világon semmi,,,a kapcsolódnál lessz a bibi, néha nekem is szokta,, ne fujd már megint fel a dolgot,
Igazából én már ezt a kaszát elengedtem, februárig elméletben van garancia. Gyakorlatban sose volt. A hozzám hasonló balekok akik azt hiszik egy H vagy S minőségű gépet veszenk 180 ezerért okuljank, a kezük száradjon le ha OleoMacot vesznek. Hétfőn visszaküldöm a Hermesnek, előre tudom, elhárítanak minden felelelőséget. Be fogom szkennelni a "szakvéleményüket" amiben leírják miért vagyok én a felelős az ő faxa gépük meghibásodásáért. Olajozási elégtelenség a varázsszó. MOL kúton vettem a benzint egy nappal korábban, 1:40-rekevertem oleo olajjal /a javát elhasználtam a KS162 ben/, szerintem rendeltetészerűen használtam. Ez így volt most is, meg egy évvel ezelőtt is. Nincsenek csodák, az Oleo húsz százalékkal olcsóbb, de nincs rá garancia. Ha elromlik magadra maradsz.
Adjál neki egy kis benzint! Mint korábban is írtam: vagy alacsony hőértékű a gyertya, vagy szegény a keverék. Ja és ha ilyen helyeken használod, nyugodtan használhatod 25-30-as keverékkel.
Be se merem indítani ba..ameg! Így csinált egy éve is, és egy fél tank benzin után kilehete a lelkét. Egyébként azt már nem is írtam, hogy a vágóeszköz lelazulás továbbra is megvan, most nem használom a kerékanyakulcsot hanem minden tankoláskor húzok a csavaron. Egyébként kell is, egy tank benzin után egy fél fordulatot lazul a csavar. Mondjuk ezzel tudnék együttélni, de ez a leállíthatatanság belémverte az ideget. :( Fel is bontottam egy sört! De lehet volt több is! Hétfőn visszaküldöm, meglátmom mit reagálnak. Az ujjammal próbáltam megmozgatni a karburátort, nem érzem hogy lötyögne. Mondjuk csodálkoznék is, mert a szerelő lelkére kötöttem, hogy menetrögzítőzze le.
BTW eddig a Hecht 1445 (Mall hu csomagsérült 17e) jobban tolja érezhetően, mint az Einhell BG-BC 43 AS/1
Mit értünk érezhető alatt?
Anyám ritkán nyírt kertje meggy- és rózsasarjakkal: kb 2 óra (kb 15x30m, laza 2x15perc pihenés, 2,4mm Stihl suttogós damil, bokormaradékok kirántják a kábelt, 25% rózsabokor sarj, itt-ott meggy, néhol akác, mindenki fél centi körül max, esetek fele körül alatta)
Az Einhellel késre váltanék 10m után, ezzel nem kell. Nyilván nem is érdemes, amíg vannak pici tuskók, amikre beütközhet, de ilyen, hogy damillal lenyomok egy ilyen kertet két óra alatt, álom volt, amíg az Einhellt nyüstöltem. 1,7 LE? Talán. De akkor az az 1,4kW elektromos valami hány LE a gyakorlatban?
Nyilván ha nem pörgeted szar a hűtés. A hiba a te készülékedben van. Nem mentség, de egyfajta megnyugtatás: nagyon nem vagy egyedül. Természetesen a géped és önmagad érdekében használd a szájbavert kényszerléghűtést, ha már az van!
Menetszél nélkül pörgetni kell a kétütemet, nincs mese. Persze ésszel, nem üresjáratban, hanem jó adag damillal, és késsel is a jó damil hangján, majd aztán mindenéppen jó adag damillal (késsel négyütemezős lesz, ez a koksz miatt van, a walbro és a jó ésszel visszafogott gáz következménye, elkerülhetetlen, kell a damilos misszió). Nem valami szövevényes tudomány...
Emberek!!! Lefosta a bokáját a master.... Egy haver megkért, hogy csapjam le a kertjében a meggy gyökérsarjakat, egy fél óra munka után leállítanám.... semmi nem áll le! Ekkor ugrott be, hogy mielőtt elromlott ugyanez volt, akkor írtam is, én is meg mások is kontakthibára gondoltak. Az nem kontakthiba volt akkor se meg szerintem most se, annyira túlmelegedett hogy a gyertya felizzott és hiába veszi le az ember a yújtást a moor megy tovább. Nem a gasználattól melegedett túl, gyakorlatilagalapjáraton mentem egyikfától a másikig, egy egy fa alatt volt öt tíz bizbaszegy egy gázföccsel le is csaptam egy fa alját.
Hétfőn elküldöm a szarukat a Hermesznek, cseréljék ki vagy csinálják meg rendesen. A helyi erők megtették amit tudtak, ez a feladat meghaladja a tudásukat.
Nem írtál hülyeséget , csak abból a felesleges összehasonlításból kerekedett egy vita, ami valójában vihar volt egy lavór vízben és átment személyeskedésbe.
Ezért írtam, hogy ne dobjuk fel a magas labdát, mert azt rögtön lecsapják.
Egyébként nem gondolom, hogy nálad vagy többségnél jobban értenék vagy nagyobb tapasztalatom volna a kisgépek terén.
Hmm. Mert most a tiéden van ? Én itt egy vendég vagyok, azt írok, amit csak akarok, ameddig a modiknak nincs ellene kifogásuk. Meg te is. Miért kéne itt bármit is birtokolni ? Én pont ezt teszem, próbáld te is.Próbáld elfogadni, hogy nem neked kell döntened. ;-)
De most tényleg, hogy lehetek már olyan, hogy a saját pénzemből veszek valamit, azt HASZNÁLOM, és még van pofám leírni a VÉLEMÉNYEMET???? Amikor vannak itt ezek a rendkívül nagytudású szakik, akik egyszer már hallottak róla? NEHOGYMÁ !!! De tényleg ! Idebotorkál, felfedezi, hogy az INDEX jóvoltából ide írkálhat, és egyből vinné is haza. Majd ő jól megmondja, hogy a MÁS FÓRUMÁN SZERINTE mit kéne írni !!!
Hogy kerek legyen, amikor venni akartam, a Hecht nem tudott adni. Máshonnan szereztem, ahol a gyárból érkezett állapotban adták oda. Mellesleg csak lenne ilyen a Stihl Husqvarna vonalon is ilyen, különben miért erőltetnék a nullszervizt???
Nem így van. Akkor nézzük, hogy is van ez. Stihl, Husqvarna gépet a gyár előírása szerint csak szerviz adhat ki. Ezt én megvettem gyári bontatlan csomagban. Volt némi bajom, a szervizben töltött pár perc után hibátlan volt, és ez van azóta is. Ha kifejtenéd, mi a problémád?
A szomszéd is "egy megmondó ember",mint itt a fórumon is egy páran,nem érdekli,hogy más már próbálta,használja,van össze hasonlítási alapja.Ő csak nyomatja a maga ostoba dumáját.A Balance XT a legjobb heveder ma ami kapható,nincs mit beszélni.
Mondjuk így,hogy az akku felszerelésének előnye is lett,már mindegy :D :D :D ,de ha tudtam volna a szándékodról,küldtem volna vibrációs elven működőt,csak egy bilincs,némi rezgés,és már ketyegne is. :D :D
Így, hogy a számláló miatt kellett rá egy akksi is, és éppen nem volt a boltban más, csak 12V 100 Ah akksi, picit farnehéz lett, de az csak jó, mert pont jó a súlypontja, megúsztam, hogy le kelljen a szárából vágni.
Van oleo az 430-asom. Vettem rá egy balance xt hevedert 20 ezerért. Azt mondja szomszédom, hogy Ő 2-3 ezerért vesz a piacon ilyet. (persze lövése sincs a hevederekről)
Van két kínai kaszája vélelmezi, hogy az övé mintha erősebb lenne, mert az 43 köbcenti az enyém 44 mondom. Egyébként mennek a gépei, mint a rakéta és én ráhagyom, hogy okos döntéseket hoz. Mivel 20-30 ezer között vette gépeket és ezek sokkal jobban megérik, mint egy közel 200 ezres kasza.
Valószínű a Tied magyaro. legtöbbet használt Hekkje !
Az én Fuximba 10 év alatt lesz ennyi kb. Bár addig lehet szétmállik vagy kitudja. (Ha van javításon nálam másik kasza azt használom próba, beállítás jelleggel.)
Neten sokan már ahogy kicsomagolják rámondják a tutit hogy hú de überfaxxa.
Mások a "tesztvágás" után szintén megmondják a tuttit !
Na most ez se nem dicséret se nem lebaxás nem volt! :-)
Olvasd végig, miket írtam. Sehol nem volt olyan, hogy a papi kedvenc kaszája lesz a Hecht 163 még 20 év után is. Amiket írtam röviden, hogy nehéz nagyon, és erős, minta zállat. Valamint több, mint 100 óra után eddig hibátlanul műxik. Hol ebben a hiba?
A Master csupán azért lett menesztve, mert jó áron kérték! És akkor legyen, nem hasonlítgatom más gépekhez, bár tudtommal én csak olyanokhoz hasonlítottam, amilyen volt már nekem, vagy amilyennel már dolgoztam!
A lényeg, hogy azok, akiknek van, tudják, nem csináltak rossz boltot!
Pont ezt a kettőt használom én is, 2.7 citromsárga jobb a gyengébb gazhoz illetve fűhöz, a 3 mm bordó színű meg a keményebb gazokhoz. Használható a bord[ is fűhöz , de a 2.7 -el jobb vágni az ilyet. Én kipróbálás gyanánt vennék mind a kettőből a helyedben.
Nem személyeskedni akarok. Neked volt 755 master és , ha azt mondod , hogy kellet a pénz és eladtad és vettél egy olcsóbba. OK, elfogadom.
Elkezded dicsérni, főleg pár tíz üzemóra után, ok rendben. Viszont, ha összehasonlítod a masterral vagy 460-al, 543-asal és valaki azt meri mondani, hogy azért ezt nem kellene, akkor azt nem kell lehurrogni.
Két különböző kategóriáról beszélünk és mindegyik más célközönségnek készült.
Nem sértődök meg, de ne javíts ki, szándékosan azt írtam, olvass a sorok között!
"Konzisztencia: Változatlan elért szint, amely egy szabály vagy szabvány szerint megállapított, tartós érték. Ez nem változik vagy nem változhat az idő múlásával."
Na azzal könnyen boldogulsz. Pillanatok alatt kifúrja a lyukat. Hát igen az önkormányzat pályázott, a kisember + évekig kuporgatott hogy meg tudjon venni valamit, és mire már nagyjából meg van minden, megöregszik és ingyen sem tud meg szabadulni tőle. Fejlődik a világ.
Az önkormányzat vett egyet, vadi új, még ki se próbálták, nem is fogják sose. Erre volt pályázat, ezt vették... Van két szántóföldi függeszett permetezőjük is egyébként szántója az önkormányzatnak olyan két hektár... Homlokrakodó, felszerelték, kipróbálták és annyi. Probléma megoldva, ideadják az MTZ-re való lyukfúrót szó nélkül, legalább látszik rajta hogy használták.
Vagy azt már kimondani is szörnyű, hogy a 1,5 3/8 68 szemes láncot a H boltban adták 4690-ért, a nem H boltban (mezőgazdasági), meg mint Oregont adták 4000-ért. Ja, megmorgósodott a csapágy a damilfejben, mondom egye fene, ha nem drága, veszek bele egyet, mert koppintót is cseréltem, erre a tulaj, akinek otthagytam mintadarabnak, legközelebb visszaadta kitakarítva, bezsírozva, hogy csak bekoszosodott, azért zörög, ne költsek másikra, ha nem muszáj. Ki érti ezt?:)))
Legyen. Nem vitatkozom.;) Bár ha arra gondolok, hogy mondjuk a Husi boltban kb 12 volt egy T45X, egy másik helyen (nem Husi bolt) ugyanazt a gyárit lerendelik 9900-ért, azért van némi misztikum.:))) És ez csak az eleje....
:))) Annakidején én is az FR változatot akartam venni, mert kifejezetten erdőtakarítási céllal vettem. De a szentélyben csak 343R volt, nekem pedig minden perc veszteség volt, nem volt időm megvárni, míg lerendelik az FR-t. Így vettem rá fűrésztárcsát, meg védőt, és kész. Nem baj, így is nagyon jó.:)))) Gondolom nem a por ette meg a gyűrűt a nagy állásban.;)))
A másik oldala az, hogy ha azt nézem, hogy már akkor is drága volt (189), bár a drága csak viszonyítás kérdése, már az első hónapban behozta többszörösen az árát. Így már jól is vagyok, de azért még nem akarnék másikat venni. Bár ez nem az én asztalom, de azt hiszem, egy hivatásos munkánál a hatékonyság mellett ez lehet a másik fő szempont. De mindegy is, nem szerettem sose számolgatni....
Így van ez, lehet, hogy meg lenne, de akkor már baromi sokba került volna. De hát mit tudhatok én erről. Szerencsére egy kőkemény profi megmondta. Higgy neki, nagyvállalkozó, már KETTEN vannak !!! :-)
Csak félve írom...:)) A 10 éves 343-amat azért csodálják meg még mindig, hogy milyen szép és jó, mert egyrészt igyekszem vigyázni rá. Karbantartom, ahogy tudom, a múltkor nagy vitát kavaró szervizes is megdicsérte, a szívóoldalon bekukkantva, hogy milyen szép a henger, meg tisztogatom is... most nem tudnék másikat venni, de: voltak és vannak nehéz melóim, meg átlagemberhez képest mennyiség is van bőven, mégsem egy ipari felhasználás! Nem az a fajta intenzív napi 8 órás meló éveken át, ami egy profi felhasználót jellemez, különös tekintettel a minimális karbantartásra nézve. Akkor már valószínű nem lenne meg, és nem azért, mert nem profi gép, vagy rossz gyártmány lenne... Bár ezt lehet nem is neked kellene írnom.:)))
Örülök, hogy vadul tollasodsz, mióta tavaly "segítséged is lett" már "ti" dolgoztok. Ez a fűnyíró elég hasznos lehet, én is örültem, mikor 10 éve vettem ilyet. Aztán csináltam egy egy dobos kaszát, az jobb vott, de egy darabja már csak a szárzúzót használom. ;-)
Ne foglalkozz vele, nem tud pártatlanul konzisztenciát levonni a fórumon zajló témákból!
Ha jól emlékszem, amióta követem a fórumot, itt nagyon kevesen (és köztük te is) fikázták a másikak gépeit! Ha valaki segítséget kért, az legtöbbször csak ezen kevés embertől kapott érdemi segítséget!
Ha ő boldog így, akkor legyen az, tartsa meg magának a véleményét, és ne is próbáljon meg mások véleménye, tapasztalatai alapján előrébb jutni, bővebb rálátást nyerni a dolgokra!
Én az alföldről származom, és ott, nálunk Bugacon az ilyen embert egyszerűen fafejnek hívják!
Többször leírtam, és videót is tettem fel, hogy mi nem csak kaszával dolgozunk. Különböző közületeknek/vállalatoknak területfenntartás. Minden ami ehhez tartozik, fűnyírás (fűkasza, sima fűnyíró, gazvágó, vízszintes tengelyű szárzúzó, függőleges tengelyű szárzúzó ezt pont a héten hoztam el, majd lesz videó), fák metszése, kivágás, veszélyes vágás, vezeték alatti tisztítás, stb. Amikor ezt írtam, akkoriban találtam a erre a fórumra és tőled eltérően én nem vagyok olyan "okos" ezért kíváncsi vagyok (voltam) mások véleményére, tapasztalatára. De tanulva a fórumok mentalitásából, ha leírod, hogy ki vagy, mit csinálsz, hogy, akkor jönnek az "okosok" és lehurrognak. A másik véglet, a "persze hazudsz", ezért vannak videóim is. És így is lett!!! Ezért tettem fel úgy a kérdést.
Itt egy kép az új szerzeményről:
Tehát akkor a te értelmezésedben a Hyundai jobb, mint egy Mercedesz! Akkor szerintem nincs miről beszélni, maradj a Hetchnél!
Nincs értelme veled vitázni, mert demagóg vagy!
Eleinte nem értettem, hogy miért állnak sokan így hozzád, de már értem, .....
A 6. Chevrolet KALOS egy DAEWOO. A 8. egy Hyundai GETZ. és az első merci a 10. Azt a 13. a 21. 30. 39. 73. megint koreai, és íme, a MÁSODIK Mercedes, a 76 !!! Hát tényleg ...
Ha csak 15 éve kezdted, akkor szakmai viszonylatban ezentúl köszönj csokolomot, az első kaszamat 2000ben vettem. A videoidon látszik, hogy hogy dolgoztok. Ezt ezt mindenki eldönti, jó vagy sem. Az, hogy tavaly (de lehet az idén) gepparkbovites címen vettem egy husi 555rxt-t, mert lett erdészeti meló is, nem tudom, hogy jön ide. Senki másról nem beszélek, csak rólad, aki mindig az aktuális jatt alapján formálja a véleményét!
lepj egy kicsit hatra a kis vilagodbol, és nevesd ki magad, hogy bármilyen szinten hasonlitod össze a stihl, vagy husqvarna termékeit kínai lomokkal. A Mercedeszt is össze lehet hasonlítani a dewoval, csak ki fognak nevetni.
Hát ... nem tudom. Én ugyan nem próbáltam FS510-et, viszont a legalábbis néhány embernek etalonnak számító Zenoah 5010 meg van is. Nem gondolom, hogy mondjuk ahhoz képest az FS510 elsöprő lenne. Viszont ERŐBEN a Hecht 163 az. De még mindig vegyük már figyelembe, 63 ccm !!!! Nekem van husi 185 is, ahhoz is lehetne mérni, de ott a husi simán nyerne.
Jó, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy ez egy eleve tisztességtelen hasonlítás. Egy 45 ccm-es gépet nem illik egy 63 ccm-eshez hasonlítani. A minőség kérdése meg olyan, hogy itt megszagértik olyanok, akik még nem is láttak Hecht 163-at. Viszont feltűnően okosak. :-)))
Szerettem volna már megkérdezni, szerinted akik nem válogatott baromságot írnak, miért "lefizetett emberek"? Az ilyen egység sugarú emberek élete elég egyszereű. Van, aki azt mondja, amit te. Ez ugye sima ügy, mert te meg azt mondod, amit hallottál. A többi meg nem ért hozá. :-DDD
Kedves tegnap lett hozzáértő, attól , hogy tavaly vettél Husqvarnát, még nem vagy a szakma nagyja. Érdekes, hogy 15 éve, amikor én kezdtem, sokkal szerényebb voltam, mint most te. (most is) ;-)
És ezt te tudod, vagy gondolod? Nem vitatom, LEHET így, de ez nem derült ki. A "legendás" Stihlek, amik 20 éve mennek, a "papa féltett gépei", néha használták. Termelésben nincs ennyi idős gép. Sőt, már sokkal előbb komoly pénzekbe kerül a felújítása. Aztán meg ide is beírt pár ember, legutóbb pl 7 éves működő ALKO-ról. Itt leginkább véleményekről megy a vita, nekem is van most már bőven 10 év feletti FS350 kettő is, de először is költeni kellett már rá többször, azon kívül már jó pár éve tartalék. A Hechten, sőt már a fuszeklin is VAN rezgéscsillapítás, a heveder meg ... olyan, amilyen. Érdekes módon nézed, mert a Stihl heveder se nagyon jó egy husi hevederhez képest, persze az úgy jó. Nincsen abban vita, a Stihl biztosan sokkal jobb, mint egy jó kínai, de Doki azt piszkálgatta, hogy HÁNYSZOR jobb? Amit ugye te se tudsz, de véleményezel.
Látod, sok embernek a tények nem számítanak, csak a pillanatnyi haszon. Ezek az emberek, függetlenül attól, hogy miket írnak magukrol, nem szakik, hanem kóklerék! Sajnos!
A kuncsaftoknak jóval több eszük van, értelmezik amit mondanak nekik, nem lefizetett reklámozó emberek, akik az aktuális 500 forintnyi jutalékuk miatt forognak mint a szél, a saját gerincüket (ha volt valaha) is félre tolják. Ha ennyire nem megy a biznisz, szólj és szerintem össze dobunk egy kis alamizsnara valót!
Üdvözlök mindenkit szeretettel. Józsi vagyok. Van nekem négy fűkaszám. Szerintetek, melyik, mit ér? egy ALPINA BJ 335 D , erről hiányzik a gyújtó tekercs, egy : HOMLITE HBC 30 B A motor: majdnem új, a szár egy bontott HOMLITE szára.Van még egy STHIL FS 106 os- napi használatban, és van egy : STIGA SB 43 DS. / Remélem jól írtam / - Szeretnék ezek közül hármat értékesíteni. Az árakat nem ismerem, aki tud azt kérem: segítsen..
Gratulálok a rendkívül nívós hozzászólásodhoz. A te saját szavaiddal válaszolok, mint ami legjobban illik ide:
"A stilus maga az ember, de ha az ervek is elfogynak, akkor jön a szemelyeskedes es a fröcsöges. J Gratulalok! Az utszeli kocsma stilushoz! Remelem, a sok kuncsaktoddal azert nem ebben a stilusban kommunikalsz."
Ám ha mindezt valaki itt elő meri adni olcsó piacos kínai VS. egyéb fűkasza viszonylatban, az közösségileg le van oltva, trollnak van kikiáltva és el van küldve a pi...pa!
Mit josoltam meg te félkegyelmű???? Nem tudsz olvasni? Vagy nem lehet kiváncsi valaki, hogy az adott téma, hogy áll egy év mulva? Ne legyél már szellemi toprongy!!!!
Én kicsit állítottam a karbiján és érezhetően jobban pergett. (De amúgy hála istennek, könnyen indul teszi a dolgát).Szerintem túl sok csodát ne várjunk ettől a géptől ilyen téren. Van fent a Youtubeon olyan videó hogy kínai kaszára stihl karbit raktak és szárnyalt (szinte az eredeti karbijához képest). Csak most ebben az a gáz, hogy egy komolyabb karbi árát ha hozzá adom a gép árához, akkor nem ezt veszem meg. Plusz jó ha tud két lóerőt a gép és szintén oda lyukadok ki hogy nem ezt vesszem meg sokad magammal egyetemben. Főleg mikor a Hecht 163 most csak egy ötössel drágább. (és az tudja is azt a teljesítmény amivel hírdetik). De ha van valakinek jobbitó ötlete, azt én is szívesen fogadnám.
Na ne má', hogy a kaszákat (fűrészeket) is utolérte az EURO-buzulás!!!
Kocsiban is az EURO2-es benzinesek voltak a legfajábbak, a többi csak fingreszelés! Hogyan vakeráljuk a legújabb eurobuzuláshoz hozzá a meglévő motort, ami ezek után tökéletesen használhatatlan fos lesz és kb 2 literrel többet is eszik, de az eurobuzulást papíron tudja. A többlet tankolás meg a tönkremenő alkatrészek a dellát meg még hozza is!
Egy 2 ütemű a katalizátort nem tökéletesen elégő olajjal esetleg kicsit elállítódott karbival szélsebesen kinyírja, utána csak tömődik-tömődik és tömődik jó kis fojtásként szolgálva. A tulajdonos elégedetlen, hogy "gyenge" a gép, többet eszik (ez az államnak jó) esetleg a koksz csökkenti az élettartamot is (ez a gyártónak/kereskedőknek jó) csak a végfelhasználó szív!
Kérdem és, hogy akkor hol itt a fejlődés???
Régebben 15-20 éve azért fejlesztettek, hogy jobb/felhasználóbarátabb/csendesebb/hosszabb élettartamú legyen a gép. Ma azért, hogy hozza a legújabb eurobuzulási normákat, menjen tönkre minél hamarabb, legyen elégedetlen a termékkel a vevő és ráunva a szívásra vegyen minél hamarabb újat! A hab a tortán az, hogy a végén majdnem mindegy mit veszel, mert a globalizáció miatt más-más márkajel alatt majdnem mindig (azért akadnak gyöngyszemek) ugyanazt a "zacskóstejet" sózzák rád!
Régebbi Fuxi tulajokhoz lenne egy kérdésem, mert állítólag azok a kaszák erősebbek mint az újak!
A régi Fuxi karbijára lennék kíváncsi.
A hengeres szelep közepén van egy tű, ami felemelkedik a szelep elfordulásakor és ez a tű egy vékony műanyag csőben mozog, arra lennék kíváncsi, hogy ennek a műanyag csőnek a felső felén a henger felőli oldalon van-e egy hasíték, vékony rés!
Egy dolgot melegen ajánlok a figyelmedbe: A FŰKASZAUNIVERZUMBAN NINCS ÉLET REZGÉSCSILLAPÍTÁS NÉLKÜL!!!!
Én is sokat gondolkoztam, azon, hogy megéri-e a felárat a rezgéscsillapítás és azt kell mondjam már 2 óra munka után is bőségesen megéri!!! A korábbi kaszámnál makita BBC5700 2 óra munka után úgy elzsibbadtak a kezeim, hogy 1-2 nap kellett, amíg kiállt a zsibbadás! A jelenlegivel (makita EM4351 UH) 4-5-óra munka után is semmi (abszolút semmi) zsibbadás!
A márka, a típus meg pénztárca és szimpátia kérdése, de ne feledd ha lehet mindig a rezgéscsillapítottat keresd, ha van rá opció!
Fs-260 gépnek rövidebb a szára,és nincs benne rezgéscsillapitott AV ház-egyébbként hasonló,de mint irtam előbb,a 410 elektronikus porlasztós már-egyébként a motor tényleg ugyanaz.
Jött egyik cégtől válasz, azt mondták hogy mindegy mekkora a damilfej (súlyra), csak a damil átmérője számít. De akkor nem igaz ahogy mondják, mert számít. Gondolom nem mindegy hogy x LE motornal 300 vagy 600grammos fejet pörget.
Akkor kipróbálom a HQ vagy Stihl damilt, meg maradok ennél a T25 fejnél.
Felőlem ... de ezek a beszólogatások csak azért jók, mert olyan jól HANGZIK. Mindenek tudója már így előre meg is jósolja. Jövőre meg? Ki emlékszik már ... ;-)
Most gondolkodom egy fűkasza megvételén. Mindenképpen jó minőségű cuccot szeretnék. Tanácsotokra lenne szükségem , milyet vegyek.
A gépet a ház körül szeretném használni, kb 1500 nm területen. Elsősorban nem a pénz a fő szempont, hanem a megbízhatóság, erő és élettartam. Nem akarok kínlódni vele. Én Husqvarna , Stihl -ben gondolkodom, de elfogadnám a hozzáértők egyéb javaslatait, típusszámmal együtt.
Arra utalok, hogy nezzuk meg egy év múlva a két gép teljesítményét, ha egyáltalán lesz mit a 460 melle állítani akkor! megelőzve a félre értelmezésEdét. A jelenlegi teljesítményt és a válaszod senki nem vitatja. de nézzük meg egy év múlva, mert gondolom aki vesz egy ilyen gépet minimum egy évre tervez vele.
Valóban Sthil/HQ damilokat javllják itt a profi felhasználók. Én korábban oregon damilnál ezt nem tapasztaltam. Most a héten lesz itt egy makita bemutató nap giga akciókkal 1-2 napig. Lehet bepróbálok 1 tekercs makita damilt (talán)!
Erre nem is gondoltam. Megmértem és 284gramm a gyári fej. Esetleg akinek van T25 vagy T35 vagy bármilyen más Husqvarna fej, meg tudná mérni esetleg hogy hány gramm?
Ez az AL-KO kasza már 7 éves, de idén kellett először gyertyát cserélnem benne. Soha semmi gondom nem volt vele, pöcc röffre indult. Lehet fikázni az olcsóbb gépeket, de ez nagyon szépen teszi a dolgát! Mondjuk a szöghajtásra odafigyelek, nyomom a szöghajtás zsírt bele hogy ne fusson szárazon, illetve 1:30-as benzinnel használom. Összességébe meg vagyok vele elégedve, nyilván ha erősebb lenne jobb lenne de abból főzök ami van.
Okés, köszönöm a segítséged! Rá is kérdeztem egyik boltnál mail-be hogy jó lesz-e a hozzá a T25. Gondolom ez az alapnak számító fej jó lesz nekem nem? Nem kell T35X pl. Damilból meg akkor maradok a Stihl vagy Husqvarna 2.0mm-es körnél.
Igen valóban jó ez is hozzá . Tegnap órákig dolgoztam az új gyertyával és ma reggel is második rántásra indult . Soknak tünt a hőérték különbség de nem gáz , sőt ...:)
Szóval elvileg erre a kaszára felmegy a T25 damilfej mert M10 menete van, és elvileg a menetemelkedés is megegyezik. Jobb választás lenne ez a T25 damilfej Husi 2.0mm-es damillal?
Inkább nem fújkálnám ha lehetséges, veszek akkor másik damilt. Tudsz esetleg ajánlani jó minőségű damilt aminél nem áll fenn ez a veszély hogy összesül? Esetleg a Stihl-nek vagy a Husqvarnának a saját damilja?
Hát ezt jól látod. Komatsu fejet pl tudnál tenni rá, de az egyszerű az, ha csináltatsz bármelyik fejhez egy 1,25-ös menetű anyát. Nekem pl Stihl Autocut 40-4 van.
Szar a damil minősége. Fújd be tekercselés után a damilt WD40-nel. akkor is elszakad, de kevésbé sül össze! Én 2,7 mm-es kör nylgrassal jártam/ok így. A WD 40 miatt nem sül úgy össze, hogy negyed óráig kelljen bányászni.
Teljesen jó az a gyertya hozzá ! Nekem az Oleóban gyárilag NGK volt. Birta is, de idén már csinált olyat, hogy nem akart leállni, más ismerős is járt igy, ők kicserélték a gyertyát, én is kicseréltem pont ilyenre , amit vettél Championt. Azóta minden rendben vele.
Champion C J 8 - volt a boltban , ezt elhoztam , más a hőértéke mint a gyárinak . Beindult , megy vele , a többi kiderül a vallatásnál . Köszönöm a tanácsot .
Oleo Mac Sparta 250 , szerintem Neked ez a nyerő tipus . Én szintén így gondolkodtam mint Te és ezt választottam nem tudom hány éve már . Most cseréltem a régi gyári gyetyát , mert most vacakolt , de már az új gyetyával megy mint új korában .
AL-KO fűkaszánál van egy olyan jelenség hogy, nagyobb megterhelés hatására a damil ráolvad az alatta levőre és elszakad a szál. Ez a rossz feltekercselés miatt lehet vagy a szar minőségű damil miatt? A damil 2mm-es négyszög forma.
Ha a minden sarkon érdekel, kínai kaszát javasolok. Amennyiben a közeledben van olyan piac, ahol a fekete bajuszú kalaposok is árulnak. Szomszédom tőlük vette a láncfűrészt és a fűkaszát. Mindkettő teszi a dolgát. A fűkasza most már akciós náluk. Olyan tizenezer körül jár. Alkudni kötelező!Ha alkatrész kell 2 - 3 ezerért mindent kapni hozzá.
Sziasztok.Sose volt még benzines fűkaszám csak a békebeli fa kasza de a kertem 2000 M2 és szeretnék olyan fűkaszát amihez minden sarkon lehet alkatrészeket vásárolni A-tól Z-ig és melyik az a márka amit kerülni kell és melyik az a márka amitől érdemes hosszútávon gondolkodni? Nem ipari használatra szeretném hanem itthon a telket kb 3 hetente le nyírni.Ha esetleg használtan szeretnék venni mire kell odafigyelni? Köszönöm. :)
Van némi kótyavetyém, ha esetleg érdekel valakit. Egy güde akkus fűnyíró, és egy magaságvágó, mindkettő újszerű, csak kipróbált, vadi új akkuval. Értelmes csere, vagy 50 rugó érdekel.
Tudom , hogy a google a barátom , én is ezzel kezdtem . A megtapasztalásra voltam kiváncsi , nem arra hogy mit dob google . Simsonosként is tapasztalom , hogy nem akármelyik google által dobott gyetya jó . Azért köszönöm , már megvasároltam .
Gumi sapkában van egy fém ami úgy van rányomva krimpelő fogóval ,lehet ki is lehet abból a sapkából húzni ,kérdés hogy lehet visszadugni ! Már jártam úgy hogy igen keservesen bírtam visszahúzni a sapkájába !
Fogóval meg kell nyomni azt a részét ami a gyertya tetejére megy az egy olyan kör kábel saru szerűség ,gondolom bő rá ! Vagy valami kis lapos fogóval bele kell nyúlni és kisebbre hajtani a benne lévő kört !
Urak ! Gyertyát szeretnék cserélni Oleo Mac Spárta 250 - ben mert ment már eleget és régi is , és pillanatnyilg nem is indul .Gyári gyertya Champion rc j4 - es , ha nem kapok pont ilyet , akkor melyik a jó még hozzá szerintetek ?
Megjött a 163 as.Nagy mint állat. Egy 460 és egy 410 közt várta a bevetést. Vannak bajok vele, de majd megoldom remélem. Tán amit kiemelnék az 2 hiba. A pipa sehogy nincs rögztíve és kb 10mp meló alatt lerázkódik. Ezt jelenleg ragasztó szalag tartja ott :D A másik hogy annyira vastag az akasztónál lévő anyag, hogy a többi hámom nem lehet beakasztani. A hozzá adott kb 5 perc beállítgatás után elszakadt ott, ahol beakasztom a gépet.
Kezdésnek kívánta az alsó szoknya eltávolítását :D
Valakinek ötlet hogy rögzíthetném normálisan a pipát?
Még annyit, hozzáfűznék, mivel most nincs rajta az alsó szoknya, kipróbáltam, hogy a 2.7-es damilt meddig lehet kiengedni 20-25 centi magas sűrű fűben! Oldalanként 30-35 centit engedtem ki, nem mertem többet, na ez egy kicsit már megfogta a gépet, de vitte komolyabb gond nélkül!
Én kimondottan szeretek vele dolgozni, nagyon jó gépnek tartom! Nagyon erős! Nemrég lett belőve a karbi, mert dúsra volt állítva gyárilag, és most tökéletesen pörög, nem gondolkodik, monhatni nincs neki ellenfél! korábban tettem fel videót róla! Ez a müanyag is az én hibámból tört le, mert balf*sz voltam, és siettem! Én azt mondom nem volt rossz választás, eddig hibamentesen üzemel, pedig 70 liter benya már röhögve átszaladt rajta!
Egyetlen negatívumot tudok felhozni a géppel kapcsolatban, 5-6 óra folyamatos munka után már érezteti a súlyát, pláne partoldalban!
Üdvözletem mindenkinek és szép napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy Xado nevezetű adalék gyémánt meg kerámia meg franc tudja használna valamit a fűkaszában? Bele lehet tenni ér valamit? Motorjaimba (enduro) használom és ott már nekem személy szerint bizonyított. De így kisgépekben nemtudom érdemes e? Válaszotokat előre is köszönöm
Van egy Honda motoros MTD fűnyíróm. Az még mást nem kapott, csak 1:40 keveréket. Nem merek tiszta benyát tartani, mert beletankolnák a kaszákba. Teljesen jól bírja.
Köszi. Én sem szoktam benne hagyni. Általában a régi keveréket vagy elhasználom a fűrészbe vagy összegyűjtöm és keveset adagolva beleöntöm a rotációs kapába apródonként vegyesen a tisztával arra vigyázva hogy a tiszta benya legyen túlsúlyban nehogy nagyon bekormolja a szelepeket. Üdv
Köszi. Igazából mivel husi olajat csak a permetezőbe ill. a fűrészbe használok ezért kérdeztem. Azt tudtam hogy van benne "tartósítószer" már mint az xp-ben, de például az oleo prosintjében nincs, oda már meg kellene venni az additix2000 nevezetű tartósító cuccot (oleo Gyártja). Na mármost én akárhányszor kerestem ezt a cuccot soha nem volt elérhető a webbótba :) Én csak ezt tudom, így nem is keverek nagyon előre csak annyit amennyit elhasználok. Na a permetezőbe pedig simán beleöntöm tavasszal az őszi keveréket is mert az nem membrános karbi. Ha dugulása van hamar tisztítható. Besülni még egyszer sem sült be a régi keveréktől. De ha úgy van akkor kis adagokban beleöntöm a rotációs kapába (tankonként max 1-1,5deci) Azzal még nem füstöl
Szerintem kopott a henger, és melegen el megy belőle a kompresszió! Gyűrűcserekor miért nem tettek bele egy új dugót is? Az szokott még segíteni ilyenkor egy kicsit a dolgon.....
Stihl FS-80 fűkaszám van. Ha hidegen elindítom, akkor kb. negyed óráig lehet vele dolgozni, aztán megáll. Megállás után azonnal lehet indítani, de akkor már csak 5-10 másodpercig megy. Aztán ezt csinálja egész addig, amíg néhány órát nem hagyom pihenni. Ha kihűlt, minden kezdődik elölről. Javították már a törökbálinti Stihl márkaszervizben, nem tudták megcsinálni. Elvittem a budaörsi Stihl márkaszervizbe, ott sem tudták megcsinálni. Cseréltek rajta gyűrűket (kétszer), szimmeringet (kétszer), tanksapkát, karburátort, leállító kábelt. Írtam a Stihlnek a honlapjukon és e-mailt is küldtem nekik. Semmi reakció. Van valakinek ötlete? Bár a libák lassan elfogynak.
Én rutinból ellenőrzöm az összes motoros gepen a csavarokat az első 1-2 óra után. Így is vannak, amik elvesznek. :-) persze a legidiotabb hossz, vagy fej mérettel. :-) kis menet rögzítő sokat segít.
Egy lyukfúrón én is agyalok, van egy fy600-as honda kistrakim, és én azzal szeretném meghajtani! Zsiguli hátsóhidat is beszereztem már, de a projekt a télen kerül kivitelezésre nekem is! Jövőre szeretnék én is gyümölcsöst telepíteni, és a szőlőt is újra kell amit 3 éve kiírtottam!
Benzines szegélynyíróból van valami bevált és ajánlott típus? HQ 50-60 k, Stihl is hasinló áron van , az újak. Ami itt nálunk most őszi akciós az a Hecht fele annyiért, mint a két nagy márka...bvalakinek tapasztalat ezekkel?
Azért megy nagyrészt parasztvakitas. Ketutemuben teljesen. Negyutemuben vezérlés és gyujtasallitas szükséges ahhoz, hogy ki tudd használni a nagyobb kompresszioturest.
Elég csak abba belegondolnod, hogy elég erőszakosan próbálja ránk tukmálni a mixtúráját az összes üzemanyag gyártó. Na de vajon miért? Állítólag a jó bornak nem kell cégér. Ezeknek meg igen? Vajon miért nem fogy????
Marketingjében. Van különbség, ami a nevéből is látszik, a magasabb oktánszám, ami a kompressziótűrés. Ami ugye azt jelenti, hogy a nagyobb sűrítésű motoroknál a nagyobb végnyomáson se fordul elő öngyulladás, ami káros a motorra. Na most az összes kétütemű kertigép NEM ILYEN. Vagyis biztos jó valamire, csak még az nem derült ki, mire. Ennél feleslegesebb talán csak a Spuri. Különben a 2T olajokból több tartalmaz konzerválót. A husi olajok pl BIZTOSAN !
Az összetétele teljesen más ! Nem is fordult még elő hogy megromlott volna ! Nem hagy lerakódásokat sem ,de én nem is hagyok a gépekben benzint ,ha nem használom kiöntöm belőle !
Szia. Egy kérdésem lenne hozzád. Miben különbözik a 98-as benzin oktánszámon kívül a 95-től? Van benne olyan adalékanyag amitől a keverék nem romlik meg? Vagy akkor miben jobb?
Mifelénk nem sz@rral gurigáznak! IFA hátsóhíd a donor álltalában. :) Ha nem leszek lusta, fotózok IFA hátsóhídból készült szárzúzót.... Birja a terhelést. :) Karvastagságú ágakat lazán ledarál, nem a szárzúzót kell félteni, hanem a traktort.
Viszont a haver 3000 /!!!!/ lyukat fúrt egy piacos kínai lyukfúróval, két éve ősszel. Utána még eladta a lyukfúrót a jófogáson.... Ha ő meg tudta csinálni, én is megtudom! :) Figyeltem ahogy dolgozott, egy facsemetének a lyukat harminc másodperc alatt kifúrta. Az a baj, a traktor kuplungját nagyon eszi a lyukfúró.
Én 18 ezerért vettem a piacon a kínai kaszám, nem viccelek életem legjobb vásárlása volt. Voltak vele kezdetben gondok, de bele volt kalkulálva már a vétel előtt. Fiatal srác hozta németországból valami barkácsáruházból konténerben azokat a cuccokat amit a vevők a vásárlás utáni nap visszavittek, mert megbánták a vételt vagy valami banális apró hibájuk volt. Az volt a gubanc, a srác szerint, hogy nem lehetett megnézni mi van a csomagban. Kaszák, fűrészek, kéziszerszámok, szivattyúk, jók voltak de volt, hogy értéktelen hülyeségekkel volt tele a konténer amit fix áron árultak.
Mindegy is, volt nála lyukfúró is nagyon baráti áron, sajnos akkor nem gondoltam arra hogy venni kéne. Nem jár már hozzánk, sajnos azt hallottam valami nagyon rossz dolog történt vele.
Az idei évem megoldva, jövőre ha valaki túlvan a gyümölcstelepítésén és feleslegessé vált egy ütőképes gödörfúró vevő vaagyok ha nem százezrekért adja.
Láthattad hogy csavar rögzítőzve volt, kékkel, loctite 243. A furatot zsírtalanítsd ki és a csavart is, majd kend be ragasztóval és mehet vissza. A körmöket nem szabad zsírozni, mert összeszedi a koszt és beragad, szorulni fog.
Még annyit, hogy ha nem csinálom meg a "facsavar" helyét átmenő csavarosra , akkor is érdemes e csavarrögzítővel vissza tennem ezt a csavart? Vagy fémcsavarral és műanyaggal nem működne a kötés? A tartó imbuszt beszoktam kenni vele.
Akkor csak ékeli magát a köröm pár. Egy anya szorítja rá a kulisszát a főtengely végre sima jobbos menettel. A kulissza meg kúpon ül. A körmök pedig zéger gyűrűvel biztosítottak hátulról, de azt csak a levétel után tudod kivenni. Esetleg féktisztítóval, brigéciollal megtisztítod ideiglenesen úgy hogy rajta van. A szimmering ne kapjon belőle, egyébként pedig jobb szétszedni úgy leszel alapos.
Szédszedtem, nincs eltörve semmi. Szét sem ugrott. Viszont azt vettem észre, hogy a motornál lévő két köröm, ami bele kapaszkodik a berántóba az nem mindig ugrik vissza a helyére , ha mondjuk kézzel benyomom. Azokat nem tudom mi tartja, mert tovább kellene bontani...
Igen arra a csavarra, de más nincs is ott. Ki tudod venni a tárcsa közepét, ami alatt egy rugó lesz, az a rásegítő. Ha leszorítod a nagy tárcsát akkor nem ugrik szét szereléskor. Ez külön tárcsaként viselkedik és van egy központosított elhelyezkedése a másik tárcsában. Ha nem így van akkor tud szaladni üresben, vagy rugó törésed van. innentől pedig látni kellene mi is van. Esetleg amit eltudok képzelni még hogy ékeli magát a két köröm a kulisszában a kosz miatt, mert a centrifugális erő miatt üzem közben a körmök kint vannak a szélén a kulisszának, nem pedig a közepe felé néznek.
Sziasztok! Kb 20-25 éve uborkáztunk, akkor csináltam a karók lefúrására alkalmas, de csak kb 10 cm átmérőjű földfúrót a MTZ-hez. Pillanatok alatt lement félméterre. Amikor abba hagytuk az uborkázást átalakítottam szárzúzóvá. Csak annyi hogy le kell dobni róla kést meg burkolatot. Még a fúrója is megvan, bár az vékony facsemetékhez. Csinálni kell hozzá nagyobbat.
Kilazult a berántó tárcsát rögzítő csavarod. Le kell venned 4 csavarral a házat és középen húzd meg.Mivel facsavar menet van benne és kilazult, nyilván már csinált helyet is magának a vibráció miatt a furatban, így visszahúzhatod, de nem biztos hogy jó lesz hosszú távon, mert megint kilazul. Szerintem kicsit rövidre lett szabva a csavar mérete és indítást segítő rugó van benne pluszba ami még jobban készteti a csavart a lazulásra. Ha szeretsz buherálni, akkor átfúrod és átmenő csavarral, önzáró anyával rögzíted, megfelelő előfeszítés mellett. Az újabb szériákban már fém betétes, ott nincs semmi gond hogy kilazul. Mára már egy jó gép lett belőle (ezelőtt pedig sok baj volt vele), de sajnos kifut jön helyette egy tök új.
Ötleteket kérnék, berántót illető problémára, Oleo BC 430 kaszával kapcsolatban.
Hidegen beinditom, 1-2 percig jár a földön majd meló. De pl. ha beinditom megy 1-2 percet leállitom és megint beakarom rántani, akkor a berántó zsinór csak úgy kihúzódik, mint ha nem akadna be , nem forgatja meg. Viszont vissza húzza magát, de ha várok percet , akkor megint beakad. Meló közben meg észre sem szoktam venni szinte , mert ha megállok akkor tankolok vagy damilt töltök, utána pöcc-röff mindig. De azt is észre vettem, hogy meló előtt itthon beinditottam, hogy jó a minden, kocsiba be... majd ki a területre, kiveszem inditanám de megint nem "akad" meg, pár perc megint jó.
Kivülről a berántót tartó 4 csavar nem lazult ki. Ezért meg nem akarom szétszedni, csak érdekes, végülis működik...
Most furtunk közel 150 db lyukat 30cm atmeroben kézi furoval! Felejtsd el! Csinálj a trakira, én is azt fogom tenni. Kézivel hatalmas sz*pas!!! 500 lyuk sok.
Nem tudom, nem szedtem még szét és amíg bejáratós, nem is akarom.
Úgy olvastam fűkaszás fórumokon, hogy ezeknél a katalizátor egy drótszivacs jellegű valami, olyan mint a mosogatós dörzsi drótszivacs.
Hát ennek sok értelmét tényleg nem látom, azon kívül, hogy az olvasottak alapján úgy tűnik, ez okozza a teljesítmény-vesztést a régihez képest, + a kipufogó felőli oldalon a túlmelegedést.
Tudom, ez nem az a fórum, de érdekelne, lyukfúrót, használhatót, kitől érdemes vennei?
Fuxinál van 70 ezerért. Olyan évi 500 facsemetének kéne lyukat ásni. Az MTZ-mre ennyiből barkácsolok inkább egy lyukfúrót, a szöghajtás meg a fúrószár a necces, a többi cókmók megvan a limlomok között.
A katalizátor a kipufogóban nagy oltás, nincs abban semmi csak egy kis minimális hangtompítás lemez formájában, szóval ennél már csak az az egyszerűbb ha csak egy csövet rakok fel a gyári kipufogó helyére és akkor full szabadon áramlik ki a füstgáz a motorból. A karbit megsimogattam érezhetően pörgősebb lett a motor de hogy nincs három ló ebben a gépben (mint ahogy azt a forgalmazója hirdeti) az hét szentség. Otthoni használatra megfelelő a gép szépen lassan le lehet vele abálni akár mekkora gazt damillal vagy késsel, kinek melyik szimpatikusabb. De az 52ccm-nek erősebbnek kellene lennie szerintem. Még maga a forgalmazója is elmondja a gép bemutató videójában mikor a rezgéscsillapításról beszél hogy a szintén Fuxtec de Kawasaki motorral szerelt TJ53 egy vaddisznó az fx-ps152-hez képest, pedig köbcentiben szinte majdnem egyformák a gyári adatok szerint. Csak a TJ53 tudja is azokat az adatok amit a másik nem. Én mondjuk a hámmal is szenvedtem amit adnak hozzá.(de biztos én vagyok a béna) Be van fűzve minden elvileg ahogy kell, beállítom hogy kényelmes legyen majd folyamatosan elcsúszik elengedi a beállítást. De még egyszer mondom hogy jó a gép, abszolút használható meg minden csak mondom, ott van az a csak.
Ahogy papapa is írta, ez az újabbik Fuxtec motor, ami katalizátoros kipufogóval van szerelve.
Én is nemrég vettem egy ilyet, mert a régebbi változat beadta a kulcsot.
Ez így, egy-az egyben csereszabatos a régebbi Fuxtec-el, pár perc alatt átszerelhető rá a másik komplett szára, csak sokkal gyengébbnek tűnik, legalábbis a bejáratás alatt, amíg a karburátoron utána nem állítok. Épp ezért néztem most fel ide, hátha valaki már írt erről és látom, vannak néhányan, akik ugyanígy gondolják.
Olvasva a hozzászólásokat, kicsit el is bizonytalanodtam, hogy érdemes-e a régiről áttenni a kipufogót, a bejáratás után, ha a karburátor már élesre lesz állítva, vagy fogadjam el, hogy ez már gyengébb, mint a régebbi változat.
Azzal meg voltam elégedve, némi átalakítgatás és folyamatos szervizelgetés után jól használható, erős gép volt.
Az egy szimpla motor, a kuplung röpsúly-pofákkal, ebben nincs harang. Azt a régebbi géped szárával együtt kellene feltenni rá, ha stimmelnek az átmérő, a rögzítő furatok, stb méretei.
Sajnos a piacon 1 db kipufogót sem árultak, de még fűkasza alkatrész sem nagyon volt.
Van esetleg eladó tuning pufogód a Fuxira, abból az 500 Ft-os fajtából?
Levettem a pufogót a Fuxiról, hogy lássam milyet keresek a piacon és megnéztem a dugattyút, hát a gyűrűk alatt egy kicsit barna, de vonalkód nincs rajta sehol.
Hali! Mostanában kevés időm van irogatni, de bele-bele okvasgatok a fórumba. A makita MM4 egyenlőre jól teszi a dolgát. Ma körbejártuk apámmal a földeket és mindenütt leirtottuk a felnőtt gazt. A következő vidinyó egy kb 800 m hosszú felgazosodott belvíz (ha éppen van) elvezető árokban készültek. Kettőnknek kb 3-óra volt maga az árok. Váltottuk egymást a gépen. A 2/3-át nyomtam én a videón Fater nyomja.
Szervusztok !! Kérdeznék, nem tudom a damil fejet lecserélni. Nem tudom a csiga hajtást megakasztani. Azzal tisztában vagyok, hogy bal menetes, nincs amin, / amivel / ki tudnám akasztani a hajtást. Próbálkoztam, szinte mindennel ami befér a furaton, de csak forog. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Akkor 9 bordájú tengelyhez van a harang benne? Mennyire valószínű, hogy lehet cserélni a harangot magában vagy házastul? Vennem kell seeger fogót most már, nyitóst is meg csukóst is... :)
Az megvan, hogy a furattávok valószínűleg klappolnak, csak vajon a kuplung jó kínai kasza módjára stimmel majd a röpsúlyokhoz átmérőben is meg benyúlásban is?
Ez melyik Fuxi motor? Vagy teljesen mindegy? Esetleg újabb, és akkor katalizátor-elhajítós lenne, ha erő is kell? Milyen tengely lehet benne? Ha nem kompatibilis a régi kaszám szárával, akkor kuplungházcserével az lesz?
Az fs 80 karburátorán a H és L csavarnak csak a helye van. Viszont van mellettük egy csavar belóg a vége a pillangószelephez. Azt hittem mindig, hogy az alapjáratot állítja. (emeli a pillangó szelepet) A múltkor megnéztem nem éri el pillangó szelepet. Mintha valami csatornákat is zárna. (benzin vagy levegő) Milyen csavar ez? Mit állít?
Kellett nektek! Az én piacos kaszáim csodálatosan teljesítenek. Már megittak kb 2-2 liter benzint. Erősebbek mint újkorukban!!!Tudom kapugaranciásak! Ha nem bírják a klímát majd veszek másikat!Forintban még mindig jó vagyok.
Karbival semmi gond, annyi anyagot is tud szállítani, hogy a gép nem győzi eldolgozni.
Menj el a vásárba, románoknál vannak kínai fűkasza alkatrészek. Vedd meg azt a kipufogót ami a legkönnyebb, de ne azt a fajtát ami a hengerre csatlakozó résznél belül van egy lemez pár furattal, az biztos visszafogná.
Abba biztos nincs katalizátor. Ötszázért. A karbit beállítod a legmagasabb fordulatot megkeresve, majd kifele a csavaron 1/4-1/2 fordulatot hogy ejtsen rajta dúsabb keverék irányába. Kb ennyi.
(A Régebbi MFS-520 pörgősebb volt és érzetre is erősebb.) Nem csak a kipuff miatt. Más volt a henger és a blokk is. Karbi ugyanaz.
Vakegérke! Lehet, félreérthetően fogalmaztam, de én azt irtam a fuxiról, hogy lényegesen erősebb a 135-ösnél, amit szintén ismerek használatból kifolyólag!
Azért ez így bátor! A kétütemű motorokban valamint a kipufogoban a teljes gazcsere ciklust a gazlengesek határozzák meg. Így érzésre kemény az átalakítás. Ha valaki nagyon tuningolni akar kétüteműT, akkor egy 15-20% al hosszabb cso a karbi és a henger között. Be, ki, le fel ömlők polirja, valamint egy méretezett rezonator sokat tud dobni. Bár az utóbbi ezeken a
Hát ... ehhez nem tudok hozzászólni. Nekem csak sövényvágó, meg fűrész van, ami fuszekli, az viszont biztos, hogy a fűrész biztosan tud 3 LE teljesítményt. Sőt, szerintem többet ...
Látom nem adod fel. Szerintem úgy van ez, hogy a zember vesz egy gépet, aminek ELŐTTE megbarátkozik a tudásával. Te nem ilyen vagy. Szerintem itt a segítség.
Egy ilyen kis tücsköt kb 12-ből fel lehet újítani, és csak egyszer kell szétszedni! Nálam már járt egy pár darab! Amiket cserélj, és ne sajnáld rá a pénzt: 2 db főtengelycsapágy, 1 db szimmering, hajtókar tűgörgő kosarak, dugattyú és gyűrű! Jah, és azt is nézd meg, hogy a dugó csapszeg egyik fele zárt legyen, ( sok utángyártottnál nyitott mind2 vége) lényeges ennél a gépnél a hengerőblítés szempontjából! Jah, és a gyári karbiba inkább csak egy membránszettet vettem volna, minthogy tegyek rá egy piacos karbit.....
A dugattyút azért kell cserélni mert csak egy gyűrűs, és mondjuk a "nem látszik, hogy van baja" nem pontos mért adat!
Dugós illesztésről beszélünk, ahol 5 század milliméter kopás már sokat jelent a kompresszióvesztésben! A gyűrűhézag szerelési értéke 0.1-0.15 milliméter körüli érték( gyűrű gyártójától függ ) és ami itt elmegy kompresszió, azt a dugattyúnak kellene valamennyire megfognia!
Semmit ne vegyél szívre amit bármelyik fórumban Írnak neked ,rosszindulatból. Megtörtént velem hogy a nikon kocsma nevű fórumban összeszólalkoztam valakivel annyira hogy kihívtam párbajra. Vagyis hogy ki tud szebb felvételeket készíteni a pipacsról. Reggel el is rohantam fotózni amíg a harmatcseppek rajta vannak a virágon , elfelejtve hogy az asszonnyal épp a heti sex volt bé tervezve. Várt a másik szobába felajzottan ...
Tanultam belőle , vissza se szólok ha valaki beszól .Szóval hagyd a vitát másra s a nődet vidd fel a padlásra. :D
Én nem állok senki pártjára, de úgy gondolom hogy 500 óra a gépbe profi kaszásnak is becsületére válik. Egyáltalán nem lehetetlen, de ahhoz rendszeres terület kell napi vágásokkal.És főleg munkakedv, kitartás. Szerintem!
Nem tudom kinél mennyit bír egy gyertya, de stihlnél 500 órát nem bír ki egy.Még a felét sem!
Nehogy mar ram fogd,hogy miattam tragya a forum!Kerdeztem valamit.Valaszoltal,de ugy lehetett ertelmezni mintha el sem olvastad volna,hogy kicsereltem a gyurut,henger,dugattyu jo.Szemmel lathatolag semmi baja.Irtam,hogy csereltem karburatort is.Megsem tokeletes a gep.Meg annak ellenere sem,hogy kihereltem a kipufogot.Nem fogom elvinni szervizbe,ahol kb dupla aron adtak vol a hozza a karbit.Ra kerdeztem.Ezert probalom orvosolni magam a problemat.
Tanacsert jottem,nem azt kertem,hogy javitsad is meg.Ha lattad,hogy megyek az erdobe,akkor miert nem rangattal onnan ki? Mert segito szandek vezerelt,igaz? Hat az ilyen segitseg nagyon jol jon.Koszonom.Most lehet frocsogni es hibaztatni a bunko irasom vegett.
Ujra: A stilus maga az ember, de ha az ervek is elfogynak, akkor jön a szemelyeskedes es a fröcsöges. J
Gratulalok! Az utszeli kocsma stilushoz! Remelem, a sok kuncsaktoddal azert nem ebben a stilusban kommunikalsz. J
Ha meg olasz gyartmany, akkor tenyleg maradjanak a pizzanal!
Azert ha megtisztelsz minket, tennel fel a munkaidrol videot, hogy en J hobbikaszas is tanulhassak tolled. Napi 6 ora munkabol nem nehez összerakni egy kis videot! Mar ha igaz?!
Reszemrol befejetem. Köszönöm a túl kvalifikált tarsasagod.
Ezt mondom kötekedni jöttél ide. A masternek semmi köze kínához ne nevettesd már ki magad.hidd el leszarom hogy elhuszed e vagy nem az 500 órát másfél szezonban. Senki nem kíváncsi a hitetlenkedéseidre fikázásaidra, tombold ki magad valami másik mondjuk valami ovis fórumon hobbykaszás papírkutya
Elsö: A stilus maga az ember, ezzel nincs mit tenni, teged minösit.
Kettö: Veled ellentetben, ha valaszolok valakinek, akkor elolvasom a korabbi hozzaszolasait, nem csak ugy odaböfögök valamit. A te korabbi hozzaszolasaidbol/kerdeseidbol az jött le, hogy egy lelkes hobbi kaszas vagy, nem pedig valaki, aki föallasban csinalja. Ezert mertem azt mondani, hogy te egy ev alatt nem teszel bele 500 orat. Es ezt most is igy gondolom! Függetlenül attol, hogy azt mondod, hogy föallasban csinalod. messziröl jött ember azt mond, amit akar
Harom: hagy legyen mar meg a jogom es lehetösegem, hogy ne higyjem el, azt amit irsz.Es ezt le is irhassam egy nyitott forumban.
Negy: Jo ez a kiralyi többes, vagy kiraly vagy, vagy valamilyen csapatnak a szovivöje??? J Ha te is bealltal az egy megmondo ember mögötti, esz nelkul bologatok csapataba, akkor ehhez gratulalok. A baj, hogy lassan mindenkivel konfliktusba kerültök a forum öregei (en nem vagyok az) közül, es kisebbsegben vagytok! de ez legyen a ti dolgotok.
Öt: Az olaszok nagyon sokmindent tudnak. Gepgyartas, sajt, sonka, pizza, stb. De ennek a gepnek semi köze az olaszokhoz. Olvass itt vissza, sorra jönnek a felhasznalok a gephibakkal. (persze tudom, a gep jo, es minden esetben a felhasznalo a hulye Meg jo, hogy a Stihl es Husi felhasznalok nem ilyen hülyek, biztos ezert kevesebb a gond! HAHAHAH
Hat: Senki nem mondta, hogy a ket nagy gyarto gepei mind profi felhasznalasra lettek tervezve, de a tapasztalatom az, hogy az alacsonyabb kategoriaju Stihl, vagy husi gepek is jobban birjak, mint a Kinai Profi kategoriaba sorolt gepek.
Kinai es kinai között is van különbseg, a kinai azt gyart amit elvarnak es megfizetik! pl. A környezetemben van ket Fuxtech (vagy hogy hivjak) gepek es kisebb szarsagoktol (kiesett egy csavat, stb) eltekintve mennek, par honaposak lehetnek, de eddig mennek. A Hetch-eket meg majd meglatjuk, van itt par a forumban.
Het: Köszönöm a ford lyukas tankjas sztorit, remelem nem te voltal a minöseg ellenör!!! CSak vicc! Ertsd! J
A regi karbival meg ennyire sem porog ki.Hiaba allitom start vagy run allasba.Azzal bele is fullad a fube.Pedig kapott uj gyurut is.Kipufogot leveve is ua a helyzet a regi karbival.
De ha én azt mondom hogy beleteszek a masterba napi hat órát heti 4 nap legalább és végig megy a gép szeszonban gond nélkül akkor te azt miért fikázod,vagy miért ugatod le? Látszik te arcoskodni vagy itt nem pedíg segítőkész kollégaként, nem igen szeressük az ilyen fazonokat.vagy basztat velül a dolog hogy olaszok is össze tudnak hozni egy egy jó szériát, mé a stihlbe husiba mindegyik gép csúcs na azt ne mondd má, fordnál dolgoztam explorer lukas tankal jött ki a gyárból , ekkora szórás mellet ne vicceljünk má .
Mint irtam is.A gepet valoban hasznaltan vettem.A karbi uj ami most benne van.Uj gyurut is kapott.A kompresszio most jo.De,mint irtam is,meg mindig van vele gond.Ezert kerek segitseget,hatha valakinek van egyeb otlete.Felomlok nem kormosak,nincs eldugulva es kapja az uzemanyagot is.Szimmering jo,alapjarat egyenletes.
Ezt kifejtened bovebben?Nem vagyok kertigep szerelo,ugyhogy nem tudom mire gondolsz.Ujonan vettem.Allitani a karbin csak az alapjaratot lehet.Mas csavar nincs rajta.
Adott egy Oleo mac Sparta 250.Mar nyekeregtem rola itt kb 2-3 hete.Nem porog ki,gyengenek tunt.Azota csereltem gyurut,uj karburator van rajta.Benzin szuro csere is volt.Henger,dugo epek.Kipufogot felvagtam es kihereltem.
A gondom az,hogy ennyi alkatresz csere utan is meg mindig csak ugy hajlando porigni,hogy lelazitom a kipufogot(amit kihereltem mar,ures szinte)es a szivato kart start allasba teszem vissza run allasbol.Ha a gyarilag megadott pozicioba teszem(run allas) nem porog ki.Ertelmezesem szerint sok a levego az uzemanyaghoz vagy az uzemanyag keves a levegonek? 😂 Viszont a kipufogot is lazitani kell,mint irtam.Most akkor mit javasol atok,azon kivul,hogy adjam el,vagjam foldhoz es hasonlok?
Az a profi számomra, amit napi nyolc órában, heti 5-6 nap tudsz uzemszeruen használni, megfelelo karbantartás mellett. És ez kitart a teljes gari időre. Nekem ez a husikkal így van, regi/új is, stihl régiek, új már nem ilyen, AS-motor, Komatchu ( sajnos egy gyökér tonkretette, leesett a platorol 90-nel, de ez is Super volt. Fureszben husi stihl is bírja. Sovenyvagoban csak stiHelm van, azzal sincs gOnd. A környezetemben több alvallalkozo is használja az itt futtatott gépeket, általában több a szívás velük.
Olvasd vissza a hozzaszolasaimat, több kép és videók is vannak fent, hogy mi mivel dolgozunk. Nem tudom pontosan, de közel 100ha -T tartunk rendszeres karban, plusz a beeső melok! Most vettem egy kisttraktort, szárzuzot, hogy az egyben több hektárt is hatékonyan nyitjuk. Trélerrel elvisszük és hajrá. Lesz videó is nyugi. :-)
Nálam főleg kipufogó oldalon voltak karcok a dugón és hengeren is van nyoma főleg a kipufogó oldalon. (stihl ultra 40-es keverék)
A tavaly szétszedett Stihl dugókat megvizslattam és semmi karc. (ms 025 és fs 80, kb. 800 üzemóra és piros stihl olaj ) A hengereken semmi nyom nem volt.
Tanulság, katalizátor ki, 33-as keverék és benzinstabilizátor és 2t fimol)
Meg attól is, ha összevissza lazán van felcsévélve. Attól sül össze, hogy a fejben a szál különböző részei egymáshoz dörgölődnek, miután hőre lágyuló, így összesül. Ha szabályosan és szorosan van feltekerve, ez a dörzsölődés sokkal kevesebb.
Elkezdtem járatni a zagyamat, mitől is lesz karcos az a fránya dugó. Itt van mindjárt elsőnek a nem kielégítő légszűrés. AHHA! Hát meg is van. JA NEM ! Az Oleo légszűrő pont olyan, mint a Stihl. Hát akkor szar, sorjás megmunkálás, amiről működés közben morzsák törnek le. Hopp, hát ez sem, mert a csapágyak ezt nem okozhatják, marad a hengerfal. De hát azt meg hónolják, utána meg tisztítják. Á, hát persze! Csakis az okozhatja, hogy a katalizátor miatt melegebben jár, és a koksz karmolja meg. No de az miből lesz? Tán nem a keverékből? Ajjajm van itt baj! Mert akkor a zisteni Stihl is karmolódik! Hát akkor nem is tudom. Ha valaki tudja, segítsen már. Gondolok az itteni karmoltechnikai szagértőkre ...
Nem értesz te hozzá. Olvashattad, karcos a dugója. Bezzeg a Stihlnek karcálló bevonatos!!! Én csak azon ámulok, hogy lehettem ilyen, hogy nem nézegettem a működő gépeimben a dugót. Lehet, hogy nekem is karcos??? És nem is tudok róla????
Most jöhet a duma: ebben a csodálatos oleoban 3millio 435.654 óra van, szigorúan a tankolasokbol kiszamolva. Uzemora számláló????? Minek???? Fejből megmondom....
persze sok hülye gazda van, de ettől meg az oleo sosem lesz profi kategória.
:D :D én a múltkori (kb 1 - 1,5 hónapja) lázban,amikor kavicsos nagyon pörgött a lerakódásokon,kacsa linkelte akkor tájt a zebra csíkos dugattyúját,stb levettem a kipufogót,gondoltam itt az alkalom,egyúttal ki is herélem a katalizátort,lerakódást is nézek,NA és persze csíkokat is keresek. De az egésznek csak a katalizátor látta kárát,mert azt kipiszkáltam rombolás nélkül (nekem azóta sem folyik a kipufogóm mint lyuko-nak), jelzem semmi csíkot,és kártékony lerakódást nem találtam. :D :D
És még a mai napot is túlélte. :D :D Ezért cserébe megint lemostam nagynyomásúval,hogy tisztán álljon a polcán a következő bevetésig.
Még jó, hogy olvasom ezt az oldalt, mert soha nem tudtam volna meg, hogy milyen sz@r az Oleom, ami már hetedik éve működik hibátlanul. Igaz nem minden nap használom, de három családi ház kertjét és környékét tartom vele rendben.
Rájöttem, miből lenne nagy pénz ! Gyártani kéne kipufogókat fűkaszákhoz kémlelő nyílással! Nehogy má ne leshesse a pógár a pénzéért a dugót ! Az minden igaz magyarnak JÁR !!! És a gyártó céget meg NEMZETI Lesőkipufogó ZRT-nek fogom hívni!
Én ebben a cirkuszban csak azt nem értem, hogy ugyan nem meglepő, ha a szar bizonygatja, hogy ő a kalaposinas, de ettől még ez nem így van. A kalaposinas meg nem szokta. De előbbi miből gondolja, hogy ha elég erőszakos, elhiszik neki ??? A marketing térhódítása hozta, hogy már nem érdekes a teljesítmény, a fontos, hogy mit hazudunk. Az elfogadottság meg csupán attól függ, mennyire pofátlanok, erőszakosak vagyunk. Én pl úgy gondolom, dacára a futó trendnek NEM hülyék az emberek. Rövid időre meghülyíthetők, de azért felismerik a szart. Ha mást nem, a szagáról.
Jó sokat ment, az valószínű. És jól látod, vagyis NEM !!! Az én olvasatomban ennek a gazdája nem olcsójános, hanem a faszkalap. Elindult bármi szarral, hát a gazdája vadul vigyorogva nyomatta. Aztán elfogyott a tűrés, meg a szerencse, és lefeküdt, ahogy kell. Szagértőék meg vadul laholnak a 210.000-be kerülő (Kedves Laci, az csak 186) PROFI szaron. (Tudod Laci, a műszered ezt AZONNAL megtorolja). Mert "ilyet kell venni használtan, inkább, mint olcsóbban újat. Hát ez meg úgy van, hogy van olyan, aki az éket is elqrja ... Ettől még a Trabant nem jobb Porschénál. Szerintem .
Azt jól látom a videóban,hogy a heveder vonalában átlyukadt a burkolat? Mert akkor lehet,nem 2 üzemóra van benne. És azért a video alatti első hozzászólás is mond valamit. Persze lehet a dolgokat több oldalról is nézni,de .......... ócsójános,ennyi a véleményem röviden!
Hát igen. Lehet hogy "a profi gép ugyanazokat a tüneteket produkálja mint a szar kínai", csak az nem mindegy hogy ez 5évesen csinálta,láthatóan sok használat után,(a tank alja szétkarcolva) nem 1 évesen 10liter keverék elhasználása után a hozzá vett elf olajjal.
Igenis lehetséges mellékállásban is, de most komolyan, számolj egy kicsit! Ha ennyi ereje, energiája, és persze megrendelése van, akkor örülj neki! Valószínű igényes a munkájára, ha mindig van megrendelése!
Én a Masterem közel 3 évesen adtam el, és 900 üzemóra körül volt benne! És nem mindig használtuk, ha mentünk melózni! Ez évi 300 üó-t jelent, és nekem ez csak mellékes! Mellette volt bőven szabadidőm!
Hát inkább ez mint tirolba mosogassak.azért ugrok ha fikázzák a mastert,tudom vannak stikkjei mint korábban írtam de használható mindenre. Tehát igen főműsoridő a válaszom.
Többedszer nem olvasol igényesen. Tehát újra! NEM 3 hónap, NEM 8 órás munkaidő, és VAN hétvége. Vagyis a válaszom, teszem a kezem, ahova csak akarom, ÉVI 500 óra bőven lehet.
Erről az jut eszembe hogy néhány éve volt egy videóm ahol az akkor már 60 feletti faterral melóztunk. Aztán volt aki szerint az a felvétel fel volt gyorsítva.
Vagy.... Tegnap,meló után ketten 2.5 óra alatt kivágtunk 6 db kb 9méteres fenyőt amit fel is kugliztunk és az ágait le is daráltuk. Mindezt tankolással egyben. Vagy volt olyan is ahol 7 óra alatt 7 db méteres átmérőjű gesztenyét vágtunk ki ketten sőt fel is kugliztuk.
Fogalmazzunk úgy hogy azt teszem az asztalra amit levágok.de ezzel nem csak én vagyok így az országban , 500 óra másfél szezonra nem sok. Kérdezd fefét.
erre írtam, hogy persze kiszámolni ki lehet! Lemondásod szerint te is kaszalassal foglalkozol hivatásszerűen. Tedd a szívedre a kezed és mond, hogy igen, valaki munka mellett, egy szezon alatt bele tud tenni egy kasszába 500 uzemorat!!
A fórumos szabadság az,hogy valaki úgy írhatja le az ÉRZÉSEI által diktált hozzászólását,nem kell hozzáírnia azt,hogy VÉLEMÉNYEM SZERINT. Aztán természetesen ezt máson számonkérni. Valamint felszólító módban,amolyan tanácsként MEGMONDANI másoknak mit és hogyan gondoljanak.
Egyeáltalán nem nehéz, mert a számolás alapjaiban buki. Lásd NEM 3 hónap, jellemzően NEM 8 óra munka, és bizony a hét végi meló sem ritka. Ugye, hogy nem "ennyi"? :-DDD
Vájár mán! Azért ebbe beleakadtál ! A japán autó az európaival sincs egy színvonalon. Különben meg "sajnos" a koreai ott van, ahol a vezető gyártók. A Sony tv esetében meg érdekes a dolog, mert azok a kínai gazdasági övezetekben készülnek. Már jó 30 éve. :-DDD Aztán meg van ötleted, hogy a Sony milyen LCD panelokat használ ???
megmagyarazni mindent meg lehet! Még foglalkozás szintű kaszalasnal is nehéz 500 órát beletenni egy gépbe. És ha jól tudom az "kolléga" nem ezzel foglalkozik! Ennyi!
Nyilván. Nekem sincs üzemóra számláló a kaszákon, de normális vállalkozó könyvel, vagy könyveltet. Abból meg tudható, mert a benzin, az olaj felhasználás szépen kiadja.
Még tán annyit, hogy nem is olyan régen Európában sírva röhögtek a SZAR japán gyártmányokon. Pl az amicsikat koppintó rendkívül hulladék autóikon. Ma meg ... Aztán ez volt Dél-Koreával is. Hát ugye hol van az már, ami a nyolcvanas évek végén, amikor Opel Kadett meg Mitsubishi licenc autó SZERŰ szarokat gyártottak. Ma meg a VW csikorgatja a fogát a Hyundai miatt ... És ugye Kínában már a hetvenes évek végén megalakultak a különleges gazdasági övezetek .
Hát ... méltó ellenfelek vitája. :-)) Hogy próbáljak a stílusba illeszkedően válaszolni, nem a Holdat, hanem a sok-sok holdat kaszálja. Akár. Magyarország területe 93 ezer négyzetkilométer, ennek legyen kaszálható területe mondjuk a huszada, 4,6 EZER km2 . Ez 4.600.000 hektár. Egy kaszás max kb fél hektárt kaszál naponta. Szerintem jut. ;-) Ha végiggondolom, a kaszások nem 3 hónapig kaszálnak, mert akár már áprilisban lehet kezdeni, és szeptemberben még bőven van. A napi 8 óra tiszta kaszás munkaidő sem irreális, mert 11-12 óra melóból akár meg is van. És ugye a hét végi kaszálás sem olyan meglepő. Akkor meg még jobb a helyzet. Az Oleót le b kategóriázni a legszebb stihles nagyarcokat idézi. Én nem különösebben kedvelem az Oleot, de nekem ez sántít. A profi gépeit az Oleo sem engedte ki a kézből, a Master NEM kínai. Mint ahogy a Stihl, vagy a Husqvarna profi gépei sem. Mellesleg ez a kínai fitymálás röhejes. Kína egy GYÁRTÓ ország, olyat, és olyan minőségben gyárt, amilyet MEGFIZETNEK. Ha a Detroit Diesel Kínában készült motorjait megnézed, olyan, mint az amcsi gyártású. Persze ez a szépek és okosaknak nem olcsó, de hiba nélkül megy. Ezeket hasonlítani mondjuk a sufniban koppintott Honda motorokhoz komolytalan.
Nincs hozzánőve senkihez a kasza, dolgozhatott vele több ember is. Nem tudom miért kell egyből a rosszat feltételezni ha valaki pozitívat ír. Az elhasznált üzemanyagból kb. ki lehet számolni az üzemórákat, nem kell hozzá számláló vagy jegyzettömb.
Az 500 órás egy éves gépet szívesen megnézném! Gondolom van rajta uzemora számláló, vagy folyamatosan jegyzetelsz. Reális! Nem?
az 500 óra 8 al elosztva 62,5 teljes 8 órás munkanapot jelent ( már nem reális de maradjunk ennél), emberünk nem pihen, nem eszik, nem tankol és a damilt sem cseréli. Ezt tovább osztva 5-el megkapjuk a munkahetek számát, több mint 12 ledolgozott hét. A szombat vasárnapot nem mertem számolni a fenti tempó mellett! :-) tehát emberünk egy évben ilyen teljesítménnyel több mint három hónapot kaszál!
egy kérdésem van: mi a vérvörös f*aszt kaszál????? A holdat???
es van neki egy ajánlatom! Felveszem dolgozni, ennek a teljesitmenynek a 60%a is elég és nettó 300at fizetek neki havonta! Publikus a mailom, jelentkezz!
Ámen! Szerencsére mindenki azt a gépet választja, ami szimpatikus neki, amit meg tud fizetni! Az'tan dolgozik vele, vagy sz*pik! :-) szabadság van!!! Választhatunk! :-)
Őszintén örülök,hogy megoldódni "látszik".../?/a problémád!!!!!Nem akartam elhinni,hogy ember ekkorát szívhat mint Te!Most próbáld meg rendeltetés szerűen használni.Sok szerencsét Neked a géphez!A multkor már kérdeztem merre van a birtokod,mert már azon voltam elmegyünk a barátaimmal,és lekaszáljuk....Minden jót!
Köszönöm a Hecht 1445 témakörű segítséget mindenkinek! A kormány dolog gondolom a kalaposnál is orvosolható. Majd mérek, gondolom lecserélem, élből hajlamos vagyok milliméterezni a testreszabásokkal, ez a középen felfogatott szörnyűség meg igen kényszeres lecserélőt fog csinálni belőlem. Szerintem péntek a napja, hogy betévedek a nem túl közeli bolt+márkaszerviz egységbe (ami egyébként nagy, megyeszékhelyi Husqvarna képviselet is), aztán ha netán van készleten, már hétvégén recsegek is valamit első benyomásaimról az őszeleji marketingfolyondárban... :)
Szép lassan azért Te,és csiga is a lényegre tapintottatok!Egy kipufogó tömítés miatt,/a történtek után/magam cserélném ki,és annyi.Jó volt a szöveged....az ember,és a gép...,de tényleg ez a lényeg!Gratulálok!!
Örülünk. Amire figyelj jótanács,(nem okoskodás),,légszűrő, kipufogó járat tisztítás , szuszugó,(nem a sapkában hanem kivezetve egy csövön a tankból. A rezgéscsillapító rugók fáradékonyak törnek főleg sok késhasznaálatnál.abból kell tariba.én a tengely rögzítő csapot a szöghajtásban kiiktattam úgy kényelmesebb a csere,késezhetsz vele bátran mehet rá fűrésztárcsa ,4 mm es mulcskés bírja,, szöghajtás erős ezerszer odabasztam és semmi. És utoljára,oleo prosint félszint 1:40.... Ennyi
Nincs olajfolyás, nincs ciccegés, ciripelés, gyönyörű mély bariton hangon énekel, és ami a lényeg, pusztító ereje van! :) Írtam amikor másfél éve megvettem, hogy nekem csalódás volt / a 13 éves FS 350 után / elméletileg 0.8 lóerővel erősebbnek kéne lennie de..... egy ezred lóerővel nem volt erősebb, / az újkorában 1,9 lóerős! / FS 350-nél....
Na mindegy, szoptam vele másfél évet, két nyáron nem tudtam használni, beleőszültem.... De most úgy néz ki, összeállt a gép. Ennek a brutális pusztító erőnek a reményében vettem a Mastert. :))
Azt is meg kellene érteni,hogy több szemszögből illik megvizsgálni a dolgokat.
Azért a Hecht és az Oleo Mac között én nem vonnék párhuzamot.Tradicionális gyártó saját fejlesztésű gépekkel is és emellett licenszelt gépekkel. Pl az Oleo Mac-nak van Olaszországi gyáregysége is és van Kínában is.(Ahogy a két nagynak is vannak a nagy fal tövében) Nemzetközi hálózattal rendelkezik Európa szerte sőt még a tengerentúlon is,csak ott más néven.
Az,hogy nálunk nem befutott azon nem is kell csodálkozni amikor még a Husqvarnát is éppen csak elismerik idehaza.... :DDDDDDDDDDDDD
Az Oleo Mac-nak teljes palettája létezik a kerti gépek terén a hobby,alkalmi,profi kategóriában egyaránt.
A másik,hogy ezek a fórumok nem teljesen tiszta képet adnak dolgokról. Pont azért mert a hibátlan működés esetén nem panaszkodik senki,hanem csendben nyugtázza a dolgot. Pláne úgy,hogy nem mindenki szakmailag képzett,nem teljesen kompetens a témában,stb.
Aztán érdekes módon,ilyen jellegű garanciális kálváriát olvashattunk már korábban itt a fórumon Stihl és Husqvarna esetében is. Valamelyik így,valamelyik úgy oldódott meg. (vagy sehogy)
Aztán azt is megjegyezném,hogy az a nagy OLEO MAC marketing szövegelés hol hangzik el? Mert én ilyesmiket nem hallottam. Sőt,úgy látom,olvasom,hallom fórumokon vagy egyéb felületeken hogy az Oleo egyáltalán nincs előtérben.
Egyetlen vonal amit itt a fórumokon láthat,hallhat az olvasó az az amit mi a FŰRÉSZ MÁNIA filmjeiben mutatunk be. Én meg nem emlékszem,hogy mondtam volna bármiféle MARKETING RIZSÁT. Én/mi szándékosan kerüljük azt. Sőt tőlünk senki sem követeli meg,nem kéri hogy bármiféle nyam-nyam szöveget mondjunk el.
Tehát ez a "marketing" dolog azért nem olyan egyértelmű....
Végezetül még annyit,hogy van olyan eset ami felhasználói hiba. Van olyan,hogy nem rendeltetészszerűen használja a polgár. Nem azért mert kaszál vele,hanem nem úgy ahogy kell. Aztán ezt valaki látja,valaki nem. Nekem nem tisztem eldönteni lyukó esetében mi történt. De én beszéltem lyukóval a kaszájának ügyében,van az esetről egy határozott véleményem,de azt megtartanám magamnak.
De azért sohasem szabad,illik úgy véleményt formálni hogy nem vizsgáljuk meg az összetevőket.
Lásd,egy szívességből megjavított kasza esetén valaki trehány módon rakta fel a kipufogó tömítést akkor az a konzekvencia hogy az egész Oleo Mac szar ahogy van???
Vagy ha Csiga leírja az elképzelését mi történhetett korábban a lyukó kaszájával,akkor valaki szerint az langyos duma...???
Vagy nem olajoz a láncfűrész aztán mégis....???
Szóval így megy ez....
SZERINTEM a gép és az ember alkot egy egységet. Valakinek sikerül együttműködni adott géppel,van akinek nem.
Csatlakoznék nymisihez,,,amíg egy 1000 órás oleohoz csak gyujtást kellett cserélni 3 év alatt,, meg egy 500 órás masterhoz 1 év alatt még semmit, addíg leszarom a siránkozásaitokat, meg az ócsárolást.
Köszönöm a segítséged, épp délelőtt állítottam kifelé egy fél fordulatot a csavaron és szinte megtáltosodott a "paripa". Nálam túlzottan elvolt szegényítve szerintem ha jól sejtem, mert nem pörgött fel rendesen. Most hogy megsimogattam, határozottan jobb a teljesítménye. Még rakok rá egy másik kipufogót is hátha az is dob egy kicsit a teljesítményen. De még egyszer köszönöm a segítségeteket!
Ha balra tekered, akkor több üzemanyagot kap, ha jobbra akkor kevesebbet.
Jobbra kell majd - bejáratás után - tekerned, mert gyárilag általában sok üzemanyagot kap.
Ahogy tekered jobbra úgy fog emelkedni az alapjárata is és a gázreakció is javulni fog egy bizonyos pontig, utána viszont elszegényedik a keverék és romlani fog a teljesítmény illetve a motor is megragad a túlzott melegedés és a kenés hiányossága miatt.
Szóval csak okosan szabad tekergetni azt a csavart.