Keresés

Részletes keresés

nyegabor Creative Commons License 2012.08.05 0 0 916

Köszönöm, akkor lehet megkockáztatom!

Előzmény: pater68 (912)
tibinikon Creative Commons License 2012.08.05 0 0 915

Köszönöm szépen.

Előzmény: keekee (909)
tibinikon Creative Commons License 2012.08.05 0 0 914

Köszi szépen :) :) :)

Előzmény: pater68 (908)
Pelican Creative Commons License 2012.08.05 0 0 913

Még mindig tesztelő(ke)t keresek a programhoz.

A következő kamerák érdekelnek: D3, D3S, D3X, D4, D700, D300, D5000, D5100, D7000, D90

A legújabb verzió letölthető itt: http://pel.hu/down/NiControl.exe

Info, hibajelentés: http://nicontrol.pel.hu

pater68 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 912

Ha alá is veszel valamit, igen jó obi.

Előzmény: nyegabor (910)
Kleroo Creative Commons License 2012.08.04 0 0 911

28mm-es kezdő azért elég szűk DX-en.

Előzmény: nyegabor (910)
nyegabor Creative Commons License 2012.08.02 0 0 910

Szevasztok! 

A véleményeteket szeretném kikérni a következő objektívvel kapcsolatban:

Tamron 28-75/2.8

Már egy csomó tesztet elolvastam róla, de kíváncsi lennék a véleményetekre!

Egy nikon 18-135-öt váltana egy D300-on.

Előre is köszönök minden segítséget!

nyegabor

keekee Creative Commons License 2012.08.02 0 0 909

Illetve ha nem akar telepíteni, akkor online is megpróbálhatja

http://www.myshuttercount.com/

Amúgy a PhotoME egy nagyon ügyes progi, én is használom a fényképadatok kiolvasásra!

Előzmény: pater68 (908)
pater68 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 908

Töltsd le a PhotoMe ingyenes programot, telepítsd, töltsd bele az utolsó képet, amit a gép csinált, nézd meg a "Shutter Count" sort. Ott lesz.

Előzmény: tibinikon (907)
tibinikon Creative Commons License 2012.08.02 0 0 907

Üdv. mindenkinek!

D60-ast használok, váltakozva két 2GB-os Panasonic memóriakártyával. Hogyan tudhatnám meg a vásárlás óta történt összes exponálások számát? Van ilyen baállítás?

Előre is köszi.

képfaragó Creative Commons License 2012.07.30 0 0 906

Erről jut eszembe, wifi memóriakártya már létezik.....

Előzmény: Pelican (903)
seeman Creative Commons License 2012.07.30 0 0 905

Löttyints rá egy kis pálinkát! :)

Előzmény: badmad (904)
badmad Creative Commons License 2012.07.30 0 0 904

Hogyan lehet egy használtan vásárolt váz bagószagát elűzni?

Pelican Creative Commons License 2012.07.29 0 0 903

A markolat nekem sem, de a Canon-nál a markolatban van a wifi...

Előzmény: képfaragó (902)
képfaragó Creative Commons License 2012.07.29 0 0 902

,,De ha lenne egy wifis markolat, megnézném mit lehet vele kezdeni..."

Néhányan már tudják, a markolat az nem az én kedvencem....

Előzmény: Pelican (898)
képfaragó Creative Commons License 2012.07.29 0 0 901

Szomorú vagyok, pedig már 8-10 éves a mobilom, esetleg feldatálnám (remélem a google fordítónak ez bejön:), ha a fényképezőgépem LCD-jeként is működne. Mindegy, akkor még pár évig nem szennyezem a környezetet a mobilom kiselejtezése kapcsán. :)

képfaragó Creative Commons License 2012.07.29 0 0 900

Még a sját kívánságomat is ide másolom:

Engem a Nikon számítógépről történő irányítása nem érdekel, de nagyon szeretnék egy olyan ezközt, amelyik teljes mértékben azonosan funkcionálna gép hátsó kijelzőjével. Tehát kép, hisztogram, esetleg egy kurvára kinagyított részlet a képe közepén. Semmi kezelés, minden kezelés továbbra is a gépen, de a gép kijelzőjének mobil felnagyított szabadon mozgatott képernyője nagyon jó lenne. Tehát nem élőkép, vagy valami hasonló, hanem egy wifi hátsó kijelző. amely szabadon mozgatható. Ha ez ügyben is tusz valamit tenni, szerintem a megoldás sokakat érdekelne. Előzmény: Pelican (35295)

képfaragó Creative Commons License 2012.07.29 0 0 899

Bocs, de talán jobb ha ide idézem eredeti hozzászólásodat:

Pelican: 

Nem éppen adok-veszek téma, de nem tudom, hol érem el a Nikonosokat máshol.

Írtam egy Nikon DSLR vezérlő programot, a Camera Control Pro helyett lehet használni.

Egyelőre elég fapados, ha lesz rá érdeklődés/visszajelzés, akkor fejlesztek még rajta.

Bővebben itt (angolul): http://NiControl.pel.hu

A használatához le kell tölteni a progit, a NkdPTP.dll-t és a kamera függő Type000x.md3 file-t

(a lap alján, a linkeknél lehet megtalálni, hogy melyik kamerához melyik kell)

Elvileg megy az újabb gépekkel, csak D800-on próbáltam.

Visszajelzés, óhaj-sóhaj, igény, panasz jöhet.

Pelican Creative Commons License 2012.07.29 0 0 898

Nikon vezérlő programhoz várok visszajelzéseket (melyik gépen mi működik, mi nem).

Bővebben itt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=119405289&t=9188634

Képfaragó:

Szerintem a kamerából nem lehet kinyerni azokat, amit te szeretnél. De ha lenne egy wifis markolat, megnézném mit lehet vele kezdeni...

NJani Creative Commons License 2012.07.24 0 0 897

Biztos vmi nagyon alapvető dolgot nem tudok.

Ebben én is biztos vagyok. Először elő kéne venni egy fotográfiai alapfogalmakat magyarázó könyvet és megismerkedni az expozíció fogalmával és azt azt befolyásoló (blende/záridő/ISO) tényezők mibenlétével. Aztán el kéne olvasni a gép kézikönyvét, amiből kiderül, hogy az A(pperture priotity) üzemmód azt jelenti, hogy az általad választott blendéhez a gép választja meg a fényviszonyoknak megfelelő záridőt. Ha ez nem siker, akkor villog.

Segítsetek:)

A kellő ismeretek megszerzéséig állítsd P vagy full automata (zöld) üzemmódra a gépet ...

Előzmény: Attir (895)
Attir Creative Commons License 2012.07.23 0 0 895

Sziasztok!

most kaptam, nem olyan régen egy Nikon D60-t. És máris sikerült vmit elnyomkodnom rajta:)

A problémám, hogy A üzemmődban, amikoris én választom ki a rekeszértéket, a gép nem egy konkét záridőt társít hozzá a kiválasztott értékhez, hanem változik, villlog.

Az alapértékeket már visszaállítottam, úgyhogy fogalmam sincs mit állíthattam el. :(

Biztos vmi nagyon alapvető dolgot nem tudok.

Segítsetek:)

Kleroo Creative Commons License 2012.07.23 0 0 894

Köszönöm!
Már legalább 1 éve nézegetem az oldalad,s okosodom.
Felveszem veled hamarosan a kapcsolatot e-mailben.

Előzmény: képfaragó (890)
Babbabú Creative Commons License 2012.07.20 0 0 893

http://www.prophotohome.com/news/2011/04/colorright-vs-balens-vs-lally-cap-vs-expodisc/

Itt van egy összehasonlítás a pontosságukról, a piros ábra jelzi (ha nem tudnál angolul, a rövidebb sáv a kisebb hiba). Én sokáig az expodisc-kel szemeztem, de elriasztott, hogy a feltételéhez le kell venni a napellenzőt, mint bármilyen más szűrő felhelyezésekor. Márpedig nekem a táskában is minden obin rajta van a napellenző, sőt uv-szűrők is vannak rajtuk, így meg elég macera lenne.

Azóta nem léptem előre az ügyben. Múltkor egy photoshop könyv mellékletének szürketábláját használtam a fehéregyensúly pontos belövéséhez, nagyon jó volt.

Előzmény: kolgét (892)
kolgét Creative Commons License 2012.07.20 0 0 892

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy a fehéregyensúly  beállító obisapkák mennyire "dolgoznak" korrektűl ? Érdemes ilyenre beruházni?

tsar! Creative Commons License 2012.07.10 0 0 891

üdv.

coolpix p510 milyen formátumban rögzít videofilét?

képfaragó Creative Commons License 2012.07.03 0 0 890

Szia! A honlapomon www.fenykepes.hu fotósoknak aloldalon találsz letölthető teszttáblát. A diffrakció hatását leginkább egy makró objektívnél veheted észre (távoli téma, 2-4m esetén), egyrészt azért mert ezek az objektívek már nagyobb rekesznyílásoknál is élesek, másrészt a legszűkebb rekesz sokszor eléri a 32-es értéket, ahol már feltűnő a fényelhajlás miatt fellépő életlenség.

A diffrakciót nem kell full méreten tesztelni, sőt ehhez  a nagyobb pixelméret nem is előnyös.

Előzmény: Kleroo (881)
elefi Creative Commons License 2012.07.03 0 0 889

Mivel megvannak a szukseges vazaid, ezert losz aztan megnezed az eredmenyeket a sajat szemeddel, igy ertettem. En ezt csinalnam. Ha valamikeppen megis megmerni es szamszerusiteni szeretned a minosegromlast, akkor abban  en mar nem tudok segiteni. Ha tesztelni akarsz az ertheto, de amugy eszembe sem jutna f16-on fotozni az en kis alap objektiveimmel.

Előzmény: Karmaresz (888)
Karmaresz Creative Commons License 2012.07.02 0 0 888

"En a helyedben szimplan lonek egyet es megneznem."

Ezt nem értem. :)

Azt látom, hogy 1:1-ben nézve romlik a minőség, illetve a részletezőképesség, csak a képről azt nem tudom megmondani, hogy ténylegesen mennyivel. Ha van valami, otthon is kivitelezhető módszered rá, úgy örömmel veszem az infót.

Előzmény: elefi (886)
Kleroo Creative Commons License 2012.06.29 0 0 887

Köszönöm elefi,és Karmaresz!

elefi:

Írok neki,remélem nem veszi zokon a zaklatást,és meg tudom "interjúolni". Alapból is gondoltam erre,hogy konkrétan,e-mailben/személyesen néhány igazán nagy szakértő segítségét kérem,hisz itt a trollok mellett azért akadnak ilyen személyek is szép számmal.

Karmaresz:

Erre is ki szeretnék térni a dolgozatban(képminőség vs rekesz a diffrakcióig),bár nem biztos,hogy olyan minőséget tudnék alkotni,hogy az megállja a helyét. Hisz alap szinten nem kell hozzá sok tudás. Magasabb szinten,tényekkel,háttérinformációkkal ellátva szeretném ezt a részt (is) megírni,csak egyelőre még nem találtam megfelelő szakkönyvet.

Bár egyébként sem tudnék számodra választ adni,mert a saját felszerelésemmel dolgoznék,tehát D90-nel. És majd,ha egyszer egy kedves emberbe botlok,akkor egy FF géppel,amivel referenciaképeket lőnék,50-es obival.
A bökkenő,hogy a konzulensem Canonos,és az ő (riporter) ismerősei is egytől egyig Canonosok. Kölcsönzés nem olcsó,és közelről sincs annyi KP-m,mint amennyit letétbe kéne tenni érte. :(

elefi Creative Commons License 2012.06.29 0 0 886

"...egy D7000, vagy egy D800 milyen valós felbontást tud f/16-os rekeszen."

En a helyedben szimplan lonek egyet es megneznem.

Előzmény: Karmaresz (885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!