Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében több kistelepülés részére lehetőség nyílt falubuszok beszerzésére. E topik célja e járművekkel kapcsolatos valamennyi téma kitárgyalása, de várunk fényképeket is az ország bármely tájáról.
Pénteken életemben először jártam Szakcson, egyből szembejött velem a falubusz, alig bírtam megjegyezni a rendszámát. Tettem egy kört a faluban, indultam vissza Lápafő felé, megint szembejött, akkor már megjegyeztem, fel is írtam a telefonomba. Gondoltam, oké, akkor ennyi volt a darányis része a napnak.
Elmentem Olaszországba, visszajöttem, megyek a busójárásra, erre mi figyel ott a sátorhelyi emlékparknál? :D
MXY-223, fehér Volkswagen Transporter, Szakcs
MWH-769, fehér Volkswagen Transporter, Borjád
Az utóbbi meg Mohács határában állt, egy üzemnél. (Korábban 759-nek volt írva.)
Ma láttam, hogy került matrica egy eddig teljesen csupasz kocsira. Na, nem nagy, de van. Mindenkinek a saját belátására bízom, hogy beleírja-e a saját listájába.
Egy kb ekkora uniós matrica, mint lobbanó fényképén a 2651. sz. hozzászólásban:
Ezt abszolut nem tudtam, hogy egyik sem jó. Tudod, mikor Kadarkúton láttam meg a MUN-437-et és rosszul dekódoltam a feliratot, utána a telómról találtam meg a véglegest.
NIF-833, fehér Volkswagen Transporter, Vámosújfalu
NIH-807, fehér Citroën Jumper, Fertőhomok
NIS-540, fehér Opel Vivaro, Fony
A korábban már említett tótvázsonyit (kérdőjeles volt) a kínai negyedben találtam, az almamellékit (ami Master, nem pedig Trafic) a Nemzeti Színháznál.
Ó! Köszönöm! :) Én is kb. ilyen szögből láttam már, mikor elhúzott mellettem, és fölfogtam, hogy falubusz az, amit látok. Pont a héten kerestem rá a vele együtt beírt szóládira, és gondolkodtam, hogy ennyire nem jött még pontosítás ezzel kapcsolatban, de nagy ökörséget írhattam én anno... :) Amikor láttam, Siófokon, a kórházzal szemközt vártam a buszomat kockára fagyva, ezért is voltak bennem kételyek, hogy jól dekódoltam-e a feliratot, valóban ilyen távoli kocsi lenne-e. De az volt. Kösznöm mégegyszer. :)