Keresés

Részletes keresés

Passzív befektető Creative Commons License 2024.09.26 -3 0 195

Abban biztosak lehetünk h a bankfiókokban olyan tanácsokat adnak ami a banknak és az ügyintéző jutalékának éri meg, nekünk a legkevésbé! A kh Erste a leghulladékabb bankok egyike!

mnsrnr Creative Commons License 2024.09.19 0 0 194

Talán igen, de számomra csak a GO! lenne a megfelelő, mert a többinél mx. 1M a hitelkeret. Most két 2M keretű kártyám van, a jövőben csak egyet akarok megtartani. Nekem nem elég az 1M, mert a havi költések, majd a következő ciklusban megkezdett költések mellett bele kell férjen egy külföldi szállodai, autóbérelési terhelés/zárolás is. Egyedül a GO!-nak van max. 3M kerete az Aranyon kívül, ha jól tudom. Viszont most nem akarok újat igényelni, mert az Arany hk. 2022.04.01. előtti szerződésű, amit nem érint a hirdetményben szereplő postai csekkes befizetés feldolgozás költség 2025.04.01-től alkalmazandó díja, ami aztán tényleg elviszi majd a visszatérítést. Inkább vállalom az Arany hk. GO!-val szembeni magasabb költségeit. A másik kártyám egy OTP BonusGold, aminek a napokban számoltam ki a fenntartási költségeit, és mivel idegen bankos számláról törlesztem (nincs az OTP-nél más termékem), a teljes beszedés díját is fizetem havonta (olcsóbb, mintha átutalnám), és így éves szinten kb. +1e Ft-ot hoz a kártya, ami miatt nem éri meg vacakolni vele, meg hogy a hitelképességemet rontsa. Nem mellesleg az OTP egy idő után random elkezdte csökkenteni előzetes bejelentés nélkül a hitelkeret összegét, ami azért tud váratlan helyzetet előidézni. Gondolom, amiért nem látják a bevételeimet bankszámla híján, és az inflációval számolnak, vagy tudom is én. Pár évente külön kell kérni keretemelést a fizupapírokkal, elég cécós. Ha megunom az egészet, akkor a KH hitelkártyáját fogom csak használni, már úgyse a visszatérítés nagysága a cél, csak az, hogy ne legyen költséges a hk, és ne a betéti kártyával kelljen fizetni. Prémium ügyfélként a KH hk-ja költségmentes lenne, és náluk is elérhető a 2M keret.

Előzmény: JeeEm (185)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.09.19 0 0 193

kösz,már így is sokkalom a 3 bankot és kártyát:)

Előzmény: nyman (191)
JeeEm Creative Commons License 2024.09.19 0 0 192

Igen, tudom az UPC kártyád amit megtartottál. 

Azért nézegettem az ÉnPostámat meg a Classicot is, az elvileg még egy picit jobb az UPC-nél is, ha jól értelmezem.

Előzmény: nyman (190)
nyman Creative Commons License 2024.09.19 0 0 191

OFF

A Gránit Bajnok Plusz vagy a Digitális Plusz számlája havi 990/890-ért még szintén versenyképes. 

Előzmény: irreverzibilis (189)
nyman Creative Commons License 2024.09.19 0 0 190

A kártyadíjat időarányosan visszaadják. Szerintem több helyen ezért találták ki több helyen a "kibocsájtási díjat", mert arra mondhatja, hogy legyártotta a kártyát, az már nem jár vissza. 

Egyelőre még mindegyik HK plusszos, ami nálam van, de már akad kártya, ami éves szinten a költségek levonása után már egy családi gyorséttermi menüt se nagyon fedez.  Pont az exBB a legjobb. 12 x 5 000 - 12 x 675 [SMS] - 1320 [Főkártya] - 990 [Társkártya] = 49 590 Ft. 

Kíváncsi vagyok, hogy az MNB ajánlást figyelembe véve mikor lesznek ingyenes push üzenetek az MBH-nál.

(elméletben az Erste Max ütné, de nálam esélytelen minden hónapban csak a 3%-os kategóriában költeni)

Előzmény: JeeEm (188)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.09.18 0 0 189

"1M utalása után már csak az illeték 4500ft" ilyen úri mulatsággal:) mindenképpen,azért vannak még ingyenes számlák,max kétévente odébb kell állni,de már a költözés is egyszerűbb lett

Előzmény: JeeEm (188)
JeeEm Creative Commons License 2024.09.18 0 0 188

Relatíve gyors scan után arra jutottam, hogy gyakorlatilag nincs értelmes HK (cetelemen kívül), amit érdemes tartani általános használatra. Tehát nem megjelölt termékkategóriában vásárolsz. Olyan alacsony a kedvezmény, és olyan drága a bünti, ha véletlen megcsúszol. Szerencsére nekem nincs (még) tranzakciós adó a bankszámlámon, de akinek van, annak még az is csökkenti a visszatérítést.  1M utalása után már csak az illeték 4500ft. Erre még zárlai díj, meg számlavezetési díj, meg ki tudja mi, és a végén mínuszban jössz ki.

Kár érte, a kártyám pont novemberi lejáratú, néztem, hogy korábban nov.30-án terhelték a kártyadíjat, most hívtam a bankot, 15 napos határidővel lehet lemondani, szóval akkor november közepén le is mondom.

Jelenleg az arany kártya 14000+12x200=16400ft-ba került évente. Ezt majdnem 4 havi visszatérítésből termelné ki. :(

Néztem esetleg váltani GO-ra. Annak nincs kártyadíja, csak 600ft-os havi zárlati díja van, tehát 6000ft. Az kb 1 hónap, tehát még azt is mondanám, hogy belefér.

Van még a Classic és az Énpostám. Úgy látom egyiknek sincs költsége, ha 70%-ban ki van használva, tehát az már megérheti. Majd elgondolkodom, hogy váltsak-e.

Előzmény: Meister (186)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.09.18 0 0 187

na az lenne az utolsó szeg a koporsóban ha az mbh-s hk-ra zárlazi díj is lenne,a wicc-nél elviselem a wdc miatt

Előzmény: Meister (186)
Meister Creative Commons License 2024.09.18 0 0 186

Lassan nem lesz értelmes visszatérítős HK, ahogy nézem...

Még ersténél van egy nekem, az is csak habi 2500-at ad, de ott közel 1000 ft a zárlati díj. Azaz, kb már nulla a vége. Ennyiért nem éri meg foglalkozni vele.

Előzmény: JeeEm (185)
JeeEm Creative Commons License 2024.09.18 0 0 185

Innentől kezdve nem éri meg akkor budapest arany, érdemes egy olcsóbb kártyára váltani, hisz nem ad többet, mint bármelyik másik.

Előzmény: mnsrnr (183)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.09.18 0 0 184

már lassan csak a csoportos beszedések tartanak a hk. mellett

Előzmény: mnsrnr (183)
mnsrnr Creative Commons License 2024.09.17 0 0 183

Budapest Arany hitelkártya november 1-től havi max. 5000 Ft visszatérítést ad, ezt is kinyírta ez a tetves banda.

Passzív befektető Creative Commons License 2024.09.03 -2 0 182
Passzív befektető Creative Commons License 2024.09.01 -2 0 181
tibi2626 Creative Commons License 2024.08.27 0 0 179

Másnak is felmondta az MBH a Lufthansa Miles&More hitelkártyát? Azt sejtem, hogy kivezetik teljesen. De vajon mi lesz most? Lesz másik bank partner, vagy így jártunk? Tud valaki valamit erről?

kridli Creative Commons License 2024.08.22 0 0 178

Nincs. Régen volt, de felmondták még jóval az egyesülés előtt.

Előzmény: bobby342 (176)
nyman Creative Commons License 2024.08.22 0 0 177

Ma ismételten vettem fel pénzt. Passzív befektetőnek írom, most Gránitos kártyával. 800 ezer az általam használt új MBH automatában az egyszeri limit. Ez is pozitív. Címletekből 1 000, 5 000, 10 000, 20 000 van. Korábban ez Takarékbank volt és 400 vagy 500 ezer volt. 

Előzmény: nyman (167)
bobby342 Creative Commons License 2024.08.22 0 0 176

Köszi az infót!

Hány exBB-sed van?

Nekem 3, Go, pont nincs, de lehet, h sokallnák, ha kapnék egy 4-et…

Előzmény: kridli (175)
kridli Creative Commons License 2024.08.22 0 1 175

Én ma kaptam felmondást, de nekem úgy mondták fel hogy ha elfogadok helyette Go-t, akkor elállnak a felmondástól. Ex MKB Easycard-om volt. Feltételezem kivezetik az ex MKB hitelkártyákat.

Előzmény: bobby342 (160)
nyman Creative Commons License 2024.08.21 0 1 174

OFF

Most írtad három napja, nem hét éve.

Azért Demján is sok mindent mutyizott össze, gondoljunk csak a Soroksári út elején lévő telkekre, vagy a Nyugati pályaudvar környéki telkekre, aminek egy részén a West-End épült.  Itt épült volna a kormányzati negyed is még anno. Esetleg az Arcadom cégére, aki sok kis és középvállalkozást beborított még cirka másfél évtizede. stb. stb. 

De ugyanúgy lesz.rom, mit Mészárost, ha az a szolgáltatás, amit kínál, a használati szokásaimnak megfelelő.

Előzmény: Passzív befektető (173)
Passzív befektető Creative Commons License 2024.08.21 0 0 173

Most már, viszont Demján alapította, 2017-ig az övé volt.

Előzmény: nyman (172)
nyman Creative Commons License 2024.08.21 0 1 172

Ezt a hozzászólásomra akartad írni? Az arról szólt, hogy találkoztam MBH-s automatával, ahol lehetett címletet választani. Különben Erstés kártyával vettem fel pénzt. Egyébként ott szoktam kp-t felvenni, ahol éppen útba esik. Nagyobb összegnél van néha egy kis kerülő. Az OTP pl. idegen kártyára csak 100 ezret ad ki 1 kp felvételre, ha meg 500 kell, akkor nem szeretném 5x végig játszani a folyamatot, max 2x. Illetve mintha az Erste ATM-jei nem is engednének egymás után több kp felvétet ugyanazzal a kártyával biztonsági okok miatt, de ebben lehet, hogy tévedek.

"A Gránit Bank ajánlatai sokkal jobbak ... a fidesz holdudvarához tartozik... "

A Gránit Bank nem fidesz közeli?  A válság ellenére jól megy Tiborcz bankjának: a Gránit Bank már a 8. legnagyobb bank (444.hu)

A Gránit banknak mekkora az ATM hálózata? :)

Előzmény: Passzív befektető (171)
Passzív befektető Creative Commons License 2024.08.18 0 0 171

A Gránit Bank ajánlatai sokkal jobbak, az Ersteé pláne, emellett ott van még a CIB és más bankok. 

Elvből nem kéne ügyfélnek lenni itt, a fidesz holdudvarához tartozik, az adófizetők pénzét rabolják ki az mbh bank tulajai, Orbán is közvetetten tulaj ebben a bankban.

Előzmény: nyman (167)
pazola-igazi Creative Commons License 2024.08.16 0 0 170

A netes valtozatban nem talaltam ilyet tovabbra sem, a telefonosban van, de ott (meg) nem csinaltam meg. Ha jol ertem a lenti idezett valtozatot, akkor jelenleg - es meg legalabb ket honapig - ingyenes.

Megprobaltam megkeresni a szamlat (Bazis), olyan egyetlen jelenleg hatalyos hirdetmenyben sincs (vagy csak nem talaltam meg, a regieket meg nem volt kedvem felturogatni). Az egyik hirdetmeny egyebkent 209 oldalas, sok sikert annak, aki ezek alapjan akar valamit csinalni :D egyebkent a hitelkartyaszamlara kene ilyet adni, de azt meg szerintem nem lehet. Persze ezt sem tudtam kiprobalni, mivel

Nezz vissza kesobb! A szolgaltatast csak banki napokon 7:00-18:00 ora kozott lehet aktivalni.

MBH BANK NYRT. LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉSI HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2024. augusztus 15. Hatályos: 2024. augusztus 16. napjától

Fizetési kérelem fogadás beállítása, inaktiválása nincs díja
Fizetési kérelem küldés beállítása, inaktiválása47 0 Ft
Fizetési kérelem indítása, visszavonása22, 47 tételenként 50 Ft, akciósan visszavonásig 0 Ft22

22. Az akció 2023.01.17-től visszavonásig érvényes. A Bank a Lakossági számlavezetési hirdetményt az akció lejárta előtt 2 hónappal elérhetővé teszi a Bank honlapján és a bankfiókokban. A hirdetmény hatálybalépése előtt az ügyfeleket a lakossági számlakivonaton előzetesen értesíti.
47.A 103-as banki azonosítóval rendelkező ügyfelek részére 2024. március 15-én bevezetésre kerülő fizetési kérelem küldés szolgáltatás határozatlan időre felfüggesztésre került.

Előzmény: pazola-igazi (169)
pazola-igazi Creative Commons License 2024.08.15 0 0 169

MHB-s fizetési kérelmet rögzített már valaki?

A netbankban annyit látok, hogy szürke (nem használható a rögzítése), meg egy ilyet:

A fizetési kérelem szolgáltatás aktiválása és felfüggesztése, munkanapokon 07:00-18:00 közötti időszakban lehetséges!

Holnap megpróbálom, meg felkutatom a díját is, de csak nekem furcsa, hogy a szolgáltatást nem lehet aktiválni este 6 után? :D

FifiTheReal Creative Commons License 2024.08.02 0 0 168

MBH-tól most a Classic Hitelkártyát használjuk.

Előzmény: nyman (166)
nyman Creative Commons License 2024.08.02 0 0 167

Hogy mondjak valami pozitívat.

Tegnap találkoztam egy olyan új MBH automatával, aminél lehet címletet is választani. Ilyen korábban csak az Ersténél volt. Igaz nekik már vagy 5-6 éve is. Plusz NFC olvasó is került bele, így a telefonos, órás kp. felvét működik. Ez is más banknál, de még a BB-nél is már több éve működött. 300 ezret vettem fel, nem tudom, mennyi a maximum összeg, nem azt próbáltam. 

nyman Creative Commons License 2024.08.01 0 0 166

exUPC-m van. Korábban többeknek mondták fel még Budapest Bank időben. Pörgött is a szaktopik rendesen. Párunknak maradt.

FifiTheReal-nek meg ahogy látom, egy éve. Nem is egyet.

Elviekben úgy ahogy te is, neked is felmondhatják a számláid/hitelkártyáid 60 napra. Ugyan már csak havi max. 5000-ret ad az exUPC, de a kártya és a társkártya díja a legkedvezőbb. 

Ha felmondják, akkor kb. havi 4 200 az a minusz, ami ezzel jár, illetve jelenleg ez a kártya szolgál a közös kiadások követésére, így mások megoldást kell keresni. 

Van "B" terv erre az esetre. Ahogy nézem a mostani kínálatot, a GO! Hitelkártyájuk kb. azt nyújtja, mint az exUPC. De majd, ha megtörténik a felmondás, végig bogarászom a kínálatot. Most csak kíváncsiságból néztem rá a Bankmotoros összehasonlításra, a GO! az évi 60 ezerével az egyik legjobb. Az Erste Max előzi papíron, de az csak akkor tudja, ha a költések jelentős része kiemelt kategóriában van. Persze lehet, kicsit hiányos, mert nem promozzák az összes kártyát. Még az is lehet, hogy "megfogadom" Passzív befektető "tanácsát" és nem leszek kapcsolatban velük. :)

Passzív befektető Creative Commons License 2024.08.01 -4 0 165

Ez egy korrupt ner bank a fidesz holdudvara amely a náci le pen kampányát finanszírozta milliárdokkal!

Már elvből tilos itt számlát vezetni v bármilyen szolgáltatást igénybe venni hiszen jó érzésű ember a fideszes neonáci cégeket elkerüli.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!