Helló! Az én motoromon a gyárilag szerelt típusok vannak. Hátul: BRIDGESTONE HOOP B02 150/70-13 64S, elöl: BRIDGESTONE HOOP B03 120/80-14 58S. Nem tűnnek rossznak, de igazából nem használtam még sokat őket.
Érdeklődnék ki milyen Gumi abroncsot használ? Tapasztalatok. Ki miről mire váltott. Mennyi km-t futott. Mennyire hangos vagy éppen halk. Én nagyon vegyesen használom a motort, városban városon kívül egy vagy két személlyel.
Mindenkinek B. U. É. K. és sokkal több km-t kívánok.
Nagyon köszönöm lehet tavasszal visszakerül a 24-es. Bár Rendesek a yamahánál nagyon jó lenne ha valaki meghallgatná kipróbálná mert szeretném megtartani és idén költöttem is rá.
100-nál már a 21g-os görgővel is kiszabályoz teljesen a variátor. Alatta nagyobb a fordulatszám de jobb a gyorsulás. Még régebben én is próbáltam a 400-asomban a 21-es görgőt de kb 1000km után kiszedtem mert ugyan jobb volt a gyorsulás de kb 80-ig nagyon pörgött, zajosabb volt és többet is fogyasztott. A legoptimálisabb a gyári 24g-os súlyú szett hozzá. Görgőátmérőt nézd inkább. Legyen meg a 28mm. Malossi lehet, hogy gyorsabban fog kopni de a gyárinak eléggé borsos az ára Nálam 60k km-nél még az eredeti szett van bent de tervezem az új szettet hozzá ami csakis 24g lesz. Nehezebb görgővel lomha lenne nagyon és erőlködne ami szintén nem jó a motornak.
Ha nincsenek lépcsősre kopva a tárcsák akkor esetleg 6-8 tized mm rövidítést elbír a csőtengely amivel visszaállhat a gyári fordulatszám. Többet leszedni nincs értelme mert bent középen a tengelynél teljes kiszabályzásnál felütközik egymáson a két tárcsa.
Lehetőleg gyári Mitsuboshi szíjat tegyél bele mert a valós szélesség és hossz eltérhet más gyártóknál ami szintén nagyban befolyásolhatja a fordulatszámot.
Az ősszel cseréltem az SW 400-asomban a görgőket Malossi 21 gr ra, de nem tetszik úgy érzem túl sokat forog 100 nál kb 5500 at. Én többre értékelem az alacsonny fordulatot utazás közben mint a jobb gyorsulást. A gyári tán 24 gr-os van ennél nehezebb is amit még elbír?
Sok az az 5500? Szíj elvileg rendben szervízelve van Tbányán a Yamahánál azt mondták minden rendben van vele. Tavasszal műszakizik addig keresem a választ és módosítok ha kell.
Helló! Én is csak a letöltött szervízkönyvéből lestem ki. Szerintem a te megoldásod sem rossz, mert úgy sem maradhatott sok hűtőfolyadék a rendszerben.
Na bakker, nekem nem volt annyi eszem anno, hogy kérdezzek. :D Helyette lehúztam a csövet ami ott végződik. Na majd valamelyik tavasszal akkor megcsinálom szakszerűen.
Helló! Én rózsaszín, előre hígłtottat (50-50%) raktam bele. A könyve is ezt a keverési arányt írja. Az interneten olvastam, hogy a kék színűtől jobba a rózsaszín. Hűtő és motorba 2.2 liter, kiegyenlítő tartályba 0,8 liter kell. Tehát 3 liter hígított fagyálló kell(könyv szerint).