Abban biztosak lehetünk h a bankfiókokban olyan tanácsokat adnak ami a banknak és az ügyintéző jutalékának éri meg, nekünk a legkevésbé! A kh Erste a leghulladékabb bankok egyike!
Talán igen, de számomra csak a GO! lenne a megfelelő, mert a többinél mx. 1M a hitelkeret. Most két 2M keretű kártyám van, a jövőben csak egyet akarok megtartani. Nekem nem elég az 1M, mert a havi költések, majd a következő ciklusban megkezdett költések mellett bele kell férjen egy külföldi szállodai, autóbérelési terhelés/zárolás is. Egyedül a GO!-nak van max. 3M kerete az Aranyon kívül, ha jól tudom. Viszont most nem akarok újat igényelni, mert az Arany hk. 2022.04.01. előtti szerződésű, amit nem érint a hirdetményben szereplő postai csekkes befizetés feldolgozás költség 2025.04.01-től alkalmazandó díja, ami aztán tényleg elviszi majd a visszatérítést. Inkább vállalom az Arany hk. GO!-val szembeni magasabb költségeit. A másik kártyám egy OTP BonusGold, aminek a napokban számoltam ki a fenntartási költségeit, és mivel idegen bankos számláról törlesztem (nincs az OTP-nél más termékem), a teljes beszedés díját is fizetem havonta (olcsóbb, mintha átutalnám), és így éves szinten kb. +1e Ft-ot hoz a kártya, ami miatt nem éri meg vacakolni vele, meg hogy a hitelképességemet rontsa. Nem mellesleg az OTP egy idő után random elkezdte csökkenteni előzetes bejelentés nélkül a hitelkeret összegét, ami azért tud váratlan helyzetet előidézni. Gondolom, amiért nem látják a bevételeimet bankszámla híján, és az inflációval számolnak, vagy tudom is én. Pár évente külön kell kérni keretemelést a fizupapírokkal, elég cécós. Ha megunom az egészet, akkor a KH hitelkártyáját fogom csak használni, már úgyse a visszatérítés nagysága a cél, csak az, hogy ne legyen költséges a hk, és ne a betéti kártyával kelljen fizetni. Prémium ügyfélként a KH hk-ja költségmentes lenne, és náluk is elérhető a 2M keret.
A kártyadíjat időarányosan visszaadják. Szerintem több helyen ezért találták ki több helyen a "kibocsájtási díjat", mert arra mondhatja, hogy legyártotta a kártyát, az már nem jár vissza.
Egyelőre még mindegyik HK plusszos, ami nálam van, de már akad kártya, ami éves szinten a költségek levonása után már egy családi gyorséttermi menüt se nagyon fedez. Pont az exBB a legjobb. 12 x 5 000 - 12 x 675 [SMS] - 1320 [Főkártya] - 990 [Társkártya] = 49 590 Ft.
Kíváncsi vagyok, hogy az MNB ajánlást figyelembe véve mikor lesznek ingyenes push üzenetek az MBH-nál.
(elméletben az Erste Max ütné, de nálam esélytelen minden hónapban csak a 3%-os kategóriában költeni)
"1M utalása után már csak az illeték 4500ft" ilyen úri mulatsággal:) mindenképpen,azért vannak még ingyenes számlák,max kétévente odébb kell állni,de már a költözés is egyszerűbb lett
Relatíve gyors scan után arra jutottam, hogy gyakorlatilag nincs értelmes HK (cetelemen kívül), amit érdemes tartani általános használatra. Tehát nem megjelölt termékkategóriában vásárolsz. Olyan alacsony a kedvezmény, és olyan drága a bünti, ha véletlen megcsúszol. Szerencsére nekem nincs (még) tranzakciós adó a bankszámlámon, de akinek van, annak még az is csökkenti a visszatérítést. 1M utalása után már csak az illeték 4500ft. Erre még zárlai díj, meg számlavezetési díj, meg ki tudja mi, és a végén mínuszban jössz ki.
Kár érte, a kártyám pont novemberi lejáratú, néztem, hogy korábban nov.30-án terhelték a kártyadíjat, most hívtam a bankot, 15 napos határidővel lehet lemondani, szóval akkor november közepén le is mondom.
Jelenleg az arany kártya 14000+12x200=16400ft-ba került évente. Ezt majdnem 4 havi visszatérítésből termelné ki. :(
Néztem esetleg váltani GO-ra. Annak nincs kártyadíja, csak 600ft-os havi zárlati díja van, tehát 6000ft. Az kb 1 hónap, tehát még azt is mondanám, hogy belefér.
Van még a Classic és az Énpostám. Úgy látom egyiknek sincs költsége, ha 70%-ban ki van használva, tehát az már megérheti. Majd elgondolkodom, hogy váltsak-e.
Lassan nem lesz értelmes visszatérítős HK, ahogy nézem...
Még ersténél van egy nekem, az is csak habi 2500-at ad, de ott közel 1000 ft a zárlati díj. Azaz, kb már nulla a vége. Ennyiért nem éri meg foglalkozni vele.
Másnak is felmondta az MBH a Lufthansa Miles&More hitelkártyát? Azt sejtem, hogy kivezetik teljesen. De vajon mi lesz most? Lesz másik bank partner, vagy így jártunk? Tud valaki valamit erről?
Ma ismételten vettem fel pénzt. Passzív befektetőnek írom, most Gránitos kártyával. 800 ezer az általam használt új MBH automatában az egyszeri limit. Ez is pozitív. Címletekből 1 000, 5 000, 10 000, 20 000 van. Korábban ez Takarékbank volt és 400 vagy 500 ezer volt.
Én ma kaptam felmondást, de nekem úgy mondták fel hogy ha elfogadok helyette Go-t, akkor elállnak a felmondástól. Ex MKB Easycard-om volt. Feltételezem kivezetik az ex MKB hitelkártyákat.
Azért Demján is sok mindent mutyizott össze, gondoljunk csak a Soroksári út elején lévő telkekre, vagy a Nyugati pályaudvar környéki telkekre, aminek egy részén a West-End épült. Itt épült volna a kormányzati negyed is még anno. Esetleg az Arcadom cégére, aki sok kis és középvállalkozást beborított még cirka másfél évtizede. stb. stb.
De ugyanúgy lesz.rom, mit Mészárost, ha az a szolgáltatás, amit kínál, a használati szokásaimnak megfelelő.
Ezt a hozzászólásomra akartad írni? Az arról szólt, hogy találkoztam MBH-s automatával, ahol lehetett címletet választani. Különben Erstés kártyával vettem fel pénzt. Egyébként ott szoktam kp-t felvenni, ahol éppen útba esik. Nagyobb összegnél van néha egy kis kerülő. Az OTP pl. idegen kártyára csak 100 ezret ad ki 1 kp felvételre, ha meg 500 kell, akkor nem szeretném 5x végig játszani a folyamatot, max 2x. Illetve mintha az Erste ATM-jei nem is engednének egymás után több kp felvétet ugyanazzal a kártyával biztonsági okok miatt, de ebben lehet, hogy tévedek.
"A Gránit Bank ajánlatai sokkal jobbak ... a fidesz holdudvarához tartozik... "
A Gránit Bank ajánlatai sokkal jobbak, az Ersteé pláne, emellett ott van még a CIB és más bankok.
Elvből nem kéne ügyfélnek lenni itt, a fidesz holdudvarához tartozik, az adófizetők pénzét rabolják ki az mbh bank tulajai, Orbán is közvetetten tulaj ebben a bankban.
A netes valtozatban nem talaltam ilyet tovabbra sem, a telefonosban van, de ott (meg) nem csinaltam meg. Ha jol ertem a lenti idezett valtozatot, akkor jelenleg - es meg legalabb ket honapig - ingyenes.
Megprobaltam megkeresni a szamlat (Bazis), olyan egyetlen jelenleg hatalyos hirdetmenyben sincs (vagy csak nem talaltam meg, a regieket meg nem volt kedvem felturogatni). Az egyik hirdetmeny egyebkent 209 oldalas, sok sikert annak, aki ezek alapjan akar valamit csinalni :D egyebkent a hitelkartyaszamlara kene ilyet adni, de azt meg szerintem nem lehet. Persze ezt sem tudtam kiprobalni, mivel
Nezz vissza kesobb! A szolgaltatast csak banki napokon 7:00-18:00 ora kozott lehet aktivalni.
MBH BANK NYRT. LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉSI HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2024. augusztus 15. Hatályos: 2024. augusztus 16. napjától
22. Az akció 2023.01.17-től visszavonásig érvényes. A Bank a Lakossági számlavezetési hirdetményt az akció lejárta előtt 2 hónappal elérhetővé teszi a Bank honlapján és a bankfiókokban. A hirdetmény hatálybalépése előtt az ügyfeleket a lakossági számlakivonaton előzetesen értesíti. 47.A 103-as banki azonosítóval rendelkező ügyfelek részére 2024. március 15-én bevezetésre kerülő fizetési kérelem küldés szolgáltatás határozatlan időre felfüggesztésre került.
Tegnap találkoztam egy olyan új MBH automatával, aminél lehet címletet is választani. Ilyen korábban csak az Ersténél volt. Igaz nekik már vagy 5-6 éve is. Plusz NFC olvasó is került bele, így a telefonos, órás kp. felvét működik. Ez is más banknál, de még a BB-nél is már több éve működött. 300 ezret vettem fel, nem tudom, mennyi a maximum összeg, nem azt próbáltam.
exUPC-m van. Korábban többeknek mondták fel még Budapest Bank időben. Pörgött is a szaktopik rendesen. Párunknak maradt.
FifiTheReal-nek meg ahogy látom, egy éve. Nem is egyet.
Elviekben úgy ahogy te is, neked is felmondhatják a számláid/hitelkártyáid 60 napra. Ugyan már csak havi max. 5000-ret ad az exUPC, de a kártya és a társkártya díja a legkedvezőbb.
Ha felmondják, akkor kb. havi 4 200 az a minusz, ami ezzel jár, illetve jelenleg ez a kártya szolgál a közös kiadások követésére, így mások megoldást kell keresni.
Van "B" terv erre az esetre. Ahogy nézem a mostani kínálatot, a GO! Hitelkártyájuk kb. azt nyújtja, mint az exUPC. De majd, ha megtörténik a felmondás, végig bogarászom a kínálatot. Most csak kíváncsiságból néztem rá a Bankmotoros összehasonlításra, a GO! az évi 60 ezerével az egyik legjobb. Az Erste Max előzi papíron, de az csak akkor tudja, ha a költések jelentős része kiemelt kategóriában van. Persze lehet, kicsit hiányos, mert nem promozzák az összes kártyát. Még az is lehet, hogy "megfogadom" Passzív befektető "tanácsát" és nem leszek kapcsolatban velük. :)