Voltam az Államkincstárnál, azt mondták, kiutalás céljára bármilyen bankszámlaszámot rögzíthetek, de a számlatulajdonos nevén nem tudok változtatni, ami alapból az én nevem.
Ebből gondolom, hogy bárhová nem enged utalni, csak saját számlára.
Eurót utaltam már kincstári számlámról külföldre másnak. Öt nap alatt ért ugyan oda, de ingyen volt.
Elviekben lehet utalni bárhová és pénzt is lehet fogadi más számláról, de más forumban azt írták, hogy figyelmeztetnek, ha ezek rendszeresek és kvázi folyószámlának használja az ember.
Igen. A lényeg mindig a részletekben van. Mindenütt olvasom, hallom, hogy a kincstárból ingyenes az utalás, de azt sehol nem találom, hogy bárhova vagy csak saját számlára. Hiába olvasom át az összes gyakran ismételt kérdést, semmit nem találok benne. Azt sem, hogy kézpénzt lehet-e felvenni a kincstárban, ha igen , van-e díja. Úgy látszik ezek másokat nem érdekelnek, ezek a ritkán ismételt kérdések között vannak.
Egyébként a Gránitnál azért nem merek állampapírt venni az egyforma feltételek mellett sem, mert két hetente változtatják a kondíciós listájukat. A MÁK is változtat, de ők nem annyira gyakran.
Az állam papír vétel, tartás, eladás ezek ugyan azok, mint a kincstárnál. Mivel a Gránitnál van a számlán a pénzed, nem vesszem ide az utalást. (Kincstárról meg már csak magadnak tudod kiutalni, tehát ebből a szempontból nem vagy előrébb).
Egyébként a válasz, attól függ. Van csomag, amiben 0,3% van ahol 0,1% és van ahol nincs utalási díj. Ahol van ott is van egy plafon. Ez számlacsomagonként eltérő. Elsődlegesen amúgy a kincstár szerintem is. De lényegében láthatod, nincs nagy különbség.
Kártyás vásárlásra nem. de számlák közötti váltásra él. Keretig ingyenes bankközi árfolyam. 5 percenként frissül. 550e keretig. idén ingyenes számlavezetés és kártya az első évben.
Biztosan kikereshető az árfolyam. Ha szoktál külföldi helyekről rendelni, akkor kis összegnél le lehet tesztelni. Vagy ha külföldre mész, akkor valami terméket, szolgáltatást kifizetsz. Pár eurót, dollárt stb. Majd pár nap múlva megnézed és összehasonlítod az adott napon a revolut váltási árfolyammal. Ha van 5 forintnyi eltérés az árfolyamban, néhány eurónál ez a fájdalom küszöb alatt van.
Néha szoktam próbálgatni a magyar kártyákat, de eddig a Revolut jött ki győztesen. Amiben az ERSTE tud jobb lenni, az a kedvezményes váltás devizaszámlára. De itt fillérekben van a különbség. Ilyen most már a Gránitnál is van. Gránit Deviza Számla | Nyiss deviza számlát, válts velünk okosan! (granitbank.hu) Ezzel nincs tapasztalatom.
Van arról tapasztalatotok, hogy a Gránit Platinum debit kártyát, ha külföldön használom, milyen árfolyamon vált EUR-t a bank? Érdemes ezt a kártyát használnom külföldi vásárlásra? Vagy maradjak inkább a Revolut használatánál?
Azt gondolom elég korrekten járt el a Gránit bank, a diákhitel kp bakija ellenére.
Ugye arról van szó, hogy a kormány kitalálta, hogy csak bizonyos bankoknál vezetett bankszámlára fog utalni diákhitelt. Ehhez még extra jutalmat is felajánlott a Gránitbank (30eHUF), ha oda érkezik a diákhitel.
Ezt elszűrta a Diákhitel KP, és a korábbi számlára utalta a pénzt (CIB - ahol nincs diákhitel számla, tehát nem is jöhetett volna oda pénz). Viszont megegyeztek, ha december 15-én a gránitos számlán van a diákhitel összege, akkor jár a bónusz.
Ezt csak likviditásilag kellett kezelni, mert gondolom a diákhitelesek nagy része már rég elköltötte ezt a pénzt. Lényeg, hogy a bónusz besöpörve akiknek ajánlottam ;-)
van olyan aki kulfoldi mobillal hasznalja a Granit bank szamlat? Indiaban elek, csak helyi mobilom van (10 szamjegyu).
Az ugyintezo amikor szamlat akartam nyitni azt mondta o csak 7 szamjegyu magyar mobilt tud rogziteni, nem tudja garantalni, hogy kulfoldI szamra megerkeznek-e a kodok.
Van olyan akinek kulfoldi mobillal mukodik minden online funkcio?
Mivel senki nem válaszolta meg gondoltam utólag megteszem...
1. a személyiben nem volt kötelező a chip. Ettől még a helye ott van csak nem lesz adat benne. Az emblémája különbözteti meg ránézésre.
2. Videóbankon, személyesen és szelfisen is élt az akció, november végéig. Jelenleg a nyitási akció személyes és szelfisre él. Az ajánlás pedig mind három esetben.
3. Nagyon túl voltak terhelve, lehet ezért sem sikerült, a szelfis rész.
Köszi a választ, de közben megoldódott. Egyébként nem véletlenül írtam zárójelben a "digitálist". Van. Abban az esetben ,mikor fizikai kártya nincs, ez a digitalizált szerintem virtuális kártya. De , végül is ez már nem lényeges.
Ha ma nyitnék számlák, akkor Gránit Bajnok Plusz-t nyitnám. De azért mert van annyi utalásom havonta, ha ki kellene fizetni a 3 ezrelékeket a 20 ezren felülieknél, akkor a havi 990-el jobban járnék.
Azt te látod, hogy mire szeretnéd használni.
Van ugyan már néhány pénznemben devizaszámlájuk, állampapírt néhány éve lehet venni. Ugyanakkor mindkettőre máshol van kedvezőbb.
Ami még jól jöhet, ha többször mész rövid időre külföldre az a Platinum debit kártya. A biztosítási limitek már vállalható szintek a legtöbb városlátogatáshoz és ott a fast-track a repülőtéren. Meg a Mastercard Lounge. (bár az indulás óta nagyon visszafejlődött, szerintem) De ez is van máshol is.