Szerintem Elek nem mondott túl nagy blődségeket, de az elkeserítő, hogy megint jött a magassággal. Hogy találnunk kell magas játékosokat. Véletlenül sem azt mondja, hogy javítani kell a magyar játékosok gyorsaságán, lábmunkáján, dinamikáján, állóképességén, súlypontemelkedésén... De hát ebből a szempontból mit is várhat az ember EG-től, amikor Háfra Noémire azt mondja egy tv interjúban, hogy nem átlövő alkat... Noni 180, akárcsak Reistad.
És igen, az infrastruktúrás kifogás is elég gázra sikeredett.
A franciák utóbbi időben pont a frissességgel tudtak a többiek fölé kerekedni az utolsó 2 meccsen. Széles pad, módszeres frissítés. Viszont az ő utolsó 3 meccsük elég kemény volt, a dánok is nagyon megkínozták őket. Viszont most mentálisan is fáradtabbnak tűntek annál, mint amit mostanában megszoktunk tőlük.
Norvégoknál jobban sikerült a tartalékolás és a formaidőzítés.
Ahogy mondod,nincs megtiltva senkinek,a franciáknak is meg volt minden esélyük,hat góllal mentek és uralták a meccset....aztán még sem tudtak mit kezdeni ezzel és összeomlottak.
Úgy tudtam csapatsportról van szó. Nagyon jól megfigyelhető volt, hogy késéssel reagálta le a norvég csapat a nyitott védekezést, de együtt kellett mindenkinek dolgoznia azért, hogy a nyitott védekezést az előnyükre fordítsák. Szélsők futottak be második beállónak, hogy visszarántsák a falat, vagy hogy folyosókat alakítsanak ki a lövőknek.
Az, hogy a norvégok így bírtáka legvégét, részben annak köszönhetö, hogy három vicc kategóriájú meccsük volt. Az lehet, hogy a ffiaknálmüködik a 32 csapatos VB, de a nöknél sajnos nem és soha nem is fog.
Így össze omlani sem láttam még a maginot-vonalat,gyakorlatilag teljesen szét estek a gallok,sem támadásban,lőttek vagy 6-8,sem védekezésben nem tudtak érdemben teljesíteni.
A norvégok meg hihetetlen erősek,nem csak fizikálisan de mentálisan is megtörhetetlenek.