Én nagyon remélem Tomori nem lesz már ott. Nem tudom elképzelni, hogy őt az olimpia után már motiválná a válogatott, csak demoralizáló lenne sztem. És amúgy annyira sajnos nem is jó már mostanában, de persze remélem az olimpiára felszívja még magát utoljára.
Két meccsen játszott érdemben az EB-n, Románia ellen jó részben neki köszönhetjük h megnyertük a meccset, Horvátország ellen nagyon jó volt asszisztokban.
Ma a Fehérvár ellen egyértelműen jól játszott, nem tudom milyen meccsen és milyen teljesítmény számít nálad 'jónak', de téged ismerve.....
Szerintem ma jó közepesen játszott, és az Eb-n a közepes szintet sem tudta hozni, kivéve az egész Eb leggyengébb csapata, Románia ellen, ahol - egyébként inkább lövőként - jó volt.
Irányítóként nem tartom kiemelkedőnek, egyelőre, de lehet, hogy a következő időszakban szépen fog fejlődni, és értékes tagja lesz a válogatottnak, hogy milyen poszton, az kérdés, lehet, hogy b2-ben hasznosabb lenne.
Nem nagyon hiszem, hogy Zácsik szeretne harmadik gyermeket, így vele 2-3 évig simán számolni lehet. Remélem, hogy az elkövetkezendő 3 évben Misinek sincsenek ilyen tervei, és két évet jó volna, ha Zsuzsi is vállalna még, legalább védekezésben.
A Háfra-Klujber-Kácsor trió idei szezonjában szerintem erősen közrejátszik az elmúlt évek túlterheltsége és a Covid. A nyári alapozás után javulni fognak, ebben biztos vagyok.
A fiatal játékosok többségének biztosan új edzője lesz júliustól, és azt hiszem, jót tesznek majd nekik az új impulzusok. Én most úgy érzem, nálatok is új edző lesz. Nagy tételben mernék fogadni arra, hogy Elek lesz a szövetségi kapitány.
LR ma éppen nagyon jó volt a Fehérvár elleni bajnokin.
És a 2020-as EB-n - azon a két meccsen ahol érdemben játékidőt kapott - szintén sokkal jobb volt mint előtte a válogatottban bármikor.
Egyébként mindenféle 'ívek' helyett több értelme van a játékosok féléves átlagteljesítményét összehasonlítani különböző években, vagy különböző világversenyeken, egymást követő években. Abból több minden kiderül.
"Ha megnézem Háfra,Tóvizi, Szabó vagy Klujber fejlődési ívét..."
Egyrészt legkevésbé sem biztos h kompetens vagy megállapítani milyen ez a fejlődési iv, mert 1) nem láttad őket elégszer meccsen 2) nem méred fel jól h miben fejlődtek és miben nem 3) nem értesz hozzá eléggé etc. etc.
Másrészt: Háfra, Tóvizi, Szabó Laura és Klujber két-három éve felnőtt játékosok, ez nem elég ahhoz h bármilyen 'ívről' beszélni lehessen velük kapcsolatban.
Harmadrészt maga a 'fejlődési ív' használhatósága is kérdéses mint a játékosok teljesítményét értékelő eszköz. A játékosok fejlődése gyakran nem folyamatos, hanem kiugróan javul esetleg romlik. Zácsik 'fejlődési ívéből' vajon milyen következtetést lehetett volna levonni 2020 januárban? Nem azt, ami előre jelezte volna ezt a mostani javulást.
Szerintem meg nem kell fosni. A fiatalok be fognak kerülni és ki fog derülni, hogy nem rosszabbak az idősebbeknél, de hamar jobbak lesznek. Zácsik az egyetlen játékosunk sztem, akinél jó lenne, ha tartaná a mostani formáját még néhány évig. Mindenki más pótolható lesz, sőt sztem többségük helyett jobbak fognak jönni.
Azt mondta valamelyik Kézi Vezérlésben, hogy már nem érezte nyáron sem, hogy gond lenne a vállával (szerintem fogadjuk el, ha ezt mondta).
Egyébként ő már 20 évesen remek volt Montenegró ellen, az Eb-n, bár ott végül kikaptunk.
Aztán volt a Váccal abban a szezonban egy olyan nemzetközi kupameccse, ahol valami egészen extrát játszott. Akkor úgy éreztem, nemzetközi klasszis lesz belőle, aztán Érden szerintem nem fejlődött olyan dinamikusan, majd pedig megsérült.
Mindenesetre a legtöbb játékosunknak évek kellenek, mire a válogatottban komoly szinten bizonyítanak, ez még Szucsánszkival és Kovacsiccsal is így volt, bár ott bejátszott a Görbicz-faktor, de Klivinyi is jó példa, bizonyos módon Planéta is (védekezésben), és talán Zácsikra is igaz ez, bár neki már fiatalon is volt 1-1 kiemelkedő meccse a válogatottban is.
Ha megnézem Háfra,Tóvizi, Szabó vagy Klujber fejlődési ívét akkor nem vitás , hogy még mindig Klivinyire van a több esély. Van persze kivétel mint pl Vámos vagy esetleg Lakatos, ami inkább a szabályt erősíti. Az előbbiekkel már egy Szlovákia is necces lesz.
Klivinyi peak szintje a vállsérülése után nem volt magasan és nem látom miért kellene abból kiindulni, hogy a sérülése előtti szintre jönne vissza a szülése után.
Hozzáteszem előtte sem volt sztem erős, volt neki egy elfogadható világversenye, előtt meg több gyenge (sztem Lakatos vagy Vámos hozott annyit 19-20 évesen, mint Klivinyi korábban). És nem tudom miért kell azt gondolni, hogy Klivinyinek innen már az az egy világverseny lesz a minimum szint, Lakatosnál meg Vámosnál meg a javulás ne lenne reális.
És vajon minek nagyobb a valószínűsége: h Klivinyi visszatér a sérülése előtti formájában vagy h a fiatalok közül ketten-hárman jobbak lesznek már egy év múlva....?
Klivinyi visszakerülhet, ha egészséges lesz és jól teljesít, az ő korábbi 'peak' szintje magasabb, mint amit a fiatalok az ő szóba jöhető posztjain eddig mutattak (Háfra - korábbi formájában - az egyetlen kivétel).
Ahhoz nem kell szakértőnek lenni, hogy ezt megállapítsuk...
Zácsikot meglátjuk, ha tartja a jelenlegi sportformáját, még maradhat 2-3 évet, az jó hír lenne, mert rajta kívül egyetlen épkézláb átlövőnk sincs.
A többi rutinos helyett pedig valószínűleg valóban bekerülnek majd a fiatalok, jobb híján, mert a teljesítményük jelenleg nem indokolja. Van 1-2 kivétel, de ők ott vannak most is.
Ja és nem zárom ki, hogy lesz 1-2 visszatérő, ha egészségesek lesznek, pl Planéta, esetleg Klivinyi.
1-2 helyen bizonyára majd kell csere később. Zácsik ha kicsit is tartja a szintjét később, vele akár még évekig is számolnék, komoly nemzetközi szintet hoz le a válogatottban és mind elöl mind hátul védekezésben...
Eleve nagyon nehezen szerezte vissza a válla erejét Zizi,úgy hogy tényleg nagyon kell vigyáznia!
Én eleve 3 irányítóval mennék,Misi Rita Petra,de tudom hogy a Zizi Misi duó fog menni....drasztikus változások egyébként sem várhatóak a keretben,nem is lenne szerencsés persze.
Lehet, hogy nem tökéletesen pontos, de nagy eltérések nincsenek.
Ami tény, hogy alacsony szerkezetű csapatokkal is eredményesnek lehetett lenni az elmúlt években, ezt bizonyítja a norvég, a francia, a holland, vagy akár a spanyol válogatott jó szereplése.
Azért az nem jó jel, hogy Zizinek a selejtezőn megsérült a válla. Remélem vagy Vámost vagy Lakatost legalább vésztartaléknak kiviszik, mert a legnagyobb rizikót irányítóban érzem, hogy erőben vagy egészségben el fogunk fogyni.