Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 4429

"..Beszűkült tudatod csak neked lehet, mert nem látsz mást csak amit a kőkori írások diktálnak részedre !!.."

 

Nekem ezzel +1 van, neked még az se. Most akkor ki van mínuszban? Te.:)

Előzmény: Alapigazság (4419)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 4428

"..Nagy mázlista vagy, hogy nem a pestis járvány idején éltél, megtapasztalhattad volna az akkori ismereteket..."

 

AIDS, ebola, H1N1 és a variációi, zika, mit szeretnél még? Te vagy beszűkülve tudatilag de nagyon.:) A pestis idejében nem volt akkora fejlett szinten a tudomány, hogy a hangya seggéről is részletes érhálózati térképpel rendelkezzenek, erre most meg ezzel a halom kütyüvel, meg a rettentő nagy tudású tudós gárdával nem tudsz hírtelen felmutatni valami vakcinát, de minimum háromféle halálos betegségre?

 

Monnyuk ne erőlködj, borítékolom neked, hogy mire ezekre meglesz az ellenszer, akkorra az Isten bejátszik neked még hat halálos vírust, mert akinek írva vagyon, hogy mennie kell, annak menni kell, és ha te felfedezel öt halálos betegségre ellenszert, kerít Ő neked még tíz újabb fajta kórt, amin megint agyalhattok úgy pár száz évet. Az anyagi természet rejtéjei közzé tartozik az is, hogyan képes az önmagát szuper okosnak hívő embert valamilyen úton-módon belátásra késztetni...ha nem ebben, akkor a következő életében.:)

 

..és akkor elsikkasztottad már megint, hogy a természeti népek löttyeiből elemeznek a tudósok, hogy mi a szart kennek ezek magukra, amitől gyógyulnak, mert valahogyan csak ki kellene belőle vonni a hatóanyagot, hogy a gyógyszertárban tovább lehessen zsákmányolni a népeket...

 

Ha a sok tudósod kimegy a dzsungelbe, akkor is hiába elemezgeti a növényzetet, mert a gyógyító ember is többféléből kotyvaszt, és nem azért, mert azok vannak ippeg kéznél, hanem mert évszázadokon keresztül ezt a tudást hagyományozták egymásra, amit a gyógyszerészeti iparág ki is használ...

Előzmény: Alapigazság (4420)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 4427

A befedett tudatúnak nem tud súgni a Zisten, mert süket a szerencsétlen hitetlen/hiteltelen pára, a saját hibájából kifolyólag. Amúgy sok vallásosnak is hiába súg, mert gyilkolászni akkor is fog, ha az Isten Maga könyörögne, hogy ne tegye, mert attól, hogy vallásosnak vallja magát, a késztetései felett még nincs uralma. Pont azért lehet tudni, hogy az ilyen nem érte el azt a szintet, hogy vallásosnak lehetne nevezni. Nézd meg, milyen mélyen gyökerezik egy-egy szokás az iszlámban. Azért lehetetlen integrálni őket, mert képtelenek valamit feladni, amit a vallásuk gyakorlásával rögzítettek, mert akkor a vallásos rész sérülne bennük, amire meg halálos passzus van bevésve a Koránba. A nyugat egyetlen problémája, hogy nem tanulmányozta előtte a Koránt alaposan, mielőtt reményeket fűzött a menekültek integrálódásához. Ahhoz, hogy egy épületet, vagy egy parkot felhúzzanak, hat szakértői vélemény meg tanulmány készül, de erre az esetre nyilván nem készült egy értékelhető sem, mert akkor ez a folyamat másképpen játszódna le...

Előzmény: jablonka4 (4418)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 4426

Hablaty. Érvek nincsenek? Atejistáknak ez ciki...

Előzmény: Törölt nick (4421)
Alapigazság Creative Commons License 2016.03.30 0 0 4425

Állandóan mellényúlsz, persze nem meglepő, hiszen magyarul sem tanultál meg tisztességesen :-(

Előzmény: Lá Shá Mán (4424)
Lá Shá Mán Creative Commons License 2016.03.30 -2 0 4424

...Alapi... Gazság...   - ez lenne az igazi nicked...   :))))))))

Előzmény: Alapigazság (4423)
Alapigazság Creative Commons License 2016.03.30 0 0 4423

Ezért kár volt számítógéphez ülnöd ....

Előzmény: Lá Shá Mán (4422)
Lá Shá Mán Creative Commons License 2016.03.30 -3 0 4422

Azé' elképesztő ez a primitivizmus, amit itten az atik nyomnak!!!   Marha okosnak hiszik magukat, közbe meg.....   a béka segge az agyukhoz képest Apolló 13....  Brrr... megyek is...

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 0 0 4421

Másodszorra sem érted, de ezt már elsőre lehetett látni a hsz-aidból....

Előzmény: Törölt nick (4416)
Alapigazság Creative Commons License 2016.03.30 0 0 4420

" Amelyik része ide tartozik, az a természeti népeknek bővebb ismeretanyaggal, de köszönik, már elég régen megvan.:) A modern természettudomány is tőlük vette amit tud. "

 

Ókori  beszűkült hazudozás !! 

 

Nagy mázlista vagy, hogy nem a pestis járvány idején éltél, megtapasztalhattad volna az akkori ismereteket.

Előzmény: Törölt nick (4417)
Alapigazság Creative Commons License 2016.03.30 0 0 4419

" nem csak arra, amit a beszűkült tudatoddal látni akarsz... "

 

Beszűkült tudatod csak neked lehet, mert nem látsz mást csak amit a kőkori írások diktálnak részedre !!

Előzmény: Törölt nick (4412)
jablonka4 Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4418

A vallásosnak Isten mondja, hogy ne öljön, az ateistának meg a társadalom szabja meg, a törvények által.

 

Szerintem az ateistának is az Isten súgja, hogy ne öljön, még ha nem is hisz benne.

Előzmény: Törölt nick (4415)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4417

"..:)

A természettudomány működik vonalzó, körző és mikroszkóp nélkül is..."

 

Amelyik része ide tartozik, az a természeti népeknek bővebb ismeretanyaggal, de köszönik, már elég régen megvan.:) A modern természettudomány is tőlük vette amit tud.

 

"..A szentírások természettudományos része a dzsungelben... 

Hát, gondolom jók tűzgyújtáshoz. Esetleg, - elegendően vékony és puha lapok esetén - besegíthetnek a személyes higiénia fenntartásába..."

 

Mivel nekik fejben van meg az ilyesmi, nincs esély az ilyesmire, meg gondolom van már rá több ezer éves, kiforrott tapasztalat, hogy erre a célra mit használjanak.

 

"..Háá... nemtom... Inkább csak külön kezeli a kétféle ismeretet..."

 

Olyan is előfordul, tudod az atomfizikus sem egyfolytában bontja elemi részecskékre a mosóport, meg a többit gondolatban....Mert ugye van a tudomány, amit az ateisták raknak össze, meg van a vallásos tudomány, amit meg az Isten. És megmondom őszintén, a kettő igen ritkán szokott párhuzamba kerülni a szentírásban, mert az főleg a lélekről szól, az ateisták meg a materiális dolgokig jutottak el eddig csak. Tehát egy vallásos kénytelen a világi tudományt külön kezelni, mivel a lelki világba való visszajutáshoz sem a gravitáció nem kell, vagy bármilyen más felfedezésetek. Mind szép és jó, amit a tudomány kiderít az anyagról, csak lelki értelemben véve ez mind haszontalan. Mielőtt lett a tudomány(a tiétek), az előtt is megvilágosodtak az emberek, tehát nem volt égető feltalálni a világon semmit, mert vallásos értelemben véve ezekre mindre nincs semmi szükség.:)

 

Mert az jó, hogy van gyógyszer, meg a muttoménmi, de úgy is meg fogsz halni, és ha a vallásodon keresztül nem készülsz fel a halálra, akkor arra szedhetsz te gyógyszert, nem fog hatni, mert a félelmre nincs gyógyszer, legfeljebb leszedálnak és úgy mész el, mint egy zombi. De ilyen szedálós szereket a természeti népek is nagyon tudtak csinálni... szóval, ami nagyon fontos volt, azt tudomány nélkül is tudták az emberek.

 

Előzmény: ZULLU (4310)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4416

"...Megtapasztalás :) Persze.

Attól, hogy valami hangzatos nevet adsz az elmebajnak, attól az még elmebaj marad..."(te)

 

"Érvelésed alapján minden vallásos elmegyógyintézetben ücsörögne, amit te valószinűleg helyeselnél is,..."(én)

 

"..Ezt az ostobaságot sikerült kiszenvedned pár egyszerű mondatomból?!(te)

Ugyan menj már!.."

 

Amennyiben a réten ugrándozó kisnyulakra gondoltál, akkor bocsi.:)

 

Előzmény: Törölt nick (4309)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4415

"..Konkrétan ebből nem derül ki hogy milyen megtapasztalás által hisztek benne? Vagy csak évezredek óta szájról szájra jár ez a mese a lényről mely kreált minket?.."

 

A mesék szimbolikusak, többnyire rejtett tanításokat tartalmaznak. Ami szimplán értendő, az egyszerű, az általános életre szóló tanítás. A rejtettek a misztikus képességekkel rendelkezőknek szólnak. Azért van rejtve, hogy akiknek ilyen nincs, ne érthessék, vagy akik ritka képességet kapnak, de nem tiszták teljesen, akkor ne használhassák fel az emberek, vagy más élőlények ellen. A képesség megnyilvánulása még nem adja automatikusan a tudást is, hogyan lehet ismételni. Ez a tudás el van rejtve, többnyire csak hivatkozás van rá, hogy van ilyen, de hogy pontosan hogyan működik, azt nem is írják le. A legtöbb vallás alapítója nem hagyott hátra semmilyen üzenetet, írást, vagy bármit, hogy ne is árulhassa el a titkos részeket, még véletlenül sem.

 

Tehát követni kell a vallásos előírásokat, úgy lesz megtapasztalásod.

 

"..Én soha nem védelmezem az ateistákat. Én a természettudományt védelmezem. A természetet védelmezem, minden élőlénnyel együtt, és csodálom a természetet minden folyamatával együtt úgy ahogy van..."

 

Így van ez a vallásosoknál is. Sőt, még határozottabban, mert lehet, hogy a tudomány érdekében te feláldoznád egy élőlény életét, de van olyan vallásos aki nem, még a saját élete árán sem. Azt gondolom, jobban tiszteli nálad a természetet, Isten teremtményeit.

 

"..Én nem foglalkozom olyasmivel, és ezáltal nem is tudom ellenezni ami nincs, mivel alaptalan állításokon alapszik. Ezzel kár is foglalkozni. Szerintem..."

 

A vallásosnak Isten mondja, hogy ne öljön, az ateistának meg a társadalom szabja meg, a törvények által. Mi a különbség? Semmi. A vallásos Istenben is hisz mellesleg és betartja ezt a törvényt, az ateista meg muszájból. A vallásos betartja, hogy nem szereti el a más feleségét, erre a törvény azért ilyen konkrétan nem tér ki. Nyilván sok "vallásos" nem tart be semmit. De őket nem is szoktuk vallásosnak tartani(csak azért írom ide, hogy el ne kezd írni, hogy "de pedig". Aki öl, lop, csal, hazudik, stb, az nem vallásos, hiába jár templomba, hiába lóg a nyakába kilós kereszt, stb...).

 

Előzmény: ahneil (4308)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4414

"..Az értelmes az elsősorban ha nem tagadod a természet jelen kézzelfogható bizonyítékait. De persze ezt tagadnod kell mert értelemszerűen a mai folyamatokból kiindulva olyan egyértelmű következtetésre jutsz ami kizárja a teremtést..."

 

Azt gondolom, hogy mi ketten nem ugyan azt értjük "teremtés" alatt.:) Sőt, megkockáztatom, hogy egyik vallás sem érti úgy a teremtést, ahogyan te elgondolod, hogy ők hogyan érthetik...

 

"..A természetet te úgy fogod fel, hogyha valami nem tetszik benne akkor az nincs és nem úgy van? Hát egy frászt!.."

 

Engem meg sem kérdeztél, és már válaszoltál is. Bravó.:)))

 

"..Ebben nincs érzelgősködés és finnyáskodás..."

 

Meg értelem se sok... kitalálsz valamit és meg is válaszolod. Akkor most mi minek beszélgetünk? Magad is ellennél, csinálj egy másik nicket, az egyikkel kérdezel, a másikkal meg válaszolsz magadnak...:)

 

"..Köze nincs a szentírásnak a természethez..."

 

Nem találtad el. Több köze van, mint a CERN-nek.:) Ippeg a te szentírásodat gyártják ott most.:P

 

"..A valós természetet ismerő, és rátermett ember is túl élheti. De egy vallásos nem..."

 

A természeti népek között mutass már nekem egy ateristát.:)))

 

"..Én nem siránkoznék és fohászkodnék istenhez és imádkoznék, és nem filóznék hogy jó ember voltam-e vagy se hogy ezt érdemlem meg satöbbi végtelen ostoba élettel nem összeegyeztethető baromságok..."

 

Ezzel kár is lenne Istenhez fordulni, a szakszervezeti vezető bőven elég....

 

"..Pont titeket kellene kirakni minden nélkül a természetbe hogy megtudjátok mi a pálya;-)) Akkor rádöbbennétek hogy isteni természet van vagy a természettudomány által leírt természet:P..."

 

Az összes természeti nép, akiket a "tudományod" feltérképezett, mind vallásos. És akkor is az maradt, mikor megismerte a kütyüket, amiket a tudományod feltérképezéséhez használtak...és mikor megaszonták', hogy mi mire jó, akkor ezek meg néztek hülyén, hogy azt ők eddig is tudták, ezek nélkül.:)))

 

"...Ha nem vagy képes a természet törvényei alapján a puszta rátermettségeddel túlélni akkor a természet törvényei szerint elpusztulsz. És ez következetesen mindenben ellentmond a szentírásokkal.

Azokkal nem jutsz semmire csak a természettudományos ismeretekkel...."

 

Már ezt is megválaszoltad magadnak:

 

"...A nagy tudjukmit!;-) ..."

 

Majd mikor elérsz a halálodig, akkor gondolj a természeti népekre, meg a vallásosokra. Ők készülnek arra a pillanatra, te meg csak simán bevárod. Még a nagyon vallásos is fél olyankor, az ateista meg egyenesen retteg... Az egész életed arról szól, hogyan tudj méltósággal távozni innen, és méltósággal itt tartózkodni. Aki nem vizsgálja meg önmagát minden nap, hogy mit tett és mit nem tett, és hogy az helyes volt-e, az nem érdemelte meg, hogy emberi testbe szülessen. Azt gondolom, hogy amit te a vallás mögé képzelsz, az nem egyezik azzal, amit a vallás valóban tartalmaz...

Előzmény: ahneil (4307)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4413

"...Ritka az ekkora hazudozás, még itt a valfil szekcióban is, azt rám fröcsögni az elvakultságodban, azaz

 

alattomosan úgy tekeregve, hogy szerintem a terhesség egy betegség, mert pld. a Noé-féle primitívséget

 

mentális deficitnek gondolom..."

 

Na, ezt még kommentelni sem kell, ez az írásod önmagáért beszél, ha csak ez alapján ítélnének meg minden ateistát(ahogy te szoktad, egy kalap alá gyömöszölni be mindent), akkor az értelmes életet itt a Földön kizártnak is lehetne tartani... ha nem lennének vallásosak.:)

 

Előzmény: Alapigazság (4306)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4412

Na, az Assisi Szent Ferenc meg csak kimaradt(meg egy rakat szent még, bocsi nekik). Most azt csináltad, mint az eccerű vásárló a boltban, aki nem látja, hogy hol van a tej és kirohan a boltból, hogy ezek a mocskok meg nem is árulnak tejet. Kérdezni szoktak ha az emberek nem tudnak valamit. Jó a vallás másra is, nem csak arra, amit a beszűkült tudatoddal látni akarsz...

 

Mondjam, hogy az a szemét, aljas mocsok, aki az atombombát kitalálta, hogy miért nem fogpiszkálót faragott az apja ahelyett, hogy ilyet segített a világra jönni...?:)

A nukleáris láncreakció sem csak pusztító dolgok létrehozására jó...

Előzmény: Alapigazság (4305)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4411

Nem igazán lehet megmutatni, magadnak kellene elérd. De miután belátás az szemernyi nincs benned, ezért megtapasztalásod az nem lesz ez ügyben. Csak folyamatosan szajkózod a nemértésed vallás ügyben.:) Az ateisták okosabbik fele ezt már régen tudja, nem ártana néha tájékozódnod, hogy ne legyél ennyire lemaradva ...

Előzmény: Törölt nick (4318)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 4410

Ne foglalkozz negatívkákkal, materialistának ennyi agya van csak. Amúgy ritka a te vallásod ezen a fórumon, nem is találkoztam még senkivel, aki ezt követte volna, vagy ennek segítségével vált tudatossá. Grat.:)

Előzmény: Törölt nick (4398)
jablonka4 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 4409

Ez a civilizáció hiszi magát minden eddiginél felsőbbrendűbbnek.

 

Melyik? Ma sincs egységes civilizáció és régen se volt.

A mai "technikai civilizáció" (?) pedig vallásfüggetlen, vannak ateista, keresztény, zsidó (pláne), iszlám, buddhista... tudósok és tudománypártiak. Aztán mindenki maga dönti el, hogy jobb-e ez a mai világ, mint a korábbiak.

Én hívőként se akarnék korábbi civilizációban élni. Ezt szerettem meg, minden bajával és bűnével együtt:-)

 

Van egy jó hírem: ennek a civilizációnak csúfos vége lesz.

 

Inkább annak szurkolnál és azért tennél, hogy ne legyen csúfos vége! Igaz, a kibicnek semmi se drága.

 

Bemutatom, hogy létezik egy másfajta tudatosság, egy másfajta gondolati lét.

 

Lássuk! :-)

Előzmény: Törölt nick (4398)
Alapigazság Creative Commons License 2016.03.29 0 0 4408

A fényevéssel hogy állsz ? / bár az is néha egy rohadt materiális részecske.... :-( 

Előzmény: Törölt nick (4399)
ZULLU Creative Commons License 2016.03.29 0 1 4407

"Zoroastro voltam."

 

Emléxem rád.

Nagy arccal jöttél, közeli bizonyítást harsogtál - és úgy tűnik, még mindig csak szavaid vannak, és a földön állsz...

 

Csak a csőlátásod maradt a régi...

 

"Van egy jó hírem: ennek a civilizációnak csúfos vége lesz."

 

A "vége lesz"-szel nem vállaltál be valami nagy kockázatot. Semmi sem örök. 

De persze azt a véget mi nem fogjuk megérni.

 

A "csúfos" inkább csak egy vesztes vágyálma.

"A kutya ugat, a karaván halad."

 

Előzmény: Törölt nick (4398)
Siphersh Creative Commons License 2016.03.29 0 1 4406

"Atranszcendens tagadása."

 

Szerintem ponthogy a monoteizmus a transzcendens tagadása. A transzcendens elfedése evilági képekkel.

 

Előzmény: tivadar (4354)
Siphersh Creative Commons License 2016.03.29 0 1 4405

"Nekem úgy tűnik, hogy te is abban a táborban vagy, akik úgy gondolják, ha volna ilyen magasabbrendű irányítás, annak az lenne a kutya kötelessége, hogy mi emberek itt a Földön, probléma mentesen, gondtalanul, nagy kényelemben és határtalan bőségben éljünk, lehetőleg örökké."

Nem, dehogy. Ha lenne egy kívülről irányító intelligencia, akkor akár egy olyan pszichopata tömeggyilkos vadállat is lehetne, mint a bibliai "Isten".

Nem azt mondom, hogy a valóság úgy néz ki, mint amit rosszul irányítanak kívülről, hanem azt mondom, hogy pontosan úgy néz ki, mint ami nincsen kívülről irányítva. Szóval ha mégiscsak van ilyen külső "irányító intelligencia", ahogy mondod, akkor nagyon gondosan figyel rá, hogy úgy tűnjön, mint ha nem létezne ez az irányítás.

Ott van például a biológiai élet meg az emberi pszichológiai valóság. Pontosan úgy működnek, mint amit a természetes kiválasztódás alakított ki. Nem pedig úgy, mint amik valamilyen funkciók betöltésének a céljából jöttek létre.

És ha az ember nem sokszorosan elvont absztrakciókon keresztül érzékeli a valóságot, akkor ez közvetlenül megtapasztalható. Ezért van, hogy a primitív, természeti népek nem monoteisták. Nem véletlen, hogy a monoteizmus az önigazoló és önértelmező absztrakciók sokszorosan halmozott bugyrainak a mélyén: a birodalmi abszolutizmus politikájában alakult ki Egyiptomban is, a zsidó királyságban is, és kapott később új erőre a Római Birodalomban meg az Arab-félszigeten.

Előzmény: tivadar (4334)
hoichi Creative Commons License 2016.03.29 -1 0 4404

+ ahogy te azt elképzeled. :))))))))

Előzmény: Törölt nick (4402)
hoichi Creative Commons License 2016.03.29 -1 0 4403

Haha.

Előzmény: Törölt nick (4402)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 4402

"Akik szerint az ateisták közül a piros gatya kényelmesebb, mint a kék, azok kétnaponta pirosban, három naponta kékben, a többi napokon pedig rózsaszínben sorakozzanak fel a Bazilika előtt. :)"

 

 

Ennek fuss neki még egyszer, mert nem sikerült igazán értelmesre, sem a hasonlat, sem pedig az alapjául szolgáló következtetésed!

Előzmény: hoichi (4401)
hoichi Creative Commons License 2016.03.29 -1 0 4401

:)

Aha, ezt ügyesen ki-/meg belemagyaráztad. 

 

Jah, csak neked nem sikerült megérteni. :)

 

Akkor aki szerint ez úgy van mint szerinted, az mostantól páros napokon imádkozzon Sívához, páratlan napokon Krisnához, ünnepnapokon meg Ganésához, mondjuk 3 éven át. Majd akkor hiszek el ebből a tekergőzésből valamit is, ha ezt tömegesen végrehajtottatok. Hajrá, habókosok, megtapasztalók, angyallátók, próféták és erkölcsbajnokok, mutassatok meg a mihaszna ateistáknak, hogy nem csak beszelni tudtok esztelenségeket, de csinálni is!

:)

 

Akik szerint az ateisták közül a piros gatya kényelmesebb, mint a kék, azok kétnaponta pirosban, három naponta kékben, a többi napokon pedig rózsaszínben sorakozzanak fel a Bazilika előtt. :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (4318)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 2 4400

Milyen kedves kis futóbolond vagy te. Öröm olvasni a zagyva kis soraidat.

Te angyalidómító, ufó látó, titkos tanokat tudó, esetleg isten megtapasztaló típusú meg nem értett zseni vagy?

Előzmény: Törölt nick (4399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!