Nem értek az óratrükkökhöz. Lehet, hogy van olyan ami csak alaposabb átvizsgálásál derülne ki.
De nem akarom védeni a szabályzatot, több dolog van benne aminél el lehet gondolkodni a szabályalkotó szándékán. Aztán olyanok is vannak, amik egyszer csak kikerülnek belőle. Az indoklás nincs mellékelve...mondjuk a szaklapban.
Az egyesület felelősségében igazad van. Ezen az úton elindulva oda jutnánk, hogy egy A4-es lap lenne a versenyszabályzat. Vagy legalább is erősen lecsökkenne a terjedelme.
Ezt is értem, de ez is badarság... Óraindításkor a versenybizottság dolga plombálni az órát, bediktálni a tárcsaállást, és ( szerintem)a plexiket átnézni mindenki óráján! Bontáskor szintén a versenybizottság veszi kézbe az órát, ellenőrző rögzítés, majd átadja a bontó bizottságnak, ahol az adott tenyésztő nem lehet "tag". Ha valaki stiklizni akar, akkor ott egyesületi kollektív csalásnak kell lennie, másképp nem lehetséges...
Nincs miről!Ma megvolt a 3-ik magántréning!(eddig hiány nélkül)25-50-30km-ről!Szombat este kerületi lesz kocsiba!A többi meg majd elválik!Minden esetre nem várok csodákat,"és nem is teszek meg érte"mindenáron mindent!
Subikám megjött az indigó,így már ez az utolsó akadály is elgördült a versenyzés útjából.Köszönöm a gyors segítséget mégegyszer,estére meg hozom az igért képeket,főleg az öreg hímről a véleményed..
Ez idáig nem jött meg de remélem holnap már megkapom.Nagyon hiányzott a galambok röptetése,hosszú volt ez a pár hónap amíg nem láthattam őket fenn a kék égen röpülni....
És mivel abszolút,de abszolútte kezdő vagyok(csak a gyerekkori emlékek amikor nagyapám ült a kertben és várta a tubijait,minket néha rendre utasítva,és persze bringára pattantva küldte velünk a szomszédos utcába levő galambászhoz a gyűrűt az egyetlen mérőórába)
Tavaly a fiatalok versenye volt az első,és mondhatom "szerelem első látásra":)))
A megmaradt 17 galambommal az idei versenyt átengedem egy kedves segítő embernek,aki már több éve abba hagyta a galambászkodást(családi okok miatt)Meghagyom neki ezt az örömet,és rábíztam az én hős madaraimat,milyen módszerrel,és milyen utakon röpteti.
Nekem meg marad a sokkal egyszerűbnek tűnő fiatalok versenye,amit idén elősször magamtól,az én megérzéseim alapján fogom végig versenyezni.A túlméretezett fiatalok dúca már majdnem kész,még a szép nagy kirepülő hiányzik .Több szempontból akarom nagyobbra mint az első dúcon.Ott is látok egy erőszakos kék hímet,aki nem nagyon akarja beengedni a beugrón a befelé készülő galambokat.A másik szempont,amikor takarítom majd a dúcot,kizárhatom a nagy kirepülőbe őket,így az esetleges por nem árthat nekik.
Minden galambásznak jó versenyzést, a galambjainknak pedig egészséget,jó időt kívánok az előttük álló több ezerkilométerhez,és kiváló"versenyszárnyakat" hogy végül megpihenhesenek az otthonukban.....
Kiváncsi leszek amit tegnap feladtam (elsőbbségivel)ma vagy legkésőbb holnap megkapja-é!Már hogy,ne hogy egy szaros indigó miatt ne tudjon versenyezni!
senki nem vállal felelősséget. plombálva vigye haza mindenki.
végül is az elektromos órákon is van/kellene lennie zárómatricának (oldalán, csavarlukon) ami a felbontást jelzi. csak ezeket ugye nem kell hetente matricázni.
a hagyományos órák plombálása is azt a célt szolgálhatja, hogy a szezon előtt elkészült állapotfelmérő jegyzőkönyhöz képest ne legyen változás az óraszerkezetben. (elemet, indigót is gyűjtésen vagy bontáson cseréljen)
Értettem, hogy mit írtál:)! De ki vállal az óráért anyagi felelősséget, ha modjuk betörnek a gyűjtő helyre és ellopják, megrongálják, stb? Nem értem a szabály lényegét. Aki stiklizni akar az úgyis megteszi...
Volt valamikor olyan szabály is, hogy 48 órát járni kell az órának egy- egy verseny alkalmával, ennek sem értettem a lényegét...
Miután kétszer hívtalak,lemerült a telefonom,utánna már esélyem sem volt hogy megtaláljalak,mivel nem ismerjük egymást személyesen.Tudom hogy meg volt benned a jószándék,és ezer köszönet érte.Remélem azért csak sikerül beszereznem,és zökkenőmentesen indul a versenyszezon.
Ma voltak edző úton,mind a 17 galambom itthon:)))
Már készül a fiatalok dúca,kissé túlméreteztük,de már többet nem akarok "építkezni",ez lesz a végső .Majd napokba teszek képeket a munkamenetről,bár még a befejezés kicsit távolinak tűnik:(((((