Keresés

Részletes keresés

kicsitibi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 369
fonalak vannak,a friss levelek szélei teljes hosszban fehér csikkal.
Előzmény: mergez (366)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 368
nekem hírtelen ránézésre eletának tűnik.nagyon lassan nő.évente 2-3 cm.
Előzmény: kicsitibi (365)
kicsitibi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 367
ok megnézem.a szüleit anno Debreczy Zsolt hozta Arizonából a Szutorisz Gyula bá'nak,én tőle vettem nagyon régen és most virágzik először.nagyon erős merev világoszöld levelek levelek iszonyú tüsivel a végeken.a fonalakat megnézem holnap.
Előzmény: mergez (366)
mergez Creative Commons License 2007.05.04 0 0 366
Hű, nagyon szép! Hol vetted, mikor vetted, mikor ültetted, vannak-e a levélrozetta közepében fonalak? NAGYON erős, merev levelei vannak? Kékeszöld vagy méregzöld (a fotó csalóka lehet)? Kérlek csinálj róla közelebbi képet a tönkjéről, levélvégekről. Több tippem van: elata, bailey, neomexicana
Előzmény: kicsitibi (365)
kicsitibi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 365
hali mindenki!sajna ennek is eltünt a névtáblája.tudtok segiteni?
mergez Creative Commons License 2007.05.04 0 0 364
Erre azt mondanám, hogy gloriosa, de nem biztos. Nézd meg, hogy a levél felszíne sima-e vagy érdes. Ha sima, akkor valszínű gloriosa, ha érdes, akkor recurvifolia. Virágzás után mindenképpen egy új hajtást hoz az elszáradt virágzat helyén, de ha csak egyet, az tovább nő egyenesen és később már nem lehet rajta észrevenni, hogy virágzott.

Itt egy elágazott jukka. Több, 4-5 elágazása is volt, a Füvészkertben fényképeztem két éve, azóta nem tudom, mekkorára nőtt és hogy néz ki.

Előzmény: bdani1 (360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 363
hello
szép a növényed.én is úgy tudom, hogy virágzás után elágazik!
Előzmény: bdani1 (360)
unartis Creative Commons License 2007.05.04 0 0 362
És valóban nincsenek gyökerei, mert az ősszel ültettem, és most tavasszal kiástam, így meggyőződtem róla, a gyökérrügy teljesen ép, nem korhadt.
Előzmény: mergez (357)
unartis Creative Commons License 2007.05.04 0 0 361

Köszönöm a segítséget, akkor betakarom a talajt a tövénél fóliával.

Én is láttam a Keletinél lévő yuccácat, elvitték?!

Tényleg kár értük!

bdani1 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 360
Sziasztok, már egy ideje beleolvastam a topikba, mert én is kedvelem a yukkákat, és idén úgy néz ki virágozni fog az egyik....azt hiszem recurvifolia, de ez nem biztos, sajnos csak ez az egy fajta van a kertben de az több is, mindenesetre ez az egy úgy néz ki virágozni fog végre valahára, kb. olyan 120 cm magas lehet most a virágcsúcsáig kíváncsi leszek maga a virág mekkora lesz....igaz, hogy virágzás után el fog ágazni és úgy nő tövább?

íme a növény:
mergez Creative Commons License 2007.05.03 0 0 359
... illetve újat NEM telepítenek.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 358
az én recurvifoliám se akar valamiért megindulni.nagyon nyögvenyelősen él most.lehet a kevés csapadék miatt?lehet.
mergez Creative Commons License 2007.05.03 0 0 357
Valószínű, hogy nincsenek gyökerei, a hajtások ezért nem tudnak beindulni. Én letakarnám fóliával, hogy alatta párás maradjon. Pár éve volt egy kis fóliasátram és oda beraktam egy filamentosát, aminek egyáltalán nem volt gyökere, még tönkje sem és szépen begyökeresedett két hét alatt.

Voltam Pesten a Keleti pályaudvarnál megnézni a bejárat melletti jukkákat, de már csak hűlt helyét találtam. Itt is ez a barbarizmus! Nem értem. Az építkezésnek nem állja útját. Mindent kivágnak, elpusztítanak, helyette meg újat telepítenek. Így jártak a kálvin téri pálmák is. Dühös vagyok!
Előzmény: unartis (356)
unartis Creative Commons License 2007.05.03 0 0 356
Még eddig nem mozdult a Y. reculvifolia, a csúcsrügy sértetlen és életképesnek tűnik. Vajon lesz ebből még élő növény?
Előzmény: unartis (344)
Island* Creative Commons License 2007.04.29 0 0 355
Ma kénytelen voltam kivágni szikével a yukka elágazásánál egy levélrügyet, már kb. 10 cm-es volt a másik két ág mellett, mert ha ez is megnő, akkor nem fogunk elférni a járdán a nagy levélüstököktől. A kivágott hajtást ledugtam földbe, tetejére befőttesüveg, remélem kigyökeresedik, ahogy a benti yukkáknál is már bevált ez a módszer....
Az idén két ágon is hoz majd virágzatot, biztosan gyönyörű lesz. :)
Ha utána még jobban elágazik, akkor már egész faformájú lesz később. Már sajnálom, hogy a járda mellé ültettem anno, nem gondoltam, hogy évek múltán akár egy robosztus yukka telep is lehet belőle. :)
kicsiKató Creative Commons License 2007.04.29 0 0 354
Igen,köszönöm,próbálok folyamatosan visszaolvasni.
Előzmény: Taxus (353)
Taxus Creative Commons License 2007.04.28 0 0 353
A Y. filamentosa nagyon szép amikor virágzik, és rendszetresen, ültetés után elég hamar virágzik. Még az elején a 23. hozzászólásban, tettem fel képet a tavalyi virágzásáról.
Előzmény: kicsiKató (349)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.28 0 0 352
a filamentosa az egyik legigénytelenebb yukka.legellenálóbb a kemény mínuszokra.bírja a szárazságot, nedvességet.stb.ennyi nem elég? =)
Előzmény: kicsiKató (349)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.28 0 0 351
biztos gyönyörű lesz, amikor majd kibontja virágfüzéreit!
Előzmény: mergez (345)
kicsiKató Creative Commons License 2007.04.28 0 0 350
filamentosa,nem filomentosa
kicsiKató Creative Commons License 2007.04.28 0 0 349
Engem nagyon is érdekel a filomentosa,mert van tíz.Örültem volna,hogy amikor azt hittem,hogy törzsesre lehet nevelni,gyakorló yukkások nem jelezték,hogy nono.:)
Úgyhogy én a továbbiakban is nagyon szívesen olvasnék a sok szép különleges yukkák mellett a filomentosa gondozásáról,tápozásáról,betegségeiről és gyenge pontjairól!
taormina1 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 348
Látom az utolsó 100 hozzászólásban szemlátomást senki sem lelkesedett ezért a fajért. Ha esetleg valaki mégis, az szóljon!
Előzmény: mergez (347)
mergez Creative Commons License 2007.04.27 0 0 347
Az a yucca filamentosa, esetleg flaccida és ezek variánsai.
Előzmény: taormina1 (346)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 346

Sziasztok,

az a közönséges szöröslevelü, ami elhanyagolt elökertekben parkokban szokot burjánzani, (kb 1 m magas összetett fehér virága van, ha jó formában van) az melyik fajta?

mergez Creative Commons License 2007.04.27 0 0 345
Idén, 7 éve először végre kivirágzott a strictám. Nem is számítottam rá. Jó lenne beporozni, csak nem csináltam még ilyet, és egy időben is kéne virágoznia más fajtákkal.

unartis Creative Commons License 2007.04.25 0 0 344
Én is így cselekedtem, ezért néz ki  nálam is így!
Előzmény: Törölt nick (341)
unartis Creative Commons License 2007.04.25 0 0 343

Szép növénykék :)

Előzmény: kerkyra (328)
unartis Creative Commons License 2007.04.25 0 0 342
Nálam már virágzott, 2 éve kezdte a virágzást, 1999 őszén kaptam egy hajtást, amit ki is ültettem akkor, 2000-től hajt nálam, a hüvelykujjnyi hajtásból, mára közel 11/2 méteresre nőtt, képeket találhatsz a télálló kaktuszos fórumon! A virágja kármin vörös színű, nagyon szép, érdekes nálam csak az egyik ág virágzott, két évben egymás után ugyan azon az ágon jelentek meg. Termést is érlelt ami zöld színű, inkább hajtásnak látszik!
Előzmény: kerkyra (327)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 341
ősszel ültettem és nem tudott kellő képpen begyökeresedni!
Előzmény: kerkyra (340)
kerkyra Creative Commons License 2007.04.20 0 0 340
Ezen a télen mi viselte meg ennyire a recurvifoliát???Nem is volt olyan hideg!Csak hogy mire számitsak, mint kezdő yukkás.Van még egy yukkám a kertben kis pici tarka levelű kb. szívószál vastagságú a levele és kis szálak vannak a levél szélén.Ezt a telet simán viselte.Alig látszik ki a fűből.A céduláját leszedtem ősszel ezért már nem tudom melyik fajta.Biztos filomentósa tarka változata.Korfuról is hoztam egy fajtát de az cserépben van.Azt nem hagyom kint.Vékony és nagyon merev levelei vannak.Nagyon veszélyesen szúr.Óriás yukka valamelyik fajtája lehet.Úgy loptam le egy magas törzses példányról.Megkeresem majd a nyaralás képeket hátha meg van rajta.
Előzmény: Törölt nick (334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!