Keresés

Részletes keresés

Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 912

"Hát nem tudom, szerintem ha eddig támadás érte volna Ausztráliát, akkor is lépett volna az USA. Mert az ötödik kontinens mégiscsak stratégiai fontosságú szövetségese a jenkiknek."

 

Igy legalabb nem kell magyarazkodni. Mindenkinek minden tiszta az elso pillanattol, de meg az elrettentes is nagyobb.

 

 

"Végülis érthető, hogy nem tetszik a kínaiaknak az, hogy az USA egyre erősíti a távol-keleti jelenlétét (a kijutások a nyílt tengerekre már most is eléggé akadályozva van [Japán-beli támaszpontok] - pontosabban egy konfliktus esetén akadályozva lenne), erre most bejelentik, hogy további katonákat vezényelnek át.

 

 

Ausztralianak semmi koze kina nyilttengeri kijutasahoz. Messze van tole 6000 km re es kozben kismillio orszag meg sziget. Ausztralia kivul esik barmelyik szigetlancon atjaron.  Ezen az alapon Argentinat is megmoroghatta volna.

 

 

 

Kina torodjon a sajat dolgaval es a problemait oldja meg orszaghataron belul, es ne masok szamlajara eletterere. Ha nem teszi akkor a rizses tal fel lesz neki dugva.

Előzmény: rudai gyerek (911)
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.19 0 0 911

"Ha valaki ezek utan megis megtamadna az automatikusan az USA-t is megtamadta."

 

Hát nem tudom, szerintem ha eddig támadás érte volna Ausztráliát, akkor is lépett volna az USA. Mert az ötödik kontinens mégiscsak stratégiai fontosságú szövetségese a jenkiknek.

 

"Kina pampog hogy milyen dolgo az hogy az USA csapatokat telepit Ausztraliaba ?  Kerdem en miert faj az kinanak hogy egy tole 6000 km re levo szuveren orszag teszi ezt ? Csak nem keresztul huztak a szamitasait ?"

 

Végülis érthető, hogy nem tetszik a kínaiaknak az, hogy az USA egyre erősíti a távol-keleti jelenlétét (a kijutások a nyílt tengerekre már most is eléggé akadályozva van [Japán-beli támaszpontok] - pontosabban egy konfliktus esetén akadályozva lenne), erre most bejelentik, hogy további katonákat vezényelnek át.

Előzmény: Kuruc71 (899)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 910

Hol van az a nálunk?

 

Előzmény: Hayloft Ezekiel (909)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.11.19 0 0 909

ez a köztéri bbq facilitás itt is van nálunk, ez nagy kultúrsokk volt nekem is. egyszer felkészültünk, hogy piknikezünk valahol, de mire odaértünka sütő már foglalt volt, valami négyszáz fős indiai család zsinnyegett, eléggé kiríttunk a közegből :) látta valami turbános, hogy ott állunk fancsali képpel, kérdezte, hogy lefoglaltuk-e a helyet, mondtuk, hogy nem tudtuk hogy lehet (sok helyen nem lehet de van pár amit igen) erre mondták hogy kell és elkezdtek győzködni, hogy maradjunk, hozták a kaját, a gyereket már rángatták az ő gyerekeik, hogy menjenek játszani. édes pofák voltak

 

valószínűleg kurucnak van igaza és megmaradt valahogy az, hogy egymásra kell számítaniuk

Előzmény: BaSand (907)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 908

Ja, budapesti vagyok. Zuglóból.

Előzmény: Kuruc71 (906)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 907

Két hónapot voltam itt. Hogy mi kapott meg? Mivel csak itt VIC-ban voltam, csak egy nagyon kis területet ismerek. Az "ismerek"-et is helyén kell kezelni. A természeti szépségeket nagyon tudom értékelni. De ami a leginkább megkapott, az emberek mentalitása, közvetlensége, segítőkészsége. Egyszer vonattal mentem a Citybe. Mikor visszafelé indultam volna, a Flinders st,-i pályaudvaron tébláboltam, keresve, melyik platformról indul a vonatom. Egy vasutas észrevette, hogy bizonytalankodom, odajött, megkérdezte, hogy segíthet-e. Más. Még mielőtt megszoktam volna a baloldali közlekedést, sajnálatos módon balra nem kis ívben fordultam be egy utcába, hanem nagy ívben, ahogy otthon. Szembe jött egy kocsi, amit egy fiatal srác vezetett, és igencsak fékeznie kellett a hülyeségem miatt. Ahelyett, hogy jól le..szott, széles mosollyal hátratolatott egy kicsit, hogy át tudjak menni a saját sávomba. 

Más. Nem találkoztam sávok között szlalomozóval, gyorshajtóval. Más. Az élelmiszerüzletekben zömében ausztrál áru van. Más. Az ausztrálok meglehetősen lazák, ez látszik az öltözködésükön is. Más. Sok helyen vannak barbeque sütők, amik villannyal, vagy gázzal működnek. Ingyen. El tudom képzelni, másnapra mi lenne ezekből itthon.

Más. Tetszik az egészségügyi ellátás. Teljesen más a hozzáállás itt, mint otthon.

Summa summárum, lenne mit tanulnunk...

Előzmény: Kuruc71 (906)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 906

Sandorbatyam !

 

 

Mennyi idot toltottel eme szigetecsken es mi volt az ami ennyire megfogott ?

Merre hova valosi vagy mikor eppen nem a kengurukat kergeted a vad ausztral pusztakon ?

 

 

 

Előzmény: BaSand (904)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 905

Hastings ( ebbe a pillanatba es meg hetfoig aztan irany vissza a tenger )

Előzmény: BaSand (904)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 904

Köszi a tanácsot, de én már rég nyugdíjas vagyok, nemigen akarok dolgozni. Egyébként nincs nyelvi nehézségem. Te merre vagy?

Előzmény: Kuruc71 (903)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 903

Jelenleg cca 20 km van kozottunk :-)

 

 

Amugy ha angol menne akkor lehet lenne ra mod maradni es dolgozni mint munkavallalo.

 

 

( 4 eves vizum )

 

Előzmény: BaSand (902)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 902

Melbournben (Highett suburb). Sajna már nem sokáig. Szerda reggel repülök haza, a nyárból a télbe.

Azt hiszem, beleszerettem Ausztráliába, bár ez plátói szerelem lesz. Öreg fát nem lehet átültetni.

Én otthon maradok.

Előzmény: Kuruc71 (901)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 901

Szia Sandorbatyam ! :-)

 

 

 

 

Aztan melyik reszen vendegeskedsz ezen csopnyi orszagban ?

 

 

 

Hat igen. Vannak itt furcsa dolgok. A cipesz cipot javit, az autoszerelo autot a komuves hazatepit, es ebbol megelnek es nem egymas szakmajaban kontarkodnak.  Nekem negy ev alatt erkolcsileg anyagilag tobbre futotta mint odahaza. Tobb megbecsulest elismerest tamogatast biztatast kaptam sajna mint M.o-n. Es ez itt a kultura resze.

 

Anno mikor az elso szabad telepesek bejottek hatalmas teruleteken kezdtek gazdalkodni. Azonban nem volt itt semmi. Sem orvosi ellatas sem megfelelo kozrend ( ugy a bunozok ) igy a telepeseknek maguknak kellett gondoskodni onmagukrol. Azonban rajottek hogy ez igy nem mukszik . Ha nem fognak ossze elobb utobb beledoglenek. Ezert a telepes a farmer minden nap ellovagolt a birtoka egyik szegletebe mely hataros volt a szomszedja egyikevel es vagy csak kalaplengetessel vagy egy csevely kereteben tudatta ha problemaja volt. Ezt ugy hivjak hogy "SHIPMATE"  talan a magyar bajtarsiassag van hozza legkozlebb. Ez pedig beepult a kulturajukba es hala Istennek a mai napig nagyon erosen hat es van jelen.

 

 

Jo itt elni. Nem veletlen hogy az embernek termeszetes ingerenciaja tamad megvedeni ezt az orszagot ahol a csaladjanak jelenje es jovoje is van.

 

 

 

 

Előzmény: BaSand (900)
BaSand Creative Commons License 2011.11.19 0 0 900

Tudod, mikor a fiamék két éve kiköltöztek Ausztráliába, nagyon szomorú voltam. Elsősorban a távolság miatt, de azt kell mondanom, hogy nem ismertem Ausztráliát. Most, hogy itt vagyok már régebb óta, azt mondom, igazuk volt. Nem tudnám jó szívvel azt tanácsolni, hogy menjenek haza. Ausztrália egy élhető ország. Az állam felfogása az, hogy itt jogkövető polgárok élnek, akik betartják a törvényeket. Ebben a szellemben működnek az állam szervei is. Az adóhivataltól a közlekedési rendőrökig. És igazuk is van. Itt nem népi sport az adócsalás. Persze, ha valaki nem tartja be a törvényeket, pl. adót csal (ezáltal a nemzetet károsítja meg), azt jól fenéken billentik. A közlekedési kultúra között ég és föld a különbség.

Ugye, emlékeztek, mikor északon volt a nagy árvíz, ami tönkretette a banánültevények 80%-át. Mit csináltak az ausztrálok? Nem hoztak be külföldről banánt, hogy ne tegyék tönkre saját termelőiket. Ennek hatására a szokásos 2$ körüli árról felmet a banán ára 16$-ra. És senki sem pampogatt, hanem, ha kevesebbet is fogyasztott, de megvette a banánt 16$-ért. Egy önmagára valamit adó nemzet így cselekszik. Nagyon sajnálom. hogy Magyarországon nem ez a mentalitás.

Szóval: Aussi Aussi, oi, oi, oi !

Előzmény: Kuruc71 (872)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.19 0 0 899

En maximalisan tamogatom !

 

A jenkikkel tobb kozos gyakorlatunk lehet eletszeru helyzetben. Ez egy konfliktusban csak elonyunkre valhat.

 

Kialakitanak tobb fogadokepesseget a kikotokben amik egyben nekunk is jok lesznek.

 

Megismerjuk testkozelbol azon technikakat amelyekre nekunk is esetleg igenyunk lehet.

 

Ahova az 2500 tengereszgyalogos telepul, az a kisvaros fejlodesnek fog indulni.

 

Ha valaki ezek utan megis megtamadna az automatikusan az USA-t is megtamadta.

 

 

Es tudnam sorolni.

 

Kina pampog hogy milyen dolgo az hogy az USA csapatokat telepit Ausztraliaba ?  Kerdem en miert faj az kinanak hogy egy tole 6000 km re levo szuveren orszag teszi ezt ? Csak nem keresztul huztak a szamitasait ?

 

 

 

 

Előzmény: rudai gyerek (898)
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.18 0 0 898

Hát az előzőekben belinkeltem néhány témát :-)

 

Például mit szólsz ahhoz, hogy a jenkik megerősítik jelenlétüket Ausztrália térségében?

Előzmény: Kuruc71 (897)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 897

Hat ha van valami jo tema akkor mindig. ( kiveve ha szoliban vagyok )

Előzmény: rudai gyerek (896)
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.18 0 0 896

Hahó, van itt még valaki? :)

rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.14 0 0 895

Az összes olajat kiszivattyúzták Új-Zélandnál

Az októberben megfeneklett Rena nem tört ketté, már csak 1300 konténert kell lepakolni. Tovább »

forrás: Index.hu

rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.11 0 0 894
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.09 0 0 893
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.09 0 0 892
rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.08 0 0 891

Tömegesen térnek haza az Ausztráliába vándorolt britek

 

"2005 és 2010 között 107 ezer brit vándorolt ki a földrésznyi országba, a világ túlfelére. Tavaly 7 ezren tértek vissza, ami rekord. A jelenség oly tömeges, hogy már gúnynevet is kaptak az "ingázók": pingpongbevándorlóknak hívják őket. Visszakozásuk okai között szerepel a hőségtől az unalmon át a baráti, családi kapcsolatok hiányolásáig sok minden."

rudai gyerek Creative Commons License 2011.11.03 0 0 890
rudai gyerek Creative Commons License 2011.10.30 0 0 889
rudai gyerek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 888

Leállította összes gépét a Qantas

A dolgozók hetek óta tartó munkabeszüntetései 70 ezer utast érintenek. Tovább »

forrás: Index.hu

rudai gyerek Creative Commons License 2011.10.28 0 0 887

A brit koronáról is döntenek Perthben

Az indiai miniszterelnök nem ment el a Nemzetközösség csúcstalálkozójára. Tovább »

forrás: Index.hu

rudai gyerek Creative Commons License 2011.10.24 0 0 886

Jó bulizást! :-)

 

Meg Új-Zélandnak nem csak azért illett megnyerni a tornát, mert rendező volt, hanem azért is, mert élen jár ebben a sportban.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (885)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.10.24 0 0 885

illett, vagy sem, de ment könnyen és egészen a végéig nem volt biztos, a franciák nagyon jók voltak.

 

Még mindig tart a buli, gondolom holnap a munkahelyeken is lesz ünneplés :)

Előzmény: rudai gyerek (884)
rudai gyerek Creative Commons License 2011.10.24 0 0 884

Mondjuk ha már Új-Zéland rendezte az eseményt, illett is megnyerni a csapatnak! :-)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (883)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.10.24 0 0 883

köszönjük :)

 

drukkoltunk nagyon

Előzmény: rudai gyerek (881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!