Lehet, hogy koptt a hidraulika pumpád (újonnan 33 000 Ft ma néztem) és ezért nincs ereje de lehet hogy nincsenek jól beállítva a vezérlötönbön a szelepek.
Az, hogy "visszaejt" kicsit amikor rádod a nyomást az attol is lehet, hogy kopott a vezérlöszeleped.
A gémfordító az megint egy másik téma, az a kis körön keresztül müködik, ott is lehet szivattyúkopás, levegös renszer, vezérlötömb kopás, vagy rosszúl beállítás vagy akár a azabályzószelep rossz bállítása, vagy a rugó eltörése. ( Nekem a rugóm volt törött benne!)
Meg kell fordítanod a kanalat, a két oldalsó kis csapot kijebb kell húznod és a belsö nútban kell rögzitened, így már nyílni fog a kanalad alja ez lesz a forgápont!
Szükséged lesz még a két kis kitámasztó rudazatra, ( Ezt valószinüleg gyáranod kel hozzá) ez rögíti a kanalat fixre.
Egy kis segítségre lenne szükségem jumz eo 2621A ásógépemnek a hidraulika rendszerével vannak gondok ha a gémet emelem (üresen terhelés nélkül is) csúnya zaj jelenség hallható a csövekből és vibráció a motort is fojtja eléggé és a kar működtetésekor vissza is süllyed a gém és utána erőlködik (olaj van,szűrő tiszta )továbbá a gém is nagyon lassan fordul.
tanácstalan vagyok a segítségeteket előre is köszönöm!!
...és hogy nyílik. Külön munkahenger nincs, viszont a kanálnál a gémen vannak furatok amelyek ugyanakkorák mint amiben most a munkahenger csapszegjei vannak.
Igen, kettö van! :) Az elsöt vettük mert kellett ehhez a nagy földmunkához, a másodikat meg csak azért mert jó áron jutottunk hozzá. ez lett teljeen felújítva! A égi gépen az eredeti kanál van felújítva éllel és körmökkel, a máikon egy billenthetö rézsü kanál van. Ezt az öcsémmel mi csináltuk unalmas téli estéken! ;))
Köszönöm. Az oldalakat olvastam. Az adattábla az adagoló mögött van, telibe nem tudom lefotózni. Elég volt letakarítani a piros festéket róla. Így sikerült. A kanál az nyitható. Eredetileg is volt ilyen?
Köszönöm szépen a segítséget, kicseréltem a szivattyút!
A belső gumi alkatrészek egy része már a csőben volt... Az új szivattyúval remekül muzsikál!
Olyannyira, hogy az alján a fordítók egyik hollanderénél spriccelt is belőle az olaj :D. Szerencsére csak húzni kellett rajta.
Csavarok nem voltak gázok, de a divatjamúlt csillagkulcs jól jön hozzá.
Amikor finoman szeretnék vele bánni, néha még egy kicsit megindul lefelé, de ez inkább a bizonytalan kar állás miatt van. Annak lehet oka az elosztó gyengesége?
Az üzemóra számláló ránézésre az eredeti, bár mostanra kiderült, hogy nem jó. Raktam rá olyat, ami fordulatszám mérős, az max fordulaton 1500-at mutat. Csalhat ennyit, vagy a regulátor rugók fáradtak már egy kicsit?
Üdv. Érdekelne pár dolog a Jumz traktorokról. Nekem elsősorban vontatásra kellene pótkocsi, szippantó esetleg rz szártépőt hajtanék vele. Amire kíváncsi volnék, hogy mennyi lehet a végsebessége, és mekkora erő van benne mondjuk egy mtz-hez képest üzembiztos-e és hasonlók. Előre is köszönöm!
Már régen javítottam,de nem kell félned tőle! Üzemórát nézed ,az csak egy adat! Nem tudni ,hogy időközben mit ,mikor ,hogyan javítottak,cseréltek rajta! Jó lenne ,ha az előéletéről megtudná valamit!! ( Akkor mi van ,ha lecserélték az üzemóra számlálót)?? Lehet,hogy nincs is benne annyi,de ugyan annyi az esélyed ,hogy az is eredeti! :-))))
Éleg rossz a hozzáférés a felfogató csavarokhoz (belül). Akkor szokott így viselkedni ,amikor már nem nyom rendesen és a kar lenyomásakor először mindig "ejt " egy kicsit ,majd a gázadásra emel.Szerintem már nagy a résolaja ,"darálja " már a hidr.olajat!A hidr szűrőt is ellenőrizd le!Az semmiképp nem egy hátrány!
Emelésnél nagyon lassú, néha inkább lefelé indul el. És van, hogy pár centi fel után vissza ereszkedik majd megint fel, pedig a kar változatlan helyzetben van. Egy kis fordulatszám használ neki, akkor valamelyest gyorsabb, de az irány olyankor is bizonytalan. Olaj nem folyik belőle, és ha felhúzva hagyom, akkor ott is marad akár egy nap után is.Talpalók működnek jól, a fordító is, bár azok sem fénysebességgel de sokkal gyorsabban még alapjáraton is.
Ha valaki hallott már ilyesmit, köszönöm szépen a tanácsait !
55 x 80 x 10 vagy 12. A szélességet nem tudom.A lapátkerékbe meg az 50-esét ,szerintem bele lehet tenni. Most képről ,katalógusból mondom, mert már régen csináltam.