Bundesligában Ludwigsburg öt góllal kikapott Dortmundban. THC idegenben nyert a Buxtehuder ellen, Kuczora egy lövés nulla gól, Szabó két gól. Csengének nagyon nem megy egyelőre, de remélem lesz annyira erős és türelmes, hogy nem adja fel.
Handballexperten van egy podcast Szabó Annával, elég érdekes sztem. Herbert Müllerről is, német bajnokságról, Vác elleni készülődésről.
Müller olyan régimódi edző, Németh András féle lehet, sok edzésben, sok erőnléti edzésben hisz, első két hétben nem is láttak labdát. És hosszú edzésekben hisz, legalább két órásak, ahol végig kell koncentrálniuk. Magánemberként nagyon kedves tud lenni, de kétszer harminc percig teljesen őrült.
Ami nekem nagyon szimpatikus náluk, hogy a nemzetközi kupa mennyire fontos nekik, fel sem merül, hogy ne jutnának csoportkörbe.
Anna előtt megemelem a kalapom, hogy mert belevágni ennyire fiatalon egy ilyen kalandba. Kár, hogy pont ezen a poszton van ő is, de lehet valamikor a jövőben ő lesz a nyerő válogatott versengésben is.
Hát nekem lenne gondom vele. Nekem nem veszi be a gyomrom (akkor is ha az a Fradi vagy talán akkor még kevésbé), ha valaki egy magyar válogatott játékost úgy elküld, hogy nem is adott neki értékelhető lehetőséget. Még akkor is, ha finoman szólva se voltam korábban Bordás fan, szemben sokakkal akik teljesen odavoltak Babáért, hogy mennyivel jobb, mint Tóvizi vagy Pásztor, most meg elküldenék őt mert nekünk külföldi sztárok kellenek.
Nálam Debelics Cvijic helyett lenne nagyon jó opció, főleg ha valahogy sikerül Lekicstől jövőre megszabadulni. Két szinttel jobb egy Lekics nélküli Cvijicsnél, persze ha a szülés után formába kerül.
Az élvonalbeli klubkézilabdázás alapjai elég ingatagok Norvégiában, eggyel több vagy kevesebb csőd kis túlzással nem oszt, nem szoroz, akár az NBI-hez, akár az ország gazdasági lehetőségeihez képest iszonyat csóró a klubcsapatok többsége.
Egyébként annak sincs még tíz éve, hogy a Larvik is csődöt jelentett és hát a fiúknál a Kolstad is eléggé légvár kategória, ráadásul lényegesen szerényebb eredményekkel, mint a kolléganők az ország másik végén.
A kérdés az, hogy a részvényesek által is képviselt befeketői csoport milyen új vezetést választ, lesz-e azoknak valamiféle érdemi hitelük. Mert most eléggé lejáratásra került a klub neve. A renomét helyrehozni nem könnyű dolog.
Hú. Az a Verdens Gang-cikk, amire hivatkoznak, tényleg irtó kemény volt, a Népsportba még véletlenül sem kerülhetett volna be. A szerző a legnemesebb egyszerűséggel lelégvározta a kristiansandi projektet, jogosulatlan gazdasági előnyszerzéssel jutottak a csúcsra az országban és a határain kívül egyaránt, kvázi hátba szúrva a teljes norvég női kézis miliőt.
Úgy gondoltam hogy a 2 elleni meccsükre adnék 2 pontot minden csapatnak. De már az EHF is kiadta a közleményét hogy van 3 hetük átgondolni és átbeszélni minden érintettel hogy mit is lépjenek.
Az a legrosszabb lenne ha évközben egy másik csapatotraknának be. Szerintem a legkorektebb az lenne ha mindenkinek beírnának 2 pontot és a többi dolgot rendezzék le a csapatok egymás között.
Még akár az is lehet, hogy pl. a Debrecent felkérik, hogy lépjen a Vipers helyébe. (a szabályok lehetövé teszik: BL-szabályzat XIII. rész, 70-es pont, utolsó bekezdés)
Az biztos hogy most az EHF-nél is vakarják a fejüket hogy mi legyen, mert ez a csőd bekavart rendesen abban a csoportban. Töröljék az eddig lejátszott eredményeket, pontokat vagy meghagyják de pl a Ludwisburgnak most jött volna az oda-vissza meccs ellenük.
A csődhelyzet azt is jelenti, hogy a csapat azonnali hatállyal visszalép a Bajnokok Ligájától és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.