Keresés

Részletes keresés

Nati3 Creative Commons License 2015.03.15 0 0 1031

Szia,

Ha a 9 eves gyereked 2005-ben szuletett, jovore vegzos hatodikos lesz, ha fiatalabb, otodikes, hacsak nem kervenyezed az evveszteseget es elfogadnak. A kissebbik kinder1es ovis lesz az iskolaban. A nagyobbik reggel jarhatna breakfast club-ba, 8:30 kor kezdenek, ha jol tudom, 1 oraval az iskoladezdes elott, nem tudom, hogy ovisok jarhatnak-e ide. Delutan nemely iskolaban (nem mindehol) van delutani leckeiros klub, megint nem hiszem, hogy ovisoknak ez igenyelheto. Ugyhogy ha nem visztek magatokkal nagymamat (nagyi a megoldas a maltaiaknal), vagy nem fizetsz bebiszittert, szerintem nem fogsz tudni munkaba eljarni meg felnapra sem. En is kivancsi lennek, hogyan tudna ezt valaki plussz befektetes nelkul megoldani.

Esetleg kozolhetned az elerhetosegedet?

Előzmény: Hópihe84 (1030)
Hópihe84 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1030

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot.Annak meg még inkább, hogy végre olvasok olyat is akik gyerköcökkel mentek ki,mi nyár elején szeretnénk kimenni Máltára 2 gyerköccel (9év,2,5év) és nagyon kevés infót találok a gyerekekre vonatkozóan szóval nagyon szívesen vennék bármi infót és saját tapasztalatot is hogy hogy lehet a gyerköcökkel összeegyeztetni a kinti munkát és mennyire segítőkészek ebben ott kint...Igazából jövő hónapban megyünk ki terepszemlére és annak is nagyon örülnék ha ott kint tudnánk olyan családokkal találkozni akik már kint élnek.:)))

pevi74 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1029

Szia Kata, 

hany evesek a gyerekek? Az iskolai beiratasukhoz az anyakonyvi kivonatukra (ami most mar Magyaroszagon is tobbnyelvu, tehat nem kell forditatni), utlevelre es ha van akkor hazassagi levelre van szukseg, ezenkivul majd kaptok idopontot az iskolaorvoshoz, aki megnezi az oltasi konyvuket, szinten nem kell forditani, az orvosnak fontos dolgok ugyis latinul vannak:))

Ha nagyobbak a gyerekek, akkor erdemes az iskolajukbol kerni egy leiratot arrol, hogy mit is tanultak, ami segithet az iskolanak besorolni oket ( termeszetesen elsosorban a kor szamit, de mivel itt mar 5 eves kortol iskolaba jarnak, elofordulhat hogy ugranak par evet, es akkor szamit, hogy mit is tanultak otthon). 

Ha itt csaladi potlekot szeretnetek, akkor otthon le kell mondani rola, es errol igazolast szerezni, mert ket helyen nem jar. 

Ha olyan szakmad, vegzettseged van (elsosorban egeszsegugy, oktatas),amivel itt szeretnel elhelyezkedni, akkor azt el kell ismertetni, igy erdemes az ehhez kapcsolodo papirokat is magaddal hozni. 

Amugy nagyon sokan megtettuk (gyerekkel Maltara koltoztunk:)), de mindenki  helyzete kicsit mas, arrol nem beszelve, hogy itt is sokszor valtozik az ugyintezes menete.

Sok sikert!

Evi

Előzmény: K.G.Kata (1025)
pevi74 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1028

Sziasztok, 

a banki referencia, mint sok minden mas, a napszaktol, a bankfioktol, az ugyintezo kedvetol, stb. is fugg. Ha van ID kartyad, maltai ID-d akkor a legtobb esetben nem kerik az elozo bankod referenciajat. Aztan van olyan bank, akik ID nelkul is hajlando bankszamlat nyitni, viszont a referenciat ok kerik ki a bankodtol (normal postai uton levelezik, hiaba volt kozvetlen emailcimunk es telefonszamunk a sajat szemelyi ugyintezonkhoz, mint elmagyaraztak eloszor a kozponti iroda ellenorzi a banki Almanachban hogy letezo bankrol van-e szo, ebben az esetben a Raifeisen bankrol volt szo:)). Egyszoval hozz referenciat, de ne lepodj meg ha nem lesz jo, a surgos a bankszamla (bar fizetest siman adnak nelkule csekken), akkor probalkozz tobb helyen, akar ugyanannak a banknak tobb fiokjaban is, bar jelenleg a HSBC a kozponti fiokban intezi es tobb hetet is lehet varni az idopontra, mig a BOV-nal elmeletileg minden fiokban lehet kerni a bankszamlanyitast es meg szombaton is. 

Előzmény: Tomi440 (1027)
Tomi440 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 1027

áá aha,na ezt akkor megcsinálom,köszi.

Watoloc Creative Commons License 2015.03.11 0 0 1026

Besétáltam a bankba és kértem, hogy adjanak egy ajánlást, más néven referenciát, mivel a máltai bankok előszeretettel kötik ehhez a feltételhez a kinti számla megnyitását. Mivel olvastam, hogy sok esetben heteket, hónapokat levelezgetnek egymással a bankok, szerettem volna ezt az időt megspórolni. 

Ergo besétálsz, számlaügyintézés, elmondod hogy angol nyelvű referenciát szeretnél kérni, amit a számlád kapcsán kiállítanak, kicsengetsz egy ezrest egy nyomtatott A4-es lapért és voila.

Semmi extra :)

Előzmény: Tomi440 (1023)
K.G.Kata Creative Commons License 2015.03.11 0 0 1025

Sziasztok!

Máltára szeretnék költözni két gyermekemmel a férjem után. Ha valaki tudna abban segíteni, hogy milyen papírokat és miket kell beszerezni Magyarországról, hogy ez sikerüljön, azt nagyon megköszönném.  

Sok mindent olvastam már ezzel kapcsolatban, de egy nagyon biztos válaszra van szükségem. Hátha valaki már ezt megtette és tud nekem jó tippeket adni.

Előre is köszönöm :-)

Nati3 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 1024

>Mármint mennyire szárítja a víz a bőrt, mennyire roncsolja a hajat. Főzés, kv-főzésre alkalmas-e ?

amiota Maltan elek, nem kell hasznalnom hidratalo kremet, nagyon sima a borom a viztol, es a paratartalomtol a levegoben. A hajat se szaritja...
Kavera/teara vannak, akik hasznaljak (pl. a sogornom, csak a csapviz izlik neki ivasra is, ehhez van szokva), en palackozott vizbol keszitem oket.
A csapvizet hasznalom viszont a fozeznel, nincs vele gond.

Előzmény: andras.malta (1017)
Tomi440 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 1023

és milyen lap ez?nem hallottam még erről,mármint mi a pontos neve?

Előzmény: Watoloc (1020)
southwind Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1022

sehogy. én főzéshez nem használtam

Előzmény: andras.malta (1017)
sarap Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1021

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy hallott-e vki vmilyen álláslehetőségről irodai munkakörben? E-commerce, online admin, SEO, copywriter vagy hasonló érdekelne elsősorban. Hasznos weboldalakat is szívesen fogadok. Amiket a Google kidob már nagyrészt ismerem, de ha bármi ötletetek van, ne tartsátok magatokban! :)

Köszi és szép napot! :)

Watoloc Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1020

Szia,

Én pont ma intéztem a dolgot.

808 forintért adják ki angol nyelven, annál a banknál ahol a számlád van.

Igen, ez egy lap amit kinyomtatnak és pénzt kérnek érte...de van aki ezen itt még meglepődik? :D

Tomi440 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 1019

sziasztok

Tudnátok valami infót adni a számlanyitással kapcsolatban?Ugy tudom kérnek valamilyen referenciát az itthoni bankomtól vagy ez nem minden esetben van igy?

NonLinear Creative Commons License 2015.03.01 0 0 1018

Kedves máltai Magyarok,

Örömmel találtam a beszélgetesetekre.

Az en kérdésem lenne: vannak-e köztetek nyugdíjasok akik a szigeten laknak egész vagy részleg időben. Nagyon érdekelne egy kis helyi tapasztalat, helyi ellátás, általában az élet a szigeten, nehézségek, positivumok, a nyugdíjasok szempontjából, de ott elő fiatalabbak véleménye is segítene. 

Üdv es előre is köszönöm hozzászólásotokat,

NL

andras.malta Creative Commons License 2015.03.01 0 0 1017

lenne egy kérdésem a vízzel kapcsolatban

nem tudom hogy hol olvastam, lehet hogy itt, hogy Máltán a csapvíz enyhén sós. Ez mennyire befolyásolja a higiéniát ?

Mármint mennyire szárítja a víz a bőrt, mennyire roncsolja a hajat. Főzés, kv-főzésre alkalmas-e ?

vicky0507 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 1016

Sziasztok, valaki nem tud kiadó szobát két személyre Bugibba környékén, márc. 14-től? előre is köszönöm a segítséget!

Szép estét!

andras.malta Creative Commons License 2015.02.26 0 0 1015

Én egy elég speciális helyzetben vagyok, a Vistajetnél kaptam állást, mint Flight dispatcher.

Igazából nem Máltán kerestem állást, hanem európa azon részén, ahol angolt beszélnek és csakis flight dispatcher pozíciókat esetleg OPS controller pozicíókat kerestem.

Ide vettek fel, nekem így lett Málta.

Előzmény: Watoloc (1014)
Watoloc Creative Commons License 2015.02.26 0 0 1014

Köszi az infót, én is hasonló összeggel terveztem a kiutazást, lévén 1-2 hónapra mindenképp biztosítva szeretném látni a kinti létet. Sokat olvastam a lakáskeresésről, munkavállalásról, ergo szerintem első körben kell szerezzek egy szobát pár napra a márciusi kiruccanásra... szeretném a saját szememmel látni a kinti viszonyokat. Ha esetleg időd, időtök engedi örömmel venném ha össze tudnánk futni egy kis beszélgetésre egy bambi mellett, lévén sokat segítene a továbbiakban ha helyi tapasztalatokat, ötleteket, javaslatokat hallanék, no meg persze szociális ember lévén a továbbiakban is szerencsés lenne tartani a kapcsolatot, mivel jelenleg nincsen kint közvetlen ismerősöm.

András, Neked hol sikerült előzetesen állást találnod? Az igazat megvallva nekem is ez lenne az elsődleges célom, hogy biztosítva lássam a dolgokat.

Arra a kérdésre még tudna nekem valaki választ adni, hogy hozzávetőleges mekkora az az fizetés ami egy főre, normál életmód mellett a megélhetés mellett lehetővé teszi, hogy havi 200-300 eurót félretegyek? Illetve ami még érdekelne, hogy hozzávetőlegesen milyen fizetésekkel számolhatok a "könnyen kapható" munkakörökben, értsd vendéglátás, hotelek, stb. ?

Köszi és szép napot Nektek!

andras.malta Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1013

akkor nekem lehet hogy szerencsém van, mert Luqa-ban fogok dolgozni, annak a környékén keresek majd lakást. Egyelőre magamnak, majd a próbaidő letelte után az egész családnak...

Előzmény: pevi74 (1012)
pevi74 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1012

A fovarosrol annyit tudnod kell, hogy az egyaltalan nem az amit mi fovarosnak elkepzelunk (pl. nem a legnagyobb varos, nem ott van a legtobb munkalehetoseg, allami hivatalok, stb.) Valletta allando lakosainak szama kb.  8 ezer, a turistak tobbsege csak egy napra randul oda korulnezni, meg az allami intezmenyek kozpontja se mindig ott vannak, ezert is aztan bar nem olcso a berlet, de nem is a legdragabb, de nincs is belole sok, tobb a rovidtavu turistaberlet. Magaba a varosba csak korlatozottan mehetnek be buszok, igy a buszallomas is a varoskapun kivul van, ha szereted a regi hazakat, szukosebb sikatorokat, nem zavar hogy nagybevasarolni varoson kivul kell,tomegek hompolyognek az utcakon, nem rossz hely elni, de ha nem ott dolgozol (igaming cegek nem igazan vannak Vallettaban) akkor utaznod kell. Jol gondolod hogy az igaming es hasonlo cegeknel van eselyed tavuton munkat kapni, vendeglatas, stb. munkaknal itt kell lenned. En ugy gondolom hogy ha nincs barati segitseged, aki be tud fogadni par hetre, akkor legalabb 1500 EU-re lesz szukseged ugy hogy max. 4 heten belul lesz munkat: 300 EUR szobaberlettel szamolva, ket honap berlet plusz kaucio es megelhetesi koltsegek ket honapra. Legalis munkahelyek nagy tobbsegenel havi fizetes van. 

Előzmény: Watoloc (1011)
Watoloc Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1011

Köszönöm a az időt amit a válaszokra fordítasz, ergo fel sem merült bennem a gondolat, hogy tudatosan bárki is igyekezne elbizonytalanítani a döntésemben, emellett jelen helyzetben minden információ kimondottan hasznos.

Miután végigolvastam a teljes blogot, sok kérdésre kaptam fél, vagy teljes válaszokat.

Annyit már sikerült realizálnom, hogy optimális döntés lenne nem a fővárosban, hanem az északi régióban keresgélni szállásügyben.

Mivel a marketing területén dolgozom, ezért elsősorban az igaming terülten kezdtem el beadni a jelentkezéseket, illetve felvettem a kapcsolatot helyi fejvadászcégekkel is. Úgy vélem "itthonról" pusztán ennek van értelme, mivel ha úgy adódik, hogy "lejjebb kell adnom" az igényeimet és a vendéglátásban elhelyezkedni, akkor azt csak a kiérkezést követően fogom tudni érdemben megtenni.

Úgy tervezem, hogy márciusban pár napra kiutaznék, hogy felmérjem a terepet és eldöntsem ide vágyom-e, vagy csupán az ideák mentén fogant meg a gondolat? De valami azt súgja, hogy az angliai tapasztalatok után kellemesen fogok csalódni...majd elválik.

Annyiban tudnál, tudnátok nekem segíteni, hogy a kezdeti időszakra, lakás, álláskeresés, étkezés, közlekedés, kb. milyen összeggel érdemes nekiindulni ha nem vár kint fix munka?

Köszönöm és szép napot.

pevi74 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1010

Sziasztok, 

tenyleg nem szeretnek senkit lebeszelni, kiabranditani Maltaval kapcsolatban. Fiatalok vagytok, talpraesettek, meg fogjatok talalni a helyeteket, foleg ha erre vagytok (poros kis sziget a mediterran kozepen, nem mindig europai hozzaallassal:)), de van par dolog, amire felhivnam a figyelmeteket: ingatlanoldalak (ugynoksegek oldalai), maximum kepnezegetesnek jo, az ott levo ajanlatok 90 szazaleka nem aktualis (ki van adva, nem is annyiba kerul, mint fel van tuntetve, stb.) igazabol csak arra szolgal, hogy bevonza az ugyfelet, akinek aztan majd lehet ajanlani valamit, ami epp elerheto. Itt szinte ismeretlen a kizarolagos ugynok, egy lakast akarhany ugynokseg kinalhat, tehat az ugynok is csak akkor tudja megmondani, hogy elerheto-e egy lakas, ha felhivja a tulajt. Tag ismeretsegi koromben nem ismerek senkit aki 200 EUR alatt berelem szobat, meg osztott szobat, azaz agyat sem. Elofordulhatnak olcso berletek, de ezek jellemzoen a sziget azon reszen, ahol kulfoldiek nem surun fordulnak meg (mert keves a munkalehetoseg arrafele, autot fenntartani meg ugye koltseg, amit nem mindenki engedhet meg maganak, meg nem mindenki szeretne 20 km miatt 1.1.5 orat autoban tolteni, ha epp dugo, arviz, utfelujitas, baleset, stb van. vannak utszakaszok, ahol egyszeruen nem tudsz masfele menni, mert az az egyetlen lehetseges utvonal). Ebbol a szempontbol szerencse a repteren dolgozni, mert az egy olcsobb kornyek. Tehat a kulfoldiek jelentos resze, akar kenyszerbol is Valletta- Swieqi kozt keszen el, itt pedig siman elkernek egy kethaloszobas lakasert 500-800 EUR-t is, ez meg nem a luxuskategoria. A masik kulfoldiek altal elonyben reszesitett resz Buggibba-Qawra, ahol az arak valamivel olcsobbak, viszont tobbektol hallom, hogy ott is emelkednek, azon a videken annak erdemes lakni, aki ott dolgozik (munkalehetoseg elsosorban a vendeglatasban van ott), mert onnan eljutni mashova min. egy ora. Este a buszok 11ig kozlekednek, utana orankent egy ejszakai jarat, ha szerencses vagy. 

Előzmény: andras.malta (1007)
Watoloc Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1009

Igen, a Numbeo kapcsán nekem is kételyeim merültek fel, mivel pár városban volt már szerencsém megfordulni és nem mondhatnám, hogy híven tükrözi a helyi viszonyokat, mindazonáltal kiindulási alapnak nem rossz.

Mivel korábban érkezel, maradjunk annyiban, hogy Te leszel a felderítő, akit majd nyaggatok infókért, hogy igazi mindent tudóként érjek földet Máltán :D

andras.malta Creative Commons License 2015.02.24 0 0 1008

köszi a választ :P

természetesen nem is nagyon számolok vele, főleg a összegének ismeretében.

Előzmény: pevi74 (1002)
andras.malta Creative Commons License 2015.02.24 0 0 1007

én is hasonló okok miatt próbáltam a hasonló kérdéseket feltenni :P

a linkelt oldal olyan szamomra, mint a wikipedia. Valami kis informaciót ad, de a valóságalapját nem tudom ellenőrizni.

ha csak abból indulok ki, hogy Magyarországon milyen árakat mutat, akkor már nem tudom elhinni a külföldit sem. Főleg hogy felhasználók által feltöltött adatokon alapszik.

Egy szobát 300 Euro-ét én is soknak tartok. Elviekben van itt egy ingatlanos kolléga, talán neki kellene megválaszolnia.

Ingatlanos oldalakon 3-400 Euro-ért lakások mennek. Reálisabb lenne egy 100-150 Euro. Főleg a 700 Eurós minimálbér ismeretében.

Persze én itt csak kibickedem egyenlőre, gyakorlati tapasztalatom semmi. Én március 28-án megyek, jegyem már megvan :P

Előzmény: Watoloc (1006)
Watoloc Creative Commons License 2015.02.24 0 0 1006

Elsőként is köszönöm a választ.

A felvetés jogos, sok információhoz jutottam a fórum kapcsán, viszont egyrészt nem minden tekintetben sikerült aktuális válaszokat kapnom, valamint eléggé zavaró számos oldalról összevadászni az engem érintő válaszokat, ezért is igyekeztem pontokba szedni a kérdéseimet.

Sajnos olyan oldalt, ahol mindent egyben megtalálnék a kinti munkavállalással, aktuális viszonyokkal kapcsolatban, eleddig nem találtam, ezért is igyekszem, már kint élő magyarokat "zaklatni" a kérdéseimmel. Jobb most meglepődni, mint kint elkenődni.

A fizetés kapcsán és 700+ minimálbérről tudok, de meglehet ez a bruttó összeg és az általad említett a reális viszonyítási alap. Természetesen nem a minimálbér lenne a cél, ezért is érdekelne, hogy hozzávetőlegesen milyen átlagbérrel számolhatok a vendéglátás, oktatás területén, illetve milyen eséllyel találok záros határidőn belül munkát a kiérkezést követően.

A másik kérdés, ami helyismeret híján foglalkoztat, hogy mely régiókat lenne érdemes elsődlegesen előnyben részesíteni, illetve milyen árakkal, lakbérrel számoljak. A 350 eurós szobadíjat szintén "sokallom", mivel 100-200 között havi összeget sikerült realizálni az oldalak többségén, de ismét hangsúlyozom, hogy személy szerint "lövésem sincs" a kinti viszonyokkal kapcsolatban.

Általánosságban, egyedülállóként, milyen eséllyel tudom finanszírozni a megélhetést egy "normál" munkabérből?

Ami még érdekelne, hogy munkavállalás szempontjából melyik a legjobb időpont a kiutazásra? Személy szerint a március-április időszakban gondolkodom.

Előre is köszi a válaszokat.

pevi74 Creative Commons License 2015.02.24 0 1 1005

Szia, 

szerintem mar minden kerdesed megvalaszolasra kerult ezen az oldalon. Nati rendszeresen ajanlja a http://www.numbeo.com/cost-of-living/ ahol akar varosonkent osszehasonlitatod a megelhetesi koltsegeket, az osszes szubjektiv dolog: akcios termekekre vadaszol a Lidl-ben vagy friss halat veszel a helyi halboltban, stb. A maltai minimalber 700 EUR alatt van, abbol kulfoldikent egyedul szinte lehetetlen megelni. Egy szoba tarsberletben (flatshare) 350 EUR korul van, ehhez hozzajon egy havi kaucio elore, tehat optimistan szamolva is kell 3 havi lakber az elso fizetesig plusz megelhetesi koltsegek. Itt semmit nem kell intezned mielott munkat vallalnal, mert csak meglevo munkaszerzodessel tudod a biztositasi szamot, ID-t, bankszamlat, stb. intezni. Tanarkent esetleg maganiskolakban lehet eselyed (ha angoltanar vagy akkor nyelviskolakban). Uj szabalyozas szerint maltaiul is kell tudni, annak aki az oktatasban dolgozik, van ahol azt is elfogadjak hogy valaki mar beiratkozott maltai nyelvtanfolyamra (de itt mar meglevo munkahelyrol van szo). Erdemes nezni a kulonbozo allashirdetesi portalokat,hogy latsz-e egyaltalan a gyakorlatodnak, vegzettsegednek megfelelo munkat es mik az elvarasok(sokszor kell a maltai is), mivel ez egy kis sziget igy a valasztek is korlatozott

Előzmény: Watoloc (1004)
Watoloc Creative Commons License 2015.02.24 0 0 1004

Sziasztok,

Lenne néhány kérdésem, amely az interneten való kutakodás után is megválaszolatlan maradt. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mindenkinek egyéni helyzete határozza meg a paramétereket, azonban lévén első alkalommal fogok Máltára látogatni, szeretnék minden lehetséges információhoz hozzájutni.

A kérdések:

Kiutazás:

Lakáskeresés interneten vagy inkább a helyszínen javallott?

Hozzávetőlegesen milyen összeggel érdemes számolni egy személy (szoba) esetén, rezsivel, kaucióval, tokkal-vonóval?

A kiutazást követő időszakra (munkakeresés), milyen összegű megtakarítás az optimális, hogy legalább 1-2 hónapra biztosítva legyen a kint tartózkodás?

Elintézendő ügyek, még kiutazás előtt, ha akadnak?

Legalkalmasabb időpont a kiutazásra, munkakeresés szempontjából?

Kiérkezés:

Munkakereséshez ötletek, javaslatok, oldalak, fórumok?

Milyen minimális jövedelem szükséges odakint a megélhetéshez, visszafogott életvitel mellett?

Árak összehasonlításban, mennyiben térnek el a Magyarországon megszokotthoz viszonyítva?

Tanári, illetve marketing egyetemi végzettségekkel reális esély nyílik-e kinti pozíció megszerzésére, erős angol nyelvtudás mellett?

Várható költségek, utazás, stb. átfogóan?

Kiérkezést követően milyen elintézendő ügyek vannak és milyen hivatali körök szükségesek a legális munkavállaláshoz, adószámhoz, stb. ?

Első körben ennyi lenne és mindenkinek előre is köszönöm a válaszát aki megtisztel az idejével.

glio Creative Commons License 2015.02.24 0 0 1003

Sziasztok.atado csaladi halaszatunk. Szabadtudos merulessel rendelkezo ferfi szamara, aki jartas a halaszatban, illetve tud egy kisebb csonakot vezetni. Amit kinalunk- betanitasi lehetoseg, meglevo vasarlo kor bemutatasa es atadasa, 4.10 m speed boat, 9.9 hp suzuki motorral ( regisztralva van a tm maltanal), csonakvontato, csonakhely. Legalabb alapfoku angol vagy olasz nyelvtudas szukseges. Havi kereseti lehetoseg 1500_2000 euro. 

pevi74 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 1002

szia, 

itt teljesen maskepp mukodik a szulesi anyasagi szabadsag. A legtobb helyen az anyuka 18 hetig maradhat otthon a babaval es az az alatt jaro jutatas is feltetelekhez kotott ( utana vissza kell mennie teljes munkaidoben dolgozni, kulonben az addig kifizetett osszeg is visszajar) vannak olyan munkaltatok, akik akar 2 evet is megengednek, de ez sokkal ritkabb. Ha jol szamolom, mire idekoltozne a csaladod, addigra a gyerek betoltene a 2. eletevet, tehat itt a csaladi potlekon kivul nem jarna egyeb tamogatas. A csaladi potlek megitelese is eltart par honapig, szoval en a helyetekben ezt egy jo darabig nem kalkulalnak a csaladi koltsegvetesbe. 

Előzmény: andras.malta (999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!