Épp ebből a megfontolásból jött létre a topic, mivel a rezisztens(nek árult) még nem feltétlen permetezés nélküli. Ahhoz tapasztalatból is kell információ. Ráadásul ami rezisztens, az néhány betegségre rezisztens, de lehet, hogy más gyakori betegségek viszont megtámadják.
Bármelyik fát , fajtát lehet permetezés nélkül nevelni .... mindössze következményei lesznek . Ugyan úgy van , mint az embernél . Gyógyszert sem kellene szedni senkinek sem , maximum meghal ...ha olyan a betegsége ( mondjuk cukorbetegség ) .
Abban ugyan nem vagyok biztos, hogy ezek elmennek teljesen permetezés nélkül, de sok különböző gyümölcsfáról tudok, ami kitűnő gyümölcsöt terem, és évtizedek óta nem permetezték.
Márpedig minek permetezzünk, ha van olyan fajta, amit nem kell. Nyakunkon az ültetési, oltási szezon. Nekem azt nem magyarázzátok meg, hogy itt mindenki szeret permetezni! :)
Meggy
A Kántorjánosi, a Csengődi, és a cigánymeggyet úgy tudom nem eszi meg a monília és a blumeria.
Hat , Hogy kivanatos, "Egesseges legyen", Finom legyen, Hat nem tudom, ide sajnos csak ENNYIT tudok irni, szerintem a nagymamaink fai, a komunizmussal egyutt elmultak, AKKOR minden Termett :)