A ház sorsáért tevékenyen aggódó lakók több közös képviseletet is felkerestek, leinformáltak. Ezek bemutatkozási lehetőségét kértük felvenni a napirendi pontok közé. Azt az infót kaptuk, hogy a KK még a közgyűlés előtt postázni fogja a 2009-es elszámolást és a javított tervezetet. Lakói tartozások tekintetében viszonylag jól áll a ház. A meghívóból kiderül, hogy kinek és mennyivel tartozik a ház. Ehhez azonban hozzátartozik még, hogy a gázdíjat utólag fizetjük csak be a díjbekérők alapján, ami nem terheli a 2009-es évet. Valamint a társasházi számla év végi egyenlegét is le kell vonni ebből. Néhány 2009-es számla sem érkezett meg, mint pl. a D épület teljes áramfogyasztása.
Ja, és még valami! A közgyűlésről és a 2010. évi költségvetésről szóló levélbe miért nem tudtak belecsempészni egy kis kimutatást, hogy mostanság hogy állunk a fizetni valóinkkal, tartozásainkkal? Hányan és mennyivel tartoznak a közös költséggel, illetve a ház kiknek és mennyivel...stb? Ezek a fontos dolgok is majd elsikkadnak ott a zűrzavarban!
Hát ez az! Tisztelt SZVB! Most megint az Olimpia, a Nanett vagy az InManagement hív meg hozzájuk közel álló társasház üzemeltető cégeket vagy netalántán megkérdeznek bennünket is? Jó lenne előre tudni legalább, hogy kiket? Illetve aki ismer korrekt KK-t, javasolja illetve hívja meg! Jó lenne előre tájékozódni, mert ott a zűrzavarban majd megint ránk eröltetnek valakit.
Tényleg egy kérdés: A lépcsőházban nem végeznek garanciális javitásokat? Vagy az mikor lesz elvégezve? Náunk a folyosó olyan, mintha "lebombázták" volna. Tele van repedésekkel a fal.
Nem tudom néztétek e a legújabb díjbekérőt. A fűtési és melegvíz egységára jóval magasabb a Novemberinél. Hogy lehet ez? Decemberben nem hidegebb volt mint novemberben és többet fűtöttünk, ergo jobb hatásfokkal kellett volna hogy működjön a kazán? A közös költséget meg megint emelni akarják, ráadásul elég jelentősen. A real-prop által kiküldött levélben azt írják, hogy az új közös képviselő jelöltek bemutatására is sor kerül. Namármost ezt az in-management új képviselőire kell érteni, vagy tényleg lesz új cég, akit "választhatunk"? Nagyon remélem, hogy nem csak én szeretném a jelenlegit lecserélni.
Sziasztok! Kiadnám albérletbe az utolsó ütemben átadott garzon lakásomat, ami belső udvarra néz (E épület). Részletekért és fényképekért kattints ide (remélem működik a link - ingatlan.com) Elérhetőségeimet ugyancsak megtalálod itt.
Január-februárban szeretnék lakást vásárolni, a környék már a szívemhez nőtt, sőt többen nagyon is ajánlották nekem a Mandarin Kert-et, de a fórumon olvasottak a dolog alaposabb átgondolására ösztökélnek.
Ezért a segítségeteket kérem pár infó ereéig.
Mennyi tartozása van a háznak és miért? (Nem fizetnek a lakók?)
Ki a közös képviselő, mennyire érti a dolgát?
Mit tartalmaz a közös költség, illetve mennyi belőle a tartozás?
Milyen a beruházó hozzáállása a garanciális javításokhoz?
Lenne még egy csomó kérdésem, de örülök, ha ezekre választ kapok, illetve minden információ jól jön.
Az E épületben szeretnék megvenni egy lakást, de olvastam, hogy a van tartozás. Ez most, hogy áll? És ez milyen plusz terhet jelentene, a közös költségben?
Ebben a lakóparkban az E épületben kínálnak nekem eladásra egy lakást, de olvasva a fórum hozzászólásait nagyon elbizonytalanodtam.
A most átadásra kerülő épületet is érintik az itt felsorolt problémák? -közös költség tartozások -nincs albetétesítve az ingatlan (ez azt jelenti, hogy hitelt sem lehet felvenni rá?)
Ez a minimum! Én tudok egy jól működő, megbízható és "lakóbarát" képviseletet: http://www.zz.hu/ Semmi érdekem nem fűződik hozzá, hogy ajánljam, barátaim dicsérték!
Zajvédő fallal kapcsolatban már többen írták neked, de én is, hogy nem tudom honnan vetted a dátumot, hogy akkorra elkezdik/megépítik. Molnár Gyula egy fórumon mondta, hogy NEM építi meg, ha a ház összedobja a pénzt rá az oké, vagy a MÁV beszáll, de részéről ennyi. A Fideszt lehet, hogy meg lehet próbálni, mint nyerni akaró erőt, talán megigérik, de gondolom nekik sincs pénzü errek...
MÁS: aki a biciklitárolóra vágyik annak üzenem, hogy addig örüljön még az erkélyén van a bicója. Azért üres a tároló, mert ellopták az összes bringát onnan pár hete.Gratula, megint rátermettségét bizonyított őrségnek!
Nem hiszem el, hogy nem lehet normálisan kiszámolni itt a dolgokat, egy kis odafigyelés kéne... na mindegy. szokásos kérdésem: zajvédő fal. Valaki tud erről vmit ? ugye március-áprilisra ígérték. szóval jó lenne ha ezzel is foglalkozna már valaki végre!!!! anybody?
Emberek! Kitől lehet a -1 szintre kerékpártároló kulcsot kérni, mert továbbra is nagyon bosszant, hogy 1-2 bringa árválkodik benne. Az enyém meg az erkélyen foglalja a helyet. Bocs!
Közös képviselet júliustól az egyik lakásnál +300 m3-el elírta a melegvíz fogyasztást, ezért jött ki 400 m3 helyett 700 m3. Ezt a 300 m3-t könyvelték tovább szeptemberig, ahol meg ennyivel kevesebb jött ki. Így szeptemberre a jó érték 614 m3. A kérdéses két hónapot újraszámolják és a következő havi díjbekérővel együtt küldik ki a javítottat.
A per novemberben lezárásra kerül. Az önkormányzat várhatóan előtte megadja a végleges használatbavételit. Társasházzá alakulás és az alakuló közgyűlés januárra várható. Ezután lehet majd csak albetétekről beszélni. Tulajdoni lapok elkészítése meg a hivatal gyorsaságán múlik. Sajnos addig egyik pénzintézet sem tudja bejegyezni a jelzálogjogát.
átszeretnénk váltani a svájci frank alapú kölcsönünket részben forint alapra egy lakástakarék szerződés segítségével. A Fundamentának el nem ítélhető módon gondjai vannak a tulajdoni lappal és legalább egy jövendő albetét számot szeretne.
Létezik már ilyen ? Tud róla valaki valami ? Kit keressünk :
nem lehet, hogy csak állíttatni kéne rajta? Nálunk mindenütt forró, pedig nem is rakjuk maximumra. Tavaly nekünk is intézkednünk kellett, mert rosszul voltak beállítva a tekerők, hiába állítottuk minimumra, fűtött, mint atom (igaz, ez a jobbik eset).
A fűtéssel kapcsolatban kérdezném, hogy a központi kazán takarékon megy? Mert nálam max.-on vannak a radiátorok és 19-20 foknál nem megy feljebb a hőmérséklet, a radiátorok éppen csak langyosak.