Egyiptom - Marsa Alam-ban, El Quseir-ben és térségükben található üdülőhelyek (hotelek) topikja.
Marsa Alam: Egyiptom déli részén a Vörös-tenger partján fekszik 271 km-re délre Hurghadától, és 220 km-re Edfutól. Az utóbbi két évben vált a part menti falucska kisvárossá. Jelentőségét annak köszönheti, hogy a közlekedéstechnikailag fontos parti utak csomópontjában található.
A Vörös-tenger érintetlen tájai közé tartozó város a nyugalom oázisa, amelynek előnyét nemcsak a csodálatos tengerpart, a tiszta tenger és az állandóan perzselő nap, hanem a csodálatos korallzátonyok is növelik. A térség ideális a búvárkodás szerelmesei és a nyugodt üdülést kedvelők igényeinek egyaránt megfelel.
El Quseir: A tipikus arab kisváros, amelynek lakossága alig 3000 fő, 150 km-re délre fekszik Hurghadától, illetve 220 km-re keletre Luxortól. A város magját a XVI. században Selim szultán által építtetett erőd adja. A város egy történelmi jelentőségű karavánút végén fekszik, amely a Nílus völgyéből a keleti parton át vezetett és hajdanában virágzó kereskedelmi központ, illetve kikötő volt, ahol a Mekkába tartó zarándokok is kikötöttek. Ma a foszfáttal való kereskedés a fő bevételi forrás. Turisztikailag a város Egyiptom egzotikus úticéljai közé tartozik.
Ami az éghajlatot illeti száraz és forró sivatagi klíma jellemzi a várost a nyári hónapokban a hőmérséklet a 45 fokot is eléri. A téli hónapokban ezzel szemben az éjszakai hőmérséklet akár fagypont alatt is lehet. Átlagban azonban a nyári hőmérséklet 32 fok, a téli pedig 23 fok. Az eső is gyakrabban esik itt, mint Hurghadában.
Azok számára, akik nem búvárkodnak a városban vagy környékén nincs semmi szórakozási lehetőség a fürdésen és a napozáson kívül, ami itt kimondhatatlanul szép tengerparton végezhető. Minden esetben kifizetődő az is, ha valaki egyet sétál a városközpontban. Itt bazárokat és Egyiptom legrégibb erődjét találhatják meg az utazók...
Abu Dabbab-i öböl gyönyörű, két oldalán van két szálloda, mivel ez egy védett öböl így erős szélben itt ( a nyílt vízen) nyugodtan lehet fürödni sznorizni.
A piros/sárga zászló a hosszú mólós ( korallzátony fölötti ) strandokra jellemző, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet vízbe menni, sekély víz van pancsolni.
Többszőr jártam mar Sharmba, idén Marsa alamot néztük ki, eddig a Shiva mellett tettem le a voksomat, de ez a piros zászlós dolog megrémített picit.
Aki most kint van tudna segíteni, a hotelnek van busza Abu Dhababa vagy taxi esetleg, ha jól értem ott lehet furdeni es snorizni mivel az egy védett öböl.
Köszönöm a válaszokat. Mindketten nyugalomra és pihenésre vagyunk , a buvorkodas messze áll tőlünk. Ezért is vacilalok kicsit. A szállodárol nem találok véleményeket , esetleg volt valaki a Dream Lagoon -ban? :)
Hétfőn Hurghadába a Sphinx Resortba.Valaki járt már ott?Tud róla valamit?Törölköző,étel,part,van a közelében esetleg korallos part?Előre is köszönöm az infókat.
Ez a "jóember" korábban Hurghadán dolgozott,de ott annyira kitelt a becsülete,h áttették Port Ghalib-ba gondolván ott nem ismerik még,de ahogy olvasom már ott is kilóg a lóláb(a)...
Mikor mi voltunk akkor éppen az ETI (CETI) nagy vízumtrükkjével sült fel ( 25 USD helyett 28 EUR akkor még 8 USD volt az átverés személyenként).Mi tudtik az ázsiót így nem vettük be a trükkjüket,de a buszon ülők jó 2/3-a igen. Valaki éjjel fél egykor állt neki balhézni a buszon, természetesen teljesen értelmetlenül.
A kopasz csak részben dolgozik saját zsebre , ilyen az ETI. Erre csak egy apró példa most az eti.at-én meg lehet nézni,h BUD indulással Sharm El Sheik alig 90 EUR-ral drágább mint ugyanez Zürichből repülve!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom mindez azért,m a svájciak sokkal szegényebbek mint a "dúsgazdag" magyarok.
Kéretik vigyázni az ETI-vel! Óriási átverő show még a honlapjuk is.
Más ár van az egyik oldalon ( általában alacsonyabb!) mint a valóságban!!!
Mindenkinek szólnék, hogy Musztafa a kitelepített idegenvezető dupla áron számolja a programokat a Lidohoz képest vagy a helyi eti-s irodánál, ha megbetegetsz és előző nap lemondod az utat 30%-ot levon, holott az ETI szabályzat szerint csak az aznapiért vonnának 5 illetve 10 eurot.
A programokat nem tartja, például, ha tevegelést vagy safari jeepezést választasz beduin falu látogatással, hát a beduin falu nem lesz benne és persze ő nem tud utólag semmit. Valaki a BBQ-s programról úgy jött vissza, hogy még vizet sem kaptak. Mi például a búvárkodásnál nem kaptunk ebédet.
A Palaceben és Port Siva Ghalibnál garázdálkodik, nem értem, hogy az ETI miért engedi.
Több magyar család is így járt és mindenkinél ugyanazt csinálta, elkezd telefonálgatni és értetlenkedni és kb 1 órába telik, mig 50 eurót visszafizessen:(((
Kihasználja, hogy sok magyar nem tud angolul és ő beszél magyarul.
A gold kártyával ehetsz mindenhol, a blue-val pedig van egy alkalmas vacsi a Cardamon étterembe freebe. Ha a Palaceba vagy akkor ez büntetés nem ajándék. :) Meg sem közelíti...
A szálloda remek fekvésű El Quseirban található, szép a partja, röviden ennyi. Nyugodt kis szálloda egyszer jártam benne, igaz nem vendégként csak a partot néztem én is.
Bocs, nem írtam információim tavaly decemberi 2 hetes tartózkodásom alapultak s akkor dec 14 után kb egy hétig Vera elmondása szerint 40%-on ment a hotel.Lehet ezért kaptunk 2 vizet szobánkánt 2 hétig,sőt a hajnali indulás miatt breakfast package is járt, személyenként s nem szobánként! egy!
Nekünk a személyzetre semmilyen kifogásunk sem volt. A szálloda korábban Intercontinental-ként működött s 2016-ban megnyerte
THE PALACE PORT GHALIB WURDE NEBEN DEM 5* AUCH MIT DEM TRAVELLERS´CHOICE AWARD 2016 VON TRIPADVISOR AUS- GEZEICHNET