CtrlV-vel kijelölöd a linket a keresőben, bemásolod (ctrlC)az " új link" dobozba és elnevezed a mellette lévő "szöveg" dobozban...eztán feltölt. Ekkor megjelenik az új üzenet alatt...ekkor beszúrra klikkelsz...és készen is van...küldhető az üzeneted.
Arra figyelj, hogy kétszer lesz az új link dobozban a http://....egyiket töröld ki.
Na...nem karcolta át a linket....ez első weblapom zenéje...aki még emlékszik rá:)) Egy animált lap volt...imádtam...nagyfiam játékos kedvében csinálta:) És a zenéje...mai napig imádom:))
A segítségeteket szeretném kérni. Borcsa kutyám most veti le a téli bundáját, amiben még sok kölyökszőr is volt. Számomra kicsit rémísztő, mert már tök kopasz. Biztos, hogy elhalt szőr mert randa szürkésbarna, a szép csillogó fekete pedig megmarad. (ebben bízom)
A ti kutyáitok is ilyen intenzitással vedlik, vagy valami más baja lehet? A bőre szép egészséges. Dupla soros aljszőrkiszedő gereblyét használok, de vödör számra szedem ki a szőrét.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy baj-e,ha babaolajjal pucoltam ki a fülét?Mert tegnap vettem észre,hogy elfogyott a fültisztító.A fülei pedig elég koszosak voltak ettől az esős időtől.Köszi!
Ösztönösen fog kézre és cipel téged és játékosan akarja "birtokolni" a vendégeket. Az utóbbi kellemetlen is lehet...nem a szemlélőnek, sokkal inkább a vendégeidnek.
Joy kicsi korától hurcolós, cipelős...stb. Kispárnája itthon tabu volt, vitte mindenhová, őrizte és nagyokat aludt rajta:) A kézrefogás szabályait megtanítottam, relatív óvatosan fog és húz kedvesen, nem harap.
Én a "fogom és vezetem a gazdit" gesztust jó mederben hagynám fejlődni, de a "letámadom az érkező idegeneket és le is vetkőztetem" gesztust nem engedném kifejlődni:))
Meg fogja tudni különböztetni a kettőt.
A védő póz - "támadó" és gazdi közé áll - mindig dícséretet érdemel...szerencsés ilyenkor kontaktust tartani vele és kontrollálni, pl. kéz a fején és beszélni vele. Ivaréretten villámgyorsan dönt és cselekszik a felnőtt kan, addigra tudnia kell a szabályokat:)
Elősször is jobbulást a kis betegeknek, remélem hamar felgyógyulnak.(Ebcsont beforr!) :) Ez a kutyás mentő "akció" biztosan nagyon szuper. Minden egyes alkalom egy élmény lehet. Nálunk a legújabb mutatvány: rántsunk be mindenkit aki be akar jönni az udvarra. Konkrétan: ha van valakin jól megfogható felület, -táska, nadrágszár, libbenős ruhadarab- Joy azonnal megragadja és befelé vontatja a döbbent vendéget. Csak azt nem tudom, hogy ezért megbüntessem, v. megdícsérjem? Nekem jól esik, amikor nagy gonddal vezetget és elégedetten szuszog hozzá. :) Védő ösztön nála elég erős ahhoz képest, hogy még milyen kicsi. Gyereksereg volt a legutóbbi eset amikor a sikoltozó rohangáló gyerekek és közém állt. Ezt akkor megbeszéltük és boldogan játszott velük aztán. Puszi mindenkinek: E.
Nagyon tetszik, amit elkezdtetek! Érdeklődve olvasom, s ha megengeded közben leírom gondolataim. Ez izgalmas téma.
Dad mentőösztöne meg van...ez nekem eddig is tény volt, mivel apja-anyja tesztelt erre. Anyja a megbízható, nyugodt erő, apja a "mindenkit ki lehet húzni a vízből és még élvezik is" bohém jellem volt.
Dad mélyen kötődik hozzád, kezd birtokba venni, ösztönei és érzelmei keverednek. Elkezdte meghozni saját döntéseit, s ha jól értem soraid ő úgy dönt folyamatosan, hogy te ne nagyon úszkálj el mellőle:) Másokkal igazából nem foglalkozik. Ebben a korban, amiben van ez természetes, fejlődése intenzív.
Használd ezt az időt arra, hogy megismerd a döntésképességét, reakcióidejét és erejét. Mennyi idő múlva akar utánad menni? Mekkora távolságból kezd cselekedni? Mennyit képes úszni? (persze ez függ a kondijától-állapotától) Végül...a legfontosabb...tudod-e befolyásolni a döntéseit?:))
Egy jó mentőkutyának sok tulajdonsággal kell bírni, viszont a 3 pillér amire építeni lehet: jó ösztönű, döntésképes és irányítható. Persze szüksége van kondícióra, kitartásra...stb. De ezek "hozzáadható" tényezők.
Ha az utóbbira igen a válasz, elkezdheted a "mentő oktatását":) Ez először nem a vízben zajlik. Elengedhetetlen, hogy karmozdulatokra reagáljon (irányítás) pl. felemelt kéz: figyel, irányba mutató kéz: odanéz...stb. Menj...gyere...maradj...stb. A vízben ugyanis ezekkel is navigálni kell őt.
Ha az a cél, hogy rád vigyázzon, könnyű dolgod van, hiszen elkezdte...csak finomítani kell:) Szeme rajtad lóg (figyel), rád ül (félt). De egyenlőre ő akar befolyásolni téged:) Alapvető parancsokkal rendbe lehet ezt tenni: marad-gyere-menj.
Ha az a cél, hogy a családra vigyázzon, az sem nehéz, hiszen kedvedért megteszi hamarosan. Nagyon jó úton halad, hiszen bevitte a deszkát...ez szuper!!
Ha rájön arra, hogy mit vársz tőle...fantasztikus élményekben lesz részetek.
Ja! Az tuti, hogy ő jobban tudja, hogy Te mennyire tudsz úszni...csak kíváncsiságból kérdem meg: a gyereked tud úszni?:))
Írj a tapasztalataidról minél többet, ez izgalmas, nagyon érdekel. A pici részletekig. Mostanában nem foglalkoztam ezzel, sajna nincs lehetőségem, régen viszont képeztem ki blökimet. Thomas csodálatos mentőkutya lett.
Tanitgatjuk, de a cél az lenne. Már felvettem a kapcsolatot kutyás mentő csapattal....
Van mellénye, vettem neki olyan bedobót, amivel ki tudja húzni az embert. Ma már sikerült rávenni arra , hogy behozzon hozzám a vizbe egy uszódeszkát. Gyönyörűen behúzta a zsinórjánál fogva.
Dad úszómentő kiképzése jól halad...Már ott tartunk, hogy olyan mint 1 pásztor kutya. Konkrétan, nem nagyon enged uszni. De egyenlőre csak engem. Ma a gyerekkel vittük uszni és a gyerek uszkálhatott, én max 5 méterre távolodhattam be a vízbe. Állt a parton , ugattot , mérgesen nézett, majd ha nem hallgatam rá beuszott értem és tolt kifelé. Mikor húzott ki, folyton nézte jövök -e. Ha elhagyom útközbe, akkor megfordul és sirva -nyöszörögve uszik felém , ekkor megszánom és kimegyek vele. Mikor elfáradt kiültünk a vizbe a partra. Ekkor ö jött és konkrétan rám ült, az ölembe akart, de igy sikerült. A gyerek magához hívta, rá is ült. Addig én beszöktem a vízbe , persze ez nem tetszett neki, rögtön jött értem. A szeme olyan szemrehányó volt....tényleg birkának éreztem magam , aki folyton elkoborol.
Én ezzel méretezek át: FastStone Photo Resizer Nagyon jó minőségben méretez át, egyszerre rengeteg képpel dolgozik és gyors. Nem egy bonyolult cucc...tölts le.
Összeraktam egy ppt (power point) fájlba az általam készített képeket amit le tudtok tölteni! Azért ilyenbe tettem mert ide nem engedi meg feltölteni a 2mb-os képeket:( és így tudtam csak megoldani! Átméreteztem a képeket, de sajna az a minőség rovására ment!
Ám jó kis diavetítés:)
Töltsétek le és nézzétek meg, ha valamelyik kép kell elküldöm emailbe csak írjatok!
Üdv mindenkinek!:)
Kornél
A link: http://rapidshare.com/files/396305385/Sz__kesfeh__rv__r_2010.ppt.html