:( Köszönöm...nálam az 1895 előtti,keresős,az működik,de ma másik leáll,kiírja,hogy loading,ésennyi:( még mielőtt a megyék neve megjelenne,olyan,mintha lefagyna. Nem tudom,mi lehet az oka:(
Bővültek a felvidéki anyakönyvek, bár valamilyen oknál fogva a református anyakönyveket két részre osztották, Reformed Christian és Evangelical Reformed néven.
Több megyét is megnéztem, nálam működik a familysearch rendesen. Bár néhány vármegye (Abaúj-Torna, Borsod, Gömör, Szabolcs) összes (Borsod), vagy néhány (Szabolcs) településéhez regisztráció szükséges.
Napokóta ne tudom megnézni a familysearh oldalon a polgári anyakönyveket:( Egyszerűen nem tölt be....másnak is van ilyen gondja,vagy csak neke? Gondoltam,az őszi szünetben molyolok vele kicsit,mert az én megyém nem túl rég van fönt...először mindig visszaugrottak az oldalak az eredeti méretre,egyenként kellett nagyítgatni:(.Aztán megjavolt,most meg semmilyen megyét nem lehet megnézni:(
Igen, jól gondolod, az indexelt adatoknál csak a keresztelési adatok vannak fent és azok sem teljesek. Anyakönyvi képek csak az 1895 utáni állami anyakönyvekről vannak, amik szintén nem teljesek, itt viszont már vannak születési, házassági és halotti anyakönyvek is. Amik nincsenek feltöltve azokat a levéltárakban találod meg. Íme egy kis segítség a kezdőknek:
Új vagyok a témában, azt szeretném megtudni (=jól gondolom?), hogy a familysearch oldalon a 17-18. századból csak a születési adatok vannak fenn?? S ha nem, hol találom a halálozási adatokat? Az anyakönyvek képei nincsennek fenn?
Hasonló nevűeket vélhetően pont azért listáz, hogy az elírásoktól függetlenül is ráakadjon az ember. Pest megyénél meg lehet hogy azért van sok Bács-Kiskun megyei helység, mert egy időben Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye volt 1950-ig. Borsod és Heves megye határai is változak, stb.
akinek nincs ideje, lehetosege napkozben a leveltarban ulni (munka, csalad, tavolsag) annak ez az adatbazis is oriasi segitseg
a nevek beirasanal valoban vannak elirasok, a polgari anyakonyveknel rossz felcimkezesek - de a semminel azert ez is tobb
en szemely szerint 50 felett talaltam csaladhoz tartozo szemelyeket, sokszor olyan helysegekben amiket ki se kertem volna a leveltarban (ha lenne ra lehetosegem)
amugy a jobb also sarokban van egy gomb, ahol lehet visszafele jelezni es szerintem idovel korrigalnak...
A katolikus anyakönyvek feldolgozását magyarul nem tudó egyének is végzik, ezért aztán lehetetlen nevek vannak, gyakorlatilag az adatok nagy része bizonytalan.
Belenéztem és a 'Csigás' névre kiadott 'Scósigán' nevet is. Vagy "Tiliphus Costeiger'.
Vagy teljesen meglepő módon 'Josephus Kosztrihan'.
Hogy ez mi lehet?
A polgári anyakönyveknél meg összevissza vannak dobálva a helynevek.
Például Pest megyénél jelentős részben Bács-Kiskun megyei helységek vannak.
Vagy itt van Nádudvar is, Debrecen mellől, Hajdú-Biharból. És így tovább.
Azt szeretném megkérdezni, hogy Familysearch.org oldalról van szó az előzményekben ? Itt tényleg vannak fennt anyakönyvi képek is ? Én nem találtam , tud valaki segíteni ? Esetleg Vecseháza (Wetschehausen, Petroase Mare) és Szeged is fel lehet dolgozva ?
A Familysearch oldalon a magyar állami anyakönyvek fotói között találtam keveredést. Konkrétan: Baranya megye, Dunaszekcső és Egerág községeknél némelyik évet, valamint Dunaszekcsőnél a kül. anyakönyv típusokat is összekeverték.
Ezeket lehet valahogy jelezni az oldal szerkesztőinek? Pl. e-mailben?
Szeretném kikérni a Khuen-Héderváry család levéltári anyagát. Vagyis abból az 1900-as évektől, az alkalmazottakra vonatkozó iratokat. De nem tudom, hogy a sok besorolás közül, melyik takarhatja ezeket (személyi iratok, birtokiratok vagy számadások stb). Tud valaki segíteni, aki már kért ki ilyesmit?
Az is egy megoldás lenne, ha valaki végignézi mondjuk a saját települése képeit azokat lementené és feltöltené őket mondjuk egy rar fájlba, így másnak már nem kellene egyesével végigmennie.