Egy ideje már közvéleménykutatok,megkérdezem itt is: a ti orvosaitok ajánlják a nem kötelező oltásokat?Most elsősorban a meningococcus-elleni érdekel, de persze a többire is kíváncsi vagyok. Köszi!
Mi is hasznaltuk a Gripe Watert a nagyobbiknal akkor DM-ben is lehetett kapni.
Es epp ket napja kezdtuk a Bio Gaiat :o) Nekem is most ajanlottak, nem is hallottam meg errol...
A Colief-et is ajanlottak, de amikor elkezdtem adni, abbahagytuk az espumisant, es elso estere mar irdatlanul orditott Eszter, aztan ferjet kuldtem is az ugyeletes patikaba Espumisanert, es azota folytatjuk azt. Colief-et meg felretettem, bar adhatnank az Espumisan mellett, de azt lefejt tejbe kell keverni minden szoptatas elott, nekem meg ez nagy macera... Meg nem akarok szoptatas elott cumisuvegezni... Kanallal meg poharral irto levegosen eszik, ordit kozben (mondjuk a cumisuvegtol is fel oraig ordit, mire rajon, hogy mit kell kezdeni vele), s 15-20 ml azert nem keves, mig beadogatom, plane ha mar ehes is nagyon. Szoval most Bio Gaia es Espumisan megy nalunk.
agika, ez a harmadik mellbimbo felszivodik majd? Vagy muteni kell?
Remelem, a hanyas mielobb megszunik. Gyarapszik igy is?
Gripe Water: tesónál nálunk nagyon bevált, emlékszem, én is jókat olvastam róla, és szinte számoltam a napokat, hogy mikor lehet már adni.(Mondjuk azt mondják, 3 hónapos kor kürül amúgy is enyhül általában a hasfájás, ez meg, ha jól emlékszem 10 hetes kortól adható, lehet, hogy nem is csodaszer? :) ) Akkor nem volt hiánycikk, inkább kevésbé ismert. Most nincs szükségünk ilyesmire szerencsére, a hasfájás minimális volt, mára még akkora sem. :)
Nekem a barátnőm most a BioGaiát ajánlotta, nekik az vált be nagyon- de ugye nem kellett kipróbálnunk.
Hányás-témában jobbulást kívánok, az a 4 elég rosszul hangzott, jó, hogy azért valamennyire megállt.
Fogakra én most dentinoxot vettem, mert valami jobban zavarja, mint eddig, kíváncsi leszek...(nem olyan jó ez a korai fogzás egyébként, annyira nem örülök neki)
Járulékos emlő.... van egy harmadik mellbimbó is (ici-pici parányi pötty). Általában csak esztétikai hiba, de van, hogy komolyabb baj is lehet mögötte. Majd megyünk egy hasi ultrahangra.
Ez szabályos sugár hányás. Az elmult 2 nap szerencsére csak 1-2 alkalommal volt hányás, azelőtt meg pár napig minden kaja után. Volt, hogy egy kaja után 4 nagy adagot is:(
Holnap megyünk dokihoz, aztán kíváncsi vagyok. Most nagyon remélem, hogy a mensi miatt nem megy el a tej. Vagy Árven nem hagyja el. Még csak pici három hónapos:)
Amióta Amanci írtad, hogy vannak fogacskák, már én is ellenőrzöm és figyelem:)))))
Kenem Dologéllel naponta három alkalommal és (lehet, hogy ettől, lehet, hogy még nem is mocorognak) nem tapasztalok fájdalmat.
Traktorlány, ajánlom a Dologélt, ha még nem próbáltad - 1700 ft körül van.
Ja, és hasfájásra lvastam a Gripe Water-t. Ismeritek? Eléggé hiánycikk az országban, de sokan dicsérik. Én most rendeltem netről, de ma szóltak, hogy nincs:(
Szegénykém. :( Minden kaja után hány, vagy csak néha?
Bogi akkor bukott nagyokat, amikor túlette magát. Volt pár hét, amikor alig evett, aztán amikor visszajött az étvágya, a gyomra nem bírt olyan gyorsan alkalmazkodni a nagyobb mennyiséghez. Nekem azt mondta a védőnő, hogy az emésztetlen tej a pelusban nem para, de a sokszori, nagy mennyiségű bukás az az, mert kiszáradhat. Aztán szerencsére elmúlt.
Vagy nem lehet, hogy a hasfájással van összefüggésben? Annyira üvölt, hogy egy része kijön a kajának. Nálunk ilyen is volt.
Szerencsére ezt mind kinőtte. :)
Nahát, gratulálok! :)
Irigykedem kicsit, Bogi még mindíg kínlódik. Persze tudom, hogy egyik után jön a másik, csak legalább az elsőn túl lennénk már, lenne pár nap nyugi. Csak pár végigaludt éjszakát szeretnék, feltöltődni a következő roham előtt... :)
Az álomvetítő csütörtökön érkezik meg, majd beszámolok a fogadtatásról:)
Sajnos hozzánk is bekopogott a hasfájás. Szerencsére nem minden nap és akkor is csak este 6 és 10-11 között. Ami viszont nagyon aggaszt, hogy most elkezdett hányni. Sokat. Rengeteget. Tegnap 10 perc alatt 4 hatalmas adag kijött belőle:( Majdnem annyi, amennyit megeszik.
Gyanakszom arra, hogy a szervezetem ismét próbál a rendes kerékvágásba visszaállni (mensi), vagy a járulékos emlőre, amit nemrég fedeztek fel nála...
Dokihoz csütörtökön megyünk, addig meg hányunk és parázunk...
Nagyon edes Aron! Azok a nagy szemek... :o) Nagy lanyomnak is ilyen nagy szemei voltak csecsemo koraban. Aztan hozza nott a feje is. Nagyon hasonlit Tomira :o)
Orulok, hogy jol haladtok! Az eves meg remelem szinten rendezodni fog! Hany kg most?
Eszternek is megvolt az elso honapfordulo szombaton :o) 3640 gr, nott 690 gr-ot 4 het alatt, s mar a 80 gr-nyi evessel se mindig huzza ki a 3 orat.
Ja es csutortokon voltunk tanacsadason, 54 cm-nek merte a vedono, ugyhogy meg mindig 56 a;att vagyunk, bar hosszra is nott ket cm-t.
Nagyon figyelmes, szeret nezelodni, de leginkabb csak kezbol... Minket is nagyon nezeget. A fejet szepen atforditja mindket iranyba hason, de ezt mar a korhazban is csinalta, jol meg is lepodtem...
S a hasfajas sajnos meg mindig a baratunk... Ma ejjel is csak nehany fel orat sikerult aludni...
Kaki foltokra en a Vanish szappant hasznalom, es rogton mosom, kiszedi.
Amanci, gratula a fordulashoz meg a fogacskakhoz! Jo koran kibujtak!!
A második link nagyon jó, sokat olvasok Vida Ágit, sok jó és érdekes dolgot ír mindenféle babatémában, és ami a legfontosabb, hogy nem paráztat úgy, mint a védőnőm... Ezt az írását még nem olvastam, de kaptam jó ötleteket, ha a család megkérdez ajándék témában, mit mondjak nekik.
Boginak minden tetszik, nem nehéz vele. Micimackós rácsvédője van, nagyon sokat beszélget, nevetgél mackóéknak. Az első kedvenc egy rózsaszín, csörgős, zörgős sárkány volt. Aztán egy fejlesztő kocka, ami mindent tudott, majd a játszószőnyeg volt a sztár, most meg egy zörgő könyv. De gyakorlatilag minden leköti a figyelmét.
A zenét nagyon szereti, meg ha énekelgetünk, mondókázunk. Varró Dániel mondókáit kifejezetten szereti.
Ti Karácsonyra mit találtatok ki?
Nálunk valószínűleg babahinta lesz a fa alatt.
Ajánlom Neked/Nektek ezt a könyvet, nagyon konkrét, születéstől 6 éves korig havonta leírja az ajánlott feladatokat, képet kapsz arról, hogy hol tart általában egy-egy korszakában egy (átlagos) gyerek.Ráadásul elismert a szerző is.:)
Nekünk megvolt/megvan. Mondjuk én nem vagyok az a könyv szerint tanítós/haladós típus, de azért ötleteket vettem belőle, meg konstatáltam, hogy oké,alapvetően jók vagyunk. :)
Egyébként nem nagy gond, ha tartja még ökölben a kezét, lassan ki fog engedni, nincsenek elkésve. :) (tesó képein is látom az összeszorított öklöt ennyi idősen)
Mi vált be?
Minden :)
Viccet félretéve: a kiskacsák ugye, az ágy fölött már-már a barátai (tényleg hihetetlenül sokáig képes foglalkozni velük, repked, beszél hozzájuk, mosolyog, kurjongat, nevet, mikor milyen kedve van). De egy virágos párna, a tapéta, a csillár, a kislámpa barna vezetéke a fehér háttérben, a dossziém színei, sőt! a függönykarnis vége. :)
Van egy kis csengettyű színes anyagok végén belógatva a pelenkázója fölé. Eléri a kezével, amikor kalimpál. Mindig bűvöli, néha el is találja, olyankor nevet. Még szerintem nem tudatos, bár volt egy-két pillanat(más tárgyak esetében is), amikor megfordult a fejemben,hogy talán mégis, úgyhogy figyelek erősen. :)
Hogyan tudjuk fejleszteni játékosan a piciket, ötletek, javaslatok.
Árven szereti a kontrasztos tárgyakat, képeket. (Erről az oldalról le lehet tölteni néhány ilyen képet, fehér-fekete körök, négyzetek, hullámok, stb). Legújabb barátunk a konnektor. Amikor észreveszi elkezd gügyögni, magyarázni neki:) Így voltunk a csillárral is, ha háton feküdt és látta a csillárt:)
Nálunk is Árvennek mindig ökölben volt a keze. Ezért is adok oda neki játékokat, ha háton fekszik, akkor a hasára teszek egy nagyobb játékot, amit el is ér, hogy fogdossa, gyámbássza. Ezzel sikerült elérni, hogy ne csak ökölbe szorítva tartsa a kis kezeit.
Most éjszaka annyit forgatta a fejét, hogy a keze és a feje félig lelógott a matracról. (a kiságyát eltettük, mert ordított benne, így a kókusz matracát rátettük a nagy ágyra és így alszik. - de látom, nincs menekvés a kiságytól:))) )
Na, engem olyan meglepetés ért...B. -miután jól megmutatta tegnap, hogy meg tudja tartani hason a fejét, ha elegendő a motiváció-, fogta magát és meg is fordult. Persze azt gondoltam, véletlen, (és még most se mondanám, hogy "forog"), de azóta még 3X sikerült.
Lufit kipróbáljuk.:) (Mondjuk még sokat van ökölben a keze, nem képzelem, hogy nekünk menne-de mondjuk a fordulást se képzeltem...)
Erre én is gondoltam, amikor kettesről hármasra váltottunk, az pont a folyás miatt történt.
Bogi most 6,2 kiló, a pelus meg 8 vagy 9 kilóig jó, most nem is tudom pontosan. A következő méret szerintem még nagyon nagy lenne rá. Szerintem kérek egy négyes pelust kölcsön egy barátnőmtől, és megnézzük.
Lehet, hogy tényleg ez a baj!
És ha egy számmal nagyobb pelusra váltasz? Nálunk ilyenkor fordult elő, hogy gyakran folyt ki. 3-as pelusnál tartunk, ez egy darabig jó kell, hogy legyen:)
Szülés után még egy havit szedtem be, de mindig elfelejtettem, így három hónapig tartott. Pedig előtte sose felejtettem el... nem is értettem.
Már nem szedem, most csak C-vitamint szedek napi rendszerességgel, és mikor éppen mi akad a kezembe: kálciumot, magnéziumot, vasat... Meg már csináltam Echinácia csepp kúrát a nátha után, az emésztőrendszeri nyavalya után meg Normaflor kúrát.
Amúgy meg próbálok jobban odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Több zöldséget és gyümölcsöt eszek, és próbálok egyre kevesebb feldolgozott élelmiszert venni, inkább főzök ebédet és mindenféle reggeli krémeket gyártok, hogy a felvágottat és a virslit is mellőzni tudjuk. Márha Bogi engedi és éppen nem kell megszakadni a tanulnivalótól a fősulira.
Őrület, hogy 30 felett már mi mindenre kell odafigyelni... :D
Próbáltuk, nekünk ebből is kifolyt. :(
Most is éppen ilyet használunk, ma csak egyszer kellett teljesen átöltöztetni Bogit, pedig az esemény után 3 perccel már a pelenkázón feküdt.