Ha K astrád van, akkor a menüben -sajnos már nincs nálam az autó, így pontosan nem tudom a menüpontot - megtalálod, a két "kapcsolót", car play, vagy AA.
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, biztos volt már téma, de nem olvasok végig vagy 2000 hozzászólást (lusta vagyok, tudom, bocs:))
Szóval gyárilag csak Ájfónt' tudok csatlakoztatni az autóhoz, mármint BT-n kapcsolódik mindennel, de csak az almással megy a tükrözés, a menüben is csak Iphone "lehetőség" van, szóval dugdoshatom én akárhová az Androidos telómat.
Opel szervízben, amikor megkérdeztem, rá lehet-e pakolni Andoridot, úgy nézett rám a srác, mintha megöltem volna valamelyik közeli hozzátartózóját. Túl naiv elképzelés volt a 21. században? Gondoltam esetleg szoftverfrissítésnél rámaszik valahogy, de nem tud ilyenról, sőőőt, arról sem hallott még, h csak az egyik rendszerrel kompatibilis a kocsi.
Térkép frissítésre meg azt mondta, vegyem meg a neten, usb-n kiküldik, olcsóbb is, csá.
Érdemes lenne SW frissítéssel próbálkozni? Megvagyok nélküle, a gyári navi sem annyira szar, a telefonra meg rá tudok nézni néha, szóval együtt tudok élni a problémával, de gondoltam, rákérdezek, hátha járt már valaki ebben a cipőben.
Az Andoridos gondtól eltekintve érdemes amúgy mindig a legújabb szoftverért kilincselni a márkaszervízben, vagy egyéb helyen? Az enyémről tavaly járt le a gari, azóta nem ért hozzá szaki, de ezeket elnézve soha nem volt rajta SW frissítés.
Térkép frissítésre esetleg egy jó tipp, melyiket, honnan, stb?
Olyan nekem is volt, hogy akiindulási pontot maradt a térképen. Már nem emlékszem, hoyg hol, és pontosan mit, de az akkuhasználat környékén kellett matatni a telefonon.
Nálam is pontosan ilyen készüléken megy. Redmi note 6 pro-n viszont a waze amikor elindul, akkor minnidg a kindulási pontnál marad az autóa téképen, gmaps-al minden ok. Szóval nem erőlködtem tovább, s10e-vel megy, előtte s8, s6, s5-ön is hibátlanul ment. Jú USB kábel az fontos.
Ahogy olvasom a csoportokat, a dízelekkel több a probléma, mint a benzinesekkel.
Dízeleknél sok a vezérlés probléma, amit csak szakszerviz csinál, és 400-600 eFt, ha nincs garancia. Jellemzően 75 ekm környékén fordul elő, de van akinek már 20 ezernél.
Sziasztok tanacsot szeretnek kerni toletek , auto vasarlas elott allok es igen tanacstalan ... mar hosszu honapok ota nezegetem az autokat es ar ertek alapjan ugy gondolom hogy a K astra lesz a befuto .
Kerdesen az lenne hogy mire figyeljek illetve kineztem egy 1.6 cdti 110 lovast mennyire megbizhato ezek a motorok ? Sosem volt meg dizel autom sajnos a hasonlo evjaratu turbos benzinesbe nem bizok meg ... elore is koszonom a segito valaszokat
A MI9-re külön kellet telepíteni az AA-t vagy a rendszer része? Milyen évjáratú a gk?
Azért kérdem, mert van olyan Android 10 amelyikben, nem a rendszer része (Pl. OnePlus telefonokon lévő). Meglep, hogy Mi9-el nálad működik.
Szerintem amiket tudtam beállítottam a telefonon Amdroid 10 alatt. Azz AA-nak bővebb jogosultságokat adtam, USB debbugging-ot betettem, akku kimélőben kivettem a korlátozást, stb. Valami miatt ha Android 10 van rajta az Intellilink nem ismeri fel, hogy egy eszköz van hozzácsatlakoztatva.
Végül unlock-oltam a telefont és visszaáltam Android 9-re.
Még majd megkérek valakit, akinek Android 10-es telefonja van, hogy megnézze együtműködik-e a kocsiban lévő rendszerrel.
Valakinek van tapasztalata, hogy az Intellilink 4.0 Android 10-es telefonnal együtt tud-e működni, ott ahol az AA már a rendszer része? Nekem egy Xiaomi MI 9T telefonom van és mióta android 10-re fel lett upgrade-elve nem kapcsolódik az Intellilink rendszerhez, csak tölti a telefont. Próbáltam az USB debbuging-tól kezdve egy csomó mindent.
Android 9-el, ugyanezzel a telefonnal tökéletesen működött, vagyis működik mert azóta downgrade-eltem a telefont. Ott az AA-t külön kell telepíteni. A kocsi software-je upgrade-elve lett, ez tudomásom szerint a legújabb: IP36.2.1(1.36.2.6)
A telefonomat kipróbáltam egy Honda CRV-ben, android 10-el, ott nem volt gond.
Miután kipróbáltam egy kollégám kocsiját az Astra nagyon megtetszett és erősen gondolkozok egy márkakereskedés által árult kevesebb mint egyéves 1.4 automata Astra K Tourer Enjoy megvételén. A kocsi minden szempontból tetszik, a felszereltség is megfelelne egy dolgot kivéve: a a külső tükrök elektromosan állíthatóak és fűthetőek de elektromosan nem hatjhatók be gombbal. Elég keskeny a garázsbehajtóm, ezért behajtható tükrök nélkül nem szívesen venném meg, figyelembe véve, hogy az Astra 5 cm-rel kinyitott tükrökkel még szélesebb mint a mostani kocsim.
Valamelyikőtök hallott-e esetleg olyasmiről, hogy Opel szerviz vagy más szerviz gyári, elektromosan behajtható tükröt be tud-e utólag szerelni a sima elektromos tükör helyére?
Sajnos elektromosan behajtható tükörrel feszerelt, kevés km-t futott automata váltós benzines Astrát egy használtautós weblapon se találtam.
Azt én is tudom, hogy a Google a tulajdonos, de a tapasztalatom szerint nem teljesen azonos az útvonal tervezése és amikor a Wazze Budapestről Sopronba Pandorfon keresztül visz, azért az megmosolyogtató.
remélem az megvan, hogy évekkel ezelőtt megvette a Google a Wazet, és kvázi már csak a felület más...
Amúgy azt aláírom, hogy néha mintha random próbálkozna 1-1 szarabb útvonallal, de ilyenkor rutinból szoktam nézni az alternatívákat, és ha az általam választott útvonal csak picit rosszabb, akkor leszarom mit mond. A vasúti átkelőkkel és az ott veszíthető idővel pl nem kalkulál jól. De traffipax jelzésre, karambol, kátyú és egyebek tájékoztatására remek,ezért is használom.
ui: AA mindegyik jó minőségű kábellel működik, csak a vékony gagyikat nem szereti.
A Wazzet én sem szeretem, a Google térképet használom, az elég megbízható. Az M0-on kialakuló dugók meg tudják tréfálni, de azért sokkal jobb mint a Wazze. Az engem is bevitt egyszer az "erdőbe" azóta nem használom. Igaz a Google-ben még a sebesség határok nincsenek feltüntetve, viszont a műszerfalon 90 %-os pontossággal megjelenik, és ha nálunk is lennének sebességkorlátozást feloldó táblák, az arány még jobb lenne.
Szerintem, a tévedés kockázatával persze, az USB eldugása sehogy sem jó ötlet. Még a legrövidebb kábellel is feltekerve, betenni a telefont... Persze ők is tudták, ezért hagytak mélyedést a kábel kivezetésére. De akkor hova tegyem a telefont? OK! Nekem automata, nem kaparászok a bottal, de akkor is ott a kábel. Mikor megrendeltem, azt hittem a gyári telefontartó nemcsak tölti. De hát sajnos de. Hacsak USB-ről akarok lejátszani, akkor is vakon kaparászok, hogy bedugjam, és persze nem tudom, ki hogy van vele, a rekesz előbb utóbb tele lesz kacatokkal, ami elsőre jó öteltnek tűnik. Szóval ez a rész (se) nincs jól átgondolva az astrában. Pedig maga a tükrözés az egyik legjobb dolog végre.
Engem a trafi, forgalmi infók nem érdekelnek. Az a tapasztaltom, hogy waze számtalanszor félrevezet, és amikor már nincs lehetőségem "menekülni", közli, hogy 20 perc menetidő növekedés, és nézhetem a dugót. Érdekes módon az almás telefon térképének forgalmi infói, gyakran jobbak, mint a waze. Gyorshajtani meg nem gyorshajtok. :)
A telefon akuját szerintem nem készíti ki. Az iphone 5s másfél évett lógott az USB-n, és semmi baja nem volt az akkujával (szemben a hatos, amit nem is teszek fel a töltőre, csak egy mágneses tartóval a szellőzőre, és nyáron, lezárt szellőzőnél közli, hogy lemerült. A klímától.
Most egy xiaomi vezetéknélküli töltőt használok, kényelmes, de a gyorstöltést kikapcsoltam a telefonon.
Nekem a Carplay 3 éve gond nélkül megy, utángyártott kábellel. Az USB eldugása a könyöklő mélyén csak addig jó ötlet, amíg a telefont nem a neki kialakított tartóban akarod használni. Egy a tartó közelében elhelyezett USB csatlakozó jobb lenne. Szerencsére én nem vettem mobil töltőt, az USB így is folyamatosan tölt, ami viszont kikészití a telefon akkuját. De a forgalmi adatok miatt nálam is mindig fut a navigáció. Sajnos a gyári csak Ausztriától használható.