..."Miben különbek ott a nagyvíz túlfelén minálunk?..."
Talán abban, hogy bár ott is vannak lenyúlások, de azok egyediek és nem intézményesítettek, mint itt.
Vagy abban, hogy erősebb a kontroll mint itt.
Abban is, hogy ott VALÓBAN VAN FELELŐSSÉGREVONÁS, nem úgy, mint itt, ahol a sógor - koma, urambátyám - uramöcsém tempóval és a különféle pozíciókban lévők "összetartásával" még a nyílt simliket is elmismásolják.
Esetleg abban, hogy ott, ha árnyék vetül valamelyik vezető tisztségviselőre, netán be is bizonyosodik az alapos gyanú, akkor az azonnali és első lépés hogy lemond, vagy felajánlja a lemondását, legyen az akár elnök, akár szenátor vagy akár polgármester. Nem úgy, mint itt, ahol nyílt simlik ellenére sem mond le egyik gazember sem.
Látod nálam pont így működik. Sőt, előre megmondom, hogy miben lesz kockázatos az óccóóókínai. De ha pl. reprádiód van, akkor nem kérdés a beépített anyag eredetisége.
Ezért várnám el a nálam sokkal magasabban képzett és beosztású közszolgáktól a legalább hasonló felelősséget. Pláne, ha nagyon sokunk élete múlik rajtuk. Átvitt, de az utakon akár közvetlen értelemben is!
Alapvetően igazad van. De abban nincs, hogy nem érdekel a "kinek a feladata". Persze, az az állam "magánügye", azaz "belügye", hogy miként osztja el a feladatokat. De akkor ne az önkormányzatot tessék hibáztatni a tervezésért vagy a kivitelezését. Tessék őt azért számon kérni, hogy miért nem küzdött a jó megoldásért.
Példádnál maradva: elviszem hozzád a rádiómat megjavíttatni, de csak selejtes kínai cuccot tudsz beletenni. Ami azért általában működni szokott, de pont az enyébe egy selejtes alkatrészt teszel. Jogos, hogy Téged foglak szidni, ha nem működik? Persze, mert engem baromira nem érdekel a rendszer, én odaadtam neked a rádiómat, hogy javítsd meg, de nem tudtad. Azonban emberibb és célravezetőbb, ha megértéssel viseltetem, visszaviszem és megkérlek, hogy akkor most javítsd meg rendesen. Persze elvárom, hogy az új javítás legyen grátisz. Esetleg megkérdezem, hogy nem lenne-e jobb alkatrész, és miért nem szóltál, hogy lenne jobb megoldás. Ha szóltál előre, és én választottam az olcsóbbat, akkor persze én vagyok a hunyó.
Mi a célja? Az, hogy szégyelje magát, aki olyan burkolatot épít, ami fél év múlva szétmállik. Aki olyan tervet fogad el, amiről már messziről süt, hogy csak a pénz elköltése a cél. S akkor jóhiszeműen csak ennyit feltételezek.
Tudod, ha elhozod hozzám javítani a rádiódat, mint szolgáltatóhoz akkor elvárod, hogy függetlenül a magánéleti dolgaimtól, a kifizetett pénzedért ne magyarázkodást, kifogásokat kapj, hanem jó hibafelderítést, korrekt anyagokkal, lelkiismeretes munkát kapj. Téged sem érdekel, hogy a kutyám ellik, az autóm zörög, a virágaimat eszi a tetű.
Nagyon elegem van abból, hogy mint mezei átlagpolgár kiszolgáljam az államot. Az én elképzeléseimben egy olyan állam van, aminek az a dolga, hogy a megkapott fizetésükért a lehető legjobban szolgáljanak minden polgárt. A "ki van kiért" elv alapján.
A beszedett adóinkból ne lózungokat meg rizsát nyomjanak.
Hanem burkolatot a városközpontba.
Az erre fordított véres küzdelmük történetét meg majd elolvassuk a magánblogjukban és megsajnáljuk őket esős tavaszi délutánonként.
Nemrég láttam egy filmet a Golden Gate híd építéséről. 4 év alatt, határidő elött, a tervezettnél kisebb pénzből megcsináltak egy olyan projektet kb 80 éve, ami az akkori technikai feltételek mellett szinte hihetetlen műszaki feladat volt. Voltak viharok, voltak földrengések. S azóta is szolgál.
Mi lenne a sorsa, ha ott is elspórolják az előírt anyagot, a megfizetett szakmunkás helyett képzetlen segédmunkásra bízzák a kivitelezést és a munkabér különbözetet alvállalkozói láncolaton keresztül elsummantják?
Hát ... pedig az autós jobban tenné, ha érdekelné ... lehet még ilyen szépeket mondani, hogy kit és mi nem érdekel ... mondjuk hogy mennyit kell dolgoznod azért, hogy kiköhögd az adódat, a gyereknek mennyit kell küzdeni a matek ötösért ... csak hát okos, írástudó ember nem ilyen szűklátókörű ... a rendszer ismerete nélkül, a megfigyeltek megértése nélkül csak vagdalkozni, anyázni lehet, javasolni, számonkérni nem. Persze kinek mi a célja.
Itt sajnos azért nehéz a helyzet, mert a tér nagyon szűk a tulajdonviszonyok miatt. Ezért nem is értettem miért kell a 2 sáv. Ami tágasabb helyen biztos beválik. Egy még bonyolultabb szituáció még több balf@szkodást fog kiváltani.
"Viszont a forgót kikerülő jobbra kisívű sáv hiányzik több ágról."
Abszolut egyetértek. És ezek az új körforgó kialakításnál is hiányozni fognak. Úgy tűnik, néhány forgalomtechnikus csak egy kis helyre összeterelt óriási forgalomban tud gondolkodni, annak szétterítése helyett.
Egy autóst cefetül nem érdekli, ki csinálja, vagy kellene csinálnia az utat, táblát, útburkolati jeleket.
Meg a hibák befoltozását.
Ahogy az államot és a helyi "csápjait", az önkormányzatot sem érdekli, miből teremtem elő annak a benyának az árát amit a dugóban kénytelen vagyok elfüstölni. Mert trehány a munka. Egymásramutogatás és vállrángatás a reakció, ha valaki rákérdez, hogy ez most akkor hogy is van.
Ahogy a benzinkúton sem kérdezik, hogy miből fizetem a gázolaj 75%-os adóját, úgy engem sem érdekel a szervezet lelkivilága.
Építse a Galaktikus Világbirodalom Vitézi Rendje, vagy a Menekült Azerbajdzsán Misszió.
Azt írod: "Az meg, hogy ez az állam pénzén épül az önkori helyett, tök mindegy. Azért is meg kell dolgozni NEKÜNK."
Sőt! Az önkormányzat nem azért van, hogy széttárja a kezét, hogy "nahát, nem az én beruházásom", hanem azért, hogy keményen képviselje a helyiek érdekeit, kívánalmait! tehát oké, értettük, nem önkormányzati beruházás. Akkor nem azért fogjuk őt kárhoztatni, hogy elcseszte, hanem azért, mert hagyta elcseszni. És ha sikerül, akkor - sajnos az élet már csak ilyen igazságtalan - a beruházót fogjuk dicsérni. Hacsak hitelt érdemlően nem bizonyítja az önkormányzat, hogy ő akadályozta meg a hülyeséget.
Hiába, no, nehéz és hálátlan dolog ez az érdekképviselet ...
A hely szűke miatt nem lehetett normálisan megcsinálni a kétsávost. Teljesen felesleges volt. Ha megnézed a listákat, a külső sáv a forgalom 90%át viszi. A belsőbe bekerülőknek egyszerűen nincs helye és ideje kisorolni. Egy szélesebb, de egysávos rendes körforgó lenne a legjobb. Mint az M6 csomópontja.
Erre most egy még bonyolultabb dolgot csinálni badarság SZERINTEM.
Csak 38 éve vezetek, ennek nem kis részét ebben az úttalan nagyfaluban.
A vezetők jó része képtelen agyilag felfogni még az indexelés szükségességét is.
Viszont a forgót kikerülő jobbra kisívű sáv hiányzik több ágról. Ez ami jelentős tehermentesítést jelentene. Több autót vezetne el, mint amennyit belső sáv jelent.
Egy turbó körforgót mennyire lehet elcseszni hiányos táblákkal?
Az meg, hogy ez az állam pénzén épül az önkori helyett, tök mindegy. Azért is meg kell dolgozni NEKÜNK.
Van egy jelentősebb sarokforgalom Érd központ -> Diósd felé. A másik az elkerülő -> 6-os út volt, ez csökkent az M6 átadása óta. Azt hogy beválik e, nem tudom. Mindenesetre nem a legszerencsésebb 5 ágnál a turbó. De ettől még lehet, hogy beválik.
És lehet sejteni, hogy beválik-e egy ötágú turbókörforgalom? Ráadásul egy olyan, ahol a jellemző áthaladási irány nem az egyenes? (Bár ez utóbbiban akár tévedhetek is.)
Érd MJV új szabályozási tervében a vasúti fővonalakkal kapcsolatban is jelentős változtatásokat (fejlesztéseket) terveznek.
- a 30-as vonalon új vasúti megállók (Érdliget alsó a Sulák-csatorna magasságában, Bagoly utca vm. a tervezett felüljáró mellett)
- É-D-i irányú felüljárók, hidak (Szent István-híd, Bagoly utcai felüljáró, Arany János utcai felüljáró, bár szerencséebb lenne a Vörösmarty utca vonalában)
- Érd vá. közelében a Jegyző utca folytatásában aluljáró a 40-es vonal alatt stb., stb.