Keresés

Részletes keresés

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11

az tuti, meg meg egy ket gombas cucc is kisurranhatott!!!

Előzmény: nézek (9)
coburg1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 10

Épp ebből a megfontolásból jött létre a topic, mivel a rezisztens(nek árult) még nem feltétlen permetezés nélküli. Ahhoz tapasztalatból is kell információ. Ráadásul ami rezisztens, az néhány betegségre rezisztens, de lehet, hogy más gyakori betegségek viszont megtámadják.

Fajtákat tudsz mondani?

Előzmény: nézek (9)
nézek Creative Commons License 2014.03.08 0 0 9

nekem is ez a vágyam..ne kelljen permetezni.  

bementem egy kertészetbe, és olyan (haszon)növényeket kértem, amiket nem kell permetezni...

hümmm...  mondta magaelé a kertész..-nos, akkor rezisztens fajtákat ajánlok...

válogat, fizet, örül, irány a kert...boldogan elültettem a szerzeményeket...

...na jó, egy két egresnek és ribizlinek  nem szóltak, hogy ő rezisztens,    de a naspolyák, bírsek, többféle szőlő még bírja...

biztos, ami biztos, ma toltam egy kis lemosót.

az idei nyár kemény lesz az enyhe tél után...találkozni fogunk minden kártevővel, ami  Pandorra szelencéjéből kisurrant...

de az ötlet nem rossz..permetezés nélküli kerteke!.(gyümölcsöket,stb)

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2014.03.08 0 0 8

Szoloben elofordulnak ilyen fajtak, csak megmetszed utanna meg majd mesz szuretlni: Noha, Othello, Rizling, Zala gyongye :) 

En ezket vagtam ki a nagyapam telkerol, nala mindig teremtek pedig az oreg nem permetezte sose

a boruk nagyon gyenge 10 alkoholfok koruli :( hajlamos a megviragzasra, ezek mennek direkttermonek is a fuzarium nem gyambassza oket :)

Előzmény: Mozo66 (7)
Mozo66 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 7

Mármint én nem hallottam rezisztens fajtákról ????  lehet , és kérlek sorolj fel párat belőlük ha Te hallottál már a rezisztens fajtákról .

Előzmény: coburg1 (6)
coburg1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 6

Úgy csinálsz, mint aki nem hallott még rezisztens fajtákról.

Mozo66 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 5

Bármelyik fát , fajtát lehet permetezés nélkül nevelni .... mindössze következményei lesznek .  Ugyan úgy van , mint az embernél . Gyógyszert sem kellene szedni senkinek sem , maximum meghal ...ha olyan a betegsége ( mondjuk cukorbetegség ) .

Előzmény: coburg1 (4)
coburg1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 4

Abban ugyan nem vagyok biztos, hogy ezek elmennek teljesen permetezés nélkül, de sok különböző gyümölcsfáról tudok, ami kitűnő gyümölcsöt terem, és évtizedek óta nem permetezték.

Előzmény: coburg1 (2)
pajaci Creative Commons License 2014.03.08 0 0 3

Nagymamáinknak voltak fái, kommunizmus meg nem volt. Azt csak szerették volna megvalósítani.

Előzmény: Szerzo Laszlo (1)
coburg1 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 2

Márpedig minek permetezzünk, ha van olyan fajta, amit nem kell.
Nyakunkon az ültetési, oltási szezon. Nekem azt nem magyarázzátok meg, hogy itt mindenki szeret permetezni! :)

Meggy

A Kántorjánosi, a Csengődi, és a cigánymeggyet úgy tudom nem eszi meg a monília és a blumeria.

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2014.03.07 0 0 1

Hat , Hogy kivanatos, "Egesseges legyen", Finom legyen, Hat nem tudom, ide sajnos csak ENNYIT tudok irni, szerintem a nagymamaink fai, a komunizmussal egyutt elmultak, AKKOR minden Termett :)

Előzmény: coburg1 (-)
gigigombas Creative Commons License 2014.03.07 0 0 0

hát permetezni azért kel. én zsurlófűvel lemosozzok.utána szintén zsurló és csalán keverék mindenre kb 2 hetenként,.edig bevált.

coburg1 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 topiknyitó

Fák, bogyósok, szőlő, csonthéjasok, egyéb magvak.
(zöldség, fűszer is akár, csak ne kelljen permetezni)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!