A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Csakhogy azonos méretből többféle is létezik se az erejük se a sebessgégük nem azonos de külsőre tök azonosak . És még a külselyén ott a ventillátorja is ,ami elég fixen rajta van .
A széle van beütve ,préselve, se be se ki csak ha azt a kis nyitolásszerűséget leflexelem de ugyanolyat már másikat nem tudnék csinálni ,max 5 kilós kalapáccsal . Ez több ponton van egyszerre megcsinálva és mindkét oldalon .
Én olyannal találkoztam hogy préselik. Mivel spórolnak a csavaron, elég sok mindent nem javíthatóra terveznek. Az új elnevezés az élettartamra, ha bedöglik addig tartott :D.
Ez a parksidos cucc is pl egy részegység ára több vagy ugyan annyi mint egy új gép. Nem éri meg javítani.
Majd 20 éve is ez volt mikor jöttek be a kínai csodák hogy a szervizes mondta hogy kell hozzá alkatrész mert ő nem tud szerezni.
Összenyitolt motor nem szétszedhetős ,csak cserélni lehetne . Amúgy is szerintem az összes kommutátort is cserélni kéne lila és ki van olvadva egy szegmens belőle . Majd a gazdája vesz máikat .
Okosak ezök már, nem biztos hogy a tv szerelő ért hozzá. Az én kiszerelt panelomat is elkülte azt hiszöm Bcsabára a szerelő, szöröncsémre mindön másnap jönnek, hoznak- visznek. Azóta is hibátlan !
Zanussi vagy ilyesmi a franc se tudja ,az idén majd kidobom már őket a kukába . kerek 4 évre állt meg az egyik . A paneljén minden ki van mérve tv szerelő által semmi baja sincsen . De van egy kiszerelt motorom és az sem megy áll mint a szög pedig láthatóan akutya baja sincsen ,nincs meg melegdeve ,se leégve .
Na csak beszart a kihajtása a ferrex ütvebehajtónak. Már csak high fokozaton tud indulni viszonylag elfogadható sebbeséggel. A többin úgy odabasz hogy nem jó használni. Ez már tényleg csak behajtó :D
Két mosógépünk is van amiben a motor állt meg örökre ! Kívülről nemlátni mi az oka . A szénkefék még jó ha 1/3 nál járnak a méretüknek ,még bőven 2szer ennyit elmennének . De meg sem mukkannak .
Meglepő de a valóságban házkörüli munkában 4 évnél kuka ez a fajta motoros akkus fex ! A motort nem lehet szétszedni házilag ,össze van nyitolva . Speedmaster RS 987-20 V a motor típusa . és szénkefés motor ,csak ami hozzám került az már a kefél totál megette és a kefetartó csúszáse hevítette be annyira a kis kommutátorát hogy kivált egy szegmens belőle ! Csere motort még az alin sem találtam ilyen számokkal . Akinek ilyen van az csak akkor használja ha olyen helyen kell vele vágni ahol nincs áram és semmi más munkára se használja . Szénkefe tartó is 5000 forint de szétszedni a motort én nem tudtam az össze van nyitolva ,roncsolás nélkül lehetetlen szétszedni a kefe csere miatt .
Segítség !!!!! Zöld akkusflex 125 korongos ,megadta magát a motorja a kommutátorból egy szelet levált ,mert túlhevült és a kis szeletkéje kiolvadt és kirepült belőle . Lehet-e venni hozzá ilyen motort . Szétszeni nemlehet össze van nyitolva örökre .
A kistraktoros fórumon láttam pár képet a kalapos ember pótos szerelvényéről, amivel vitte a jószágnak az ennivalót és némi fa rakományt is szállított. Megirigyelve :-) a jódolgát, elkezdtem keresgélni hasonló jóság után.