Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2019.11.03 0 0 71254

Annak amit te magadról írsz a hivatalos neve az, hogy xenofóbia. Bűnnek ez nem bűn, még csak nem is hiba.

 

Engem viszont őszintén érdekelne, hogy miért? Miért zavar téged egy más etnikumú ember jelenléte?

 

Persze alapvetően van egy evolúcióbiológiai kondicionáltságunk, hogy hasonszőrűekkel körülvéve érezzük magunkat biztonságban. Ennek mondjuk tízezer évvel ezelőtt nagy jelentősége volt, de manapság sok gyakorlati értelme már nincsen.

Előzmény: Hepci (71250)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.03 0 0 71253

Ha úgy vesszük akkor a túlnépesedés a klímaváltozás egyik oka. Kevesebb homo sapiens nyilván kisebb hatással lenne a környezetre és azon belül a klímára is.

 

A túlnépesedés szerintem önmagában nem probléma. A Föld bőségesen képes lenne eltartani akár több embert is... csak éppen nem így ahogy ma élünk.

 

A klímaváltozás pedig már a mi életünkben komoly problémákat fog okozni.

Előzmény: altimus (71249)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.11.03 -9 0 71252

Közben megbokrosodott a telom.-;)

A linzer különösen két nappal bontás után domboritott nagyot.

Tegnap amíg megfőtt ha hal, elszopogattam az utolsó bő három decit és élmény volt. Frissesség, gyümölcsök, selymesseg...érdekes módon sokkal jobban ízlett, mint frissen bontva. Nagyon jólesett.

A másik bor ami igen kellemes meglepetés volt az egy hilltop Neszmély prémium Chardonnay.

Csak azért vettük meg mert 1000-ft ről 500-ra volt leakciozva a lidlben.

Egyáltalán nem vártam tőle sokat. Ehhez képest illatában finom gyumik voltak Volt teste, mélysége, szintjei és finom savai. Meglepődtem. Még van belőle egy palack, a gyereknek vettük, hogy elvigye buliba. De majd visz mást.-;)

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71251)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.11.03 -5 0 71251

Legli Pinot noir 2013 pezsgő. A 25 éves bortarsasag évfordulóra készült. Garamvari palackozta.

Nem tudom ez utóbbi érdekes-e de gondoltam azért leírom-;)

Tömény almalé, a buborékok a fuleden jönnek ki, se elegancia se lofasz.

Ha nem kellett volna a kabulat a Halloween film mellé szerintem kiontom a gecibe, de így megittam.

Kb az ezer Ft alatti Törley tankpezsgo szint csak 5000 Ft-ert.-;)

Kicsit unom már a BT-s buzeransokat.

De hogy írjak jókat is.

A linzer kékfrankos nagyon finom volt &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&f

Hepci Creative Commons License 2019.11.02 0 2 71250

Nem szégyen, ha valaki nem akar nagy számban színes bőrű embereket látni.

Én például - akár akarnak ide jönni, akár nem akarnak - nem szeretnék Budapesten túl sok négert, arabot, kínait és cigányt látni. Zsidóból is elég pont ennyi, és félmillió finn se hiányzik.

Tehát nekem tökre rendben van, hogy itt európai típusú arcok, azon belül is magyarok vannak döntő többségben.

Ez van, baromi rasszista vagyok, nyilván. :)

Előzmény: Z-vitamin (71248)
altimus Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71249

a jovorol nyilvan lehet eszmet cserelni, szcenariokat felallitani, de hogy kinek volt igaza az majd csak akkor x ev mulva lathato. ugyhogy hiaba otletelunk itt arrol hogy mi lesz a vilaggal 50-100 ev mulva. nekem is van persze errol gondolatom, elkepzelesem, ami messze van a tiedtol. en inkabb abbol indulok ki, hogy mi ma a legkritikusabb problema es az szerintem nem a globalis klimavaltozas, hanem a tulnepesedes.

Előzmény: BZoltan (71211)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71248

Mondom, nem érdekel a forrás. Mellékes. A papa dünnyögése se érdekel (bár sejtettem, miről nosztalgiáznak az öregek). Az érdekel, ami a videón van. A folyamatos terelésed se érdekel, jellemző a vitakultúrádra, úgy tűnik.

 

Arra gondolsz, hogy nem akarsz színesbőrű embereket látni? 

Ne akarjál te az én számba adni olyat, amit én nem mondtam, ember. Igazi hvg-s tempót nyomsz, jól megtanultad a stílust.

Elárulom, én a multikulti Bp-en töltöm napjaim jó részét, nagyságrenddel többet éltem ott, mint te. Külvárosban, belvárosban. Egy olyan multikulti cég székházában dolgozom évtizede, ahol emeleteket töltenek meg a színesbőrű kollégák. És nem vakultam bele a látványukba.

És nem, nem láttam égő utcákat, felvonuló muszlimokat, kifosztott üzleteket fatornyos városunkban. Rohamrendőrök se motoztak meg, a betonakadályok előtt, mielőtt bementem Vörösmarty téren a karácsonyi vásárban. Starsbourgban ellenben igen.

Nehezen vállalható a szöveged.

Előzmény: BZoltan (71243)
Hepci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71247

Ja, az viszonylag jó. Bár ezeknek az arcoknak a többsége is OV valogát nyalogatta addig, amíg a bűz elviselhetetlen nem lett, illetve a hatalmas Lajos nem pálfordult.

Színvonalban szerintem ez is k. messze van a Magyar Nemzet jobb korszakaitól, de a szándék (megpróbálnak kiegyensúlyozott lapot készíteni, tőlük telhetően, kevés pénzből, nem pedig leottóznak bármilyen szembejövő faszt, amiből pénz csorog) abszolút méltányolható. Én is elő fogom fizetni, hogy támogassam őket.

Előzmény: BZoltan (71244)
Hepci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71246

Magyar Narancs? A párom ezt veszi. Szerintem politikai értelemben egy szar (még akkor is Gyurcsótány mellett kampányoltak, amikor már nem csak én láttam, hogy a pali egy komplett idióta), művészetileg meg értelmezhetetlen, annyira rá vannak gyógyulva a jellemzően ballibsi/zsidó művészek által művelt, átlag ember számára befogadhatatlan művészi produkciókra.

Előzmény: joskabacsi (71239)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.11.02 -8 0 71245

Akkor ezt most nem is szabadna nezned. Persze hacsak nem olvasol szingapúri sajtót, lehet, hogy nem értesülsz róla.

Másrészről ha már itt vannak, lehet, hogy szükség van rájuk.

 

https://alapblog.hu/munkaero-importalas-indiabol/

Előzmény: Z-vitamin (71241)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71244

Én a Magyar Hang-ra fizettem elő amint megjelent. Szerintem nagyon jó lap. Korrekt, politikailag teljesen független polgári konzervatív értékrendű hetilap. Jó szívvel ajánlom.

Előzmény: joskabacsi (71239)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71243

Hát bizony nézzed csak meg, hogy milyen forrásból idézel. Ahogy ezek szerint azt sem tudtad, hogy mi is az a dalocska amit a filmben énekelnek. Én vettem a fáradságot, hogy utánanézzek. Melót tettem bele.. azt a melót amit te nem. Mert engem érdekel, hogy mi micsoda. Annyi fos van szerte az interneten, hogy bizony nagyon is fontos lenne néha fact check-et nyomni egy egy tartalomra. Ezt hívják forráskritikának... én értem a te álláspontodat, de azért vegyük már komolyan annyira magunkat, hogy nem egy tőröl metszett neonáci fossal próbálsz itt szemléltetni.

 

Hogy mire nincsen itt szükség azt én nem értem. Arra gondolsz, hogy nem akarsz színesbőrű embereket látni? 

 

Budapest már most is egy multikulurális város ezernyi etnikummal. Ahogy tudok Budapestről is mutatni neked égő autós videókat, ahogy tudok kilátástalan nyomort, bűnözést és mocskot is mutatni neked itthonról a pipacsvirágos szép hazánkból.

 

Mondom, a kontextus nem elhanyagolható.

Előzmény: Z-vitamin (71241)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71242

A függetlenség és az elfogulatlanság nem ugyanaz. Simán lehet egy sajtótermék elfogult. Egy média függetlensége a hatalomtól való függetlenséget jelenti. 

 

Esetünkben ugyebár arról van szó, hogy a propagandamédiát azt mi, fizetjük, ameddig a független médiát a piac és a tulajdonosai finanszírozzák. Én mindig elképedek azon a butaságon amikor a kormány propaganda-médiájával szembe akarják állítani a piaci alapon működő sajtót.


Például simán elfogadom, hogy szerinted az Index vagy a 444 meg a Magyar Narancs egy kalap szar... de ezek a piacról kalap szarok. Az Origo, a 888 a Pesti Srácok és a teljes közmédia pedig ugyebár közpénz százmilliárdokból trombitálják a Rogán minisztériumból küldött baromságot.

Előzmény: Z-vitamin (71240)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71241

Nem néztem meg. Nem is érdekel, ha hiszed, ha nem, tök véletlenül jött szembe ez a filmecske ma délután. Lehetne keresni cizelláltabbakat is (nem fogok), a lényeget ez is megmutatja. Mi az, amire nincs szükség. Se itt, se Párizsban, se Berlinben.

Előzmény: BZoltan (71238)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 1 71240

Régen meg fordítva volt. Most ez van.

A hvg jópár éve lesüllyedt a 168óra és a Magyar Narancs színvonaltalanságára. Egyoldalú, súlyosan elfogult, az igazságot nem teljesen kibontó szarság(ok).

Szerintem egyébként olyan, hohy "független" média csak a mesében meg a ballib legendáriumban van. Sose volt, mindig az húzatja a nótát, aki a zenészt fizeti.

Előzmény: joskabacsi (71239)
joskabacsi Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71239

pedig a fideszes lakájmédia mellett a hvg-n és néhány megyei partizánon (nálunk a Szabad Pécs pl.) kívül nemigen maradt olvasható lap ...

Előzmény: Z-vitamin (71228)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71238

Egyébként megnézted ennek annak a személynek a profilját aki ezt a szennyet megosztotta? Oltásellenes, klímaszkeptikus, neonci propagandát tol. Első ránézésre simán lehet egy orosz, vagy hasonló trollműhely kamu profilja.

Most komolyam... szedjük már össze magunkat.

 

Nekem van sok frankón jobber barátom. Sőt, a drága jó apám, akiért rajongok egy büszke fidesz szavazó. Nekem aztán semmi bajom nincsen a konzervatív, nemzeti érzelmű jobboldallal. De ilyen hulladékot azért nem kéne propagálni.

Előzmény: Z-vitamin (71236)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71237

A videó amit belinkeltél egy tüchtig neonáci moslék. Világháborús német katonai dalt dudorászik egy öreg pár akik koruknál fogva pontosan tudják, hogy mit jelent egy ilyen dal éneklése.

 

De nem terelek semmit. A videó első harmadában országokat látunk ahol színesbőrű emberek vannak. Ez nekem nem kellemetlen tény. Egy rasszista embernek biztos, de ez az ő egyéni problémájuk. A második részében kontextus és forrás nélküli vágások vannak. Nem tudjuk, hogy mikor, hol és milyen helyzetről szólnak. Nem szép látvány egyik sem, de kontextus nélkül csak maga a képsorok kellemetlenek. A végén meg ott van a cirka 70 millió ember halálát és világégést okozó hadsereg felvonulási menetdala. Szerintem te sem tudtad, hogy milyen dalt is énekelnek... de kérlek nyugtass meg, hogy te sem tartod vállalhatónak egy ilyen videót ilyen dallal lezárni.

Milyen kellemetlen tényekről beszélsz? Gondolod, hogy nem láttam még ilyen altright-os hülyeséget? Ilyen szarral etetik politikai haszonszerzésből a populista politikai pártok az alacsonyan iskolázott, történelmet és a világot nem ismerő egyszerű embereket.

Előzmény: Z-vitamin (71236)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71236

Egyébként, terelsz, mint egy hvg-cikk :) . Ebben a videóban nem a danolászó öregúr a fontos. A kellemetlen tényekre nem reagáltál. Kezdem érteni bajnárt :)

Előzmény: BZoltan (71231)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71235

De nem azt énekelte az öregúr. Innentől kezdve spekulálsz csak. 

Előzmény: BZoltan (71232)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71234

Huhh. Na und?

Előzmény: BZoltan (71231)
Hepci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71233

De miért ne számolnánk bele a Főnit? Fejétől bűzlik minden hal.

Az alighanem világrekord, hogy 2 családtagja lett top100-as milliomos a kormányzása alatt/következtében, és akkor még Gázos Barát eszünkbe se jutott.

Előzmény: BZoltan (71227)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71232

Kár, hogy nem a der morgige Tag ist mein dal énekelték abban a vidóban. Őszintébb lett volna.

 

Nem is igazán értem, hogy mire ez a szégyenlősség. Mennyivek tisztább lenne a kép ha szépen, egyenesen vállalná mindenki azt amit gondol.

Előzmény: Z-vitamin (71229)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71231

Huhh. Tudod te, hogy mi az a dal amit az idős házaspár énekel???  Ez egy II. világháborús német katonai induló... Kábé a vörös hadsereg Katyusa dala.

Előzmény: Z-vitamin (71229)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71230

Ez egy nagyon jó cikk. Érdemes elolvasni. Nem tudom, hogy te mit olvasol, a PestiSrácok, 888 és az Origó aránylag ritkán írnak ebben a témában említésre méltó cikket.

Amúgy ez a cikk 7 éve született. Mostanában én sem olvasom a print HVG-t, mert gyengének tartom. De ettől még régebben jelentek meg ott referencia értékű cikkek.

Előzmény: Z-vitamin (71228)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71229

https://www.facebook.com/MenschSandy/videos/2561861977206127/UzpfSTEwMDAwNzkyNjAzMTcwMjoyNDMwNTU1NzA3MjE4NjA3/

 

A nagymellű afrikai dadusok és a szíriai fogorvosok rokonai. Van, akit nem zavarna egyáltalán, ha itt is így telnének a mindennapok.

Finoman fogalmazok, ha azt mondom, erősen nem értek egyet az ilyen értékrenddel.

Előzmény: altimus (71208)
Z-vitamin Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71228

Bocs, de hvg-t nagyon régóta nem olvasok. Mióta megjött az eszem :) Nem is tartom régóta mérvadónak.

Előzmény: BZoltan (71225)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71227

Pintér messze a kormány leggazdagabb és legkorruptabb tagja. Már ha a főnököt nem számoljuk bele.  Az átlátszó vonatkozó cikke és a Csendes Don videó tanulságosak. Egyik sem üres sárdobálos tartalom, mindegyikben sok-sok konkrétum van. Megvan a szépsége annak, hogy egy maffiózó belügyminiszterrel és egy pártkatona főügyésszel és az einstandolt közmédiával és megyei sajtókkal milyen fincsi rendszert lehet csinálni.

 

Csak éppen közben ketyeg a bomba...

 

Eleve az beszédes, hogy a közmunkaprogram is a BM alatt van. Vagyis ez nem szociális vagy humán erőforrás téma, hanem rendészeti. Olcsóbb így mint kardlapoztatni az éhséglázadások nyomorultjait.

Előzmény: Hepci (71226)
Hepci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71226

A "korrupt" jelző az én fejemben kevéssé áll meg vele kapcsolatban, legalábbis más, a kormányban vagy körülötte található arcokkal összehasonlítva. Vagyona se kormánytagként lett, hanem a - khmmm - előélete során.

A főnökéről és családjáról, valamint barátaikról és üzletfeleikről elég sok dolgot tudhat... felmentése a "napi aprómunka" alól leginkább ezzel függhet össze. :D

Előzmény: BZoltan (71224)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.02 0 0 71225

Én sem, mert nem vagyok szociológus. De azt tudom, hogy nem etnikai problémáról van szó, hanem szociálisról.

 

Ezt a témát a legjobban ez a cikk foglalja össze: https://hvg.hu/velemeny/20130109_Gettok_nepe

Előzmény: Z-vitamin (71222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!