Keresés

Részletes keresés

afintha Creative Commons License 2010.08.01 0 0 4748
Volt valaha colonoscopias vizsgalatod?
Előzmény: Hori R1100S (4747)
Hori R1100S Creative Commons License 2010.08.01 0 0 4747

Sziasztok !

Régebben (kb.9 hónapja)írtam ide utoljára.Akkor készültem a műtétre sok szenvedés után.Megtörtént.

Szinte minden normalizálódott azóta ,mindent tudok enni,inni,nincsenek fájdalmain.

Egy valami nem olyan mint "régen". A székletem elég gyakran olyan zöld epeszínű,hogy ilyenkor mindig  megijedek,hogy valami nincs rendben.

Valakinek van erről tapasztalata ?

kbetti84 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 4746
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Anyukmámnak néhány hete volt laparoszkópos epehólyag-műtéte, gyorsan felépült, bár több, mint tíz kő volt benne :-(
A szövettani eredménye viszont aggasztó: "merev, heges falú epehólyag, nyálkahártyája halvány, csúcsi részén a külső szövetek oedemásak. Heges falú, idülten lobos epehólyagot látni. A nyálkahártya adenocarciomas étalakulást mutat. A tumoros mirigyek az epehólyag falát kifejezetten infiltrálják, egy látótérben a mirigyek a zsírszövetbe is beterjednek a serosai felszínt nem töri át a daganat, érbetörés is mutatkozott.2

Nagyon megköszönném, ha bárkinek volna valami hasznos tanácsa, véleménye, mire számíthatunk, hogy értelmezzük ezt a diagnózist.
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.27 0 0 4745
A gyerek egyre édesebb, ahogy nyílik a világ felé. Elkezdett "magyarázni", meg nevetgélni, nagyon jó fej.

Én meg kezdem magam elszégyellni, mert tegnap gulyást ettem és semmi bajom nem lett tőle. Érzem, hogy lassan elveszítem a kontrollt. Ha nem megyek hamarosan orvoshoz, rossz vége lesz a dolognak. Úgy érzem, hazárdírozom.
Előzmény: steinergabi (4744)
steinergabi Creative Commons License 2010.07.25 0 0 4744

Sziasztok!

Csacskamacka, milyen a kisbabád?

Örülök, hogy hamrosan túl klehetsz a műtéten. Érdemes. Most már én is sokkal jobban vagyok, több mindent meg tudok enni is és nincsenek rosszulléteim. (gyorsan le is kopogom) Van olyan kaja, zöldség, gyümölcs, amire ránézni se tudok, de berendezkedtem a többire.  :))

Szalaiistván, szerintem nyugodtan megpróbálkozhatsz egy kis pohárkával. Ha megszagolod és élvezed az illatát, akkor megihatod. A szervezet jelez ha valamit nem szabad, nem kíván, vagy baj lesz belőle. Legalábbis én így vagyok ételekkel és italokkal is.

Ne értsd félre, nem vagyok valami nagy alkesz, de műtét előtt ha volt valami alkalom, akkor sört ittam, vagy nagyon szerettem az unicum ízét. Sört azóta nem is kóstoltam, valahogy idegenkedem tőle. Unicumot ittam, de kirázott tőle a hideg. Viszont most a száraz vörösbort tudom meginni, amit azelőtt nem, mert savat csinált.

afintha Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4743
igen, elmulhat a fajdalom.
a dieta meg kifejezetten jot tesz annak, hoy a panaszaid csokkenjenek.
varjuk meg az UH eredmenyet.
ha besargulsz, akkor azonnal menjel orvoshoz.
Előzmény: Csillagbogar28 (4740)
szalaiistvan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4741
Szia
Üdv a klubban :)
Én úgy éltem 26mm es kővel, hogy soha nem görcsölt, szinte semmi fájdalmat nem okozott. 20-22 mm től kezdte rontani az emésztésem, de görcs azután sem volt.
Csillagbogar28 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4740
Sziasztok, en még nagyon uj vagyok, mind a forumozas, mind az epeko teren.
Kivancsi vagyok mikt gondoltok, igy leirom mi tortent velem.

Kedd hajnalban gyomorgorccsel szaladtam (vittek) ugyeletre es az orvos a vizsgalat utan azt mondta, hogy vszinu epekovem van.
Kaptam egy nagy adag fajdalomcsillapitot es gorcsoldot injekcioban, ezzel elengedtek haza, de mondtak hogy keressem fel HO-omat a leheto leghamarabb es kerjek idopontot ultrahangra. Meg is tettem még aznap delutan. Aug kozepere kaptam idopontot (!!). Azota kisebb gorcseim voltak, de ma reggel ahogy felebredtem mintha nem is tortent volna semmi az elmult napokban, nem erzek semmilyen fajdalmat.

Nagyon fura es igazabol arra lennek kivancsi, hogy epekonel ez normalis?
Elmulhat a fajdalom igy egyrol a kettore?
Ja es dietazom kedd reggel ota.
Ha lenne vmi otletetek/hozzaszolasotok szivesen olvasom.

Szep estet!
szalaiistvan Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4739
Hát ööö :)
Elég vagyes, ma pl torrelinit ettem nem light sajtokkal (trappista, meg valami bolgár fehér sajt) és kevés fokhagyma granulátumos joghurt öntettel, de múltkor pl ettem gulyás levest sovány marha hússal, de szoktam enni grillezett, pulyka, csirke és hal húsokat. Néha napján egy meki grillsaláta is becsúszik, a múltkor már ettem egy zsemlét vidéki füstölt kolbival (kb 4cm es darabot karikáztam fel) és semmi bajom nem volt. Pár napot voltunk "nyaralni" és a szállodai kajától sem volt igazán bajom. Szerintem télleg a mértékletesség a lényeg, mert lightosabb kajából lehet többet is, nálam az a szint, mikor a legjobban esik :( Durvább kajákból meg kevesebbet, sok kenyérrel, krumplival, ilyesmi. Nem tudom összefügg e, de kaják előtt szedek be papaya tablettát, állitólag az is segít az emésztésben. Viszont én arra lennék kiváncsi, na nem mintha nagy alkesz lennék, de kb fél éve volt a műtétem, hogy mondjuk egy pohár vörösbort mikor gurithatok le gond nélkül?
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4738
Á oké.

És miket eszel mostanság?
Előzmény: szalaiistvan (4737)
szalaiistvan Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4737
Igen, altattak, ami elég fura volt, előző este kellett bemennem, éjszakára kaptam 2db xanax ot, hogy jól aludjak, szerintem nélküle jobban aludtam volna, de így szinte semmit nem aludtam :( Reggel jöttek értem, megkaptam a belesz@rok tablettát, semmi hatása, végig tudatomnál voltam, figyeltem merre visznek, beszélgettem, műtőben is végig dumáltunk, műtősöktől rákérdeztem, hogy az epekövet ugye megkapom? ( nehogy pl bal vese műtétre készüljenek :) ) erre közlik, csak a szimpatikusok kapják meg, a többiekét kidobják az ablakon :) erre arcomba jött valaki, hogy ő fog altatni, erre filmszakadás ...
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4736
A kajás résznek örülök a legjobban. Szeptember körül én is megyek az orvoshoz.

Viszont azt elfelejtettem, hogy téged altattak?
Előzmény: szalaiistvan (4735)
szalaiistvan Creative Commons License 2010.07.15 0 0 4735
Én is féltem a műtéttől, szerintem minden normális ember fél, max néhány perverz nem :) Ami létezik, népi, hagyományos és homeopatiás gyógymód van, azt én kipróbáltam, és semmi nem oldotta fel a kövemet, ez nem kedv elvétel, nekem ez volt a realitás :( Nekem soha nem görcsölt, csak hasmenéses gondokat okozott, fogytam is emiatt elég sokat. Műtét óta lényegesen jobb, nemrég újra volt jópár napig ujra hasmenés, volt mindenféle labot, tenyésztés stb, minden lelet negatív lett, doki mondta, sajnos van ilyen, de majd jobb lesz, most már újra télleg jobb, vissza is szedtem pár kilót, és egyre jobb kajákat tudok újra enni.
SKIDROW Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4734
bocs,h belepof,de a polip a tumor megelözö állapot ,ezért kellmenned rendszeresen kontrollra!Én a Sote-én áprilisban vetettem ki a köveimet,azt hiszem jol döntöttem.
Előzmény: evelynna (4723)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4733
Bocs, RoWachol.

Előzmény: Csacskamacka (4732)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4732
Ezt elvileg már csak laparoszkóppal csinálják. Lejjebb valamelyik kolléga belinkelte egy ilyen epeműtét történetét. Érdemes elolvasni, mert elég objektív.

Ez az: http://epemutet.freeblog.hu/categories/Epeko/

Szerintem egy gyógyszernek illik 1 hét alatt hatnia. A rohamaiddal kapcsolatban meg szerintem aneszteziológussal is kéne tárgyalni. Nyilván ha altatással nem, akkor megoldható máshogy. Mittomén spinális érzéstelenítéssel pl.

Szedtük itt egy páran a Rovacholt. Ezt megpróbálhatod szerintem, ez gyógynövényes izé, ami segíti az emésztést. Étkezésekkor kell bevenni asszem, de rajta van a papírján.
Ha viszont ennyiszer görcsölsz, akkor ne várj csodát, nem fog elmúlni sajnos. :(
Előzmény: cleopatra-nyusz (4731)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4731
szép napot!köszönöm a választ.lakroszkoppal is meg tudják csinálni ha apro kövek vannak?jo lenne elkerülni a műtétet mert epilepsziaszerű rosszuléteim vannak és ezért félek.egyre több étel van amitől jön a görcs.nagyon rossz.a gyogyszerek nem használnak/bár nem tudom mennyi ideig kell várni hogy hasson/.
hát ha nagyon görcsölök akkor hidegrázás és hőemelkedés van.
anyu azt mondta hogy 3 hétig várjak mig ha a gyogyszer.a párom azt mondja 1 hét hogy menjek vissza a házi dokihoz.kicsit megilyedtem.a sok rosszuléteim vannak és a műtét...szóval félek.ha tudtok valami megnyugtatot irni.irjatok.ehhez a korházhoz tartozok.
köszönöm cleopatra-nyusz
Csacskamacka Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4730
Szia!

Nekem is apróköves az epém. Három különböző belgyógyász-gasztroizé is azt mondta, hogy ezt csak kivenni lehet. Pont a görcsök miatt. Ha olyasmit eszik az ember, amitől begörcsöl az epéje, akkor egy ilyen görcs könnyen magával vihet egy kis követ, ami csúnya munkát tud csinálni.
Én januárban kerültem kórházba, mert egy epekő elzárta azt a közös vezetéket, ahová a hasnyálmirigy és az epe ürül. A hasnyálmirigyem el is kezdett begyulladni.
ERCP-vel kivették az elzáródást okozó követ, így megúsztam a nagyobb bajt.
Akkor azért nem műtöttek meg, mert terhes voltam.
Nekem valamikor ősszel lesz a műtétem.

A hőemelkedésed nem lehet, hogy gyulladástól van?

Ami meg a diétát illeti. Én akkor -a gyerek miatt is- kénytelen voltam a masszív diétát tartani.
Gyakorlatilag azóta is csak csirkét vagy halat eszem, teljesen zsír-olaj és vajmentesen.
Egy kajához (2-4 fős) 1 teáskanálnyi olivaolajat használok csak.
A fűszeressel nincs bajom, bár állítólag az sem tesz jót.
Rengeteg pászkát ettem meg, meg pirítóst, meg light krémsajtot, meg virslit. Ezektől azóta is herótom van. A szülés után kicsit lazítottam a diétán és, ami előtte nem okozott görcsöt, azt azért pianóban eszegetem, de mindig várom, hogy begörcsölök.

Szerintem a görcsöt egyébként csak masszív diétával tudod elkerülni. Ha az sem segít, marad a műtét.

Más város kórháza nem jöhet szóba?
Előzmény: cleopatra-nyusz (4729)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2010.07.13 0 0 4729
szép napot nektek!csináltak hasi ultrahangot más okból./egy baleset miatt/ott mondták hogy sok apro epekövem van.ez pár honapja volt.
2 hete kb fáj jobb oldalt bordaiv alatt.sokszor érzem hogy kemény.többször begörcsöltem.amikor először volt kihívta a párom az ügyeletet.adott injekciot azt elmult.már mindentől görcsöl nagyon.hányás hasmenésem van.ha görcsöl hányingerem lesz és hányok nagyon.és utánna elmúlik a görcs.de a fájdalom enyhe görcs marad és akkor hasmenésem van "csak".
tegnap/hétfőn /voltam a házi dokinál adott 3 fajta gyogyszert:cerukál.nospa meg buskopant.ezt kell szedni ha görcsöl és ha nem mulik el a fájdalom menjek vissza azt műtik meg görcsök.
remélem elmúlik mert nem akarok kés alá menni mert hallottam pár rémtörténetet az itteni korházrol.
amugy diétázom cukorbetegség miatt.
mivel lehet elmulasztani az állando fájdalmat?
gond ha hőemelkedésem van?
hogy kerüljem el a görcsöt?
zsíros ételt már rég nem bírom megenni és nem is eszem.káposztátol mindig is hasmenésem volt/van.
milyen zöldséget ehetek amitől nem görcsölök?
szerintetek elkerülhetem a műtétet?

tudom hogy nem vagytok orvosok csak beszélni szeretnék róla.

köszönöm:cleopatra-nyusz
macsa37 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 4728

Sziasztok!

Anyunak több éve van (volt) epeköve, ami idén már másodszor okozott problémát. Sajnos besárgult, de a műtétig eltelt több, mint 1 hét, és akkor is csak azért műtötték mert vérezni kezdett és kritikussá vált az állapota. A műtét jól sikerült, immár 5.napja van túl rajta mégse megy le a sárgaság. A vérképe javul de a májfunkciói stagnálnak. Volt valakinek ehhez hasonló tapasztalata?

sztibor01 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 4727
Köszönöm válaszod
Előzmény: Dózerbike (4725)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4726

Kedves Szalai István!

Én is a Bajcsy kórházba készülök megműttetni magam , csak nehezen szánom rá magam :)

Nem ismerek senkit abban a kórházba!

Meg tudnád mondani, hogy melyik orvos műtőt, illetve milyen tapasztalod volt Vele és a személyzettel ?

regefi@gmail.com címre is írhatsz.

Nagyon várom a válaszodat.

Köszönöm szépen

Réka

Előzmény: szalaiistvan (4721)
Dózerbike Creative Commons License 2010.06.10 0 0 4725
engem 2008 dec elején műtöttek,nagy vágással.Szilveszterkor már megittam egy két pohárral,bajom nem lett tőle semmi.Fizikai munkát január közepe vége felé kezdtem intenzívebben végezni,igaz,ekkor még ez eléggé nehezemre esett,de egy két hét múlva szinte teljesen visszanyertem a régi erőnlétem.Kajákat mindent eszek,mint műtét előtt,semmi negatív következmény nincs,minden ott folytatódik,mint amikor még semmi bajom nem volt.Talán annyi maradt meg,hogy nem jó ha éhezem,olyankor egy kicsit émelygek,és érzek az oldalamban egy kis nyomást,de egyáltalán nem vészes.
Ha a lapkroszkópos megoldással műtöttek volna,szerintem egyharmad idő után már dolgoztam volna,mint így.De a lényeg,hogy túlvagyok rajta.Aztán tavaly volt megint két alatatásos műtétem,de az baleset miatt,így sajnos rutinos lettem alatatásos műtétbeli tapasztalatokból.A legutóbbi alatatás előtt már nem is féltem(annyira:))
Előzmény: sztibor01 (4710)
hajnu Creative Commons License 2010.05.29 0 0 4724
Tegnap voltam ultrahangon epegörcsök miatt, kiderült, hogy nem epekövem van, hanem 2 db epepolipom. A doki azt mondta, hogy ez olyan, mint a kő, csak puha. Fél év múlva kell kontrollra menni, ha növekszik, akkor műtét.
Ajánlotta, hogy ne egyek zsíros, nehéz, fűszeres ételeket (szóval én ilyenre nem is gondolok, mnt babgulyás, mert a műtőasztalra kerülnék rögtön), és ajánlotta, hogy igyak epehajtó gyógyteát, vagy gyógyvizet. Ez utóbbi mellett döntöttem, mert nem kell főzögetni. Sós ízű, kibírom. Mira glaubersós víz a neve. Meglátjuk, szeretném elkerülni a műtétet, mert nemsoká nyaralni megyünk...és nem a szobában szeretnék feküdni.
evelynna Creative Commons License 2010.05.23 0 0 4723
Sziasztok!
Nekem nem epekövem van, hanem epepolipom évek óta. Van köztetek aki ilyennel küszködik? Ha bármi zsírosabbat eszek, vagy olyat ami nem tetszik az epémnek, akkor eléggé tud fájni, görcsölni. Szoktam Mira vizet inni rá, ami megkönnyíti az epe ürítését. Az orvos nem tanácsolja a műtétet, mert, hogy ez nem kő, csak polip. Ha valakinek esetleg volt már ilyen, és megműtötték, írjon. Fél évente járok egyébként vele ellenőrzésre...hogy növekszik e. Szerencsére nem nagyon, de kellemetlen tüneteket produkál.
steinergabi Creative Commons License 2010.05.17 0 0 4722

Nem akarlak lebeszélni róla, hogy orvoshoz menj, mert ha a gyerekektől kaptál meg valamit, arra sem árt valamit szedni.

Mindenesetre mióta megműtöttek, azóta minden nyavaját összeszedek és mindig kíséri valami gyomor és bél fájdalom, hasmenés és hányás. Úgy látszik érzékenyebb lettem.

Én még életemben nem hánytam annyit, mint műtét óta.

Előzmény: szalaiistvan (4721)
szalaiistvan Creative Commons License 2010.05.17 0 0 4721
Szia,
Nem voltam még, várok kicsit, mert esélyes hogy durva kajákat ettem vagy vmi fertőzés, kölkök épp betegek, volt már, hogy ők szedtek össze valamit és nekem rá ment az epémre, vagyis a helyére és volt hasmenésem. Ezt mondjuk télleg nem tudom elhinni, hogy nincs az állandó hasmenésedre megoldás. Valami jo gasztroenterologus esetleg, homeopatia? Anno irtam a kö történetemet, hogy mindent probáltam oldásra, homepatiás szereket is, igazábol nem oldotta fel, de a kő miatt elromlott emésztésemet egész jól helyre pofozta annó
bapeda Creative Commons License 2010.05.17 0 0 4720
Szia!
remélem jobban vagy. voltál dokinál?
neked mit mondott? remélem nem azt amit nekem, hogy szokjak hozzá. ezt nem lehet megszokni, max jobbhíján elviselni.
megnéztem ezer féle fórumot, de sehol nincs jó ötlet. el vagyok keseredve :o((
Előzmény: szalaiistvan (4712)
Manka000 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 4719
Nem tudom.Pedig nekem is laporoszkóposom lesz. Azt mondták,hogy katéter és gyomorszonda sem kell és beöntés sem.A keserűsóval csinálnak egy enyhe hashajtást.
szalaiistvan Creative Commons License 2010.05.15 0 0 4718
Ez nekem fura, én olyat sem kaptam, na nem mintha hiányoltam volna, de ez fura. Mindenhol laparoszkoppal műtenek már, ha egyik kórházban meg tudják oldani hashajtó és beöntés nélkül, akkor máshol miért nem? :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!