Keresés

Részletes keresés

gong33 Creative Commons License 2022.06.17 0 2 6144

Papírforma, Evelin lejáratása,tervszerű kiidegelése 3-4forduló óta  folyamatos..Segítséggel többre vitte volna(ugye Ákos).Patrik jó pofa srác, ennyi műsorba  szükséges. Lucát  kedveltem  kézisként, sikerült  neki leküzdeni magát alcelebbé..Nem értem miért kell ez az előjáték, hogy valaki a Reggeliben műsorvezető legyen? A zsűri arcának már  kicsi a stúdió, az már  stadion méretű!

Ilhilla Creative Commons License 2022.06.16 -5 0 6143
Előzmény: Ilhilla (6141)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.16 -5 1 6142

Patrik jól látja, hogy Lucát "nyomja a zsűri", de nyilván ezt nem mondja ki, ám megjegyezte: "nem szereti Lucát, mert nem tetszik a természete" (ez sok mindent jelenthet :D).

Annyira sokat mondó a "jelbeszéde" a társaságnak, amikor pacsiznak a galérián!

Előzmény: Apádfüle (6140)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.16 -5 0 6141

Amikor megláttam, mondtam a Férjemnek, hogy jéé, ez a Thomas, erre "lehülyézett" (:DD), ezért kezdtem el gondolkodni, hogy akkor ki lehet és így ugrott be -hasonló öreg pacákként- az osztrák séf :-)

Előzmény: OrSoLy (6139)
Apádfüle Creative Commons License 2022.06.16 -3 1 6140

Nem tudom, Evelin mire értette, hogy "bevált a taktika"? Lehet, hogy szándékosan biztonsági játékot játszott és ma brillírozni fog? Remélem!

 

Én sem értettem, mert nagyon veszélyes játékot játszott, azzal, hogy biztosra ment. Szóvá is tették az értékelésnél, egyáltalán nem tetszett a zsűrinek. Könnyen megkaphatta volna, hogy emiatt ejtik ki.

 

De főleg azt nem értem, hogy Patrik miért Lucától retteg. Őt tekinti fő riválisnak, őt akadályozza, ahogy csak tudja. Miért nem Evelint? Szóval lehet, hogy kár egyik vagy másik versenyzőre fújnunk, mást meg agyon dicsérnünk, a helyszínen több és más dolog is lezajlódhat, mint amit mi látunk.

Előzmény: Ilhilla (6137)
OrSoLy Creative Commons License 2022.06.16 -1 2 6139

Jézus, ti nem ismertétek fel Thomas Anderst? :) Modern Talking :)))))

 

Az én kedvencem idén István volt, olyan nyugisan főzött az a fiú, sajnos pont nem nagyon néztem azt a műsort, amikor kiesett, valóban ő volt a leggyengébb? Közben meg olvassa az ember, hogy Anna pl alap főzési tudománnyal jelentkezett (ez nem tudom mit jelent, tudott tojást főzni?), és tovább jutott mint ő? Vagy Pisti, aki állandóan szanaszét izzadta meg izgulta/rohangálta magát? Hát nem tudom....

Előzmény: Mazsola0070 (6138)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.06.16 -1 0 6138

Tartok tőle, hogy olyan világsztár lesz, mint a táncikálós műsorban a dél-amerikai szappanopera sztár nő (aki sok évvel ezelőtti szappanokban szerepelt fiatalon)....

 

Ismert osztrák sztárséf Wolfgang Puck van, de ő már régen Amerikában él, és szerintem a magyar nézők többsége számára nem mond semmit a neve.

Előzmény: Ilhilla (6137)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.16 -6 0 6137

Mivel a zsűri kóstolja turkálja össze az ételt, a nézőnek azt mondanak, amit akarnak Az tény, hogy Evelin étele hasonló volt az előzőre, de Patrik teljesen új (és nagyon szép) tálalást hozott, neki kellett volna legjobbnak lenni.

 

Ha ma is lesz hátráltatás, felmerül a gyanú: akkor ez is azért volt, hogy a "műsor kedvéért" Luca visszavághasson és a srácot kiejthessék?

Minden arra utal, hogy Luca finalista lesz? Ha vele nyeretik meg, ez -ismét- előre eldöntött dolog lesz: "sárgának" kell nyernie!

 

Nem tudom, Evelin mire értette, hogy "bevált a taktika"? Lehet, hogy szándékosan biztonsági játékot játszott és ma brillírozni fog? Remélem!

 

Jön a "világsztár", a nevét nem tudom, de láttam már a TV Paprikán főzőműsorát, azt hiszem egy osztrák sztárséf az illető.

Előzmény: ga_zsi (6134)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.16 -4 1 6136

Már máskor is volt ilyen  érzésem és -mert felvételről megy- egyértelműnek tűnik!

Előzmény: bjoli01 (6133)
LPX-424 Creative Commons License 2022.06.16 -3 1 6135

Szerintem ez volt Luca hattyúdala, mostantól Evelin remekel majd..

Lucát még szimpatikus is lehetett volna, ha R.J. nem tolja túl a "besegítést".

Előzmény: ga_zsi (6134)
ga_zsi Creative Commons License 2022.06.15 -2 2 6134

Ma megint az egekig lett dicsérve Luca azzal a kocsonyával, amit Jenő talált ki neki, azt is ő mondta meg, hogy mivel kocsonyásítsa, majd azt a kupacot, ami belőle lett, agyonra dicsérték, hát..... mert milyen finom volt.

A kékek bezzeg ez csinálják egy hete, nem kreatívak, stb.... hiába finom az ételük. Olyan kettős mérce érzésem van. Igaz, nem lehet őket dicsérni, Lucának kell nyerni és kész.

bjoli01 Creative Commons License 2022.06.15 -2 3 6133

Nem tudom.....de nekem olyan......"megrendezett " szaga van az egésznek.Mint a házasodna a gazda...meg hasonló nézettségre hajaló műsoroknak.

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.06.15 -2 2 6132

"tavaly a kínai származású Mengyi hatalmasat ment, mindenki imádta, ám a végére -legalábbis a séfek szerint- elfáradt, nem tudott megújulni és alulmaradt."

 

Azt érdemes visszaolvasni a topicban, hogy milyen előzmények után maradt alul a csávóval szemben, aki vagy 1500-szor mondta el a műsor során, hogy ő mindent feladott a Konyhafőnök miatt, és neki győznie KELL......

 

Én kedvelem Fekét (Balázs Andi bemondása szerint "a zsűri Fekéjét"), de amit Mengyi ételének zsűrizésekor ő is leművelt, az röhejes volt.

 

A venezuleai srác Armando Mundarain, neki, na meg Mengyinek drukkoltam ebben a műsorban utoljára.   

Előzmény: Ilhilla (6130)
ga_zsi Creative Commons License 2022.06.15 -3 1 6131

"Jenő pedig elmehet a ...-be a kínai nyelvtudásával, a lány már az első alkalommal rápirított (gondolom ezt nem is felejtette el neki)!"

 

Olvastam valahol ezt, ezért megkerestem és megnéztem. Azt a lebőgést! eddig mindig azt hallottuk, hogy így meg úgy beszél mandarinul, aztán alig értett egy-két szót Evelin mondandójából.

 

akkor azért volt ismerős Luca, mert már volt egy másik gasztro versenyben.

Előzmény: Ilhilla (6130)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.15 -4 0 6130

Luc szakképzett cukrász, ehhez képest a Mestercukrászban nem tudott séfkabátot szerezni, most -állítólag- remekül főz, tehát itt is szerencsét próbál.

 

Nem tudom, mit kezdett volna Balázs vulkános desszertjével, hiszen a csapatfeladatoknál nem nagyon jeleskedett a desszertkészítésnél.

 

Nem rémlik, hogy korábban ilyen sok feladatból kimaradhatott az, aki "bejuttatta magát" a döntőbe. Lucánál nagyon hiányzik az a pár főzés, mert -ha Jenő nem segíti folyamatosan- nem lenne ennyiszer a "legjobb".

 

Sajnos ebben a műsorban nem mindig az győz, aki a nézők szerint a legjobb, legszimpatikusabb. Ha jól emlékszem, tavaly a kínai származású Mengyi hatalmasat ment, mindenki imádta, ám a végére -legalábbis a séfek szerint- elfáradt, nem tudott megújulni és alulmaradt.

 

Utoljára Feke Pál volt a celebes műsorban, akinek a győzelmében nem lehetett kételkedni, illetve a "civil" műsorban (nem jut eszembe a neve) a venezuelai srác.

 

Evelin meg fog állni a saját lábán a nyeremény nélkül is, mert olyan csodás körmöket készít, mint amilyen tányérokat! Jenő pedig elmehet a ...-be a kínai nyelvtudásával, a lány már az első alkalommal rápirított (gondolom ezt nem is felejtette el neki)!

 

 

Előzmény: ga_zsi (6129)
ga_zsi Creative Commons License 2022.06.15 -2 0 6129

"Jobb lett volna, ha Jenő látja, hogy Luca nem tudott mit kezdeni a döntő hetében a káposztával, mert talán akkor nem ő lett volna a "nap legjobbja"! Olyan érzésem volt, mint amikor Sztarenki Dóra egyik nap még nem tudott buggyantott tojást készíteni, másnap pedig megnyerte a díjat!"

 

Figyeld meg, most is ez lesz. Luca fogja nyerni, aki bár ügyes, de egy csomószor Jencike mondta meg, mit csináljon. ráadásul ez adásba is ment, mennyi lehetett, amit nem is adtak le. A kékek - a leadott műsor szerint, már amit láttam ebből a szériából - tizedannyi segítséget nem kaptak a séfüktől, mint a "piroskák". Sőt, Ákos inkább szidja őket, mint dicséri, de sose, vagy csak alig-alig védi meg őket a megbeszéléseken is. 

Jenő egnap szinte meg is dicsérte Annát, mert Evelin tésztáját majdnem elcseszte a saját nyamvadt kis görcsével. (az is biztos, hogy az a tészta, ami úgy szakadt a gépben a feljavítás után is, kézzel nem lett olyan hiperszuper nyújtható)

Előzmény: Ilhilla (6127)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.14 -4 1 6128

Értem, mire gondolsz, ám szerintem Patrik sokat "rájátszik" a dologra! Nekem Ádám tűnik nagyon beképzeltnek, nagyképűnek.

Előzmény: Apádfüle (6126)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.14 -3 1 6127

Milyen "feszített munkatempó" van a csatornánál! Tavaly Norbi betegsége miatt hetekre elhalasztották a forgatást, most Jenőék kislányának születésénél nem tudtak pár órát várni... :-)

 

Jobb lett volna, ha Jenő látja, hogy Luca nem tudott mit kezdeni a döntő hetében a káposztával, mert talán akkor nem ő lett volna a "nap legjobbja"! Olyan érzésem volt, mint amikor Sztarenki Dóra egyik nap még nem tudott buggyantott tojást készíteni, másnap pedig megnyerte a díjat!

 

A kiesésnél tegnap az döntött, hogy nem akarták állandóan mosni Pisti séfkabátját? :D

Apádfüle Creative Commons License 2022.06.14 0 0 6126

Na, most már pontosan tudjuk, hogy mekkora csúszással kerül adásba a felvétel. Jenő "tegnap született" kislánya ma két hónapos.

A másik öröm, kis megnyugvás azzal kapcsolatban ért, hogy bizony már Zé és a séfek között is Patrik önteltsége volt a fő téma. Sőt, már maga a srác is rádöbbent, hogy veszélyes vizekre evezett, a végén a nagyképűsége miatt fog kiesni. Talán mégsem én vagyok túl szigorú és vaskalapos... 

Apádfüle Creative Commons License 2022.06.13 0 0 6125

 

A nagyképűségüket a versenyben mutatott magatartásukról írtam, a magánéletük nem tartozik ide.

Attól, mert valaki jogot tanul, szolgált az izraeli hadseregben és jó műkörmös (...), még nem biztos, hogy főzni is tud. De Evelin tényleg tud.

 

Amúgy tulajdonképpen egyet értünk: én is Evelin-Patrik döntőt tartanék igazságosnak az eddigiek alapján.

Előzmény: Ilhilla (6124)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.12 -4 1 6124

Korábbi bejegyzésedből tudom, hogy nem teljes az ismereted az idei évadról, hiszen nem nézed folyamatosan a műsort. Valóban úgy tűnik(tűnhet), hogy nagyképűek, a megjegyzésem azonban kizárólag a konyhai teljesítményükre vonatkozott, mert nem tudok róluk semmit. Illetve Evelinről mégis: ugyanis már két színes hetilap is közölt vele riportot. Sokoldalú, törekvő és szorgalmas, jogot hallgat, műkörmös szakmát is kitanulta, mert a főzés mellett abban is kiélheti kreativitását.

 

Evelin és Patrik kezdettől fogva igen jó teljesítményt nyújt, még nem is volt olyan, hogy v alaki(k) ennyire remek versenyző(k). Patrik pl. 7-8 alkalommal is elsőként mehetett a galériára, Evelin pedig mindössze egyszer kapott negatív kritikát az ételére, ez sokat elmond a tehetségükről.

Előzmény: Apádfüle (6123)
Apádfüle Creative Commons License 2022.06.12 0 0 6123

"Szerintem Patrik és Evelin nem nagyképű, de ha annak látod, akkor is van nekik mire!"

 

Szerintem meg nagyon találó az a mondás, hogy valakinek "van mire szerénynek lenni". Koromnál és munkámnál fogva elég sok embert ismerek, tudományos és művész körökből is, akik valóban sokat tettek le az asztalra. Valamennyien szerény, udvarias, visszafogott, "egyszerű" emberek. Nem teszik-veszik magukat, mint a sok semmit érő celeb.

Ezt csak mellékesen jegyeztem meg, mert szimpatikusak vagy sem, az eddigi szereplésük alapján az lenne igazságos, ha Patrik és Evelin között dőlne el a verseny. Evelint látom alkalmasabbnak a konyhafőnök címre.

Előzmény: Ilhilla (6119)
Sumo fan Creative Commons License 2022.06.12 0 0 6122

Evelin pedig egy maximalista, törekvő lány

 

Ez jól jött, amikor például a csapatfeladatokban Geri sorozatosan nem tudott felnőni a konyhafőnöki feladatokhoz és Evelin átvette az irányítást.

Előzmény: Ilhilla (6119)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.12 -3 1 6121

Én is ettől tartok, Luca győzelmét borítékolom, bár nem értek vele egyet.

Előzmény: Elhaym1 (6120)
Elhaym1 Creative Commons License 2022.06.11 -3 1 6120

Szerintem Luca és Evelin döntő lesz, ahol lehet Luca nyer.  Jenő az utóbbi években nem nyert civil évadot. De jobb lenne, ha Evelin és Patrik döntő lenne.

Előzmény: Ilhilla (6119)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.11 -3 1 6119

Én sem erre gondoltam, hiszen fel tudta mérni: nem ő a legélesebb kés a fiókban, akár ki is eshetett volna azon főzések alatt, amelyekben nem kellett így részt vennie!

Nekem az nem tetszett, hogy úgy viselkedett az alapanyagok kiválasztásánál, mint anno a kézilabdapályán: könyökkel tolta arrébb a társát (Evelint), aki előbb fogta meg a kukacos tálat, mégis elragadta tőle. Nem volt szép!

 

Nagyon egyértelmű, hogy az idén egy "sárgát" tolnak, lehet, hogy még finalista is lesz, pedig a desszertet (bár volt a Mestercukrászban) nem biztos, hogy meg tudta volna csinálni, ugyanis a csapatfeladatoknál sem remekelt, amikor süteményeket kellett csinálni. 

 

Szerintem Patrik és Evelin nem nagyképű, de ha annak látod, akkor is van nekik mire! Én inkább azt látom: Patrik egy laza, minden hájjal megkent, vidám srác, Evelin pedig egy maximalista, törekvő lány, ehhez a versenyhez nem jó, ha valaki "nyuszi", lásd a szerény, illedelmes István is kiesett tegnap.

 

nagyképű, vagy inkább gőgös és öntelt Ádám volt tegnapig, de remélem jó leckét kapott és letört a szarva!

 

Úgy érzem, nem a legjobb fog az idén nyerni!

Előzmény: Apádfüle (6118)
Apádfüle Creative Commons License 2022.06.10 -1 2 6118

Én nem bánom, hogy Luca saját magát juttatta tovább. Miért támogasson bárkit is, a maga rovására? De főleg azért tetszett ez a fordulat, mert Evelin és Patrik a két fő esélyes, de mind a kettőnek akkora arca van, hogy alig fér a képernyőre. Nem ártott egy picit letörni a szarvukat, rádöbbenteni őket, hogy más is labdába rúghat mellettük. 

Előzmény: Ilhilla (6117)
Ilhilla Creative Commons License 2022.06.10 -4 1 6117

Ütött Fecó órája, végre kiejtették! Jenő séf még mindig foggal-körömmel védte (pedig nem lőtte be a séróját előtte :D), ismét megmondta, mit készítsen, sőt tevőlegesen is besegített neki.

Durva, hogy a három legjobb kék mellett még mindig ennyi piros versenyző van talpon. Lucából teljesen kiábrándultam, remélem nem akarják, hogy végre egy "volt sárga" legyen a finalista!

Érdekes, hogy Patrik mennyire nem csapatjátékos, ha finalista lesz, hogy fog főzni, hiszen ott is van két segítő, akiket irányítani kell?

Ilhilla Creative Commons License 2022.06.09 -4 1 6116

Ákos séf "szépített": nem engedi el  kieső Simon kezét, mert felismerte benne a tehetséget és dolgoztatni fogja z éttermében! :-)

 

...de Fecó még mindig simán felmehetett a galériára, miközben Evelint és Istvánt alaposan leminősítette a "tisztelt" zsűri!

Sőt, tartani lehetett István kieséstől is és természetesen (???) ismét kék versenyző távozott!

Előzmény: Ilhilla (6113)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.06.08 -2 0 6115

„Emlékszünk még zúzás Handee ámokfutására is!”

 

Zúzás Hande szerintem nem ámokfutott, hanem egészen egyszerűen olyan alapvető alapanyagismereti hiányossága volt, hogy nem tudta, hogyan kell egy zúzát rendesen felbontani és megtisztítani.

 

Ezért azonnal ki kellett volna rúgni, a szégyen inkább az volt, ahogy Rácz Rolex elsunnyogta az egészet.

 

Egyébként semmi gond azzal, hogy Rácz a Merdzsó „nagykövete” is lesz, legalább lehet találgatni, hogy a kocsi ér többet, amiben ül, vagy a kezén lévő Rolex, amelyet elegánsan és látványosan kinyújt a kocsi ablakán…:)

 

Előzmény: Ilhilla (6113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!