Végy óránként fél liter benzint, égesd el az egyszerűség kedvéért 33% hatásfokkal, legyen a meghajtott hőszivattyú COP-ja 3, és akkor mi is a hűtőteljesítmény?
Egyébként tényleg egyre durvábban kevesebbet fogyasztanak a hűtő fűtő eszközök, a mai hőszivattyús fűtések pl elektromos autókban szinte "alig észrevehető" kategória kezd lenni.
De mondjuk ez igaz a sima levegős hőszipkákra is (tudom, OFF, bocsbocs), pár év alatt jelentős hatásfok növekedést sikerült elérni azonos árszínvonalon.
A légkondi 4-5kW hűtőteljesítményt ad le óránként pár deci üzemanyagfogyasztásból.
Most akkor számold ki hogy óránként mondjuk 5-10l LPG elpárologtatása hány kW-nyi hűtőteljesítmény lesz és az mire elég. Na ezért nem foglalkozik vele senki.
Igen (azaz ha azt mondod, h az ftdi volt akkor elhiszen. Kinait vettem, nem ment,.ragugliztam, downgradeltem, utanna ment) azt hittem pl2303, de ha azt mondod h ftdi,.akkor az
"A kinai csatoloknal arra kell figyelni, h 2015 kornyeken jott egy driver frissites ami nem kezeli a kinai masolatokat"
Ez az FTDI átalakítókra vonatkozott, a hamisított/koppintott FTDI konverter IC-ket akarták ezzel működésképtelenné tenni. Jó nagy balhé volt belőle, mert nem sikerült túl jól a driver, ugyanis a valódiakból is pár szériát megállított. Volt is gond az iparban, nálunk is megállt emiatt néhány cucc. Vissza is vonták a drivert tudomásom szerint.
De hát ez pont olyan, a csatlakozóban benne van a az USB-soros átalakító (ebben egy PL2303HX van de lehet más is, FTDI vagy ép CH340, stb). nekem is ez van és működik vele.
Ezzel nem lesz jó. Nem elég egy normál USB, meg a csatlakozó a végére. Ez valahogy másképp kommunikál, kell hozzá venni megfelelőt. Nekem egyik kollégám készített, az usb fejében van valami kis elektronika. Valami mikrokontroller RX TX meg mit tudom én milyen kimenetekkel.
En is le tudm allitani uresbe valtva uresjarati kapcsoloval, de az a 6dl/h...tobbe kerl az akkuamortizacio es az inditomotoramortizacio, vagy a kuplungamortizacio.
Lehetseges kisebb attetel, nagyobb kerekatmero es dekompresszor(csokken a motorfek).
"Start-stop nalam nem takarit meg, varosszeltol varosszlig hasznalom"
(szivosorbefecsis szivo-) benzines varoson kivul nem tul sokat fejlödött (alapmotorok).
"Vitorlazas: uresben guritom"
ujabbak ja elveszed a gazt automatikuan kiteszi üresbe es leallitja a motort. persze csak ezert nem erdemes automatavaltot belerakni, de ha amugy is van benne... inditani meg szijas önindito/generator komboval indit. az meg nem extra alkatresz, nem is lenyegesen összetetebb.
"Vegyesben volt nyaron 5,1l/100km"
5.4-re jott ki ismerös A-osztalya (wm176 M270DE16LAred - 6-s kezi, 1.6 turbo direktbefecsi) pedig palyan 160-170km/h. a 450km-bol kb 200km volt palya, többi 100 ill. 120km/h (többi palya vegig 120-s tablaval + landstrasse). csak azert irom, mert en meglepödtem