Pénteken lehúztuk a Skif-et Balatonföldvárra, hogy eltöltsünk egy hosszú hétvégét. Korán reggel beleraktunk minden cuccot, talán túl sok szerszámot és még több földi jót, szerintem a 400 kg-ot alsó hangon súroltuk. Jól gurult a "szekér", nem táncolt, siklott, ahogy kell. Úgy 70 km megtétele után kíváncsiságképpen megálltam, megfogdostam a csapágyakat. Nem volt egyik sem forró. Néha megfeledkeztem az utánfutóról, ezt még szokni kell. Ez olyan 100 km/h-nál tudatosul a visszapillantóba nézve. A para az a sok kamion, na azok tolnak, ledudálnak, előzésbe kezdenek, elsőre elég félelmetes volt. A kempingbe megérkezve pikk-pakk összeraktuk elősátorral együtt a Skif-et. Elbénáztam elsőre, mert kifordítva raktam fel az elősátrat, gyanús volt, hogy a tetőn vannak a rögzítendő gyűrűk és szalagok. Jót nevettünk, minden szuper volt, pihentünk. A kemping pedig a diófáknak köszönhetően árnyékos, és életmentő volt a rekkenő hőségben. Úgy éjfél után a forgalom is nagyjából megszűnt, ekkor elcsendesült a környék. Reggel 8 órakor pedig kávé és kolbászos rántottánk illatával ébresztettük szomszédainkat. Hogy mennyire népszerű a balatoni kempingezés? Utazás előtt egy héttel, a Balaton déli partján lévő kempingekben már csak Balatonföldváron volt foglalható sátorhely.
A családom imádta a kempingezést, kamasz gyermekeim pedig alig várják a következő alkalmat.
- 4 db 2m-es teleszkópos acél függönytartó (IKEA, 660 Ft/db), ponyvatartó oszlop, kihúzott állapotban 5 mm-es furattal a vastagabbik csövet megfúrva és egy szögból vágott csapot átdugva az összecsukás megakadályozva.
- 4 db 4-5 mm vastag, perlon zsinór az oszlopok feszítéshez.
A ponyva megvédi az sáradat:
- napsütés UV sugaraitól,
- erős felmelegedéstől,
- madár ürüléktől,
- ragacsos fanedvektől (pl. fenyőgyanta)
- poros esőtől (nyomot hagyó esőtől)
Nekem 2014-ben volt Camptourist CT-5-3-asom azt is így védtem meg a koszolódástól. (Valamivel több rudat használtam.)
Régóta vadászom ezt a Skif sátras csodát. Amióta megjelent az Origón a cikk, elkapkodják, mint a cukrot, nem véletlenül. Sátorozhatsz, négy bringát ráerősíthetsz, ha lecsavarozod a tetejét, mehetsz az OBI-ba akár deszkáért, szóval három funkció egyszázötvenezerért irányáron. A felhozatal ma Magyarországon, hogy is mondjam, nehéz kifejezni. Nagy része papírok és rendszám nélkül, műszaki semmi. Van, aki arra sem méltatja, hogy legalább lemossa, vagy kinyissa, hogy milyen állapotú a belső. Ki sem tudja a sufniból szabadítani, de szép megkímélt az eladó szerint. Majd küld képet… így hirdetnek az okos tulajok ma. De a jég megtört, az a szerencse ért, hogy ma megvásárolhattam egy igen jó állapotú 1983-as Skif sátras utánfutót, bár nem volt egyszerű. A hirdetőt felkeresve, a szokásos választ kaptam, sajnos lecsúsztam róla. Már nagyon elkeseredtem, amikor másnap nagy szerencsémre a tulajdonos felhívott, hogy a tuti vevő nem tudott megjelenni, így a rangsor megmegváltozott, javamra. Padlógáz, odamentünk, - végre egy segítőkész korrekt eladó - kinyitottuk, ugyanaz az illat, mint 1990-ben, amikor először csapott meg a vászon bukéja. Ma egy ilyen példány, amelynek alig napszítta a ponyvája, megvan minden tartozéka dupla pótkerék, patentok egy marékkal, sőt ponyva az utánfutóra és még sorolhatnám, az kincs. Kamasz koromban édesapám újonnan vásárolt egy fehér színűt, azzal jártuk be a környező országok kempingjeit. Majd harminc év elteltével feltörtek a nosztalgikus érzések, kamasz gyermekeim pedig kíváncsian várják, hogy megismerjék a kempingek hangulatát, varázsát. Végre teljesült az álom, irány hétvégén a Balaton kempingjei. Vagyis elsőként az eredetvizsgálat, majd a Kormányablak.
Köszönöm gyors válaszodat. Időközben találtam egy linket http://www.diojet.hu/Kezut/Kezut.htm . Itt található CT5-3 leírás a gumiméretet a "korszerű, mai" tipusszámmal jelöli.
Sziasztok! Camptourist 5-3 pótkerékre keresek külső gumit. Használt is megfelel. A gumi oldalán olvasható adatok: 5.20 - 13 TUBELESS 70P. Érdekelne, hogy milyen külsővel helyettesíthető? (Ezt a számozást nem találom az interneten.) Fót, és környéke.