A refluxbetegségről, diagnosztizálásáról és a kezelési lehetőségekről azoknak, akik szakorvosi segítséget választanak az útjukhoz.
Akik energiák, káposztalé, burgonyalé, gyógygomba, stb segítségével szeretnének gyógyulni, a REFLUX - mi az? (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055262) topicot látogassák.
Életmód- és táplálkozási tanácsokról, kiegészítő természetes gyógymódokról itt is lehet beszélgetni, de a "hittérítőket" és csodaszerárusokat nem fogjuk szeretni.
Te ne haragudjál már, ki vagy te, hogy azt számold, kinek mikor válaszolok? Mi az, hogy embertelenség? Ez egy fórum, nem a sürgősségi osztály! Igen, azt írtam, válaszolok, de közbejött egy sokkal fontosabb dolog. Bali régi motoros, tudja jól, hogy az ember normális esetben nem a fórumon éli az életét. Azt is tudja, hogy ha nagyon komoly panaszai vannak, nem a fórumra kell jönni, hanem orvoshoz. Tehát, igen, válaszolni fogok, amint sikerül visszaolvasnom őt, érdekes, hogy neki van panasza és mégsem ő a türelmetlen.
A magánorvosos, lázításos dumád már nagyon unalmas. Ez egy fórum, nem a valóság. Van egy hely, amit összekevernek a valósággal, ahol téged bálványoznak. Javaslom, hogy menj oda vissza és edd szépen meg, amit főztél.
"Ezért van a fórum, hogy ha esetleg van ilyen másik "bárányka", akinek orvosok szintén nem tudják magyarázni tüneteit, de baja van, akkor esetleg itt magyarázatra talál.
De mint írtam malcsik123, részben (pszichés túlterhelés után következett a dolog beindulása ez igaz, de attól még tünetem van, amit nem tudnak orvosilag magyarázni."
Ezt írta Bali, vagyis olyan tanácsra vágyik, amely az orvosok eddigi eredménytelenségét kikerülve segít rajta. Szerintem ő jár itt rossz helyen, ha újra vizsgálatokat és szakorvosokat ajánlotok neki. Akkor mire is van szükség itt reflux címszóval???
És ha ő is elmegy innen ki marad? arról jobb nem beszélni.....
Bocs a hangvételért, általában fegyelmezett ember vagyok, de beléd kissé sok negatív életérzés szorult. Javaslok dupla adag csokit szopogatni a hósüveges hegyekre bambulva, az endorfin talán segít rajtad. Mert ilyen életérzésekkel s indulatokkal a műtét is hatástalan:)))) Szép hvg-t, igyexem nem sajnálni Téged, mert az olyan lenéző volna:/
Azért írtam a Balinak, mert többször rimánkodott tanácsért, s végül tőled csak azt a rossz, végletekig terhelt magánorvosi dumát kapta, hogy elolvasod majd délután (néhány soros beírás volt) mégegyszer! s majd ígéed válaszolni fogsz rá. :)))) Ez embertelenség, mert másnap sem válaszoltál neki. Erre én írtam 3 soros választ. Hajlandó lennél végre a témához is hozzászólni?
Most megint megjelensz s "ignorálásra" buzdítasz, lázítasz! Ez etikátlan. Nem sértettem szabályt, megint modikkal fenyegetődzöl? Milyen ember vagy TE? Hova lett a szőkült hajú, erőslábú evezős lány? Nyoma sincs. Sajnos!
Végül a másik topic "lángol", van rá érdeklődés. Mi ebben látjuk a reflux okait, amiket oda írunk. Itt kihaltság, hullaszag. Ez kell neked? Tekintélyuralom, kizárólagos és önjelölt despotikus topic-gazdák?
Javaslom, hogy amig nem jar erre moderator, ignoraljuk Malcsikot.
Malcsik, ott a masik forum, azert jottunk ide, mert te odamentel. Erdemes megnezni, mi folyik most a masik topicon. Coming out, szerelmi drama, over the rainbow. Kerlek, maradj ott, Bali biztos tudja, hol talal meg, ha kivancsi a velemenyedre.
Mielott megkerdezed, mi miert jarunk at, ha teged itt nem latunk szivesen, elarulom: mert sokan abban a remenyben mennek oda, hogy sorstarsakra talalnak, de ami most ott folyik, az a legalacsonyabb kultsegvetesu brazil szappanoperakat is kenterbe veri. Egyebkent be fogjuk iratni a modikkal annak a topiknak is a leirasaba, hogy melyik topik mire valo. Ha nem tetszik, majd reklamaltok.
Bali-myron, Te teljesen helyesen cselekedtél, amikor megosztottad a gondodat más emberekkel. Ennek ÖNMAGÁBAN is terápiás jellege van. A tanácsok felől pedig Neked kell döntened, mert Te vagy a legtöbb adat és tény birtokában, én csak az ide felirt eseményeket látom....:) Szép hétvégét és kevés önvizsgálatot. Én pl lenyomtam egy 8-ast az erdőben:) Pá
Az elbagatelizalasrol es az allando "psziches" okokra valo hivatkozasrol az a tortenet jutott eszembe, mikor kozeli ismerosomnel hosszu evek kalvariaja utan kiderult, hogy vmi kajaallergia all az okok mogott. Volt ott is IBS, belgyulladas, ilyen olyan gyulladas gyanu, psziches kivizsgalasok, hipohondria, stressz, meg egy kisebb mutet is gyulladas miatt, majd kiderult, hogy ja, hat allergias..
Malcsik123: részben igazad van, de azért én nem csak magamról írtam, hanem számos sorstársamnak is segíteni próbáltam (volt akinek sikerült ideig óráig).
De azért lásd be, hogy ki a fenétől kérdezhetném meg ezeket, ha nem azonos vagy hasonló problémával küzködő társaimtól?
És azért itt a fórumon is volt olyan társunk akit vizsgálgattak orvosok (ria65), állandóan váladékot köhögött föl, de nem találtak nála semmit, pedig sztem a problémája mai napig fent áll.
Ezért van a fórum, hogy ha esetleg van ilyen másik "bárányka", akinek orvosok szintén nem tudják magyarázni tüneteit, de baka van, akkor esetleg itt magyarázatra talál.
De mint írtam malcsik123, részben (pszichés túlterhelés után következett a dolog beindulása ez igaz, de attól még tünetem van, amit nem tudnak orvosilag magyarázni.
Más: pulmonológián már voltam, egyedül a hörgőtükrözés nem volt meg, minden más lehetséges vizsgálat igen- negatív)
Te hol látod a topik címében, hogy "itt" és egyáltalán ki állítja, hogy majd itt szakorvos segít? Rosszul érteémezed a címet. Miután a másik refluxos topik elment egy olyan irányban, ami sokunk számára, finoman fogalmazok, nem elfogadható így nagyon helyesen megnyílt egy olyan hely, ahol azok beszélgethetnek, akik elsősorban az orvosokban hisznek. Itt sem folyik távgyógyítás, csakis tapasztalat és véleménycsere.
E fórum címe hibásan, valótlanul azt állítja, hogy a refluxot itt "szakorvosi segítséggel kezelik". Többször tiltakoztam ez ellen, hiszen sem itt, sem más fórumon NEM TÁVGYÓGYÍTÁS folyik, a józan beírok NEM EZT VÁRJÁK el ezektől a közösségi megnyilvánulásoktól. Véleményt mondunk, tanácsot adunk, a magunk nevében. Utóbbiakért vállalom a felelősséget, meg azért is, mert javítani akarok egy sokat szenvedő fórumtárs helyzetén...
Ha Sógor szaktárs nem haragszik meg túlzottan, akkor én ennek ellentmondanék, vagyis mindenáron további vizsgálatokat nem tanácsolok Balibay alias Myrongold sorstársnőnek, miután elolvastam 170-et is meghaladó bejegyzéseit a Reflux-miaz? ikerfórumon még az előző nevén. Gondjai pszichoszomatikusnak látszanak, amik a kialakult hibás reflexkörök, gondolatsémák talaján keletkeztek, s a vizsgálatok "levegője" ezt csak tovább erősítheti. Mire is gondolok?
1. Bali (Myron) írásaiból egy 29 éves, teljesítménynyomás alatt élő, másoddiplomáját éppen megszerezni készülő lány képe rajzolódik elém. "Törékeny madárka vagyok" - írja, miután egy munkahelyi sokk beindította kálváriáját, főnöke elfogadhatatlan feladat elé állította, munkaidőn túl, perceken belül kellett beérnie a dolgozóba, s kis késése ellenére kirúgta. Ez lehetett az utolsó csepp, ezt követően jelentkeztek reflux-jellegű tünetei, egy hónap alatt 16 kilót fogyott. Mindenáron teljesíteni, megfelelni akart, ennek lehetőségét vették el. Ez a bajok gyökere.Megkezdődött a tünetek nyomán az önvizsgálat, az orvosi kivizsgálások, s a helyzet csak rosszabbodott. Tehát leszögezném, egy társadalmi normákba maximálisan beilleszkedni akaró fiatal nőről van szó, aki szüleit (édesanyját) még nem engedte el, erős normakötődései innen származtathatóak, s sorsát korántsem fogadja karbatett kézzel, vizsgálatokkal véli célszerűnek küzdeni a baj megállítása érdekében.
2. A betegségtünetek a vizsgálatok számának növekedésével, az önvizsgálat erősödésével mintha fokozódnának. Ez tipikus jele az ingoványból kétségbeesetten kilábalni akaró ember egyre mélyebbre csúszásának. A tünetek váltják egymást és ezt ő is világosan látja, de mindig az okok kiderítésének nyomába ered. Megjárja a pulmonológiát, gégészetet, több orvost és talán leglátványosabb, amikor csúcsáramlás-mérőt szerez be, amit (bár kistelepülésen lakik, így erősen kötik a viselkedési normák), de a főutcán is megfújogat, hogy megnyugtassa magát. A pánik, mint hozzáadott reflex eközben új és új fogódzókat talál, a tünetek, érzések pedig a legváratlanabb helyekről törnek elő.A segélykérő kapkodás egyik színtere lesz az index fóruma, ahol szinte érzelmi biztonságra vágyva sürgeti gyakran a visszajelzést ("lécci, lécci, lécci válaszoljatok") Tehát még nem tudatosult benne, hogy nem járható út a fizikális vizsgálatok,a jobbnál-jobb orvosok elérése.
3. Merthogy a tények eközben: semmiféle morfológiai leváltozás nincs. Másfél év alatt 3 tükrözése volt, s az elsőnél találtak két kis piros pöttyöt a kardia magasságában, az utolsó kettő, amiket állítása szerint is csúcsdoktorok végeztek teljesen negatív eredményt hozott. Egészséges a szó hagyományos orvosi értelmében, de a jelek szerint tévgondolatok és azokon kialakult tünetek gyötrik. Nem ismerte fel, hogy az eddigi úton járva nem juthat ki a kelepcéből.
Ilyen helyzetben további vizsgálatokat én nem tanácsolnék, ezért írtam azt, hogy a problémák a psziché síkján (orvossal, vagy anélkül) oldhatóak meg. S most azért írom ezt így le, mert Bali helyzetén az újabb vizsgálatok alighanem csak rontanának. Bali nem beteg, de iszonyú sokat szenved és segítségre szorul. Az elterelés egyedül nem biztos, hogy sikerül, de kezdetnek mindenképpen javaslom, hogy a fenti sorok után olvassa vissza saját bejegyzéseit az elmúlt másfél év során, s engem erősitsen meg vagy cáfoljon.
Hat a gyomorfajas, meg hanyinger az reflux. Nalam a hanyinger a tipikus tunet ha elojon. De erre tenyleg ra lehet porogni, ha az ember azon rugozik, hogy hanyingere ne legyen adott szituban, akkor lesz:)
Bali, ezek jellegzetesen IBS tünetek, vegyítve valós reflux-tünetekkel. A panaszod lelki síkon orvoslandó mindenképpen, orvosilag vagy öngyógyítással...
Balibey vagyok, de korábban más néven már beszéltem veletek, csak nem tudtam belépni vele.
Kérdésem az volna hozzátok,hogy nektek a reflux okozott olyan érzést, hogy a szegycsont mellett egy jó arasznyi területen függőlegesen, a jobb oldalon nyomás, bizsergés, remegés vagy rezonálás, és ezt légzés nélkül is, illetve nagyon kutyorog a nyelőcsövem, veszek pár mély levegőt és simán hallatszik a nyitott számon keresztül.
Illetve ugyanitt a jobb oldalt gerinc mellett hosszanti sávban nyomás érzés.
A minap ültem a kardiológiára várva és simán feljött a sav a számba, töményen.
Valamelyik este olvasás közben is ez volt.
Néha éjszaka felébredek (mikro ébredés), hogy nem megy be az egyik oldali tüdőmbe a levegő, hol ebbe, hol abba.
Amikor meg ezt a mellkasi remegő, rezonáló érzést érzem és mondjuk fekszem, ha felülök ilyenkor akkor úgy "zuttyan" ezen a részen valamia mellkasomban lefelé, mitha valami folyadék lenne.
Torkom állandóan belövelt.
Szóval van köztetek aki ilyet tapasztalt?
A refluxtól lenne?
Ha meg nem ezt érzem, akkor meg azt, hogy fáj a gyomrom pokolian+ hányinger.
Refluxnal beszelgettunk mar a dietakrol:), egy uj erdekes dolog a mediterran etrenddel kapcsolatban. Konkretan az olivaolaj es annak egeszsegmegorzo hatasa, gyulladascsokkento es egyeb hatasai..
"Oleokantal" nevezetu nem-szteroid, jelentos hatasu gyulladascsokkentot azonositottak az olivaolajban. Hatasa az ibupfronenhez hasonlo.